Written by Bella | March 24th, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada Abby Abadi dan suaminya, Jai Ezzany kerana bakal menimang cahaya mata bersama tidak lama lagi selepas Abby kini sah berbadan dua.

Berita gembira itu diumumkan oleh Abby sendiri menerusi akaun Instagramnya dengan memuat naik foto alat ujian kehamilan yang menunjukkan beliau positif hamil.

Menerusi kapsyen Abby, beliau ternyata merasa syukur tidak terhingga dengan kurniaan Allah SWT ini dan sebenarnya mengidamkan untuk mendapat anak kembar. Ruangan komen di Instagram Abby dihujani dengan ucapan tahniah daripada peminat yang mendoakan kesejahteraan Abby dan kandungan.

Sekitar tahun lepas, Abby pernah keguguran sewaktu beliau mengerjakan ibadah umrah bersama suaminya. Namun, Abby redha dengan ketentuan takdir tetapi masih tidak berputus asa dan berdoa untuk hamil lagi.

Alhamdullillah, semoga Abby diberikan kesihatan yang baik sepanjang kehamilan beliau.

28 responses to (TAHNIAH) Abby Abadi Kini Sedang Hamil, Idamkan Anak Kembar

  1. Anonymous says:

    Alhamdulillah..semoga Allah beri rezeki padaku..aamiin

    22

    0
    • Anonymous says:

      Wow, sibuk lah kak Abby nanti. Kembar pulak tu..

      5

      0
      • Pakar Rawatan Alatan Pompuan Fuhhh says:

        Wanita2 disarankn menjaga faraj korang dgn elok. Kesihatan faraj bukan bergantung kpd usia ye. Selepas melalui proses haid, tiap2 bulan, individu harus “mencuci” darah beku dan lendiran sisa2 kotoran. Banyak produk2 utk menyihatkan faraj diluar sana. Kalau dijaga dgn betul lagi bersistematik 40an masih boleh mengandung…itu rahsia nya ye..

        8

        3
        • Pakar Rawatan Alatan Pompuan Fuhhh says:

          Oh lupa nk cakap ..maksud mencuci tu bukan hanya dgn sabun pakai tonyoh2 kerang korang gitu…Produk2 jamu dan herba byk dipasaran utk mengeluarkn darah kotor dan lendiran dgn mengmalkn minuman. Amal2kn lah..supaya turun semua sisa2 degil berkepam yg terlekat dinding faraj korang tu tau!

          1

          5
        • Comel je abby ni.. Doakan yang baik2 untuk beliau

          2

          0
        • kentut padu klorin says:

          minum je air mineral banyak… nyahtoksin.. tapi jangan minum air berklorin.. nanti kentut padu klorin pulak korang ???

          0

          2
        • Yekeni says:

          You minum? Any recommendations?

          At the same time, pompuan pun harus berjaga2 jamu apa yg dimakan/ minum. I ada dengar cerita, mendapat lain penyakit pulak. Contohnya my aunt. Baru2 ni masuk hospital. Paru teruk kotor oleh apa2 saja ubatan kesihatan yg dimakannya. Hampir 2 bulan duduk hospital. Intubated lagi.

          And another one, my mom’s friend. Liver dia pecah. She consume this herba2 dan buah2an juice for health. She even gave my mom 1 bottle untuk try. Her friend baru meninggal few mths back.

          My cousin, after consuming this health product, terus dapat penyakit. Doctor kata dia kemungkinan hanya ada 3 bulan to live.

          Penat i advise jgn makan sebarangan… hais…

          Bukannya apa, produk2 tempatan, atau dari indon, especially jamu, harus berhati2 membeli. Pastikan syarikat pengeluaran disahkan dan dah lama established.

          Pls janganlah consume produk2 dari artis2 yg kita tak tahu mana asal usulnya. Ada lab? Ada doctor? Ada chemist?

          2

          0
        • Yekeni says:

          And, you pernah tengok video abby packing her product at her home? Botol dibilas oleh maid on the floor. Produk dituang dalam botol. All in the vicinity of her home. And lana nordin uploaded a video of her so called kilang doing her products? Did you see how those guys process the product? Unhygienic. Ahh yg dua2 celebrities ni upload their product process so we know. What about other celebrities?

          Kilang produk ada their hygiene process before you even enter the area. Even certain electronic products require operators not to wear make up, mask the mouth and hair. Ni lagi produk untuk consumption.

          Renung2 kan. Jangan supaya mereka jadi lebih kaya dan kita lebih miskin kerana bayar rawatan.

          Boleh mengandung lagi atau tidak, ditentukan tuhan. Kita nak, kita doa, mintak. Ye ke tak…

          1

          0
  2. bini pakcik german says:

    Yatt sejadah dabes pantangg??

    5

    1
  3. Bila Ponen Berbicara says:

    Kemain lagi Kak Arbakyah korang ni ye. Sejak berlaki.. dah tak meroyan lagi. Tahniah..masih power.

    6

    1
    • mak dara says:

      kalau pandai jaga hygiene, insyaalah ovari akn jadi subur. pergilah dapatkn CT scan dan mamogram diawal usia supaya tidak ada ketumbuhan atau cysts pada rahim. malah boleh mencegah kanser dri awal. faraj perlu berada dlm keadaan tip top. korang ingat kereta je yg kena service ke? komputer sistem je kena update? no no no.. anatomi sulit dalaman pompuan pun harus uptodate dan dikemaskini…takkan nak jadi wanita pun tak tahu itu semua?

      2

      3
    • Saodah PPRT says:

      Tapi tk boleh lawan abg Normiang, taste uolss

      2

      1
  4. Pakcik German says:

    Hansem suami dia. Pakcik pun suka. Taste ..mcm Fattah Amin sikit2!

    1

    2
    • Pakcik Timor Leste says:

      Pakcik RABUN ke hapa ????
      Tak lah buruk … can do lah …
      tapi jauh bebenor dr Patah Amin tu …
      apa2 pun , tahniah lah Arbaeyah yer … semoga baby sihat nanti …

      2

      0
  5. vroom says:

    jgn gugur sudah..

    0

    19
  6. Dzulfikar says:

    Alhamdulillah semoga sehat baby nya

    1

    0
  7. ju says:

    Tahniah kak abby

    3

    0
  8. enot says:

    Ustazah Sundal bolong! Eeeeee geli geliman aku

    0

    14
  9. Ko hsp says:

    Ada jugak jantan yg nak konkek minah ni, desperate sungguh kot?

    0

    14
  10. melati says:

    Tahniah,,,!!! yg kesian nya Neelofa , org dh beranak pinak , tapi Neelofa takder arah tujuan, umor cam Neelofa patut antar Kebun (Hukum Tembak) ..masih nk control Ayu dlm Maharajalawak..!! itu jew..waakakakaa

    5

    5
    • Anonymous says:

      Nelofa harus memilih bakal laki..harus yg kaya macam dia..jgn jantan bajet rendah..tulah yg labmt sangat nk dapat tu…

      0

      0
  11. EllySha says:

    Alhamdulillah…Mudah2an semuanya dipermudahkan. Take care Abby.

    3

    0
  12. ultraman_taro2017 says:

    Jangan main seks posisi pelik2 yer abby. Takutnya bagi kesan buruk pada anak.

    0

    0

Leave a Comment

Optional