Written by AbangNara | January 25th, 2016

Sebentar tadi telah pun berlangsung Anugerah Juara Lagu ke 30 (AJL30). Mungkin atas faktor usia yang semakin meningkat, Abang Nara rasakan AJL30 dah makin tak best. Gegar Vaganza lagi layan. Namun lain orang lain citarasa. Pasti ada yang gembira dan excited melihat persembahan para finalist AJL30.

ajl30

Berikut adalah keputusan akhir AJL30. Kemenangan Akim & The Majistret pastinya tidak akan menimbulkan sebarang kontroversi. Sememangnya lagu tersebut power dan awesome. Tahniah!!!

JUARA: Akim & The Majistret (Potret)
NAIB JUARA: Faizal Tahir (Assalamualaikum)
TEMPAT KETIGA: Caliph Buskers (Hanya Namamu)
VOKAL TERBAIK: Dayang Nurfaizah (Tak Akan Menyerah)
PERSEMBAHAN TERBAIK: Akim & The Majistret (Potret)

Tahniah diucapkan kepada semua pemenang. Semoga kemenangan ini akan menjadi pembakar semangat untuk penggiat industri muzik terus mencipta karya yang awesome. Apa pendapat anda? Adakah anda berpuas hati dengan keputusan AJL30 ini?

168 responses to (TAHNIAH)Akim & The Majistret Juarai AJL30 Menerusi Lagu Potret

  1. kak nam says:

    Alhamdullilah…mujur Dayang menang vokal terbaik. Tahniah.

    0

    0
    • Idayu says:

      lagu2 x best n kurang menyengat lagi hambar giler. terpaksa panggil siti, jamal dll utk menyelamatkan anugerah yg bakal dikampankan ini. kalau x mesti hancur berderai rating.

      0

      0
    • Anonymous says:

      meleret2 la ajl tahun ni dengan segmet kat panggung wayang…keciritan apakah. paling boring.

      0

      0
    • pengkritik bertauliah says:

      excellent! aku mmg harap akim menang. brilliant performance. suara sexy. hensem sgt sejak jd tunang stacy. semoga mereka berkekalan.

      1

      0
    • Anonymous says:

      just so-so. nothing special…

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      alhamdulillah mujur stacy tk menang juara lagu eemmuah hahaha…minah jambu kelmarin kan dh cakap Akim mesti di kasi menang pasal dia nk kawin bulan depan jadi itu hadiah perkahwinan dia …betol kan ape yg minah jambu dh cakap ? pengacara Fafau langsung tk hepening kalau pengacar yg lelaki tu ok …helo TV3 lain kali jangan ambek Fafau jadi pengacara lagi lah tk hepening langsung ! u ambek Jihan lagi bagos ! Fafau tu dia tu kampong sangat lah..dengan baju dia yg macm gitu eeeeeeeeeeee rimas !!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        saya setuju. fafau ni makin lama makin melalut. zaman dah berlalu. x kelakar langsung.

        0

        0
        • Anonymous says:

          pengacara tergopoh2 lebih2 lagi lelaki tu. x boleh lawan gandingan cheryl samad dan si botak faizal ismail. sorry…

          0

          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          faizal botak dia pengacara bagos minah jambu suka cheryl samad pon minah jambu hepi aje kalau dia mengacarakn muzik muzik kenapa tk pangil faizal botak smalam untok pengacara AJL ? AG pon ok tapi ada nye fafau terus dia jadi tk bagos huh !!

          0

          0
        • Sabri Ali @ Nick says:

          Betul.. Cheryl Samad lagi best..

          1

          0
      • Sabri Ali @ Nick says:

        Cherly Samad lagi best masa mengacara MUZIK MUZIK.

        P/S: MUZIK MUZIK sejak beberapa tahun lalu dah tak best lagi.

        1

        0
  2. Corse 848 says:

    Mmg terbaik lagu potret..susunan lagu..lirik..telinga sedap dengar..persembahan trburuk knock knock..tak boleh blah suara..

    1

    0
    • Anonymous says:

      bagi aku noh hujan…suara out of tune. angin kencang jdi angin kentut sembelit gitu. elizabedah tan tu at least merdu jugak waktu part mula…

      0

      0
    • Anonymous says:

      sedap drp yuna…

      0

      0
      • Rasdam Mewangi says:

        Yuna bukan best suara dia, apalagi lagu-lagu dia dan penampilan dia yang nan hado tuh..

