Written by AbangNara | December 21st, 2009

[Sila skroll ke bawah untuk gosip terbaruu]

Kenapa perlu kita mencantikkan Rumah? Sebab-sebab nya tu kan kita dah cerita panjang dulu dalam post ni. Korang boleh ulagkaji balik ek….

Tapi camana ek nak cantikkan rumah? Yeah, pastinya cara paling senang – CAT aja! Macam bilik BangNara ni, kami telah membuat transformasi besar-besaran dari gambar Before kat atas tu kepada gambar bawah sekali…. Cara-cara nya transformasi ni senang aja..cekidautt~~

1. Pilih warna yang anda suka & pastikan bersesuaian dengan tema bilik. Macam kami, haruslah warna biru kan..Kami pilih biru ““Sky Blue 7241P” & “Cozy Blue1194T” Nippon Paint Odour-less.

2. Pastu apa-apa kalau ada kecacatan atau kekotoran tu bersihkanlah yer. Kemudian apa lagi, sensenglah lengan baju itu dan mulakan mengecat. Lagi seronok kalau buat ramai-ramai adik beradik lagi meriah boleh main renjis-renjis.

3. Bila dah abis cat semua dinding dalam bilik, barulah kita reka design kat satu feature wall. Bahan paling penting kat sini ialah Selotep. (pita pelekat) & satu lagi warna yang kontra dengan biru. Kami pilih warna kuning Marsh Marigold 7043D.

3. Haaa, kan dah siap!! Ada bakat tak kami??

Lihatlah gambar bilik selepas siap mengecat guna cat-cat Nippon Paint ni….

Haa, amcam, cantik kan? Lepas ni idea mencurah-curah untuk buat post! Warna biru yang tenang, dan bilik Nampak besar & kemas. Hanya dengan menggunakan 3 jenis cat dari Nippon Paint!

Cubalah hari ini untuk kesan yang menakjubkan~