Written by serenity | October 8th, 2013

Baru-baru ini, Sharifah Amani telah muncul sebagai antara pelakon utama filem arahan Nam Ron, Psiko Pencuri Hati. Filem itu mendapat klasifikasi 18PL, dan ini secara langsung menghadkan jumlah penonton yang ada kemungkinan menonton filem tersebut. Khabarnya, kutipan bagi filem Psiko Pencuri Hati di pawagam tidak begitu memberangsangkan.

Besar kemungkinan juga, inilah yang dipersoalkan oleh Amani apabila mengeluarkan tweets berbunyi begini:-

 photo amani.png

Mungkin kerana menganggap tweets Amani ditujukan kepada dirinya, Syamsul Yusof selaku pengarah KL Gangster 2 telah memberikan reaksi beliau, namun tweetnya ditujukan terus kepada ibu Amani.

Image Hosted by ImageShack.us

Berhubung reaksi Syamsul, Amani selepas itu juga memberikan maklumbalas secara terus kepada pengarah muda itu:-

 photo amani2.png

Sebenarnya memang mudah untuk Syamsul ‘terasa’ dengan tweets tersebut, kerana walaupun merujuk kepada filem Syamsul, apa yang tersirat ialah kritikan Amani kepada pihak yang mengklasifikasikan filem, mungkin juga Lembaga Penapis Filem (LPF) tentang ‘double standards’ yang diamalkan dalam memberikan klasifikasi .

Mungkin juga ada benarnya apa yang diperkatakan Amani, kerana beberapa masalah berkenaan LPF dan ‘double standards’ sudah diperkatakan oleh penggiat industri filem sejak dekad 80’an.

Apa pun diharap keduanya akan berbaik selepas ini, dan mungkin LPF patut memberikan perhatian kepada perkara ini untuk mengelakkan kritikan pada masa akan datang dan kesan negatif kepada industri filem negara secara umumnya. Apa pendapat anda?

193 responses to Syamsul Yusof Bidas Sharifah Amani Di Twitter

  1. Kak Dibah says:

    bg akak ada betulnya amani ckp kan itu,, filem ni tak patut dapat pelepasa PG13.. anak akak pun dah be “WA” dan “LU” bagai dgn kwn2.. takut akak tengok.. padahal baru 14 tahun..

    0

    0
    • jom gelak!~ says:

      hehehe..

      kak dibah.. biasa la.. syamsul DATUK yusof haslam maaaa..

      filem industry mereka yang punya..

      0

      0
      • zara says:

        dalam malaysia ni saper yg ber bin or binti datuk or dato’ mmg akan dapat lesen besar.. mmg org akan layan 1st class.. untongg lerr..
        ramai yg akan guna pangkat bapak utk memudahkan urusan..

        tp aku respek dgn segelintir kenalan aku yg tak pernah reveal gelaran bapak diorg walaupun ada pangkat dato’ sri and tan sri..
        ada yg sgt humble.. respek pd yg berjaya tanpa guna gelaran mak bapak.

        0

        0
        • kudin says:

          yg paling tak tahan scene tembak polis & bakor kereta polis tu.. nampak sgt polis malaysia takutkan gangster.. tahniah la syamsul.. kalau pengarah lain jgn harap la dpt projek baik punya sampai mcm ni..

          #mohonterasa

          0

          0
        • Sokong says:

          Di Malaysia ni …”It is not about what you know. It is about… who you know”.

          0

          0
        • Ahmad Albab says:

          Em dlm kes ni sharifah amani ada relevannya. Dia tweet secara umumnya tak boleh la double standard, semua nak cari makan. Kalau la teguran kecil ni pon dah sentap, x kemana la industri ni. Si syamsul plak dr hr tu asik nk tersentap je. Sensitip bebenor. Mane pegi rasional sbg pengarah berkaliber (kononnya) smpai nak babitkan mak org,. Kat sini pon da tau sape yg takde adab & kuang ajar..

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          Harga gula dan tepung akan naik lagi 25 Oktober ni Joyah2 semue. Sedih kan Malaysia ni?

          0

          0
        • Mat You says:

          Mohon siasat siapa benarkan scene itu. Zed Zaidi…segera bertindak please.

          0

          0
        • jengjengjeng says:

          ini la perbezaan org yg duk rumah banglo mewah di bukit antarabangsa dgn mereka yg duduk di rumah teres biasa.. setakat LPF tu apa la sgt..

          0

          0
        • Neeolgas says:

          MAKAN CILI PEDAS KAH SYAMSUL ???? :D

          0

          0
        • Anti Syamsul says:

          Slogan Filem Kita Wajah Kita????

          Sorry, aku bukan gangster dan melayu low class macam pengusaha2 filem kita. Filem2 semuanya nak menjahanam minda anak2 Melayu dan bangsa.

          Merdeka? I dont think so….

          0

          0
        • Anonymous says:

          bg yg mak bapak tiada gelaran tu mmg kena struggle la. utk yg suka bersandar pada gelaran bapak mmg sekelip mata boleh berjaya.. cakap mcm tin kosong pun org anguk-anguk jer setuju.. mmg malaysia is a double standard country. so kena pandai sesuaikan diri lah.. dapat habuan tak setimpal dgn usaha pun kena bersyukur bertengkat tengkat.. anak org kaya usaha ciput tp habuan bertengkat tengkat.

          0

          0
        • Nok-Nok-Nok says:

          You are right ZARA..!!

          ramai je yg anak SRI2 tu berjaya tanpa guna nma family. well., sah2 la xde org tau bcoz diaorang low profile..

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          Thats why i lebih prefer Filem gedik2 mcm Pisau Cukur tu , atleast ajar masyarakat tingkat kn taraf hidup . Tak gitu ? HAHAHAHHAHAHAH

          0

          0
        • Nenong says:

          Samsol butthurt sbb org ckp filem dia ada dadah rogol carut bla bla.. Ohh sedar pulak cerita dia cam harem.. Dah tau cerita cam harem pergi butthurt buat apa.. Patutnya malu la sikit.. Cerita memang takde nilai murni.. Buduh

          0

          0
        • Olga says:

          Bosannnnnnn!!! Rogol, bunuh, rempit, tahyul & tembak….itu saja yg pembuat pilem2 Melayu tau.

          Tak nak buat kisah hidup Olga menyerang kubu puak Taliban kah?

          0

          0
        • Minah jambu Shameless Gitue says:

          Apa yang nak hairan? Dekat malaysia ni, asalkan berbinkan dato’ atau tan sir, senang je nak dapat ape2. X payah usaha pun ok. Double standard betul la malaysia.

          Lagi satu, filem melayu ni banyak yang nak merosakkan pemikiran anak2 muda. Aku lebih rela anak aku tengok citer omputih drp tengok citer melayu yang low quality, lepas tu mesej ntah ape2.

          0

          0
        • Kak Altontunya says:

          Lembaga Penapis Filem Malaysia…adalah bahan jenaka.

          Zaman sekarang semua ada kat YouTube, BizTorrent dan website. Segala jenis wayang ada. Wayang biru, merah, hitam, kelabu.

          Bubarkan saja LPF !!!

          0

          0
        • canon LS-120Hi solar & battery says:

          jgn cakap mcm tu..jgn generalize..saya berbinti kan datuk, atok saya sendiri pun seorang berpangkat dato..atok dan abah saya tak pernah guna gelaran tu sebab takde keperluan dan tak nampak apa perlunya gelaran tu, kecuali utk majlis2 formal yg tak boleh dielak..lgpun nak bermegah utk apa? abah saya sgt happy kalau cucu2 dia panggil dia ‘atok ucop’ :) gelaran dan pangkat tak bawak kita kemana pun..yg penting adalah nilai kekeluargaan dan kasih sayang, masyarakat yg harmoni dan negara yg aman.

