Written by AbangNara | March 14th, 2014

Jutaan tahniah diucapkan kepada Aidil Zafuan dan Zarema Zainal yang telah pun sah sebagai suami isteri dalam majlis pernikahan yang telah berlangsung pagi tadi. Aidil yang kelihatan kacak bergaya dalam persalinan pengantin serba putih dengan tenangnya telah melafazkan akad nikah sekali sahaja. Tahniah diucapkan buat anda berdua.

gambar nikah aidil zarema

Di bawah ialah video akad nikah Aidil Zafuan dan Zarema Zainal yang telah dikongsikan oleh Nedim Nazri:-

Semoga berbahagia ke akhir hayat buat Aidil dan Zarema. Tahniah!!!

138 responses to (TAHNIAH)Aidil Zafuan & Zarema Zainal Kini Sah Suami Isteri

  1. Nureza Aida says:

    Dear nara,
    I begging you again… pls stop to publish story about them! Mereka berdua ni bukannya artispun

    0

    0
    • Datin K says:

      zarema i tak cop dia sebagai perampas. sebab dia interframe selepas aidil dan rita bercerai. bijak ko nyah! IQ ko UP sikit banding HS. apa2pun, aku tetap doakan kebahagian korang. tahniah!

      0

      0
      • faizul says:

        sapa ckp lepas cerai???? gossip mereka berlaku sebelum cerai lagi tapi dinafikan sekeras2nya…rita diceraikan selepas comment pasal zarema di media….so takda beza pun HS dan si zarema ni….

        0

        0
        • Aaron Aziz says:

          bosan, apesal tak bawak pompuan ni kahwin kat thailand?

          0

          0
        • Datin K says:

          maksud aku interframe dekat media secara terang-terang selepas sah bercerai. memang ler dorg dah ber”kawan” sebelum cerai lagi..

          0

          0
        • jelita says:

          tolong la nara….DORANG BUKAN RETISSS!!!!!!!!!
          benci org famous kerana benda bodoh yg berlaku.. famous lah kerana harumkan nama cm yuna. dafuq

          0

          0
        • miss ynwa says:

          shut up you datin k…..
          tah2 ngko pon perampas x…. a.k.a pmpn merenyam bekas org pon nak
          zarema,hanez,sakinah tiada beza…suka bekas org, bitch please

          0

          0
        • K.A.A says:

          lepas nara letak lak cerita pasal sammy vellu ke… teringin gak nak tahu perkembangan dia lepas dia bersara… apa la nara… suka sgt letak cerita si nedim dgn pemain bola ni… kena byr ke??

          0

          0
        • BOLA MANISS says:

          ko boleh duk sebakul dengan hanez.. sweeet je aku tgk!

          0

          0
        • rya says:

          tak faham dgn mak ayah sekarang, kalau anak nak kawen dgn Janda, tentang habisan. tapi bila dgn gadis yg sosial, restu habisan pulak. dah la dua2 bukan artist, dah lah Nara stour psl diorg. aidil femes pun n masuk blog artis sbb kahwin dgn Rita dulu.

          0

          0
      • faizul says:

        Salam,

        Apa beza antara mereka berdua ni dgn hanez suraya???? tapi pelik yg mereka ni dijunjung tinggi melangit tanpa dihukum punnnn sedangkan hanez suraya di cerca dan dihentam pelbagai sedangkan kedua2 iaitu zarema dan hanez jua perosak rumahtangga org juga …zarema juga mendekati aidil sebelum lelaki ini sah bercerai dan rita diceraikan kerana “mencuit” zarema di media….so apa bezanya mereka berdua ini…sama aja….so be fair and square wahai wanita2 dan perempuan2 di dunia ini…jika nak hukum dan menegakkan keadilan bagi wanita so be fair and square dan berlaku adillah….hukum mereka dengan cara yg sama bukan berat sebelah….aidil jua ada anak dan satu malaysia tau kisah yg sebenarnya dalam rumahtangga mereka dulu yg masih tidak selesai lagi termasuk nafkah anak2 …tiada beza zarema dan hanez…..

        0

        0
        • makcik kau says:

          actually, TIADA SIAPA pun di MALAYSIA yang menjunjung tinggi depa ni, kindly correct your statement plz :D

          0

          0
      • Fahrin Ahmad says:

        lupa nak ckap, rita cantik ag kot dari zarema ni..

