Written by serenity | November 13th, 2015

Sebelum ini, pelakon dan pengacara kelahiran Singapura, Shenty Feliziana mendedahkan dirinya telah dikasari oleh seorang pelakon lelaki ketika berbincang tentang masa depan perhubungan mereka. Wajah Shenty dilihat bengkak selepas dipukul dalam gambar yang dihantar kepada sebuah akhbar.

Walaupun tidak menamakan pelakon itu, ramai mempercayai pelakon lelaki yang telah memukul Shenty ialah kekasihnya Syazwan Zulkifly. Shenty memberitahu perhubungan mereka masih di peringkat perkenalan dan dia kini tidak mahu dikaitkan dengan Syazwan lagi.
 photo Screen Shot 2015-11-13 at 3.32.24 PM.png

Syazwan masih mengambil pendekatan berdiam diri mengenai perkara itu. Bagaimanapun, seorang pengguna Instagram menulis komen di akaun Instagram Syazwan, mengugut akan memecahkan muka Syazwan sekiranya datang ke negara kelahiran Shenty iaitu Singapura.


 photo Screen Shot 2015-11-13 at 2.28.04 PM.png
Sebenarnya, sebelum ini Syazwan pernah dikaitkan dengan sikap panas baran oleh media tempatan. Sikap Syazwan ini dikatakan menjadi punca dia terputus hubungan dengan kekasih sebelum Shenty iaitu Faye Kusyairi yang berlakon bersamanya dalam drama Istikharah Cinta.


 photo 1517126_858439334237313_820649499_n.jpg

Syazwan bagaimanapun bengang dengan tuduhan itu dan bertindak mempertahankan dirinya melalui satu status di Instagram:

Biar saya jawab ye… Berkarya betul opening artikel ni…sampai hilang mood raya n rasa tak hadam rendang bila tahu ‘CERITA SEBENAR’ saya berpisah????wowwwwwww…tak tahu la nk rasa apa dengan statement ni…hello, cerita sebenar awak tu dari mana??takde pun interview saya?jangan nak sebenar sgt tau..
And gigih yeh awak n teman rapat awak dalam industri (pegghhh industri) cik timah tu selidik pasal perpisahan saya???terasa diri ini seperti Brad Pitt pulak bila ada gigih selidik kes breakup saya ni…yer la industri kan,kene feeling paparazi sikit..ye tak..?tapi yang sedihnya..punya la berapi dengar cerita siap selidik bagai,end up PANAS BARAN adalah jawapan pasti n cerita sebenar saya berpisah?? Ini kali ke berapa dah saya bg tahu, tapi demi Diva tercinta, saya ulang la ye..saya bukan seorang yang panas baran yeh..saya marah pun susah..tapi jgn di provoke..setiap manusia ada limit kesabaran nya..tapi yang PASTI, berpisah seperti yang dikata bukanlah berpunca dari panas baran seperti yang awak tulis ni ye(rasanya nak btlkan statement awak tak?) Saya psiko and takde perempuan nak dekat?Saya boleh psiko kan diri saya untuk awak kalau awak nak..kalau la nak la…keras tau perkataan awak ni..ke awak yang psiko hari2 raya,bulan2 baik mcm ni and tv semua promosi kan kempen #kosongkosong #sykurselalu and awak tulis gossip cerita org berantakan berpisah dah sebarkan fitnah utk orang baca???siap terganggu mood raya n tak hadam makan lagi…SIAPA YANG PSiKo ni?? Sepanjang saya dalam bidang pekerjaaan ni,belom ada kes lagi tau director kene baling kerusi,artis kene pijak,asst director kene maki,saya tumbuk producer and wartawan kene penyepak saya tau..and saya pun tak pernah dengar lagi ada laporan polis dibuat sebab saya bertindak kasar dan panas baran dengan org yg saya keluar…ini keras yeh ayat awak ni…awak kene settlekan tau ayat awak ni..kalau awak cukup manusia dan sedar kita dalam bulan dimana org islam semua bermaaf-maafan
Tolong ye..tapi kalau tak nak,takpe..biar saya yang jadi manusia..saya maafkan awak ye..lain kali jangan buat lagi tau.

Kepada yang membaca and terasa saya over stand macam ni saya minta maaf..selama ni saya diam..tiba masanya saya bercakap.

