Written by AbangNara | December 22nd, 2011

Setelah begitu lama mencanangkan yang dia bakal memiliki gelaran Dato’, akhirnya impian AC Mizal bakal menjadi kenyataan. Gambar-gambar yang diambil daripada Forum Cari ini adalah gambar sekitar raptai istiadat penyampaian anugerah yang akan berlangsung di Istana Abu Bakar, Pekan, Pahang. Nampak segak sungguh AC Mizal dan Eizlan Yusof.

dato ac mizal dan dato eizlan yusof

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada AC Mizal dan Eizlan Yusof atas penganugerahan ini. Lepas ini kalau terjumpa AC kenalah salam cium tangan. Kata dah Dato’. Hehehe. Lagi beberapa keping gambar raptai majlis tersebut dengan membaca entri ini sepenuhnya.

dato ac mizal dan dato eizlan yusof

dato ac mizal dan dato eizlan yusof

dato ac mizal dan dato eizlan yusof

dato ac mizal dan dato eizlan yusof

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

131 responses to (TAHNIAH)Akhirnya AC Mizal Akan Bergelar Dato’

  1. saya ok jer! says:

    bagus lah impian jadi kenyataan, takde lah orang dok mengata lagi. haha

    0

    0
    • Saya cantik says:

      finally! isteri eizlan yusof cantik sangat2..

      0

      0
      • redcarpet says:

        ape motif 2 org ni dapt gelaran DATO’ mcm xd sumbangan pun . . x paham la..tp ak xkesah pun. . . gelaran DATO’ dh dpt gelaran HAJI xnk ker DATO’ AC & DATO’ EY BILER LAGI DUIT MESTI DH BERKEPUK2 XKN DATO’ SENGKEK KOTT???.

        0

        0
        • Mbeki says:

          Apa bengap sgt ko ni? Jgn la pertikaikan penganugerahan dr pihak istana. Ko mcm nak perkecilkan institusi beraja je

          0

          0
      • amnr says:

        mmg wife dia cntik sgat..
        alhmdlah angrah Allah…
        mnis jerk pkai 2dung 2 dahla putih…
        comeyyyy….

        0

        0
        • Diana says:

          Vie ni mmg sgt cantik :) ustaz kat sekolah dulu pun tergile2 kan vie shanti ni..bila tkenang2 rasa kelakar pulak ustaz tu hihihi..tahniah eizlan dpt dato :D tp kan apa sumbangan dorg ni sbnrnya? bkn apa..cuma pelik je :P

          0

          0
      • Ntah papee says:

        apa yang dieorang dah sumbangkan pada masyarakat ???????????

        kalau khairy jamaluddin ke,nurul izzah ke,Ustaz Azhar ke yg dapat DATO’,x de la pelik sangat..

        0

        0
      • Mak Jemah says:

        guys..kalau eizlan yusof aku x heran die dapat title DATO’ sebab die ni dalam kalangan ahli korporat gak..

        die ni pengerusi eksekutif satu company in coal trading business tapi biaselah,humble je..

        tapi kalau ac mizal…………ahem !

        0

        0
      • Datuk Otak Udang says:

        Dapat gelaran Datuk…. IQ diaorang taraf PMR jer !!!!

        P0dahhhhhhh!!!!

        0

        0
    • terasa ke says:

      Tapi AC please la jaga kebajikan anak2 you dgn isteri lama tu. :)

      0

      0
      • namaakuM says:

        dulu aku ingat orang yang banyak buat sumbangan untuk rakyat je yang layak dpt gelaran macam nie..

        tapi bila ada retis yang dapat gelaran nie, aku tak paham kenapa.

        macam dato’ ct, okay lah kalau dia dapat pun gelaran tu sebab dia dah berjaya dalam bidang dia. mampu buat orang luar negara kenal dia seterusnya dapat promosi malaysia nieh.

        atlet mcm nicol david ngn lee chong wei tu pon memang sah2 dah layak.

        tp ac mizal dengan eizlan yusoff nie, apa sumbangan dorang yg kita dapat?????

