Written by AbangNara | January 27th, 2014

Semakin panas, semakin sengit dan semakin hangat persaingan Maharaja Lawak Mega 2013. Minggu lalu, pentas Maharaja Lawak Mega 2013 di Kedah menyaksikan kumpulan SYJ tersingkir. Walaupun lawak yang dilakukan oleh mereka memang menggeletek pankreas (terutamanya lawak segmen Karoot Komedia), namun ternyata peminat kurang menggemari lawak “double meaning” yang disampaikan oleh kumpulan ini. Jual “donut” memang kelakar tetapi nampaknya tidak cukup untuk meraih undian.

syj tersingkir

Secara jujur, prestasi keseluruhan kumpulan SYJ sepanjang MLM 2013 memang membanggakan. Setiap minggu, “chemistry” antara mereka bertiga makin mantap. Daripada pemerhatian Abang Nara, Sepahtu harus berhati-hati dan tidak mengulangi resepi lawak yang sama. Kalau minggu depan Rahim sekali lagi menjadi topik mereka, ia pasti membahayakan kedudukan Sepahtu.

nabil

Nabil juga harus bangkit dan tidak boleh menggunakan “solo” sebagai modal kasihan. Keputusan beraksi solo dibuat olehnya sendiri, jadi Nabil seharusnya menerima kenyataan tersebut. Minggu lalu, lawak Jambu paling terbaik bagi Abang Nara. Siapakah yang akan menjadi peserta terakhir tersingkir sebelum “final” Maharaja Lawak Mega 2013? Sama-samalah kita nantikan Jumaat ini.

P.S: Herbalife didakwa jalankan skim piramid

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to SYJ Tersingkir, Lawak “Double Meaning” Makan Tuan

  1. Bini org says:

    sesekali buat lwk double meaning okorg bole terima.
    tp lau selalu mmg muntah siot

    yg aku perasan suka buat double meaning ni syuk masa kump balas dulu aku mmg geli
    tgk lwk diaorg. muka dia pun nmpak cm gatal

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      bagi aku la kan…

      SYJ last week ok, ada part lawak, ada part biasa jer..lawak double meaning tu seriously hanya orang kedah n orang yang tau tempat2 tu jer yang paham..aku dok penang pon tak paham double meaning tu..member cakap baru tau..

      Sepah lawak, tp betol kata nara, asyik guna topik rahim tak habis2..bosan lama2 woii..Jambu mmg paling lawak last week, and YUS patut menang Man of The Match k….shuib mmg kerana kesian jer menang…tak best laa cam ni..come on…be profesional laaa…

      harapan Final Bocey, Jambu, Sepahtu, Shiro

      0

      0
      • Maria Mersadis says:

        Double meaning tu ok what . SYJ takda la teruk sgt , I gelak guling2 k , and lawak diorng tak da la keterlaluan sgt . Penonton Malaysia nie suka yg lawak memperbodoh kan org mcm Sepahtu , sikit2 bodoh kan rahim , bodoh kan org tu , sepatutnya Sepahtu patut tersingkir , Shuib and Jep langsung tak lawak . dah la bodoh , buat lawak ntah apa2 . Geram tol SYJ tersingkir .

        0

        0
      • herok says:

        Nama kumpulan “Balas” tu sendiri dah double meaning buat orang utara…

        Man of the match malam tu sepatotnya jatuh pada Ahmad Kasan….! P E R I O D…!!

        JAMBU THE BEST..!

        Sepahtu? bosan arr…! pening arr..!!

        Shiro? cam klon satu kumpulan tu jerr… Pening arr..!

        Nabil… week 1 dan 2 meletop habis… kemudian… korang dah tau sendiri…

        0

        0
    • miss m says:

      pada aku, If syj tak buat lawak double meaning “donut” tu last week pun.. dia akan tetap terkeluar.. salah 1 sebab: pengundi akan tetap menyokong dan mengundi jambu, nabil, sepah, dan shiro. Astro juga nak salah seorang dari mereka menang.. dan bukan muka2 baru macam syj tu.. supaya, next year mereka akan mencuba nasib di maharaja lawak mega 2014 pulak..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Memang Jambu paling best last week. Sepatutnya Pak Yus dapat man of the match…….