Apabila berlaku perkara sebegini maka sedikit sebanyak memberi persepsi kepada orang ramai bahawa apa yang diperkatakan tentang Syazwan di ruangan pojok Diva Kosmo! itu ada asasnya.

Sekiranya mempunyai masalah, Syazwan dicadang mendapatkan bantuan dari pihak yang pakar. Adalah sayang sekali buat pelakon yang kacak dan berbakat besar seperti Syazwan untuk terpalit dalam kontroversi sebegini di saat namanya sedang meningkat naik.

Jangan lupa…Joget 1Malaysia @Melaka Sabtu ini 14 November, Banda Hilir, Melaka “Layang-layang, selayang…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Wednesday, 11 November 2015

105 responses to Syazwan Zulkifly Diugut Pecah Muka Sekiranya Datang Ke Singapura

  1. meow says:

    ermm… adeke org nk ngaku dia ada masalah psiko? ko ni mcm tak berani ngan lelaki tp pompuan hbs ko pukul..cerla attend anger management class syazwan oi…syg bakat ada, tp kerana attitude kau binasa.

    0

    0
    • Kiasu says:

      Takyah la nak pegi Spore tu. Tak rugi apa pun tak pergi sana. Kbai.

      0

      0
      • jannie singaporean says:

        Spore is the most richest Asian country… so ?
        oh lupa….orang Malaysial from kampung tak payah datang sini ok. Stay aja dekat kampung kotor penuh sampah kau tu uweeekkkkk .

        0

        0
        • Aurora says:

          Hi jannie. Yes im just a kampung girl from Malaysia who wish to tell you that ‘most richest’ is not correct in your sentence. You dont use ‘most’ and ‘-est’ together. I think you should come and stay in my ‘kampung’ to improve your English. Have a nice day!

          0

          0
        • jannie singaporean says:

          hey Aurora..did you realized your comment got so many disliked ????
          that means you are wrong, maybe you are the one who should improve your english skill. learn more at your malay kampong school.

          0

          0
        • Jannie bodoh says:

          Hoi jannie bodoh. Bangga sgt la kau duduk bandar richest country semua. Tapi level of english sedih! Aku rasa kau tu kat spore setakat duduk kat flat je. Lagi nak bangga richest country. Poorahhh!

          0

          0
        • jannie singaporean says:

          your name is Aurora ? ewwww such a fake name.
          kampong girl usually didn’t use Aurora as a name. It’s ok… i know your current situation in kampong. Their life very hard…they don’t have money and lives in wooden house. It was hurts when i know you live that way. So…before you wanna teach my english….let me donate you a mirror. Improve yourself first.

          0

          0
        • Aurora says:

          ‘Their life very hard’,’It was hurts..’ ,’before you wanna teach my English..’. Ooooh my bloody English oh Jannie from the ‘richest country in Asian! Mesti rakyat negara you malu giler dengan you sebab you just showed everybody the level of Singaporean English! Boy Im just so glad that I learned English from my ‘kampung’!

          0

          0
        • jannie singaporean says:

          i’m as a Singaporean also don’t want a lazy kampong Malay girl like fake Aurora come to Singapore. Just stay at your shitty kampong yang boleh pukul orang sesuka hati tu. At your kampong..no action gonna take because malay law rubbish suck like hell especially when it goes to kampong girl like you ! No need to complaint my about english…. You are the one who should improve your english skill and YOUR SUCK LIFE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • jannie singaporean says:

          Jannie is a girl name. wtf you call me boy ?
          you cannot bezakan girl name dengan boy name… gosh did i dibalas komen bersama dengan orang gila ?

          0

          0
        • I love Spore says:

          Jannie i think u better shit at your face because your english smells so shitty ok! Im also Singaporean dan kau memang memalukan org org singapura la. Cakap melayu sudah kalau tak tahu english!

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Hey Janine…you may not realized that your country once has been touted as one of the worst slump in Asia, back in 1960’s. So..watch your words. Do not forget who you were belong to. Your origin..A true Singaporean will not behave as what you did.

          0

          0
        • Aurora says:

          ‘Boy oh Boy’or ‘Oh Boy’.