        0

        0
      • lofa says:

        Datin K ni ngok….xda beza masa “kawan” dgn interfrem…yg pasti dua2 tetap masa aidil tu laki rita…so??? ada beza ke???? dua2 “menghukum” isteri sebab wanita lain……cuma yg ni kenapa tak di”lanyak” mati2an di media sosial tapi HS bukan main lagi….sebab dia anak org kaya???????? mmmmm…… perampas tetap perampas….hukum kenalah adil…..nak bagi pengajaran kepada “perampas” kenalah sama semuanya….jgn berat sebelah….NARA ni pun berat sebelah….si HS punyalah comment mati2an mcm dh xda U-Turn lagi tapi yg si zarema ni hmmmmm….

        0

        0
        • salam semua. saya ada menjual air ruqyah penghalau syaitan dalam badan. air ini amat sesuai digunakan untuk kaum wanita yang bermulut celupar memaki hamun orang macam tak bertuhan. diperkuatkan dengan vitamin & doa menahan diri dari menaip komen2 kesat, ia juga dipercayai berkesan meningkatkan fungsi akal kepada paras muslim yg sepatutnya. para wanita bertudung tapi mulut macam rabai yahudi digalakkan mencuba produk ini sekaligus keinginan mereka utk umrah dan haji di tanah suci datang membuak-buak jadi mereka tak perlulah mencemburui pelakon seksi maut yg diterima Allah kesana kerana Allah mengizinkan mereka yg ikhlas niatnya. pm saya untuk keterangan lanjut. terima kasey.

          0

          0
      • Ritu vs Aya says:

        Alhamdulillah… MERASA jugak Aidil kawen dekat Malaysia ni. Kan bagos klu kawen di saksikan oleh ibu-bapa kita. Rita teraniaya sama macam Liyana Manan? Hoiiiiii silap laaa… Liyana Manan xpernah la memekak/memerli/memaki/menghamun/memarah dalam laman sosial. Liyana Manan sama standard ngn wanita tabah mcm bini SERAP MUSLIM and janda AC MIZAL okeyyy

        0

        0
        • La fea says:

          Ritu Vs Aya – ko ni benci sgt dgn RR apesal ?? mesti ko ni sedara mara aidil tak pun ko ni Datin K yg kt atas tu , spesis perampas laki org !!!

          0

          0
      • Liyana Lunia says:

        HANDSOMENYA TOK KADI DIA TU WOI!

        0

        0
      • EH says:

        sape kata muncul lepas cerai….. ni laa punca aidil beralih arah….. depa bercinta sejak rita-aidil tak cerai lagi… kalau tak caya cube tgk blk story2 lama sblm nie….. lg hipokrit sbb menafikan…

        0

        0
      • Cik Kiah says:

        Ko tu yg bengap susu
        Tak yah nak bela sgt anak penjahat mcm Zarema ni
        Perosak rumahtangga org
        pahtu kawan plak dgn dimorons screw tu
        Puuuiiiiiiii

        0

        0
    • kiah senduk says:

      blog nara dia punya pasal le. tapi diorg celecriti. ko kenalkan. lain la ko xpernah dgr nama dia

      0

      0
    • Olga says:

      ORG SIBUK2 KAT PESAWAT MH370 YG HILANG DIA SIBUK NAK KAWIN PULAK DAH POOODAHHHHHHHHHHHHHH

      0

      0
    • Anonymous says:

      Untung zarema kahwin diraikan oleh ahli keluarga..kalau kahwin kat siam x merasa lah cam ni, cuma femes kat media lepas kena cerai pas tu pakai spek mata hitam kat mahkamah syariah..tapi aidil jgn lupe bagi nafkah sebab anak2 tu nak duit beli mainan kata mak budak2 itu…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bagi aku perempuan yg setuju nikah kat siam mmg x de maruah…mmg sesuai kena cerai…boleh dikatakan pepatah seperti menconteng arang ke muka keluarga sendiri..

      0

      0
      • BOLA MANISS says:

        ko antara orang yang meletakan hukum dunia di depan, hukum ALLAH kat belakang. Tahniah

        0

        0
        • lana lang says:

          bodo nye la ko anonymous. pompuan xde maruah kalau pmpn yg bermaksiat,zina sana sini. or pmpn bermaksiat, rampas laki org. nikah itu halal, apa hak kau nak kata perempuan nikah di siam xbermaruah? cara mereka salah di sisi undang2 malaysia,tp hukum Allah, tetap halal.

