Written by AbangNara | February 25th, 2014

Rancangan Dapur Panas kendaliannya telah pun dikritik oleh Chef Wan baru-baru ini. Namun Nik Michael memberitahu Berita Harian yang dia tidak terasa hati sedikit puntedengan teguran daripada Chef Wan. Malah, Nik cuba melihat teguran tersebut daripada sudut positif. Respek Abang Nara dengan Nik Michael. Tak cepat melatah dan tenang menghadapi situasi sebegini.
nik michaelKata Nik Michael:-

Kalau kita lihat berdasarkan komennya itu, ia lebih menjurus kepada soal produksi. Tegurannya membabitkan soal set dan kualiti program. Apa yang boleh saya katakan, program Dapur Panas bukan seperti rancangan masakan biasa. Konsepnya sangat berbeza apabila saya perlu memasak untuk sesuatu kerjaya. Kebetulan waktu itu ia membabitkan kerjaya perancang perkahwinan. Sebab itulah ada pelamin di set terbabit.

Kita kena sedar penonton sekarang bukan seperti dulu. Rancangan memasak bukan saja ditonton golongan suri rumah, sebaliknya diikuti pelbagai generasi termasuk golongan muda. Jadi program memasak kena melalui perubahan kandungan, seperti menyelitkan unsur travelog dan bukannya sekadar memperkenalkan bahan masakan semata-mata

nik michaelAbang Nara setuju dengan kata-kata Nik Michael itu. Salah satu program masakan kegemaran Abang Nara ialah “East Bites West” yang dikendalikan oleh Chef Wan. Seronok lihat Chef Wan bertarung dengan chef-chef lain sambil menaiki caravannya. Mungkin lepas ini Nik Michael boleh cuba buat program yang seumpama ini tetapi di Malaysia. Mesti menarik sangat-sangat.

Written by AbangNara | July 6th, 2009

chef wan

Jutaan tahniah kepada Chef Wan kerana diberikan anugerah Selebriti Chef Terbaik Dunia di Gourmans Award 2009 baru-baru ini. Satu lagi anugerah yang Chef Wan menang malam tue antaranya ialah buku resepinya menjadi buku kutipan amal yang terbaik.

Diulangi sekali lagi yang Chef Wan menang anugerah Selebriti Chef Terbaik Dunia. D.U.N.I.A(eja betul-betul ye adik-adik). Buat kerajaan Malaysia dan mereka-mereka yang berkaitan, kami ingin maklumkan kepada anda yang Chef Wan ini adalah warganegara Malaysia bukannya India.

Silalah bagi gelaran Dato’ ke apa ke yang sepatutnya kepada Chef Wan. Bukan sikit nama Malaysia diharumkan oleh Chef Wan. Malah sepanjang dia buat road tour seluruh dunia, nama Malaysia sentiasa dia jaja kat mulut. Kiranya dah jadi macam duta tak rasmi Malaysia.

Ini dah menang anugerah bagak besar kalau tak dapat apa-apa title tak tau ler. Kak Pah yang tak pernah menang anugerah International pun leh dapat Dato. SRK yang cuma pernah wat shooting kat Melaka pun leh dapat Dato’. Takkan Chef Wan tak boleh kot?

Takkanlah nak tunggu sampai orang tue dah tak ada kat dunia nie baru sibuk nak bagi gelaran. Contoh terbaik ialah Allahyarham Tan Sri P. Ramlee ngan Allahyarham Sudirman. Dah lama meninggal dunia baru terhegeh-hegeh nak bagi title tue la, title nie la. Apa pekdahnya dia dapat menatang tue padahal tengah dalam kubur?

Buat mereka yang berkenaan, fikir-fikirkanlah ye. Oh ya untuk makluman anda, Chef Wan nie asalnya dari Raub Pahang. Jadi kerajaan negeri Pahang tue silalah buat apa yang patut.