          Usage notes: usually said to emphasize something good, but also sometimes used to emphasize something negative: I had a cold and, oh boy, I felt terrible.

          Jannie, rasanya u yg asal dari kampung hulu mana tak tau. Dont even know the word ‘boy’ in that context. Poor you. Ok lah. This will be my last english lesson to u as I cant bear seeing myself going low to your level. Bye bye jannie from the “most richest” country in asian!

          0

          0
        • jannie singaporean says:

          @pekerja gomen.. you mean pekerja gov right ?
          saya terdengar salary malay gov servant ni low, betul ke ? lepas tu malas datang bergosip setiap hari di sini. Apa lu makan gaji buta ? atleast in SG salary gov servant tu tinggi, fast service AND WE tidak bergosip semasa berkerja. @I love Spore…hey hun. harap you faham, saya tak boleh bila malasyia kampong ni kutuk our lovely country SG.

          0

          0
        • I Love Spore says:

          Jannie I tak nampak pun aurora using any bad words to u. U yg nampaknya guna words yg teruk dan memalukan rakyat singapura. Everyone love their country, but the way you do it so shitty la.

          0

          0
        • jannie singaporean says:

          awak panggil saya “boy” bukannya…. “oh boy” .
          komen awak.. “Boy Im just so glad that I learned English from my ‘kampung’!
          nampak tak beza dia ? tak kan x tahu kot Jannie tu nama perempuan.

          0

          0
        • Fitri says:

          Aurora
          tapi aku baca komen kau, memang kau sebut Jannie tu boy.
          tone tu jenis lain, yang komen kau tu kau kategori jannie sbg lelaki. Kenapa tak guna girl.?

          0

          0
        • I Love Spore says:

          Enough making yourself look stupid Jannie. Aurora is correct using ‘boy’ in her sentence eventhough it is without ‘oh’. It is just like ‘Oh God she is pretty’ and ‘God she is pretty’. Both are correct. Err jannie did you ever attend school?

          0

          0
        • Lily says:

          I always use ‘boy’ in my sentence. Even when im around my girlfriends. ‘Boy, im so hungry’, ‘Boy, what is wrong with her makeup’, ‘Boy, I just wish my team wins’. Doesnt mean when you use Boy, you are refering to a boy! Shame lorrr Jannie and Fitri.

          0

          0
        • Whateverla Jannie says:

          Jannie, looks like you just got burned. So just shut the fuck up, will ya?

          0

          0
        • milik allah says:

          ada orang singapore datang malaysia cari rezeki..ada jugak orang malaysia p singapore cari rezeki..hasil bumi semua hak allah..kenapa dgn bangga diri mengagungkan negara masing2..malu la sikit..dah besar semua.

          0

          0
        • omg says:

          Aurora..salute to you
          Jannie ke jenin nih..hahaha…oh my english!!! duduk diam2 di Singapore lah! tak yah nak masuk blog gosip Malaysia..

          0

          0
        • Woohoo says:

          Jannie singapork, pls use the CORRECT english. Apalah bodoh sgt ko ni nk kutuk org in english but at the end of the day ko tu yg nampak bodoh dgn english bangang ko tu hahaha kesian… Hmm ntah2 ko ni just org singapork yg duduk kt flat yg low class then poyo2 cam ko tu yg wt singapork tu richest or whatever fucking shit . Pls la jannie sial g cermin diri ko yg low class terlebih sial tu ada hati nk kutuk org malaysia. Org2 singapore cam ko ni la yg wt kn warga2 singapore tu nampak bangang and look like a pice of shit like u, bitches! Ahahahaha!

          0

          0
        • I Love Malaysia says:

          Jannie singaporean @ singa betina… kalau u bangga sangat dengan SINGAPORE!!!! Next time, jangan dtg JOHOR untuk isi minyak!! Kenapa susah2 dr singapore nak datang isi minyak kat negara KAMPUNG ni?? Uolls takde duit ke nak isi minyak mahal kat negara uolls??? u kata negara u “THE MOST RICHEST” kan?? Ke u tu cuma parasit je kat negara sendiri…oopppsss!!!

          0

          0
        • minah jambu olso singaporean ok says:

          Stop stop stop don’t gadoh gadoh ok be a good manusiasi alam yg fana ini..macheh..