        0

        0
    • hakak hentam haje says:

      akim banyak menjerit mcm nak terkeluar anak tekak anddd part low tone dia mcm hengau hikit. elizabeth tan punya suara kenapa pelik? apapun tahniah jer lahh

      0

      0
  3. r i t a says:

    AJL paling x best dlm sejarah..nmpk low budget dgn stadium sempit ..pentas yg mcm pentas Jom Heboh punya konsert dan lagu2 mcm taikkk :(

    0

    0
    • Anonymous says:

      bosaaaaannnn….. .. buatlah rancangan membina mindakan.. .. tambah iman.. daie.. masyarakat malaysia malah dunia .. perlukan santapan jiwa.. kpd semua stesyen tv .. termasuk tv3..

      0

      0
      • Anonymous says:

        habis tengok buatper…dah nama pun hiburan…

        0

        0
        • Sabri Ali @ Nick says:

          Betul kan.. Semua jenis rancangan hiburan sudahpun menemui zaman HITAM lagi MALAP. Yang tak suka, sila pilih siaran lain atau main game termasuk MEGA MAN (di Jepun dikenali dengan nama ROCKMAN).

          0

          0
      • SimpliSenah says:

        Biasa la…Qu Puteh taja bukan Maxis ke? Samsung ke…Loreal.

        0

        0
    • minah jambu terlajak habis says:

      memang macm taik n macm kiwak smlam punye AJL huh ! tk macm dulu2 punye AJL hepening aje pengacara dulu2 pon best ! tk macm semalam punye pengacara mengarot habis huh ! banyak2 pengacara pompan si Fafau yg di ambek jadi pengacara huh !

      0

      0
      • Anonymous says:

        pengacara xde modal….

        0

        0
      • Sabri Ali @ Nick says:

        Betul.. JUARA LAGU yang akan datang nanti sudah masuk era HITAM lagi MALAP.. Dahlah ramai pasang Internet termasuk UniFi.. Jangan JUARA LAGU saja rosak, semua jenis rancangan hiburan macam MUZIK MUZIK termasuk separuh akhir dia pun sudah rosak. Bagi rancangan realiti hiburan pula, semua jenis rancangan realiti nyanyian macam AF, MENTOR, KILAUAN EMAS, GEGAR VAGANZA pun sudahpun rosak bagi kalangan yang sudah jelak dengan program hiburan sampah!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sabri Ali Nick Puki…..bodoh tu simpan sikit anjing. Ke nak kena ludah baru reti senyap bangsat lahanat?

          0

          0
  4. Pendapat Saya says:

    ‘Assalamualaikum’ patut menang…. sedih sangat tengok video backdrop kat belakang budak yg arab yg terpaksa makan rumput tu.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    tahniah

    0

    0
  6. terkiok kiok says:

    akim suara macam orang tahan kentut pun boleh menang..juri2 pekak ke apa..

    0

    0
    • Anonymous says:

      menang lagu bukan vokal..ko tak reti pasal perjurian ye?

      0

      0
      • lantakkoranglah says:

        the song itself shouldn’t be crowned as champion. I’m not saying it’s bad, but, there are better songs than Potret though.
        Btw, the judging for AJL do consider vocalisation and performance though apart from the lyrics and melodies of the song.

        0

        0
    • Anonymous says:

      ko x reti ke dia buat serak2 tu mcm bangun tido

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      tu la faizal tahir yg suara bagos tu pon tk boleh menang pileh kaseh ke ape ni ?? mentang2 la si Akim tu nk kawin huh !

      0

      0
      • damai says:

        rezeki kan penentuan Illahi. tapi if you know music,yesterday suara Faizal Tahir ada kurang sikit, not like biasa. Juara lagu untuk lirik dan penggubah terbaik bukan untuk mainly on the singer. But anywhere lagu2 dulu yg menang juara lagi best dan berbisa

        0

        0
  7. nurlayka ayunita says:

    Tahniah akim ilove you :) tak sia-sia aku undi ko

    0

    0
  8. #aku bukan aku says:

    Mak aii sapa prasan izara buat tarian lucah lagi x serik2 budak sorang ni kena hentam dulu…..

    0

    0
  9. Newbie says:

    Bagi aku caliph buskers paling best. Part taranum menusuk woo. Layak dpt vokal terbaik.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ada masaalah pitching sket…part tengah2.
      dayang pernafasan kureng tapi she can sustain those high notes.

