Written by AbangNara | January 11th, 2017

2017 ialah tahun ayam jantan (dalam bahasa omputihnya ialah Rooster) yang akan bermula dari 28 Januari sehinggalah 15 Februari 2018. Apakah itu tahun ayam jantan? Ayam jantan ialah binatang kesepuluh di dalam zodiak China. Setiap tahun ia akan dikaitkan dengan haiwan berdasarkan kitaran 12 tahun. Tahun untuk ayam jantan ialah 1933, 1945, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017 dan 2029.

Untuk menyambut kehadiran tahun ayam jantan di dalam kalendar China ini, Malaysia trusted online shopping www.nile.com.my sedang menjalankan PENGHANTARAN PERCUMA bermula 26.12.2016 sehinggalah 10.02.2017. Anda boleh mendapatkan free delivery di Semenanjung Malaysia dengan pembelian minimum RM48 sepanjang tempoh ini. Lebih best, Jualan Tahun Baru Cina 2017 akan dilangsungkan bermula 11.01.2017 sehingga 24.01.2017. Anda boleh memperolehi diskaun yang super duper awesome sehingga 90%. Jom kita tengok sikit beberapa produk yang termasuk di dalam Jualan Tahun Baru Cina ini.

nile

Product: Sweater Coat
CNY2017 Sales price: RM12.90
Date: 11/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 200 units only

nile

Product:  Male/ Female Canvas Shoes
CNY2017 Sales price: RM15.50
Date: 13/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only

nile

Product: High-Heel Sandal
CNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 13/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 units only

nile

Product: High-Heel Sandal
CNY2017 Sales price: RM9.90
Date: 13/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 200 units only

nile

Product: Men Jeans
CNY2017 Sales price: RM16.90
Date: 16/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 240 units only

nile

Product: Superman Men Sport Wear
CNY2017 Sales price: RM15.90
Date: 16/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 160 units only

nile

Product: Storage Box
CNY2017 Sales price: RM19.90
Date: 19/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 200 units only

nile

Product: Men Jacket
CNY2017 Sales price: RM21.90
Date: 20/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 250 units only

nile

Product: Handbag
CNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 350 units only

nile

Product: Woman bag
CNY2017 Sales price: RM29.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 450 units only

nilie

Product: Haniya Blouse
CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 169 units only

Tandakan kalendar anda untuk bersedia pada tarikh dan masa yang telah ditetapkan. Setiap produk hadir dengan kuantiti terhad di mana hanya boleh dibeli satu unit seorang. Maklumat lanjut layari http://www.nile.com.my/page.php?cd=120.. Selamat tahun baru Cina dan Gong Xi Fa Chai.

Written by AbangNara | November 3rd, 2016

Double 11, laman web membeli belah paling dipercayai di Malaysia iaitu www.nile.com.my akan melangsungkan jualan terbesarnya bersempena 11.11.2016 selama 11 hari. Jualan hebat ini telah bermula sejak 1 November lalu dan akan tamat pada 11 November ini. Sepanjang 11 hari ini, anda boleh mendapatkan diskaun sehingga 90% untuk produk-produk tertentu.

superLagi best, anda boleh mendapatkan PENGHANTARAN PERCUMA dengan pembelian minimum RM8 untuk pembeli di Semenanjung Malaysia. Jom kita tengok offer-offer yang mengkagumkan sepanjang 11 hari ini.

11.11 Big SALE Start at 2/11/2016 – 9.00am

super

super

11.11 Big SALE Start at 3/11/2016 – 9.00am

super

super

11.11 Big SALE Start at 4/11/2016 – 9.00am

super

super

11.11 Big SALE Start at 5/11/2016 – 9.00am

super

super

11.11 Big SALE Start at 6/11/2016 – 9.00am

super

super

11.11 Big SALE Start at 10/11/2016 – 9.00am

super

super

Setiap produk adalah dijual dengan kuantiti terhad di mana seorang hanya boleh beli satu sahaja dan siapa cepat dia yang dapat. Pastikan korang tak terhegeh-hegeh. Nak beli terus beli je. Banyak lagi produk dan diskaun best-best yang boleh dilihat di http://www.nile.com.my/page.php?cd=117.

Written by AbangNara | June 7th, 2016

Selembut embun dipagi hari, tengaduh tangan sepuluh jari, ucapkan salam setulus hati, selamat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Amboi berpantun pulak Abang Nara. Di hari Ramadhan kedua ini, Abang Nara ingin berkongsi sedikit tip untuk Aidilfitri yang bakal menjelma. Tips ini untuk memas
tikan kita dapat menyambut Hari Ray dengan penuh keindahan, kejayaan dan kegembiraan.

