Written by AbangNara | August 24th, 2013

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Adda Butterfly yang telah pun selamat bertunang baru-baru ini. Gambar-gambar sekitar majlis pertunangan telah pun dikongsi oleh Adda sendiri menerusi akaun Instagramnya. Untuk anda yang tidak tahu, Adda suatu ketika dahulu pernah berkahwin dan mahligai perkahwinannya hanya bertahan selama 17 hari.

adda butterfly bertunang

Semoga kali ini, bahtera yang bakal dibina akan mampu bertahan buat selama-lamanya. Adda juga selaku wanita pasti mahu mengecapi kebahagiaan bergelar seorang isteri. Tak ada wanita di dunia ini yang mahu bergelar janda lebih-lebih lagi di usia muda. Tak gitu?

adda butterfly bertunang

Tidak diketahui pula identiti tunang Adda ini. Apa pun, sama-samalah kita doakan kebahagiaan mereka. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: 5 objek berhantu sepanjang zaman

adda butterfly bertunang
adda butterfly bertunang
adda butterfly bertunang
adda butterfly bertunang
adda butterfly bertunang
adda butterfly bertunang

71 responses to (TAHNIAH)Adda Butterfly Telah Selamat Bertunang

  1. syosyo says:

    tebainya kenin…thniah3

    0

    0
    • menunggu komen PERAMPAS!!! hahaha

      0

      0
    • ayam jepun says:

      MANA LAKI DIA ? NTAH2 TUNANG SENDIRI KUT ! PROPA POMPUAN NIE ! LUBANG DAH BESAR TERUS JE LAH KAWEN ! JANGAN TAK JADI KAWEN SUDAH !!!!

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        betol u cakap tu ayam jepun…..kawin sudah lah lagi nk tunang tunang tol tak huh ! bukan Nye dia tk penah kena sondol ! A….ah betol ape yg u tanye tadi mana laki dia kan? jangan2 bakal laki dia ni tua takkkk bab tu di tknk tunjok tol tak……cuba kalau bakal laki dia hensem u ingat dia tknk ekpos muka bakal laki dia huh ! kalau boleh 1malaysia dia nk kasitau….emmmmmm minah jambu tk minat lah pompan ni…lagi pon minah jambu tk kenal n tk tau dia ni sape hehe…..mari kite laong kn perkataan ini MERDEKA MERDEKA MERDEKAAAAAAAAAAAAA !

        0

        0
    • Yatie says:

      aik mana p tudung cheq’… adoih…tudung hilang cam chipsmore dh hah…

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        nanti dh kawin n dh dapat laki dia bertudong lahhhhh kau ni macm tk tau pulak lah ! pastu bila laki dia cerai kn dia nanti dia bukak la balek tudong diaaaaaa n bergitu la seterus nyeeeeeeeeeeeee ! tu laaaa belom bersedia nk bertudong gatal sangat nk bertudongggg tapi tk iklas berdudong saje saje je nk eksen baik depan orang tua huh ! nk kn peminat puji2 konon dh baik terpaksa la jadi hipokrit !

        0

        0
        • time ngn mamat pun bek la bertudung..mungkin di sbbkan xmmat kot… bkn sbb allah…2 jd chipsmore 2,, alah.. artis yg jaja kisaah pribadi hot kejap2 jer..tgk yg hot ngn bakat…ad kejr gosip2 pribadi ni..gosip murahan jer hahahahhahaha rosyam nor,ad jaja kisah peribadi beliau???? siap hero 2a g… kau ad???? hahhaahha

          0

          0
    • Olga says:

      NI BERTUNANG DGN DUDA MANA PLAK NI?????NTAH2 NGN LAKI ORG?XPON BERTUNANG DGN PAK CIK PAKAI KAIN PELIKAT TU??????

      0

      0
      • dalina says:

        dia sebenarnya nikah kat luar kawasan…. yg ni tunang ni hanya BERLAKON semata2….. dia tengah BERTUNANG ngan suami orang ni…. mak yg lelaki tu TAK DATANG LANGSUNG ke majlis pertunangan dia…

        0

        0
      • dalina says:

        dia memang tengah bertunang dengan laki orang…. anak dua… mempunyai isteri mualaf..