          0

          0
      • Malaysia Boleh says:

        aku keja pat s’pore & gaji tukar duit M’sia lumayan you. rugi tak gi s’pore.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku kerja kat Malaysia pun mewah je hidup aku. Alhamdulillah. Hujan emas negeri orang hujan batu negeri sendiri, malaysia i love you!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kalau camtu elok suruh Shenti ni balik Spore kerja sana. Dia jadi host Hlive kalau bwk balik Spore ringgit tu berapa sen je jadi gaji dia. Rugi je dtg Malaysia kan kan? Tapi nak jugak kerja kat sini. Heran.

          0

          0
        • mummy says:

          melayu Singapore pun ramai datang kerja kat Malaysia….. jiran aku Singaporean. Dia cakap happy duk Malaysia .

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yg meroyan tu bukan org spore..dia menyamar je..nak buruk2kan negeri singapore..

          0

          0
        • minah jambu olso singaporean ok says:

          betol tu..

          0

          0
      • Singaporean says:

        wheres my comment Nara ?
        2 kali post….still tak approve. kan aku cakap Malaysia ni anjing kau marah….dah memang dasar Malaysia ni anjing pun x approve komen aku .

        0

        0
        • hehe says:

          Tapi sakai nak masuk malaysia jugak..memalukan.

          0

          0
        • Blah la says:

          Ni sporean meroyan mana ni sampai anjing2 kan Malaysia ni? Dah la masuk rumah org, ko anjingkan pulak org. Kat spore takde blog hiburan ke? Pegi la tabur komen bnyk mana pun kat sana. Yg ko menyibuk nak mengomen kat sini apasal?

          0

          0
        • Aggressive Malaysian says:

          attention seeking nye singaporeans ni. mungkin sebab gov Singapore tak bagi cukup kasih syg kat diorg ni. org tak layan dia mengamuk dgn bahasa2 camni. Yes, Singapore is a developed country tp org2 mcm kau ni proves that 3rd world mentality tu tetap ada.

          0

          0
      • kay says:

        RM 3.08 = $1

        0

        0
        • Anonymous says:

          So? U still live in a flat right?

          0

          0
        • hehe says:

          kau nampak kaya sebab kau berbelanja kat malaysia. Hakikatnya biasa je. Jangan tipu kalau dalam seminggu kau tak masuk malaysia borong barang banyak2. Kelakar.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tu la. Kalau sing dollar jadi rm4= $1 pun tak bagi kesan apa apa kat aku sebab takde kena mengena.

          0

          0
        • hehe says:

          n tq for stating that. So next time kalau korang singaporean komplen pasal harga barang atau tol da naik, saya dengan sukacitanya akan ckp “laaa..bukan currency korang 3x ganda dari malaysia ke??”

          0

          0
        • Anonymous says:

          Nampak sangat org2 Melayu Malaysia dengki ngan Melayu S’pore esp pat blog Nara ni.Nampak sangat tak der ilmu abt S’pore main hembus jer.Tak sedar ker ramai org Malaysia berlonggok-longgok beribu-ribu tiap-tiap pagi pat Woodlands & Tuas checkpoints masuk S’pore cari makan. Ader org S’pore bising? Tak der pun.Bila segelintir artis S’pore cari makan pat M’sia bab market pat SG is too small dier orang buat bising satu Malaya. Dia org nak timba pengalaman bukan hadap duit RM. Lagi satu kalau artis S’pore menang anugerah pat M’sia kecoh bising sekali dier orang protes tapi bila org M’sia menang beribu ribu dollar S’pore tak der pun org S’pore bising. Terbukti dasar iri hati & dengki sebati dlm darah daging korang.Dengki & iri hati tak boleh dipisahkan dari org Melayu.Tak tahu ker rezeki boleh dicari dimana-mana tapi Allah yg tentukan.Balik2 kutuk org S’pore duduk flat, S’pore tak cukup tanah masih blur ker & jgn lupa sebijik flat di S’pura boleh beli rumah 2 tingkat pat M’sia.Kalau S’pore sebesar M’sia kita org pun tak duduk flat & flat pat sini tak sama macam flat pat sana tu.Betul punyer tin kosong.

