Written by AbangNara | January 11th, 2017

2017 ialah tahun ayam jantan (dalam bahasa omputihnya ialah Rooster) yang akan bermula dari 28 Januari sehinggalah 15 Februari 2018. Apakah itu tahun ayam jantan? Ayam jantan ialah binatang kesepuluh di dalam zodiak China. Setiap tahun ia akan dikaitkan dengan haiwan berdasarkan kitaran 12 tahun. Tahun untuk ayam jantan ialah 1933, 1945, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017 dan 2029.

Untuk menyambut kehadiran tahun ayam jantan di dalam kalendar China ini, Malaysia trusted online shopping www.nile.com.my sedang menjalankan PENGHANTARAN PERCUMA bermula 26.12.2016 sehinggalah 10.02.2017. Anda boleh mendapatkan free delivery di Semenanjung Malaysia dengan pembelian minimum RM48 sepanjang tempoh ini. Lebih best, Jualan Tahun Baru Cina 2017 akan dilangsungkan bermula 11.01.2017 sehingga 24.01.2017. Anda boleh memperolehi diskaun yang super duper awesome sehingga 90%. Jom kita tengok sikit beberapa produk yang termasuk di dalam Jualan Tahun Baru Cina ini.

nile

Product: Sweater Coat
CNY2017 Sales price: RM12.90
Date: 11/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 200 units only

nile

Product:  Male/ Female Canvas Shoes
CNY2017 Sales price: RM15.50
Date: 13/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only

nile

Product: High-Heel Sandal
CNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 13/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 units only

nile

Product: High-Heel Sandal
CNY2017 Sales price: RM9.90
Date: 13/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 200 units only

nile

Product: Men Jeans
CNY2017 Sales price: RM16.90
Date: 16/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 240 units only

nile

Product: Superman Men Sport Wear
CNY2017 Sales price: RM15.90
Date: 16/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 160 units only

nile

Product: Storage Box
CNY2017 Sales price: RM19.90
Date: 19/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 200 units only

nile

Product: Men Jacket
CNY2017 Sales price: RM21.90
Date: 20/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 250 units only

nile

Product: Handbag
CNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 350 units only

nile

Product: Woman bag
CNY2017 Sales price: RM29.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 450 units only

nilie

Product: Haniya Blouse
CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 169 units only

Tandakan kalendar anda untuk bersedia pada tarikh dan masa yang telah ditetapkan. Setiap produk hadir dengan kuantiti terhad di mana hanya boleh dibeli satu unit seorang. Maklumat lanjut layari http://www.nile.com.my/page.php?cd=120.. Selamat tahun baru Cina dan Gong Xi Fa Chai.

Written by AbangNara | December 7th, 2015

Nile.com.my, laman web membeli-belah online paling dipercayai di Malaysia kini sedang melangsungkan Jualan Akhir Tahun 2015. Jualan Akhir Tahun 2015 ini bermula hari ini, 7 Disember 2015 (Isnin) sehingga 10 Disember 2015 (Khamis). Anda cuma ada 4 hari untuk bershopping sakan!!!

Produk yang termasuk di dalam promosi Jualan Akhir Tahun 2015 ini bakal diberi diskaun sehingga 95%. Banyak kan? Namun setiap pelanggan hanya boleh membeli 2 unit untuk setiap satu produk. Kenalah bagi peluang untuk semua orang membeli kan? Di bawah adalah beberapa produk yang pasti membuatkan tangan ada menggigil nak beli.

Jualan bermula 7/12/2015, 12pm

clearclearclearclearclearclearJualan bermula 8/12/2015, 12pm
clearclearclearclear

Jualan bermula 9/12/2015, 12pm

clearclearclearclearJualan bermula 10/12/2015, 12pm
clearclearclearclearclearclear

Jika anda nak ushar lebih banyak produk yang tersenarai dalam Jualan Akhir Tahun 2015 ini, boleh klik di link ini: http://www.nile.com.my/page.php?cd=107.

Untuk makluman, Nile.com.my sedang memberi PENGHANTARAN PERCUMA bermula 1 Disember yang lalu sehinggalah 12 Disember ini sempena bulan terakhir 2015.
clear

Selamat membeli belah.

Written by AbangNara | June 26th, 2015

Berpuasa di bulan Ramadhan adalah salah satu daripada rukun Islam. Semasa Ramadhan, seluruh umat Islam di dunia tidak makan dan minum bermula daripada terbitnya matahari sehinggalah tenggelam matahari. Bukan sahaja menahan lapar dan dahaga, bulan Ramadhan juga menguji kesabaran, kekuatan dan kehebatan umat Islam menahan nafsu daripada melakukan kejahatan. Senang cerita, Ramadhan adalah bulan untuk kita melipatkan gandakan lagi amal kebaikan dan mendisplinkan diri.

ramadhan nile

Di bulan penuh berkat ini, nile.com.my sedang menganjurkan kempen penghantaran percuma sempena dengan sambutan Hari Raya. Kempen ini telah bermula 17 Jun lalu dan akan berlarutan sehingga 16 Julai. Untuk mendapatkan penghantaran percuma ini, anda hanya perlu membuat pembelian minimum sebanyak RM48 sahaja. Pelbagai produk ditawarkan pada harga yang amat rendah, dengan kadar penghantaran yang hanya memakan masa 1-3 hari kerana segala barangan di nile.com.my mempunyai ready stock. Untuk pelanggan di KL dan Selangor, anda boleh menerima barangan yang dibeli dalam tempoh 24 jam disediakan dengan menggunakan 24Hours Cash on Delivery Services.