    0

    0
    • Kazen nara says:

      hamboi korang kemain kondem si syuk hehehehe yela aku pun tak berkenan sgt dgn syuk masa zaman kumpulan balas dulu. yg tu mmg teruk r double meaning. tapi lawak syj haritu walaupun double meaning, budak kecik belum dapat tafsir lagi. maybe budak yang dah masuk 13 tahun tu boleh la faham. budak 5 tahun takkan faham. plus kebanyakkan lawak dorg tu orang2 kedah je faham sbb familiar dgn tempat2 mcm donat tu. kita org luar tak familiar. so aku sendiri ade part aku tak faham jugak double meaning tu. yang lawak sepahtu straight meaning masa silent komedi babak dorang g kat meja juri tu. buat aksi gatal tengok perempuan cantik, then raba2 dada rahim, tu lagi aku malu tengok depan anak2 buah aku aritu. straight meaning korang tak kondem pun?

      so ni pendapat aku la.. bukan semata2 double meaning. tapi disebabkan populariti

      0

      0
    • . says:

      shuib menang sebab kesian je tu. die pon nak jugak. puiii. menyampah der.
      jambu memang terbaik lah!!!! lawak2 bodoh diaorang lah yg paling lawak. oke lah lawak bodoh dari lawak lucah & lawak ulang2. mengaharapkan jambu juara. memang konsisten setiap minggu. Bocey pon okey.

      nabil? memang lah nabil tu peserta solo, tapi kalau dah tak lawak tu, tendang je lah keluar. bukan nye kesian semata2 sebab dia solo. dia yg nak sorang2. so terima lah cabaran. nabil tak layak kot masuk final.

      0

      0
  3. hahaha says:

    mmg astro nk team yg byk undi je ke final, baru untung naik…SYJ xramai sgt undi..wlpn kelakar…simple…everything is a business..pendapat aku jer

    0

    0
  4. Invisible Me says:

    Jambu memang terbaik minggu lepas. Hehe

    0

    0
  5. Usin lempoyang says:

    Aku suka Yasin dan Jihan tapi TIDAK kpd peserta sampah yg bernama Syuk tu… sejak dulu suka sgt buat lawak double meaning n lucah!!! igt org suka ker??? awak tu blom kawen lagi, berpada2 lah… Aku suka dia tersingkir tapi kesian pd Yasin n Jihan… Aku BENCI manusia spesis Syuk ni… ptuihhhh

    0

    0
    • keanu147 says:

      aku tak rasa syuk nak buat lg lawak cm2..kalo tgk dari minggu pertama smpai skg, memang die dah tak nk wat dah lawak tu..cume minggu ni diorg dah agak,diorg akan kuar, so just use his basic of comedy to make nearest audience laugh without hoping for the vote.

      0

      0
  6. JambuSangat says:

    double meaning ke tak double meaning ke janji lawak..org ketawa..klu xsuke xkan og ketawa.nape simpan nabil sedangkan die kekeringan idea..astro pls jgn nak pilih kroni je..bagi peluang pada muke baru..asyik bagi muke sama je tu yang naik lemak tu…tolong ye nizam sani..

    0

    0
    • nida says:

      Betol2. Xsuke dengan budaya kroni kat mesia ni. Dahlah kerajaan pon dikronikan. Industri hiburan pon nak berkroni2 jugak. Harap popiler tp xde idea. Nyampah jgk asyik tgk muke kesian die tu. Loser.

      0

      0
    • Lala Lulu says:

      haah btul . nabil owes repeat lawak . asyik2 bawak nama dato ac . mcm xde mende lain nk jd bahan . tp still gak 4 bntg . bocey even baru je tapi bagus . fresh je idea dorang . tu pendapat saye lah

      0

      0
    • apple says:

      double meaning ke tak double meaning ke janji lawak, berpikir la dulu sblum tulis komen

      kalau lawak lucah berleluasa abis tu masyarakat msia ni mmg tak beradap la
      aku rasa jambu sengat ni pergi sekolah sampai tadika je agaknya, yg menyokong pun sama 2 x 5

      thanks!

