Written by AbangNara | January 5th, 2015

Malam semalam telah pun berlangsung konsert akhir Gegar Vaganza. 5 peserta yang berentap ialah Ayai Illusi, Mamat Exist, Ifa Raziah, Rahmad Mega, Haleeda dan Fazli Zainal. Kesemua otai-otai ini telah menunjukkan persembahan yang mantap namun Ayai Illusi membuktikan keunggulannya apabila dinobatkan sebagai juara sekaligus membawa pulang RM100,000. Tahniah Ayai!!!

ayai ilussi juara gegarvaganza

Haleeda pula membawa pulang RM30,000 dengan mengungguli tempat kedua sementara Mamat Exist pula merangkul tempat ketiga dan membawa pulang RM15,000. Tempat keempat menjadi milik Rahmad Mega, tempat kelima Ifa Raziah dan tempat terakhir menjadi milik Fazli Zainal. Apa pun konsert akhir Gegar Vaganza semalam menjadi hangat apabila persembahan Ifa Raziah mendapat kritikan daripada Rosyam Nor. Di laman sosial juga ramai penonton melahirkan rasa terkejut dengan persembahan Ifa Raziah.

ayai ilussi juara gegarvaganza

Secara keseluruhan, program Gegar Vaganza ternyata memberi peluang kepada penyanyi-penyanyi lama mengembalikan zaman kegemilangan mereka. Malah program ini turut mendapat sambutan yang hangat. Khabarnya musim kedua sudah di dalam perancangan. Siapakah penyanyi-penyanyi yang anda inginkan untuk musim Gegar Vaganza yang seterusnya? Kongsikan di ruangan komen.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 responses to (TAHNIAH)Ayai Illusi Juara Gegar Vaganza, Bawa Pulang RM100,000

  1. To quote among the great political analysts Bonaventure Bootlegger ‘You can lead
    a horse to water, big-deal. Our studios work around the clock thinking
    of fresh ideas for great content. You may not have any idea as to how your opponents are going to
    attack and what is going on through their pondering mind
    in this multi-player game.

    0

    0
    • KATE UPTON says:

      Geli je aku tengok Ifa Raziah pnye perfom
      huuuu kene komen setempek dgn Rosyam Noor
      BTW ak suka Mamat ngn Haleeda perform
      hope mamat betul2 berubah arah kebaikan bila nama tgh naik semula

      0

      0
      • Succka says:

        nasib baik ayai tak pinang puan vida “ku letih”….kalau tidak mesti pecah dewan.

        0

        0
      • One Direction says:

        Ayai ni siapa ????? Tak pernah kenal pun penyanyi nama Ayai. Famous ke ????

        0

        0
        • Orang Cerdik says:

          Oh Rozana

          Masih tentangmu
          Seberapa besar lagi selalu memikirkanmu
          Seberapa lama lagi bisjut & royi ini menjelajahi setiap waktu
          Rasanya jejaka bangla tak ingin tahu apakah bisjut & royi itu

          Malam tadi bangla bermimpi
          Mimpi tentang RM10K lagi
          Kau datang menghampiri jejaka bangla
          Menggenggam bisjut & royi
          Seakan kau tak mau lepaskan bisjut & royi dari cengkaman bangla

          Nak bisjut?
          Nak 10K?

          0

          0
        • Abc says:

          Baru klaus guard mana bang

          0

          0
        • One D Choyy says:

          Ayai ni future vocalist One Direction…

          0

          0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      tahniah ayaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lov uuuuuuuuuuu muah muah muah !!

      0

      0
    • RINI says:

      I want Fauziah Latiff for next concert

      0

      0
  2. HAMBA ALLAH says:

    OTAI YANG MASIH BERBISA, TAHNIAH AYAI MEMANG LAYAK MENANG.

    0

    0
  3. katak says:

    Tahniah Ayai… Dia memang otai.
    Aku paling suka bila Rosyam Nor komen Ifa Raziah yang part last tu… TERBAEK..
    Kena kau sebijik Ifa Raziah… Tekebil kebil je dia bila kena smash dgn Rosyam. Poyo betol…Kelainan lah sangat dgn persembahan peluk peluk org gitu… Kemaruk peluk laki muda ke cik kak??? Laki org tu…

    0

    0
  4. Yang Benar says:

    Aku malu tgk Ifa Raziah n lawak2 bodoh dr peserta MLM adoiiiiii … perlu ke ada selingan lawak2 tak menjadi tu??? apa-apa pun nasib baik Mamat menang Persembahan Terbaik.. kalo tak pengsan aku, dah jenuh berabihh duit gi sms si Mamat ni

    0

    0
  5. Anonymous says:

    satu je aku nk komen…aku rimas btl la ngan cara pemakaian tudung si putih tu…berambu ramba tudung dia…enth ap2 fesyen la..

    0

    0
  6. que says:

    tahniah pada pemenang.. untuk gegar vaganza akan datang.. aku cadangkan:
    1) Ibnor Riza
    2) Zamani Slam
    3) Ella
    4) Saleem Iklim
    5) Azian Mazwan
    6) Ramlah Ram
    7) Ruhil Amani
    8) Awang BPR
    9) Awie
    10) Sapura

    0

    0
  7. bidadari kesunyian says:

    hahaha…tp die jutawan kowt…ko hadooooo????

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Rohana Jalil
    Tijah Ibrahim tu patut masuk tgk camner kena kritik…
    Siti Fairuz
    Jamal Abdillah
    Herman Tino
    Razif Ismail

    0

    0
  9. Beautiful Norra says:

    ifa raziah, pls behave, will ya…?? malu satu M’sia tgk perangai pompuan murahan a.k.a sundal kau secara LIVE…!! dgn aksi angkat kaki ala2 minta dijolok…kelucahan melampau…euwwww…u behave like a f**king bitch…!! mohon pihak stesen TV/majalah ban minah dangdut murahan nie plsss…buat malu org Melayu/Islam jew…puihhh….!!

    0

    0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      patut la dia tk menang tol takkkkkk ape2 pon jangan lah marah kn dia sangattttttttt dh memang prangai dia macm tu soooooo buat bodo sudaaaaaaaa !

      0

      0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Kalau dangdut pun dah jadi setaraf dgn Inul Daratista dari Indonesia itu.

      0

      0
  10. mamy says:

    Next..
    Shidee
    Ramlah Ram
    Amelina
    Nasier wahab
    Fauziah Latiff
    Salem
    Ameng
    Zamani
    Rahim Maarof

    Pastinya super duper gegar vaganzanya…

    0

    0
  11. tahniah says:

    seram aku tgk ifa rziah..ngn makeup mye,
    persembhan mlmpau nya,beginning je dah
    2 kali music stop tba2.Allah marah tu,x pham ke?
    ptut nya ko trik dri msa msuk hspital aritu.Mmat
    x pyah pki pnari pn..simple n got best perfomnce.
    xyah tnjuk pnggul pear kamu.

    0

    0