          0

          0
        • Sam says:

          Nampak sangat Melayu Singapore suka betul cari pasal dengan Melayu Malaysia. Tengok kat dalam tempat comments ni pon dah tahu. Rata rata comment from Melayu Singapore yang suka provoke Melayu Malaysia. Macam comment kat atas tu $1=RM3.08. Motif tulis macam tu????

          Anywho malas nak tulis panjang panjang. Buat malu je gaduh. Dahla melayu dengan melayu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kau ada belajar economic tak kat skh? Oh lupa kau sklh kampung..benda kalau sikit ramai memerlukan maka mahallah harganya bodoh..kalau bertimbun maka murahlah harga..seperti tanah di sg dibandingkan tanah yg luas berlambak yg tk laku kat malaysia tu..kami tinggal di flat tapi bersih segala keperluan ada..kau tinggal diatas tanah rmh kampung. Busuk dan kotor kperluan tak ada….kau tahu tak org melayu yg ke uni di sg ditaja 100% oleh kerajaan bagi yg berpendapatan rendah…itu ditindas ke namanya? Rakyat kau mrerempat mengemis di tepi tangga riba anak berlubuh sana sini..silap2 merempat kat negeri aku..lagu kebangsaan kita dinyanyikan dlm bahasa melayu..segala bangsa menyanyi lagu melayu..darjat melayu diangkat dihormati…itu ditindas ke namanya?? ..kalau tak siang2 lagi lagu kebangasaan tukar lagu cina..skg sedar tak apa itu maknanya ditindas?? aku ckp panjang lebar pun tak guna..senang ckp orang malaysia ni jealous pasal apa? Pasal negeri kau busuk banyk taik..rasuah merata2..dari org atas sampai org bawhan..yg menberentas rasuah pun ambik rasuah…pelik tapi benar ya..

          0

          0
      • Mek Cun says:

        sekurang-kurangnya orang duduk kampung duduk atas tanah. masih ada ruang nak bermain bola dan bercucuk tanam. harta orang kampung lagi banyak dari konon “orang bandar” sebenarnya.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Personally, everytime aku dengar statement “tak rugi pun”, “tak mati pun”, aku terus terbayang orang yang menaip tu sama ada mat rempit, orang kampung, ataupun orang bodoh bawah tempurung.

      Mungkin ketiga-tiga sekali

      0

      0
      • Booo says:

        Yang tulis ni pun mungkin salah sorang rempit kampung yg bodoh sebab dia nampaknya faham benar cara cara penulisan rempit. Hewhewhew

        0

        0
        • Anonymous says:

          Booo, mak kau melacur kat Singapore dengan bangla kau dah lupa? Sebab tu kau lahir sampai ke besar badan bau bangla cleaner.

          Aku tau kau miskin sebab tu tak pernah dapat sampai Singapore. Jangan nangis ya nanti gi bersihkan jamban banyak2 kumpul duit

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon 838pm. Kesiannya level bahasa dan akhlak org melayu spore ni kan. Hidup melayu tersepit sgt ke kat sana sampai bahasa jadi mcm tu? Kesian. Serius kesian.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon 9:05, aku orang Malaysia la bodoh. Jangan main serkap jarang kalau tak tau latar belakang. Jangan kesian kat aku, kesian kat mak kau sebab bangla pun nak sebat, anjing

          0

          0
        • Who let the dogs out says:

          Laa orang ke? Ingat ke anjing. Menyalak kuat sgt! Buat malu Msia je!

          0

          0
        • Anonymous says:

          “Who Let The Dogs Out”, mak kau yang keluarkan. Dia keluarkan anjing2 tu dari sangkar, pastu dia kangkang depan anjing tu, tabur susu kat p*ki dia, pastu suruh anjing tu jilat.

          Itu la hobby mak kau. Tak lama lagi kau pulak yang kena ganti tempat anjing2 tu hari2 menjilat p*kim*k sendiri

          0

          0
      • punjangga says:

        Betul la.. orang lain bikin panas, orang lain yang jadi panas. Suka beno cakap tak rugi, tak mati.. Yang ni cakap jangan datang singapore, yang ada cakap balik singapore. Mana tau jodoh diorang, mereka bahagia siapa dosa?Hihihi.. (gelihati).

        Media Biasa bikin panas dengan alasan nak keroh kan jernih, tapi sebalik nya apa jadi? Lu PK la sendiri.

