Written by AbangNara | March 1st, 2011

maher zain

Selamat sudah konsert 2 hari Maher Zain di Stadium Malawati Shah Alam baru-baru ini. Dengar cerita tiket-tiket konsert Maher Zain habis macam pisang goreng panas. Full house khabarnya. Hebat betul penangan Maher Zain ini. Dan dengar cerita persembahan Maher Zain pun hebat sangat sampai ramai yang teruja dibuatnya.

Tup-tup Abang Nara dapat satu cerita yang kurang enak berkaitan dengan konsert Maher Zain ini. Sumber ini sememangnya sangat boleh dipercayai. Kepada peminat kipas susah mati Maher Zain, jangan risau sebab menurut sumber ini, Maher Zain memang OK. Tak ada masalah apa-apa. Masalahnya ialah manager Maher Zain,

Khabarnya manager Maher Zain ini kekwat orangnya. Semua benda nak ditukar last minute. Dalam latihan dah berlatih nyanyi lagu-lagu tertentu, tup-tup time konsert suruh tukar lagu lain. Habis terpinga-pinga musician dan penyanyi-penyanyi backup. Tahulah anda itu manager tapi janganlah buat sesuka hati anda. Ikut macam latihan sudahlah.

Sampai tahu tahap Maher Zain sendiri mencabut alat perhubungan yang digunakan dengan managernya. Mungkinkah Maher Zain sendiri bengang dengan arahan last minute managernya? Itu tak dapat dipastikan tapi kalau dah sampai tahap macam tue, kemungkinan besar Maher Zain pun stress dengan managernya. Tak gitu?

Yang penting, musician-musician Malaysia semuanya professional belaka. Walaupun terpaksa ikut cekadak manager Maher Zain, mereka masih mampu tersenyum dan rileks je follow apa yang dimahukan. Kalau Abang Naralah, mahu berambus terus daripada pentas konsert tue. Panas jugak hati kalau ada orang yang tukar semua perancangan last-last minute.

Kesimpulannya, dunia hiburan Malaysia terutamanya industri nasyid perlu cipta satu ikon seperti Maher Zain. Tak dinafikan aura Maher Zain memang sangat hebat, tapi takkanlah kita taknak tengok rakyat negara kita sendiri sehebat Maher Zain? Kalau Maher Zain yang bukan orang kita boleh buat konsert sebesar ini dan dihadiri dengan ribuan penonton, kenapa kumpulan nasyid kita tak boleh pulak? Ini satu perkara yang kita perlu fikir-fikirkan.

Apa pun tahniah kepada Maher Zain atas kejayaan konsert ini. Kepada manager Maher Zain, janganlah kekwat sangat. Anda tue bertandang ke negara orang lain. Hormatilah budaya kami. Bukan susah pun. Tak gitu?

P.S: Kalau anda sedih tak dapat tengok konsert Maher Zain, apa kata join pertandingan Milo Fuze Jam Pack ini. Ubati kesedihan anda dengan hadiah yang bernilai lebih RM40,000. Menarik gila!!!