Written by Bella | April 26th, 2015

Digandingkan didalam siri drama Hati Perempuan, Syarul Ridzwan dan Mia Ahmad mula memikat hati penonton dengan keserasian dalam lakonan, meskipun pada awal siaran drama tersebut ramai yang menganggap lakonan kedua-duanya agak kaku.

Melihat  kepada karakter yang cukup romantis dan padan ketika bersama melalui drama itu, peminat mendoakan agar pasangan itu menjalin hubungan cinta dengan serius di alam realiti.

Rupa-rupanya, Syarul dan Mia sememangnya sedang berpacaran dan hubungan itu masih berada di peringkat awal dan belum diketahui umum. Kemesraan mereka jelas terpancar apabila mengikuti siri jelajah Bas #Dramasangat anjuran TV3 di Melaka baru-baru ini.

Buat masa ini baik Syarul ataupun Mia masih belum memberikan sebarang komen atau mengiyakan berita bahawa mereka sedang hangat bercinta. Pada kami kalau hendak bercinta pun tiada salahya.  Terus-terang mereka memang nampak comel dan sepadan bersama.

Sumber Berita: Kosmo

 

101 responses to Syarul Ridzwan & Mia Ahmad Hangat Bercinta

  1. macam2 says:

    gosip semataaaaaaaa….takde cerita ke nara?

    0

    0
    • Roke says:

      Haishh.. baru tkena sikit.. da tgglkan awek yg da lama.. lelaki2.. harap gosip ni x betul. Awek SR yg lama da cukup cntik x kurang dri mia kayu ni..

      0

      0
      • anonymous says:

        Maaf ler..lakonan so-so je..aku tengok sikit je, dah rasa x nak tgk. lagipun x sesuai la, mia ahmad kat luar bertudung tapi dlm drama pegang2.

        0

        0
        • koko says:

          cerita giler kelebik burit lagi ke ni ?

          0

          0
        • Lelaki says:

          bosan nyer aku dengan perempuan yg bajet ayu macam ni, tak ader ker perempuan yang tak bajet ayu ?

          0

          0
        • mutiara says:

          Bàru berlakon1,2 drama, suam2 kuku dh ada gosip padal cintan cintun.
          Tak membina lgsung!
          Budak2 nk up mmg suke gosip haprak cmneh.
          Next!!

          0

          0
        • yokies says:

          hentikan lah cerita yang tak membina minda ni . point cerita ni aper ya ?
          setakat nak tunjuk scene2 berdua-duaan baik x payah buat cerita.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          selalu cam ni..berlakon sekali, terus bercinta..pastu last2 putus…banyak dah cerita cam ni..tolong laaa…jangan jadikan lakonan tu sbg alasan utk korang meletakkan cinta sebagai permainan…apa aku merepek ni?

          0

          0
        • Bani Yisrayels says:

          Melayu kasta rendah ja yg tgk drama and movie2 murahan ! Last time pon i tgk Rindu Bertamu di Abu Dhabi saja !! Yg laen menggelikan

          0

          0
        • ema.ibrahim65@yahoo.com says:

          bosan sangat tgk drama ini .naik meluat

          0

          0
      • peminatmarah says:

        sya mmg minat SR n skrg baru nak minat mia tp kalo btulah diorg berdua.hmmm….bye2.dua2 xminat dah.senang2 je tinggalkn awek lama yg duk sokong drp blkg. kot dia cemburu pun dah mmg lumrah pompuan.post gmbr ista xhingat. tgk keith foo mane ada nak post sgt gmbr heroin yg berlakon dgn dia.pfftt…oh btw iols xminat pun keith.lol

        0

        0
        • Anonymous says:

          Dah tkde jodoh dgn deena knpa pula awak sibuk sangat. Kita manusia harus reda dgn apa jua yg Allah beri pd kita.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Cantik ke? Atau mata awak yg buta.

        0

        0
      • nurul says:

        Knpa korng nk ckp yg mia ahmad x pdn gan syarul?aq rse korng ni buta tau sbb ko x nmpk yg mia ahmad tu 1000kali gnda lgi lgi lawa dri deena klau diorng brcinta pn ape mslhnya lgi satu klau mia gan syarul di tkdirkn untuk brkhwin ko nk ckp ape????ko x bleh hlngkn

        0

        0
    • minah jambu sayang nenek says:

      minah jambu suka fatah n sherry semoga bahgia sampai ke jinjang pelamin..amin..