        Jodoh, rezeki, mati itu di tangan allah yang Esa. Bukan sedap mengata.

        0

        0
    • Godek says:

      Bwk solat byk2,insyaalah kurang ler sikap dayus ko tu.Ni bru kapel dh naik tgn.Klu dh kahwin jgn2 patah riuk anak org

      0

      0
    • malaysia lawan singapore says:

      finally bro finally ko tumpas.shenty ko pn xyah nk selesa sgt sbb ko pn sama hipokrit,bebila pn ko bole dpt balasan tuhan.so xyah la nk tunding jari kt mamat ni sorg sbb korg dua sama je hipokrit.syazwan,tumpang tnya mana gf ko yg putih melepak tu?lari sbb ko tmbuk ke lari sbb xtahan bf buaya?dlu korg penh msuk oh bulan skali aku xla berkenan sgt,tp asik tgk gosip ko je masalah aku dh xminat ko. sian pulak aku kt gf ko.hati kental dia baik level 999 speed mart.aku pulak rasa nk sekeh gf ko sbb baik sgt.ko nk benti belakon kn,suruh shenty benti sekali pls. benti belakon dlm tv benti belakon lua tv skali.tq

      0

      0
  2. Anonymous says:

    tu-lah saper suruh ko pukul anak orang???? belum kawin ko dah tangan-tangankan dier. hishhhhh jantan cam ni jgn buat laki danger uuuu……..

    0

    0
    • Anonymous says:

      hehe betul tu..dah sedap lanyak anak org kata tak panas baran. buat apa lah menipu diri sendiri kata tak panas baran. org takkan cakap kalau takde sebab lah dik.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kau nmpk ke dia pukul anak dara org? Ish! Fitnah

      0

      0
      • Anonymous says:

        bodo dasar buta. tak kn shenty saje2 tumbuk muka die. syazwan pon dah ckp die tersiku katenyee…jgn minat artis mcm bodo lah dik. bukan dpt faedah kat ko pon. bodo kate fitnah.

        0

        0
    • Whateverla Jannia says:

      Scary nak mampus weyh mamat camnih. Lepas ni kalau ada lagi pompuan yang nak kat dia memang ajaib gila lah. Cari nahas sajork.

      0

      0
  3. Pekerja Gomen says:

    Bukan main lagi dia cakap besar…
    Endingnya… nah.. ambik 1 rekod report polis atas nama kau..

    0

    0
  4. jannie singaporean says:

    Lu semua orang Malaysial jangan main2 ya dengan kita org S’pore…. kita boleh sula lubang pantat you seluruh Malaysial . understand ?! Boleh imagine seluruh Malaysial kena sula ? i hate Malaysial rubbish uweeeekkkkkkkkkkkkkkk

    0

    0
    • MyTwoCents says:

      Aku rasa dia ni bukan asal spore. Maaf ya org spore dari tadika dah diajar bahasa Inggeris. So jgn lah nak laga2 kan org msia dgn org spore. Apa manfaat yg anda dpt?

      0

      0
    • xyz says:

      Jannie, kat Singapore takde blog hiburan ke?
      Your statement memang kelakar gila, nak sula konon padahal populasi berapa je pun. You meroyan sebab stuck in Singapore ke apa? I strongly believe ramai lagi nicer singaporeans out there, you sorang je takkan berjaya buat I benci singaporeans.

      0

      0
  5. kiah pekasam says:

    aduiii NARA oi…kan ke psl isu syazwan bg kenyataan ni dh lama dh kot.xkn bru skrg kau up balik…NARA ni suka COPY PASTE blog org lain taw sbb xde IDEA sbnrnya..choiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kiah, bodoh tu simpan sikit ya Kiah.

      Nara letak statement lama tu sebab si Syazwan baran ni berlagak dengan statement dia dulu, konon dia tak salah, sebab kalau betul dia pukul orang mesti ada laporan polis.

      Sekarang gara-gara panas baran dia, statement lama dia tu nampak sangat menipu and coverline.

      Kau faham sekarang?

