Written by AbangNara | February 1st, 2013

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Aznil Haji Nawawi atau lebih dikenali dengan nama Pak Nil atas kurniaan darjah Panglima Mahkota Wilayah (PMW) yang membawa gelaran “Datuk”. Memang Pak Nil layak menerima penghargaan ini.

datul aznil

Istiadat penganugerahan akan diadakan di Istana Negara, Jalan Duta & akan disempurnakan oleh Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah hari ini. Kurniaan pangkat kebesaran ini adalah sempena Hari Wilayah Persekutuan. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Datuk Aznil atas berita gembira ini.

P.S: Bandar Itali yang menyegarkan mata memandang.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

65 responses to (TAHNIAH)Aznil Haji Nawawi Kini Bergelar “Datuk”

  1. siti says:

    tahniah pak nil.. ;-)

    0

    0
    • amoi says:

      go paknil..u deserve it!!!

      0

      0
      • Anyaw says:

        Betul tu. Dia sgt layak dapat. Tiada penggantinya. Tahniah!

        0

        0
        • mak jemah says:

          ermm tahniah pak nil.. mmg sesuai sgt.. pak nil antara artis mlysia yg mmg layak dpt gelaran dato & x sombong..
          x mcam sesetngah artis lain.. jual gelang tipu p0n blh dpt “dato”.. then bru kwen ngan dato dah menyombong… menyampah ai…

          0

          0
        • Juliana Banoss says:

          dia ni sememangnya layak…. tahniah paknil, aku masih terfikir kelayakkan hattan dapat datuk….

          kukukata.blogspot.com/2013/01/18sx-taman-tema-seks-di-korea.html

          0

          0
        • Mira says:

          Layak ke dia ni dapat gelaran Datuk? Apa sumbangan dia? Aku heran kenapa byk artis2 sekarang diberi gelaran macam2… Tak ada apa pun sumbangan aku tengok… Dunia dah terbalik skang ni.. kalu dahulu kebynyakan Wakil2 rakyat yang patut dapat Datuk.. Tapi UMporNO memerintah, semuanya diberi kpd artis dan tukang2 maksiat! tahniah UMporNO! YB Azmin Ali, YB Fuziah Saleh, YB Saifudin Nasution, YB Lim Kit Siang, YB Karpal Singh bila la nak merasa dapat gelaran datuk??? Hmmmm…….. UMporNO tetap UMporNO

          0

          0
        • coki coki says:

          semakin bertambah la gejala lelaki lembut. apabila mentor dorang mendapat gelaran datuk. bnyk pengacara tv sekarang ala ala lembut. semuanya terpengaruh dgn mentor mereka..geli betoiii

          0

          0
        • jojo says:

          kesian pencacai PR ni dekat beautifulnara pon sibuk sanjung pemimpin korang yang non hado tuh…

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          AZWAN ALI BILA PULAK?

          0

          0
      • Din says:

        pangkat sekadar nama buat apa..
        duit ader tak?

        0

        0
        • dhura says:

          tu macam bunyi org dengki….
          pangkat yang dia dapat hasil usaha pak nil sendiri…
          bila pak nil berusaha sampai dapat pangkat of coz la duit dia setimpal dgn pangkat dia…..

          0

          0
        • saya says:

          pakcik din…kalau anugerah daripada YDP Agung. ada dapat elaun bulanan le. kalau negeri yg bagi pangkat takde kot. yg pangkat sebab beli/bayar lagi la takde. lagipun duit paknil lagi byk dari elaun dia dapat. apa ada hal. org nak bagi terima je la kan.

          0

          0
      • keledek says:

        sori la cakap ni. datuk2 terutama si jual gelang tu kan,, kalau dari sultan pahang memang mudah dapat gelaran datuk. gelaran boleh beli. janji ade duit. x respek lah datuk mcm tu. melainkan Agong yg anugerahkan baru aku respek. pak nil mmg deserved gelaran ni.

        0

        0
      • yUyU says:

        pak nil cakap pas ni kena panggil sesuai ikut gelaran la, takmo pak nil pak nil dah… datuk nil ~.. errrr..=.=”

        0

        0
    • Blake Lovely says:

      Haaa Pak Nik ni baru layak dapat
      Gelaran Datuk berbanding AC Mizal yang
      Sumbangannya ntah apa2 tu….