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      minah jambu tersangat lah heran kenape penyokong JDT bila pasukan JDT kalah PERAK kenape penyokong Nye ngamok ? ada sape2 yg boleh jawab ?biasa laa nikan GAME adakalah ada menang ..bila menang dorang suka pulak sorak2 JDT kalah kenape nk ngamok ??? tolong sape2 kasi jawapan..

      0

      0
    • Norhafiza Mohd Nor says:

      hello masa bila plak si syarul ni putus ngn awek dia???????????????

      0

      0
  2. noknokgorgeous says:

    Btw SR dah ada awek la, yg dua ni untuk promo Hati Perempuan tu je la .. Please SR, jangan nak cari yang lain ok, keep up the good work ok .. kat forum tu dah ramai hentam anda ok, berlakon lek lok, abaikan kontroversi yg merepek tu ..

    0

    0
    • hero says:

      hah. SR please jgn tinggalkan aweks yo. Untong betoi ada aweks cantik, pandai menjahit pulak, pakai tudong pulak. hihih

      0

      0
      • Anonymous says:

        Jodoh dan mati adalah rahsia Allah. Klau dah di takdirkan bukan jodoh sr dgn deena kita tak boleh pertikaikan lagi. Jadi ada mata tengok dan ada mulut zip aje. Hal keaadan diri kita sendiri pun kita tahu kenapa nk ambek tahu hal orang.

        0

        0
    • Anonymous says:

      btull! tuu..

      0

      0
  3. Chica says:

    That’s a good news!! Syarul and Mia is a sweet couple…

    0

    0
  4. macammacam says:

    please laaa awek dia yg sebelum nie..deena emir tu lg ok kot..hurmmmmmmm

    0

    0
  5. milah says:

    sah ler tu di awal percintaan ngn mia sebab kat ig dia 2 mgu lpas ada lagi gamba gf dia arini cek da delete da semua

    0

    0
    • akusukadia says:

      ape la awak ni…fikir positif la sikit…awek SR tu bukan artis, mungkin dia delete semua pic tu sebab nak jaga privasi awek dia ke…please think out of the box k ;)

      0

      0
  6. human says:

    Ish memandai jelah gosip ni. Panas lak. Punye lawaaaa gf SR tu woiiiiiii. Dah lawa, pandai cari duit, menutup aurat. Such a perfect girl i ever seen. Kalau betul mia dgn sr tu brcinta Hmm mmg sedih a. mia tu i harap cume urusan keje. Msti gf die sedih baca gosip ni. tulis tak pakai akal. Be strong gf SR. I selalu support you because im what it is like if in her shoes ???????? i do support cerita hati perempuan ni tapi taklah over mcm fanatic fans out there yg nk sgt dorg brcinta in real life. Hadoiii please la nara ni!!

    0

    0
  7. semoga ada jodoh suatu hari nanti yer

    0

    0
  8. anon says:

    Dua2 tak kenal….tapi yg lelaki hensem, yg perempuan biasa2..

    0

    0
  9. jenjenijannadan says:

    Jumpa pompuan ni kat aeon taiping…baru tau budak taiping…
    sesungguhnya dia takdaer aura artis pun….muka dia biasa2 jer….

    0

    0
  10. Anonymous says:

    dah agak. tengok tatapan dieorang bedua dalam drama tu macam ada something special, rupanya tengah hangat becinta, sepadanlah die orang, lebih suke tengok syarul ridwan bejambang macam ni daripada dekat drama bukan puteri sebenar

    0

    0
  11. Cik yah says:

    Gosip je la ni semua..memandai je buat headline mcm tu…bnd x sah n xconfirm xpayahla nk jdikkan berita mcm ni…kesianla kt diorg2 yg kene gosip tu..

    0

    0
  12. bijan says:

    mia ni aku rasa nmpk kaku sbb intonasi suara tak dak sama..mendatar ja..tapi skrg makin better la dari dulu..

    0

    0
  13. mTb says:

    kalau SR nak dekat MA takpelah, DE tu mungkin cerita dulu kot. alahai, biar je lah sesuai apa. i loikeeeeeee. kesian SR serabut, bagi lah dia tenang sikit. bagi dia buat pilihan sendiri :D

    0

    0
  14. shima says:

    gosipppp jelahhh ni. memasing takdek cakap ape punn. jgn laa duk mengutuk oii. tak baik. belakang2 kitaa taktau. entah2 sr ng Deena dah lama putus,and bkn disbbkan si Mia nih. once again,kite taktau. so,jangan assume bukan2.

