Written by Bella | November 8th, 2017

Pelawak dan pengacara Nabil Ahmad tampil memohon maaf kepada mana-mana pihak yang terasa hati dengan gurauan terlampau beliau ketika mengacarakan program Gegar Vaganza 4.

Nabil akui beliau juga ditegur pihak Astro berhubung isu tersebut dan sudah mengurangkan gurauan kasar pada konsert GV4 minggu lalu.

Ya, mereka ada menegur saya. Maafkan saya jika ada yang terasa hati lagi. Tetapi, saya sudah sedaya upaya mengurangkan kata-kata atau gurauan kasar yang mungkin menyakitkan hati mana-mana pihak.

Terdahulu, aksi Nabil  yang memegang bahagian leher Hazami ketika juri sedang memberikan komen dikecam netizen yang menyifatkan tindakan Nabil itu sangat biadap dan tidak profesional sebagai pengacara.  Selepas itu, Chef Wan secara terbuka ada menegur gaya pengacaraan Nabil  dan Jihan Muse. Chef Wan berpendapat lawak lucah yang dilakukan agak keterlaluan.  Mereka juga seharusnya menghormati tetamu dan tidak terlalu merapu ataupun mengaibkan orang lain ketika mengacara.

Sumber Berita : BH ONLINE

Written by Bella | November 3rd, 2017

Sebelum ini, Chef Wan secara terbuka ada menegur gaya pengacaraan Nabil Ahmad dan Jihan Muse. Chef Wan berpendapat ada kalanya lawak yang dilakukan agak terlampau dan meminta agar kedua-dua pengacara itu lebih menghormati tetamu serta artis senior.

Walaubagaimanapun, teguran Chef Wan itu membuatkan Nabil dan Jihan terasa hati dan memberikan tanggapan negatif terhadap mereka.

Chef Wan tampil memohon maaf dan menjelaskan beliau hanya berniat untuk menasihati mereka secara baik agar dapat menjadi pengacara yang lebih dihormati di masa hadapan.

Teguran Chef Wan itu ada betulnya dan tidak salah untuk beliau meluahkan pendapat sebagai seorang yang senior kepada “adik-adiknya”. Apa-apa pun, harapnya Nabil dan Jihan tidaklah bersikap dingin dengan Chef Wan kerana perkara ini.

Sumber Berita : Instagram Chef Wan

Written by Bella | November 3rd, 2017

Tahun ini, kontroversi pengacara Gegar Vaganza 4 masih lagi berterusan. Kalau sebelum ini Nabil dikecam kerana lawak kasarnya terhadap Hazami sehingga ada yang menganggap beliau melakukan gangguan seksual, kini Chef Wan pula menegur gaya pengacaraan  Nabil dan juga Jihan Muse.

Chef Wan yang dijemput sebagai juri konsert pertama GV4, berpendapat lawak lucah yang dilakukan agak keterlaluan.  Mereka juga seharusnya menghormati tetamu dan tidak terlalu merapu ataupun mengaibkan orang lain ketika mengacara.

Berikut pendapat penuh Chef Wan :-

Last night on Youtube finally i had the chance to watch last sunday 1st episode of GegarVaganza. Yes it was indeed a fun evening. As its my 1st time judging such a competition as a guest jury naturally i was nervous as any of those singer on stage perhaps worst! So i decided to just chill it, be honest and have fun for the evening. Thank you to all my fans out there that have been giving me that compliment and courage to do the job as well.

Ohhh i did noticed at time Nabil dan Jehan can be abit over doing it with all that jokes and remarks ada double meaning or teasing the jury. I think Nabil need to excercise sedikit apa yg dia nak kata as at time it doesnt seem polite as Dato Ramli ni orang yg berumur dan pengalaman so dont get carry way with jokes yg bukan2 as it can be annoying. Bila jury berbicara beri la peluang untuk kami bersuara as in my case even bukan giliran saya nak bercakap tapi Astro kata jika saya nak tegur sesuatu dari persembahan etc saya boleh bercakap.

Many times saya menunggu juga bila la mereka ini nak habis merapu atas stage itu so that i can give my opinion. Bila tengok terlalu lama sangat saya pun berundur diri tak jadi nak cakap takut masa panjang sangat. Many times i see Ibu Hetty herdik sampai kata…Kasi Ibu Omong sekarang, bisa! Not once 2 kali she insisted tau! To the point she is upset all this drama minggu ini going on stage non stop menjadi kan suasana atas pentas itu kecoh tak tentu pasal.

All this double meaning words kena elak on stage as viewers at home pun ramai. I see also Hazami was upset bila Nabil usik kepala dia on stage mlm tu. Pls be more respectful of the guests and senior too. Meraban too much can be annoying and will turn against u all jugak.

Namun, Chef Wan masih lagi memuji dan tidak menafikan Nabil dan Jihan agak “best” sebagai pengacara dan menghiburkan. Cuma, janganlah terlalu  melampau bergurau kasar dan menunjukkan juga sikap profesional sebagai seorang pengacara.

Sumber Berita : Chef Wan

Written by Bella | November 1st, 2017

Chef selebriti, Datuk Redzuawan Ismail ataupun mesra dengan panggilan, Chef Wan menyangkal dakwaan sesetengah pihak yang beliau membenci  Datuk Seri Vida,  meskipun sering memuat naik status “menghentam”  jutawan kosmetik tersebut di akaun Instagramnya.

Jujurnya, sama seperti orang lain, saya juga terhibur dengan telatahnya apabila dia muncul di kaca televisyen. Walaupun dikecam dan dikeji, Dr. Vida buat tak tahu, pekakkan telinga.?Karakternya berjaya menarik perhatian sesiapa. Ada yang suka, tetapi ada juga yang sebaliknya. Itu lumrah kerana tidak semua yang kita buat akan disukai ramai.

Setiap kritikan Chef Wan bukanlah untuk menjatuhkan air muka Vida tetapi lebih kepada nasihat agar wanita itu tidak terlalu mempamerkan kemewahannya di media sosial  kerana ia mampu mengundang perkara yang tidak diingini.

Tindakan Dr. Vida yang suka memaparkan kemewahannya di media sosial bukan sahaja boleh disalah tafsir, bahkan akan mengundang padah dan berbahaya sehingga mampu mengancam nyawa. Sebab itu saya menegurnya agar jangan berbuat sedemikian. Bersederhana lebih baik. Saling menasihati itu tandanya sayang, bukan benci.

Sebagai selebriti yang sudah mempunyai pelbagai pengalaman, nasihat Chef Wan itu ada betulnya. Lebih baik untuk bersederhana dalam apa perkara sekali pun agar tidak mengundang fitnah ataupun cakap-cakap yang kurang elok.

Sumber Berita : Utusan Online