        0

        0
        • manyusoef says:

          setau aku, gelaran Dato tu boleh dibeli. Melainkan gelaran Tan Sri, yang tu baru dikira camne contribution dia kat negara. Diorang kejar gelaran Dato ni sebab nak dapat respect/reputation dlm bisnes jek rasanya. Ada Dato’ kat initial nama tu, so orang confidence nak buat bisnes. mind set

          0

          0
        • aisiyuincot says:

          Lama tue dia kumpul wet nak beli..Tu yg tipu org sana sini..Makin kembang la nmpaknya Datin Emiliy Nightmare..

          0

          0
        • pencil kayu says:

          bagi aku. seorang ibu yang melahirkan seorang pemimpin lebih layak mendapat gelaran datuk or dato’ :)

          0

          0
        • hungry bird says:

          die dpt cucu…hehehe

          0

          0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tapi Ac jangan lupa yeeeeee dh ada pangkt dato ni nafkah anak dari isteri pertama kasi lebih ok dh tk boleh kasi Rm300 tau ..

      0

      0
    • Akak Nak Juga says:

      Rajin betul sultan pahang kumpulkan Dato’2 di kalangan artis..pasni mak2 datin sume jagala Dato’2 tu elok nnt kena caras lak ngan artis2 mude yg hot2 tuk di jadikan “Dato’ Angkat”

      0

      0
    • makcik k-pop says:

      tak paham apa sumbangan eizlan yusof smpai melawakkan diberi gelaran dato…. betulla org ckp pahang suka beno bg dato kpd artis… klu tak silap makcik, zahida rafik pn dpt dato kan aritu…xpaham aku…

      0

      0
  2. wanarida says:

    Ade aku kesah!!!! x heran pon…

    0

    0
  3. wifey says:

    cantiknye wife Eizlan.. sgt2 cantik.. :)

    0

    0
    • aku yg peduli says:

      cntikann?..klau masih muda tak taulh cntik mcmana wifey dia ni..cun gla..mcm org arab pun ada..

      0

      0
  4. Eizlan Yusoff dapat pingat apa..??

    0

    0
  5. bubur says:

    eish,comeynye isteri eizlan

    0

    0
  6. lindalam says:

    akhirnyaaa… hahahha

    0

    0
  7. pergh.. dua dua dapat dato’ .. hmm betullah, artis ramai dapat pingat dato’ dari pahang je…

    dah tak ada nilai la dato’ sekarang ni , kalau dulu, nak dapat dato’ pun susah.. baru la precious/berharga sikit..

    hadoii…

    0

    0
    • che irfan nazri tengku ahmad says:

      Sultan Pahang suka bagi gelaran dato’ pada artis2. Yup, tiada nilai dah gelaran dato’ ni. Even boleh dibeli dgn wang.

      0

      0
      • ~atiey~ says:

        mmg betui…. ramai dh blh agak kalau artis2 dpt gelaran dato’. pasti dr Sultan Pahang. dh x der value lg gelaran dato’ tue… Sultan dr Negeri lain x der plak gaduh nk kasi kt artis2 nie semua

        0

        0
        • jas says:

          setuju.. ramai artis yg dpt dato’ dr Pahang jer..obses pd artis kot hehehe..nak diikutkan kerabat pahang ada kaitan dgn artis sejak zaman maria menado kawin dgn almarhum ayahanda sultan pahang, then tengku mahkota kawin julia rais, suami pelakon maya adalah anak sedara sultan pahang..then time erra belum kawin pun hampir nak dipinang tengku muda pahang..dah x heran..

          0

          0
    • john says:

      ape menyebabkan dorang dapat dato…ape sumbangan dorang…..mcm pelik jer dorang dapt dato…sy rasa belum sampai masanyer dorang dapat dato….ade ramai lg yg lebih layak drpd dorang….sumbangan dorang xseberapa pun sekadar belakon menyanyi dan mengacara….dan jarang dapat anugerah

      0

      0
    • theanswer says:

      alahai datok pahang….mmg org pun tau xde value sgt.