        0

        0
    • shahayati says:

      tengok pic 4 heheh pakcik 2 pakai simple amat.. haha

      0

      0
    • Anonymous says:

      skejap btudung skejap x btudung ko nih….tu la kalo btudung x ikhlas

      0

      0
  2. she says:

    lagi cantik kalau pakai tudung macam dulu…

    0

    0
  3. Cahaya says:

    Alhamdulillah.. seeloknya smbunyikan ptunangan, hebahkan pkahwinan..

    0

    0
    • whiteboardmarker says:

      Tak gak. Kalau sorokkan pertunangan takut ada lain datang meminang. Meminang orang yang dah bertunang kan haram.. Sebenarnya bercinta (yang niatnya memang dihujung hubungan tu nak menikah) pun kena beritahu. Sebab yang camtu, hukumnya dah tunang. Bukan tunggu sarung cincin baru kira tunang. Tu semua adat je.

      0

      0
  4. yana says:

    Tahniah.

    0

    0
  5. pah bedah says:

    Alhamdulillah…semoga kali ni berkekalan la yer…emmm dulu pakai tudung sekarang xkan semoga Allah bukakan pintu hatinya untuk bertudung kembali Amin….

    0

    0
  6. anu dalam kuali says:

    janda pon tunang bagai …….. kawin terus kan jimat belanja ……

    0

    0
    • Anonymous says:

      eh suke hati mak bapak tok wan tok nek dia la nak tunang dulu ke ape ke.. yg lu sibuk tu pehal. lu sibuk la psl diri lu sendiri lagi bagoss. hidup sendiri, masing2 hal sendiri la.. adoii

      0

      0
  7. markonah says:

    macam terdesak nak kawin je fomfuan ni

    0

    0
  8. Anonymous says:

    baru btol tunang dlu,ini tak maen kawin je tanpa kenal hati budi,..dah knal baru nikah..

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      kenal aje ngan jantan teros tunang ? eeeeeeeee bab tu la banyak pompan2 di Malaysia kena main2 ngan jantan ! tunang pastu bila nk nikah kad jemputan dh di sebar jemputan dh datang ramai jantan tu ilang th kemana alasan duit hantaran tk cukop konon at last pompan kena main !! pompan Malaysia ni banyak yg terjon botol asal bolehhhhhhhhhhhh ajeeeeeeeeee janji dapat kawin !!

      0

      0
  9. Anonymous says:

    dia ni kan bertudungkn..aik x kn bke tudung tu lak

    0

    0
  10. Rozita says:

    tunang dah mcm kawen ek

    0

    0
  11. yana says:

    heheh.. pakcik tu awat pakai kain pelekat je, majlis dah grand ni pakai elok sikit

    0

    0
    • ainlycious says:

      pakcik tu berkain pelekat pon jadi hal…
      xkisahla pakai pe pon,janji tutup aurat.
      jangan hanya cantik dipandangan mata manusia,tp buruk dipandangan Allah…

      0

      0
      • inai merah says:

        ainlycious, mmgla xkisah pakai pe pun janji tutup aurat. cehh kamu pegi opis ke, pegi org kawin ke pakai baju tido. ada berani? janji tutup aurat. pakailah ikut tema atleast pakaila baju melayu dgn kain pelikat ada manisnya. takkanla org komen cam gitu boleh buat kau sentap….

        0

        0
    • google says:

      pakaian pakcik tu lg elok dr adda..menutup aurat pe..

      0

      0
  12. pandang-pandang says:

    JANGAN YANG NI PUN 17 HARI UDAH LA YER

    OPS ! POSITIF2

    0

    0
  13. Maskay says:

    Doakan yang terbaik

    0

    0
  14. butterfly flying so high says:

    laaa. gambar tunang? ingatkan gambar akad nikah tadi. :)

    0

    0
  15. anuar zaing says:

    kain pelikat la la la la….LOL

    0

    0
  16. TENGAH TEPI says:

    Semoga bahagia

    0

    0
  17. Emas 999 says:

    “Tak ada wanita di dunia ini yang mahu bergelar janda lebih-lebih lagi di usia muda.” Hehehe sarcastic btol abg Nara… Cam tau je nk tuju ayat tu kat sape :D

    Cincin dia cantik cam nk tiru cincin Kate Middleton. Tp slalu cincin yg ada batu permata bagai tak tinggi mana nilai sbb kalau emas asli yg takde cmpuran logam lain ia takkan dpt pegang batu permata atau berlian sbb emas asli bersifat lembut..