    0

    0
  15. siti syahidah says:

    Seandainya perkara ini benar, ingatlah apa yg berlaku ada hikmah yg tersembunyi. Hanya Allah Yang Mengetahui segalanya. Utk Deena, mgkin Allah dah aturkan yg terbaik utk hidup adik. Begitu juga Syarul. Bercinta lama pun tak semestinya berakhir dgn perkahwinan. Betul..semua lelaki nakkan wanita yg cantik dan bijak. Kecantikan tidak menjamin kebahagiaan. Tp kita tak tahu apa yg Syarul rasa dan apa yg Deena rasa. Kadang2 lama kenal pun tak wujud keserasian. Sepatutnya uolls bersyukur kerana diuji sekarang. Kelukaan, kepedihan dan kesakitan itu hanyalah sementara. Buat apa nak sedih pada insan yg belum tentu ditakdirkan menjadi jodoh kita. Pertemuan itu Allah yg aturkan dan kita kena redha seandainya perpisahan terjadi. Ingatlah setiap ujian yg datang itu adalah tanda Allah sayangkan kita. Letakkan Allah di hati, In Shaa Allah ada jalan penyelesaiannya. Pertemuan Syarul dengan Mia pun bukannya kehendak mrk, terdetiknya rasa sayang dihati pun bukan kehendak mrk. Itu semua kehedak Allah. Kita fikir logik, mrk sblm ni pun pernah berlakon bersama tp knp perasaan sayang itu tak timbul dan skrg perasaan itu wujud pd saat ini, itu semuanya dgn izin dr Allah. Siapa kita nak menidakkan ketentuan yg Allah aturkan. Jgn sesekali menghina dan memburukkan org lain krn suatu hari nanti kita sendiri tak akan mampu sembunyikan keburukan kita. Jgn terlalu membenci krn perasaan itu akan bertukar menjadi sayang pd suatu hari nanti. Yg penting mrk adalah anak yg baik di mata kedua org tua mrk. Peganglah bahawa soal hati itu adalah hak mutlak Allah s.w.t. Jodoh itu rahsia Allah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Saya setuju sngt dgn anda. Jodoh dan mati kita di tangan Allah. Cinta kita pd Allah adalah kekal abadi tpi cinta pd manusia akan binasa juga.

      0

      0
  16. rahsia says:

    first time ni komen kat beautifulnara, hewhew tapi betul lah bila tersebar gossip kata SR ni dgn MA terus rasa mcm blerghhhh rasa mcm tanak tgk dah drama tu hahahaha. DE tuu dgn SR since SR belum fofular lg kot. i love to see them. hope diaorg still bersama.

    0

    0
  17. Adik Manis says:

    Kalau betul pun SR bercinta dgn MA. Biar lah dia. Sama cantik, sama padan. And actually SR dah lama break lah dgn Deena tu. Kawan Deena tu sendiri yang cakap dkt ig SR. If you are lucky enough, then boleh lah baca comment dia tu. Tapi tak tahu lah if SR dah delete gambar tu ke belum. Deena just nak SR bersihkan nama dia je. Yelah, siapa suka kalau dikaitkan dengan orang yang no longer part of our life kan? yang lebih2 sebenarnya fans. Fans yang mulakan semua ni. Fans yang dok sibuk kaitkan semua in one situation. Yang lain pun terus curious, so semua nak amik tahu. Stalk sampai ke hujungnya. Dah tu sebar cerita tah pape. Like come on, kita tak perlukan peminat mcmni dalam industri seni. Oh btw, saya bukan Mia Ahmad. Dan bukan Syarul Ridzwan. Bukan macai2 dieorg jugak ya. Bukan artist. Bukan sesiapa. Cuma seorang manusia yg mahu memberi pendapat. Negara demokrasi kan? #spreadthelove muahh ciked hihi

    0

    0
    • kucing says:

      yes agree..SR & MA tak penah ckp apa2..cuma gambar2 mesra.mungkin utk promosi drama HP..tp ada 1 komen dari sorang followers dia duk komen dan tag nama ex gf SR..dari situ orang start korek cerita..dari situ la bermula segala2..pelik ngn manusia ni..

