Written by AbangNara | November 11th, 2010

ac mizal

Syarikat jualan langsung yang diasaskan oleh AC Mizal disyaki beroperasi tanpa lesen Akta Jualan Langsung 1993 seperti yang diwajibkan oleh Kementerian Dalam Negeri, Koperasi & Kepenggunaan (KPDNKK).

Laporan Utusan Malaysia ada menyebutkan bahawa mereka turut membuat semakan di laman web kementerian, namun tidak menjumpai nama syarikat milik AC Mizal dalam senarai “SENARAI SYARIKAT YANG PERNAH MEMOHON LESEN DI BAWAH AKTA JUALAN LANGSUNG 1993” (keyword: AC Konsortium), di mana database kementerian yang paling terkini telah diupdate pada 2 November lalu.

ac mizal

Kementerian juga telah memulakan siasatan dan memantau rapi kegiatan syarikat tersebut berikutan aduan orang ramai.

UPDATE : Jabatan Perdana Menteri turut buat laporan kepada KPDNKK mengenai perniagaan AC Mizal. Laporan penuh di AC MIZAL: AKTA JUALAN LANGSUNG 1993 DAN AKTA PEMBERI PINJAM WANG 1951.

Sumber berita : Syarikat jualan langsung selebriti tiada lesen?

Dicedok bulat-bulat dari rakan media kami, OhBulan.

P.S: Artikel kami sebelum ini yang berkaitan AC sedang diteliti untuk membuang komen-komen yang berbaur fitnah dan kontroversi. Nanti kami republish.

153 responses to Syarikat AC Mizal Disyaki Tiada Lesen Jualan Langsung?

  1. myra says:

    yeke..cian AC huhu..sumernye dah terbongkar

  2. Tin Kosong Penuh says:

    1??

  3. [email protected] says:

    nasib baik xjoin

  4. JAHAT BENAR says:

    MCM2 LER…

  5. rosh says:

    tggu je apa kptsnnya…lgpun takleh komen lbh2 psl DAC dh bt report kena ugut…bahaya..hehehe

  6. Kasih says:

    bertimpa2 mslh dtg kt ac pas isu tuntutan dr syafnie tuk ank2…. jgn pndang ringan hal2 berkaitan rezeki ni krn setiap bahgian tu ada hak….

    papepun hope ni jd pengajaran pd smer agar x takbur dan riak gan rezeki Allah bg krn setipa kekayaan dan kesenangan tu Allah bole tarik blk bl2 masa yg Dia nk….

    • Bukan artis says:

      Setuju sgt2…semua ni terbongkar lps dia ria’ terlepas dr hukuman penjara tu kn?!

      • Kasih says:

        btl tu…. sbb dia kata dia xsalah… dan syafnie yg memfitnah dia selama 8 thn nie….. ni la balasan Allah bg pd org yg riak…

        • Toyot says:

          Satu demi satu terbongkar. Apabila senang, jangan lupa diri, riak, takbur. Sekarang … Kena ingat doa orang teraniaya makbul…

        • kimie says:

          semua website nk cari cerita AC seblum ni dah hilang.. termasuk blog Abg nara nih…

          abg nara mane previous issue post pasal AC gan gelang yer….?? tak sempat nk baca aritue…

    • littlemia says:

      skrg ni ALLAH bayar cash…

  7. Tin Kosong Penuh says:

    Tapi betul ker gelang dia bleh buat sihat yer?? mmm.. saper penah beli?

    • [email protected] says:

      tapi kalo xder bukti yang gelang tu boleh buat seseorang tu sihat,,,,

      bagi kaum lelaki haram memakainya,,,,
      kalo betoi boleh bekesan, buat le gelang tu sebagai jam ke,, atau benda lain yang tidak haram tuk lelaki pakai

      • ana says:

        betul tu..HARAM hukumnya lelaki pakai gelang….AC pulak galakkan lelaki pakai gelang..Setiap kejadian ada hikmahnya…semoga AC insaf….

    • aku alin says:

      aku pnah cuba gelang 2..demo je la nak beli xla mahei n cm something wrong gak..ok..mula2 bdak 2 suh aku gmgam tgan n dia tkan ke bwah so aku trinkotla nak jatoh..peh pkai gelang 2 buat aksi yg sam tp aku just relax je xjtoh pun..n aku xrasa tgan bdak 2 mnekan gmgaman 2..trasa cm badang la kjap tp xla smpai tahap mkan muntah

  8. miah says:

    good job bro aidid!!