Sebagai tanda penghargaan bukan sokongan para pelanggan yang tidak henti-henti, nile.com.my kini turut sama mengadakan kempen ‘Jualan Raya Meletop 2015‘. Banyak produk kini mempunyai tanda ‘MARK DOWN’ pada harganya. Namun begitu, setiap produk berdiskaun ini hanya ditawarkan pada kuantiti terhad untuk tempoh masa tertentu, di mana seorang pelanggan hanya boleh membeli satu barangan sahaja. Jom kita lihat apa yang ditawarkan.

ramadhan nileProduct: Men Casual Shoes
Price Meletop: RM15.90
Date: 25/06/2015
Time: start 11.00am
Quantity: 100 pairs
ramadhan nile

Product: Men N Sport Shoes
Price Meletop: RM17.90
Date: 25/06/2015
Time: start 4.00pm
Quantity: 50 pairs
ramadhan nile

Product: Lady Jacket/Suit
Price Meletop: RM13.90
Date: 29/06/2015
Time: start 11.00am
Quantity: 200 pieces

ramadhan nile

Product: Bohemia Chiffon Long Dress
Price Meletop: RM19.90
Date: 29/06/2015
Time: start 3.00pm
Quantity: 100 pieces
ramadhan nile

Product: Men Slim Fit Jacket
Price Meletop: RM13.90
Date: 30/06/2015
Time: start 11.00am
Quantity: 300 pieces
ramadhan nile

Product: Simple OL Flats 
Price Meletop: RM9.90
Date: 01/07/2015
Time: start: 11.00am
Quantity: 150 pairs
ramadhan nile

Product: Dual Color Woman Flats
Price Meletop: RM9.90
Date: 01/07/2015
Time: start: 3.00pm
Quantity: 100 pairs
ramadhan nile

Product: Haniya Podka Dotted Blouse
Price Meletop: RM14.90
Date: 02/07/2015
Time: start: 11.00am
Quantity: 150 pieces

ramadhan nile

Product: Haniya Printed Blouse
Price Meletop: RM17.90
Date: 02/07/2015
Time: start: 4.00pm
Quantity: 200 pieces

Jika anda tahu lebih lanjut tentang ‘Jualan Raya Meletop 2015‘, silalah melawat laman web dengan klik di sini.

Jangan lupa tandakan kalendar dengan setiapa produk yang minati dan beli secepat mungkin kerana setiap produk dijual pada kuantiti terhad. Mark your calendar for each of the item you interested, shop fast as all are come with limited quantity.

Selamat membeli belah di bulan Ramadhan, dan jangan ponteng puasa!!!

Written by AbangNara | September 18th, 2013

Pernahkan anda membeli barang secara online di tengah malam dan pagi esoknya apabila anda bangun, arang tersebut telah sampai di pintu rumah anda? Dan lebih menarik bayaran hanya dilakukan apabila anda sudah selesai memeriksa kesemua barangan tersebut.  Tak puas hati tak perlu bayar dan tak perlu terima barangan tersebut. Nampak awesome kan?

nile

Inilah kehebatan laman web www.nile.com.my. Jika anda membeli barangan di laman web ini, penghantaran boleh dilakukan dengan begitu pantas dan pada hari yang sama sekiranya anda tinggal di sekitar Kuala Lumpur. Nile.com.my adalah laman jual beli pertama yang menawarkan 24Hours Cash on Delivery Services . Barangan anda akan sampai dalam tempoh masa 24 jam selepas ia ditempah. Hebat kan?
nileKini, hampir kesemua kawasan KL, PJ dan subang Jaya turut termasuk di dalam kawasan yang mempunyai 24Hours Cash on Delivery daripada Nile.com.my.  Lebih best kalau anda membuat tempahan bernilai RM150 dan ke atas, kos penghantaran sebanyak RM6 tidak akan dimasukkan ke dalam bil anda. Ia adalah PERCUMA. Kalau tempahan dilakukan sebelum jam 8 pagi, hari itu juga barangan anda akan sampai . Terbaik kan?
nileBerdasarkan maklumbalas positif daripada pelanggan, kini Nile.com.my sudah pun menukar wajah motor penghantaran mereka. Senang sikit lah nak kenal selepas ini. Bersempena dengan perubahan wajah ini, Nile.com.my kini menawarkan FREE FREE 24Hours Cash on Delivery daripada 17 September sehinggalah 20 September ini sekiranya anda membuat pembelian lebih daripada RM48. Terbaik punya offer!!!
nileJadi selepas ini, kalau korang buat order daripada Nile.com.my, hanya perlu tunggu van atau motor di dalam gambar di atas tiba ke rumah anda. Tak kiralah hujan, panas, ribut dan taufan, mereka akan tiba dengan sepantas yang boleh.  Ketibaan mereka bermakna ketibaan barangan anda. Jadi bergembiralah!!!
nileUntuk makluman anda juga, Nile.com.my kini sudah memperkenalkan bayaran menerusi kredit kad. Sekarang ini boleh buat bayaran menggunakan Visa dan Mastercard anda dengan penuh rasa selamat. Siap ada hadiah misteri lagi sekiranya buat pembelian menggunakan kredit kad bernilai RM48 ke atas. Tawaran ini hanya sah sehingga 19 September so kenalah cepat-cepat ye. Baca lebih info mengenai promosi ini di sini.
nileSelamat membeli-belah di Nile.com.my semua. Abang Nara pun tengah sibuk mengushar barang-barang yang kesemuanya nampak menarik di sana. Jom shopping!!!