      0

      0
  6. Psiko? says:

    Boleh kawan dengan Azma Aizal Yusoof. Geng pukul perempuan.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kurang kasih sayang. tu yg pukul perempuan. kesian. dayus

    0

    0
  8. ???? says:

    aku rimas bila tgok lakonan dia yang selalu jadi panas baran. walaupun berlakon aku tetap sakit hati. ingatkan setakat lakonan & dia berjaya menjiwai watak. kalau gosip2 ni benar patut pun dia berjaya menjiwai watak sampai aku rimas bila tgok lakonan dia dlm drama.

    0

    0
  9. melati says:

    eeeee mamat muka kampungan….

    0

    0
  10. anonymous says:

    kalau terjadi kat singapore memang dah kena remand prison….cabul jer kat singapore dah kena rotan…kat singapore…letak tangan atas pompuan / isteri / anak etc nama nya letak tanya..paling singkat kat remand 3 bulan…kerja keras….haizzz no point kejar kan org yang panas baran…tapi tak nafikan ramai pompuan pun suka pasangan yang panas baran cos they think panas baran can protect them

    0

    0
    • Anonymous says:

      In Malaysia kena report polis dulu lah baru boleh take action, kenapa perempuan tu x report polis ? Kalau report polis dan didapati bersalah…mamat tu boleh ringkup dalam penjara .

      0

      0
      • Anonymous says:

        minah yg kene pukul ni da wat repot.tp tarik balik repot atas alasan bapak mamat ni skt jantung.so minah ni sian kt family si mamat ni la.kalau x mmg polis amik tindakan dah.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sian ke sebab ada hati lagi.esok2 lepas beberapa bulan kua statement “kami masih bersama kerana dia janji sudah berubah,dan saya masih sygkannya” hahahah wei dunia artis ni susah kita nk percaya.especially pelakon.sama je dua ni.baik bf baik gf drama.ok skrg rating emma dan kamal jatuh sbb sazwan dan shenti.kah kah

          0

          0
  11. Anonymous says:

    Siapaaa dorg ni wei

    0

    0
  12. Kemurungan says:

    Memang mempunyai aspek yang gelap di bidang artis. Harap peraturan yang tepat boleh dibuat secepat mungkin untuk memelihara hak-hak pelakon.

    0

    0
  13. . says:

    Aku pelik dgn segelintir org perempuan. Kemain beriya cakap suka lelaki jenis bad boy.. Nah hamek kau bad boy!!

    0

    0
  14. melati says:

    Betol lew tindakan Pompuan tu…tinggal kan jer jantan panas baran ni…..setahu saya Jantan2 yg panas baran ni..poket kosong ckp pun kosong, pastu ketuk duit GF…pastu berlagak tapi tong kosong jer…Abg saya penah tumbuk org panas baran ni, lepas kena tumbuk trus macam tikus nyembah kaki kat Abg saya….itu pengalaman saya lah…hihihi.

    0

    0
  15. Halijah says:

    Yg komen tu jgn nk jadi Batu Api !
    Org spore baik org malaysia Baik .. Yg jahat org2 yg suka buat onar komen cam tu aje .
    Kita sebangsa .
    Industri hiburan pun kecik la sangat.
    Yg Bab Syazwan mengaku BRAD PIT tu plse la PATUT PATUT sikit . Dek oi.
    Tolong jaga diri sikit bila nk mengaku cam tu ..

    0

    0
  16. melati says:

    Singapore ker Malaysia ker..janji aku pijak di bumi nyata……Tapi sekarang ni aku rindu kat Che Ta….maner kisah Che Ta …bg Nara oiiii…aduiiii tak sabo nk kentot kat muka Che Ta ni…………………..

    0

    0
  17. Orang singapura says:

    La……. ape lah komen2 kat atas ni… nk ckp english tak bagus la.. malaysia bagus la.. singapore lagi bagus la… korang semua kene ingat.. walaupun kita lain kerakyatan.. kita semua tetap orang melayu… kita serumpun.. betul tak?????? Aku baca korang punya komen terkekek ah jap.. komen pun ada yang takde kene mengena dgn artikel kat atas…Sudah!!!!!!!! Jgn nak bertekak lagi!!!