  9. patot ac berani taruk harga memahal..
    apa daa…kantoi!

  10. luvlavender says:

    mungkin Tuhan 2 nk ambk blik hak yg sepatutnya ank2 dgn bekas isteri die dpt…ade hikmah…

  11. [email protected] says:

    doakan rezeki yang kita dapat halal n diberkati Allah

  12. gee_poziah says:

    pulak dah…lainla mcm kita2 ni kan..jual tudung ke,baju ke ngan kawan2 kat tempat keje..tak payah la ambik lesen ke apa ke,kan..hehehehhe…untutng pun setakat cukup makan jer..tp tetap syukurrrrr………..

  13. miss_pinky says:

    PAPE JELA,SEPANDAI2 TUPAI MELOMPAT AKHIRNYE JATUH JUGA.
    URMM..

    • Toto i COmel says:

      salah pepatah ko tu….yg betul, “sepandai2 ac mizal muka mengerutu tipu org akhirnya rahsia die terbongkar” ahahaa….tak lama lingkup la bisnes die ne…..Gelaran datuk biar dia jadikan mimpi jer la…..

  14. hehehehe

    adoi yai jang ac mizal…hehehe…

    drpd ko jual gelang bek ko jual biodisc lg untung…dan banyak kegunaan tp mahallh;p…

    watever…so pe lg kutuklh ac mizal hehehe ish2…

    • biodisc ni aku ckp sbb yg jual tu sendri ustaz…sbb dia dh try k…mmg terbukti…

      tp agak mahallh…

      aku nk nasihatlh kat sni kita cuma ikhtiar…tp jgn anggap bende tu sembuhkn kita dhulukn yg maha esa ni konsep dlam Islam…klu ko yakin bende tu boleh sembuhkn ko ko dh syirik,,,

      contoh cam biodisc tu kn…dia mggunakn laluan air…klu air tu dh mujarab lepas tu ko selangi bacaan bismillah selawat or lain2 doa maka dia lebih mujarab…

      aku mula2 mmg xpercaya tp ustaz tu sendri dh try…dia tunjuk bukti dia minum air yg diselangi biodics tu kulit yg mati hidup balik cam ular bersalin kulit kulit mengelupas…

      korg carilh video nya…aku malas nk torg bnyk2…ni khas tu kps siapa yg de penyakitlh…

  15. Toto i COmel says:

    HUKUM KARMA NE…..TU LA SAPE SURUH TANGGUH2KAN NAFKAH……KAN DAH KENA BALASAN…..PERNIAGAAN MLM NE MG BANYAK MUSLIHAT….DORG CKP SMUA MANIS MCM MADU TP SBNRNYA MCM TAHI AYAM…..OI AC, LU PIKIR LA SENDIRI!!!

  16. Tin Kosong Penuh says:

    Pssstt… AC, keta bentley ari tu dh abis bayar ker?

    • aries_april says:

      bli cash ko..
      :-)

    • anti lelaki bacul says:

      Kereta Bentley tu I pinjam dari Naza la… I sewa 6 bulan je.. ni agreement nak habis dah…so nak kena pulangkan kat Naza la…plat no tu I pinjam dari tauke Cina yang duduk dekat rumah mak mertuo I kat Ipoh tu…lepas ni I pakai kereta BEN 10………….& I tengah cari owner plat no BEN 10…I nak offer dia scheme barter trade…dia bagi I plat no tu & I bagi dia stock gelang dari China I ni..stock yang bini metalic I ambik hari tu baru je sampai…banyak you… tapi sekarang dah tak boleh nak jual sebab ramai yang dah tahu I sebenarnya ialah ACKlentong bin Saudagar Penipu……..

  17. aries_april says:

    nsib x baik..sabo ja lah

  18. chix says:

    macam2 kes la dia ni skang…lepas satu, satu dtg menimpa dia….tu ler, berdosa kat anak2….Allah bg balasan kat dunia lg dah….tu blum lg kat akhirat kelak…mmmm

  19. bulan says:

    x berani nak bagi komen .. takut dikata fitnah .. nanti kena saman .. huhuhu ..

  20. matjoe says:

    sudah PECAH TEMBELANG!!!