    Yg sebenarnya, aku tak penah kenal pun sape Adda Butterfly ni. Bila kua entry ni terus google nama dia. Rupanya adik member kumpulan Kristal Rodi tu eh? Pape pun tahniah le.. Moga kekal bahagia.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    tunang dgn suami orang?…dasyat la dia ni..berani betulll

    0

    0
  19. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    muka adda ni minah jambu tengok ada macm muka pelakon lama tu Raja Nur Baizura ….itu kalau mate minah jambu yg tengok ….mate korang pulak cmana ??

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      eh camana minah jambu boleh tertekan kaler lain ni ??? bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        diam lah juboooooo……..komen ko betul2 menyakitkan mata, dasar attention seeker letak jubo kat muka

        0

        0
  20. SH says:

    Abang tu dgn T-Shirt & kain pelekat (Anuar & Elina) cam muka baru bangun tidor dah kena aminkan doa tak sedondon dengan pelamin dan bakal pengantin. Tapi takpa muka ada masuk B. Nara jugakkan? Aku ada??? Semoga bakal pengantin hidup bahagia bersama selama-lamanya…Amin

    0

    0
  21. wah,. sepadan (walaupun tak nampak pasangan dia)

    0

    0
  22. lagubestbest says:

    lawa gak cincin tu.

    0

    0
  23. loli says:

    cincin ni mst bukan ribu riban..beli kat amazon je kot..39usd..

    0

    0
  24. Jemah says:

    Aku ada cincin tu. Sebijik. Bli kat Habib. RM450 sajorkkkkkk!!!
    Ada byk kaler batu yg tgh2 tu. Eh promosi plak. HAHAHA

    0

    0
  25. Anonymous says:

    pak cik y pakai kain pelikat tu cam bru bngn tido n trus baca doa j….majlis dh grand…tpi tengok pak cik tu pakai cam tu mcm spoil plk…

    0

    0
  26. AN_73 says:

    cincin sebijik like mine, beli kat Habib Jewels murah aje masa sales dalam 300++ macam2 colour ada…

    0

    0
  27. ApaSaja says:

    apa masalah korang dengan pakcik pakai kain pelikat? Tu bapak Adda laa.. korang tak kenal family dea jangan la cakap bukan2.. cuba kalo orang mengata majlis sedara mara korang? majlis korang elok sangat ke? doa yang baik2 udah laa.. and one more thing , dea jap pakai tundung ke jap buka ke lantak dea la tu antara dea dengan Tuhan.. doa yang baik2 je. atleast dea ada jugak usaha nak tutup aurat.. bukan mcm korang, taw nak cari buruk orang je.. diri sendiri dah banyak pahala? Please la weh..

    Tahniah Adda. Sesungguh nya perancangan Allah itu lebih sempurna :)

    0

    0
  28. betty says:

    bukan dia ni dulu bertudung ke….

    0

    0
  29. erkkk says:

    aikkk ade jugak org nak kawen dgn betina garit sundal ni? dah la dulu rampas suami org, tak serik lg ke kene cerai lpas 17 hari..bodoh piang..lepas tu si tak sedar diri g mantat dgn si talha harith pulak, lepas tu menggatal pulak dgn tunang org,bikin kucar kacir…so siapa2 nak kawen dgn betina sial ni,siasat dlu lah..geng2 die ni sume sundal,perampas, pantang tgk jantan berduit, mula la buat drama sedih bagai…hidup serupa pelacur,org tabur duit..die kankang saja..perempuan mcm ni elok mampos je..

    0

    0
  30. Hanky Panky says:

    Sejap2~! Chop2~!

    Adda Butterfly ni sape..? Aku je ke yg tak kenal dia ni..??

    0

    0
    • erkkk says:

      tak de sape pon kenal jalang ni..aku kenal pon sbb die duk menggesel puki kat kwn2 laki aku yg kaya…tak kesah la laki tu dah ade bini ke, tunang ke, die main sapu main redah…dah kene sound pon,degil jugak..

      0

      0
  31. sukses says:

    Ish!ish!….lagunye ku x pnh dengar…drama mahu filemnya x pnh ku nonton..alih2 crita putus cinta cerai barai sama tunang-tungangan aja dipaparkan…lantas apa sumbangannya pada tanah air?..alhamdulillah kalo udah rejekinya tp harus jaga2ya dik Adda…cintanya udoh putus…kawinnya udoh cerai….tunangnya jgn putus juga yaaa?usah tunang lama2..byk dugaannya ni……permisi ya…mau pulang lombok bwa bini baru!