      0

      0
  10. Anonymous says:

    lagu potret layak menang.. AJLbosan giler.. sorry aku jujur.. tapi yg nak buat aku tgk AJL ni sbb Potret n akim n majistret tu je.. yg lain hambar.. satu faktor I tgk AJL ni jugak sebab ade dato seri vida.. I minat dia.. semoga melonggarkan pakaian bagi setiap wanita.. I seru semua org.. kepada dato seri vida.. lain kali tak payah taja program bosan ni.. love u

    1

    0
  11. Anonymous says:

    boleh lahhh… :(

    0

    0
  12. zaza says:

    Ni ditulis sblum kptusan diumumkan:
    1) bunkface – persembahan menghiburkan.lgu catchy hbs smpai mula2 aq ingat ni lgu rasmi jdt,haha tp kalaw pakai bju sempoi lg best kot.xyah pakai baju kot sbb xsesuai dgn imej lgu ni.
    2) noh hujan – lagu plg membosankan ditmbah dgn penyanyinya malas buat persembhan kreatif.im sure people wont remember anything from this.
    3) elizabeth tan – buat konsep akustik utk permulaan persembahan n dismbung terus ke muzik asal.faizal punya idea mmg selalu brilliant.
    4) kaka/aliff – guna konsep modern techno.sgt kreatif. Ala2 beyonce n jay z.hihi
    5) hazama – lagu yg ramai jangka bakal menang at least no 3 dlm tgn.n vokal terbaik skali.tp susah sikit sbb black n dayang n epul cabar dia.
    6) caliph buskers – cara dia buat qasidah di permulaan persembahan sgt mengagumkan.vokal terbaik ad harapan ni. Edry mmg bijak memanipulasi bakat mamat ni
    Hehe.
    7) faizal tahir – lagu ni wajib menang. Dgn mesej yg sarat dgn nilai kemanusiaan.xdak apa nk komen dah.
    8) drama band – xperlu bantuan gimik atau props,lgu ni saja dh ckup buat kita ikut nyanyi skali.epul juga layak menang vokal terbaik.
    9) stacy – woah.persembahan stacy mmg tk pernah mengecewakan.kesian sgt sbb dia masuk ajl tiap tahun tp xprnah menang apa2. Mujurlah stacy seorang artis yg tabah.jgn jd mcm awie dgn anuar zain.nk jaga status kononnya.
    10) black – seprti dijangka,black mempertaruhkan vokalnya semata2 utk prrsembahan kalinie,dia dh buat mcm2 teknik vokal setiap tahun tp sentiasa dikalahkan artis lain.xda nasib.huhu.
    11) akim – syukurlah akim masuk ajl kalinie sbb ramai xpuas ati lgu mewangi xdpt masuk dulu.n prsembahan kalinie…boom! Akim all out.xprnah lg penyanyi suara serak menang vokal ajl tp manalah tau kan. No 1-3 pon layak sebenrnya.
    12) dayang – pehh tu diaaa..org lama ajl buat persembahan mmg nmpk sgt beza dgn artis baru.classy,gaya pembawakan atas pentas,penampilan,semuanya taraf diva antarabangsa.tu la namanya pengalaman.respek kak dayang!

    0

    0
    • Dastar says:

      aku sokong no 7 & 8.
      aepul drama band punya vokal lagi padu dari dayang malam tadi

      0

      0
      • Mirai Suenaga says:

        biasa laa…. TV3suku kan bias.
        aku cakap satu je, x kisah lagu apa yg menang janji jgn lagu Dayang ada antara 3 slot (1,2,3). Lagu lapuk sesuai bertanding tahun 2006/2007

        0

        0
  13. Anonymous says:

    hauk gila. ajl x mcm dulu. low class nampak….

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Setuju.. JUARA LAGU zaman digital kini sudah tidak macam dulu lagi.. Yang pasang Internet tu boleh baca keputusannya di Internet

      0

      0
    • Rasdam Mewangi says:

      Setuju.. Hampir semua lagu yang bertanding dalam JUARA LAGU sejak beberapa tahun lalu ternyata sampah!

      0

      0
  14. Anonymous says:

    bosan nyee AJL ni .. bosan gilerrrrrr.. bunyi kentut lagi merdu dari semua muzik2 tu .. melodinya .. wau .. btw.. jgn lupa kentut nikmat Allah..

