Written by AbangNara | June 26th, 2013

Akhirnya seperti yang telah bertebaran di dunia Internet sejak kebelakangan ini, Syura telah pun dinobatkan sebagai juara MasterChef Selebriti musim kedua. Episod akhir penentuan juara itu telah pun diudarakan semalam. Syura menewaskan Celina Khor untuk merangkul gelaran tersebut.

syura juara masterchef selebriti2

Syura bergelar juara selepas 10 minggu mengharungi pelbagai cabaran serta berdepan dengan saingan dari 18 selebriti lain dalam MasterChef Selebriti musim kedua. Kemenangan itu melayakkannya menerima wang tunai bernilai RM 60,500 yang akan disumbangkan kepada badan kebajikan yang diwakilinya iaitu Breast Cancer Welfare Association of Federal Territory.

syura juara masterchef selebriti2

Jutaan tahniah diucapkan kepada Syura atas kemenangan ini. Semoga dengan kemenangan ini, akan membantu Syura menambah lebih banyak peluang mencari rezeki di masa hadapan. Tahniah sekali lagi!!!

P.S: Gambar supermoon yang sangat awesome

92 responses to Syura Juara MasterChef Selebriti Musim Kedua

  1. not you says:

    first……tahniah syura.comelnye masterchef

    0

    0
    • Gina says:

      tu la kan…mula2 mmg x expect die menang, humble je org nye tup2 haa amekkaw.. celina bajet bagos lak..overkonfident je lebey..

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merh biru says:

        Syura ni salah satu artis yng menjadi mangsa industri hiburan MONOPOLI… Kalau dulu artis2 baru mcm Syura mmg susah nak menempa nama sbb seorang artis dari Pahang tu Datuk ‘S’… Tak macm sekarang artis2 baru bersama2 memerihakan industri hiburan tanah air.. kalaulah Lisa Surihani dan Neelofa muncul waktu zaman kegemilangan Datuk ‘S’ tu. aku rasa alamat jadi artis suam2 kuku je,,..

        0

        0
        • TETEYE says:

          TAHNIAH…

          PADAN MUKA NORISH KARMA + RCW YG POYO SANGAT TU. NAHHH, AMBIK KORANG. KO INGAT MEKAP TEBAL BULU MATA PANJANG BOLEH BUAT PENYANGKUT BAJU TU BOLEH MENANG LA?

          LAWAK LA BILA NENEK2 WARGA EMAS MASUK ACARA MEMASAK. KKEKEKEKEKKEKE

          0

          0
        • silahkanlahkan says:

          rezeki pakai tudung la tu …amin.
          rezeki pakai bulu mata makep tebal tetek setebal bantal … siapa mau jawab??? :D

          0

          0
        • jambu jambu says:

          apela ko merepek ni…ni psl masterchef gile..bukan psl datuk siti..tebiat la ko ni..datuk S tu dr dl smpi skang popular..xyah kejar duit dah..dia yg bg duit kat org..ko ape ade??..mengutuk je keje…

          0

          0
        • Anonymous says:

          setuju la jugak dgn statement kau ni..sbb datuk s tu dipromote berlebih2an hanya sebab kakak ipau dia wartawan hiburan..memang menjadi la tactic mereka..tapi datuk s tu pun tidak hanya bergantung semata pada promosi berlebihan, namun dia turut menjaga hal2 lain..suaranya boleh tahan (walaupun secara peribadi aku tak suka, tapi aku tahu dia boleh nyanyi), kebetulan ada rupa yg comel la jugak, dan yg penting dia pandai jaga diri..yg sebetulnya, kita kena lihat ni sebagai rezeki dia..Allah yang bagi..ini laluannya..so, bersangka baik aje sudah…

          0

          0
        • kunta says:

          Ek eleh. Tetiba plak kaitkan dgn siti…dah mg rezeki dia nak buat mcm mna? X wujud pun monopoli tu semua sb semua artis pun ada produk..boleh jer pilih…tp still pilih siti juga…tp rasanya dah start da nama syura naik lepas ni…aku dlu x ambik tau pun pasal dia…tp lepas tgk kt mcs aku mula minat sb personaliti dia sweeet jer…..hehehehehehe