      0

      0
      • syok says:

        rasanya sultan pahang tukang sematkan pingat jer ..Dia pon x tahu menahu senarai siapa yg dapat gelaran dato .Ni keja org bawahan dia ler .. klau pandai lobby dapat ler ..

        0

        0
  8. Cucu datuk says:

    Apa2 je lah..mati esok bawak masuk kubo la title datok tu.boleh tolong jawab soalan munkar nankir

    0

    0
  9. r0se says:

    Akhirnya dpt gak ac dat0 ea.. Peace y0!

    0

    0
  10. Cauliflower says:

    Cantiknya isteri eizlan yusoff. isteri AC xde pulak gambar.
    Dapat pingat dato ? konpius jap apa sumbangan beliau yg melayakkan dapat pangkat tu.

    0

    0
  11. CMRatu says:

    tahniah AC.. ops.. dato’ AC

    0

    0
  12. yayadan says:

    cop..tajuk pasal AC mizal..nape gambar eizlan yusoff yang lebih..isk..tunjuk ar gambar AC mizal ngan emilia ke..ish2..and eizlan dapat dato jugak ke??

    0

    0
  13. sukaati akula.. says:

    KENAPA SEJAK AKHIR2 NI BANYAK SNGT ARTIS DPT DATO’..Dan aku rasa,da mcam xde seri da nama dato tuh..sbab cam snang nyer nak dapat pangkat ni ya..ni cuma pandangan aku..mcm sng dijual beli.

    0

    0
  14. memeylah says:

    orang yg xde bg sumbangan dan giler glemer mmg suke gelaran dato ni….. gelaran yg senang dibeli bg yg ade duit!

    0

    0
  15. sederhana says:

    ayuuu je wife si eizlan nih..sejuk mata mmandanggg…….insyAllah….smg bahagia….:)
    tahinah to Dato AC n Dato Eizlan…:)

    0

    0
  16. Pejuang negara says:

    Orang berjuang bermatian2 untuk negara…tak dpat title apa2… nikan pulak artis…apalah besar pengorbanan mereka….

    0

    0
  17. temah says:

    wahh! senang2 je masuk RM6000 sebulan sbb tittle dato’ tu..ntah ape yg dorang bagi kat rakyat???? xde pun dpt gelang magnet percuma keee…????

    0

    0
    • liz says:

      kalau gelaran tu Yang Dipertuan Agung bagi baru dapat elaun bulanan..kalau dapat drpd negeri2 ni diorang yg kena bagi tiap kali hari keputeraan sultan..

      kalo nak buat bisnes sedap la ada gelaran dato’…orang caye la mmg ada duit..

      0

      0
  18. mika mika says:

    cantek giler is3 eizlan ni…sopan pulak tu…cukup package…

    0

    0
  19. ade aku kesah says:

    lantak diorg la.. dah org nak bg pingat dato’ tu, diorg terima je la..rezeki diorg la.. bukannyer diorg susahkan sesapepun.. hahahaha..

    0

    0
    • apa la says:

      duit bulan2 dpt bukan dr rakyat ke? kalau tak bayar tax mmg tak kisah la, tp org yg bayar tax mesti la kesah..

      0

      0
  20. kamariah says:

    tahniah utk kalian semoga dilimpahi rezeki…..wife eizlan cutenye…………….

    0

    0
  21. akulah says:

    duniawi je sume ni

    0

    0
  22. aku kah neelopak.. says:

    baguih la dapat dato si ac tuee…nanti bekas bini jangan lupak bagi belanja berlebih lebihan tau ka…tuk anak2…bagi lebih skit no..

    0

    0
  23. vogue mummy says:

    jgn adlin lancar perang ngan ko plak sbb jelezzz dah la ye AC……..hehe apapn tahniah to both of you…

    0

    0
  24. sultan jiwa raga says:

    Sultan Pahang cheapskate.

    xde harga dh kalau dengar dpt Dato’ dari pahang..

