Written by Bella | October 17th, 2017

Bagi mendapatkan komen lanjut mengenai kes rumah tangganya bersama Joy Revfa, wartawan program hiburan Melodi telah bertanyakan komen lanjut Hafiz mengenai apa yang sudah berlaku. Dilihat tidak dapat menahan kesabarannya lagi, Hafiz dalam nada tegas menganggap Joy mempunyai masalah mental kerana kerap menjaja cerita negatif mengenai dirinya lebih-lebih lagi dalam satu sidang media yang dilakukan oleh Joy sebelum ini.

Hafiz tidak mempunyai niat untuk bersikap kurang ajar tetapi sebelum ini beliau sudah berkali-kali meminta Joy menyelesaikan masalah mereka secara baik tetapi ia tidak diendahkan oleh isterinya itu. Hafiz juga tidak mahu masyarakat salah anggap bahawa beliau mahukan publisiti murahan.

Nak bercakap sedap, bila orang suruh explain, buat bahasa-bahasa macam tu. Kau ni kenapa? Dalam halusinasi ke dilunasi ke? Check mental sikit jangan nak sedap kejap menangis, kejap gembira, nak puas hati. Saya bukan nak burukkan sesiapa tetapi dia dah burukkan saya level paling tinggi. Kamu kena ingat Joy, kamu bukan jumpa kutip saya tepi jalan bagi kehidupan, tidak. Saya kenal kamu cara baik dan kita patut jalankan perkara ini dengan cara baik.

Dia sekarang cuba mengatakan bahawa dia dah cuba cari cara berdamai, come on jangan menipulah. Kita tak nak cari publisiti pun. Sebenarnya banyak hikmah perkara ini. Bagus saya cepatkan dan saya akhirkan dengan penceraian.

Sebaik mana pun seseorang janganlah dicabar kesabaran mereka. Kalau dah meletup memang tidak akan peduli apa yang berlaku. Ada baiknya perihal rumah tangga menjadi rahsia suami isteri sahaja.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by AbangNara | August 10th, 2017

Baru sahaja bersatu sebagai suami isteri pada Mei lalu, kini desas-desus keretakan rumahtangga Hafiz Hamidun dan Joy Revfa sudah mula kedengaran. Bayangan perkahwinan mereka dilanda badai mula dibincangkan selepas Joy Revfa memuat naik video lagu Despacito yang dinyanyikan semula oleh beberapa penyanyi wanita dalam bahasa Melayu.
joy revfaAntara lain, lirik lagu itu berbunyi: “Ku keliru, jujur aku katakan aku keliru, sejak pertama kali kita bertemu, ku fikir ku tahu apa yang ku mahu.” Video berkenaan diiringi dengan status berbaur sedih, ‘Seharusnya…lebih baik bersabar dari terburu-buru dan terus keliru..‘ Diminta memberi penjelasan tentang status perkahwinannya, Joy Revfa menjawab:-

Saya tidak mahu komen panjang. Ramai yang sudah tanya (berkenaan masalah rumah tangga). Kalau nak cakap mengenai bahagia, semua orang inginkan kebahagiaan. Cuma kerjaya masing-masing membuatkan kami terlalu sibuk. Saya mahukan keluarga bahagia, tetapi apakan daya

joy revfa hafiz hamidun

Sesibuk mana pun kita mengejar kerjaya, tanggungjawab sebagai seorang suami dan seorang isteri tidak boleh dilupakan. Cari duit cari duit juga, perkahwinan itu harus dijaga agar sentiasa kekal segar, ceria dan mesra. Jangan abaikan tanggungjawab hanya kerana sibuk bekerja. Tak gitu? Apa pula pendapat anda? Sumber Berita Harian.