Written by AbangNara | December 23rd, 2010

tshirt pramlee

Maafkan kami sebab tak sempat nak snap gambar T-Shirt P.Ramlee daripada Astro. Tapi korang jangan bimbang, T-Shirt dia memang awesome. Ada warna hitam dan ada warna putih. Kalau korang pakai memang akan lebih terserlah kekacakan dan kecantikan. Kalau kurang cantik atau kurang cantik, kemanisan anda dijamin akan naik 100%.

Baiklah macam mana korang boleh menang T-Shirt nie? Ada lah dekat 10 T-Shirt P. Ramlee untuk dimenangi. Senang ajer caranya. First thing first, kena pergi like Facebook BeautifullNara dan Facebook Astro dulu. Dah like? Ok bagus. Korang memang menurut kata. Sekarang nie lengkapkan sahaja ayat di bawah nie di ruangan komen:-

[note]Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan… [/note]

Pastikan korang komen menggunakan email Facebook korang. Senang sikit nak check betul ke tidak korang dah like Facebook BeautifulNara dan Facebook Astro. Dan yang paling penting, senang sikit nak email korang kalau korang menang nanti. Pengkomen yang paling kreatif akan dapat T-Shirt nie.

Untuk makluman, ada lebih kurang 10 T-Shirt P.Ramlee untuk dimenangi. Apa tunggu lagi? Komen jangan tak komen.

58 responses to T-Shirt P. Ramlee Untuk Dimenangi Daripada Astro

  1. ProfHariz says:

    Saya Nak Jugak Tshirt Pramlee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. …………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      gambar kat atas tuh cantik….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Dauspozi says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan mempunyai sebuah akaun facebook.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. ProfHariz says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan… ketawa berguling-guling melihat Menteri Besar Pasola sekarang sedang berak sambil memikirkan apa lagi kaedah dan undang-undang yang akan digunakan untuk menghalalkan apa yang haram.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lipstick Hijau says:

      If la P.Ramlee masi hidup sekarang…pasti kepala dia dah penuh uban n kulit bekedut……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. aizuddin says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan dapat gelaran datuk sekarang ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. ProfHariz says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan membina satu weblog untuk lebih-lebih dekat dengan peminatnya :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. RidhwanHafiz says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan mempunyai fans page yang like berjuta-juta mengalahkan lady gaga.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. mary says:

    kalau p.ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia teramat tua dan nasib anak2nya lebih terbela

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. mary says:

    kalau p.ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan jadi presiden kepada semua persatuan seni hiburan tanah air, paling tidak pun penasihat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Ahmar says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan menjadikan industri seni tanah air maju melebihi pencapaian antarabangsa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. gilo says:

    …jd pengacara TOM2 BAK…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. kalau p.ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan
    pecah perut ketawa..melihat style rambut dr.romzey
    serta cakap besar dr.romzey…tentang 40 juta….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. mary says:

    kalau p.ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan bergelar haji

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. mary says:

    kalau p.ramlee masih ada sekarang, pastinya dia akan terkezut tengok kak nita

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. mie says:

    kalau P.Ramlee masih ada sekarang, pastinya dia akan berbangga kerana astro tak henti-henti menayangkan filem-filemnya dan pasti ada gadis cantik yang berdamping dengannya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. sape sape la says:

    …pastinya meluat tgk filem2 arahan mohiden razak dgn ahmad idham yg makin lama makin mengarut dan lucah..tp berbangga masih ada mamat khalid dan adik-beradik KRU yg masing2 ada cara tersendiri nk menintepretasi kan idea masing2..

    Mamat khalid-lebih pada komedi ringan dan nilai2 kampung yg skrg dh semakin hilang sbb arus kemodenan menguasai msia..

    KRU-permodenan dlm industri filem melayu..ada yg sbnrnye mcm mengarut tp masih bole diterima..filem p.ramlee pun ade yg mengarut2 mcm tikar terbang zam zam ala kazam dsb tp kite bole terima spai ke hari ni..sentiasa bole geli hati n gelak2 kalau tonton..

    Tp msia akan berbangga kalau p.ramlee masih hidup sbb walaupun filem p.ramlee klakar xhengat ke,sedih sedu sedan ke,unsur pengajaran utk kite fikir mmg ade..dan xbape berat mcm filem2 skrg tp masih bole memberi kesan mendalam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Merpati Putih says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan tnggl kat sblah umh eden…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Merpati Putih says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan bermain ngan smua cucu2x dia….
    rmai wei….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Merpati Putih says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan gondol smua angrah kat TB3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Merpati Putih says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan ambl aflin jdi ank didik dia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Merpati Putih says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan usaha agr sazali x idup ssah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Merpati Putih says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan mnkmati khdpan sprti seorng datuk….(i mean,datuk yg sultan pahang ksi)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Izzati says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan create akaun Facebook dan letak status facebook yang lawak2 mcm filem beliau :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan menjadi mentor untuk membawa perfileman negara ke tahap yang lebih baik daripada yang ada sekarang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Merpati Putih says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan…….enough la for today….bnyk slogan..nnt orng lain mrah lak klau eden yg dpt)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. maznan ahmad says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan…sangat teruja kerna peminat memakai baju yang tertera nama dan wajah beliau ! tetapi beliau akan kelihatan sedih sekali jikalau maznan ahmad tidak dapat memakai baju itu.muahhahaha .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. pupel says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan kata ” irama dan lagu tak dapat dipisahkan, begitu juga astro dan beautiful nara..”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. kalau dia masih hidup………tp allah lebih sayangkan beliau. sedekahkan aje alfatihah kat beliau. dia beruntung ramai kenal dia. dah berharap ramai yg sedekahkan alfatihan tuk dia. amin…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. shara says:

