Written by Bella | July 17th, 2017

Selepas memuat naik foto beliau bersama anak-anak serta suaminya, Gavin Edward O’luanaigh di akaun Instagramnya semalam, ramai yang beranggapan pelakon Serina Redzuawan sudah berbaik semula dengan Gavin.  Ini kerana, mereka kelihatan penuh dengan senyuman diwajah mereka seakan tiada sebarang kemelut rumah tangga yang berlaku.

Walaubagaimanapun, Serina memberitahu hubungan baik mereka berdua hanya kerana anak-anak dan Serina tetap akan meneruskan perceraian.

Selepas saya muat naik gambar tersebut, memang ada komen pengikut yang beranggapan kami sudah berbaik dan tidak akan bercerai. Tetapi, hakikatnya tidak seperti itu. Gambar tersebut diambil ketika kami sekeluarga berada di sekolah anak-anak bagi menghadiri aktiviti yang dianjurkan pihak sekolah.

Serina dan Gavin berkahwin  pada 1 Januari 2010 dan dikurniakan dua orang cahaya mata, Tristan Tareef, 6, serta Isabella Saffiya, 5.

Sumber Berita : Utusan Online

Written by Bella | July 5th, 2017

Perceraian bukanlah satu perkara yang ingin dipinta oleh mana-mana pasangan yang sudah mendirikan rumah tangga, namun buat pelakon Serina Redzuawan beliau mempercayai perpisahgan beliau bersama bekas suaminya seorang jejaka inggeris, Gavin Edward O’Luanaigh mempunyai hikmahnya tersendiri.

Serina tidak mahu mengharapkan simpati orang ramai dan akan terus tabah dan berusaha untuk membesarkan dua orang anaknya.

Saya redha dengan takdir yang telah tertulis dalam hidup saya, bergelar ibu tunggal pada usia yang muda. Tapi saya tak mahu dilihat lemah dan mengharapkan simpati orang ramai. Orang yang senasib dengan saya perlu teruskan hidup mencari rezeki demi anak-anak dan hidup sendiri. Jangan menangis atau mengeluh, bangun dan bangkitlah melawan segala-gala dugaan dan kesusahan.

Betul, ada masanya memang sukar untuk menguruskan anak-anak seorang diri tetapi ayah mereka tidak melepaskan tanggungjawab terhadap keperluan anak-anak terutama dalam soal pelajaran. Cuma saya sebagai ibu yang menjaga mereka sepenuh masa, berusaha sebaik mungkin untuk memenuhi semua keperluan, kehendak dan kegembiraan Tristan dan Isabella agar mereka tidak rasa berkurang sedikit pun.

Bercerai bukanlah penamat buat segala-galanya dalam hidup. Ramai wanita yang bergelar ibu tunggal di luar sana mampu untuk berjaya dan memberikan yang terbaik buat anak-anak mereka.

Kami juga mendoakan agar kehidupan Serina dipermudahkan. InshaAllah, akan ada kebahagiaan dan kemanisan buat Serina kelak.

Sumber Berita : Utusan Online

 

Written by AbangNara | July 3rd, 2017

Masihkah anda ingat dengan insiden raya tahun lepas di antara Chef Wan dengan anak saudaranya? Chef Wan telah menegur sanak saudaranya yang hanya tahu tidur, tidak membantu sepanjang raya dan melabelkan mereka sebagai pemalas. Memang kecoh jugalah perkara ini sampai ada nak saman-saman.  Iyerlah, sedikit sebanyak kaum keluarga yang terbabit terasa malu dan diperkotak-katikkan maruah mereka oleh Chef Wan.

chef wan

Aidilfitri kali ini, salah seorang anak saudaranya yang terbabit di dalam insiden tersebut telah mengambil keputusan untuk tidak pulang berhari raya. Chef Wan telah meluahkan isi hatinya tentang perkara tersebut. Menurut Chef Wan dia tidak rugi apa-apa dengan tindakan anak saudaranya itu.