          ** anak2 datuk/dato/dato’/tan sri/etc yg suka sgt salah guna kuasa tu saya gelarkan sebagai ‘jakun darat’..mostly mereka ni baru nak merasa ada pangkat / baru nak merasa berduit sedikit/ sedikit culture shock..tu pasal perangai mcm jakun darat..dan ada yg baru merasa sedikit kesenangan sampai mengaku kerabat :)

          0

          0
      • @jerald says:

        alahai syamsul.. org jentik sikit ko dah nak menyalak.. kuat terasa la ko ni.. yg kurang patutnya diperbaiki dan dijadikan iktibar.. take it as positive sudah la..

        perlu ke nak mentioned anak @fatibee? tak dapat anak mak pun jadi.. tak professional sunguh.. patut la filem kena cilok!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Wow, Malaysia’s filem industry…corrupted?
          Really ?????? Zzzz

          0

          0
        • Kak Yam says:

          Bangun Zed, Bagun…..tolong jawab wahai Zed Zaidi, please.

          0

          0
        • mad says:

          samsul lagi kurang ajar…siap tag mama amani lg….x pro langsung..kesian u samsoooollll…..

          0

          0
        • Suami, Playboy &..... says:

          buang masa je tengok filem2 melayu. kos sara hidup tinggi. baik aku buat MLM lagi bagos !!!!!!!!!

          0

          0
        • zed zaidi says:

          Kita akan siasat perkara ni dengan lebih mendalam lagi kerana filem atau drama yg banyak berunsurkan faktor samseng, dadah, rogol dan mencuri ni akan membawa kepada aktiviti tidak sihat terutama kepada anak2 yg sedang membesar…
          kepada Dato Yusuf dan Syamsul sila bersiap sedia dengan jawapan anda..LPF pun sama jugak macam mana boleh kategorikan filem ni PG 13??? xpaham aku ngan korang ni berat sebelah….

          0

          0
        • trollolooll says:

          sbb die nak org mention bapak die…. oke.. kejayaan die adalah kerana bapak die… die ingt amani pun sama cam die la kot.. skt nak ngadu kat parents.. skit2 guna kuasa parents… pfffttttt!!!!!

          0

          0
        • FC says:

          sebenarnya kalau kau fikir dalam-dalam, shamsul bermain permainan yang sama dengan amani. amani target shamsul untuk sindir finas. shamsul target fatimah bee untuk sindir amani. semua main pukul curi.

          0

          0
      • Fakka says:

        alah, ko naik pun sebab “daddy” ko. guna pengaruh bapak ….typical anak2 melayu kaya.

        0

        0
        • Mira says:

          tunggu Zed Zaidi..apa alasan dia?

          0

          0
        • joyah says:

          kalau ikut sharifah amani ni pun keluarga dasyat2 jugak, ayah dia adik ke abang ntah pd syed hamis albar, menteri lagi.. datuk yusof haslam tu sapa je banding menteri.. tp isunya disini, amani tak menggunakan pengarah/kuasa yang ada untuk menindas orang lain..

          0

          0
      • Kaduk says:

        KL gangster filem syok sendiri. Bosan ah.

        0

        0
      • K.A.A says:

        bagus amani.. suarakan pendapat anda,.. jangan jadi macam orang lain hanya tahu ckp belakang je.. kalo x sampai bila2 akn tidak adil…

        0

        0
    • yuyu says:

      betul 2 kak dibah… filem ni xsesuai utk tontonan umum..

      0

      0
    • gulahati says:

      pergh abang besar jawab sangat sopan. #tabik!~

      0

      0
      • jojo says:

        abg besar dh menangis bagai dh haritu kene rompak…hihi..jgn mrh aa abg besar…buat crita gangster mn blh keluaq ayaq mata noo…hihi

        0

        0
    • cikgu says:

      betul.. LPF lately nampak x telus.. KL Gangster 2 terang2 byk scene yg x sepatutnya dpt PG13.. apa yg sharifah amani suarakan mmg sangat betul.. dah tu ending film xde pulak kata2 nasihat jgn jadi jahat ke apa ke kan.. buat filem buat la filem yg mendidik kalo nk bagi PG13 sekalipun..

      0

      0
      • gulahati says:

        abes lu ingat citer amani tu mendidik ke? aduhai citer namron sume macam sampah. sumpah gua ckp. at least KL gengster tu ada jugak lawaknya. ni kalau madah bunuh gua pun boring.

        #serioustalk

        0

        0
        • sesooka hati says:

          org cerita pasal klasifikasi filem pg13 lah bukan pasal lawak ke.. boring ke..

          0

          0
        • gulahati says:

          lantak aku la. aku tak rasa pun cite namron boleh lepas PG18. adoi. korang punye anak2 yang cepat terikut. anak2 aku ok je. molek peel. mak bapak mengajor. jangan layankan sgt.

          #supportSyamsul

          0

          0
        • gulanaik says:

          woi. org bukan nak tengok lawak. lawak ape dalam kl gangster tu? lawak bodoh org tak gelak. puihhhhhh. ko dengan anak pak usop ni sama je. cepat sangat lalok bila dihidangkan samsu aka todi. bila orang usik sikit. terus sentap. macam pondan.

          0

          0
    • AKU SOKONG APA AMANI CAKAP. MEMANG KL GANGSTER TAK PATUT DITONTON OLEH BUDAK2. BAHASA MACAM GAMPANG, JALAN CERITA MACAM PUNDEK. KEPALA HOTAK DIA TERDESAK NAK DUIT SAMPAI JADI GANGSTER.

      JALAN CERITA MELAYU ROGOL MELAYU. MACAM BODOH. TAILONG KAPALA BANA KOOO…

      0

      0
    • kamariah says:

      SETIAP CERITA ADE BAIK N BURUKNYA X DINAFIKAN
      FILEM KL GENGSTER SEDIKIT SEBANYAK MEMPENGARUHI
      ANK AKU YG UMURNYE BR 3THN++ TP KITA SBGI IBU BAPA
      BLH BUAT PILIHAN SM ADE NAK TGK ATAU TIDAK DAN BLH PK SM ADA
      PATUT @ X SB KITE DH SEDIA MAKLUM AKAN JLN CERITA TU…
      PD AKU LA APE YG JD PD ANK MUDA SKRG TEPUK DADA TNYE IMAN
      AKU BKNLAH SOKONG 100% DGN FILEM SYAMSUL TETAPI AKU
      JGK TIDAK MENYALAHKAN DIE 100%….

      TO AMANI U JGN SLHKAN ORG LAIN KLU U BUAT FILEM X LAKU
      U KENE PERCAYA REZEKI ITU SEMUA DTG DR ALLAH U KLU NK HEMTAM BAIK U DIRECT JER BR ‘LANGSI’ NI U BERANI DI TWITTER…LG SATU AKU TERINGAT ADE 1 ANUGERAH TU MAK KO BERTUDUNG TP KO 3 ORG ADIK BERADIK PAKAI PAKAIAN MCM SORRY BKN MCM LG DH BEKEMBAN DAN TU KO NAK SLHKAN SAPA????ADAKAH KO NK SLHKAN SYAMSUL SB FILEM DIE KO JD MCM TU????