    Kalau P.Ramlee masih ada sekarang,pastinya dia akan menjadi ikon seniman sepanjang zaman yang begitu hebat dominasinya dalam seni yang bukan saja terkenal di Singapura dan Malaysia, tetapi juga di Nusantara..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Granite says:

    Pasti David Teo susah nak carik makan.. tak laku beb cite dia.. huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Lipstick Hijau says:

    Kalau la P.Ramlee masi hidup sekarang…….pasti Lady Gaga tetap jadi berpakaian pelik……

    Kalau la P. Ramlee masi hidup sekarang……pasti xda post pasal beliau kat BN….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Sengal says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pasti filem melayu kita dapat perhatian di mata dunia. Mungkin beliau akan membina satu sekolah untuk pelapis filem, dimana filem yang akan di hasilkan bermutu dan menepati cita rasa seantaro dunia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lipstick Hijau says:

      smua yg berbakat meninggal awal….ini la ketentuan Allah,,,,Yasmin…Sudirman…P.ramlee…..for me mereka x sepatutnya pergi dulu….tp tpksa terima…ne smua keja tuhan…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. cibiusagi78 says:

    kalau P.Ramlee masih hidup dia akan rasa bangga kerana generasi masa kini lebih menghargai karya2 beliau. dan segala hasil karya beliau yg ada di Show Brothers tu dpt la letak dkt arkib negara kita.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. maznan ahmad says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan…beliau pasti akan selalu memberi komen-komen yang bernas di blog terhangat beutifulnara dan beliau selalu menonton astro . Al-Fatihah untuk Almarhum P.ramlee.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. villa says:

    alfatihah tok arwah~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. cilipadi says:

    tahniah!!! merpati putih…manyaknyer slogan…meh amek tshirt kat umahku…bkn tshirt p.ramlee tau…tp tshirt2ku…sbg pemenang..huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. didi says:

    kalo P Ramlee masih hidup mesti dia daptkan sume copyright citer dia dr Shaw Brothers dan menjadi hak milik Malaysia..so tv2 kt Msia xpyh byr byk2 to Shaw Brothers setiap kali nk tnjuk citer P.Ramlee kt tv..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan…menjadikan industri perfileman kita setaraf Hollywood yang mana setiap karyanya ada hala tuju, ada sindiran sinis yang memikat, ada nasihat yang yang tersirat serta semua runut bunyi bagi filem-filem Malaysia pastinya berkualiti, ada ‘relation’ dengan certa serta ‘hidup’.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Fazlee says:

    1. Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan menjadi seorang senator

    2. Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan menjadi salah seorang juri Raja Lawak Astro.

    sori, aku takdak facebook. hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. eyriqazz says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan menghasilkan filem yang akan terus diingati sampai bila-bila dan sudah semestinya Anugerah Bintang Popular akan menjadi miliknya (Mungkin Datuk Siti Nurhaliza,Nabil dan Mawi) pun tidak mampu menandingi kepopularannya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ekin says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan berbangga melihat ASTRO sentiasa menayangkan filem dia dan semestinya dia lebih terkenal di Malaysia dan Singapura malah ke antarabangsa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Miezan Talib says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan menikmati royalti filem, lagu ciptaannya di waktu usianya 81 tahun, menjadi mentor kepada pengiat seni dan mungkin penasihat kepada FINAS.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. insan says:

    kalau p ramlee masih hidup sekarang mungkin dia akan bangga dengan kerjaya dia sekarang kerana pengorbanan dia selama ini di hargai oleh kite smua dan kini digelar sebagai tan sri P.RAMLEE.U ARE THE BEST..kini filem2 p ramlee tidak telan zaman…tidak kira tua atau muda semua menyukai filem beliau…oleh itu beliau dianggap terhebat…tiada setanding dgn beliau..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. sarah wong says:

    kalau p.ramlee masih hidup sekarang, pasti dia akan minta tshirt ini juga.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. syafaat says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan menjadi salah seorang pelakon dalam spontan! ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. nur says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan….. sangat terharu dan berbangga melihat anak Malaysia yang masih menghargai hasil kerja nya, masih lagi terhibur dgn lawak jenakanya, dan masih lagi tidak melupainya…tidak seperti dulu, diwaktu akhir-akhir hidup arwah yang mane filemnya tidak lagi diminati ramai dan dirinya mula dilupakan…al-fatihah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. d_tieah says:

    Kalaulah P. Ramlee masih hidup sekarang, pastinya dia akan bikin filem setanding Hollywood dengan menggunakan teknologi yang terkini seperti CGI. Sesungguhnya filem2 P.Ramlee terdahulu juga tidak kurang hebatnya walaupun hanya dilakonkan di pentas sahaja dan lawak P.Ramlee sehingga kini mampu membuat kita tak kering gusi walaupun berjuta kali ditayangkan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0