Tak rugi pun saya tak melihat anak buah yang saya sama-sama membesarkan mereka, tapi bila dah besar jadi kurang ajar macam anak saudara saya, Nadmi tu. Tahun ini dia tak balik. Suka hati la

chef wan

Semoga sengketa antara mereka ini tidak berpanjangan. Tak bestlah raya-raya nie bergaduh sesama kaum keluarga. Selaku orang muda, tak salah untuk kita rendahkan diri untuk pergi memohon maaf kepada yang lebih tua. Ingatlah kata pepatah, air dicincang tak akan putus. Semoga Aidilfitri ini silaturahim antara Chef Wan dan anak saudaranya akan kembali terjalin. Sama-sama kita doakan.

juara airasia

P.S: Sempena kemenangan di dalam kategori “World’s Best Low-Cost Airline” untuk 9 tahun berturut-turut, AirAsia dengan rasa bersyukur dan gembira, menawarkan penerbangan ke pelbagai destinasi dengan harga yang terendah. Contohnya penerbangan ke Krabi cuma RM55 sahaja. Memang rugi kalau tak rebut peluang ini. Kena cepat sebab tawaran awesome ini akan berakhir pada 9 Julai ini. Klik sini untuk tempah penerbangan anda sekarang.

Written by AbangNara | June 28th, 2017

Hari Raya sememangnya meriah dengan kehadiran para tetamu ke rumah kita. Seronok sekali sekala dapat berjumpa saudara mara dan kawan-kawan lama. Berborak sambil makan kuih raya. Namun sudah tentu, kehadiran kanak-kanak kecil yang tidak dikawal oleh ibu bapa sedikit sebanyak mencacatkan kemeriah Aidilfitri. Terbaru, Chef Wan menerusi akaun Instagramnya telah menegur ibu bapa yang tidak mendidik anak-anak mereka menjaga adab ketika bertandang ke rumah orang.

chef wan

Tulis Chef Wan:-

Setiap Hari Raya saya pasti ada masalah all this Rendang atau kuah kacang yg leave a stain on my dining chair.
My bro kata ada guests tadi anaknya jatuhkan di atas kerusi.

Over the years mcm2 tetamu yg ziarahi kami at times yg anak2 mereka yg kecil main2 ramas kueh dan tabur2 atas lantai mak bapak kisah pun tidak.

Off course saya akan tegur mcm saya tegur some guests yg ambil cakes dan cookies and left on the plate with out eating them.
Saya tegur mereka and said jika tak nak makan jangan membazir makanan mcm tu.

This goes with adults mau pun kanak2. Ramai lagi yg nak menjamunya lagi. Emak pernah tegur saya tegur anak2 tetamu as she said nanti mereka kecil hati. I told my mother guests yg behave that manner need to be told otherwise that bad habits mereka bawa ke rumah orang lain.
I dont believed in sweeping all that issue under the carpet and later mengata behind mereka kerana kita tak suka apa yg mereka laku kan.
Saya suka tegur depan2 secara baik.

I rather not have such a guests that does not learned how to menghormati rumah tetamu mereka. Segala adap nak masuk kerumah orang mereka mesti pelihara dgn baik. Saya pantang juga org bila datang kerumah saya suka meraba itu dan ini. Ada yg sering suka tanya berapa harga itu dan ini.

At time ada yg tanya berapa harga nilai rumah atau harga almari antique itu dan ini? Pasti saya bahasa kan” Nak tolong bayar kan hutang ke sibuk menanya itu dan ini harga berapa. Its so tacky to do that.

Yg guna tandas tetamu tak flush atau kencing bertabur pun ada. Mcm2 manusia yg tak ambil kisah. Baik apa pun tak la semua yg perangai mcm tu. Ini hanya segelintir sahaja that u see also di mana2 juga. Yg anak lari sana sini mcm di rasuk dik pelesit pun ada. Langsung tak makan saman. Kena jerit dgn saya a few years ago langsung tak dtg lagi.

Mana tidak emak bapak boleh pandang mcm tunggul lagi. Jika cucu2 saya lama dah kena tangan mcm my arwah dad did to us masa kecil.
Emak cubit adik2 sampai lebam yg saya ingat. Pelik bila kita jadi mak bapak tak boleh lentur anak2 sejak kecil lagi.

Anak2 pagi2 kena lepas masjid beri peluang pada Tuan rumah untuk bermaafan bersama keluarga dahulu baru after 10.30am nak ziarah rumah tetamu itu.

chef wan

Secara jujurnya, teguran Chef Wan ini memang pedas namun itulah kebenarannya. Abang Nara pun kadangkala terlepas pandang anak sendiri. Iyerlah terlalu asyik berborak sambil terlupa nak tengok keletah anak. Semoga teguran dari Chef Wan ini membuka mata kita dan lebih berhati-hati ketika bertandang ke rumah kawan-kawan di Hari Raya ini. Terima kasih Chef Wan atas nasihat yang amat berguna.