      0

      0
      • JambuSangat says:

        alahai..itu kan salah satu jenis jenaka.jenaka tu xde focus pada genre je..kene la open sikit..itu pon da kire berlapik sgt2 da tu..klu betul lucah mesti da kua tutttt kat tv tu da..apa da..dalam politik pon xabis2 isu bahan/video lucah lagi2 nak dekat ngan pilihanraya..nape xbangkang?? ke ni macai?? hehe
        Cik apple ni mesti xsepintar Iphone jenama apple..

        0

        0
  7. nana says:

    hmmm

    0

    0
  8. nana says:

    hmmm xbenci, tapi dah boring ngn nabil lawak xbest asik2 direpeat “maaahaaaraajaa laawaak meeegaaa”…meluatss uolsss…

    0

    0
  9. miss yna says:

    still rase nabil yg patut kluar last week…sbb silent comedy nabil sgt bangang..x patot dpt 4….dh basi….syj punye mmg teruk mase silent comedy, tp yg second ok ape..lg lawak dri nabil…nabil dok bahan team karoot tu pun lawak ke?x prasan ke care die cakap psl team karoot n ahmad kasan tu biadap bunyi nye?peserta lain xde pun buat camtu….alasannye biase, sbb solo, patut salute kt die…puiii…yusof haslam pun komen x habes2 nk kasi up si nabil ni…bosan…

    kalo nk ikutkan syj baru minggu ni je yg buat lawak double meaning…sblm ni xde pun kot..

    kalo nk ckp sbb kurg fan vote, 60@70% markah from juri…fans 30% je..so, juri mmg sengaje buat dajal…alasan kurg umdi x bleh digunapakai…

    0

    0
  10. ziera says:

    sy rse lawak jambu minggu lepas je yg paling kelakar lawak minggu2 lain dgn lawak bodoh die je..sepah2 lak xabis2 syok sendiri promote konon2 tentang diri masing2 je nth ape2 nth..dh kering idea…nabil lawak die terbaik dan yang penting ade isi ble die melawak2..syiropun same mmg terbaik…bocey wpun xglamer tp tp tetap lawak dan sentase tingkatkn lawak dierg..

    0

    0
  11. Otak Burung says:

    As salam..

    MLM last week buat kat kedah.. pastu SYJ ckp pasal donat2 aku x paham sebab aku bukan org kedah.. tp aku tau mcm lawak sebab org kat stadium tu gelak manjang.. seyes aku blur.. slalu klu SYJ buat lawak aku boleh gelak x ingt.. tapi last week aku terpinga2.. esoknya tanya kawan baru tau..

    Tapi memg la.. lawak double meaning kdg2 bolh la kita layan.. tp mcm dah kelaut sgt.. memg hilang minat nak dgr dah.. ape pon keep it up SYJ..

    0

    0
  12. Nick Freak says:

    Indeed!!!

    0

    0
  13. Kak Senduk says:

    SYJ paling best masa Jihan jadi tokey karoke jamban dgn masa dia jadi Siti Nurhaliza! hahahah
    Go Jihan Go!!!!!!!!
    Nabil?? erk… buat lawak gelak sendiri.. boring…!
    Sepahtu? ermmm.. best lagi BOCEY!!!!

    0

    0
  14. kak bedah says:

    yeayyy!!jambu my feberet are back!!lawak gila siti nurenjoy katanya.hahaha
    SYJ ok pe lawak.kalau x lawak org xdela gelak.syuk tu ms kump balas mmg dia suka wat lawak dabel meaning, tp sejak dia dgn SYJ cm jarang je kan.terpulang pd pemikiran org, kalau kuning pikiran org tu, kotorlah lawak tu jadinya.
    takut2 bocey je kuar nnti…sygla dorg tu sgt fresh n kreatif

    0

    0
    • datin hangit says:

      Yes totally agree with ur comment!

      0

      0
    • phantom says:

      hahaha..jambu lawak?bodohkan diri cam2 lawak..mne taste org malaysia cmni..stkat lawak mnjerit..wat muka..ape pun x boleh…hahhaa..ble suh berlakun..suh msuk prtandingan asing…ape pun x boleh…klka?hahhaa

      0

      0
      • kak bedah says:

        p mam la ko.mesti ko xfhm klau tgk lawak Stephen chow.
        lawak dorg level tinggi ko kena pk utk fhm.mesti ko ni pprt pny geng kan.