      KESIMPULANNYA:-
      JGN SALAH MENYALAHKAN, JGN MENUNDING JARI…

      PEACE

      0

      0
    • abang yang tak bangang says:

      dah tahu citer ni xbagus. tajuk pon dah gangster. tentu la isi nye pon xjauh mane ngan tajuk kak oi. yg kak bawak anak pegi tengok tu nape?. berganda2 bongok nye. nak bagi alasan anak tngok mase raya sbb kuar kat tv?. akak. adek sy. mase raya pilih citer lain utk tengok. die sndri xminat sbb mmg xpernah terdedah ngan citer2 mcm ni. sbb tu die xberminat.

      0

      0
    • Linda says:

      Maybe sbb tu filem die kluar internet b4 ditayang d pawagam kot. Balasan to the double standard. Filem lain tak pulak kluar internet. Siap kluar iklan sokong filem malaysia. Mcmana nak sokong kalau filem tak berkualiti. Rm12 utk tiket wayang tu banyak amount utk ktorg yg bukan anak datuk ni. We want the best film/ movie baru berbaloi rm12. Filemhantu kak limah tu not bad. Sy siap beli dvd kat kedai speedy video tau.

      0

      0
    • Upin Tanjung Sepat says:

      biasalah tu Kak Dibah oii, dlm dunia realiti skarang sumenye mcm tu, yg berpngkat n kaya dipndang tggi n yg rndah mskin akn dpt lyanan yg kurg..x kisahla sape2 pon memerintah negara ni yg baik ke jhat ke bnda sama ttp akan jadi ulang2 smpaila dunia ni tmat

      0

      0
    • tt says:

      Bagi sy..filem syamsul nie mmg bgs..stakat nak pch krta polis,ckp lu gua tu,hal kecil la..pa la nak dibesarkan..elok sngt buat filem aksi mcm niee..sekadar filem la,pa mau kecoh..sokong lah industri filem ngra kt..

      0

      0
      • pppp says:

        apa xkcoh nya klau da londeh2 pa bgai !! ag la bodo klau x kcoh ..mmg pto flem dya kna rompak,,blasan ALLAH la 2 !!bertaubatlah………

        0

        0
  2. miss n says:

    x paham cite mende ni weh..??? x blh kecek melayu ker?

    0

    0
  3. LIPAS says:

    ERM… Y HUH ?

    0

    0
  4. mamatcomel says:

    harap² anak aku nnt x pelat sebutannye…

    0

    0
    • mamatcomel says:

      ..”papa…alini wa xmau p skolah maa…lu kasi wa luit melanja kulang maa…mau makan saiiiyuuuurrr ka?”…..di rumah

      ..”mane lu punye keje skulah yg wa kasi lu buat smalam?lu tarak buat ka?mau kasi sengaaattt meh?..”…dalam kelas

      0

      0
  5. cintaLaura says:

    sorry, my view pom sama ngan amani..
    anak murid sy kat sekolah smua tpengaruh dgn bhsa ‘lu’ ‘wa’ ni..
    mmg xssuai dpt PG13.. even budak pra dh pandai stunt dlm kelas.. kalau lepa jaa, broken laa leher bebudak tuh.. n bahasa nya xssuai langsung utk knk2.. spttnya xdpt, sbb xda tauladan sgt pom.. maaf syamsul, im a big fan of u, but for this time i’ve to admit tht my view same with amani.. sekian… :-)

    0

    0
  6. along says:

    kalau difikir secara logik, memang betul apa yg amani cakap (walaupun aku rasa sebenarnya amani ckp gitu bukan risau kepada kesannya kepada anak2 muda kita, tp hanya kerana layanan double standard kepada filemnya sahaja)… sebab kesannya memang ke atas anak2 kita, samada kita berusaha kawal ke tak.. kita didik anak2 sampai 13 tahun unt jadi baik, tp sekali mereka terdedah kepada unsur2 negatif media massa macam ni tak mustahil mereka terpengaruh.. Ya, kami sedaya upaya akan usaha didik anak2 kami selaku tanggungjawab kami, tapi please syamsul, tolong terus dan jgn berhenti jalankan juga tanggungjawab anda sebagai masyarakat dan insan agar lebih menekankan moral disebalik apa yg anda cuba paparkan, terutamanya di setiap promosi yg anda jalankan..

    0

    0
  7. che ta plastik surgery says:

    menyalak pulak si amani ni.puiiihhhh!!!

    0

    0
    • che ta botox! says:

      menyalak kena tempatnya.. dari org tu yg abg besar tp terasa.. merajuk kuat lg ade lerrr… jambu!

      0

      0
      • ina says:

        i x setuju dgn u.i bkn sokong shamsul.tp kalo u baca semua tweet s.amani, mmg die tuju pd shamsul.sepatutnya die tuju pd pihak terbabit (LPF).mmg patut pn shamsul melenting sbb amani x respek karya beliau.amani sila jgn salah hentam.sila hentam pd pihak sepatutnya.

        0

        0
        • Syikien says:

          I agree with you.

          mmg pun kalo tk puas hati ngan LPF, tuju kan pada mereka bkan pada Syamsul. apekebende nk marah syamsul.

          kan tuan direktor dah marah dan sungguh memalukan ngan cara dia membalas kata tu.

          0

          0
  8. lagubestbest says:

    Lu orang mau pijak itu double standard cikai aje maa.. lu orang buat itu filem paling syiook, bagi semua tengok sampai nganga mulut melopong mata. Baru lu tak perlu cium punggung siapa2, jalan terbuka terbentang luas tanpa halangan lor. Filem kalo dah syiokk, itu penapis filem punya taiko pun segan kecut mau sekat maa..

    0

    0
    • Sepp says:

      Contoh Salah sorang dh tepengaruh dgn k.l genster.. Dh tua plak tu siap bole pikir… Pun tepengaruh… Mcm dgn budak2 kalau tgk

      0

      0
  9. LuGua says:

    Bahasa filem melayu sekarang mempengaruhi kanak-kanak…. kalau dah 95% bahasa filem “Lu Gua, Langsi, & mcm2 lagi… senang sgt diklasifikasikan sbg filem PG13… sesuai sgt ker utk tontonan pd budak2???…. mmg betul pun ape yg Sharifah Amani ckp… klau dh adegan ganas boleh dpt PG13…apetah lagi filem bunuh mcm x bunuh dpt 18PL…

    Slogan Filem Kita Wajah Kita???? filem mcm 2 wajah kita ker??? pegi mampus….

    0

    0
    • peeiii says:

      sbb tu aku tak bg anak aku tgk filem melayu era millenium ni…rosak minda anak2 aku…baik layan crita p.ramlee and filem 80 an

      0

      0
  10. kaki copy? says:

    nara ni semua post copy org punya. malas.

    0

    0
  11. makcik budak says:

    5+6=11
    ermmm ada betoi nyerr amani tu ckp kot…budak2 mudah terpengaruh terutama dlm filem laa..mmg betul ada had umo kalo nk g wayang.tp once cd dah release,kat astro first ker sume golongan bebas nak tengok xkire mak budak ke budak ke bapak budak ke.. terigt time johan punyer tagline tgh femes ‘ini semua poyooo’… sampai anak buah aku yg 2thn pon boleh sebut tanpa pelat..hebatnye pengaruh media..