          0

          0
      • tauhu says:

        bodoh betul komen engkau nih….mmg bodoh sgt2

        0

        0
        • Anonymous says:

          Komen kau pandai sgt la..aku pun x setuju kalau kahwin kat siam..lain la ko org siam ..bodoh bertingkat2 mak bapak ko ada nikah elok2 x bole ker..dah mmg ko tau org yg nikah kat siam tu semua nikah koboi..lepas nikah ko jadi kuda kena tunggang..bahalol..elok la lepas kahwin ko kena sepak mcm kuda…ha ha ha..kalau ko rasa bagus lepas ni segala keturunan kau nikah kat siam jer la..

          0

          0
    • poyos la says:

      ank menteri tu JOBLESS ke?asik bjln jer..ak tgk stiap hri xkira mse ade je xtvt dia sme si ND & geng2 ape ntah lupe nme depa .. ak bayo income tax tiap buln jgn ler pak hang bg ank2 dia mkn duit ak klu hang xkje tp bjoli dgn duit ak..mmg ak xhalal kn beb ..

      0

      0
  2. ct juga nama nyer says:

    Nak berak jap
    (btw..perlu ke nk teriak GOLLLLL kalu c zarema tu dah lobos, u!)

    0

    0
  3. kak anon says:

    dapat bini baru anak 2 org jgn lupo yo aidil…

    P/s: jgn terlajak subuh ye aidil.. kah3..

    0

    0
  4. saya ok jer!! says:

    hensemnya juru nikah tu. haha

    0

    0
    • Datin K says:

      i tak tengok pun video tu.. tapi bila u highlight, i terus nak tengok. betul la, encem! sejuk mata i mandang~~

      0

      0
      • lana lang says:

        yg korang duk kate hensem tu abang si zarema..dah kawen dah..kemon la..adoii

        0

        0
        • mimie says:

          orait la, adik perampas so abg kena rampas ok la tu….yg penting kita enjoy!!!!! x berlaku pada diri sendiri, berlaku kt keluarga ok la….whut u give u get back kannn… ;-)

          0

          0
        • zurina says:

          isk.. cakap je ensem.. bukan nak pon… salah ke? kalo org kate aaron aziz tu ensem.. salah ke? walaupn dia da kawen? xde la.. setakat kate hensem pun dikatekan perampas..

          0

          0
    • AKAK CUN says:

      hoo maii goddd!!!
      tok kadhi ke tuu??? giler hensemmm!!!…abg Nara, sila riki2 sape kah itu plssssss

      0

      0
      • abg engineer yg sbnr says:

        mcm hauk jer jerit gollllllll, geli aku geng DMROYAN! lg2 betty gigi jonggg

        0

        0
    • AZ says:

      tu abang zarema lah. yang Dato tu

      0

      0
  5. betol2 tak tipu says:

    nyampah pulak tgk nedim nazri aziz ni…asik nak mencapub ke. dia bukannye sape2 pun..harap kan menumpang nama bapak ngan nora danish je.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Tahniah..
    semoga bahagia dan kekal hingga Jannah. Buat Aidil, jangan lupa nafkah untuk anak2 dari perkahwinan terdahulu. Ingatlah, setiap rezeki yang kita dapat, bukan bermakna sepenuhnya yang kita, didalamnya juga terdapat hak orang lain. Tahniah sekali lagi..

    0

    0
  7. bubu says:

    mengapa jerit gollll di majlis orang? apa kau tau kau di majlis orang? mana tatasusila? alhamdulillah pun belum sudah gol? gol lain kang baru kau tau

    0

    0
  8. Cik Merah Menyala says:

    Nafkah anak rm5k pun liat nak bayor. ape pun x bolehhhhh

    0

    0
  9. paukaya says:

    taniah je la..yg kongsi gambo ni bile lak..

    0

    0
  10. iris says:

    ye la hansem la tok kadi muda tu….hehe

    0

    0
  11. Congtaz Aidil & Zarema !
    Hope perkahwinan kedua ni U akan jd suami yg lebih bertanggungjawab terhadap keluarga …

    0

    0
  12. bubu says:

    mengapa jerit gol di majlis orang? apa kau tau kau di majlis orang? mana tatasusila kamu wahai orang berada? alhamdulillah sepatutnya mendahului bukan gol.