        0

        0
        • phantom says:

          hahaha…ko la p mam…ko nk bndingkan stephen chow..dy tu pelakun…yg jambu ni leh ke wat mcm stephen chow time berlakun?dlm group je leh la..stkat raja lawak ats pentas jek..2 pun da basi…camni nk bwk ke luar..haha..cmni nk bndingkan dgan stephen chow??hahaha..

          0

          0
  15. samsul says:

    shiro pasti juara…sepahtu lawak dah basi LOL

    0

    0
  16. ghah says:

    tapikan.. x la seteruk dulu double meaning SYJ. aku suka SYJ dr awal lg. memang ngam depa ber3. lawak minggu lepas tu best sbb memang tempat2 yg depa sebut tu ada di alor setar dan mmg ada pun “DONAT-DONAT” tu…

    0

    0
  17. jannahariana says:

    syj patut kekal , dripada sepahtu , every week buat joke yg hadooo aje , tak lawak , just fans yg menjerit , tepukkk , bgai i hope shiro will be the winner , atau pun bocey .

    0

    0
  18. orang_penting says:

    SHIRO!!!!!

    0

    0
  19. 2 Cents says:

    Last week, Jambu dah ok. Sekarang Nabil pulak yang ganti tempat Jambu especially silent comedy. Pasal kentut yang juri suka sangat sampai bagi 4 bintang. LOL… Pathetic! Harap Shiro and Bocey boleh menang

    0

    0
  20. Anne says:

    Actually I was thinking pasal lawak donut tu. Sebenarnya ape benda yang double meaning? Seriously tak dapat tangkap.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Donut tu maksud lubang punkoq bg org utara..dan tempat2 yg dmaksudkan mmg ada donut2 tu..nampak syj mengkaji isu smasa di kedah..memang berdekak n harey tul masa syuk dok sebut donut..haha..sayang syj terkeluar coz syj grup yg kreatif, fresh, dan mengaitkan isu semasa dlm lawak dieorang spt isu minyak, penurunan kadar dividen asb, kes erma bayar saman ngan duit 5 sen..astro, pleaze buat mlm masuk utk syj..nabil sorry, mlm kali nie mmg tak best

      0

      0
  21. sara says:

    septtnya nabil yg kuor..syj ok per…wlaupn sy bkn org kedah..tp dpt tgkp jugk joke dieorg tu…n psl double meaning..sy rs..selama ni syj xdouble meaning pon…sepahtu lg luch..sb mlm tu siap raba2..lgpon come on la org msia…mcm la suci sgt otak msg2..kt ofis ary2 ckp double meaning klau yg laki tu…prempuan pon sme naik…semua itu alasan…syj lg bgus dr sepahtu n nabil…

    0

    0
  22. pminatsepah says:

    Sepah2 ! Sila buat mcm jmbu. . . Xde maki2. Xlh tkejut bdk2 tgk. . .

    0

    0
  23. Irfan says:

    x minat dgn SEPAHTU!!!! 2 minggu bturut2 lawak yg sama je (lawak psl menang keta alza n man of the match)…ntah pa2 je…. p, undian t’tgi… ;(

    0

    0
  24. zass says:

    sila kembalikan sepahtu yg dulu.. rasa mcm tak ngam sepahtu + rahim (yg suka menjerit)

    0

    0
  25. narr says:

    Saya harap yg dpt masuk final sepahtu, shiro, jqmbu & bocey. Sayang sgt SYJ keluar last week. Lawak diorang tu bagus sebenarnya..

    0

    0
  26. miss wanie says:

    SYJ = aku memang da agak da yang syj akan terkeluar…..kenapa? faktor undi, keaslian idea dan sikap juri yang memilih kasih. anyway, syj minggu lepas tak berapa menyengat sangat. bagi aku lawak silent comedy tu aku lansung tak paham dan perjalanan lawak diorang sendiri pun tak berapa lancar. pasai lawak ‘donut’ tu plak bagi aku ok per….selamber ja. tapi KEASLIAN tu tak ada. banyak da kumpulan-kumpulan lawak sebelum ni da buat.

