Written by AbangNara | August 10th, 2017

Siapa bilang jejaka Melayu tak menawan, tak menarik hati tiada memikat. Kalau la memang tak mungkin Elizabeth Tan tertawan. Kalau la memang tak mungkin Elizabeth Tan sampai nak bunuh diri. Fuh!!! Begitulah kehebatan penangan cinta seorang jejaka Melayu. Nasib baiklah Elizabeth Tan tak hilang akal sepenuhnya dan masih bernyawa sehingga ke hari ini.
elizabeth tan
Malah akibat putus cinta, Elizabeth Tan turut mengalami kemurungan. Nasib baiklah ada keluarga dan kawan-kawan yang sentiasa memberi semangat kepadanya. Kata Elizabeth Tan:-

Saya pernah duduk selama enam jam untuk mengenang semua kesilapan dan kelemahan diri yang saya tulis dalam buku dan keadaan kemurungan saya sangat teruk sehingga pernah terlintas untuk mengambil nyawa sendiri.

Banyak yang saya lalui dan cuba faham dalam tempoh tiga tahun ini sehingga akhirnya ia memakan diri sendiri dan menyebabkan kemurungan. Berpisah dengan bekas teman lelaki mungkin sebahagian penyebab tetapi bukan secara keseluruhan kerana sudah terlalu lama saya pendam pelbagai perkara dalam hati.

elizabeth tan

Sebenarnya tak kiralah Melayu ke Cina ke India ke, kalau dah mabuk dalam percintaaan, memang kesemuanya memberikan impak yang serupa tanpa mengira bangsa, agama dan kaum. Bila hati dah cinta, memang lain macam terutama kalau berpisah. Sedih, pedih dan perit semua akan ada. Hati kita ini mencintai tanpa sebarang sifat perkauman. Kalau dah sayang, tetap sayang. Tak gitu?

Written by Bella | May 25th, 2017

Penyanyi yang terkenal menerusi lagu Knock Knock, Elizabeth Tan mengakui hubungan cinta beliau bersama seorang ahli perniagaan yang sudah putus sejak sebulan lalu adalah disebabkan orang ketiga. Elizabeth sendiri yang membuat keputusan untuk mengakhiri hubungan mereka selepas mendapat tahu teman lelakinya itu mempunyai hubungan dengan perempuan lain.

Memang benar kami berpisah kerana kehadiran orang ketiga apabila dia mempunyai hubungan dengan bekas teman wanitanya. Percintaan kami selama empat bulan itu berakhir dengan perpisahan sejak bulan lalu.

Bak kata pepatah cinta itu buta dan kadang-kadang seseorang itu boleh begitu “tenggelam
dalam percintaan, begitulah juga Elizabeth yang turut mengakui beliau sanggup untuk membelakangkan keluarganya sepanjang bercinta.

Kerana dia saya sanggup mengenepikan keluarga tetapi ini adalah pengajaran buat saya dan syukur hubungan dengan keluarga pun kembali pulih.  Apa yang saya lalui banyak mematangkan diri saya dan lebih baik saya tahu mengenainya sekarang daripada kemudian hari.

Cinta itu tidak selalunya indah dan jika pasangan kita tidak setia untuk apa lagi kita terus menjalinkan hubungan? Ketika bercinta janganlah terlalu dibuai asmara.

Sumber Berita : mStar Online

Written by AbangNara | April 8th, 2016

Apa plan anda pada 11 April 2016 Isnin petang nanti? Tak ada buat apa-apa? Bagus!!! Sebab Abang Nara nak ajak korang beramai-ramai pergi ke NU Sentral bersempena dengan ulangtahun pertama 11street dengan karnival bertemakan ‘Shocking Deals Come to Life”.

11street

Bermula jam 11 pagi sehingga 10 malam, 11street akan memastikan anda terhibur sepanjang hari di NU Sentral lebih lebih lagi dengan kehadiran duta terbaru 11street iaitu Zizan Razak dan Elizabeth Tan. Elizabeth Tan akan membuat persembahan live pada hari tersebut. Zizan Razak pula confirm akan menggeletek hati anda dengan lawak-lawaknya. Semua yang hadir pasti akan terhibur. Abang Nara diberitahu Zizan dan Lizzy akan membuat penampilan mulai jam 6 petang, tapi Abang Nara nasihatkan korang datang awal untuk dapatkan tempat duduk yang best. Untung-untung dapat salam dengan Zizan dan Elizabeth Tan.