      0

      0
  18. Azizah says:

    Tak usah gaduh2 ye soal jodoh ni ye! Selagi belum kahwin, blum dikira spai jodoh. Rmai yg kawan bertahun2 akhirnya tak kawin, sbb jodoh tiada kan? Sokong Syarul & Mia couple. Couple je baru, andai kata jodoh milik mereka, jagalah perhubungan suci tu ye! semua tu dah ketentuan Allah, yg komen ni sudah tentu peminat Syarul & Mia kan?

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Bila kuar gosip camni…semua hentam mia…actually…kita kn dgr dr semua pihak…pihak sr, mia n deena…from my point of view…kita mgkin x tau mslh apa sr hadapi ngan deena…since ketuk2 ramadhan..kalo perasan sr macam nak lari2 je jwb soalan pasal gf dia dr sheila rusli…just my 2 cents..the perfect answer is…jodoh di tangan Allah swt…dgn sape pn sr nnt…mia ke…deena ke…kita doakan la yg terbaik…btw…korg yg cakap mia n sr cam kayu…dah baca ke novel hati perempuan?sila baca sebelum hentam org ya…. ;)

    0

    0
    • ????? says:

      x kuasa aku nak baca novel sampah cmni. x habis2 cerita pasal perempuan biasa kawin dgn org kaya, laki bini gaduh, & then mengandung, dpt anak, & blablabla~ budak2 baru nak up je layan novel sampah cmni. x menjana minda lansung hokeyh. btw bg aku kalau dah kayu tu kayu jugak & x semua org leh hadam dgn lakonan diorg ni. kalau nak dibandingkan dgn lakonan pelakon2 TLU mmg jauh berbatu2 ketinggalan.
      dr segi moral value pun mcm xde je. asik gaduh laki bini tapi x pernah nak belajar utk faham & atasi masalah diorg. kononnya masing2 educated tapi emo melebihi rational thinking. sedeyh dgn drama2 melayu yg xde kualiti ni.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Apa masalah anda? Klau tk suka jgn tengok dan lebih baik anda pergi sembahyang maghrib tu lebih baik.

        0

        0
    • kak jah says:

      Sr dgn Deena dah lama stop deena pun dah delete gambar sr sblm kes mia lagi .. last update sr kat ig deena masa SR accident hr tu.. dah lama sgt .. so mia bukanlah punca.. MIA kayu ? yg kondem dah baca novel??? novel tu mmg yuhanis hati batu keras kejung … jgn tau nak kondem jer

      0

      0
      • Anonymous says:

        BETUL. K.jah watak Yuhanis dlm novel tu mmg kayu, ego, kata cerita n adaptasi novel….. xyah kalut la SR nk nikah dgn sape pun.. Bkn pkai duit u all pun… Sape yg xminat yah tgk..tp mak jemah tgk ig SR dh cecah 303K follower….

        0

        0
    • Anonymous says:

      mia bukan kayu tapi watak novel tu sendiri yang buat dia jadi kayu.
      dia masih baru untuk dikenali, jadi bagi dia peluang. jangan bandingkan mia ahmad dan gf SR. masing-masing ada kelebihanya.

      0

      0
  20. orang says:

    Keluar sudah segala jenis manusia dekat siniiiii hahaha weh kau bercinta ada orang heran tak. Diorang ni pun manusia biasa mia dengan syarul bukannya malaikat pun . Aduh! Chill la, diorang bercinta pun apa masalahnya and kau siapa nak judge benda lama, ada dia bagi statement ke dia dengan mana mana before ni pun ? Bendanya korang judgemental tahap apa tah. Dia berlakon kata kayu, sabar lah orang tgh belajar mana ada pandai terus! Cuba kau deka situasi dia, think before you speak! Please lah. Rasa tak nak tau pasal gosip ni , laju laju scroll baca benda lain. Simple weh, korang je manusia manusia yang suka merumikan keadaan. Blergh! mentaliti.

    0

    0
  21. kiah kokdiang says:

    hah? makin better??? kiah tgok sama ja kekakuan depa berlakon dri episod pertama smpai skrg….yang lelaki ckp x bukak mulut yg pompuan plak alahai monotonous gila expression n voice intonation. TOLONG LA ABES CEPAT..stress ok tgok crita xdak expresi muka..grrrrr~~~

    0

    0
    • bibik says:

      totally agree 200%. muka takde expressi langsung… padam mood nak tonton..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ada orang suruh akak tngk ke? Tkdekan. Jadi lebih baik akak pergi sembahyang dri bt dosa kering.