    NABIL = untuk seorang lelaki yang pernah menjadi despatch dahulu bagi aku nabil ni seorang yang kreatif dan ada pemikiran yang genius. but by time aku perasan populariti yang dipegang mengubah cara persembahan lawak dia. dah makin kurang sengatnya dan makin kurang impaknya. namun masih ada idea yang jelas serta perkembangan cerita yang menarik. sayangnya nabil sekarang semakin lewa dalam menyampaikan lawak yang dibawa. samada kekeringan idea atau hanya lepas tangan kerana astro sudah berada di tangannya. (aku bukan peminat dan bukan anti-fan nabil tapi ini apa yang aku nampak sepanjang karier dia)

    JAMBU = untuk silent comedy minggu lepas bagi aku biasa sahaja…..mereka hanya menghabiskan masa yang diberi dengan mengulangi perbuatan yang sama. namun, lawak kedua mereka yang menyelamatkan mereka daripada tersingkir (bagi aku jambu patut tersingkir kerana prestasi mereka sepanjang maharaja lawak ini tidak konsisten.) aku terpaksa mengambil masa yang lama juga untuk memahami lawak jambu sepanjang mereka berada di dalam maharaja lawak mega 2013 ini. yus dan tauke ada chemistry yang baik dan aku rasa mereka perlu mencari idea yang lebih ‘segar’ dan mudah difahami untuk mengekalkan mereka didalam pertandingan ini.

    SHIRO = prestasi minggu lepas agak baik dan kumpulan ini sebenarnya mempunyai peluang yang cerah untuk menang jika tampil dengan idea yang asli (yang bukan cuba untuk meniru mana-mana kumpulan) dan permainan watak yang berbeza. lawak shiro bagi aku mampu membuat orang ketawa tapi tidaklah dapat membuat orang ketawa berdekah-dekah. ajak dan jep eh silap….shahrul diharap mampu keluar daripada zon selesa mereka dan cuba buat yang di luar jangkaan penonton

    BOCEY = lawak silent komedi mereka bagi aku hanya sederhana, idea diambil daripada pergerakan mr bean dan kebanyakannya penonton pernah lihat lawak tersebut. lawak kedua juga sederhana. maaf kepada peminat achey, disini aku nampak achey seperti cuba untuk overshadow dua rakannya yang lain (aku tak tahu plak nama yang dua ni) tapi yang lebih menyerlah bagi aku adalah si comel dan rakannya yang kurus itu (achey terlalu banyak menjerit mungkin nada suara dia agak tinggi. kadang-kadang bingit telinga mendengarnya) kumpulan ini mampu ke final jika tampil dengan lawak yang lebih baik dan kekalkan usaha yang mereka lakukan sepanjang pertandingan ini.

    SEPAHTU = bagi aku satu sahaja reasonnya untuk lawak sepahtu yang hambar minggu lepas iaitu…..tiada homework yang dilakukan. tak tahulah samada terlalu banyak show yang dibuat secara individu atau kekangan masa yang melanda kumpulan ini, tapi yang aku sedar kumpulan ini terlalu bersahaja dalam lawak mereka. sekali dua kali mungkin penonton boleh terima tetapi kalau hampir setiap minggu begitu penonton akan mula bosan. lawak spontan itu bagus sebenarnya tetapi jika terlalu spontan di dalam lawak, ia akan menjengkelkan yang melihatnya. aku peminat tegar kumpulan sepah. dari dulu lagi aku mengikuti perkembangan mereka. namun ternyata SEPAHTU bukanlah SEPAH walaupun masih mempunyai dua ahli yang sama

    minggu depan akan dipersembahkan di JOHOR, kampung halaman kumpulan SEPAHTU dan beberapa ahli kumpulan lawak yang lain. aku pasti yang comfirm kekal untuk ke final adalah Sepahtu, Nabil, Shiro yang berada di zon bahaya pula adalah Jambu dan Bocey. Anyway, good luck untuk mereka semua…chaiyok chaiyok !!