    0

    0
  13. faizul says:

    Salam,

    Apa beza antara mereka berdua ni dgn hanez suraya???? tapi pelik yg mereka ni dijunjung tinggi melangit tanpa dihukum punnnn sedangkan hanez suraya di cerca dan dihentam pelbagai sedangkan kedua2 iaitu zarema dan hanez jua perosak rumahtangga org juga …zarema juga mendekati aidil sebelum lelaki ini sah bercerai dan rita diceraikan kerana “mencuit” zarema di media….so apa bezanya mereka berdua ini…sama aja….so be fair and square wahai wanita2 dan perempuan2 di dunia ini…jika nak hukum dan menegakkan keadilan bagi wanita so be fair and square dan berlaku adillah….hukum mereka dengan cara yg sama bukan berat sebelah….aidil jua ada anak dan satu malaysia tau kisah yg sebenarnya dalam rumahtangga mereka dulu yg masih tidak selesai lagi termasuk nafkah anak2 …tiada beza zarema dan hanez…..

    0

    0
    • missb says:

      Sama tapi berbeza.
      Zarema publicly ambil gambar dgn az lepas bercerai
      Hanis suraya…belum bercerai dan ambik2 gzmbar menunjuk2

      Zarema tak petnak ambik gambar dgn anak rita
      Hanus suraya terhegeh dah nak jadi mak tiri.

      Zarema tak bising2 tegakkan benang basah
      Hanis pula mungkin benang tegak dah masuk lobang jarum dia..aysik bising.

      Zarema tak saman rita
      Hanis ada hati pulak nak saman mangsa dia.ish ish

      Pendek kata….
      Walau dua2 perampas….zarema perampas berhemah n low profile
      Hanus suraya pula perampas arragont level 21.

      0

      0
  14. LESONG says:

    mcm sakai pulak sape yg melalak “GOAL” tu.
    batak betul.

    0

    0
  15. Jangan lupa tanggungjawab says:

    Aidil, tahniah atas pernikahan barumu. tapi, yang ku pinta, janganlah kamu lupakan tanggungjawabmu. Berikan yg adil seadil-adilnya buat zuriat2mu itu. mas kawin RM7k, beg Chanel, kamu mampu. Tapi, kenapa untuk mereka, untuk zuriat kamu, kamu tidak mahu mewah2kan? Kenapa? Kamu persoalkn benda tak patut. Di hari Jumaat yang mulai ini, moga ada sinar untuk mu Aidil. Tahniah sekali lagi.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    ape pon tukang nikah hensem!!

    0

    0
    • KalauAkuCantik says:

      eh ingatkan aku sorang je prsn..memang hensem lahh….kalah aidil…ni mesti abg Or adik zarema jadi wali

      ps:wehhh sape knal dgn jurunikah tu.. ak nk chopd dlu boleh…kikiki

      0

      0
  17. Rif says:

    Bengapnya yg cakap gol tu.. Belum baca doa lagi kott. Gol tengkorak ko berjambul!

    0

    0
  18. maklong says:

    Sepatutnya jabatan agama pun try lah cari inisitif kepada ibu2 tunggal yang belum di salurkan nafkah anak2 oleh suami kepada mereka. Nafkah tu pun dalam senarai perkara WAJIB juga yer. Sebab tu sekarang ni ada segelintir lelaki yang tidak pernah terfikir nafkah anak2. Bagi mereka hidup tak bahagia harus cerai , dapat ala2 kononnya boleh membahagiakan terus kawin. Bab nafkah anak mereka tak fikir dengan alasan untuk mendahulukan tak nak berbuat dosa zina. Seterusnya pandai2 lah kamu org pikir pro and con, jgn lupa dunia ini bulat.

    0

    0
  19. Julia says:

    Aku nampak gigi betty. Ya allah.

    0

    0
  20. dahlia says:

    bodoh punya olga… mh370 hilang mmg sedih, tapi tak kan tak boleh kawin. preparation dah buat sebelum mh370 hilang. kau tu dari masuk blog gossip pe hal..kalau dah baik sgt doa tak putus2 lebih baik dr masuk sini. cakap org pandai.