    0

    0
  25. The truth says:

    Patutla..dpt Dato dari negeri tu..bayar je..bukan susah pun…

    0

    0
    • lemangrebus says:

      tok2 guru,alim ulamak yg lagi byk jasa utk masyarakat xde la plak nak bg gelaran.. pahang2…ish3

      0

      0
  26. Puan Taecyon says:

    Diorg berdua ni org PAHANG ke??? Setahu aku org dulu2 yg Sultan bagi pangkat Dato’ ni individu yg byk berjasa & berbakti pd negeri/ negara diorg…Apa jasa2 diorg pd PAHANG..Marah betul aku kt Sultan aku ni…sesenang aje bg pingat kt org luar..aku ni anak jati PAHANG xdpt ape2 pon:(

    0

    0
  27. malisa says:

    sape ada 200k dah blh dpt dato dr negeri ni..anytime blh

    0

    0
  28. ahkak puaka says:

    AKU X MINAT AC MIZAL NI..
    APE SUMBANGAN DIE PG NEGARA SMPI BLH DPT DATUK EK?? TAKAT JUAL GELANG TU.. HAISHH!
    BYK LG AHLI P’NIAGAAN YG BGS DR DIE NI.. DHLA JUAL GELANG DPT UNTUNG ATAS ANGIN JER.. TIPUUU!

    0

    0
  29. segar says:

    skrg ni orang dah tak herang dah gelaran dato, senang sngt nk dpt pangkat DATO ni.

    0

    0
  30. TAK PUAS HATI says:

    tak faham betul, apa la sangat pengorbanan dua org ni tuk negara.. dah la berlakon suam2 kuku, dengan aktiviti gelang menipu lagi, x banyak sumbangan pun..

    sedangkan orang2 seni yang banyak sumbangan kat luar sana ramai lagi… dah tak ade nilai title dato’ jadi nya..

    p.s: gembira la vie shantie isteri eizlan tu sebab dari dulu lagi memang nak kawen dgn orang berpangkat besar..haha (ok ini part busuk hati sikit)

    0

    0
    • heart says:

      What is wrong with u? tak puas hati dgn Vie?
      She was married to someone with “pangkat besar” background but after divorce she chose Eizlan yg tak “berpangkat besar”, they have 2 kids already then only Eizlan dpt dato’!!! bukan nya Eizlan dpt Dato’ dulu baru she wants him!

      U have a stupid mind!!

      0

      0
  31. Thristhan says:

    Hey bro, just dropped by to congratulate you on the Nuffnang Award :)

    0

    0
  32. rooney macaroni says:

    x heran kalau dapat datok dari negeri pahang..xde value…kalau dapat datok dari negeri lain, baru la betul2 dorang ade bagi sumbangan kat negara, lebih2 lagi dapat dari negeri johor, lagi superb!!

    0

    0
    • xoxo says:

      hina sgt ke klau dpt pingat dr pahang?ni lh dia org mlayu…spatotnye bangge lh org mlayu skrg dh mkin maju….biarlh dia nk dpt dato 2 dr ape pn jnji dia berusaha nk maju..ni x..bl org mlayu tggi ckt pgkat ade je yg xkne….tp bl org bkn mlayu yg naik bkn main sokong…..ske agknye tgk bngsa sndr dduk bwh tapak kaki bngsa lain.

      0

      0
    • awatif says:

      dato shah rukh khan dpt gelaran dato dr neg mane ek? melaka kn???

      0

      0
  33. PSM says:

    hmm…confius apa sumbangan diaorg…kalau shah rukh ke..chef wan ke…dato siti ke…lee chong wei ke…nichol ke..aku paham la..ac dan eizlan apa ye?

    Ada ke diaorg bawa mengharumkan nama malaysia kat negara luar?