    0

    0
    • Anonymous says:

      miss wanie komen nie aku setuju lebih2 lg part bocey n jambu 2…melaut akay tgok achey 2 yg tersangat la over..dgn suara yg nyaring membingitkn lg telinga aku..jambu plak mmg sukar difahami n suka ulang2 lawak yg sama..lg org gelak lg die ulang…yg 2 x pulak korang kata jambu kekeringan idea,siap puji melangit,padahal isi lgsung xde..mmg bosan…tolonglah keluarkn jambu mmg sgt bosan dgn lawak mereka yg suka menjerit marah2 buat muka,buat2 blurr…yg juri nie pn 1 hal yg bukan2 dipuji,..xde mutu lgsung…MLM2013 sgt hambar n tidak bermutu kecewa sgt sb aku peminat MLM2013

      0

      0
  27. miss wanie says:

    SYJ = aku memang da agak da yang syj akan terkeluar…..kenapa? faktor undi, keaslian idea dan sikap juri yang memilih kasih. anyway, syj minggu lepas tak berapa menyengat sangat. bagi aku lawak silent comedy tu aku lansung tak paham dan perjalanan lawak diorang sendiri pun tak berapa lancar. pasai lawak ‘donut’ tu plak bagi aku ok per….selamber ja. tapi KEASLIAN tu tak ada. banyak da kumpulan-kumpulan lawak sebelum ni da buat.

    NABIL = untuk seorang lelaki yang pernah menjadi despatch dahulu bagi aku nabil ni seorang yang kreatif dan ada pemikiran yang genius. but by time aku perasan populariti yang dipegang mengubah cara persembahan lawak dia. dah makin kurang sengatnya dan makin kurang impaknya. namun masih ada idea yang jelas serta perkembangan cerita yang menarik. sayangnya nabil sekarang semakin lewa dalam menyampaikan lawak yang dibawa. samada kekeringan idea atau hanya lepas tangan kerana astro sudah berada di tangannya. (aku bukan peminat dan bukan anti-fan nabil tapi ini apa yang aku nampak sepanjang karier dia)

    JAMBU = untuk silent comedy minggu lepas bagi aku biasa sahaja…..mereka hanya menghabiskan masa yang diberi dengan mengulangi perbuatan yang sama. namun, lawak kedua mereka yang menyelamatkan mereka daripada tersingkir (bagi aku jambu patut tersingkir kerana prestasi mereka sepanjang maharaja lawak ini tidak konsisten.) aku terpaksa mengambil masa yang lama juga untuk memahami lawak jambu sepanjang mereka berada di dalam maharaja lawak mega 2013 ini. yus dan tauke ada chemistry yang baik dan aku rasa mereka perlu mencari idea yang lebih ‘segar’ dan mudah difahami untuk mengekalkan mereka didalam pertandingan ini.

    SHIRO = prestasi minggu lepas agak baik dan kumpulan ini sebenarnya mempunyai peluang yang cerah untuk menang jika tampil dengan idea yang asli (yang bukan cuba untuk meniru mana-mana kumpulan) dan permainan watak yang berbeza. lawak shiro bagi aku mampu membuat orang ketawa tapi tidaklah dapat membuat orang ketawa berdekah-dekah. ajak dan jep eh silap….shahrul diharap mampu keluar daripada zon selesa mereka dan cuba buat yang di luar jangkaan penonton

    BOCEY = lawak silent komedi mereka bagi aku hanya sederhana, idea diambil daripada pergerakan mr bean dan kebanyakannya penonton pernah lihat lawak tersebut. lawak kedua juga sederhana. maaf kepada peminat achey, disini aku nampak achey seperti cuba untuk overshadow dua rakannya yang lain (aku tak tahu plak nama yang dua ni) tapi yang lebih menyerlah bagi aku adalah si comel dan rakannya yang kurus itu (achey terlalu banyak menjerit mungkin nada suara dia agak tinggi. kadang-kadang bingit telinga mendengarnya) kumpulan ini mampu ke final jika tampil dengan lawak yang lebih baik dan kekalkan usaha yang mereka lakukan sepanjang pertandingan ini.