    0

    0
  15. nok gebuzzz says:

    thn ni Ajl mcm x best….thn lepas paling best
    tahniah akim&themajistret…tapi drama band n black pon sedap jugak….mujur ada pamoga

    1

    0
    • Rasdam Mewangi says:

      Bukan tahun ini saja, tahun-tahun sejak pertengahan 2000-an sudah tidak best lagi sebab JUARA LAGU (pemenangnya) yang sampah itu.

      0

      0
  16. Anonymous says:

    akim mmg vokal out. pakat main belasah je nyanyi.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    AJL PALING HAMBAR

    TEMA HAMBAR
    STAGE HAMBAR
    AUDIENCE HAMBAR
    PENGACARA ?? MOHON JGN KELUAR TV LAGI , DUK KT KONTI JE
    PERFORMANCES .. SO SO

    DATO VIDA SPONSER BERAPA TAUN NI , MACAM BYK CUT COST JE .

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      SEMUA HAMBAR, jadi ROSAK SUDAH JUARA LAGU nih. Yang sudah malas menonton, silakan tidur awal.

      0

      0
  18. Anonymous says:

    kekwatnya muka ajai…nyampah.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    x boleh lawan zaman dulu2 punya ajl…mmg prestig.
    sekarang nmpk cut cost. sedih lah tv3.

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Setuju dua juta kali! JUARA LAGU dulu-dulu lagi prestij dan tak macam sekarang.. Zaman dulu-dulu juga mana ada Internet masa itu..

      0

      0
  20. Anonymous says:

    ramai ke tak sula akim tu ??

    0

    0
  21. Anonymous says:

    yg komen kutuk ni sbb x menang ke apa ehh?

    0

    0
  22. #aku bukan aku says:

    Hmmm…bila nara nk post video lucah fazura ni hmmm….#jangankecamsaya

    0

    0
    • makcik sg. derhaka says:

      moral of story. lagi untung jadi pelawak kat malaysia ni.. busuk2 nombor tiga pun sama hadiah dgn pemenang AJL.

      kalo jd juara kira tiga kali juara menaNG AJL dan dpt kereta lg kot??

      0

      0
  23. Anonymous says:

    ramai ke yg tak suka dgn akim ni ??

    0

    0
  24. Suri says:

    tak suka juga akim tu. nampak busok mcm tak mandi sebulan!

    0

    0
  25. haaadoooiiiiiiiii says:

    Anugerah Juara Lagu Jamban TV3. Sapa tengok? Takdakkk ka? Tak tengok? Kah kah kah kah kah kah!!! Boleh pegi jahanam anugerah jambah.. Syok sendiri..

    0

    0
  26. lantakkoranglah says:

    “Apakah matamu mengatasi akalmu?”

    Assalamualaikum should’ve win. Mesej kemanusiaan yang jelas. Taraf Faizal Tahir ni dah international sama macam Bunkface dan Noh. Lagunya diiktiraf di luar, tapi tidak di Malaysia. Sampai bila anak2 muda di Malaysia ni nak disogok dengan lagu cinta leret2 mengarut? Lembik je macam takde kerja lain nak buat. Cuba semangat sikit, bangkit, tengok keliling, lihat dunia.

    P/S- Give me one lesson that can be learned from Potret, than I’ll acknowledge their win.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko sape. pndpt memasing la. free country

      0

      0
    • paola bracho says:

      first of all *then not than. Secondly, they don’t need your acknowledgement.

      0

      0
    • Adli says:

      lagu Bunkface tu mengarut je… membingitkan telinga , macam lagu pergi party . Nasib baik x menang . Sorry… aku x tahu international ikut celah mana Bunkface tu . Biasa2 jer .

      0

      0
    • Anonymous says:

      Faizal Tahir …. YES.
      Bunkface…. NO. Lagu Bunkface tak layak masuk final AJL .

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku pun suka lagu faizal tahir. tapi ni bkn pertandingan lagu mana plg bermesej, ni pertandingan juara lagu. mana yg melody and lagu as a whole mmg best. ok dahla tu result tu aku rasa. kalau buat instrumental (without nyanyi) pun dah best potret tu.kau nak acknowledge ke tak lantakla. kau bkn proffessional judges pun huhu

      0

      0
    • Puspawangi says:

      Potret bukan lagu cinta sesama insan. Ia lebih kepada mesej ketuhanan. Kiasan kata dalam bait lirik potret adalah sangat indah. Namun saya juga setuju lagu Assalammualaikum lebih layak menjadi juara berdasarkan mesej yang disampaikan dan penyusunan muzik yang lebih menyerlah.

