Written by Bella | October 17th, 2017

Bagi mendapatkan komen lanjut mengenai kes rumah tangganya bersama Joy Revfa, wartawan program hiburan Melodi telah bertanyakan komen lanjut Hafiz mengenai apa yang sudah berlaku. Dilihat tidak dapat menahan kesabarannya lagi, Hafiz dalam nada tegas menganggap Joy mempunyai masalah mental kerana kerap menjaja cerita negatif mengenai dirinya lebih-lebih lagi dalam satu sidang media yang dilakukan oleh Joy sebelum ini.

Hafiz tidak mempunyai niat untuk bersikap kurang ajar tetapi sebelum ini beliau sudah berkali-kali meminta Joy menyelesaikan masalah mereka secara baik tetapi ia tidak diendahkan oleh isterinya itu. Hafiz juga tidak mahu masyarakat salah anggap bahawa beliau mahukan publisiti murahan.

Nak bercakap sedap, bila orang suruh explain, buat bahasa-bahasa macam tu. Kau ni kenapa? Dalam halusinasi ke dilunasi ke? Check mental sikit jangan nak sedap kejap menangis, kejap gembira, nak puas hati. Saya bukan nak burukkan sesiapa tetapi dia dah burukkan saya level paling tinggi. Kamu kena ingat Joy, kamu bukan jumpa kutip saya tepi jalan bagi kehidupan, tidak. Saya kenal kamu cara baik dan kita patut jalankan perkara ini dengan cara baik.

Dia sekarang cuba mengatakan bahawa dia dah cuba cari cara berdamai, come on jangan menipulah. Kita tak nak cari publisiti pun. Sebenarnya banyak hikmah perkara ini. Bagus saya cepatkan dan saya akhirkan dengan penceraian.

Sebaik mana pun seseorang janganlah dicabar kesabaran mereka. Kalau dah meletup memang tidak akan peduli apa yang berlaku. Ada baiknya perihal rumah tangga menjadi rahsia suami isteri sahaja.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by serenity | October 16th, 2017

Presiden Persatuan Peguam Syarie Malaysia (PGSM), menegur Hafiz Hamidun dan isterinya, pengusaha kosmetik Siti Arifah Amin atau Joy Revfa agar berhenti daripada mendedahkan aib satu sama lain disebabkan kemelut yang berlaku dalam rumahtangga mereka.

Utusan Online melaporkan, Musa Awang berkata, tindakan membesar-besarkan isu pergolakan rumah tangga dan mendedahkan ke­lemahan pasangan kepada umum adalah sesuatu yang tidak si­hat dan bertenta­ngan dengan tuntutan agama Islam.

Mereka tidak se­pa­tutnya berkongsi rahsia rumah tangga dan perkara-perkara penting lain kepada umum se­telah membawa kes ke mah­kamah kerana keadaan itu bo­leh menyebabkan prejudis dan menimbulkan fitnah terhadap pihak yang satu lagi.

Ia bukan sahaja memberi ke­san buruk kepada mereka, malah turut menimbulkan perspektif negatif orang ramai terhadap institusi mahkamah syariah itu sendiri.

Musa menambah, apabila segala butiran penting yang sepatutnya di­bincangkan secara tertutup di mahkamah dibawa keluar dan ‘dihidangkan’ kepada umum, ada­lah sesuatu tindakan yang tidak kena pada tem­patnya.

Kesemua hal berbangkit seperti isu naf­kah dan se­bagai­nya perlulah dibin­cangkan dalam mah­kamah secara adil dan pihak tertuduh bo­leh menjawab segala tu­duhan tersebut de­ngan jelas, bukannya­ dibuka kepada u­mum.

Terdahulu, pasangan itu menjadi bualan hangat Netizen setelah kedua-dua pihak menghadakan sidang media mengenai masalah rumahtangga mereka yang dikatakan bermula setelah Joy Revfa gagal menyerahkan surat cerai yang dijanjikannya sebelum bernikah dengan Hafiz, menyebabkan penyanyi itu ragu-ragu mengenai status sebenar perkahwinan mereka. – via Utusan Online

Written by Bella | October 16th, 2017

Mungkin ada yang dah bosan kenapa kisah penceraian Hafiz Hamidun dan Joy Revfa masih lagi hangat diperkatakan. Namun, kami tahu ramai juga yang ingin tahu perkembangan kes mereka kan?

Sebelum ini kita sudah mengetahui Hafiz nekad untuk berpisah begitu juga dengan Joy yang mengakui dirinya sudah serik dan tawar hati untuk hidup bersama Hafiz.

Terbaru, Hafiz menerusi protal Media Hiburan membuat satu pengakuan yang agak panas dengan dakwaan mengatakan Joy sering mengingkarinya dan turut menjatuhkan maruahnya sebagai seorang suami di media sosial.

Joy juga menyusahkan saya selepas bernikah kerana gagal memberi sijil cerai dengan bekas suami yang menyebabkan status penceraian mereka hanya selesai 10 Oktober lalu.

Hafiz juga memberitahu beliau tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan saman terhadap Joy sekiranya wanita itu masih lagi mengeluarkan kenyataan tidak benar serta berunsur negatif terhadap dirinya.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by serenity | October 13th, 2017

Kemelut rumahtangga yang melanda Hafiz Hamidun mendapat perhatian ramai pihak, termasuk pengacara legenda Azwan Ali.

Melalui satu status Instagram, Azwan Ali mempersoalkan tidakan Joy Revfa mengadakan sidang media tentang Hafiz Hamidun.

image

Status itu disambut oleh pengikutnya yang juga menyatakan rasa kesal mereka kerana berita mengenai sidang media itu mengganggu mereka sejak pagi semalam.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.