    0

    0
  21. emma says:

    TGOK ZREMA DLM IG NORA …HMMMM..K.RITA LG CUN…MCM NYAH JEW

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Tahniah…aku suka tgk Aidil ni msa dlm padang je..bermatian2 utk skuad kebangsaan…tp klu kt luar ada ilang respect sikit sbb dia mcm playboy la plak, blom cerai da couple ngn si muka tua tu..tp apa2 pun itu personal life dia..aku doakan Rita lebih tabah membesarkn anak2, moga rezeki Rita melimpah2 n sntiasa diberi ketenangan n kebahagian..jgn risau Allah da atur segalanya utk Rita..dan utk Aidil pn sama, mgkn ini lah kebahagian utk Aidil..n 4 Zarema sorry no respect for u sbb u kacau rumah tangga org, cumany hrap u ada perasaan sesal sikit dlm hati n mengaku silap penah buat rumah tangga org berantakan..hrap khdupan u lebih baik pasni..jgn tak penah mengaku yg ko tu salah sbb nti takut terkena balik pda diri sendri akibat keangkuhan diri sendri suda la..

    0

    0
  23. sotong hitam says:

    orang lelaki, cepat sangat kawin lagi lepas cerai…macam tak kaji kenape rumah tangga tu boleh runtuh…ape2 pun mesti keluarga si aidil tu happy dapat menantu anak org kaya….

    0

    0
    • adik abang says:

      sotong hitam, tak semestinya jugak. abang long saya pernah ceraikan isteri dia sebab dah tak dak jodoh (8 tahun perkahwinan depa bertahan dan ada 3 anak lelaki). dalam tempoh eddah, ex wife dia ada buat perangai gila talak. tup tup lepas abih eddah dengar katanya ex wife dia dah kawin lain dengan lelaki orang (dia jadi bini nombor dua). setahun lepas ex wife dia kawin, baru abang long terbukak hati nak kawin lain. tu pun atas desakan dan inisiatif mak dan abah carikan calon menantu baru.

      9 + 9 = 18

      0

      0
  24. hah says:

    taniah je lah ~

    0

    0
  25. Xalia says:

    Menyampah betul dgn org2 yg nasihat ttg nafkah ni. Aidil tu dah bsr pandai le dia fikir tak perlu korang nak remind tanggungjwb org bagai. Jaga diri dan keluarga sendiri elok2 cukup tak yah nak sibuk2 hal org lain. Tanggungjwb sendiri dah tunai tak yg sibuk sgt dgn tanggungjwb org lain ni? Lantak dia nak kawen ngn sapa pun. Muka tua ke, tak cantik ke perlu ke buat perbandingan? Dah tertulis jodoh Aidil and Rita sampai situ je. Nyata Aidil dah moved on. So as Rita. So korang yg dok komen2 bashing2 ni should move on too. Doakan yg baik2 utk org top up pahala di hari Jumaat yg mulia ni. Bukan buat dosa. Capish?

    p/s: aku bkn pro Aidil or Zarema. Just seseorg yg merasakan komen korang tu annoying and melampau

    0

    0
  26. NYAMOK says:

    Ingtla ngn nafkah nti,xsuka la muka cam bangla to..susu ank wey….untung zremass dpt y muda tp da gna pkai…..

    0

    0
  27. ya ampun says:

    ya allah….bukan amin kan ke org yg dh selamat di ijab kabul kan….ni plak GOLLLLL…

    0

    0
  28. aku says:

    sapa la yg bodo sgt ckp ‘gooooo’….org ckp alhamdulillah…mmg dasar xtau beza antara alhamdulillah dg ‘go’…….kn ada beza, kawin dgn rita lari kt siam, kawin dgn zarema kat masjid…..kalo aidil pk dr dulu lg, ttentu umahtangga korang dapat diselamatkan….pepun jalan lupa tanggungjawab kat anak ko yg 2 orang….

    0

    0
  29. BUNGA says:

    HAHAHAHA..anak diabaika..ermm x yh la pos sal mereka nie..menyemak jer dlm nie..benci btl ngn perampas

    0

    0
  30. esoklusa says:

    moga berbahagia..menyemak jer korang dlm nie..ermmm cian ank2 …ayh sibuk nk kwin tp anak..nafkah anak

    0

    0
  31. kek dahnye says:

    please la abam nara … dorng ni retis ker ??? hope lepas ni ko jgn abaikan anak2 yer aidil .. zarema jadi mak tiri yg baik hokeyyyyyyyyyyy

    0

    0
  32. Wanita & Ibu says:

    Kadi tu abg zarema. Dapat bini baru jgn lupa nafkah anak2 yea. Rita nampak manis sikit. Muka Zarema ni cenggey sikit. Harap putih jer. Apa2 pun ppuan yang mcm FS, HS & Zarema yang bikin laki bini bercerai… i tak suka… mcm x de jantan lain dalam ini dunia.