    SEPAHTU = bagi aku satu sahaja reasonnya untuk lawak sepahtu yang hambar minggu lepas iaitu…..tiada homework yang dilakukan. tak tahulah samada terlalu banyak show yang dibuat secara individu atau kekangan masa yang melanda kumpulan ini, tapi yang aku sedar kumpulan ini terlalu bersahaja dalam lawak mereka. sekali dua kali mungkin penonton boleh terima tetapi kalau hampir setiap minggu begitu penonton akan mula bosan. lawak spontan itu bagus sebenarnya tetapi jika terlalu spontan di dalam lawak, ia akan menjengkelkan yang melihatnya. aku peminat tegar kumpulan sepah. dari dulu lagi aku mengikuti perkembangan mereka. namun ternyata SEPAHTU bukanlah SEPAH walaupun masih mempunyai dua ahli yang sama

    minggu depan akan dipersembahkan di JOHOR, kampung halaman kumpulan SEPAHTU dan beberapa ahli kumpulan lawak yang lain. aku pasti yang kompom kekal untuk ke final adalah Sepahtu, Nabil, Shiro. Manakala yang berada di zon bahaya pula adalah Jambu dan Bocey. Anyway, good luck untuk mereka semua…chaiyok chaiyok !!

    0

    0
  28. Moi says:

    SYJ, Jambu and Bocey paling kelakar secara realitinya. Shiro ok cuma Shahrul agak ngada-ngada. Sepahtu and Nabil tu populariti. Juri semua takleh belah kecuali Sheikh Haikal. Paling takleh belah Yusof Haslam. Ko sokong pelawak famous and popular je kan.

    0

    0
  29. Gelembung says:

    Nabil tu hadooi….trus sgt Sampai x sanggup Nak tgk sbb geli. Xde modal x paham aku nape x tersingkir lagi

    0

    0
  30. melati says:

    Astro …simpati lah penonton ,jgn lah simpan si Nabil tu…memang rosak kan populariti Astro kalau masih simpan si Nabil tu lawak yg tak paham dan ulang2, jgn lah pilih kasih…kalau Nabil tak tersinkir minggu ni aku tak percaya Astro dah termasuk lah berita awani…jadi kalau Astro nak org percaya kan dia lagi singkir kan lah Nabil minggu ni,…kalau setakat kesian macam maner nak maju.

    0

    0
  31. yoyo says:

    memang betul pun komen anda semua,kita semua penonton dah sedia maklum ini permainan astro,juri pun sama jugak konon sayang la kat SYJ,tapi xde lak nk tolong,alaaa memang boleh je kalau nk tolong,ikutkan memang nabil patut keluar dah !!! memang aku tahu lawak silent komedi SYJ x best dan x berapa nk faham,tapi yg karoot komedia tu best walaupun double meaning.xkan sebab lawak double meaning blh kena tendang keluar???ni semua sebab undian kan..lagi satu yg pasal man of the match memang tipu la kalau dapat kat shuib,mayb juri bagi sebab kesian..sbb asyik dok mintak je tiap2 minggu.macam kebulur sangat nk man of the match..eeeiii tolong la lawak sepahtu macam taik asyik dok bahan si rahim tu…hmmmm dah si jepp tu ramai peminat nk buat macam mana,SHIRO best..jambu utk minggu ni pun ok,pak yus patut dapat man of the match,bocey pun ok jugak..tapi serius memang sedih sangat SYJ terkeluar,dah xde seri maharajalawak sbb SYJ xde,aku tiap2 minggu dok depan tv semata2 nk tgk lawak SYJ,lepas tu baru diaorang semua…CUMA alangkah best nya kalau ada undi masuk dari juri..huhuhuhu tolong la kembalikan SYJ

    0

    0
  32. lily says:

    syj kluar..sedih kot… tp nk wat cmne.. silent komedi die mmg xlawak lgsg.. lawak double meaning tu, aku lmbt phm sket..tp bile skali paham tergelak jugak aku sorg2..haha..hope x diamalkan lawak double meaning ni..takut nnt ter”over” lagsg org banned..

    anyway, kalau nk dibandingkan SYJ n SEPAHTU, aku rasa sepahtu punye silent komedi lg kurang ajar ok.. aku malu kot time die buat2 duit syiling termasuk dlm baju luna maya.. pastu buat2 nk seluk baju nk amik duit syiling.. kalo aku jd luna, perghh, awkward + memalukan.. itu pendapat aku lah..kalo luna maya x rasa spt yg aku rasa,xpe lah..

    hopefully bocey masuk final..huhu.. love u bocey..sorry..aku x mengundi korg..aku pn ada tanggungan jugak kat umah ni..PTPTN pon x abis byr lg..