    0

    0
  32. Zain Sardin says:

    Kok yer pun majlis simple pakcik tuh takleh ker pake sluar slack ker yg elok sket dari kain pelikat jekkk kat majlis bertunang?

    0

    0
  33. LV Girl says:

    Tsk tsk tsk. Dah punah ranah kan masjid org lain tup tup ko nak kawen ye adda? Kalah gro perangai ko ni. Hidup ada agama tak? Mak bapak x penah ajar ye mcm mana nk hormat hak org? Ke mak bapak adik bradik ko x tau perangai sebenar anak dia? Belagak nk cari jantan kaya je ko kan? Bakal suami ko ni laki org jugak ke acane? Dia mst xtau ko ni sundal tido sana sini masa dia xde kan? Bila baca komen ni mst ko buat nada sedih jgn pecaya apa org kata. Kesian nya laki ko bahan bodo kena tipu dg drama2 murahan kau. Kesian nye mak mertua sarung cincin tu. Klu aku jd mak mertua tu malu gila dpg bakal menantu mcm ko. Tsk tsk. Manusia ke binatang ko ni ppuan? Buat media yg xtau. Xpayah nk tahniah2 sgt kat betina ni. N buat ppuan kt lua sana jaga2 dg laki korg. Betina ni x kira mangsa. Smua yg beduit dia ngap. Biasa playboy kita dgr. Ni playgirl. Betina sundal xreti malu. Kacau laki org. Dah one night stand cabut. Buat rasa x besalah. Puki rabak tp digilai lelaki bak kata dia sndiri. Kesian mak bapak dpt anak conteng arang kat muka sendiri. Buat smua mangsa2 mcm saya sama2 kita doa semoga 1 hari doa hamba yg teraniaya dimakbulkan. Amin.

    0

    0
    • dalina says:

      dia tengah tunang ngan laki orang lah ni… kalau ko nak tahu… lelaki tu orang labuan… ni dia dapat waktu event kat labuan tahun lalu…. lelaki tu ada bini mualaf lak tu… ada anak dua orang… dia ni mmg dah nikah kat tailand ngan lelaki berkenaan…

      0

      0
  34. LV Girl says:

    Tsk tsk tsk. Dah punah ranah kan masjid org lain tup tup ko nak kawen ye adda? Kalah gro perangai ko ni. Hidup ada agama tak? Mak bapak x penah ajar ye mcm mana nk hormat hak org? Ke mak bapak adik bradik ko x tau perangai sebenar anak dia? Belagak nk cari jantan kaya je ko kan? Bakal suami ko ni laki org jugak ke acane? Dia mst xtau ko ni sundal tido sana sini masa dia xde kan? Bila baca komen ni mst ko buat nada sedih jgn pecaya apa org kata. Kesian nya laki ko bahan bodo kena tipu dg drama2 murahan kau. Kesian nye mak mertua sarung cincin tu. Klu aku jd mak mertua tu malu gila dpg bakal menantu mcm ko. Tsk tsk. Manusia ke binatang ko ni ppuan? Buat media yg xtau. Xpayah nk tahniah2 sgt kat betina ni. N buat ppuan kt lua sana jaga2 dg laki korg. Betina ni x kira mangsa. Smua yg beduit dia ngap. Biasa playboy kita dgr. Ni playgirl. Betina sundal xreti malu. Kacau laki org. Dah one night stand cabut. Buat rasa x besalah. Puki rabak tp digilai lelaki bak kata dia sndiri. Kesian mak bapak dpt anak conteng arang kat muka sendiri. Buat smua mangsa2 mcm saya sama2 kita doa semoga 1 hari doa hamba yg teraniaya dimakbulkan. Aminn..

    0

    0
  35. cikakiki says:

    oo kawan ooo kawan…oo kawan ooooooooii

    0

    0
  36. murni says:

    dia sbnrnya dah kawen d sempadan Thailand…. sebelum tarikh yg dia war warkan bertunang ni…. suka betul dia rebut “BATANG” laki orang….. cheywah…. asal kena hambur duit…. tak baik curi batang laki orang… berdosa tu hak orang…. apa lagi yg dah ada anak…. so paham2 lah… yer…? PEREMPUAN YANG BAIK TAK AKAN GANGGU DAN RAMPAS SUAMI ORANG…. ko dah jumpa ker bini pertama dia tu? nangis tak? hehehe cian ko dik

    0

    0