    0

    0
  12. Shhh says:

    bagus sekurang2nya SHARIFAH AMANI mampu bersuara…yg lain mampu ckp belakang jer..so lepas apa yg AHMAD IDHAM, HANS ISAAC, SHARIFAH AMANI luahkan harap badan2 berkenaan tolong bangkit dri tidur anda..lama2 hancurlah industri perfileman negara ni…nnti org lebih suka tgk kat tv jer…

    0

    0
  13. corey says:

    kalo LPF bagi klasifikasi PG18 kat filem tu kang mula la meroyan cakap LPF x adil lah, sekat rezeki pengusaha filem Melayu lah bla bla bla. Dah boleh agak dah skrip yang akan keluar dari mulut dia ni. buat filem ntah apa2. asik kerja gaduh aje x de sebab pun nak gaduh. gangster kat luar sana mmg macam tu ke? I don’t think so lah

    0

    0
  14. CNBLUE says:

    Nara ni pencilok tegar.

    0

    0
  15. Sul says:

    hidup Sul……..
    bnykkan lg cerita mcmni…..ini cerita ma kita mau tngk…kasi gempak ma…..dr cite mengarut tah pape….membosankan…aku rasa cite die je yg gempak…kl zombie,suatu malam kubur berasap,karipap2 cinta,bro nmpk moto gua n mcm2 lg la cite mengarut yg ntah pape….

    0

    0
  16. support amani says:

    tu hari frust menonggeng sb kna muat turun filem kat tenet…..down mcm apa jew….sebenarnya tak lah ramai sangat yg tengok movie samsul tu….tak cecah perpuluhan juta pun…sorry to say….biasalah cover up sikit…
    betul kata armani…keep it up girl…kalau btul pun samsul terasa it was GOOD…..org kaya boleh guna duit utk apa saja….tapi hasil tetap sama :( poor u….. contohilah abg² KRU….terlebih maju dari pengiat seni tanah air yg lain…..

    0

    0
  17. tailong kecik says:

    filem ni mmg tak sesuai utk PG13..adik aku siap tanye ape rosyam buat muke b’peluh2 ms babak rosyam rogol shira atas meja dpn org tu…sgt la xbermoral bg bdk2 tgk..nnt kt skolah byk la kes kne rogol ats meje nnt..aku gam cite2 ganas camni..

    0

    0
    • abang yang tak bangang says:

      abes yg kau kasi adek kau tengok tu nape?. bangang berganda2 kau ni.

      0

      0
    • Andy Lee! says:

      adik umo bape tailong?

      0

      0
    • abang yang tak bangang says:

      aku bawak adek aku tengok citer meatball. so xde la adek aku nak tnya aku soalan bangang asal peluh2 si rosyam tu. adek aku pon skolah rendah lagi. rosyam pon die xkenal. sbb kat umah mak aku kasi die tngok channel2 utk budak2 je. so family aku xde la nak salahkan syamsul sbb buat cter ganas. …. kau ni kalau jd menteri pendidikan. mesti sumbat syamsuldlam jail kalau bnyak kes2 gangster kat skolah kan.

      0

      0
    • abang yang tak bangang says:

      agak2 kau la. bebudak yg cabul mmber rogol member tu sbb pengaruh filem ke sbb persekitaran?. aku lg rase sbb persekitaran. senang kate family factor la. aku xpaham asal adek kau boleh tnye mcm tu. die tengok ke?. die tngok kat mane?. tengok ngan sape?. sape kasi die tengok?. mcm mane die bleh tengok?. banyak persoalan aku.. kau pon mesti dh mula rase pelik kan ngan keadaan kau sbena nye. fikir2 kan lah. kalau rase filem tu xseswai dengan yang selayak nye. jangan pegi tengok. jangan nnti bile dh blaku sesuatu mula tunding jari. pdahal yg silap adalah diri kita.

      0

      0
      • abang back up tailong kecik says:

        Kau ni babi ke setan?

        0

        0
        • abang yang tak bangang says:

          korunk ni nama yang berbagai ni mesti orang yang sama kan. mencarut je tau. cuba la contohi aku ni cket. bahasa elok je memanjang. sbb tu adek aku tak tut tut cam adek kau yang tanya soalan xberape nak cerdik tu. kesian kau. mohon parents kau amek tindakan cepat. mungkin sbb ni la kowt anak melayu rosak. cepat terpengaruh. tengok filem skali sbulan. kelas quran tiap2 hari. tapi lagi cepat terpengaruh ngn bende negative. salah satu contoh karangan ialah kau. mencarut je keje. kat situ pon boleh bace dah tahap mane je level iq n eq kau.

          0

          0
      • Kiki says:

        1) sometimes kita tak bagi tengok, tapi kawan-kawan dia pula bagi tengok.
        2) kawan-kawan dia bagi tengok sebab makbapak ahli keluarga kawan-kawan dia jenis tak kisah, sebab bagi diorang budak dah pandai berfikir.
        3) kita memang halang, tapi parent lain mungkin tak mampu/tak kuasa nak halang anak masing-masing.
        4) lagi senang control kalau cut the source; yakni ban filem ini.
        5) scary tengok sekumpulan remaja (8 orang) rogol budak perempuan bergilir gilir. belasan tahun rasanya. mungkin bukan sebab filem. sebab persekitaran, yang dipengaruhi oleh filem.

        sekian.

        0

        0
        • budu says:

          ni pendapat ye kiki, bukan sebab persekitaran je..sebab kurang didikan agama yang paling utama.mak bapak skang sibuk cari duit..ingat duit adalah segalanya..hantar sekolah kumon, karate beratus2 kena bayar tak bising..hantar sekolah mengaji bayar rm20(contoh) bising cakap ustaz/ustazah nak duit je lebih. tak ikhlas ngajar..

          0

          0
  18. azmi says:

    mungkin salahfaham sikit jer ni…..cuma dlm hal ni xbolehla salahkan siapa2 sbb sharifah amani cuma ckp sikit je tp syamsul dh melenting….mungkin juga syamsul cepat terasa dan emosi skrg ni disebabkan filemnya telah bocor sblm penayangan….

    0

    0
    • Anonymous says:

      gilanya…melalak2 meleret2 camtu cuma didefinisikan cakap sikit je? Org gila je kot xmelenting… Kalo betul dia rasa LPF double standard,tembak la LPF..ni bodo kutuk2 hasil kerja org lain..

      0

      0
  19. kawan-kawan dan admin, mohon nk buat iklan

    ingin melancong di melaka????
    melancong secara berkumpulan?????
    kos menginap di hotel sangat mahal????

    jika ya!!!

    Kota Heritage Homestay adalah penyelesaiannya.
    kami ada 3 buah rumah yang dijadikan homestay di kawasan paling strategik. (kota laksamana melaka).
    sebuah rumah mampu memuatkan sehingga 15 orang!
    “walking distance to Jonker Walk and Bandar Hilir”

    untuk maklumat lanjut silalah ke page kami:

    https://www.facebook.com/pages/Kota-Heritage-Homestay/215151335318084

    boleh follow blog kami ke http://kotaheritagehomestay.blogspot.com/

    thanks admin. kami amat berbesar hati jikalau pihak anda dapat tolong “LIKE” page kami. terima kasih.

    0

    0
  20. imani says:

    dua-dua ada kontra baik buruknya..
    amani: nak komen..komen secara berhemah..budi bahasa budaya kita..tak puas hati suarakan dengan cara yang betul..
    shamsul: apsal pegi tag mak si amani 2..yang tak puas hati nya amani bukan maknya..profesional la sikit bro..komen dah berhemah..tapi cara tak betul..

    tp..KL gengster 2 mmg tak patut diklasifikasikan PG13..even 18 pn tak pyh..tgk mak2 pegi bawak anak tgk movie nie kt panggung..tak tau nak salahkan sapa bila anak duk ber lu wa lu wa bila bercakap..

    buat pengarah-pengarah di malaysia dan jugak penerbit filem..

    nak bikin filem lepas nie..bikin la filem yg boleh menjana minda penonton..yang membawa message yang baik..yang bg impact yang baik pada penonton..macam filem 11th hour ke..
    “A man who decided to change on the 12th hours dies on the 11th”
    Dapat jugak pahala..ye tak..