      0

      0
  22. fh says:

    Tgk ig SR dkat 1000 komen kat pic dia dlm kpal trbang..n ade sorg tu ngaku dia kwn DE, dia explain psal hbgn SR n DE da lme putus cme SR xckp ape2 sbb tu pminat duk komen mcm2..tpi, kita yg xtau citer xyah wat spekulasi mcm2..ksian depa betiga..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    lebih suke tengok wajah keayuan mia ahmad dari gf syarul diana emir, tapi dua dua same cantek, same betudung

    0

    0
  24. peminat drama says:

    xkisah la ampa nk bencinta pon..tp please la lakonan tu jgn kaku sgt..ni arap gosip lebih tp belakon nan adooo..please la study cikit pasal face expression n voice intonation b4 masok set..jgn kecewakan peminat2 crita melayu mcm hakak..crita ni not as expected..novel dh ok..tp drama nan adooo..tp hakak suka betol lakonan beto kusyairi, ungku ismail, christine suzanna…sgt real sgt natural lakonan..learn from them ok :)

    0

    0
    • peminat drama says:

      ehh..ada jugak yg dislike hakak nyer komen..korg x penah tgok beto @ ungku @ christine belakon ke???best giler ok..nmpak natural giler..klau korg jenis hadap muke cun sado hensem mmg ler xtao saper diorg ni..nadiya nisaa pon best..hakak sukeee…klau diorg gabung dlm stu drama msti meletop..

      0

      0
      • saja nak komen says:

        dah tengok hello baby? ada beto and nadya nissa. best kew? pelakon best tak semestinya drama/filem akan best. contoh terdekat hello baby tew. menyesal tengok kat wayang. tengok kat wayang sebagai peminat tegar beto keh!

        0

        0
        • peminat drama says:

          hakak tgok aku dia & tong gas..ade beto nadiya siti saleha..giler klakar..best je combination beto n nadiya even nadiya dlm tu bukn heroin..citerasa org tua mcm hakak lain kot..ke sbb pengarah pon best..

          0

          0
  25. aida dee says:

    masyallah apa masalah korang. malu la dgn perangai melayu yg suka bergosip n maki hamun. bila nak minta maaf. jari jemari yg ketuk keyboard akn bertanggunjawab di akhirat kelak. tak takut Allah ker. atau korang ni bukn islam. kenal secara personal pun tak. kalu syarul ada gf takkan la dia berani buat mcm tu. aku tgk ketuk2 ramadhan, dia mengelak bila shilla tnya pasal gf. yg aku faham dia dah lama clash. fikir la dgn akal. otak letak kat kepala lutut.

    0

    0
  26. mojo says:

    Masaiiah apa masalah korang.asyik buat drama kemaruk cinta.ini semua menjadi ikutan remaja.tak takut Allah ke wahai pelakon drama.buatlah cerita yang berpelajaran sikit,asyik kemaruk celah kangkang je.kat luar pun cerita kemaruk cinta.dah cukup duit kawin je.elak gossip,fitnah.walaupun tak kena secara personal.aku harap udah2le buat drama kemaruk cinta nie.carilah cerita lain.orang arab buat cerita pasal basikal pun boleh pergi oscar.aku tak tengok ketuk2 bagai tu semua.okey je

    0

    0
  27. PuanSri mayang says:

    Apa pun PuanSri mayang tak suka SR dgn sesapa..Btuila jodoh dtangan Tuhan, tp memandangkan SR pn bru bertapak dlm industri ni, jgnlh nk sakan cinta lokasi..Dlu gan Zarina xjadi takkn skrg gan si mia ni plak…adehhhh.
    Bina kerjaya dlu, mantapkan lakonan, bg menang anugerah dlu brulh fkr nk kawin ke apa ke…ye dak…
    Apapn PuanSri Mayang tetap sokong SR…

    0

    0
  28. kohkohkoh says:

    mule2 ngok citer ni, trus terdetik..agak kuang ajar si yuhanis sbgai isteri bile bercakap n melayan suami..kejenye asyik nk melawan n terpekik2 mrah suami bila xpuas ati.. dah la bertudung. bg pengaruh negatif semata..bih baik aku lain zikir tv al hijrah..tenang waktu mgrib aku

    0

    0
    • ????? says:

      Totally agree with your comment. kalau ye pun x puas hati dgn hasben x payah nk mengamuk sakan. benda boleh bincang kot. that’s why aku menyampah dgn kebanyakan novel, drama & filem melayu. cari masalah mmg pandai tapi nk setelkan masalah fail & asik2 buat kesilapan yg sama. nasib la dpt hasben yg leh sabar, kalau x mmg da lama kena cerai.