      1

      0
  27. Patut faizal tahir juara says:

    patutnya faizal tahir menang duh. dgn mesej and lirik yg sungguh bermakna and apa yg terjadi pada dunia zaman kini. dia bawak dgn penuh perasaan and ikhlas. suara pun okey je. aku tk faham apa slacknya. and akim aku rasa dia menang sbb populariti je and muka dia. setiap persembahan dia aku tgk sama je jerit jerit, pehtu itu jelah gaya and susunan muzik dia. and jujur, persembahan akim tadi malam sedikit hambar harapkan prop and band dia je. suara tk dgr sgt, but tk dinafikan akim mempunyai suara yg hebat!! Caliph buskrr and dayang mmg dalam jangkaan and dorg mmg terbaik. but patutnya jadi juara ajl30 Faizal Tahir-Assalamualaikum simple performance tp mesej tu sgt jelas.

    0

    0
    • bukalah matamu wahai rakyat jelata says:

      yes! saya sokong. patutnya pemuzik buat lagu yg mengisahkn kehidupan, ada mesej and bukan lagu cinta je. dah boring laa asyik love love love. movies and drama pun sama.. ada tu mmg ada cuma rakyat malaysia tak reti nak menilai benda2 mcm tu. thats why asyik benda sama je.. hopefully minda dorang terbukak sikit.

      0

      0
    • sekadar di pinggiran says:

      cer imbas balik persembahan nizam laksmana, tarik tapi tak jerit dan tak sakit telinga…

      0

      0
    • Anon says:

      Lagu dia gedik nk mix melayu english..dpt lah no dua.

      0

      0
      • Untuk Anon says:

        hahaha gedik gedik pun dia still bertahan smpai skrg and selalu produce lagu fresh bukan cam kau duk judge org. hahhahahha

        0

        0
  28. bunga says:

    Taniah akim..suara you mmg best..terbaik lahh..

    0

    0
  29. f.t says:

    Assalamualaikum #the best#

    0

    0
  30. jenab says:

    akim and the majistret tahniah…

    0

    0
  31. melati says:

    potret best..tahniah akim and the majistret

    1

    0
  32. anakseni says:

    tahniah bro…teruskan berkarya….jgn lemah dgn kata2 x membina…akim and the majistret u thebest..

    0

    0
  33. kuntum says:

    tahniah akim and the majistret

    0

    0
  34. janji says:

    tahniah…

    0

    0
  35. Tines says:

    Vokal terbaik tu memang betul pasal Dayang bawa lagu ala2 Listen-Beyonce. Rasanya persembahan terbaik patut kepada Stacy, Bunkface atau Elizabeth Tan. Black pun dramatik juga persembahan. Tapi Juara Lagu patut milik lagu lain bukan Potret pasal cara penyampaian Akim lebih kepada menjerit pada penghujungnya. Ingatkan Kaliph Buskers atau Drama Band ada chance. Sememangnya inginkan Black atau Hazama dapat hadiah juga. : )

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Tukar nama artis-artis sampah di bawah ini dengan nama yang lebih sesuai: –

      Bunkface >> Bunqface/Bengangface
      Elizabeth Tan >> Elisampahbedah Tan/Elisuckback Tan
      Faizal Tahir >> Faisampah Tahi/Faisuck Tahi
      Black Hanifah >> Hitam Hanifah

      Siapa yang tak suka kesemua artis sampah di atas sila panggil dengan gelaran yang lebih sesuai.

      0

      0
  36. Anonymous says:

    aku suka akim menang..rzki dia sblm alam perkawinan..stacy pn aku tengok makin lawa..mlm ajl tu aku tunggu akim n dayang nyanyi je..pas tu aku masuk tidorrrrr….malas nk thu sape y menang..tpi harap2 akim n dayang dpt vokal terbaik..alhamdulilah dia org menang…

    1

    0
  37. Anonymous says:

    x habis2 lagu bertemakan cinta memang.

    0

    0
  38. BT says:

    AJL taun ni sgt membosankan hokeyyyy~
    Aku rasa performance Hafiz dgn Jac lagi hebat dr performance finalis2 AJL..suara mantap..
    Juara AJL??Hmmmmm..bosan!
    Tapi aku mcm terpesona jap dgn suara vokalis Drama Band..power kot! Rilekks jer..takdelah mcm kene sampuk nyanyi,,
    Apapun tahniah je la pda yg menang and Dayang sangat cantek..ok bye!