          0

          0
        • tasya says:

          bkn mangsa…. tp dh bkn rezeki dia dlm industri…. apa nk buat terlalu ramai org yg minat siti ketika tu…..apa2 pun rezeki ditangan allah… tp sekurang2nya bila sebut nama syura org kenal gak la… dia jd tengelam pun sbb suara dia ala2 tok ti gak…

          0

          0
        • pe citer bai says:

          betul rezeki masing2..
          tengok laaa dengan mata kepala korang sendiri..

          siti nurhaliza – berjaya tempa nama,glamor,masyhur sepanjang zaman,pendek kata “kaya dunia” tapi sayang… “miskin rezeki anak”..

          syura – wlaupun tak tempa nama,tenggelam dlm dunia seni, “tak kaya dunia”, tapi “kaya rezeki anak”..;)

          bagi aku, “kaya dunia” tak menjamin kebahagiaan. cth siti, dia mungkin ada segalanya, nama, rumah besar, syarikat, duit, suami, anak tiri…zuriat sendiri?? Allah Maha Adil. ;)

          0

          0
        • Ada says:

          Haha nak gelak. Weyh zaman ni ada Neelofa, ada Lisa, ada Nora, ada mcm2 artis lagi, alih2 siapa peminat pilih jadi Bintang Paling Popular?? Ada neelopak tu mng? Ada lisa mng? Phuiiii..Kalo x datok siti sendiri tarik diri, SAM tu blom tentu mng laaaa.. pokok pangkalnye itu rezeki dia, dari dulu sampai sekarang semua org suka dia, bkn artis2 yg ko dok sebut tu. Neelofa x seswai lgsg nak k, artis murah tahap pencacai aje..peace.

          Contoh aku bagilah, kalo jumpa artis, org semua mls nak kejar lagi2 neelopak ko aku jumpa takde masa nak amik gambar tp bila siti, cina2 pun dok kejar nak amik gamba. artis lain ada?? Phuiiii hahahha

          0

          0
      • pe citer bai says:

        ni yg aku perasan.
        1-hairul azreen yg masuk fear factor malaysia,niat nak bwk parent gi mekah..menang
        2-syura semalam pun ckp,”kalo menang,syura nk bwk mak gi mekah”….pun menang..
        nampak tak niat..kalo ikhlas,Allah permudahkn smua urusan..

        0

        0
        • nini says:

          ehhh betul jugak! ingat tak dulu mawi cakap kalau menang AF nak bawak parents die g mekah…tup2 die menang

          0

          0
      • Anonymous says:

        TAHNIAH ats kemenangan yg tak di jangka.. sy seronok sangat2 bila syura di nobatkan sebagai pemenang walaupun memula lebih seronok kalau celina yg menang sebab dia nampak komited sejak awal. syura plak, nampak turun naik + macam takut2 (tak brape konfiden).. tapi sakit hati giler bila celina kata che ta ‘deserve’ a.k.a lebih layak masuk final berganding ngn dia berbanding syura. aku benci giler babun ngn statement dia. nampak mcm dia pilih ‘kawanw’ dia je yg layak. phuuiii…!!! siap puji che ta melambung2. mcm baos2 je.. sejak episod tu, aku doa2 je supaya syura yg menang N dapat kalahkan dia. setidak2nya, badan amal yg syura pilih pn jauh lebih baik berbanding celina.

        0

        0
        • Anonymous says:

          bila masa dia cakap che ta lbih layak berbanding syura…dia cakap che ta pun layak utk masuk final..ape2 je la korang ni..msti kes xphm statement orang pastu nak kondem..

          0

          0
        • pandai2 je buat citer.. celina ckp semua pon layak utk menang adelah.. ke ko tengok citer lain kot

          0

          0
        • Anonymous says:

          korang tgk la balik siri yg depa ber-3 masak kt ‘dapur Brahims’ tu. dengo betul2 ayat2 yg celina komen dalam siri tu..