    0

    0
    • Anonymous says:

      jgn lupa tok ti tau. dia lg dasyat. dah ada duit sendiri pun masih terkejar datuk k. berkenan sgt dgn aiskrim kontot datuk k tu

      0

      0
    • mamu says:

      ooo.. really kadi tu abg zarema?? nmpk mcm kacak sebab putih kot. tp knp zarema tak cantik??? beza benor muka die dgn abg die.. ish3…

      0

      0
  33. slm..
    selamat pengantin baru utk aidil dan zarema.
    moga jodoh kali ni berkekalan hingga jannah

    rasanya tak perlu la kitasemua ungkit kisah lalu aidil
    dan mengata zarema sbg perampas..
    itu semua dah ketentuan dr Allah swt..
    yang penting kita doakan yg terbaik utk mereka berdua
    dan aidil mnjadi bapa yg btanggungjawab terhadap anak2nya dgn rita..

    0

    0
  34. dont says:

    Zarema ni tua..lobos sgt…kawan aku da pnh pun main dgn die…xde la sdp mne..mne ori pun….bagus dpt bekas layu….ewww….benci retis hangit sume ni..pnh gugurkn ank plak tu ..ishhh…

    0

    0
    • PA KU DULI says:

      yeke?? nape kwn u x bagi tau awal2.. biar aidil tau ppuan ni dh lobos..die gugurkan kndungan anak die dgn laki mane??kwn u ke??

      0

      0
      • dont says:

        Ofcozez la pnh…kwn i punya…diorg knl kt oversea dlu..kwn i bg duit suh gugur..haa..ishh…zarema ni mmg kaki kikis…sggup wat ape saje utk duit…padahal da kaya.xckup kaya kot…

        0

        0
    • PA KU DULI says:

      yeke?? nape kwn u x gi tau awal2.. bior si aidil ni tau..untung ye kwn u. .. dpt brang free..msti si zareema ni jenis puki yg nak kene hisap jer..

      0

      0
    • Auta lebeh barang tarak says:

      ye ke . kawan ko bapak ayam juga ye. mesti tak sedap kontol kecik. Kalo aku Zarema memang buang pon.

      0

      0
  35. putri says:

    dari teriak gol tu… baik ucap alhamdulillah…

    0

    0
  36. Zil says:

    Apa2 pow tahniah atas perkahwinan ualls…tp yg teriak!!!GOL!!! tu…Nadem. Ada ko kisah ke? teriak bagai konon…mcm bagus jer…nymph lak aku…org syukur Alhamdulillah…ini idak….

    0

    0
  37. me says:

    weii.!!!!!!!!!. babinya korg nie.. oklahhhh slamat brkwin slama 3 hari or slama 1 day 2 hours… hahahha ,,so what???

    0

    0
  38. abc says:

    Kompang dipalu pengantin baru Duduk bersanding tersipu malu ……………

    0

    0
  39. orgkgidaman says:

    tahniah >>>semoga berbahagia hingga ke akhir hayat

    0

    0
  40. apa2 jer says:

    apa punya budaya la… dh sah g menjerit mcm tu!!!!

    0

    0
  41. ciktt says:

    Alhamdullilah..maka menangis lah syaitan dikala mereka dinikahkan..

    0

    0
    • chi chi says:

      Syaitan akan menangis dikala kita dnikahkan tetapi syaitan akan mmbuat kita kembali menangis selepas dnikahkan…dikala suami isteri sedang bahgia akn dtg dugaan yg mmbuatkan kita menangis..

      0

      0
  42. so wut says:

    ya ampun…..juru nikah nyer bapak hensemmmmmmm……..mata dok pandang dia jer dr pandang aidil….wowwwwwwwww

    0

    0
  43. Olaf says:

    aku cuma nk ckp kadi y nikahkan aidil tu ensem la….nmpk berseri tok kadi dari pengantin lelaki…

    0

    0
  44. adie amigos~ says:

    wow sara anak tak mampu. berkira sgt bagi duit nk besar anak. belanja kawen kau mampu ye. mak lagi hotzz dr zarema ok. rugi kau!