    • [email protected] says:

      mcm tu pun dapat …………

  21. sex and the city says:

    hmm…jgn sekali-kali kata tak cukup duit and menipu….Allah bila2 je boleh tarik harta kiter…

    tulah Ac oiii…kalau bagi je nafkah kat anak2…tunaikan tanggungjawab hang sebagai bapak…takde jadi macam nie…tgk..kedekut rm2000++…hilang lebih byk dr tu….harta di dunia nie hanya pinjaman…bukannya boleh bawak bentley ke kubur….kiter harus bersyukur bukannya riak dan takbur…

    lagi satu…ada my comment….jaga attitude hang baik2…..bila2 je Sultan boleh tarik title tu….hmm…ingat2lah….

    • ain says:

      lum anugerah lagi pun title dato tu… baru dapat surat jemputan tak silap… tp dah guna.. malu la sikit weh

      jadi orang baik.. idop tak susah
      tertekan la ko nanti
      jgn jadi sesat dgn membunuh diri ye AC

      • chix says:

        looorrrr…..ye ke….ingat dah dpt title tu officially….rupenye baru invitation letter…..mmmmm….

        • anti lelaki bacul says:

          Pingat dia lambat sikit siap…December ni baru siap sebab Kerajaan Pahang order dekat Ghuongzhou tempat dia ambil gelang dia tu… AC sensitif pakai pingat yang dibuat di Malaysia ni… Tak de magnet you….

          Tu yang bini metalic dia pergi check kat China tu tengok pingat tu nanti mengikut spec yang ditetaapkan oleh Konsortium ACKlentong………..

        • chix says:

          hahahaha……

  22. budi says:

    ISU HANGAT MENJELANG AKHIR TAHUN 2010

    kadang2 kesian plk tgk AC ni..lepas satu- satu masalah dia ..Dugaan…bagus pun dia tak balas apa2 dlm FB dia.. hanya speaker2 dia je rajin membalas itupun tak menjawab soalan, balik2 sentuh isu agama..aihh

    • anti lelaki bacul says:

      AC tengah duduk macam Saddiq Sigaragar dlm cerita Tiga Abdul tu dengan Puan Penasihat Metalic 25% dia…sambil berkata…”ha..bala apa pulak lah yang nak datang lepas ni….” …….

      ATAU

      AC sekarang tengah sibuk ber FB dengan Ayah Pin…nak tanya procedure & cara-cara nak ikut Ayah Pin naik ke langit…..

      tu yang dia deactivate FB dia & tak layan soalan2 bila pemegang2 saham tanya apa pasal tak dapat bonus lagi walau dah melabur sejak bulan Januari 2010…..sure bonus tu tak sempat nak bayar & kepada pelabur2 dalam ACKlentong…pergilah lebur gelang yang hangpa dapat hari tu…….

  23. idamin says:

    tu la…br senang sikit, terus lupe diri…

  24. Mel says:

    masak ler AC oiii…….semua sudut orang korek kompeni hang…..jangan pulak buat serangan balas kata orang dengki kat hang….tapi hang tengok diri hang sendiri…..Tuhan menguji dengan pelbagai cara….senang pun ujian..susah juga ujian….

  25. gempak says:

    tahniah buat vanidah yg dilantik jd pengacara nona,ganti maya karin…

  26. TOKWAN says:

    Ikan keli, ikan bocek, ikan sepat,
    Dari dulu mesti mau ingat…

  27. ac kantoi says:

    ac di mana………..!!!!!!!!!!!!!????????????
    ac dah kantoi….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  28. wowwww…!!
    dah kaye tpi x da lesen??
    huh!
    jom see kat

  29. BumbleBee says:

    Bang Nara…

    berita tergempar…Baru td LO tepon rakan terdekat yg mengesahkn hal ni tru Suria.fm

    innalillahhhh…..

  30. i love u cik wan says:

    takut nak komen..tahu sama tahu boleh>

  31. hahaha says:

    mane die meleis2 yg dok bekap si AC tu?mane die?aku nk gelak kat dpn muke diorg seko2..hahahaha.artis2 mee segera yg join ack tu pn aku nk gelakkn skali.wahahaha

  32. mummy_iman says:

    erkk.. adik ipar dia si emilda yang dok back up ari tu, x nak keluar buat statement ke?? hehehe..

  33. linda says:

    xyh nk sbok hal org.. dh ad bukti ke dia slh??

    • lol says:

      *depan rumah

    • ryn says:

      kalo da KEMENTERIAN yg kuarkan statement, kan da kira bukti tu?? apelaaa..