    0

    0
  21. maklong_tailong besaq says:

    apa yang amani tweet tuh mmg ada betoinya… heran jugak tgk filem tuh memang menarik xpi rasanya ada yang x sesuaii ditonton oleh kanak2… xpi sebenarnya filem nih mmg x sesuaii sbb byk negatif dari positifnya…. serupa menggalakkan ramai org jd gengster2 nih.. takot maklong tgk filem nih….

    0

    0
    • Nera says:

      jangan bwk budak2 klu rasa filem tu byk negatif. . .nak galak jadi gangster???tepuk dada tanya iman. . .ada akal fikir. . .jgn guna kepala lutut. . .

      0

      0
  22. meroyan ka dia nih ?? hampa mai tgok gambar dia nih duk meroyan waktu dulu-dulu x dak sapa mau kisah pun

    0

    0
  23. lily says:

    “kasar bahasanya tu..jgn biadap bila bicara”
    aik..bukan ko ke yg ajar melalui filem ko tu?? lu gua langsi bla3.. puih.. syamsul, kalau nk tegur org, sila betulkan diri sendiri dulu k..

    anyway, aku sokong amani..bahasa die biasa2 je pada aku..xde la kuang ajar mana pn.. aku rase, dialog dlm filem anak @yusfhaslam lg teruk kot..siap maki2 sume..

    0

    0
  24. minah jambu merah biru pasti gerek says:

    elehhhhhhh ni kan pilmmmmmm bukan nye betol2 ponnnnnnnnn kannnnnnnnn pesal nk kecoh2 pasal pilm shamsol pulakkkkkkkkk macm siak kannnnnnn…kalau pilm amani tk lepas jumpa lah orang2 kt LPF tu ! dorangkn yg memutus kn ni semua boleh atau tk boleh nye kan !! kenape nk hentam si shol ni pulak ! mentang2 la dia anak datuk yusof haslam tk semesti nye pilm dia suka2 aje LPF n lepas kan tol tk …dorang mesti tengok dulu pilm tu kalau dh ok ha baru la dorang kasi lepas tol ta ! pilm2 semua itu hanye la untok hiburan aje tkde ape2 kereta police tebalek ke terbakar ke ada gangster ke itu kan hanye cerita aje kenape orang semua ni nk cakap police takot ngan gangster dlm pilm tu !! Oi helo ! korang semua ni tk tau tengok wayang gak nye lah ! cerita industan ketapi terbalek hempap hero tapi hero tk mampos tu korang tknk cakap pulakkkkk malah korang tengok dengan penoh hepening…..Oi helo ! jangan nk kondem pilm mlayu lah !! n bukan nk suroh di agong agong kan cukop la sekadar kasi sapport je hehe bwekkkkkk

    0

    0
  25. nok gebuzz says:

    saya sokong amani………..

    0

    0
  26. Intan says:

    Memang betul kata Amani tu..LPF kena pandai menilai, ke nak suruh buat audit?…filem double standard sangat, penonton pun boleh menilai..banyak sangat pengaruh ‘kotor’ dalam filem…producer kena fikir kesan sampingan disamping nak kaut keuntungan semata-mata!

    0

    0
  27. PENDAPAT says:

    kalau dh rasa bahase tu tk elok jgnla tgok.korg je lelebeh nak terikot. filem msia smpai bila tk maju pon sbb masyarakat tlalu mghukum.
    kalau anak korg dok terikot terenjal mcm barat tu takde lak nk melalak.
    pokok pangkal crmin diri dulu.betulkan diri baru betulkan org

    0

    0
  28. Biras Kau says:

    Syamsul ni bukan orang terpelajar. So bahasa dia pun macam bukan orang terpelajar. Cuma dia bertuah sebab bapa dia leh tolong kuarkan modal dan orang Melayu pulak suka filem murahan macam tu. Ekceli dia ni boleh disamakan taraf dengan David Teoh jer.

    0

    0
  29. FAEN says:

    Dapat dilihat Amani ni mulut longkang jugekkk , syamsul tag mak dia sbb bg mak dia ajar sikit anak yg tak berëducated bila menyuarakan sesuatu kepada org lain ..Amani..amani..kau dari zaman dapat award dulu perangai still mcm tu ..ubah oi..ni bukan zaman 2003 lagi ..Sakai betul lah ..Kang aku ketuk kau,makin bantut pulak kang ..
    TUJUH TOLAK DUA JAWAPANNYA LIMA !

    0

    0
    • amani sound stupid when speak anyt says:

      btul ape u ckp ni.suka ckp sdap mulut amani ni.dlu psl bahasa omputih.skang ni nk hentam individu plak.amani ptt hentam LPF la.bkn shamsul.emosi shamsul x stabil tp die blh bikin org tu panas.mendapat kau!

      0

      0
  30. Wa Lu Gua says:

    wa lu gua iollss uolls ootd lol ahaks…mcm2 dah skrg..hahaha

    baidewei, kalau gua shamsul pun gua sentap beb… :D

    0

    0
  31. syamkamikapel says:

    Citer syamsul mmg bukan taste I la, semuanya kureng pengajaran. X berapa minat. Sebenarnya citer yg patut2korg tgk, citer prof razak mohaideen. Betul2, byk kasi pengajaran walaupun asek promote negeri penang die tu.tu baru la citer melayu, mempamerkan budaya timur. Citer aziz m. Osmanpun walawe. Sgt bagus, sape kate x boleh bwat citer elok2. Kutipan senario lagi, berjuta juga kan? tHAT WE CALL DIRECTOR

    0

    0
    • 8 kuasa 2 says:

      buruknya taste kau syamkamikapel..pada aku semua cerita2 oleh pengarah2 tu adalah TERUK!! cerita oleh razak mohiden, aziz (sometimes ada yg ok) mmg selalunya teruk kelongkang..razak mohiden lagi lah teruk ceritanya, cerita2 murah dan sampah..keluar di TV masa raya pun org tak mau tgk tau..senario tu kau kata bagus?? aduhaii..senario tu cerita bodoh..lawak yg tak pernah menjadi..kebanyakan cerita Msia pun dah mcm holliwood, umpankan heroin yg berlakun mcm cipan tapi seksi, ada scene kemban2/rogol2/peluk2/etc utk lariskan ticket..cerita2 bodoh mcm ni ke kau nak jadikan warisan negara?? please la…aku rasa nak muntah tgk cerita melayu..tgk drama kat TV jauh lebih bagus..

      0

      0
      • Anon89 says:

        Movie Aziz dulu2 banyak yang ok apa (sekarang je teruk..example: Azura)..Senario yang dulu (zaman di bawah produksi Grand Brilliance and Aziz as the director) for me is not bad.

        0

        0
  32. Anonymous says:

    setakat sharifah air mani ni yang bajet mat saleh kunun nya puihhh ada hati nak mengata syamsul. cuba kau buat filem sikit tengokkkk. baik kau pergi cukupkan pakaian kau sebelum mengata orang

    0

    0
  33. hafizrahim says:

    tak ada apa yang nak dibanggakan dengan filem syamsul..cuma kos pembikinan je mahal..

