Written by Bella | February 20th, 2017

Kecoh media sosial sepanjang minggu lepas apabila Sharnaaz Ahmad mengeluarkan kata-kata agak kasar di akaun Twitternya yang berbaur sindiran terhadap seseorang. Meskipun tidak menyebuat nama individu tertentu, ramai percaya status Sharnaaz itu ditujukan buat Fattah Amin dan berkaitan dengan pelancaran bukunya.

Gara-gara kenyataan beliau yang agak kontroversi dan pedas, Sharnaaz menerima kecaman daripada netizen.

Walaubagaimanapun, Sharnaaz menerusi Berita Harian berkata, punca amarahnya juga berkaitan dengan netizen yang sengaja mencetuskan provokasi apabila mengaitakan nama Sharnaaz dan orang disekeliling beliau dalam isu #Lofattah.

Selama ini, saya tidak ambil peduli status hubungan mereka dan tidak pernah masuk campur langsung dalam urusan pasangan itu. Jadi, kenapa perlu netizen mengaitkan nama saya, bakal isteri, Noor Nabila dan kedua-dua orang tuanya dalam hal ini? Mereka memaki hamun kami di laman sosial.

Tindakan biadap mereka itu membuatkan saya terpanggil meluahkan rasa. Lebih membuatkan saya marah, apabila kebanyakkan yang bermulut celupar itu peminat fanatik aktor terbabit. Saya tidak akan bertindak jika tiada yang memulakannya dulu.

Dalam pada itu, Sharnaaz menafikan beliau mempunyai sebarang perselisihan faham dengan Fattah. Namun, Sharnaaz mengakui beliau tidak selesa dengan Fattah kerana terdapat aura negatif daripada pelakon berkenaan.

Ditanya adakah beliau menyesal dengan tindakannya, Sharnaaz enggan memberikan komen lanjut. Sharnaaz memberitahu beliau sudah memohon maaf kepada keluarga bakal mertuanya kerana tidak mahu isu panas ini berpanjangan.

Sumber Berita : Hip Berita Harian

Written by Bella | February 16th, 2017

Isu tentang status Twitter Sharnaaz Ahmad yang dikatakan menyindir Fattah Amin agak hangat diperkatakan minggu ini. Gara-gara  kata-kata pedas Sharnaaz, beliau menerima kritikan daripada netizen yang menganggap luahan beliau itu agak kasar dan tidak profesional.

Menjawab segala persoalan, Sharnaaz memberitahu status itu bukan ditujukan kepada Fattah dan beliau juga tidak menyebut secara langsung nama pelakon itu. Buat Sharnaaz, jika ada yang terasa dengan kata-kata beliau, itu adalah hak mereka.

Saya tak ada nak komen sangat tentang luahan yang saya buat di Twitter itu. Cuma saya naik rimas apabila nama saya dipetik dalam perkara yang tidak ada kena mengena dengan diri saya.

Sejujurnya saya tak kisah kalau siapa-siapa nak petik nama saya tapi bila membabitkan dan menghina bakal isteri dan keluarga saya, itu yang buat saya rimas. Saya memang tak ada masalah dengan sesiapa dalam bidang ini tapi tak sangka begini pula jadinya.

Sharnaaz berkata, artis berkenaan sepatutnya menasihati peminat fanatiknya untuk tidak terlalu celupar dalam memberikan komen di media sosial. Tambah beliau lagi, beliau bukanlah seorang yang suka untuk mencari pasal tetapi bak kata pepatah, sarang tebuan jangan dijolok.

Hanya satu saja saya nak cakap, kalau rasa diri awak tu maksum sangat, tolonglah bagi tahu peminat awak supaya jaga mulut. Dia ada mulut cakaplah pada peminat suruh diam. Entahlah mungkin dia takut populariti jatuh bila tegur peminat.

Tunggu sajalah lima tahun lagi, jangan rasa diri tu hebat sangat. Saya juga sebenarnya tak suka kacau orang tapi kalau orang buat hal dengan saya, mestilah saya bersuara. Saya tak kisah kalau orang nak kata saya mulut apa kerana kata-kata saya itu kerana selama ini pun dah macam-macam orang kata.

Industri hiburan Malaysia kecil dan agak tidak seronok jika ada yang tidak berpuas hati antara satu sama lain. Mungkin Sharnaaz dan artis berkenaan boleh bertemu empat mata dan menyelesaikan perkara ini dengan cara yang lebih berhemah.

Sumber Berita : Utusan Online

Written by Bella | February 15th, 2017

Tweet Sharnaaz Ahmad yang dipercayai menyindir Fattah Amin berkaitan buku terbitannya  mendapat pelbagai respon daripada netizen.

Secara tidak langsung, nama keluarga Neelofa juga turut terpalit didalam isu berkenaan apabila ada sesetengah netizen memberikan komen tentang sikap bakal menantu didalam keluarga Neelofa.

Terbaru, Neelofa turut memuat naik satu status di Twitter dimana beliau menyatakan adalah lebih baik untuk seseorang itu berfikir sebelum menulis dan meluahkan pendapat.

Rata-rata peminat yang membaca tulisan Neelofa itu mempercayai ia mungkin ditujukan buat bakal abang iparnya, Sharnaaz.

Adakah benar apa yang ditulis oleh Neelofa ditujukan buat Sharnaaz? Emm, makin hangat nampaknya isu ini.