          0

          0
    • Pitam says:

      Tahniah Syura… saya gembira dengan kemenangan Syura..
      Semoga bidang masakan akan jadi punca rezki buat Syura sekeluarga lepas ni…

      0

      0
      • Anonymous says:

        syura makin ayu bila bertudung & jaga aurat.dia sangat humble n tahniah menjadi juara master chef selebriti..

        0

        0
    • kak timah says:

      TAHNIAH SYURA LME MENYEPI TUP2 JADI JUARA,X SIA2 AKAK SOKONG DARI MULA2 :)

      0

      0
    • Azizan Azid says:

      Aku x muak-muak tengok you tubenya menyanyikan lagu Patah Hati & Sayang Musalmah. Harap lepas ni Syura rakam lagu Jauh Di Mata…..Aku suka gayanya dengan rambut cecah bahu & kerlingan matanya yg bundar. Agak mengasyikan…..aku tahu Syura selepas album terakhirnya….Tahniah menang Juara MasterChef Selebriti — moga rezeki bertambah-tambah….Amin….

      0

      0
  2. Anonymous says:

    tahniah syura..lme menyepi tup2 dpt merangkul juara masterchef..

    0

    0
  3. fiona says:

    Alhamdulillah ….syura menang

    0

    0
  4. adlina says:

    Selayaknya Syura juara. walau kebanyakan episod dia selalu kata blur. tp ada peningkatan. jika tgk pada persembahan malam tadi, Syura lebih yakin, muka tak gelabah seperti selalu. TAHNIAH SYURA

    0

    0
  5. cikikaka says:

    masakan syura time final mmg nampak cantik & sedap.. Alhamdulillah menang..

    0

    0
  6. cikikaka says:

    masakan syura time final mmg nampak cantik & sedap.. mmg patung menang..

    0

    0
  7. zarith sofia says:

    tahniah syura..awak cute bila memasak….kaum muslimah ini lah di hendakkan

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Alhamdulillah… Syura memang layak menang sebab ada meningkatan. Untuk berada di atas bukannya mudah. Teruskanlah menimba ilmu daripada yang pakar. Tahniah Syura!

    0

    0
  9. iphoneuser says:

    Congrats jika puan syura baca, harap dapat tutup aurat dengan lebih sempurna, sesunnguhnya anda seorang yg sudah cantik :)

    0

    0
    • nelly says:

      kt mna yg tak sempurna tu? saya tgk syura ok je. nampak sopan sbg wanita muslimah. tahniah syura krn menang masterchef selebriti 2

      0

      0
      • HN says:

        Hai Nelly. Saja nak menyelit, nak terang maksud iphoneuser..hehe tak apa kan? :)

        Tutup aurat: pakaian yang menutup aurat dengan SEMPURNA yang selaras dengan prinsip syariah. Maksudnya, pakaian longgar, pakai tudung menutup paras dada, pakai sarung kaki dan lengan (tak pakai, tak apa..asal yakin tidak mudah terdedah. Pakaian yang boleh terus bawa untuk solat.

        Tapi kat Malaysia, ramai yang tutup rambut, bukan tutup aurat sebab masih ramai berpakaian masih tidak selaras dengan prinsip syariah. Itu bukan tutup aurat, itu lebih kepada berpakaian sopan :)

        Ehhh silap topik ni..hehe. Btw, congrats Syura. Memang comel malam tadi :)

        0

        0
        • iphoneuser says:

          bijak HN, nyata siapa yang dislike tu, blom tau dgn sempurna hukum agama, belajar molek ² lg ya..jgn cepat click dislike aja, kejam!

          0

          0
    • Anonymous says:

      time kasih iphoneuser…aku pun xsempurna gak tutup aurat…tapi aku nk sempurna…tang kaki tuh..aku pyh sgt nk pkai sarung kaki..1lg baju skang ni smua ikut body..susah la….kita mmg nk sempurna tapi tu lah..kita manusia biasa..ade kekurgan.. tapi aku tgk syura ok je..tp xtaw la aku terlepas pndang kn.yg pasti stkat ni aku tgk pkai tudung pun elok je..bj pun xde dedah pun…Alhamdulillah la die dr xpkai tdung n skang dh bertudung..