Tips 1: Biasalah bila Ramadhan kita akan terlebih bershopping disebabkan banyak sangat offer dan diskaun. Kalau pergi Jalan TAR tue lagilah rambang mata dibuatnya. Tipsnya senang sahaja. Plan dulu apa yang kita nak beli dan bawak wang hanya cukup-cukup dengan apa yang diplan. Jadi tak adalah tiba-tiba terlebih bajet ketika shopping. Nak kasi lagi padu, tinggalkan kad kredit di rumah.

Tips 2: Kerapkan makan di rumah, jarangkan makan di luar. Selalu bukak puasa banyak yang perabih duit buka puasa di hotel lah, makan dengan kawan-kawanlah dan belanja sakan sampai tak cukup di pasar ramadhan. Puasa dan raya kali ini, apa kata kita belajar masak, buat kuih sendiri dan siapkan juadah pagi raya sendiri. Tak payah beli-beli nie.

Tips 3: Bagi duit raya dan berbelanja mengikut kemampuan kita. Umpama pepatah, ukur baju di badan sendiri. Jangan berbelanja sampai kena pinjam duit dari mak ayah, adik beradik dan juga rakan-rakan. Contohnya, belilah baju raya yang dijual dengan harga yang kita mampu beli. Jangan beli yang ratusan ringgit tapi diri sendiri yang sengsara.

Di bulan Ramadhan yang mulia ini, Haniya Muslimah Wear telah pun melancarkan beberapa siri Koleksi Hari Raya khas untuk anda semua. Selain daripada tampil bergaya dan sopan, harga Haniya teramatlah berbaloi dan memastikan anda tidak terlebih berbelanja.
haniya The Special Flora Lace Blouse menutup bahagian hadapan dengan corak lace yang cukup istimewa. Bahagian sisinyada potongan dan bahagian belakangnya adalah lebih panjang daripada bahagian depan. Sangat sesuai dipakai ketika kasual. Harganya cuma RM38.90 sahaja.

haniya

Haniya Tribal Printed Blouse menggunakan teknologi terkini di dalam industri fabrik. Ia menghasilkan pattern yang special pada blouse anda. Material yang digunakan ada chiffon berkualiti tinggi menyebabkan anda begitu selesa menggunakan ketika keluar berhari raya. Kuantiti adalah terhad iaitu sebanyak 250 unit sahaja. Harga cuma RM34.90.

haniya

Satu-satunya rekaan dengan PU leather padanya, ini adalah konsep baru untuk blouse dengan special PU Leather di sekelilingnya. Di hadapannya ada zip untuk memudahkan ibu menyusu. Materialnya adalah chiffon tebal tetapi anda akan terasa ‘lembut’ apabila menggunakannya. Sekarang dijual pada harga RM45.90.

haniya

Hari Raya mana boleh lupakan pasal jubah kan? Untuk raya kali ini, ada koleksi istimewa yang diberi nama Haniya Special Tribal Sequin Jubah. Rekaannya berbentuk V adalah Chevron stripes yang membawa maksud bentuk V dengan pelbagai layer of sequins. Didatangkan dengan zip untuk memudahkan pengambilan wuduh. Sangat sesuai dipakai ketika berkunjung ke rumah saudara marah. Hanya RM85.90 sahaja.

haniya

Tema bunga sudah semestinya akan menjadi pilihan ramai gadis di hari raya kelak. Haniya Chiffon Floral Blouse ini diperbuat daripada kain chiffon berkualiti tinggi di mana rekaan bunga dicetak dengan begitu indah sekali di atasnya. Ia juga disiapkan dengan ‘lining’ untuk memastikan menepati syariat sebagia seorang muslimah. Blouse ini terhad untuk 250 unit sahaja dengan harga RM35.90.

haniya

Haniya Chiffon Polka Dots Blouse mempunyai rekaan yang lebih kurang sama seperthi tahun lalu. Tahun ini ia datang dengan keunikan apabila rekaannya seolah-olah berbentuk huruf A. Malah kualitinya adalah jauh lebih bagus dan akan memastikan anda teramat selesa menggunakannya. Dijual dari saiz S sehingga XXL, harga blouse ini adalah RM36.90 sahaja.

haniya

Yang terakhir sekali sudah tentulah baju kurung untuk hari raya. Tak lengkap rasanya pagi Aidilfitri tanpa baju kurung di sini. Jika anda melihat Haniya Baju Kurung dengan teliti, anda akan nampak bahawa ada rekaan istimewa dicetak padanya dan bahagian bawahnya pula berbentu A, membolehkan si pemakainya tampak lebih moden. Didatangkan dengan warna kopi dan biru, saiznya bermula dari S sehingga XXl. Hanya RM79.90 sahaja.

