Written by AbangNara | October 7th, 2012

Sebentar tadi telah pun berlangsung malam Anugerah Blockbuster yang mengiktiraf mereka yang terlibat di dalam industri filem Malaysia. Secara keseluruhan majlis berlangsung dengan lancar walaupun terdapat cacat cela yang tidak dapat dielakkan. Semoga pihak penganjur akan memperbaiki kesilapan yang dilakukan sekiranya anugerah ini diteruskan pada tahun hadapan.

syamsul yusof

Apa pun jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Syamsul Yusof yang membawa pulang 5 kemenangan malam ini. Paling manis sudah tentu apabila filem arahannya, KL Gangster diiktiraf sebagai filem terbaik. Malah Syamsul turut membawa pulang Anugerah Tuan Direktor terhebat di samping Anugerah Khas PFM. Semoga dengan kemenangan ini Syamsul akan terus aktif menghasilkan karya yang bermutu tinggi di masa hadapan.

kl ganster

Berikut ialah keputusan penuh untuk Anugerah Blockbuster:-
Anugerah Filem Terhebat – KL Gangster (Syamsul Yusof)
Anugerah Tuan Direktor – Syamsul yusof (KL Gangster)
Anugerah Direktor Baru Terhebat – M. Suurya ( Sumpahan Puaka)
Anugerah Filem Aksi Terhebat – KL Gangster (Syamsul Yusof)
Anugerah Filem Kelakar – Hantu Bonceng (Ahmad Idham)
Anugerah Filem Takut Terhebat – Khurafat (Syamsul Yusof)
Anugerah Drama Muzikal Terhebat – Nur Kasih The Movie! (Khabir Bhatia)
Anugerah Heroin Terhebat – Yana Samsuddin (Bini-Biniku Gangster)
Anugerah Hero Terhebat – Zizan Razak (Hantu Bonceng)
Anugerah Watak Penyangak Terhebat – Fikir Bakar (Klip 3GP)
Anugerah Lagu Filem Terhebat – Ombak Rindu
Anugerah Hero Baru Terhebat – Shahir (Karak)
Anugerah Heroin Baru Terhebat – Tasha Shila (Ratu The Movie)

Jutaan taniah sekali lagi kepada semua pemenang. Teruskan usaha anda untuk memajukan lagi industri filem Malaysia.

112 responses to Syamsul Yusof Ungguli Anugerah Blockbuster Dengan 5 Kemenangan

  1. shamsul yusof says:

    tahniah kepada saye..saye bangga sngt2..esok jngn lupe datang rmh tai,,ad buat makan2 ckit atas kemenangan saya…makana ditaja oleh warung pak ma.il

    0

    0
  2. shamsul Yusuf says:

    Tahniah kepada saya.maaf la,silap info.makanan ditaja oleh warong pak mail lambong.tq

    0

    0
  3. awek shamsul yusof says:

    congrats ayang! lepas nih boleh la kite honeymoon :3

    0

    0
  4. aloha!!! says:

    anugerah yang menyedihkan!!..nmpak sgt permainan astro..puih!!

    0

    0
    • leha says:

      Tp ko pasang astro juga kan? Kalau tak suka tak pyh tgk.. Dan tak pyh pasang astro pun la yea..

      0

      0
      • aloha!!! says:

        tgk cket pun da geli, baik aku tgk real steel channel 413..lg terhebat..kahkah..

        0

        0
      • Anonymous says:

        sbb astro je satu2 nya rangkaian tv yang berbayar. kalau x amek astro, pakai antena kecik yg dpt local channel je

        0

        0
    • kakak kau punya laki says:

      yang korang2 semua kutuk2 tak puas hati sangat apasal?? kalau tak suka, jangan tengok lah.. tukar rancangan lain, bodoh bahlol…

      0

      0
  5. EF9 ORiGiNAL says:

    xbekenan dgn host yg itview adek miaSara..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    MAJLIS UNTUK RETIS2 POMPUAN MENAYANG BETIS & BODY!! MEMALUKAN JE..

    0

    0
  7. michelle says:

    mcmane si tasha shila bole menang? msti datok yg sponsor!

    0

    0
  8. Anonymous says:

    awat la retis2 pompuan yg mai mlm nie suka dok tayang betis n body depa.. mmg tema majlis kot, kna pakai baju yg tayang betis n body.. lau pakai baju yg sopan sikit xboleh ka.. nk jgk dedah sana sini.. dh xdak rasa malu dh kot tu yg dok tayang sana sini.. memalukan betoi..