      0

      0
  29. Lotus In Sahara says:

    Haha.wey, pelakon senior sekarang dedulu memula berlakon kayu gak. Bukan sume pandai terus. Rilek laa. Nanti2 pandai la die. Learning process maa.. Duhhh!!

    0

    0
  30. nora says:

    sory x bape berminat dengan citer hati perempuan, TLU ttp di hati and x ley move on smpi skang..sbb lakonan pelakon2 TLU amt terkesan kt hati, sempoi, slumber..x mcm lakonan hati perempuan, serius jauh beza..x ley nak hadam..

    0

    0
    • kiah kokdiang says:

      betoi..kiah setuju..

      0

      0
      • pe tu? says:

        saje je ak nk tnye..TLU tu stand tuk pe wei?klo btoil la cm pe ko ckp ni ak pon nk cube gak tgok TLU tu..

        0

        0
        • ????? says:

          Teman Lelaki Upahan. tajuk & plot agak cliche but at least ada moral value. lebih kepada kekeluargaan. lakonan para pelakon mmg sempoi walaupun ada muka2 baru dlm drama tu. looks natural & convincing

          0

          0
        • kiah kokdiang says:

          TLU best sbb hero heroin punyer lakonan slamber..hero dia klakar..bkan jenis control2 smpai dia ckp apa pon kna up kn volume..pndek kta kiah suka la..yup..plot crita agak cliché tp lakonan superb gila baq hang..

          0

          0
  31. mak jemah says:

    SAMPAI SKRG MAK XPAHAM CITE HATI PEREMPUAN NI..CITE PALING TEROK DI ABAD INI

    0

    0
  32. nora says:

    tgk la TLU, konfem mmg x rugi, asyik senyum je tgk citer tu…klu tgk hati perempuan, mcm xde perasaan lak ati ni, x tau nape…kan bagus klu ada TLU raya lg besh..nape rating TLU x kuar ek?tv3 x gtau pn..

    0

    0
  33. NALIYA says:

    HEROIN PALING KAYU DI ABAD INI!

    0

    0
    • bodoh says:

      dah lama aku perhati si NALIYA ni. dulu dah kena bash teruk dekat comment roti kaya pasal ozlyn. skrg kau bawak diri ke beutifulnara pulak ye.

      0

      0
      • NALIYA says:

        suka ati aku lah bodoh… yg ko sakit sgt ati tue apehal?? pendapat aku,aku punye suke lah nak komen mende pn. xyah nak cbuk2 perhati aku k. gi sekolah sane! blaja pandai2. jgn tunjuk prangai bodoh kat cnie xleh nak trima pendapat owg lain. (pasni xyah nak blas blik komen aku dgn sebut brg sndri.wat malu jer)

        0

        0
  34. Anonymous says:

    Sorry yek…drama skang ni dah jd mcm drama/ filem India..penuh dgn angan2..pikir logik…aku xpenah jumpe lagi kat Malaysia ni lelaki yang diikut oleh wartawan kemana pegi seme org nak tau kecuali artis..cite xlogik n mmg xlangsung menggambarkan kisah hidup kita mase kini..berhentilah dari hidup dgn angan2..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    maaf kalau bersuara tapi dalam novel memang watak heroin ni ada pasang surut.
    kejap ok kejap tidak. harap yang komen cakap mia ahmad ni kayu, sila baca novel dulu baru anda tau..aku yang baca novel ni pun pening tapi bila tengok drama dia lagi menarik sebenarnya. mia ahmad dan SR artis dan manusia biasa jugak. doakan yang terbaik untuk mereka.mereka ada privasi masing-masing. Dugaan bercinta dengan artis memang macam tu..banyak bersabar ok mia ahmad dan SR.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    muka mia nie cam shila amzah…btul ke???hehe

    0

    0
  37. mojo says:

    Drama kemaruk celah kangkang.pengalak pembuangan bayi.asyik mengasyikan.sampah semua nie.

