Written by AbangNara | November 19th, 2014

Kalau kata bodoh, marah. Namun itulah hakikat yang terpaksa diterima oleh mereka yang tertipu dengan penipuan iPhone 6 percuma di Instagram. Serabut mata Abang Nara melihat komen-komen seperti ‘I got a free iPhone from ….” di hampir kesemua akaun Instagram selebriti-selebriti tempatan. Kalau anda seorang manusia yang mampu berfikir secara logik, pastinya anda tahu ini semua adalah palsu semata-mata. Mana ada orang nak bagi iPhone 6 percuma kat dunia ini wei.

dm

antara contoh komen

Ya Abang Nara tahu ramai yang ‘desperate’ nak gunakan iPhone 6. Iyerlah sapa tak bangga ada gadjet terbaru. Boleh riak dan ujub sikit kat member. Nak beli tak cukup duit, jadi apa salahnya mencuba benda percuma kan? Tak adalah penat mana pun setakat nak bagi komen 10 kali. Rasanya dalam masa 10 minit dah boleh siap dah. Tak gitu?

dm

antara contoh akaun tipu

Namun tahukah anda di sebalik usaha gigih anda itu si penipu ini sedang tersenyum riang. Apabila pengikutnya semakin ramai, tiba-tiba sahaja akaun ini akan bertukar wajah dan akan dijual kepada orang lain dengan harga tinggi. Yang untung hanya si penipu sementara anda terkapai-kapai menunggu kehadiran iPhone 6 yang tak kunjung tiba. Kasihan melihat peminat mereka tertipu, beberapa selebriti telah tampil memberi nasihat.

akaun tipu
akaun tipuakaun tipu

akaun tipu

sindiran sinis daripada Awal Ashaari


Diharap tiada pembaca BeautifulNara yang terlibat dalam benda mengarut ini. Rasanya semua pembaca BeautifulNara pandai-pandai belaka. Kaya pun kaya jugak kan? Setakat iPhone 6 nie pasti anda boleh beli celah gigi. Tak luak duit simpanan yang berbakul-bakul itu. Tak gitu?

Written by AbangNara | November 7th, 2014

5 November lalu, Abang Nara tiba di Blue Cube Sunway Pyramid kira-kira jam 10.30 malam untuk majlis pelancaran iPhone 6 dan iPhone 6 Plus oleh Celcom. Walaupun hujan rintik-rintik sedang turun, ternyata ia tidak menghalang ratusan pembeli yang telah beratur untuk menjadi antara pemilik terawal telefon hebat ini. Abang Nara turut teruja dengan semangat jitu mereka.

celcom iphone 6

gambar dari Isaac Tan

Sambil menunggu, Abang Nara sempat berborak-borak dengan Max Liew yang merupakan orang pertama beratur di Blue Cube. Hebatnya Max Liew telah mula beratur sejak pukul 6 petang pada 4 November. Maksudnya Max Liew telah menunggu selama lebih kurang 30 jam untuk menjadi orang pertama membeli iPhone 6 daripada Celcom. Kagum Abang Nara dibuatnya.

celcom iphone 6

gambar dari Isaac Tan

Sambil nak menunggu jam 12 tengah malam, Abang Nara sempat berjalan-jalan di ‘lounge’ untuk melihat sendiri iPhone 6 dan iPhone 6 Plus. Memang cantik. Memang elegan. Memang ‘smart’. Abang Nara terus rasa nak beli.

celcom iphone 6

iPhone 6 yang saiznya sedap-sedap

celcom iphone 6

iPhone 6 Plus untuk mereka yang bertangan besar macam Abang Nara

Abang Nara sempat mendengar penerangan daripada pekerja Blue Cube mengenai plan yang ditawarkan oleh Celcom untuk iPhone 6. Memang menjimatkan. Plan data yang diberikan pun banyak. Berbaloi sangat-sangat. Banyak plan yang ditawarkan oleh Celcom. Jadi kenalah pilih mana yang terbaik untuk anda. Untuk Abang Nara, plan yang paling sesuai ialah Celcom First Premier.

celcom iphone 6

ini apa yang akan korang dapat dengan plan Celcom First Premier

celcom iphone 6

Penjimatan sehingga RM960 dengan plan ini

Yang kat atas ini adalah plan Celcom First Premier untuk 12 bulan. Ada juga untuk 24 bulan. Selain plan ini, turut ditawarkan plan Celcom First Prime dan Celcom First Elite. Masing-masing ada kelebihan. Kena tengok mana yang bersesuaian. Paling penting semuanya menjamin penjimatan. Boleh tengok plan-plan lain di laman Celcom iPhone 6.

celcom iphone 6

awek Celcom ini memberi penerangan yang amat jitu sekali

Tengah seronok dan teruja mendengar penjelasan, tiba-tiba pengacara majlis iaitu Daphne Iking mengumumkan ada kejutan untuk 6 pembeli terawal iPhone 6 Celcom. Fuh~~ Berlari-lari terus Abang Nara kat luar. 6 pembeli yang beratur paling awal telah berada di hadapan pentas. Muka masing-masing kepenatan tapi jelas tak sabar nak dapat iPhone 6.

celcom iphone 6

muka gembira dapat jadi 6 pembeli terawal

Apabila Ketua Pegawai Pemasaran Celcom, Zalman Aefendy Zainal Abidin mengumumkan yang 6 orang ini akan dapat membeli iPhone 6 dengan harga RM6, semua hadirin yang hadir menjerit keterujaan dan bertepuk tangan. Memang kejutan yang amat baik sekali. Muka mereka berenam amat terharu. Berbaloi segala pengorbanan dan kepenatan menunggu.

celcom iphone 6

Abang Nara sempat mengucapkan tahniah kepada keenam-enam pembeli bertuah ini. Mereka kesemuanya melahirkan rasa terima kasih kepada Celcom atas kejutan ini. Malam itu juga ratusan iPhone 6 dan iPhone 6 Plus telah terjual di Blue Cube Sunway Pyramid. Rasanya sampai jam 4,5 pagi pun masih ramai beratur untuk mendapatkan telefon idaman mereka. Memang awesome!!!

celcom iphone 6

Jadi tunggu apa lagi? Dapatkan iPhone 6 anda di Blue Cube berdekatan. Sila cepat sebelum stok habis. Maklumat lanjut layari laman Celcom iPhone 6.