    0

    0
  34. manusia says:

    dah jelas anak melayu dah menjahanamkan anak melayu sendiri dgn business MLM..curi rezeki anak melayu at anytime boleh dpt gelaran DATO’…..lepas ni entah apa2 jenis manusia lagi yg akan dpt gelaran DATO’….no value at all……bleh la AC pakai CD besar yg tulis SAYA DATO’ SKRG passtu gantung kat dada for every event……gah siot…..lagi byklah business hancurkan anak melayu dia buat lepas ni ngan jual gelaran DATO’ dia tuh…so saper kata kena jadi org pandai or belajar tinggi2 ada master , PHD boleh dpt DAto’? jadi artis tak laku pun boleh jadi Dato’ you……

    0

    0
  35. anti AC says:

    xd buat ap2 sumbangan buat negara, xbg nafkah anak, pnampilan xsenonoh (pkai rantai, warna rambut) pon bole dapat DATO’…. plik bin ajaib, lantak ko la AC… ade ak kesah??? hate u so much…

    0

    0
  36. lila says:

    ntah la labu…aish…banyak g artis yg lebih berbakat dr dorng ni…mgkin ada projek kali…

    0

    0
  37. lela manje says:

    isteri eizlan yusof cntek sangat!!!!!

    0

    0
  38. lava says:

    ayah aku berkhidmat untuk negara selama 41 tahun menjadi polis, tak de pulak dapat DATO nyer !!

    0

    0
  39. Datuk Mahfuz Mahfis Mahfas says:

    Dunia, dunia… Perangai huduh pun boleh dapat Datuk.
    Kopi satey!

    0

    0
  40. bongok says:

    kalo bg kat aznil skurg2nya ak lh time lg… aznil pernah dpat anugerah talk show terbaik kat asia pacific award dgn rncgan mcm2 aznil dia tu, bangga jugakla nama malaysia di situ… ni AC??? da la blom ap2 da canang satu kampung dpat dato’, hish… xmalu tol… cam ni gaye dpat dato’????

    0

    0
  41. wawa liya says:

    patutnye aznil hj nawawi pun patut dpt gelaran dato jugak..mne adil mcm nie..ape la

    0

    0
  42. lalalala says:

    xkejar title dato’, tp kejar title ‘dr’, ‘prof’..

    0

    0
  43. dolphin says:

    Dh dpt gelaran dato’ tuh…jgn buat2 lupa nafkah anak2…zaman skrg cukup ke RM300.00 utk 2 org ank yg sedang membesar belanje sebulan? blanje skolah dn tmbang bas je, mcm skali blanje bini ko gi pasar jek..pe kelas dato’ sengkek?

    0

    0
  44. hancur says:

    serius kalau aku terserempak dgn AC aku tak akan panggil dia dato! sapa dia aku nak hormat?

    0

    0
  45. aku says:

    Saya notice sejak dari dulu org2 dari Istana pahang ni macam “puja” sangat golongan artis. Rakyat Pahang tak rasa apa-apa ke melihat pemerintah mereka asyik-asyik guna peruntukan negeri untuk melayan dan mengiktiraf golongan artis ni? Hmmm…

    0

    0
  46. yeahoo says:

    shah alam.. peace yooooo

    0

    0
  47. amm says:

    Salam kepada sultan jiwa raga..cheapskate tu is kedekut..ape kaitan kedekut dengan statement awak tu eh? – Sultan Pahang cheapskate.

    xde harga dh kalau dengar dpt Dato’ dari pahang..

    0

    0
  48. chempaka says:

    apalah kerabat pahang ni asyik kasi pingat kat golongan artis yg entah apa2.tak kaji ke sejarah /latar belakang artis ni dulu?main tangkap muat mcm beli ikan kt pasar lah pulak.main suka2 je kasi pingat kt artis.makin bersepah artis yg dapat gelaran dato tp sorry to say tiada KUALITI dan TAK SEPATUTNYA pun…tolkonglah tgok orang sikit kalau nak kasi tu.nampaknya setiap thn ada saja artis dpt pingat drpd pahang.harap negeri lain jangan lah sesuka nak kasi gelaran ni….

    0

    0
  49. ramram says:

    Apa sumbangan mereka pada negeri Pahang ye? Erm……

    0

    0
  50. lalala.... says:

    aaron aziz x dpt dato ke, byk gak filem lakonan dia… shah rukh khan pun dapat dato….

