Written by AbangNara | August 7th, 2017

Beautiful, wonderful, perfect, sweet, loving and amazing sungguh pasangan suami isteri Ummi Nazeera dan Dr Mohd Izzar di majlis resepsi perkahwinan mereka yang telah berlangsung Sabtu lalu di sebuah hotel di Putrajaya. Memang bak pinang dibelah dua. Bak Beauty and The Beast yang telah bertukar menjadi putera raja. Cantik dan kacak sangat-sangat. Suka Abang Nara tengok.

ummi nazeera

Selaku salah seorang peminat Ummi Nazeera, di kesempatan ini Abang Nara ingin mengucapkan semoga berbahagia ke akhir hayat bersama suami tercinta. Semoga cepat-cepat menimang cahaya mata. Perkahwinan ini banyak ujian dan dugaannya. Banyakkan berkomunikasi, bertolak ansur dan memberi kepercayaan kepada suami anda. Kepada Dr Mohd Izzar, teruskan mencintai Ummi seperti mana anda mencintainya ketika zaman mengorat dulu. Hehehe.

ummi nazeera

Lagi beberapa gambar sekitar majlis resepsi perkahwinan Ummi Nazeera dan Mohd Izzar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Ummi Nazeera dan Syed Naufal.

 
Written by AbangNara | August 7th, 2017

Amboi meriahnya “Family Bollywood Henna Night” Ummi Nazeera dan Mohd Izzar ini. Abang Nara pun turut sama merasai kemeriahannya walaupun sekadar melihat dari gambar sahaja. Suka Abang Nara melihat senyuman riang yang terpancar di wajah pasangan suami isteri ini dan para tetamu mereka. Semoga kebahagiaan ini berkekalan buat selama-lamanya.

ummi nazeera

Lagi beberapa keping gambar sekitar “Family Bollywood Henna Night” Ummi Nazeera dan Mohd Izzar yang telah dianjurkan oleh abang Ummi dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit Instagram Ummi Nazeera.

 
Written by AbangNara | August 4th, 2017

Tahniah diucapkan kepada Ummi Nazeera yang telah pun selamat bergelar isteri kepada  Dr Mohd Izzar Anwari Abdul Khani dalam sebuah majlis pernikahan tertutup pada 23 Julai lalu. Keputusan untuk mempercepatkan majlis pernikahan itu telah dilakukan bagi menghormati permintaan keluarga. Mengikut perancangan asal, mereka sepatutnya bernikah pada 3 Ogos di sebuah hotel di Putrajaya.

ummi nazeera

Ummi dan Izzar telah disatukan dengan sekali lafaz dengan disaksikan kira-kira 20 orang tetamu. Pada majlis itu, Ummi menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan. Jumlah mas kahwin pula dirahsiakan. Majlis resepsi pasangan itu akan diadakan di sebuah hotel di sini, Sabtu ini, diikuti sebuah lagi majlis di Persiaran KLCC pada 12 Ogos.

ummi nazeera

Kata Ummi Nazeera:-

Saya mengaku sudah bergelar isteri Izzar sejak 23 Julai lalu kerana menuruti keputusan keluarga supaya pernikahan ini diadakan lebih awal daripada tarikh dirancang.

ummi nazeera

Ummi Nazeera turut sama memohon maaf kerana tidak memberitahu tentang pernikahannya di laman Instagram. Kata Ummi:-

Assalamualaikum ! Good morning ? Anyway first of all ummi nak minta maaf pada rakan media Ummi tak sempat nak share gambar hari pernikahan ummi yg sebenarnya diadakan pada 23 July 2017 yg lepas… So today. Ummi share with allll of u termasuklah fans ummi yg dikasihi ??? Sorry tak beritahu awal .. ini ada lah sebab melibatkan hal peribadi keluarga . Alhamdulillah . Dah jadi isteri orang .. eheh

ummi nazeera

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Ummi Nazeera dan Mohd Izzar. Semoga perkahwinan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Semoga cepat mendapat cahaya mata. Lagi beberapa gambar sekitar majlis pernikahan Ummi Nazeera dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by Bella | July 11th, 2017

Bakal bernikah dengan Dr Izzar pada 3 Ogos depan, pelakon Ummi Nazeera memberitahu beliau menolak tajaan perkahwinan yang lain dan hanya menerima satu tajaan sahaja iaitu berinai. Ummi bukanlah ingin menolak rezeki yang diberikan sebaliknya tidak mahu menerima tajaan pada perkara yang dirasakan tidak perlu.

Bukan tak ada yang nak menaja sebaliknya ramai berminat untuk tujuan itu, namun saya hanya terima satu tajaan sahaja iaitu berinai. Bukan tolak rezeki tetapi saya rasa hanya berinai yang saya perlukan sementara untuk persiapan lain, saya dan keluarga boleh uruskan sendiri, InsyaAllah,

Saya berdebar bukan kerana memikirkan soal persiapan majlis sebaliknya berdebar kerana bakal bergelar seorang isteri. Tidak perlulah saya mengulas lanjut tentang perkara itu.

Dalam pada itu, Ummi dan Izzar merancang untuk berbulan madu di dua lokasi iaitu Sabah dan Switzerland selepas selesainya majlis resepsi ketiga perkahwinan mereka yang bakal berlangsung di Dewan Banquet FELDA pada 12 Ogos depan.

Untuk makluman anda, Ummi dan Izzar mengikat tali pertunangan pada 11 Disember 2016 di kediaman keluarga pihak perempuan selepas beberapa bulan berkenalan.

Sumber Berita : mStar Online