    0

    0
    • Anonymous says:

      nampak sgt tempat tu yg ko tatap kn sgt kn? kalau dh ko tertumpu pada betis dia mmg la andaian mcm tu yg ko dpt..

      0

      0
      • Anonymous says:

        sapa suruh diorg tayang.. dh diorg tayang tgk jela.. sebab tu la DIWAJIBKAN MENUTUP AURAT BAGI PEREMPUAN.. so xde la org nk tgk kalau diorg tutup aurat diorg tu..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ko dah tahu itu melalaikan kenapa ko tgk? Kan senang kalau ko tukar jer ke channel oasis kn? Mata ko pun tak sakit.. Dosa pun ko tk dpt dgn menengok betis2 mereka.. Tp sayangnya.. Ko still nak tgk juga kn?

        0

        0
  9. Ustazah Abby Abadi says:

    Sahabat2ku…aku teringin nk g anugerah ni tp aku malu sbb dh joint PAS & PR..nanti kly aku g kne boo dgn org2 UMNO plk:-P

    0

    0
    • org UMNO says:

      Booooooo abby abadi.. ko g genting tempat hiburan pn pasti akan di boooooooo oleh kami..

      0

      0
  10. ABPBH says:

    bosan…entah haper haper Astro

    0

    0
  11. Kblah says:

    Astro dah terdesak !

    0

    0
  12. bangang otak udang says:

    siapalah yg mengundi utk anugerah bodoh ini ?

    0

    0
  13. penari jamban says:

    Tasha Slutla ..menang!

    0

    0
  14. someonetiredofbeaingplayedbyastro says:

    this award should be name as blockminded award!

    0

    0
  15. Untuk Otak Masuk Angin says:

    THE AIRHEAD AWARD….. :(

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Korang semua ni dah kenapa?semuanya yang negative saja..x bosan ke?

    0

    0
    • zizanfc says:

      DORANG NI MEROYAN PASAL ARTIS PILIHAN DORANG KALAH..THATS WHY LA..BANYAK ORG DLM INDUSTRI JUGAK YG KOMEN NI..TUNGGU NEXT YEAR YEH?DAH PI MAIN JAUH2,CUKUPLA LEPASKAN PERASAAN TAK PUAS HATI KAT SINI.HUA HUA HUA!

      0

      0
  17. cikikaka says:

    astro nak duit je ni!!!! tapi syamsul tetap di hati….

    0

    0
  18. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    tkde 2 n tkde 3 hanye satu jamal abdillah di malaysia n di dunia yg fana ni minah jambu sayang ngan jamal abdillah suara dia bagos n POWER….lov u jamallllllllllllllllllllllll !!

    0

    0
  19. MyLegoland says:

    Dua filem blockbuster jadi pertaruhan. Tidak hairan Syamsul menang banyak. Tahniah buat anak Papa..Looking fwd utk filem Khurafat 2. Ada tak?

    0

    0
  20. kesian ko mia says:

    Padan muka mia tak menang…ada hati nak minta undi.pui…

    0

    0
  21. Tiz Zaqyah says:

    aku pelik laa , mcmne pulakk nur kasih the movie boleh menang anugerah filem muzikal ??? aku tengok org yg amik hadiah tuu pon buat muka pelik mcmne boleh menag?/ sdgkan nur kasih the movie bukan filem muzikal .

    0

    0
  22. Itu Saja says:

    ada sesuatu yg tidak kena dgn award ini !

    0

    0
  23. Mata duitan pisau cukur says:

    ala anugerah mcm ni pun nk heboh..standard fun fair..
    tak tau pun anugerah ni wujud..kalau ABPBH tau lah..mcm nak mundi kalau tak tau
    kalahlah artis pujaan kita..Aaron Aziz..tak apa anda tetap Aktor hebat sebenar
    setakat Zizan bw watak komidi ja..mcm Saiful Apek dulu2..lah
    mmg kesian tgk gaya artis berfesyen smpi lupa diri
    umur dah senja dan malam tp tak sedar juga..

    0

    0
  24. Sedihnya.... says:

    Aku minat ziana zain,tapi…..persembahan malam tadi…. Sungguh menyedihkan.i love u ziana.

    0

    0
  25. aku x terima nikahnya..... says:

    iklan kat sebelah kanan ni mengganggu betul la…x feel nk layan gossiiipppp…out

    0

    0
  26. aku x terima nikahnya..... says:

    iklan kat sebelah ni————————————————————————–>>>> menggangu betul la…….susah nk baca gosssiiiiippppp~~~~~OUT~~~~~~

    0

    0
  27. bell says:

    Lisa……………….so boring…………..dok umah jer……………no bakat at all…..