    0

    0
  51. ayen says:

    motif bgi datuk kt 2 org artis ni???heran btul ape sumbangan eizlan nga ac smpai dpt datuk..rsenya rmai lgi yg ptut n lgi layak drp dorang..datuk xde nilaiiiii…

    0

    0
  52. Hairan Saya says:

    apa sumbangan mereka berdua ni????

    0

    0
  53. girl says:

    senang nya nak dpt elaran DATO..jom kta jadi artis semua..artis, suami artis senang dpt gelaran sedangkan ramai lagi yg di luar sana layak dan sesuai..

    0

    0
  54. faezah ngilai-ngilai says:

    teringat lak aku kat Vie Shantie..kena tipu semata2 kim kat org nak beli beg JENAMA kat oversea , kononnya murah..hahahahahahah…

    0

    0
  55. aku benci ac mizal says:

    ac mizal memang cibai.. cam mana bleh dpt dato?

    0

    0
  56. hahahah says:

    HAHAH DATO’ SYOK SENDIRI!

    SELURUH RAKYAT MALAYSIA XKAN HERAN n RESPEK DGN GELARAN KORANG NI..KECUALI ISTERI n ANAK BERANAK KORANG YG BANGGA DGN GELARAN NIKN. ARTIS YG SUAM2 KUKU MCM KORANG, YG AD GELARAN DATO’..BUAT BUSINESSMEN LAIN TAKUT NK BERURUSNIAGA DGN KORANG

    0

    0
  57. Kelaaaaas Kau Yah says:

    Siapa korang
    Mempertikaikan Sultan Pahang
    Yg berjiwa rakyat
    Daulat Tuanku

    Alhamdulillah
    Tahniah
    Dato AC Mizal
    Pieace Yo

    0

    0
  58. reban ayam says:

    pooordaahhh!! dato mender..blakon je xde sumbangan..prangai ampeh..ape daa sultan pahang ni xmalu ke org dok ngate die? hahaha..xde sape nk respek korg dato la oii..xde nilai!! hakktuiihhh!!

    0

    0
  59. Reena says:

    Takde tokoh langsung jadi dato’!!! Dato’ penipu dah tentu.. sumbangan kepada negara hape? Melesapkan wang org2 downline & menabur janji pelesu kepada mereka yg mudah gelap mata nak cepat kaya. Dah lah duit nafkah anak pun kantoi nak bayar..mcm ni punya org pun leh dpt dato’.

    0

    0
  60. poker face says:

    x dinafikan kerabat pahang mmg suka mendampingi artis (rakyat sgt la kononnye!) sapa ingat yg tengku muda anjurkan sukan2 antara artis tu..x igt plak nama program tu. ala..yg artis2 main bola jaring, futsal segala tu..

    tp aku x nafikan juga yg Sultan Pahang adalah antara sultan yg paling suka mencemar duli untuk menjenguk rakyat jelatanya..

    0

    0
  61. datok kau says:

    perghhh dpt datok la tauke gelang..kah3
    ooo dpt datok dri Sultan mane tu..owwwhh!!!

    0

    0
  62. eely says:

    norman KRU lebih layak dpt pangkat datuk

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eleh…..norman pn tk heran lah ! yg penting dia dh ada duit rumah besar kereta besar n dh ada tunang tk dapat gelaran dato pn tkpe lah dia pn tk hadappppp !

      0

      0
  63. iezet says:

    sapa pandai buat bisnes dan menipu org ramai..
    memang akan dapat dato

    0

    0
  64. yeel says:

    norman KRU lebih layak

    0

    0
  65. aku nak gelaran "Isteri" says:

    Bagi aku skang ni kat Malaysia title Dato’ da jadi agak muarh dah…sape2 jek leh dapat..ade bisnes sikit pon da ade titile Dato’.. Kaya sikit pon da ade title Dato’ walopon xmenyumbang hape2 pon…

    Cube tgk Britain (memandangkan kita bekas tanah jajahannya dan kebanyakkan law atau sistem berdasarkan dari sana), hanya individu2 yg betol2 menyumbang kepada negara je mcm Sir Richard Branson atau Sir Alex Ferguson yg layak diberi title Sir.

    bukan mcm kat sini, asal berduit sikit, ade bisnes sikit kaya sikit terus dapat title Dato’… hmmm murah2

    0

    0
  66. Reena says:

    Lepas ni aku tunggu Yuna dapat tittle Dato’ lak..stakat ct nyanyi kat albert hall pun leh dapat..Yuna lagilah tinggi pencapaian dia..khenn..mengharumkan nama Malaysia di persada dunia..gitu ayat2 skema aku..

