Written by AbangNara | April 25th, 2013

Fuh ~~ Confirm ramai jejaka di luar sana yang akan menangis mendengar berita ini. Fouziah Gous sudah pun berpunya dan bakal berkahwin tahun ini. Lapkan air mata yang jatuh berlinangan itu. Jangan kecewa. Doakan yang terbaik buat Fouziah Gous dan si jejaka yang berjaya mencuri hatinya ini.

kekasih fouziah gous

Gambar di atas telah dikongsikan di Instagram FouziahGous dengan caption “Our journey start here 20042013 bismillahirrahmanirrahim #deepdeepdeep“. Nampak gaya macam pergi kursus kahwin je kan? Kalau betul, Alhamdulillah. Itu satu langkah yang sangat penting untuk mendirikan masjid.

kekasih fouziah gous

Buat Fouziah dan si jejaka, semoga perancangan anda untuk bergelar suami isteri pada tahun ini akan menjadi kenyataan. Sama-samalah kita doakan. 4 lagi gambar Fouziah Gous dan teman lelakinya dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Lorong motosikal yang sangat merbahaya di Federal Highway

 
Written by AbangNara | March 2nd, 2011

gambar fouziah gous

Awesome. Abang Nara sejak layan drama Trilogi Cinta terasa macam nak jatuh hati dengan Fouziah Gous. Cantik Fouziah Gous ialah cantik yang memang cantik. Bukan cute tapi cantik. Korang faham tak apa yang Abang Nara nak cuba sampaikan? Mungkin kalau korang tengok gambar Fouziah Gous menjadi cover majalah InTrend Mac 2011 barulah korang faham kot.

Dan jangan segan silu nak Like Facebook Fouziah Gous dan follow Twitter Fouziah Gous. Dia sangat baik dan peramah orangnya terutama di Twitter. Selalu update status dan berinteraksi dengan peminat. Ini satu contoh artis yang baik dan sangat mesra peminat. Tak macam sesetengah artis yang sombong, mencarut dan buat derk kat peminat. Tak gitu?

Lagi gambar Fouziah Gous beraksi untuk majalah InTrend Mac 2011 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Tak tahu macam mana nak luahkan perasaan kepada yang tersayang? Jangan risau. Gunakan Ana Raffali untuk membantu anda menyanyikan bait-bait lagu cinta. Dibawakan khas oleh Cornetto.

 
Written by AbangNara | February 16th, 2011

filem ratu the movie

Setakat ini kutipan  filem Malaysia kesemuanya bermain-main di angka RM8 juta. Paling tinggi sudah tentu filem Ngangkung dengan kutipan RM8.18 juta.  Dan pada 17 Mac 2011 ini, sebuah filem yang bertajuk Ratu The Movie bakal ditayangkan di pawagam Malaysia. Mampukah filem arahan Prof Madya A. Razak Mohaideen ini memecahkan rekod kutipan filem Malaysia?

Filem yang dibintangi oleh Fauziah Gous, Yasmin Hani dan ramai lagi mengisahkan sebuah program realiti yang diberi nama ‘Pesona Ratu’. Mencari gadis-gadis berkelayakan untuk diiktiraf sebagai ratu, akhirnya seramai 10 peserta berlatar belakangkan profesion yang berlainan dipilih untuk keperingkat akhir. Mereka akan dibawa belayar ke satu tempat untuk penilaian seterusnya.

Dua peserta terkeluar awal kerana gagal tiba ke lokasi perjumpaan seperti yang telah ditetapkan. Berlayarlah 8 peserta bersama tenaga kerja ‘PesonaRatu’ ke lokasi rahsia. Setiap seorang peserta mempunyai misi masing-masing dalam merebut takhta ratu yang ditawarkan. Walau bagaimanapun, kapal mereka tersadai di sebuah pulau terpencil. Ini memaksa mereka tinggal sementara di pulau tersebut sementara menanti kapal mereka diperbaiki.

Bermulalah detik hitam yang melanda peserta-peserta yang memburu gelaran ratu ini. Kesukaran mengharungi hidup di pulau itu dengan ribut yang melanda, bekalan makanan yang semakin kehabisan dan kemunculan makhluk yang tidak diundang mula menampakkan sikap sebenar setiap seorang daripada mereka. Seorang demi seorang mula hilang dan mereka semakin cemas mencari jalan keluar.

Hanya yang bertahan mampu meneruskan hidup mereka di pulau itu. Seramai 10 pelakon baru (Bkay Nair, NurEina, Elya, Miera, Farah, Farahin, Sue, Shazlin, Jazzy, Tasha) diperkenalkan menerusi Ratu The Movie. Mereka ini dicungkil bakatnya menerusi ujibakat yang telah dilakukan oleh Line Clear Motion Pictures sebelum penggambaran filem ini dibuat.

Nampak sinopsis cerita ini agak menarik dan paling penting menampilkan bakat-bakat baru dalam industri perfileman tanah air. Mungkin ada yang agak skeptikal dengan filem arahan Prof Razak, tapi Abang Nara rasa mungkin filem ini ada sesuatu yang lain. Apa pun nantikan review dari Abang Nara mengenai filem ini. Abang Nara telah pun dijemput untuk menonton preview filem ini minggu hadapan.

Apa pendapat anda? Adakah Ratu The Movie mampu mencecah angka keramat RM10 juta? Atau ada filem lain yang anda rasa boleh mencapai kutipan tersebut? Sila kongsikan buah fikiran anda di ruangan komen.

P.S: Kat Malaysia nanti akan ada ke tempat pembuangan bayi sebegini?

Written by AbangNara | March 16th, 2010

fesyen rambut baru fauziah ghaus

Wah ~~ Agak comel jugak si Fauziah Ghaus nie dengan fesyen rambut baru dia. Orang fesyen kata nie style “fringe”. Kami yang buta fesyen nie memang tak tau la apa menatang “fringe” nie. Kalau “fridge” tue kami tau la.

Selain menyerlahkan kecomelan, satu lagi kelebihan fesyen rambut Fauziah Ghaus nie ialah dapat menutup dahi jendul. Dahi si Fauziah Ghaus nie memang tak jendul, tapi kalau anda berdahi jendul, mungkin anda boleh cuba meniru fesyen rambut Fauziah Ghaus. Selain itu dapat jugak menghalang debu daripada bertapak di dahi anda.

Kalau nak menambahkan kecunnan diri anda, kami cadangkan cuba beli Sephora Maskara nie. Murah gila beb. Cuma USD 39 jer. Harga asal dia USD 104 tue. Diskaun dekat 70% jugak.

Disebabkan set maskara Sephora nie cuma boleh dibeli dan dihantar ke alamat di US, kami cadangkan anda guna perkhidmatan vsHub untuk memudahkan urusan pembelian dan penghantaran. Cuma daftar di vsHub dan anda akan diberi alamat US anda.

Jadi masa korang beli set maskara Sephora tue, alamat penghantaran tue letakkan alamat US yang telah diberi oleh vsHub. Nanti pihak vsHub akan setelkan penghantaran dari US ke depan pintu rumah anda. Mudah jer kan? Layari vsHub untuk maklumat lanjut.