    0

    0
  45. CIK DAYAH says:

    sapa lah yg jerit goal tu.. terpesong betol.. patotnye suasana nikah tu jadi syahdu n sedih.. lepas sah akad,sebut alhamdulilah.. bukan sebut goal!!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    zarema mandul nnt jgn time tu baru nak tercari-cari anak-anak

    0

    0
  47. datin maimon dan suami says:

    zaremah okie..bukan zarema..
    heheehe.nafkah anak janga lupa yaaa..

    0

    0
  48. hazkaz jaz says:

    ..adalah dimaklumkan bahawa majlis fatwa agama Islam telah mengeluarkan kenyataan MEROKOK ITU HARAM..war2 yg membawa baik itu ada rahmat..ya benar,menghebah orang lain mendirikan masjid pun sesuatu yg mulia..namun kisah nikah cerai budak ni macam tukar baju..apa,ingat kawin boleh salin2 ker..anak menteri pun nak sekaki gak ker? war2 benda yg kita tahu hakamnya adalah dituntut daripada mendiamkan diri..take note all Muslim mens k..!!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      dh betaon2 orang hsap rokok dari zaman nenek moyang lagi dari zaman tkde taon smpai dh ada taon skarang baru cakap haram ke ?????? dorang bukan makan rokok ! dorang hiiiiiiiiiisap rokok hehe !

      0

      0
  49. Nabilah says:

    Saya oercaya dalam Islam cakap jangan cari atau sebarkan aib orang. Kita fitnah orang lain, dekat akhirat saya percaya kita kena makan daging busuk. kita tak tahu pucuk pangkal cerita. hanya Allah yang tahu. doakan semua orang happy boleh? InysaAllah when kita doakan orang happy, we will be happy too. :D

    0

    0
  50. me says:

    tahniah kedua pasangan pengantin baru.. masjid baru dibina moga bertmbah umat islam di bumi malaysia ni.. cuma berharap jgn dilupa tggjwb pd anak tu since diaorg masih dibwh tggjwb n amanah Allah berikan pd aidil.. esok lusa nyawa kita x panjag, doa ank2 soleh jdi bekalan disna nnti.. sma2 doakan kebhagiaan mreka berdua.. nk ktuk2, nk maki2 org melayu islam kta sndri.. pahala pnat2 kta peroleh dr kebajikan harian kta.. x usah diberi pd org yg dikutuk/dimaki ni lg.. smpan tuk hari pembalasan nnti.. cheers!

    0

    0
  51. rotarinduni says:

    lepas sah nikah menjerit kate gollll
    aku cakap bodoh kang melenting pulak
    cakap le alhamdulillah, at least x payah menjerit
    ade sifir yang susah sikit x abang nar?

    0

    0
  52. Nazalela says:

    ALA… SEMUA SALAHKAN AIDIL… CUBA FIKIR, AIDIL NIKAH DENGAN RITA MASA DIA MASIH ‘BUDAK’ LAGI… NTAH2 FIKIRAN PUN BELUM MATANG LAGI.. YANG RITA TU NIKAH DENGAN BUDAK APAHAL? CINTA MONYET LAGI TU.

    0

    0
  53. Altai..nape asik nak side belah Rita je..zarema ni muka Wehrmacht..dlm 23 je umo dia.padanla dgn aidil.yg Rita tu muka Botox cam nene nk kebaikan dah..perangai pun cam has tu.macam mane laki talk nyampah.dahlia tua bangka.lagi nak demand..dh tau aidil tak mating nape fatal nak kawan ngn aidil yg muda sebelah taun dr dia.rita tu yg gatai..lagi pun yg kawan kali kedua ni family pun rests.takyah nak bela sgtla nenek Rita tu…korang tau ek perangai dia?tgk Gaya masa interview burukkan laki macam laki tu hamba dia

    0

    0
  54. asapblur says:

    Menyampah tengok lelaki melayu yg suka merokok. HODOH!! Pakai camna segak bila tengok rokok kat jari…. bau mulut campur rokok….. potong stim!! Menunjuk org yg tidak berdisiplin dan tak ada pendirian sendiri.