Tema acara 11street kali ini iaitu ‘Shocking Deals Come to Life’ menonjolkan asset unik 11street iaitu ‘Shocking Deals’, jaminan harga terendah.Buat yang tak ingat, produk-produk yang dijual menerusi Shocking Deals adalah dijamin harga terendah jika dibandingkan dengan website shopping lain. Kalau korang jumpa website yang menawarkan harga yang lagi murah, boleh dapat balik refund. Abang Nara pernah ceritakan dengan lebih details tentang Shocking Deals di sini. Bolehlah baca untuk refreshkan kembali memori korang.

11street

contoh Shocking Deals yang terbaru

Selain daripada kelibat Zizan Razak dan Elizabeth Tan, ada pelbagai permainan, cabutan bertuah dan juga kupon diskaun untuk membeli-belah di 11street.my Permainan2 di karnival tu bertemakan ‘Shocking’. Nampak menarik kan? Kalau nak tahu kenalah singgah dengan kawan-kawan, pakwe/makwe/laki/isteri dan keluarga tercinta untuk melihat sendiri keawesomean karnival 11street ini. Abang Nara berani jamin korang akan puas hati punya.

11street

Dari segi tawaran 11street pula, yang paling penting adalah pelancaran Shocking Deal ekslusif bersama dengan Celcom Xpax. Dengar cerita ganjaran dan promosi yang bakal diberikan kesemuanya hebat-hebat belaka. Memang rugilah jika anda tidak hadir. Abang Nara dah freekan jadual semata-mata untuk merasai sendiri kemeriahan hari tersebut. Tak sabar rasanya. Abang Nara dah freekan jadual semata-mata untuk merasai sendiri kemeriahan hari tersebut. Harap-harap korang pun sudi hadir. Lagi ramai lagi meriah beb!!!
11street

Hari itu juga ada pemberian hadiah untuk pemenang bertuah yang akan mendapat peluang untuk menaiki helikopter melihat pemandangan sekitar Kuala Lumpur bersama Elizabeth Tan dan juga Zizan Razak. Lepas itu dapat naik limosine dan pergi makan malam bersama duta baru 11street ini. Pergh. Peluang sekali seumur hidup. Mesti akan jadi kenangan terindah buat selamanya. Naik helikopter tue!!!

Khas untuk pembaca BeautifulNara, 111 orang yang pertama menghantar penyertaan dengan menggunakan borang di atas (jangan lupa letak email anda) akan memperolehi kupon 11street bernilai RM11 bersempena dengan ulangtahun pertama www.11street.my. Pastikan korang merupakan pengguna berdaftar 11street sebelum join contest mudah ini. Cepat-cepat join sebab kupon hanya valid selama sebulan bermula hari ini! Pesanan Abang Nara, nak dapat ganjaran lebih lagi , kenalah hadir ke sambutan ulangtahun pertama 11street di NU Sentral pada 11 April ini. Kita jumpa di sana!!! Untuk maklumat lanjut, jangan lupa ikuti Facebook 11street dan juga Instagram 11street. Kita jumpa di sana!!!

Written by Bella | July 24th, 2015

Tidak habis-habis terpalit dengan kontroversi yang tidak benar mengenai dirinya, penyanyi lagu Knock Knock, Elizabeth Tan kini agak takut untuk membuka akaun media sosial beliau kerana  tidak mahu membaca komen negatif yang dilemparkan kepada dirinya oleh peminat.

Malah, beliau hanya akan berasa lebih marah dan sedih jika terlalu memikirkan persepsi negatif pengikutnya di media sosial mengenai beliau.

Sekarang saya takut nak buka Instagram, Twitter atau Facebook sebab saya tak mahu baca komen negatif dari peminat. Saya tak mahu terganggu dengan komen-komen tersebut.

Saya marah dan sedih sebab saya ingat kalau saya tak buat benda-benda tak senonoh, tak buat salah atau sebagainya, orang tak akan bercakap buruk tentang saya. Lagipun mungkin ada antara mereka yang baru mengenali saya menerusi cerita-cerita kontroversi ini. Saya sedih sebab first impression mereka terhadap saya adalah perkara yang kurang baik.

Media sosial merupakan medan untuk mengkritik seseorang tanpa batasan dan menggunakan ayat yang agak kasar. Kadang-kadang tidak tahu hujung pangkal terus je nak menghakimi seseorang, kalau dilayankan mereka ini memang terganggu emosi jadi lebih baik untuk biar mereka terus mengata dan kita duduk diam sahaja.

Sumber Berita: Tonton Extra