    0

    0
  33. datin hangit says:

    Ade juri la kt cni. apepun jambu yg pling steady kot.. idea lain2 setiap minggu.

    0

    0
  34. raja lawak basi says:

    apa yang seronoknya maharaja lawak ni. aku tengok si AC Mizal tu lagi lawak berbanding dgn pelawak nya yg macam biawak. jurinya serupa temulawak. memang nak terbewwwak lah aku tgk maharaja biawak ni.

    1

    0
  35. keanu147 says:

    sy rasa bukan pasal org tak suke lawak double meaning tu..ok je..tp msalahnye group tu bukan feberet..takkan la kuarkan sepahtu, jambu, nabil ?diorg tu top 4 dari dulu lagi..so tgk la, minggu ni yang kuar bocey..tak pun takde penyingkiran lg..hahaha…

    0

    0
  36. Aidil says:

    Final Nanti :

    Juara : Sepahtu
    Naib Juara : Shiro
    Ketiga : Nabil
    Keempat : Jambu
    Kelima : Bocey

    0

    0
  37. wak says:

    betul tu…ranking diorg smp tahap ni je…yg lain2 tu lg power…bkn nye sbb double meaning…

    0

    0
  38. oct1882 says:

    bagi aku ok apa syj. aku gelak sakan tengok lawak diorang. diorang buat lawak double meaning, bukan directly lucah pun. even in our everyday life pun ada buat lawak double meaning. kesian syj.

    0

    0
  39. melati says:

    Lawak tahun ni yg paling saya tak boleh lupa ialah SYJ…masa Jihan jadi Nyonya jaga karaoke jamban tu, lawak tahun ni Jihan sebut….JANJI Haaa MISTI CIUM..tapi sayang Astro pilih kasih……….camner nak maju Astro?

    0

    0
  40. lalilu says:

    aku rasa mesti astro akn buat undian masok untuk yg dah tersingkir…. cam AF dulu….

    0

    0
  41. adik nara says:

    betol tuu..ak setuju sgt yg kazen nara ckp…sepahtu tu buat lwak shuib raba2 dada rahim mmg memalukn..kalau syj..lawak die bdk2 kecik pon x fhm…

    0

    0
  42. Jey says:

    Klo boboi buat lawak bodo n gatal xda plak org sibuk. Klo SYJ buat, ada je yang mcerca.Org lain pun sama double meaning la konon…

    0

    0
  43. Sian nyer la says:

    Aku pun rasa SYJ tu realitinyer memang lucu..sgt lucu. Chemistry is good…..Sayang mereka kluar,wlwpun lawak tu double meaning tp aku rasa kita harus berfikiran terbuka ( takpa la lebih bagus bfikiran terbuka daripada kita yang suka membuka tayang2 dada,bontot)..anggap lawak is creative and in that sense we accept whatever that make us laugh.Why not,kita mmg nak ktawa.Lgpun ada sense of morality kat situ….Please la Malaysian dont be so pathetic-cakap tak serupa bikin

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Zali nak p jual donat kat jalan keretapi..hahahaha…orang kedah je tau rahsia di sebalik jalan keretapi..

    0

    0
  45. […] Gambar Lawak Yang Mesti Anda Tengok […]

    0

    0
  46. anon says:

    SEPAHTU syok sendiri. Harap populariti je. Tak hardwork langsung. Macam ‘ah janji naik pentas borak2 sikit dah la.. tu pun ramai yang bersorak nanti’. PUIIIIIII!

    0

    0
  47. buddy shiro says:

    bagi aku,syj punya lawak agak mengaibkan org kedah.. tambah2 yg duduk berhampiran dgn tempat yg depa sebut.. aku sbagai org kedah memanglah gelak dgr lawak tu.. tapi klau dh teruk sgt bagi aku agak meng’aibkan’. Dan paling penting SHIRO bukan klon SEPAHTU ..kalau disebabkan suara sama,mana boleh kata sama.. Lwak depa every week pun bukan sama klau nak dikatakan klon..SOKONG SHIRO!!!

    0

    0
  48. […] SYJ Tersingkir, Lawak “Double Meaning” Makan Tuan (70) […]

    0

    0
  49. anything says:

    donat tu ape??

    0

    0