    0

    0
    • Adit anak dato says:

      Siak betul la ko ni !
      Lelaki melayu isap rokok pun ko ni nk benci sangat
      Eh bukannya haram pun

      Takat merokok aje ok la pada lelaki cuma jgn la pompuan yg merokok nampak samgat mcm kasar disisi masyarakat melayu kita ni .
      Ah kalau bapuk nk isap apa pe pun tak pe k

      0

      0
  55. Anonymous says:

    kalau bercakap tentang bebenda buruk,
    kalau bebenda xbetul tu boleh jatuh fitnah,
    kalau bebenda yg betul boleh jatuh umpat,
    so kot mana pun buruknya balik kepada diri sendiri.

    0

    0
  56. Bapok chow kit says:

    Biar la nk isap rokok wei,
    jgn dia main belakang sudah la wei…haram tau ..
    Dan sakit tau .. Hahahaha auwwwwww

    0

    0
  57. Minat retis melayu says:

    Baik la BOY RAVEN !!!!

    0

    0
  58. ada aku kisah says:

    ermmm x ambil peduli pon

    0

    0
  59. Lupita Nyong says:

    Kenapa tak ucap Alhamdulillah tapi menjerit Gol dan bertepuk tangan? Trend ye?

    0

    0
  60. gangstar mukaburit says:

    kalo nak tau camna muka melancap …ah… tu dia si Nadim tu.

    0

    0
  61. Hamba says:

    Tahniah kpd kedua mempelai Pengantin…. Adalah Lebih baik bagi teman2 / tetamu yg hadir Ucapkan Alhamdulillah Selepas Akad Nikah Untuk mereka….Hormati lah akad perkahwinan itu kerana ia adalah sekali dalam hidup kita…. Semoga mereka berkekalan hingga ke Akhir hayat Amin2

    0

    0
  62. Bulat says:

    Tetek ND besar ngan lendut giler. Macam tetek lembu. Nadeem punya kerja ker niey

    0

    0
  63. estri says:

    Tidak lelaki tidak perempuan sama saja, kawin cerai dengan mudahnya.

    0

    0
  64. yaya says:

    JERIT GOALLL???? SUNGGUH TAK MENGHORMATI MAJLIS, URBAN SANGAT LA KONONNYE TU….

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      elehhhhh dorang kan main2 ajeeeee tok kadi pon hepii…tkan nk buat bende yg sama aje mase nikah tkan nk siriusssss je shakali shakali buat la jerit goal ! dh si aidil ni pemain bola tol takkkkkk…jangan nk macm bagos sangat lah huh !!!

      0

      0
  65. […] Biarlah Mereka Terus ‘Melalak’! – Hanez Suraya |KONTROVERSI melibatkan Hanez Suraya nampak semakin besar apabila aktres yang terkenal dengan watak antagonis ini digugurkan sebagai duta AuraWhite. […]

    0

    0
  66. […] (TAHNIAH)Aidil Zafuan & Zarema Zainal Kini Sah Suami Isteri (129) […]

    0

    0
  67. […] (TAHNIAH)Aidil Zafuan & Zarema Zainal Kini Sah Suami Isteri (130) […]

    0

    0
  68. […] (TAHNIAH)Aidil Zafuan & Zarema Zainal Kini Sah Suami Isteri (131) […]

    0

    0
  69. biasa saja says:

    hm..kena terima kasih /kredit pada Rita Rudaini…pasal dia(artis..) maka kisah perkahwinan mereka tak pasal2 termasuk dlm ruangan ini…:)

    0

    0
  70. […] (TAHNIAH)Aidil Zafuan & Zarema Zainal Kini Sah Suami Isteri (133) […]

    0

    0
  71. chintamanja says:

    ntahlah…kisah nie x penting pun..tapi jujur aku kata sesungguhNya Allah lebih mengetahui sebalik kejadian yg berlaku…kita merancang…..

    0

    0
  72. […] (TAHNIAH)Aidil Zafuan & Zarema Zainal Kini Sah Suami Isteri (135) […]

    0

    0
  73. Live Model says:

    The model speaks on her hubby, ‘Jan was the first person who saw me as beautiful and encouraged me to celebrate my body.

    Let your personality shine through If there’s something I have learned about pro models, they’re definitely not shy.
    Alenver Inc, a recent entrant into the underwear fashion industry utilizes unknown individuals yet fabulous specimens to wear their
    collection.

    0

    0