    0

    0
  34. Andy Lee! says:

    tp pada aku, si ayat si amani tu kalo bace sendiri kat twitter mmg kuang ajau.. bila syamsul dah perli dia tau pulak dia nak cakap “nothing personal”.. nothing personal kejadahnya, dah perli2 cakap si syamsul taiko besar taiko besar.. walaupun nmpk unfair yg si syamsul tu ada cable.. duhhhh, korg nak masuk kerja, masuk universiti pun guna cable kan?? macam aku tak tau.. life sekarang ni, sape yg taknak guna cable kan kalo ada chance??

    p/s;tak sangka aku jawab 1+1=GWIYOMI betul !! hahhahhh
    btw, aku masuk U tak guna cable okehhh.. berkat result cemerlang..

    0

    0
    • abang yang tak bangang says:

      setuju ngan kau. kalau aku jadik die pon akan ku pakai bapak ku utk kegunaan harian. tapi kene la ingat. syamsul guna bapak pon filem die berkualiti. tengok lah contoh2 sebelum ni pon. nam ron ape kejadah nye tu kalau anak pm pon belum tentu filem die laku. sbb mmg xde kualiti pon. yusri tu. kaya punya la. buat citer tau nak mahal je pengarah la kunun. diri sendiri blakon kayu je aku tngok dari dulu lagi. buat citer vikingdom. xlaku pon. knape?. dh mmg citer tu hambar. konklusi die kat sini. gune bapak nak buat filem boleh la. gune bapak nak melariskan filem boleh ke?..

      0

      0
      • aci aci says:

        kualiti keww??? filem taraf mat rempit jer pun…gengster sana sini.. kualiti pebenda.. harap mat rempit kapcai jer yg nonton nyer pun
        tu pun menang award… tak paham betul….
        aku lg suka filem Man Laksa and zombi kampung pisang.. ada jugak mesej nyer..

        0

        0
  35. aku benci amani gedik says:

    masalah dia skunk ni, citer amani blakon tu kalau dapat U pon mmg smpah xde org nak tengok. xpayah susah2 nak bersaing ngan filem lain pon, tayang sorang2 die kasi U pon mmg xde org nak tengok. itu citer die skunk ni. dah filem xbagus. pastu bnci plak tengok filem org lain maju. typical malay yg bajet cakap omputih. citer amani blako mmg mse ngan arwah yasmin ahmad lg pon xde la laku mane pon. n sau lagi. knape anak2 nak terpengaruh?. anak2 sdare n anak2 aku xde pon terpengaruh?. knape anak2 org len terpengaruh?. ni sbb die. mak bapak yg bawak pegi tngok pastu salahkan shamsul?. cerdik btol mak bapak nye.

    0

    0
    • Andy Lee! says:

      wa setuju sama lu bro ! berlakon pun kaku.. kalo filem si amani tu tade kena had umo ke pebenda pun, aku tak bawak adik2 kecik aku gi nengok.. buang masa aje.. bagi free tgk macam tanda putera pun tak nak..

      p/s: tanda putera before tayangan kat wayang (before PRU), dorg ada datang Universiti aku bt tayangan free.. certain2 budak (palapes, suksis, etc) diwajibkan (dipaksa) hadir..

      0

      0
    • enter yr name says:

      org melayu cakap bahasa inggeris tak menjadi masalah..ianya bahasa dan kita digalakkan utk mahir berbahasa selain bahasa ibunda masing2..namun ianya menjadi masalah bila ada manusia2 yg tak faham dan tak mahir bahasa inggeris menyelar org lain yg bercakap bahasa kedua/ketiga/seterusnya tanpa sebab..adakah melayu/cina/india/iban dll yg berbahasa inggeris itu sombong? adakah berlagak? org2 yg minda sempit aje akan kata mereka berlagak..melainkan mmg mereka dgn sengaja berbahasa inggeris utk berlagak..tapi zaman sekarang ni takde sapa la nak berlagak sekadar berbahasa inggeris..kanak2 kecil pun ramai yg mahir bahasa inggeris..tu sebab saya kata, jgn berotak sempit..

      0

      0
  36. nara muka stok indon says:

    asal comment aku xkluar?. lembab nye nara ni.

    0

    0
  37. Malebes says:

    Basically, cite psiko pencuri ati tu lgsung tak best. Itu je pasalnye yg cite tu tak laku. Cite len dpt rate 18+ pun laku gak. Berapa kerat je budak masuk tgk wyg? Dan aku tak rasa ramai budak msuk tgk cite kl gangster. Len la kalu cite cloudy with a chance of meatballs. Sudah2 la minah salleh celopz oii.. Ko lakon tak best, cite tak best, cukup pakej utk org tak jejak panggung utk tgk cite ko. Terima je la kenyataan. Mende je.

    0

    0
  38. APPLE says:

    mmg trbaik syamsul

    0

    0
  39. Mak Jemah Jemain says:

    Memang betul pon cakap Seripah Amani tu..
    Malaysia ni ada duit, ada pangkat, boleh tutup mata mulut orang kera-jaan

    0

    0
  40. abang yang tak bangang says:

    salah ke kalau guna bapak?. dah bapak dia boleh guna, ade pangkat. kalau aku jd die pon aku guna. tu pon jd issue. berganda2 bangang nye. amani tu. blakon kelaut. admit je.

    0

    0
  41. Abg john kader says:

    Belajar la BERTOLAK ANSUR sesama SENDIRI .sekadar terkasar bahasa sikit aje.
    Industry Filem kita ni tk la sebesar mana pun.

    0

    0
  42. Saya says:

    Kerajaan meluluskan Akta Pencegahan Jenayah (PCA) utk mencegah jenayah terutama gangsterism yg berleluasa, sementara itu Filem KL Gangster2 diluluskan tayangan dgn klasifikasi PG13 & mengutip 1.2juta keuntungan pada hari pertama.
    Syabas Kerajaan Malaysia!Gua sengatttt

    #mediaperananpentingdlmmempengaruhipemikirananakbangsa

    0

    0
  43. Sirap Limau says:

    benda kecik je ni pun… harap kedua-duanya dapat berbaik2… industri kita ni kecik je…

    0

    0
  44. ricky says:

    ala itu cuma cerita sahaja…untuk menghiburkan…name pun dah entertainment…mmg macam tulah agendanya…terpulang kpd individu untuk mentafsirkan sendiri nilai2 dalam filem tu…pasal budak2 yg terpengaruh tu pandai2 la mak bapak diaorng didik…di situlah berfungsinya tangggungjawab dan peranan sbg keluarga…membimbing anak2 ke arah kebaikan…klau anak2 rosak jgn nak salahkan sapa2 lah…