      0

      0
      • mata says:

        pada aku..syura dah tutup aurat..tak kan dia nak pakai jubah kut time masak.. adeeyyy…aikkk..time masak ada tunjuk kaki ke?sebab apa ko mention pakaian biar sempurna kan..baju longgar..tudung tutup dada..pakai stokin..tak kan ko suh dia pakai mcm tu time nak masak kut..kang tebakar juga jubah tu..stokin tu ko ada nampak ke kaki dia..hayyyyy..ko ni..ramai lagi yang tak sempurna..yang dah sempurna sikit pun ko masih tak puas hati..ko perfect sangat ke?

        0

        0
        • iphoneuser says:

          To Mata, Anonymous,

          Alhamdulillah, berubah itu perkara bagus, tapi berubah dgn sempurna memang sukar tapi percayalah, boleh, insyallah..

          Kpd Mata, siapa kata pakai jubah tak boleh masak? Tak semestinya pakai jubah aja menutup aurat, Islam itu mudah..

          Dan tak pernah keluar suratkhabar orang terbakar sbb pakai tudung labuh/pakai stokin la, itu lawak..

          Dan memang lumrah la manusia , terutama seislam menegur & mengingatkan, bukan fokus tentang benda buruk, korang baca komen aku tu ada ke baca yang aku puji dia cantik tu? Haaa, tepuk dada tanya imang mu..boh!

          0

          0
  10. Anonymous says:

    Tahniah Syura…..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Syura memang layak jadi juara……TAHNIAH….

    0

    0
  12. sotong says:

    aku memang suke kalau si celina tu kalah, dari mule2 lagi sejak die jadi ketua utk cabaran pertama bile sampai bab penyingkira, die act blurr, menanggis sehingga ahli pasukan die yang volunteer untuk kepusingan penyingkiran….Nampak sangat die nak stay lama in the competition, no guts to step forward to hold the responsibility as a team leader…seburuk2 Norish, kalau team die kalah, as a team leader die ikut turun ke pusingan penyingkiran….*peace*

    0

    0
  13. limau manis says:

    personally saya lebih suka masakan celina sepanjang rancangan..lebih byk kreativiti ditonjolkan celina berbanding syura yg selalu masak masakan kategori ‘zon selamat’..apapun, ini adalah pertandingan, kalah menang itu adat..dan rezeki syura menang kali ini..alhamdulillah. tahniah syura..

    0

    0
    • eton jatuh tersembam kt legoland says:

      tp bg aku lak syura mmg selayaknya juara sbb kalau nk ditengokkan pada celina mmg masakan die nmpak kreatif, sedap dan selalu menang dr peringkat awal lg. semua akan meletakkan target yg celina akan menang. Tp sorry to say pada aku die xde xfactor, setiap minggu sama je dari awal…selalu selamat di zon die sendiri..lg pn aku xminat tgk cara dia jg kebersihan dr awal lg. *still impress ngn kebersihan che’ta, no doubt~!!
      So utk syura, yes mula2 die mmg blur..tp nmpak kesungguhan die belajar dr xtau msk western terus terer masak. kalau masakan kampung mmg die la champion, tp celina? tau ke die masakan kg lg2 mskn melayu? rata2 kt malaysia akan prefer masakan melayu even dlm flight international pun.. kene ingat, masakan yg sedap lg meyakinkan dr segi halal dan kebersihannya. itu yg juri2 dok ambil kira. so utk final semlm mmg patut pun kemenangan utk die. sbb die sentiasa belajar from nothing to something, from 0 to hero. KUDOS SYURA!

      0

      0
      • aku suka syura..kau pehal says:

        aku bagi lapan belas juta like untuk kau!!!!!! kalau tak cukup mintak dengan syura

        0

        0
    • Anonymous says:

      Setuju sgt.

