Written by Bella | September 14th, 2015

Gara-gara tidak mengikut tema berpakaian di Festival Filem Malaysia (FFM 27), aktres Syatilla Melvin yang hadir ke majlis tersebut dengan hanya memakai T Shirt dan berseluar jeans telah di kritik dan dituduh tidak menghormati anugerah berprestij tersebut.

Tidak mahu terus dikecam, Syatilla menjelaskan beliau tampil sebegitu kerana tidak mempunyai pakaian yang sesuai kerana pada waktu tersebut beliau bergegas dari lokasi penggambaran di Pulau Pinang untuk hadirkan diri pada acara FFM 27.

Buat Syatilla,  kenapa orang ramai harus mempersoalkan gaya beliau pada malam tersebut sedangkan ada lagi selebriti yang hadir tidak mengikut tema.

Perkara yang orang tidak tahu adalah saya bergegas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur semata-mata untuk menghadiri acara tersebut dan memberi sokongan kepada industri dan rakan-rakan. Benar pakaian saya tidak mengikuti tema tetapi saya tiada pilihan kerana sibuk di lokasi penggambaran sebelum itu sehingga tidak berpeluang mencari pakaian bersesuaian.

Jika diikutkan boleh dikira dengan jari berapa ramai yang mengikuti tema. Tindakan menunding jari kepada saya agak ‘over’ dan isu ini tidak sepatutnya timbul.

Untuk pengetahuan anda, Syatilla langsung tidak melintasi acara karpet merah kerana tidak mahu mendapat publisiti murahan dan sedar beliau tampil berpakaian yang tidak mengikut tema serta ingin menghormati majlis berkenaan.

Itu lah pelik juga bila ramai je yang kecam Syatilla Melvin kerana hadir ke FFM 27 dengan pakaian yang tidak ikut tema. Kami pun setuju, memang ada jugak selebriti yang melakukan perkara yang sama, paling ketara Shaheizy Sam masa jadi penyampai anugerah.

Sumber Berita: mStar Online

35 responses to Syatilla Melvin Dikecam Hadir Ke FFM27 Hanya Memakai T Shirt Dan Seluar Jeans

  1. kutu says:

    majlis ni bukan baru sehari dirancang..dah berbulan2..
    kalau rasa2 tak de baju sbb sibuk shooting g la singgah mana2 butik..beli baju kurung pon takpe..
    at least sesuai le ngn majlis.

    0

    0
  2. nok says:

    ape la yg sam npk pada dia ni…baik nora danish yg beranak 1 tu

    0

    0
  3. Anonymous says:

    yang datang pakaian tak ikut tema pun dapat je masuk .. kenapa tak larang masuk je kalau artis mana yng tak ikut tema tu.. nasib SINGGAH gak sebb mendapat jemputan.. kang kalau tak datang jadi isu la plak.. nasib baik berbaju bergini daripada pakaian seksi… dia dah ada alasan dia sdri..

    0

    0
  4. AKU says:

    aku rasa ok jerr dia pakai jeans dengan t shirt tu..lagi pun bukan tshirt semata-mata..ada kot hitam tu kat luar kan…bagi aku dah cukup formal macam tuu…apa la sangat pentingnya majlis filem tu..asalkan dia tak telanjang sudah..berlambak yang selama ni majlis berprestij pakai baju macam nak telanjang…tak hevoc plakkk..by the way aku bukan peminat dia..

    0

    0
    • mimi says:

      betul la. asal tak telanjang dah la. nape? sebab dia tak pakai gaun ke? asal show up sudah la walaupun dengan tshrit ngn jeans. so what? tak payah nak komen la pasal dia tak pakai tudung, kalau pakai tudung pun masih ketat cam kebanyakkan artis lain yng kononnya berhijrah.

      p.s: aku bukan peminat dia

      0

      0
    • Lois lain dari lain says:

      Betul tu…Benda kck mcm ni pn nk jdikan isu bsr…Lgpn bj tu bkn tshrt umh biasa dn ada kot jgk,kira brgaya jgk la wlupn x menepati tema…Hal yg kck2 yg x bagi masalah kt sape2 atau kt mane2 ni boleh ke x pyh la nak bsr2kan, payah2kan…

      0

      0
  5. Small matter pun nak kecoh says:

    Hai hai hai … please lah. Small matter macam ni pun nak kecam dia. So she tak berpakaian gaun. SO WHAT? Bukannya cacat pun event ni. So tak payah lah meroyan sini sana nak “kecam” dia. Banyak lagi hal lain lebih penting. Like the quality of the pecalonan or pemenang. Harapkan glamer je … yang menang entah apa-apa pun.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    ok dr tasha yg tayang tetek tu

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Okayla pkai mcmni even tk ikot tema pun.kang pkai baju nmpk tetek org panas mata pulak negok.haiii mcm2.semua serba tk kena.melayu melayu

    0

    0
    • minah jambu says:

      kalau dia ni pakai baju kurong pon kire ok ada jugak class..ni pakai macm orang nk balek klantan ! tengok tempat la kalau nk pakai macm tuuuu huh ! macm benot betol si tilla Melvin huh !