Kalau nak tengok lagi koleksi hari raya Haniya, ikuti pautan di bawah:-

1. Haniya Raya Blouse
2. Haniya Raya Jubah/Dress/Baju Kurung
3. Haniya Raya Skirt/Pant

haniya

Jangan lupa anda boleh dapatkan PENGHANTARAN PERCUMA bermula 30 Mei 2016 sehingga 18 Julai 2016 apabila anda membuat pembelian maksimum RM48 untuk Semenanjung Malaysia sahaja. Semua ini hanya di Malaysia Trusted online shopping – www.nile.com.my . Selamat membeli-belah untuk hari raya dan ingat, pastikan ia di dalam bajet. Selamat berpuasa.

Written by AbangNara | January 20th, 2016

Setiap tahun, kaum China mempunyai zodiak haiwan yang berlainan untuk sambutan tahun baru mereka. Zodiak haiwan kaum China ini adalah putaran haiwan yang sama setiap 12 tahun, dengan setiap tahun diwakilkan oleh seekor haiwan yang mempunyai ciri-ciri tertentu. Secara tradisional, haiwan-haiwan zodiak ini digunakan untuk menghitung tahun.

Mengikut turutan, haiwan-haiwan tersebut adalah: Tikus, Lembu, Harimau, Arnab, Naga, Ular, Kuda, Kambing, Monyet, Ayam Jantan, Anjing dan Babi. Untuk tahun 2016, kita berada di dalam tahun Monyet, di mana kaum China akan menyambut tahun baru mereka pada 8 Februari 2016.

nile

Untuk memeriahkan lagi sambutan Tahun Baru Cina yang berzodiakkan monyet ini, Nile.com.my, Malaysia Trusted Online Shopping sedang menjalankan satu kempen bermula 18 Januari sehinggalah 29 Januari ini. Kempen ini membolehkan anda membeli produk-produk yang ditawarkan dengan diskaun sehingga 90%. Setiap pelanggan hanya boleh beli 1 unit sahaja. Siapa bayar dulu, dialah yang dapat.

Jom kita ushar produk-produk menarik yang boleh kita beli bersempena kempen kali ini.

cny2

Produk: Men Shoes/ Loafer
Harga Jualan CNY2016 : RM21.50
Tarikh: 20/01/2016
Masa Bermula: 11am
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 150 pasang sahaja

cny2

Produk: Special Design Men Jacket
Harga Jualan CNY2016 : RM21.90
Tarikh: 20/01/2016
Masa Bermula: 2pm
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 300 helai sahaja

cny2

Produk: Haniya Geomatrical Stripes Printed Design Blouse – Red
Harga Jualan CNY2016 : RM19.90
Tarikh: 21/01/2016
Masa Bermula: 11am
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 300 helai sahaja

cny2

Produk: Fashion Trendy 5-in-1 woman Bags
Harga Jualan CNY2016: RM49.90
Tarikh: 22/01/2016
Masa Bermula: 2pm
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 450 set sahaja

cny2

Produk: Double Button Slimfit Jeans
Harga Jualan CNY2016: RM18.50
Tarikh: 25/01/2016
Masa Bermula: 11am
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 400 helai sahaja

cny2

Produk:  Leopard OL Heel
Harga Jualan CNY2016: RM18.50
Tarikh: 25/01/2016
Masa Bermula: 2pm
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 230 pasang sahaja

cny2

Produk:  Student/Traveler Backpack 35L
Harga Jualan CNY2016: RM22.20
Tarikh: 26/01/2016
Masa Bermula: 2pm
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 240 unit sahaja

cny2

Produk: Fitness Chin-up Horizontal Bar
Harga Jualan CNY2016: RM18.50
Tarikh: 27/01/2016
Masa Bermula: 11am
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 350 units only

cny2

Produk:  Crocodile Pattern 3-in-1 Pieces Bag
Harga Jualan CNY2016:RM29.90
Tarikh: 28/01/2016
Masa Bermula: 2pm
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 500 set sahaja

cny2

Produk: Haniya Chevrons Stripes Design Blouse – Army Green
Harga Jualan CNY2016: RM19.90
Tarikh: 29/01/2016
Masa Bermula: 11am
Masa Tamat: Selagi stok masih ada
Kuantiti: 300 helai sahaja

Pastikan anda menanda tarikh produk yang anda berkenan di kalendar untuk tidak terlepas. Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tiada gunanya. Perlu diingatkan setiap produk dijual dalam unit terhad. Siapa cepat, dia yang dapat.

cny2

Lagi best, sepanjang sambutan Tahun Baru Cina ini, anda boleh menikmati PENGHANTARAN PERCUMA dengan pembelian minimum sebanyak RM48. Penghantaran percuma ini menggunakan pos laju hanya untuk pembeli Semenanjung Malaysia sahaja.

Jangan lupa untuk ushar laman web rasmi Nile di www.nile.com.my. Selamat membeli belah sempena Tahun Baru Cina ini.