      0

      0
    • celina says:

      I also personally vote to celina. Not syura yg asyik menggelabah bila nk masak western & always cook something that in ‘comfort zone’

      0

      0
      • Selayaknya Aku says:

        aku x rasa yg syura tu dlm comfort zone, btl ckp si eton tu yg dlm comfort zone to is celina, gaya dia je da bt org rasa dia hebat. tp not to syura sbb dia selalu je turun naik bab kata chef adu.. ko hape tau? ntah2 ko tgk final je kan? sedeyh la ko!

        0

        0
  14. DIA says:

    Tahniah….. mmg nampak banyak improvement dr mula2 masak sampai ke final.
    siapa sangka air tenang tak de buaya kan. yg kita tgk syura selalu cakap dia tak tau masak
    westen tp akhirnyaa dia boleh buat satu hidangan yg bertaraf 5*****.
    ssyabasssssssssssss

    0

    0
  15. Modjo says:

    Bagus syura ni….tak pernah dgr gosip sampai skrg…..sentiasa rendah diri……now rezeki murah lagi……sumbangan kpd badan kebajikan itu pun pelaburan yang baik untuk dia di akhirat nnt. insyaAllah…semoga diberkati. Tahniah r syura.

    0

    0
  16. mummy poko says:

    tahniah syura !! serius suke sangat ble syura menang.. sangat humble, tenang & cantik ! walaupun sesat dalam kitchen & celina da half siapkan desert tp syura did it well ~ dugaan yg tuhan bagi sebelum menang ~ :)

    0

    0
  17. damai says:

    Alhamduillah syukur Syura menang. She really humble although she alwaiz mention she not good cook but watever she cook she alwaiz bayangkan wajah ibu dia yg buat dia semangat. Bu tell the truth, celina from day 1 is the best, kasi apa aja masakan she will do it perfectly. but syura mungkin niat dia kerana akan bawa ibu kemekah, itu yg allah berikan kemenangan, syukur alhamduillah. semoga dgn kemenangan ini syura dapat jobs in future, Gd luck syura….

    0

    0
  18. noname says:

    good comeback!!! congrats syura! tingat lagu die kasih tak terjamah dulu.. lagu bakawali duet dgn siti nordiana p0n best!!! =)

    0

    0
  19. Sifu Master says:

    Tahniah Syura ! u deserve win :)

    0

    0
  20. bungamelur says:

    tahniah syura :)

    0

    0
  21. saya suko makan says:

    Syabas dn tahniah syura…you deserve it..!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    mmg patut celina kalah budget confirm dia akan menang ..buat apa bg dia menang ckp nk berlagak je bile dpt jd ketua..elok la kaum kite melayu yug menang dri bg bangsa cina menang buat hape..

    0

    0
    • sokong masterchef tolak racist says:

      Anon, tolong jgn racist. Leave comment nicely lah!

      Btw, saya melayu islam. :)

      0

      0
      • mak kiah says:

        thats what i thought just now..tapi malas nak reply/comment..pertandingan pun boleh pilih pemenang ikut kaum?..mcm rancangan One In A Million dulu..that chinese girl sang like shit!! she cant even sing and shud not be a singer..yet the chinese voted for her..because she’s chinese ofcos..but please laa..takkan la kita nak ikut sekali cara diorang? diorang tu dah betul la takde agama..buat semua bnda ikut nafsu..kita Islam fikir elok2 laa..

        0

        0
        • selitashima says:

          heiii…suki dulu ok wat…die nyanyi sedap ape…’apa salahku..kau tega tinggalkan diriku…………’xde radio ke kat rumah…choiiiiiiii…sang like shit????you just talked shit bitch!!!!!

          0

          0
        • PEACE says:

          SALU JE RACIST MCM NI..DH MNANG TU,DIAM LA..NI NK UNGKIT LGI BNDA YG XDA KAITAN..APELAAA

          0

          0
    • Anonymous says:

      ntahnya cik Anon ni, tetiba ckp psl mlayu cina pulok….

      0

      0
  23. pokok cherry says:

    BORING…semua jadi boneka…aku nak Michael Ang menang..

