Written by AbangNara | June 7th, 2017

Berita ini pastinya mengejutkan peminat T.O.P dari kumpulan Big Bang. Penyanyi ini telah pun dimasukkan ke wad ICU akibat kelebihan dadah. Mengikut agensinya iaitu YG Entertainment, T.O.P kini menerima rawatan intensive akibat overdose dadah dan ditemani oleh ibunya sepanjang berada di hospital.
top bing bang

Sebelum ini T.O.P telah dibuang daripada Balai Polis Gangnam sebagai sebahagian latihan ketenteraannya kerana didapati bersalah mengambil marijuana. Sama-sama kita doakan yang terbaik buat penyanyi Kpop ini. Dan sama-sama kita nantikan perkembangan terkini.

26 responses to T.O.P Big Bang Dimasukkan Ke ICU Kerana ‘Overdose” Dadah

  1. Meow says:

    Dear BN, i’m not a KPOP fan but I hope you get your facts right before posting any news. Yes, he did drugs but he doesn’t admitted to ICU because of overdosed drugs. He admitted to ICU because of overdosed sleeping pills. Please, get your facts right.

    31

    1
    • eh ah eh ah says:

      konon la bukan kpork fans yee

      kahkahkah tau jugak ko segala details haram jadah kaki dadah ni . ngaku jela ko obses nk mampos dgn kporks ni ..

      7

      26
      • eh ah eh ah apak hang says:

        baca berita lah beb. lol

        7

        0
      • hotterthan you says:

        ni basic knowledge lah weh. Kata entertaiment, yg kau punya ere dulu minat Broery tu bagus lah kau rasa? Suka mengata. Ni mesti sedih hidup kau. Katak bawah tempurung!

        3

        0
    • hyo says:

      sleeping pills tu bukan drugs ke? segala jenis pills tablets tu sume drugs.

      20

      0
    • Anonymous says:

      Overdosed drug tu betul dah tapi terjemahan Bahasa Melayu yang salah. Drug in English refers to any medicine kot. Pharmacy pun dipanggil drugstore jugak. Dia overdose ubat la oi sheeshhh.. Artikel ni bahasa lintang pukang tsk tsk tsk… Main terjemah suka hati dia je.

      22

      0
      • John says:

        pastu pulak last para… “kita doakan bla bla bla…”

        haishh, dah pangai camtu pun nak doakan ke Nara oii? siap kena buang ‘latihan ketenteraan’ lagi… lagi masih nak dijadikan contoh utk di-obses? owhh come on bangsaku……..

        3

        7
  2. nyonya says:

    Takder keje nk doakan…non-muslim kot. ape kebendalah writing cincai mcm nh

    3

    12
    • Ara says:

      salah ke nak doakan sesama manusia? Pelik nya Islam kat Malaysia ni. Family members sy ada yg Islam. Kami sama2 mendoakan satu sama lain dengan cara masing2 dlm agama masing2. Slalu dengar Islam tu indah tapi mcm ni ke indah? So disappointing.

      38

      0
  3. 5.54 pm #Berbuka says:

    Tak sangka lagu milik exo ‘Overdose’ ternyata benar2 wujud maksud overdose tuuu .. Tu Top Big Bang overdose drugs …..

    3

    1
  4. Anonymous says:

    Get your fact right please. You just upset his fan.

    9

    1
  5. Anonymous says:

    either he is non-muslim or not,theres no wrong praying for someone’s health.imagine if one of your family member fall sick and other people making fun and disrespect him/her.you can keep your disinterest instead of saying bad things.he did no harm to you.