    0

    0
  39. Aku support Qody mentor milinea says:

    Asal smua cakap rezeki akim . bukan 5ok tu bahagi kengkawan dia k?

    0

    0
  40. Semah kekwat says:

    Aku minat dayang tp aku rasa black lebih layak menang vokal terbaik.xdelah minat sgt kat black tp based on performance diorang..dayang step forward utk buat banyak vocal runs and dynamic..tp banyak note yg flat and pitchy..compare to vocal black yg pitch perfect..jelas dan teratur..maybe sbb masalah sound system sangat hauk kat stadium melawati mlm td bnyk performance yg x syncronizeveach other..overall aku puji dayang sbb brani take risk and buat kelainan dlm masa yg sama kematangan dia sebagai penyanyi profesional terserlah kat stage..

    0

    0
  41. brunei banned quputeh =)) says:

    annoyed dengan quputeh tu..aiyohhh..larap dang..tergedik2 ku tengok..menyampah btul lah..btw congratulations akim n member dia for the winning..

    0

    0
  42. Anonymous says:

    lagu meleleh ni juga yg menang. please lah.

    0

    0
  43. kikilala says:

    drama band vokal epul best, suara akim seksi lah

    0

    0
  44. Anonymous says:

    lagu2 x menepati standard.,,,kecuali assalamualaikum by faizal tahir.

    0

    0
  45. Anonymous says:

    dah tenag AJL, tiba masa ubah lagu2 yg dicalonkan. 2015 tahun malap buat muzik di msia.

    0

    0
  46. Datin L says:

    Tahniah Dayang N…
    You memang layak menang “Vokal Terbaik”

    0

    0
  47. mas says:

    akim mmg layak…melodi n senikata yg indah…

    0

    0
  48. Anonymous says:

    kentut itu nikmat Allah ##!

    0

    0
  49. Anonymous says:

    sedap vokal dayang waktu part mula. faizal tahir pun sama…

    0

    0
  50. Anonymous says:

    kentut itu nikmat Allah

    0

    0
  51. mkbs says:

    Faizal tahir nyanyi penuh perasaan. tp saya dapat rasakan dalam penuh rasa tu saya dapat rasa ada rasa angkuh… hahahaa…

    0

    0
  52. AJL X BEST SEBAB PENTAS KECIK says:

    Assalamualaikum,
    Yang aku pelik lagu faizal ni bukan menang lagu terbaik m’sia n serantau dalam anugerah planet muzik mengalahkan akim tu and singaporean and indonesian singers. Aku minat lagu Assalamualaikum and potret, cuma lebih minat lagi Assalamualaikum. Btw, congrats both of u

    0

    0
    • UNTUK ENGKO YG TK SUKA FT says:

      apa kau cakap gile? ayat memula bkan menang tetibe mengalahkan akim. fyi lah kan, dia lagu assalamualaikum menang lagu terbaik anugerah planet muzik. and akim tk mennag apa apa pun kat apm ritu, just buat performance je. harp maklum :))))

      0

      0
  53. Maria says:

    Yang frust sangat Faizal Tahir tak menang, terimalah kenyataan yang persembahan dan vokal dia tak sehebat artis lain yang menang. Tapi saya memang jangkakan peminat dia sentap, sebab Faizal Tahir sendiri macam nak tunjuk middle finger dia bila sekadar diumumkan naik juara.
    Secara peribadinya, saya suka persembahan Drama Band malam tadi, walaupun rupa penyanyi dia ada iras2 bapok Michael Jackson atau Ugly Betty (nasib baik tak pakai braces). Vokal dan penyampaian yang baik.
    Favorite saya, Dayang Nurfaizah juga tidak mengecewakan. Berdebar2 juga tengok dia cuba range2 yang sukar dan ambik banyak risiko untuk menjadikan lagu tu lebih hebat (sebab lagu Tak Pernah Menyerah ni lullaby yang sangat ringan). Ada part yang pichy sikit, tapi tak menjejaskan keseluruhan persembahan. Saya rasa tak ada penyanyi lain yang berani ambik risiko macam dia, sebab kalau buat silap memang malu sangat. Tahniah Dayang.
    Ramai orang cakap ada seorang artis tu guna bahan terlarang malam tadi, kalau benar, baik behenti. Buruk padahnya. Glamor sekejap je, padahnya sampai mati tanggung.

