Written by AbangNara | May 5th, 2011

nurul ain

Gambar di atas ialah milik seorang pelakon yang tak berapa popular, iaitu Nurul Ain Nordin untuk filem Suatu Malam Kubur Berasap. Abang Nara percaya yang si Nurul Ain ini tak mahu pun gambarnya diambil dengan cara sebegini. Kemungkinan besar ini kehendak pihak-pihak yang terlibat dengan filem lakonannya. Kalau tak ambil gambar macam ini, Nurul Ain pastinya akan rasa serba salah sebab takut langgar arahan big boss.

Tapi, Abang Nara rasa kini sudah tiba masanya untuk artis Malaysia, terutamanya wanita untuk bangkit tegakkan kemahuan sendiri terutama bab berpakaian. Kadang-kala rasa sedih dengan artis kita (terutama artis perempuan) yang dieksploitasi untuk berkemban, pakai seksi, pakai baju adik untuk melariskan dan membuat kontroversi bagi menaikkan sesebuah filem. Malu dan kecewa juga dengan industri hiburan kita sebenarnya.

Tapi kalau memang dengan kerelaan hati si pelakon memakai pakaian yang menjolok mata, itu tak mampu lah Abang Nara nak kata apa-apa. Tetapi kalau atas sebab arahan-arahan orang atasan, Abang Nara boleh dibawa berbincang dan boleh sopankan sikit cara pemakaian. Tak gitu? Sudah tiba masa untuk artis kita demand sedikit demi maruah sendiri. Apa pendapat korang?

Written by AbangNara | December 8th, 2010

siti nordiana

Siti Nordiana kata gaun yang dipakainya semasa majlis parti Eh! di atas tak adalah seksi melampau. Biasa-biasa jer. Nie sedutan kata-kata dia.

[note]Sebenarnya saya tak rasa pun gaun itu seksi. Mungkin orang tidak pernah melihat saya berpakaian begitu, sebab itulah ramai yang terkejut sedangkan saya memakai gaun seperti itu mengikut kesesuaian majlis. Lagipun inilah kali pertama saya memakai gaun pendek di depan khalayak. Rasanya, gaun yang saya pakai itu tak seksi melampau. Takkan saya nak berimej yang sama saja, nanti orang bosan pula.[/note]

Kami sokong kata-kata Siti Nordiana. Tak adalah seksi mana pun. Sepatutnya kena pakai pendek sikit lagi dan melekat sikit lagi. Baru lebih padat dan lebih sesuai dengan tema parti. Mungkin Siti Nordiana kena belajar cara pakai baju dengan Nita. Fesyen Nita masa majlis Eh! itu barulah layak digelar seksi. Setakat gaun pendek Siti Nordiana nie apa la sangat kan?

Lepas nie kami berharap agak Siti Nordiana akan mendengar nasihat kami dan memakai gaun yang lebih pendek dari gambar di atas. Peha anda yang mulus itu perlu lebih disingkapkan untuk tatapan ramai.  Kalau tak nanti kami bosan dengan anda. Hehehe.

Written by AbangNara | October 6th, 2010

gambar nora danish berkemban

Nampaknya Nora Danish pun sudah mula terlibat sama dalam aktiviti gambar berkemban artis-artis Malaysia. Tapi kami kagum dengan Nora Danish sebab dia mintak kepada pengarah filem Jangan Pandang Belakang Congkak 2  untuk menutup bahu bidangnya semasa penggambaran dijalankan. At least ada usaha untuk tidak nampak seksi sangat.

Update: Atas teguran ramai, kami buangkan  gambar-gambar di bawah. Pesanan kami, janganlah berkemban kerana ianya tak elok untuk kesihatan. Terima kasih

Written by AbangNara | November 19th, 2009

liyana farah suradi

Akhirnya dapat gak kami tahu nama pelakon Awan Dania nie. Liyana Farah Suradi rupanya nama diberi. Cantik dan indah betul namanya. Kalau korang terlupa siapa dia nie, cuba tengok  gambar Liyana Farah Suradi diraba di dalam kolam renang oleh seorang lelaki yang agak rakus riak mukanya.

Semalam tengah check-check email adalah seorang pembaca BeautifulNara yang hantarkan gambar-gambar si artis yang kurang popular ini. Katanya diambik dari Facebook Farah Liyana Suradi sendiri. Bila tengok betul-betul rasanya memang gambar-gambar yang dihantar tue tak lain tak bukan memang gambar minah nie. Wow, seksi agak terlampau jugak.

Kesian kami kat artis-artis wanita yang suam-suam kuku nie. Bukan dia nie sorang je tapi berapa ramai lagi yang terpaksa berseksi meksi untuk mengfemeskan diri. Kalau tak seksi memang compem tak dapat tawaran berlakon dari direktor-direktor. Tengok macam Lisa Surihani dan Scha Al Yahya. Tak perlu nak gambar dalam kolam renang, tak perlu nak belah sana belah sini sebab memang ada bakat dan pakej untuk terus maju.

Lagi gambar Farah Liyana Suradi dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Anda suka dengan barangan dari Korea tak? Cuba ushar kat VanityMask punya website. Macam-macam barangan berkualiti dari Korea yang diorang jual. Kualiti terjamin, penghantaran pantas dan yang paling penting murah beb ~~