    0

    0
  38. yaya says:

    Drama plg bosan ..tiap kli tgk drama ni tekanan drh aku mst naik…. Dgn heroin kayu…. Dia blkn cita petang2 dlu pon x best kayu gak… Tp bkn nak kta la babak romantik dlm citani x mnjadi rasa jijik n geli je…satu lg baju diowg dlm cta ni color blocking gla…sakit mata weyh

    0

    0
  39. minah jambu sayang nenek says:

    minah jambu pon tk suka ini drama th happe2 aje..minah jambu suka tengok drama bencinta drama dia bagos .hero n heroin lakonan dorang bagos..sekian terima khaseh ye thank u..

    0

    0
  40. anon says:

    ni pelakun semusim j..2×2 lakunan kelaut…ha elok lah bercinta pastu kahwin,buat kerja lain tak yah berlakun..buat orang mengata jer

    0

    0
  41. propaa says:

    Aargghh citee mengarutt.. TLU jugak di hati!!!!

    0

    0
  42. Kedegang says:

    Saya TAK SOKONG Syarul n Mia bercouple… tapi saya SOKONG diorg KAWIN je terus… HAHAHAHAHAHAHA!!!!!

    0

    0
  43. sokong je mana baik says:

    aku ni nak cakap lah sikit kan, aku TAK TENGOK SANGAT TLU tu sebab aku rasa bangang je memula heroin dah merepek peel nya. pastu merepek lagi kurang ajar dengan bapak lah bagai. so aku tak minat lah tengok TLU walaupun sejuta lebih orang duk tengok. pastu lelama jalan cerita jadi ok dan ok. Samalah juga dengan hati pompuan ni. memula tengok memang kekayuan dan kelaut china selatan. tapi… cerita dalam novel dah cenggitu. apa yang nak mengkayukan orang je korang ni? aje biarlah si mia nak berlakon kayu. dah itu gaya watak dia. nama pun ikut NOVEL. kalau korang leh terima watak bengong si Kyra dalam TLU, takkan takleh chill dengan watak yuhanis? nak kata korang berlakon tak jugak. kalau korang jadi extra dalam iklan GST pun belum tentu penuh penghayatan. so moralnya, let the story goes as it should be. meroyan lebih tau korang. rilek-rilek je sudah. tak suka jangan tengok. senang. sebab kau dah KEMARUK ngan TLU, kau nampak cerita apa pun lepas tu macam sampah. cliche malaysians. hahah. kbai !

    0

    0
    • bukan bermaksud ku cemuih says:

      ehh..klau xbole trima kritikan mcm mna nk improve bakat..x gitu???Ni bukan pasal watak dia dlm cite tu tp pasal cara dia berlakon..xde wide range face expression..nada pon sma je..tp bagus jgak la sbb skrg bole la maghrib awal..tgok 20 minit je pastu off tv…

      0

      0
  44. mak jemah says:

    HAHAHAHA..MAK LAGI SUKE TENGOK CITE BE CAREFULL WITH MY HEART…HEROIN CUTE DAN SEMPOI…

    0

    0
  45. zaaa says:

    dkt ig deena emir mmg dh lma dah xda gbr SR & ari ni xda gbr deena dlm ig SR so kita sbg peminat (kpd yg x mnt SR abaikan) doa yg terbaik buat dia, mia dg. deena..kalaujodoh dia dgn mia/deena trima je dgn hati terbuka

    0

    1
  46. angie says:

    Hai Mia Ahmad @Meah !!! Dia ni budak Taiping, dulu geng scooter masa zaman sekolah ..

    0

    0
  47. Sweetnya Mia dan Syarul ni…

    0

    0
  48. adieq rayyan says:

    Mulut org nie kite tk bleh ttup bkan mcm mulut tempayan??nk kata pn agak agak la fkir la skit perasaam org….klau dia org bercinta pn yg korang sbul ape hal…

    0

    0
  49. no name says:

    jangablah kurang ajar sangat…mia kayu????ko sapa nak cakap macam tu???cuba ko pergi berlakon tengok..hebat tara mana sangat..awek SR tu macan lh cantik comel sagat.. muka so so je pun.. nak backup lebih pula ko nii….#SUPPORT MIA AHMAD SYARUL RIDzwan

    0

    0
  50. budak hot says:

    Korang siapa nak kutuk artis!!Kalau korang hebat sangat kenapa tak berlakon je!!Buktikan kehebatan koraong dulu baru boleh kutuk!!Jangan ada yang baling kerusi sudah bila penonton tengok lakonan korang!!

    0

    0