    0

    0
  24. laukkucukupmasin says:

    tahniah kak syura!!! u deserve it! mmg pd awalnya x expect langusng dia mng coz dia jenis gelabah..but pd final dia nmpk tenang… and dia walaupun sesat kat kitchen, dia masih boleh menang..kalo aku dh gelabah dh nk msk sbb mse berjalan.. hahaha… btw, celina also bgus. dua2 masuk final ni mmg hebat! cme rezeki more to syura sbb niat dia tu yg bagus :)
    as conclusion, smua artis yg masuk masterchef celebrities nie bagus2 perwatakan dia cme sorang dua je yg xbpe ok (xleh mention nama hihi)..
    tp overall, MASTERCHEF CELEBRITIES MUSIM KE-2 mmg power!!!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    1 malaysia beb..apa melayu, cina lak ni =D

    0

    0
  26. Safiyyah Hanzalah says:

    wow..memang expect syura menang semalam.. bestnyer dpt pengalaman msak utk first class kat airline.. pas ni giliran syura pulak dpt seat & meal first class ke paris.. alhamdulillah.. dapat jugak syura & husband honeymoon ek.. paling aku suka bila niat dia nak hantar ibunya umrah tercapai.. :)) Allah permudahkan niat yg baik..

    congrats syura.. I’m very jealous tau.. :P

    0

    0
  27. princess santubong says:

    Celina CONFIDENT dia akan menang sebab tu dia nangis tersedu sedu bila buat speech.. nangis sebab tak dapat pegi Paris and tk dapat naik kapal terbang bisnes class…!! Wakakakaka!! Padan muka kau celina.. Tulah lain kali jedi eksen sgt.. Ingat lagi waktu syura jadi ketua masakan western.. Kau ckp mcm2 kat syura..!! Konon kau tu bagoslah..pandai sgt.. Pooidahh maabok.. Padan muka kau celina.. Org yg tak disangka2 akan menjuarai masterchef selebriti musim 2 nie… Sebab tu hidop di dunia ni kene humble, tak payah sgt dgn DRAMA… Lagi satu aku perhatikan celina nie memang kuat bodek bila ngan chef.. Tunduk punya tunduk.. Hormat tak salah, tapi jgn terlampau nampak sgt la angkat buah chef2 tu… Benci tau aku tgk..

    0

    0
  28. Sugar says:

    Taniah..Luaskan kuasa mu syura.

    0

    0
  29. adura says:

    BETUL JUGA. sibuk kata Syura tak reti masak western. tapi Celian tu reti ke masak Melayu. Sama je…..

    0

    0
  30. syura's fan says:

    tahniah kak syura, johoreanz the best

    0

    0
  31. rina says:

    celina blagak nak mampos, amek ko, sudahnya syura yang humble menang, ske tgok syura yang sopan tetapi tetap maintain cantik ketika masak, tak perlu make up tebal , pakai ketat2 macam nak pergi karpet merah

    0

    0
  32. kakak says:

    y penting husband die ensem…& anak2 die comel sgt!!!!!!!!!hehehe

    0

    0
  33. comel kan kak ton says:

    tahniah syura…

    0

    0
  34. jadore says:

    congratz syura! U deserve it…. Celina mmg boleh memasak tp dia over confident! syura diam2 ubi berisi and she go all out…. mencurahkan segala ilmu yg dia bljr dan perolehi selama berada di Masterchef Selebriti 2 dipertandingan akhir…..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    tahniahhh~

    0

    0
  36. kakigosip says:

    Celina sombong,jgn kata mskan melayu.masakan cina pun hancur..tgk memang la menarik je setiap kali serve kt chef2..tp rasa kita mana tau.masuk apa2 contest,tak blh nak berlagak sgt..mmgxmenang la.heee..syura ok la.xberlagak plk tu.che ta patut no 2.celina no 3..hehe

    0

    0
  37. who cares says:

    syukur alhamdulillah syura menang..celina ok ape! ms buat signature dato’ fazley..kan dia risaukan syura & kenchana..pls la.aku tengok celina tu sangat2 positive..dan jgnla kite ingat bile org tu menangis gembira utk org lain..kite kata dia propa/drama.cubalah bersangka baik sesama manusia.