Written by Bella | February 14th, 2017

Agak lama sebenarnya kami tidak kongsikan surat terbuka pembaca BeautifulNara untuk mana-mana selebriti Malaysia. Kali ini ada seorang pembaca yang ingin identitinya dirahsiakan telah menghantar satu luahan yang agak panjang tentang kontroversi hangat dimana Sharnaaz Ahmad bertindak untuk menyindir Fattah Amin melalui akaun Twitternya berkaitan dengan pelancaran buku Fattah baru-baru ini.

Pembaca BeautifulNara ini sebenarnya agak kecewa dengan tindakan Sharnaaz yang agak tidak profesional dalam cara beliau “menegur” Fattah dan mempersoalkan kredibiliti Fattah untuk menerbitkan sebuah buku.

Salam admin. Tolong siarkan. Tutup nama ya pls.

Dear Sharnaaz,

Hang ni nak jadi jurucakap keluarga NOOR KARTINI pun agak2 la… guna adap.  Baru kena puji dgn future MIL dah merempan mcm baguiiihhh sgt.  Jangan guna IQ level hang yg sudah tentu dah RENDAH. Guna kematangan beb, samseng apa dok buat ramai dlm twitter je.  Kalau ko nak sgt jawapan kenapa Patah buat buku and apa pencapaian dia ko contact lah sendiri. Phone number x de? Mintak kat Lopa? Lopa tak kasi? PM tepi lah bro…. tekan button PM tu.  Oh Lupa. PM nanti bakal mertua tak nampak erk. Kah kah kah.

Aku rasa bukan hang sorang je meluat dengan Patah Amin yg acah2 digilai wanita seluruh alam nak keluarkan buku tu.  Ramai menyampah kot.  But itu hak dia lah.  Dia mengambil kesempatan atas populariti semasa dia.  Tapi samada keputusan dia tu meletak kan dia jadi lebih tinggi atau lebih rendah itu hal dia la. Duit dia. Usaha dia. Lantok p lah.  Hang sakit tang mana. Hang tak suka boleh blah. Hang cuma pastikan takde kaum kerabat hang hadap nak beli buku sampah tu.  Maklum lah hang kan pembaca tegar buku2 A Samad Said jer. Kah kah kah kah.  Sampai hang rasa hang layak nak persoalkan kredibiliti dia. Sampai hang tak penah tau buku kategori 5 yg jugak dikenali dengan coffee table book.

Nak tanya, kenapa pulak hang nak salahkan Patah bila kaum keluarga Lopa kena kutuk?? Yg kutuk2 kaum keluarga tu is Feminat. Dah kenapa pulak Patah seolah kena sembah ratu mintak hampun menjunjung kasih kat kau pulak bila Lopa sekeluarga kena kutuk.  Kenapa jadi Patah plak yang kena tepis kecaman2 tu sedangkan Patah dah move on and agaknya sedang sebok mencetak buku dia yg bakal jadi kegilaan wanita2 seluruh pelosok dunia termasuk Kak Arbaiyah Kg Dusun.

Ntah2 Patah langsung x sedaq apa yg sedang berlaku yg hang lebih2 hingaq ala2 samseng kecut telo tu.   Come on, suruh adik ipaq hang la tampil buat kenyataan agar hentikan semua tohmahan pada keluarga dia.  Sebab dia sorang je yg tau kenapa ia harus dihentikan.  Meh sini Lopa aku nak ngajo, apa kata ko up satu quote ala2 islamic or post ko berteranum or post ko beribadah, ko kan expert bab2 counter ni…bab2 post2 ala2 islamic ni. pastu ko tulih caption pjg lebar…and with MAIN POINT berikut:

“Hati saya telah dimiliki seseorang, dan saya sudah tidak ada apa2 lagi dengan Patah. Jgn kaitkan kami lagi. Tolonglah respect pilihan dan jodoh saya. Jangan lah smpai melepas jodoh dambaan saya dan keluarga ini. Saya harus menjaga hati bakal suami saya.  Dan tolong hentikan kencaman pada keluarga saya” senang kan???

Tak kan pulak Patah yg kena tampil buat statement:

“Lopa sudah berpunya, saya dan dia sudah berakhir.  Hentikan kencaman pada keluarga dia”  Eh?? Ko x rasa pelik ke dengan statement ni??? Dah kenapa pulak dia yg kena tampil pulak jadi jurucakap Lopa?? To SA, ko ni kan meroyan mcm tu, lebih kepada membuka pekung sendiri je.  Gentlemen lain tak bertindak kasar mcm kau tu.  Kasar thru social media, bila org bash ko balik..ko block.  Samseng apa mcm tu.  Bahasa2 ko tu takde adap.  Ko ingat habeh samseng dah la mcm tu. Selit sikit2 perkataan2 samseng dlm movie ko berlakon, dah habis gempaq dah lah tu? Ko kena ingat aaa, lakonan ko pun tak baguih mana pun.  En sotong? Pastu lakonan yg dgn Fasha Sanda yg ko jadi pesakit kusta tu. Aku ludahkan je tgk lakonan kau tu.  Aku nak tanya la, Patah yg masih muda dlm bidang ni dah ada gym, ada cafe, ada product2 lain, ada buku, ko kononnya dah seniorrrrr sgt tu ada apa erk yg menjadi?? #tanyaje.

Usung la Nabirah kehulu hilir ye, takut yg tu pun lari nanti.

Adiossss.

Sejujurnya apa yang diluahkan oleh pembaca itu ada maknanya, dalam hendak menegur orang lain ataupun tidak berpuas hati dengan mereka janganlah sampai diri kita tampak terlalu kasar di mata orang lain. Sikap lantang itu harus kena pada tempatnya.  Tak gitu?