      • hothotheat says:

        Linda ko masih ta paham lgi ke statment tuh…aiyoooOo

        • Kasih says:

          linda. bkn nya ada sapa nk SIBUK HAL ORG kt sini tp just jd kn iktibar pd diri kita sndr yg kuasa Allah tu xder sapa yg bole lawan….

          lupa ke ac bg statement bermegah diri dan riak bl dia x dipenjarakan?? lupa ke yg dia tuduh syafnie yg fitnah dia selama 8 thn ni?? lupa ke yg dia jg kata dia hnya ada 2 org ank sj??

          lupa ke rezeki yg Allah bg tu ptt jg dikongsi dgn yg berhak, dan ank2 gan syafnie tu pun berhak gak dpt rezeki tu….

          disebbkan ada org nk sibuk hal ni lah makanya skarang ni cmpny ac disiasat…. kalo xder sapa dok sibuk lg ramai yg akan kena tipu, ditipu dan tertipu….

          so x salah kalo kita ni SIBUK HAL ORG LAIN….. ada paham ke…

      • dun says:

        mahkamah yang da cukup bukti dan menjatuhkan hukuman bayo nafkah atau penjara 25 hari tu pun dia kata dia tak salah, nikan pulak kementerian…apa ada hall…

  34. so what says:

    kesian Dato’ dah jatuh terduduk..
    melayu tipu melayu..amik ko!!!

  35. hahaha says:

    ahah!si linda ni nk bekap ac ke?hahaha

  36. joker says:

    bukti dah byk dah linda oii..org2 mcm kamu je yg x nk bukak mata.kui3..

  37. gosipgurl_fea says:

    AC YALLL~! XDXD

  38. amy says:

    padan muka….amik ko AC..kat dunia lagi Tuhan da bagi balasan….lain kali jgn lalai tggjwb pd anak2..tu amanat Tuhan pd ko.ko banyak duit skalipun x kan dpt tebus dosa pd anak2 ko.
    punyalah banyak duit..nak amik lesen jualan langsung pon x mampu.owh….lupa la…bini ko tu high maintenance kan..apepon aku syorkan ko mtk ampon ngn org2 yg ko t&*% n anak2 ko tu..

  39. fidazme says:

    itulah,..mase senang,kena ingat masa susah..jgn dok berlagak hingga lupa tanggungjawab pd insan2 yg berhak,terutama darah daging sendiri..konon nk report org ‘ugut bunuh’,see, x pasal2 benda lain pulak yg keluar..konon nk seret org yg ‘fitnah’ dia…ei,please lah..tak de pasal org nak cerita kalau benda tu x benar….

  40. Anti jantan bacul says:

    Lepas ni Bentley dia tukar jd BEN 10!!!!!! Serve u right AC!! Tu la akibatnya org bongkak, takbur & riak…tak lama pun rezeki terpijak yg ko dpt…sbb ko penyamun di siang hari!!! Hrp pihak authority cepat2 la dakwa dia…

    AC di mana??? AC tengah cari tempat nk lari!!!!!

    Nanti anak dia si Damien tu cakap kat daddy dia…DAMN U!!!

  41. huhu says:

    apa yg tjadi pada AC ada hikmahnya..walaupun dah ada bini and anak baru tp anak2 dgn bekas isteri jgn diabaikan…itu tanggungjawab seorg bapa kepada anak2….sekejpa je kalau tuhan nak balas…jgn terlampau riak dgn kemewahan yang diberi….

    lagi satu, insaf la wahai AC…..anak2 memerlukan kamu…balik la ke pangkal jalan….

  42. zuanzuan says:

    ….hmm kat dunia lagi hidup da porak peranda, lom dalam kubur…kekayaan yg tiada keberkatan…ac sdg diuji, hp2x sedar diri….melayu mudah lupe….

  43. kev says:

    kentut saya dah xbau apa2 bila pakai gelang ACKonsortium ni…timakasih dato AC..

    saya dah beli 800 ketul gelang ackonsortium . saya sihat gile.

    takat lari dari kl ke alor setar, takde masalah langsung… kalo boleh sy nak oder 8lori gelang tu

    • Miss pocO says:

      ayat perli ni…

      • kev says:

        akak terasa ke ? tak tau laa kalau akak supporter die-hard-fanACK nih ?

        saya sampai kentut pun takde bunyi2 nih …macam mana tuh kak ?