    0

    0
  45. ya allah yatuhan… smg kau bermudahkan sgl urusan km di sini.. mohon dgr yer… saya bkn mnyokong syamsul.. tetapi kt sbagai ibu bapa.. xwajar sbnrnya bw ank2 tgk filem nie… np nk slhkan syamsul ats salah kita sndr????? sy pun ad ank.. tp sy xbw ank2 tgk cter gini.. jus bw tgk carton n cter yg slow.. 2 tanggjwb kt sndr nk didik ank2.. bkn ny slh kan org lain.. 2 tggjwb org seni.. lg pun.. slh ke symsul ank dato?????? rs ny… 2 idea dia sndr..kbolehn dia sndr.. buat ap kt nk pertikaikan.. n bab cter psiko pncuri hti 2.. mmg ptt dpt klasifikasi 18PL coz cp yg da tgk..pasti sbb ny.. n KL GNGSTER dpt klasifikasi PG13 sbb ap??? cb anda semua bezakan 18PL n PG 13.. pasti anda dpt jwpnnya.. bkn nk myokong tetapi akan hakikat.. coz sy belajar bidang ni… n kje bidang ni.. kebnykan komen negatif tntg anak2.. itu adalah TANGGJWB U ALL SNDR.. SBB 2 BKN TONTONN UMUM,,, NP PLU BW ANK2.. NP XBIAR JE IBUBP BKORBAN XPYH TGK CTER 2.. KALO NK TGK PUN.. PK JLN TERBAIK.. 2 KAN TGGJWB KT SBGAI IBU BP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KENAPA SALAHKAN INSAN2 YANG LAIN.. 2 TANGGJWB DIOWG MGHASILKAN FILEM UNTUK KT.. KALO XKUAR KAN FILEM.. U ALL MARAH.. KALO FILEM CINTAN U ALL MARAH.. DA 2 FILEM AP YANG PERLU BUAT??????????? BUKAN KAH KT YG PERLU MUHASABAH DIRI SNDR.. ATAS KEJAHATAN OR KEKILAFAN ORG LAIN..PK2 LA.. KT MNUSIA…

    0

    0
  46. Anonymous says:

    kalau dah macam ni punya gaya baik tak yah letak klasifikasi utk filem filem.
    macam xda function ja sebab orang luar industri filem pun bleh nampak dia punya double standard.
    but i dun think datuk gunakan pengaruh utk tujuan laku kan filem.
    filem anak dia yg lg sorang tu pun xsebanyak kutipan filem yg ni kan?

    0

    0
  47. dina says:

    sensitif nye si syamsul anak datuk ni ye……aritu merajuk…tiba2 ada kat twitter pulak…naik dah semangat ke bila dapat rm3 juta.
    Amani..true what u say …mmg double standard…yg ni pun syamsul anak datuk tu tak tau nak bersyukur…dia ingat dia sorg jer deserve juta2 tiket collection…podahhhhh

    0

    0
  48. prince says:

    aku rasa syamsul yang sebenarnya kurang ajar sbb dia p tag mak amani. nak tunjuk besar sgt ka? kalau berani cakap terus la dengan amani. ni tak. amani relaks ja balas direct terus dekat dia. come on la brooo

    0

    0
  49. Zain Sardin says:

    Berani sh amani bersuara demi keadilan, macam nie laa yg kita nak tgk sbb yg lain seme takot bersuara takut kene gam seme takleh carik makan, bagus gak ada pelakon yang ada jati diri dan tanggungjawab terhadap career dia bukan main lakon nak glamer atau carik duit. Kalo mak bapak ada pangkat mmg sennag nak cucuk sana sini betul lah tuh, dah mmg mentaliti org mesia, tgk kat US seme mana ada pangkat2 nama nih seme sama jek yg bezanya kerja keras dan focus utk berjaya. Syamsul takyah laa sentap bukan dijukan kat awak pun tapi in general mungkin LPF lah sbb nak jaga hati tuan besar seme.

    0

    0
  50. ~~~ says:

    filem syamsul kalau kat sana.. da lama kne rate +18.. sedangkan MV baru angkat gelas wine/lyrics lagu ade pasal negative things kena band.. ni kan y violence + tutur bahasa yang x sopan.. amani patut guna wiser word lah..

    0

    0
  51. Anonymous says:

    syamsul TERBAIK!

    0

    0
  52. labu labi says:

    agree with amani..sudah2 la kat luar sana bdak2 dh rosak akhlak..crita ni btl2 tak bermoral..akhlak low..dadah bunuh ckp kasar rogol smua ada..pakej.lagi best tgok citer allahyarham tan sri p.ramlee layannnnn

    0

    0
    • Anak Muda says:

      kesimpulan dia UNDILAH PAS n jom sama2 kita TUKAR KERAJAAN BN!!..nnt PAS dh naik n memerintah, kita akan buat filem unsur2 ISLAMIK yg akan didik anak muda kita n generasi akan dtg supaya lebih berakhlak n bersopan…HIDUP PAS! HIDUP PAS! HIDUP PAS!

      0

      0
  53. PAS Selangor says:

    biasala syamsul ni kroni2 UMNO sume ni, mmg sng la nk naik, kesian amani mntang2 dia PKR dia dpt double stndard..kroni UMNO sume x gune, buat filem mcm sampah n pengaruh yg x baik kt anak-anak muda sekarang

    0

    0
    • PAS Kelantan says:

      woi. kalau nak komen pasal politik bukan kat sini tempatnya. dah tu boleh pulak tukar identiti. “anak muda” tu pun ko punya kan? ko dengan ketua pas selangor pun sama bangan. bodoh. org pas pun lepak blog gosip ke? meh bapak pas kelantan plak lepak sini.

      0

      0
      • PAS Selangor says:

        biasa la bro, kita nk hidup ni kene tau sume bnda, bnda ni bkn mndtangkn dosa n mksiat pun, mcm baca paper, aku x baca harakah je aku baca gak utusan, kita berfikiran biar jauh bro, xdelah jadi liability kpd pihak lwn kita, lu ni btol ke PAS kelantan? apsal kasar sgt bahasa?

        0

        0
  54. amaninenongnenong says:

    Dh nme cite gangster..xkn nk pkai bhse cite zmn p.ramlee plak…adoiiiilaaa angpa ni…
    Xpelah amani..redhooooo je la…..huhuiii…..

    0

    0
  55. mak jemah says:

    Padan la muka kau Syamsul…buat cerita lagi mcm ni, haa kan da kena cetak rompak! Tu pon kau tak sedar2 lagi ke musibah ape yg dah berlaku ni.. To Amani, mmg ape yg u cakap tu btul…salute!!

    0

    0
  56. wiwit says:

    mungkin ada betul apa amani cakap tuh. tapi citer syamsul ni pun best juga. pada aku citer yg bagus tak meleweh tak merepek. banyak aksi. dari aku tgk cter2 cam adnan sempit yg tak best mana pun. adnan sempit maybe ok…tp sambungan dia…hmmm takdelah best pun kan. kl gangster ni.. yg 1st pun dah best. yg 2nd pun best. so mmg best la. bkn senang nk tgk cter ada smbungan ni best mcm yg first. btw syamsul ni dhberjaya la pada aku. cumanya part dia dpt pelepasan dan lain2 tu yg org lain tak dapat mmg ptt dibetulkan. kenapa perlu ada bias kat situ kan…

    0

    0
  57. tanaka says:

    sebab ada aaron je filem ni mantap…hihi

    0

    0
  58. REALISTIC says:

    Tolonglah hentikan filem yang berunsur jenayah..masyarakat skrg da berani tembak smpi mati kt tmpt awam.ko tau x,ko wt filem cmtu bagi idea kt org2 jahat ni nk membunuh,merogol or papela..bknla nk salahkan ko 100%,tp impact daripada filem yg ko keluarkan buat org jahat makin berani. even ada morale of the story from ur filem,rsnye yg buruk org lebih tumpu utk tgk..pleasela buat filem yang membina minda bkn yg jenis rosak kan akhlak..

    0

    0
  59. boneka says:

    Sya pon bersetuju dgn kenyataan amani tu..apa tak nya..filem yg x memberi apa2 moral pd masyarakat boleh dpt p13??what the hell??cter gaduh2..pukul memukul..filem rosakakn kereta polis..ini ke syarat2 tuk dpt kn P13??cter yg baik2 dpt 18..di mana keadilan FINAS dan LPF??berat sebelah..dh lama d perhatikan..asl filem Syamsul Yusof pasti akan dpt P13 atau U..seperti filem Bohsia sebelum ni..bleh plak filem 2 dpt U..pd hal cter itu boleh memberi impak negatif buat masyarakat..sama juga la dgn KL GANGSTER 2 yg di agung2 kn sgt ni..tak ke nnt anak2 muda akn berani berkelakuan seperti adegan dlm filem tersebut??jgn terkejut bler pas tgk cter ni nnt,org ramai pown dh berani nk hancurkan kereta polis..sekali gus melawan polis..plz adil la FINAS & LPF..kecewa dgn ketidakadilan yg berlaku kala ni..