      0

      0
      • bunga sakura says:

        kebanyakan gelaran “datuk” utk artis2 nie, daripada sultan pahang!
        tp pak nil dapat dari agong! lg hebat!

        0

        0
        • Datuk NIL says:

          betul tu…sorrylah kalau aku kata ni sebenar2nya salah, aku dgr yg sultan pahang tu datuk yg dibeli…yg paknil ni mmg betul2 nye anugerah yg diberi oleh sultan..

          0

          0
        • Rakyat Sultan says:

          Betul..kmi d Brunei ada juga terdengar pasal gelaran datuk di sana dapat di beli. Tapi aznil deserve this title kerna sumbangan nya. Go aznil!

          0

          0
    • kak timah says:

      tahniah

      0

      0
    • paknilfans says:

      kalau kat korea, pak nil ni mcm yoo jae suk (running man). pegi mana2 pun org suke, dr budak kecik ke org2 tua..sbb humble, tak sombong dan ade aura. pak nil mcm tu la..sgt2 suke die since dulu lg. goooo pak nil!! tahniah :)

      0

      0
    • cicakiut says:

      Zed Zaidi bila nak dapat title?

      0

      0
    • Samdol says:

      Tahniah Datuk Aznil! Kamu memang layak.

      Yang benar,
      Abg Sam

      0

      0
  2. Amy says:

    Tahniah Pak Nil…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    tahniah datok aznil

    0

    0
  4. Ladynour says:

    Tahniah! :)

    0

    0
  5. Ladynour says:

    Tahniah! :D

    0

    0
  6. Ehem says:

    Dh rmai artis dpt gelaran Datuk..org2 biasa cm kta dpt gelaran datuk jgk(tp bila dh ada cucu)

    0

    0
  7. sakura says:

    tahniah datuk aznil

    0

    0
  8. minahmurai says:

    tahniah Dato’ Aznil..
    tertanya2 jugak sebelum2 ni, bila laa aznil nk dapat gelaran Dato’..
    2013 rupanya..tahniah2

    0

    0
  9. kamariah says:

    alhamdulillah….rezeki pak nil….

    0

    0
  10. suke says:

    tahniah TOK nil ;)

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Tahniah Datuk Aznil Hj. Nawawi.
    Memang selayaknya beliau dikurniai pangkat tersebut sesuai dgn sumbangan beliau dlm bidang seni terutama pengacaraan. Lepas ni kena lah panggil ‘Tuk Nil’ ye menggantikan ‘Pak Ni’l. Rasanya empunya diri pun selesa dgn panggilan Pak Nil kot.

    0

    0
  12. janda baik says:

    lepas nie kna pgil datuk aznil la,,????hmm tpi kita mesra pgil pak nil kn???

    0

    0
  13. Anonymous says:

    TAHNIAH….DAH LAMA KU KN NDANGAR GALARAN DATUK AZNIL ANI…SAMPAI JUA AKHIRNYA…..I LIKE…..DRI ME BRUNEI…

    0

    0
  14. ................... says:

    Pas ni kita panggil tok nil jer….apa pn tahniah la ye….pak nil ni dh berumo..tpi still awet muda lagi…kalau nk samakan ngan azwan ali tu..cam langit ngan bumi….

    0

    0
  15. Hajar says:

    Congratulations PAKNIL!

    You totally deserve it!

    0

    0
  16. rosalinda says:

    TAHNIAH…DAH LAMA KN KU NDANGAR GALARAN DATUK AZNIL ANI…SAMPAI JUA GALARAN ANI…..I LIKE…….DRI ME BRUNEI…

    0

    0
  17. zu says:

    Tahniah DATUK Pak Nil..

    0

    0
  18. ... says:

    slmt dtg dlm gelaran datuk, sama2 lah kita digelar datuk n mjdi datuk yg bek.

    0

    0
  19. cikikaka says:

    Memang dah lama layak… Congratulations pak nil..