    0

    0
  18. cik tipah says:

    mana ada org nak mengaku berak kalau tengah jalan…baca komen balas dari syazwan pun dah dapat agak panas baran ke tidak…orang kalau memang penyabar kena hentam or difitnah macam mana pun still boleh control bahasa…ini sampai nak penyepak bagai memang PENYABAR lah sangat kan…diri sendiri je tahu panas baran ke tidak…komen balas tu BETUL KE BOHONG…

    0

    0
  19. kk says:

    singapore basuh berak pom guna air dari malaysia.. diam la ko

    0

    0
    • Sporean says:

      Betul tu..spore basuk berak guna air Mysia..tapi bukan percuma eh..dibayar..dan bukan sme air dr Mysia..kenapa nak burukkan keadaan tokok tambah..sepatutnya berdamai..macam mana kita perlukan Mysia..Mysia pun perlukan Spura..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kita beli air dari kau bodoh..bukan free..kita beli dan bersikan pas tu jual balik pada kau..pandai tak otak kita? Kau apa tahu

      0

      0
  20. Malaysia Vs Singapore says:

    sumpah aku nk gelak baca gossip ni.finally bro finally! akhirnya playboy bersiri ni tumpas di tgn permpuan.shenty ko pon jgn nk selesa sgt dgn situasi skrg sbb ko pn bkn baik sgt,kaki jantan jgk tuka setahun tah bape kali tuka.ko kt spore dlu pon ko mcm mana kn zaman2 ko sg airline (jengjengjeng),msuk theband pn culture shock memalukan singapore je ko ni.bila2 tuhan pn bole balas kt ko,pndai ckp kt syazwan bia tuhan balas knon.puih.nasib ko baik syazwan sbb gf ko dlu baik,tak dedahkan siapa ko.ko berani buat sbb gf ko dlu org biasa2 bkn artis level mcm ko,aku pulak pns tgk gf ko dlu punya baik level 999 rasa nk debik dia.klo aku dh lama aku blah jntan mcm ko.nk kata hdsome xde pn.ayat manis la kot.pandai ko simpan kn.tp org xbodo,dlu ko kesana sini usung gf ko org nampak.mana pegi gf ko dlu tu?kau tumbuk jgk sampai dia lari ke?huhuhuhu

    0

    0
  21. malaysia lawan singapore says:

    sumpah aku nk gelak baca gossip ni.finally bro finally.ko tumpas dgn permainan ko sndiri.shenty ko pn xyah nk selesa sgt dgn situasi skrg sbb ko pon bkn baik sgt mse ko sg.airlines dlu,skrg pn ko hipokrit.so xyah nk balasan tuhan sgt sbb ko pn anytime bole kene.jgn ckp besar k.mana gf ko syazwan?lari jgk sbb mkn penmbuk ko ke lari sbb dh xtahan dgn prangai buaya ko?tula dpt gf baik level 999 speed mart ko buat prangai,aku lak rasa nk sekeh tgk gf ko tu relax nk mmpos baik.hish!sbb dia org biasa,bkn artis level ko bkn jnis gila pblisity.dlu mse ko dgn dia msuk gossip oh bulan,aku xla minat sgt,tp lps tgk asik gossip ko je masalah,sian pulak aku kt gf ko.kental hati dia kn tgk ko syok sndiri upload tnjuk yg ko kaki betina.org xbuta syazwan,ko dlu kesana sni dia jgk ko usung.kalo aku malunya nk mngaku ex bf.slps diamati ko pn bkn la hdsome sgt,org gila kt ko sbb ko artis,berduit.kalo ko org biasa?renungkan dan selamat beramal.apa pon semoga ko dgn shenty dpt hidayah.if nk benti belakon depan tv benti belakon lua tv sekali.hihihi

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Abg nara.bosan la asik gossip dak syazwan ni.next pls

    0

    0
  23. Mana jennie says:

    Mana si jennie yg memekak bising tu.sibuk baca gosip mlysia.pegi la baca blog hiburan singapore kau tu.kerana jennie seekor habis smua bgado.bye

    0

    0
  24. Mat K says:

    Silaplah…

    0

    0
  25. Whatsoeva says:

    Jantan ni mmg psycho. He can make girl pity @him even die dah buat macam2. Nasib aku xkene bodoh dgn jantan ni.mana2 prempuan yg pernah kena bodoh dgn mamat ni, sila tampil kedepan. Aku nak duduk makan popcorn,ketawakan lu

    0

    0