    0

    0
    • kakigosip says:

      Aku xbercakap masa dia menangis.tgk blk dr awal episod.over confident.bila jadi ketua kump. Ckp seolah2 setiap ahli kump.ada je yg xkena.mcm segala beban kt bahu dia.senang cerita mcm dia sorg yg tahu serba serbi.sikap dia jauh beza dgn soo win chii(sori ejaan xtau)xsempat google.ahaha..yg tu ok.dia pun lg hebat drp celina ni walaupun kalah ms mcs1 dulu.kalau expert dlm semua masakan western ke timur ke apa..aku respect lg la.kalau nak perlekeh org lain.ni level sama dgn je yg lain.msh dlm proses nak belajar.

      0

      0
  38. limah says:

    Kesiannnn…dulu jd artis tak laku…g paris pun tak mampu…antar mak g mekah pun takmampu…dpt laki ala2 je…cikgu sekolah biasa je…so astro said..bagi kat dia je la..lagipun target penonton melayu…so kena bagi melayu menang…jd chef kang..jgn sooo kg sgt..itu tak tau..ini tak tau…english tonggang langgang..kena pandai bawa diri..jgn kena buli time jadi artis sendu dulu….

    0

    0
    • aku suka syura..kau pehal says:

      cikgu skola biasa kau kata..nak tanya kau xskola ke dulu..ke kau stat2 je dah masuk skolah menengah trus.. mesti kau suka kan kalau orang duk kutuk laki kau..mcm la xboleh berjaya kalau tak pndai inggeris..macam la kau mmpu sangaaatttt nk pegi paris tu..kau duk mgata dia ni, skurang-kurangnya dia boleh ntar mak dia pegi mekah..sedeyh la kau ni..

      0

      0
      • limah says:

        Sebab aku mampu la aku ckp…yg ko tu tak mampu gak kan…kesiannnn…cikgu memang biasa je…org gomen…standard je la…so?

        0

        0
        • kakigosip says:

          bongong limah…at least niat dia baik p hantar mak dia ke mekah.laki aku pun cikgu…mampu je g mekah…jepun..thai..singapore..indon..london ..paris…ko ingt cikgu sekolah sengket sgt ke?mesti ko minta cikgu tak lepas kan..tu yg emo…ahha…

          0

          0
  39. limah says:

    Eeee

    0

    0
  40. dean says:

    makin cantik aja ni si ibu!..tahniah ya!

    0

    0
  41. nnr says:

    tahniah syura.. cantik sgt syura.. sweet je pakai tudung.. simple dan cantik..

    0

    0
  42. sert says:

    apa pun, celina tetap juara di hati saya!

    0

    0
  43. diel says:

    Pastuhkan aku rasa, sbb masakan nih akan mnjadi salah satu hidangan dalam kapal trbg first class kan. Dan ia mnjadi satu kos kepada syarikat penerbangan. Jdnye, sbagai ahli perniagaan mstilab dia pilih masakan yang sdp, menarik, tp still lagi menggunakan brg2 yg berpatutan. Maksudnye mggunakan brg yg biasa utk dijadikan luar biasa. Itu salah satu strategi perniagaan. Kalo celina mng, habeslah sbb bhn yg dia guna utk masakan dia final ritu sume pakai yg mhl2 . Lobster, cendawan mhl yg dia kata cket gitu jek hrga dh 300. Klo korg sebagai pmilik syrikat, mstilah ko nak menjimatkan kos dan mningkatkan keuntungan kan?? Heeee aku rasa sbb tuh syura mng. Dia brjaya mnjadikan makanan yg biasa mcm aym n ketam jd luar biasa.. kudosss syura!!!

    0

    0
  44. anim says:

    aku nak yassin menang!!!

    0

    0
  45. Lalala Lalola says:

    Cantik laa Syura ni !

    0

    0