    0

    0
  20. miss says:

    datuk pak nil :)

    0

    0
  21. halmah says:

    pasni tggu turn adik badik kru lak ( norman, edry & yusry )

    0

    0
  22. Great Grandson says:

    Lepa ni kena panggil Grand-pa Nik (Datuk- Pak Nil). Bukan Pak Nil lagi

    0

    0
  23. ape2ajerla~ says:

    alhamdulillah…akhirnya…..rezeki itu sampai jua utk paknil..
    saya bangga dgn paknil
    saya bangga sbb dr dlu saya mmg mharapkan 1 hari nanti paknil dpt anugerah tu…
    paknil mmg layak utk anugerah itu…
    tahniah paknil…..

    0

    0
  24. sarah_nina says:

    tahniah Pak Nil.. eh datuk Aznil. anda sangat2 layak menerima gelaran ni.

    0

    0
  25. Miss Fabulous says:

    Bang Nara dah lama tak update cerita Miss Fazura.Nak tau perkembangan dia la bang nara oooi…hehe

    Sekian,hug hug love love!

    0

    0
  26. mak jemah jujur says:

    apa ada pada pangkat, harta…. ini semua duniawi

    0

    0
  27. Bungataikayam says:

    Tahniah Pak Nil…Adibah Amin maseh x dilihat sumbangan beliau.

    0

    0
    • bungataiklembu says:

      meh aku copy paste ekekekek

      Achievements
      2011
      Most Popular Male TV Host (Anugerah Bintang Popular 2010)
      Most Inspirational Host (TV3 Mykids Award

      2010
      Best Game Show (Asian Television Awards 2010, Singapore) – Jangan Lupa Lirik
      Most Popular Male TV Host (Anugerah Bintang Popular 2009)

      2009
      Most Popular Male TV Host (Anugerah Bintang Popular 2008)
      Companion of the Gracious Order of Territorial Crown of Malaysia (JMW)

      2008
      Best Entertainment Presenter (Anugerah Juri 2008)
      Most Popular Male TV Host (Anugerah Bintang Popular 2007)

      2007
      Best Talk Show (Anugerah Skrin 2007) – Macam Macam Aznil
      Most Popular Male TV Host (Anugerah Bintang Popular 2006)

      2006
      Most Popular Male TV Host (Anugerah Bintang Popular 2005)

      2005
      Most Popular Male TV Host (Anugerah Bintang Popular 2004)
      Best Talk Show (Asian Television Award 2005, Singapore) – Macam Macam Aznil
      Best TV Host (Anugerah Sri Angkasa 2005)

      2004
      Best Family Show (Anugerah Sri Angkasa 2004) – Macam Macam Aznil
      Most Popular Male TV Host (Anugerah Bintang Popular 2003)
      Special Award (Media Hiburan 2004)
      Best TV Host (Anugerah Sri Angkasa 2004)

      2003
      Most Popular Male TV Host (Anugerah Bintang Popular 2003)

      2003-2011 berturut2 raih popular host. mungkin dia tak menyumbang dalam mengharumkan nama malaysia. tapi gelaran datuk layak diberi jika dilihat dan dinilai dari segi pencapaian, usaha dia dalam dunia hiburan. populariti yg bukan dicipta dari kontroversi. aku rasa setakat ni, belum ada pengacara dalam malaysia ni mcm dia. aku kenal dia dari kecik lagi. masa tu dia mengacara rancangan pop kuiz. peace ^^,,

      0

      0
  28. cinta says:

    go go goooooooooooo…..

    0

    0
  29. nini says:

    Sudah selayaknya dia menerima pengiktirafan atas sumbangannya dalam dunia seni selama ni. Tahniah Datuk Aznil.
    Dan berikut pada pandangan saya orang yang telah menerima anugerah Datuk dalam bidang masing2 yang memang layak dan tak perlu dipertikaikan lagi.
    1. Bidang seni- Datuk Aznil
    2. Bidang masakan- Datuk Chef Wan
    3. Angkasawan Negara- Datuk Sheikh Muszaphar
    sebab memang dah terbukti jasa dan kecemerlangan diaorang dalam bidang masing2.
    Sewajarnya gelaran datuk ni tak sewenang-wenangnya diberikan bagi menjaga kredibilitinya….tul tak…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Tahniah kepada Aznil kerana sememangnya dia layak untuk mendapat anugerah yg membawa gelaran “Datuk”.