    • anti lelaki bacul says:

      Ni practice untuk “Larian Belia” ke ape? Harap ramailah yang akan terpilih ke Manchester nanti untuk wakilkan Malaysia sebbab ramai dah dapat “Super Duper Power” selepas ramai pakai gelang AC ni…

      Kan ramai yang dah terkena beli gelang yang harga RM1000 ni sebab melabur banyak sangat dlam [email protected]…… lebih baik gua beli bangle “Charriol”..dah tentu ada nama yang lebih glamor dari gelang “AC”…..

  44. Hazrey says:

    Aku tak rasa AC lari. Mungkin dia menyejukkan keadaan atau mungkin dia jadik optimus prime and shouts: Autobots, magnetizeee. Dah jangan gelak. Dosa.

  45. eszol says:

    ni da boleh2 bwat club dgn fazley n mamt exist ni

  46. padan muka AC..muahahahaha…next target plis…

    plg kesian,org baru masuk…habuk pn tarak.yg masuk januari pn xdapek bonus lg..tu la..percaya lg korek hidung goyang kaki dapat duit.
    AC da kebas byk dah…kereta import2.kasi sita suma harta.bayar balik duit ahli mcm fed US buat/
    kasi AC muflis kaw2 biar die jual apam kt pasar mlm mcm dulu.dlu ngan bini cantik.skang ngan bini hodoh.

    • tun ti says:

      yg aku x bleh blah tu masa afni tntun nafkah anak2 boleh bini dia kata ac pon ada anak2 lain jugak..hello..pandai buat anak pandai la jaga..tu lah kedekut sgt..amik..bayar cash..x payah tunggu kat akhirat..skrg pon dah dapat

  47. SWEET says:

    Kenapa la Artis Malaysia kita skrg nih
    Fazley pun kantoi
    AC pun kantoi
    Macam2 hal Artis Malaysia terkini

  48. SWEET says:

    Tetapi kalau baca statement
    Baru disyaki tiada lesen
    Belum pasti lagi
    Biarlah Kementerian siasat dulu

  49. nenek kebayan says:

    CUCU-CUCU SEMUA…YG BAIK JADIKAN TAULADAN YG TAK BAIK JADIKAN SEMPADAN….

    MMG RAMAI YG MAU JADI JUTAWAN DGN CARA MUDAH..DAN MEMBELAKANGKAN PERATURAN….INILAH PADAHNYA….TAPI MMG BENAR TUHAN MENGUJI UMATNYA DI KALA SUSAH DAN SENANG..MAKA BERSYUKURLAH, JGN TAKBUR DAN LUPA KEPADA YG BERHAK…..

  50. tah pe2 jer.. says:

    pada bapak2 di luar sana,bayar nafkah anak anda jika masih tak bayar,rezeki anak tetap rezeki anak….

  51. non says:

    kite dgr penjelasan dia dulu..

  52. Reena says:

    Haiii pecah tembelang…haa kan dah kena..lenkali jgn menganiaya..pastu leh sombong dan takabbur lak tu.. padahal semua ni pinjaman..ujian..baru kaya sket dah bongkak..lupa nafkah anak2 dgn bekas bini..skali tuhan tarik balik..makan tak abis..ingatlah..doa org yg teraniaya tu selalunya makbul..dgn izin Allah..yg penting, hidup jgn menipu..bila menipu..lambat laun mesti kantoi punya!

  53. Annedesilva says:

    mang this few weeks ada banyak ikot cerita nie..
    dari blog bro aidid tu sampaila ke facebook SAY NO TO MLM mang mcm2 bukti dorg tnjukkan..
    tp ntahla..
    kalau betol harap di bawa ke muka pengadilan..
    jgn dibiarkan..
    paraahhhh nanti…
    dia senang lenang kaut duit org pastu org lain ternganga jek tak berduit…

  54. kakchubby says:

    kepada sume org termasuk diri akak sendiri….beringat2 la kita. jgn lari dari tanggungjawab & amanat. sbb kalo dah dibalas, terduduk. itu kalo terduduk, kalo ‘jalan’ terus? pembalasan tu ttp akan kita dapat, cepat @ lambat jer. doa org2 yg teraniayai amat2 mustajab…

  55. Bom aTOM says:

    ala la la la Tok(AC), jgn lari…
    ala la la la Tok(AC) bak balik duit kami…

  56. seri ayu says:

    pasni jgnla dok cakap org dengki fitnah kt awak AC oiii….lebih baik muhasabah diri….manusia x smpurna….kalau anda benar pon…xsemestinya anda sempurna….muhasabah diri….apa salah yg dah anda pernah lakukan selama ini…..
    mari kita sama2 muhasabah diri….
    renung2kan…dan selamat beramal……

    • acap says:

      sapa yang fitnah ni….. bukak la mata seri ayu…. banyak dah bukti yang AC ni salah…

      backup la melayu yang tipu melayu untuk kemewahan dunia….

      please… search la mana patut… baca lah untuk ilmu…

      memang dia tak sempurna… yang tu orang tak kesah…

      tapi bila dah tipu, menganiaya orang ko nak backup jugak tak tahu la aku….