    0

    0
  28. paloma dorantes says:

    award paling sendu of the year….. artis yg perform mlm tu semua xbest….ct je yg ok sikit…

    0

    0
  29. zzzzzz says:

    yg len aku leh trime..but tasha shila??? yuckkk..undi sendiri jer lebih..ratu the movie suckss!

    0

    0
  30. Harus La says:

    Tasha…Gorrila….nama baru diaols????

    0

    0
  31. Sedih La says:

    yg mengundi pun budak2 yg tak tau apa- apa…. :(

    0

    0
  32. geleng kepala says:

    Nampak sangat undi beli. Anugerah Heroin Baru Terhebat – Tasha Shila (menerusi Ratu The Movie)….adoiiii…siapalah yg bodoh nak mengundi untuk filem tu?????????

    0

    0
  33. Blockbuster taik kucing says:

    Siapa kata kalau jari jadi juri hasilnya lebih tepat dan adil?..unsur2 cari untung adalah..Ratu The Movie tu blockbuster movie ke, smpi Tasha Shila boleh menang? Dia ni popular ker?..majoriti keputusan mmg boleh dipertikaikan tp dah dikata pengundi yg punya kuasa kan..anggap jer anugerah suka2..promosi pun tak meluas..calon yg bertanding di final pun ada yg tak blockbuster…kesian anugerah ni keluar daripada landasan sebenar..

    0

    0
  34. Mata duitan pisau cukur says:

    Pada saya Syamsul Yusof ni masih lagi ibarat jaguh kampung ..buktikanlah kehebatan anda dengan mengarahkan filem yg boleh diterima dunia..lebih gah jika anda dapat membaa nama Malaysia di Oscar atau Cannes..rasanya Skop Production kalau rugi sesekali tak lah sampai gulung tikar kan?..
    Kalau berjaya saya salute anda..

    0

    0
    • Jaguh Sabung Ayam says:

      Skop Production ni…standard diaorang macam filem Maria Mariana tu lah. Melayu2 yg tak berdaya saing/ mentaliti tak “out of the box”. Dari bapak sampai ke anak…mungkin ke cucu jugak, tahap kualiti masih lagi ditahap sama.

      0

      0
  35. syamsul says:

    Lagi mengenai kejayaanya, Tahniah !!!

    LIKE IT : Ekslusif Temubual bersama pengarah muda

    0

    0
  36. Pening!! says:

    sudahla2 la korg, ape pun x bleh la korang ni..smua nak kutuk..
    korang dlm kutuk2 ni pun tgk gak kan anward tu??adoiii
    kalau dh x suke sgt, jgn sesekali bukak channel astro ria ari sabtu tuhh…
    biaq p la diorg, jaga diri sndiri n kluarga sudehhhhh~~~
    haihh~~

    0

    0
  37. for the haters says:

    DORANG NI MEROYAN PASAL ARTIS PILIHAN DORANG KALAH..THATS WHY LA..BANYAK ORG DLM INDUSTRI JUGAK YG KOMEN NI..TUNGGU NEXT YEAR YEH?DAH PI MAIN JAUH2,CUKUPLA LEPASKAN PERASAAN TAK PUAS HATI KAT SINI.HUA HUA HUA!

    0

    0
  38. Menyampah says:

    yana berlakon best dari lisa…lisa berlakon x best la..harap pd muka cantik jer tpi berlakon ke laut…tasha menang ok ap dari si lofa tu..

    0

    0
    • aloha!!! says:

      ha ah…kalo dibandingkan bakat lakonan Tasha ngan Lopak tu…baik lagi Tasha..so memang layak la die dpt. Xkn nk bagi kat pelakon kaku Lopak tu kot..huhu.

      0

      0
  39. mak senah come back.. says:

    anugerah ni sendu.. sebab adi putra maksenah xdicalonkan.. balik2 a.a yg bajet macho tu.. last2 xmenang.. lega hati maksenah.. zizan pon zizan ler..

    0

    0
  40. boni kacak says:

    tahniah buat beliau :)

    0

    0
  41. mak c kina says:

    maknanye xrugi la aku xtgk semlm?….tp aku paling suke award hero tu sbb aku undi zizan!!!….hahaha…..

    0

    0
  42. awiya says:

    tahniah kpd tasha shilla….dan tahniah jgk sbb bernasib baik neelofa tak dicalonkan…kalau ade… abeh la kau tasha….

    0

    0