    17

    0
  6. Telus says:

    Wahai Abg Nara, alang2 abg dah suka sgt cedok berita dari IG artis Malaysia, baik abang hadam, translate dan publish ja article ni:

    https://www.soompi.com/2017/06/07/medical-team-holds-press-briefing-provide-information-status-bigbangs-t-o-p/

    Pleaselah, tolong berbuat amal ibadah ke tolong educate masyarakat Malaysia pasal DEPRESSION. Dia bukan overdose dadah (yang abg kena tahu drugs tak semestinya dlm bahasa Malaysia itu ‘dadah’ dlm konteks negatif)

    Ya, dulu memang saya KPOP fans tapi sejak dah nak umur masuk 30an ni, saya kekal sokong BIGBANG ja since dorang debut lagi. Dorang lagi versatile dan mendengar lagu dlm bahasa Korea tu tak salah sebab muzik itu UNIVERSAL. Btw, saya juggling in between baca blog gosip tempatan dan blog hiburan Korea. Jauh bena bezanya…tak caye, bacalah beza mentaliti rakyat kita dan international (sbb rakyat Korea kurang fasih nak drop komen dlm blog berbahasa Inggeris) bila drop komen.

    0

    0
  7. anon says:

    memang awal diaorg ingat overdose dadah tapi bila buat check up rupanya dia overdose dia punya anxiety pills.. dia amik berlebihan and dlm anxiety pills ni ada kandungan yg mcm sleeping pills, bila makan lebih dia akan pengsan untuk beberapa jam, doktor kata dia akan bangun dalam 2 hari or more sebab masa pengsan tu dia kekurang oksigen and lebihan carbon dioxide yang boleh effect otak dia.. aku baca pun susah nak paham sebab banyak sangat point of view, satu dari polis, dari YG ent and baru sekali dari doktor

    12

    0
    • Goal@gmail.com says:

      U know y, dia ambik sleeping pill and marijuana? Sebab nk tido after 2 days never sleep..how dia tahan 2 hari x tido…haha…dia ambik meth, aku tahu benda2 ni dan aku telah meninggalkan semua ini…ini expalnation utk u faham dgn jelas…u google meth, then u google marijuana…then u dpt jawapan…kekurangan gas dlm bdn, everything…then korang tgk body kurus six pack…workout 4-5 jam satu hari…pastu dance lagi..mana dia dpt kekuatan tu. Meth jawapan nya…ok, pelajaran utk korang semua..jgn percaya sgt artis2…masakan benji boleh bertahan hidup, sbb artis need this..ada permintaan dan adalah income..

      2

      6
      • anon says:

        Bro, masa tu dia still dalam pegangan polis lagi. Polis yg bagi permission dia amik anxiety pills tu, takkan polis nak bagi marijuana and meth. Plus doctor pun dah confirm yg dia overdose anxiety pills.

        0

        0
        • Joe says:

          Apa yg buat dia anxiety…drug apa yg buat dia overdose sampai anxiety..tgk youtube discovery chanel…polis x bagi meth…marijuana mungkin boleh..sbb marijuana cure utk anxiety…tpi drug apa yg buat dia anxiety,? Slepping pill…x kan penat keje..dancing..xbleh tido…jgn taksub sgt dan percaya…aku bagi soalan..siapakah pelakon dan penyanyi popular malaysia yg ambik meth? Clue dia..org itu sentiasa di studio 24 jam buat lagu..dan pelakon yg cengkuk serta bdn fit kalau beritahu kompom ketaksubanbkorang x percaya

          0

          0
  8. Lol says:

    Another thing is, bn, use Soompi as ur news source. Allkpop n Koreaboo is too trashy n often report one sided news.

    7

    0
  9. I am really glad to glance at this web site posts which carries tons of useful information, thanks for providing such information.

    4

    0
  10. Anonymous says:

    yg terlibat dengan dadah ni kebnyakkan dari YG. nasib aq xminat. sayang rupa ada, berlakon okey, rap no.2, no. 1 GD la… huhu tapi terlibat dgn dadah. kesian

    0

    5
  11. fh says:

    get your facts right please. thank you.

    1

    0
  12. MJ says:

    Ubat yang korang beli kat klinik or pharmacy tu pun dipanggil Drugs. Tapi tak sedap lah kita nk pergi kaunter ckp “Kak nk dadah batuk sebotol?” Lack of knowledge lah these people pastu menfitnah. Time to change la Malaysian. sebelum nk buat article tu selidik dulu. Ni mesti GOOGLE TRANSLATE je.

    4

    0

Leave a Comment

Optional