    0

    0
  67. Disaa says:

    Cop cop.. Setahu aku pakaian rasmi utk penerima dato dr sultan kena pakai pakaian gelap n wife juga diinvite sekali.. Kalo aku tgk pic ni, di acmngkuk ni pakai kaler sut hijau, si emilia takde bayang pun…
    Apekah …….?????

    0

    0
  68. Kak Su says:

    Salam. Tak baik korang mengata Sultan Pahang camtu. Tu hak dia la nak bagi. Tak perlulah tanya apa sumbangan yg dorang dah buat. Kang dorang canang sumbangan dorang kang kata menunjuk-nunjuk pula. Biarlah. Dorang dua tu dah dpt datuk korang pulak dapat dosa asyik berprasangka buruk!

    0

    0
  69. weewitt says:

    klu dah jadi dato perlu ke cium tgn dato tuh?????rs yer x perlu kot..apa pun tahniah lar kpd dato ber “2” ni…

    0

    0
  70. akupn nak jd dato.. says:

    sapa2 nk dato jadilah artis….suam2 kukupn blh dapat dato….jap lagi abih artis tak kira tua muda besar kecik nt akan dpt anugerah dato…tk leh bayangkan mia sara dapat pangkat dato…huahuahuahua…

    0

    0
  71. weewitt says:

    betul tu,wat ape nak kutuk sultan pahang,atleast ada gak org yg nak memartabatkan golongan artist ni..x semua artist tu x berguna tau,ada lar manfaat dorg smpai dorg dpt gelaran dato…sabar je lar…

    0

    0
  72. ada klass says:

    Selepas ini,sesiapa nak dpt title “dato”dan “datuk” sila isi borang untuk menjadi artis…confirmed dpt “title dato beli”dari sultan pahang…x payahlah nak dengki…

    0

    0
  73. dadu says:

    Kalau dah AC Mizal pun boleh dapat datuk, Siti kena dapat Tan Sri lah nampaknya. At least Siti popular kat luar Malaysia.

    0

    0
  74. sudah sudahla says:

    eizlan yusuff executive chairman blackstone dagangan sdn bhd..company coal trading

    0

    0
    • Datuk Tak Bayar Nafkah isteri Nya says:

      So?????????

      0

      0
    • Suri says:

      Eizlan dulu ingt2 masa mula2 blakon dah bisnes…siap ckp blakon utk batu loncatan bisnes je, utk network…mcm dia dato sani xpress tu mmg sesuai sgt…lg pun dia x kecoh2 mcm sorg tuh dah setahun br dpt dato, dah brp Kali acara x masuk list hihi…btw vie cun sgt

      0

      0
  75. meeradiana says:

    kenapa bkn aznil..??

    0

    0
  76. rombau says:

    Ingat sonang ke AC nk dapek Datuk tu… Ponek woi… Duk nyambung golang dio… Bagi den la… Baik bg kat Aznil @ Anita Sarawak..

    0

    0
  77. taksukataksuka says:

    sultan pahang sultan artis…

    0

    0
  78. budaknakal says:

    mmg wife eizlan gorgeous.. tahniah ezlan…

    0

    0
  79. yaya says:

    wife eizlan yusuf mmg cntik tp sorry to say dia SOMBONG..eizlan jgk yg ok..xsombg..

    0

    0
  80. yaya says:

    wife eizlan yusug mmg cantik to sorry to say dia SOMBONG..eizlan jgk yg ok xsombg..

    0

    0