      • mummy_iman says:

        acap.. tu ayat seri ayu tuk AC.. maknanya dia kata lepas ni janganlah AC sebuk buat report polis cakap orang dok fitnah dia… dia tak back up AC pun

        • gosipgurl_fea says:

          ada commentar kat sini, nak kasi komen tak baca penuh dan main hentam ja, fahamkan apa yang org tu comment dulu baru la org tak geleng kepala kat anda.

      • Kasih says:

        Acap, salah paham nie…. mksd seri ayu tu jgn plak lps ni ac bg statement yg org dengkikan dia lg… sdngkan apa yg dikorek skarang ni adalah tuk mencari kebenaran agar ramai lg x terpedaya…

      • seri ayu says:

        en acap ni mata sepet agaknye….cuba en acap yg buka mata luas2 bc my comment….isk3…..

  57. jelitaitu says:

    nak masuk perniagaan MLM tu tak salah, buat lah kaji selidik dulu produk tu daripada mana? syarikat mana yg memproses? adakah dia menggunakan org tengah untuk menjual? bahan apa yg digunakan? halal atau tidak?
    Ada juga Syarikat MLM yang betul-betul berprestij menjual produk mereka dengan betul dan yg bertahan di asia sudah lebih 35 tahun dan dunia lebih kurang 74 tahun………. itu baru perniagaan MLM

    • acap says:

      Amway pun dah jatuh….

      MLM ni semua sama…… tak payah la…

      • pizza says:

        acap…. bukan semua MLM sama. Setakat ni aku punya bisnes bertahan, sbb berasaskan produk. Yang jadi haru biru ni sbb prinsip marketing dia bertentangan dgn syarak, disamping banyak hidden fraud. Ada company yang even listed dlm papan Bursa. Jgn la skeptikal kalau x arif dlm perniagaan MLM ni.

    • gurl says:

      btul2…len kali kena wat research dlu..dah konfem leh jual n dpt sijil pengesahan baru leh jual produk..

  58. Tin Kosong Penuh says:

    Tunggu statement ‘bela diri” AC kuar kat Melodi.. Tungguuuuu..

  59. MLM same je..beli murah..jual mahal.
    lecturer aku dlu2 bgtao..MLM based product mmg mahal sbb nk bayar bonus kt ahli.

    pastu masa aku prektikal kt 1 kompeni nie..sub cmpany die jual premium product.direct/MLM punyer stail.
    mmg tipu kaw2…beli product dr luar.pastu masuk malaysia,packaging kotak company..made in malaysia.join jom heboh..meeting sblm jum heboh,kelu org tanya kilang kat mane ckp kat ipoh..lol..menipu.pastu bleh plak dpt subsidi kerajaan utk promote kt radio .pdhal bukan product malaysia.

    2bulan abes prektikal aku pegi cmpany tu amik check..wow…product terbaru…penjimat minyak from US…teknology US…time tu minyak naik.org sebok cari alternatif jimat minyak. .aku tnya kawan aku bape modal 1 botol…singgit.jual rm10…hahaha…nie la MLM..

    kencing bera2 kato org klntn.

  60. gurl says:

    Allahuakbar…kan dah terkena btg idung sndri…len kali jgn la menipu..

  61. hantuk says:

    di dunia lg allah dh tunjukkan…..bila bab nk bg nafkah anak mcm2 alasan,sedangkan rezeki yg kita dpt itu bukan lah hak kita seorg sahaja. Ada utk bhgian yg lain2nya termasuklah anak.Sekiranya kita kedekut dgn anak sendiri,sedangkan hidup kita senang sekali…dah tentu musibah yg akan menimpa nanti. Renung2kan lah….

  62. rose says:

    gelang penipu..ade kilang yang sediakan produk ni..sesape nk wat biz, blh wat jenama sendiri..tak berkesan pun..biz katakan

  63. rose says:

    tak suke……

  64. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

  65. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

  66. I am curious to find out what blog platform you are utilizing? I’m having some small security issues with my latest website and I’d like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?