    0

    0
  31. TUPPERWARE says:

    Tahniah Aznil!! semoga title Datuk ni hanya diberi kepada yang layak sahaja.. Malu je kalau ade title Datuk tp x layak..~~

    0

    0
  32. papejelah says:

    Tahniah Datuk Pak Nil.
    Pak Nil memang layak.
    sape kutuk pak nil ? pada aku karaker yang dia bawak ceria,butir bicara dia berhemah dan sangat baik orang nye.aku dari dulu memang minat dia oke.
    well,dapat datuk sempena wilayah kira memang berkualiti lah.
    negeri apa yang tak boleh pakai sangat gelaran datuk ek?

    0

    0
  33. nurnaja says:

    Tahniah pak nil.semoga datuk pak nil ceria selalu

    0

    0
  34. Datuk minah jambu merah/biru says:

    huh ! minah jambu dh lama dapat gelaran datuk minah jambu tk kecoh ponnnnnnnnnnnnnnn huh ! tahniah pak nil kerana dapat gelaran datuk macm minah jambu…..semoga pak nil sehat dn bahgia dn semoga di murah kn rezeki amin..

    0

    0
  35. dato abc says:

    aku rasa ustaz azhar idrus jauh lebih layak lagi dpt pangkat dato.
    sebab sumbangan n jasa beliau pada masyarakat lebih besar.
    berbanding mereka yg berjasa dlm bidang retis2 ni.lebih bnyk bawak masyarakat jd xelok dari jd elok.

    0

    0
  36. stella says:

    tahniah pak nil . u mmg lyak sgt jika nk d bndingkn dgn tok tan , tok izlan , tok c .

    0

    0
  37. sue says:

    osem! congratulations!
    pada yg nak sembang politik tu dok jauh2 bleh?
    bukak sikit minda tu…. nak bersembang biar kena tempat

    0

    0
  38. sri bulan says:

    Tahniah pak nil.. semoga pak nil sihat selalu dan dimurahkan rezeki. saya pernah jmpa paknil di shopping mall and dpt la bergambar dgn dia.. mmg very rendah diri dan tak sombong lgsung.. saaayaang pak nil..

    0

    0
  39. Anak Menteri Menantu Raja says:

    Alhamdulillah dan tahniah buat Pak Nil moga moga di panjangkan umur, dikurniakan kesihatan tubuh badan serta rezeki utk dikongsi. Itulah yg diharapkan sebagai hamba dari Allah, akan Aku tambah rezekimu kiranya kamu bersyukur. Itulah rezeki Allah utk hamba yg berhati mulia, jaga tuturkata tak sakiti hati org lain dan mulut tak bau longkang macam ada sesetengah pengacara/juruheboh seolah olah dialah yg terbaik padahal habuk pun tarak.

    0

    0
  40. rohaliza H says:

    selalu tertanya2, bila la aznil ni nak dapat datuk..artis lain biasa2 je dah berdatuk..alhamdulillah..teruskan usaha ye pak nil..rasanya kalau pak nil dah xde satu hari kelak, org sentiasa teringatkan paknil kerana pengaruhnya dalam bidang seni mcm sudirman gak..

    0

    0
  41. akulah says:

    err… bukan nak dengki ngan datuk (pak) nil atau nak jatuhkan imej beliau…
    saya pun salah seorang peminat… dr dulu lagi…. tapi saya cuma nak konfemkan yang betul ke darjah kebesaran yang diterima itu membawa gelaran datuk? sebab saya semak kat website Bahagian Istiadat & Urusetia Persidangan Antarabangsa… anugerah yang diterima itu tidak membawa sebarang gelaran.. itu cuma darjah penghormatan…tetapi penerimanya mendapat elaun setiap bulan.. norman kru pun pernah terima darjah kebesaran yang sama pada tahun 2011.. boleh sape2 jelaskan?

    0

    0