    0

    0
    • Untuk Maria yg Anti Faizal Tahir says:

      hahahaha engkau macam boleh baca hati faizal tahir pulak sampai kata dia nak tunjuk middle finger bagai. haha kalau dia nak menang dah lama dah dia buat gempak2, gimik gimik yg macam dia selalu buat. kita sendiri pun tahu kan ft kalau tkda gimik dalam persembahan dia mmg tk sah. Sblum ajl dia dah ckp dia nak buat persembahan utk smpaikan mesej and bagi org peka tntg apa yg berlaku pada dunia zaman kini. Tuh sebab dia bawak simple je. Kalo tk dia Juara. Haha dia nyanyi sorg, tanpa band iringi dia. Nyanyi dalam versi akustik lagitu, boleh menang. hahaha apatah lagi kalau dia tambah gimik apa semua konfem Juara. dia tkda niat nak menang, tp dia memang ada Niat nak bagi org Sedar dgn lirik yg terkandung dlm lagu Assalamualaikum :) Lagi satu kalau suara dan persembahan dia tk hebatt spt yg awk kata, awak sangat Salah. Kalau dia tiada suara dan vokal yg mantap dia takan bertahan dgn begitu lama dalam industri muzik, skrg hampir 10 tahun Faizal Tahir masih ada. Hehe. harap jelas,

      0

      0
  54. ANONYMOUS says:

    TAK TENGOK. HAMBAR, TAK BEST. TENGOK RUNNINGMAN TV9. SORRY

    0

    0
  55. cik bunga says:

    aku rasa dorg semua nyanyi bestt..tp org kat rumah dgr x best.mungkin sound system kat stadium yg x best .sbb tu dgr kat tv x best.semua dgr bergetar..mcm kita nyanyi dpn kipas tu hah..satu lagi yg jd hambar, sebb semua peserta mcm mls je..x de gimik..x semangat..faizal tahir, bunkface, akim & majistret je nmpk smgt..noh hujn plg mls..salah satu nya sore dia x leh high pitch.yuna, noh, aizat samaaa je sore..
    patut pgil faizal botak, cheryl samad ngn ally iskandar sama..bru havoc..ni bkn calang2 anugerah..

    0

    0
    • anonymous says:

      yela..kata 3 dekad mencipta fenomena..artis jemputan pun bukan calang2..nyanyi pun lagu yang pernah jadi juara so pengacara pun patut amik yang pernah jd legend

      0

      0
  56. MAK JEMAH says:

    Dayang Nur Faizah x patut menang vokal…..cuba amati semasak dia ambil nafas tersangat kedengar bunyi tarikan sebut (jelas sangat) itu tandanye beliau x pandai jaga penafasan….. cuba dengar penyanyi seperti Datuk Siti, Jamal Abdilah …. mana dengar mereka tarikh nafas….

    0

    0
  57. lagordita says:

    Bila Dayang diumumkan sebagai Vokal Terbaik..mata saya terus tengok Fendi Caliph Buskers yg duduk belakang Dayang. Nampak Fendi ikhlas tepuk tangan . Masa tu harap sangat ada rezeki Caliph Buskers malam tu. Bila Caliph Buskers diumum tempat ketiga, saya bersorak..tiba2 rasa sebak nampak diorang berbaris naik atas pentas. Sedikit pun xde tersadung. Alhamdulillah, rezeki mereka mencurah2.

    0

    0
  58. anhyeongsayur says:

    hambar sebab penaja menyebuk
    tak salah nak taja..tp cuba jgn sibuk?
    Dlu berapa tahun pantene taja AJL/Loreal semua tu ok je
    takde plak bos penaja sibuk nak naik atas pentas, nak duduk depan bagai..
    Orang banyak duit, buat bende bodoh pon org sokong/backup..janji dia taja yer??Macai duit!

    0

    0
  59. Anonymous says:

    banyak artis cap ayam masuk..tu la hambar.

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Ofkos.. Terutama Elisuckedbektan, Bunqface, HITAM a.k.a Black dan Faisuck Tahiq yang buat JUARA LAGU hampeh lagi hambar..

      0

      0
  60. 3256672 says:

    WCRTEXTAREATESTINPUT6607248

    0

    0