      0

      0
  8. minah jambu says:

    bukan nk suroh dia tayang tetek tapi pakaian tu agak2 la sikit bukan Nye nk gi bazzar …majlis ni bukan Nye ada setaon sekali …elehhh dia sengaja lah ! bergegas konon bukan Nye di kasi tau last minit nk kalang kabot sangat !! dh di kasi tau siang2 pon nk bergegas ke ? mengarot kan ! tk payah la la kasi tau yg awak tu bergegas dari pulau pinang ke kl ke ape ke jawab aje awak perpakaian begitu pasal sengaja senang kan !! sengaja nk burokn majlis n sengaja nk sabo majlis huh !

    0

    0
  9. MINAH POTPET says:

    lebih bagus dari yang telanjang mcm T_ _ _ _ ehem ehem tuuu…
    pakai baju tp smua nye nampak

    0

    0
  10. mamma says:

    care less ignore more
    ala..artis hollywood p mtv award pun pakai simple je pon..dpt gak anugerah juta..x pyh tema berbagai..

    0

    0
    • yayayayayayaa says:

      MTV lain. bukan formal.

      0

      0
    • Isla says:

      Jeans is always a no no utk acara rasmi. Besic etiquette macam tu pun tak tau kerrrrr….kalau tak ikut tema ok lagi.

      Bukan Syatilla je tak tau benda ni, ramai lagi rakyat Malaysia yang rasa “ok jerrr” pakai jeans untuk acara rasmi. Patutla kau tgk org Malaysia belasah pakai t -shirt bola/ seluar pendek pegi wedding.

      Kau ni tak penah tengok Oscar ke? Oscar to them is what FFM to us . Tengok macam mana artis barat melaram di Oscar? Jgn banding dengan MTV. MTV is a more relaxed award show.

      0

      0
  11. POYO says:

    eleh..benda ni pon nak kecoh.. mampos die ar xnak ikut tema. lain la die gi masjid pakai mcm ni..baru la jd isu.. kah kah kah.
    #anti tasyashila

    0

    0
    • minah jambu says:

      jangan cakap pasal masjid la semua orang satu donia tau nk masok masjid ape nk kena pakai ! ini bukan kecoh tapi dia dh SABO majlis ! kalau dia nk tlanjang pon orang ape peduli tapi tengok tempat lah ! minah BENOT !! huh !!

      0

      0
  12. cik kelly says:

    dia pergi jugak walaupun tengah kalut balik dari shooting. kira dia support gak majlis nih. banyak2 sabar la dik.. sifat org melayu banyaknya mcm tu.

    0

    0
  13. girl2 says:

    MASALAH NYA BERPRESTIJ SANGAT KE ANUGERAH KAT MALAYSIA NI????FILEM NTAH APA3..DRAMA PLAK ASYIK CEDOKK DARI PENULIS NOVEL..

    0

    0
  14. Wak lu says:

    Ckp je lh nk sdondon ngn sam .knon nk shti sjiwa lh.sam lum ckp pe2 lg..jgn prasan.kang frust trtonggeng.

    0

    0
  15. bellazai says:

    huk aloh.bru langgar tema majlis dh kecoh..yang berpakaian langgar hukum Allah kemain ramai tmsuk c melvin ni jgklah tp at least sopan jgklah sb not showing too much skin.. #bukanustazahjadian

    0

    0
  16. Diva says:

    Adoi minah pelakon ni…suka kasi la alasan entah apa. cakap la ko nak sama ngan mamat evo tu. there’s no reason kata baru balik shooting la itu la inila. dh sampai, pi la tukar baju di tempat sana. kawan tapi berkepit entah apa. kalu ko x kepit ngan mamat tu, ko x takkan ada jalan pintas nk hadir kan….muka masam lepas Fazura menang, terasaaaa kaaa?!!!!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    minah low budget memang macam tu

    0

    0
  18. What is has proven is that it finally learned its lesson about fetch quests,
    they’re okay every once in a while, but ultimately tedious tasks.

    Paper trading is especially important in the futures market because
    the market can move against an investor very quickly and decimate his entire portfolio.
    Online farm games have become very popular in the past years, and people from all over
    the world enjoy playing them.

    0

    0
  19. vogue says:

    Melintasi Red Carpet Dikatakan Mencari Publisiti Murahan..Patutlah ramai tak lalu..sebab yang type kat page ni pun agak B..jugak..Red Carpet tu bukak utk cari publisiti..kalau rasa tak boleh lalu..tak payahlah buat red carpet..sah2 KO ambik jerk gambo kat tepi2 bersepah2 ..apa lah..harap diperbetulkan yerk..

    Red Carpet tuk orang yang hadir dan menghargai sesiapa sahaja tak kira bangsa , keturunan dan agama..no publisiti murahan..rasa nak hempok jerk yang cakap macam tu..sebab aku pun lalu red carpet…

    yang tak ikut tema tu satu hal..alas an tak sempat ..tapi dapat ticket vip..choyyy

    0

    0
  20. Hazab says:

    dia ni perasan diva sgt! pd hal…..

    0

    0
  21. zaza says:

    bagaimana nk dptkan perhatian media kalaw masih xda job?
    dgn buat bnda bodoh yg memalukan dri sndiri.

    0

    0
  22. Aliza says:

    The next article features a variety of money-saving methods from good luck voucher hobbyists.

    0

    0