    0

    0
  60. ilovecempedakgoreng says:

    alaa sh amani ni pun ckp pusing auta juga. first kutuk tapi tak berani sebut nama, then she retracts and says it wasnt about him at all.. it was about the censorship board. kalau pasal censorship board kenapa kena mention mak bapa kebumi style cina bagai? mana professionalnya tu?

    0

    0
  61. FAEN says:

    Mulut longkang dan syarifah Amani sukar di pisahkan..sighhh..

    0

    0
  62. Din says:

    aku mmng x suke tgk sume cite syamsul. x sesuai langsung untuk masyarakat apatah lg utk budak2 remaja. betul2 bagi contoh x baik.

    0

    0
  63. anya says:

    betul ckp amani tu.sy sokong 100% tp korang nampak tak???w/pun dabel standert ke..dpt lebih coz bpk dato’ ke…cuba korang tgk apa dh jadi ngan filem tu??blom keluar pawagam dh kena cetak rompak.x ke rugi tu!!!baru sikit Allah balas tu

    0

    0
  64. mak c kina says:

    aku setuju dgn amani…n aku mmg xbg ank aku tgk cite mcm ni..sori 2 say klu ada yg kate aku bute seni tp aku xnmpk apa moral of the story…

    0

    0
  65. mg says:

    shamsul ni emo la!

    0

    0
  66. Lu langsi Lu mati says:

    korang ni bising2 kecoh2 pasal filem ni ade scene rogol,lucah.tembak2,bako2..tp korg jgk p beratur beli tiket masuk tgk wyg part rogol tu telan air liur n ghairah jgk kaan??? bodooooo punye olang. benci aku dgn org2 bodo yg komen mcm bangang x p skolah.

    0

    0
    • Lu bongok says:

      Ko mmg menunggu babak2 tu kn? sbb tu ko sokong. Wei, org yg ko tgk beratur panjang bli tiket tu spesis lu.. tgkla kutipan brp juta.. lainla 20 juta kutipan, mmg 1 mlaysia yg suka! Lu ni bongok. org tak suka komen dlm ni je, tk pg tgk pon.. aku bkn spesis ko..bluekk!

      0

      0
      • Lu langsi Lu mati says:

        lerghhhh..lu apehal teraseee?? gua ade kacau lu keeee? fyi, gua pn xde p tgk cite ni bangang, eh tp pehal lak gua nk kne explain kt lu ea g p tgk ke x? Lu sape lak kt gua? perghh. hahaha..langsi~

        0

        0
    • nara bebal says:

      aku tak tgk, aku tak terniat dan tak berminat pun..kau la yg beratur tu..bukan aku..cerita low class mcm ni hanya org low class mcm kau je yg tgk..

      0

      0
  67. tak suka jugak says:

    Aku pun tak suka semua filem Syamsul nih, semua berunsur gangster, bohsia, bohjan.
    Filem luar yang gangster takde pun tekan kan gadoh, rogol, semata-mata. Baik aku tgk citer luar , blh tambah tingkatkan bahasa inggeris, dr tgk citer syamsul ni bahasa melayu tunggang langgang! ko ingat elok sgt ke budak2 tengok?? tu yg rogol makin menjadi2 skrg ni!! Filem Syamsul SAMPAH MASYARAKAT ! Ko tak payah buat filem dahla, lagi bagos.

    0

    0
  68. melati says:

    Aku bangga jadi anak Malaysia yg tak pernah tgk citer melayu kat panggung…cuma kat Astro jer..aper pun tahniah Sharifah Amani…..anda berjaya menyedarkan org2 yg Melayu yg LPF semua kasta rendah jer kat situ…sebab mereka dgr cakap penerbit2 Filem yg pandai ampu gan LPF…mereka tak kaji kaji filem tu ciplak ker atau sebalik .,Taktik tipu penonton konon nya kutipan berjuta dlm 1 hari tayangan tu adat lah..Org2 yg buta IT jer percaya kutipan macam tu…kalau nak selamat kan Filem Melayu LUPUS letak kan Ogy Ahmad Daud dan Raja Azmi teraju LPF mereka ni tak makan di AMPU.

    0

    0
    • CAPITAL LETTER says:

      aku pernah ke panggung utk tonton cerita hantu kak limah balik rumah saja..itupun sebab dapat free ticket kawan aku bagi sampai 6..tapi berbaloi lah walaupun lawak bodoh namun penuh erti..cerita2 oleh yusop haslam menyelam atau anak2 nya atau david teoh atau sapa lagi ek aku pun lupa nama pengarah2 di msia ni, mmg aku tak pernah dan tak akan tengok..cerita2 holliwood pun aku tak tgk sbb syarikat2 pengeluar filem holliwood kesemuanya, aku ulang, KESEMUANYA ADALAH MILIK YAHUDI..dan kita tahu bahawa yahudi ni dengan sengaja cuba memesongkan akidah org Islam melalui filem yg mereka buat..terlalu byk maksiat, terlalu byk kepincangan, terlalu mendedahkan cara hidup yg bertentangan, terlalu menonjolkan budaya tk beragama, dan sebagainya, yg mana merupakan cara halus yahudi memasuki akal dan iman anak2 org Islam..tu sbb kita lihat dunia semakin pincang..umat Islam di Msia juga semakin pincang..kes2 jenayah menjadi2..kes2 buang anak menjadi2..kes2 tak sembahyang menjadi2..kes2 tak puasa menjadi2..anak2 perempuan dan ibu2 juga gagal menutup aurat, ada yg bertudung tapi tak menutup aurat, melahirkan generasi dengan pemikiran Islam liberal, melahirkan generasi2 yg pincang imannya dan byk lagi kepincangan yg boleh kita nampak jelas dalam masyarakat..yahudi sesungguhnya berjaya dalam usaha mereka..sedangkan rokok yg dicipta yahudi dan dihisap ramai umat manusia di Malaysia pun didebatkan kononnya tak haram, walhal kesepakatan ulama mengatakan haram..yahudi berjaya menusuki hati, kehidupan, iman, etc org Islam menerusi pelbagai cabang..ekonomi, sosial, politic..kita sebagai umat Islam kenalah berhati2 dan buatlah sedikit research tentang diri sendiri, agama, dan sebagainya..

      0

      0
  69. cece says:

    keco je..nama pun KL GANGSTERRRR… sah2 le cte dia gns….maybe xnmpk nilai2 atau pgajaran, but in other way, ada je.. dr diri org tu jgk nk amik yg baik ke atau jahat.. sekadar hiburan je.. atleat cte shamsul ni xdala seboring cte len..huhuhu….

    0

    0
    • cece ngekkk says:

      rasa-rasa ko la kan.. benda buruk or benda yg ko ckp jd pengajaran tu yg akan org ikot?? sekadar hiburan? rogol hiburan? gaduh hiburan? tembak menembak hiburan? bunuh orang hiburan? patut la byk kes org mati kene tembak ngn kongsi gelap skrg ni…hiburan la katekannnnnn

      0

      0
      • cece says:

        hehe.. lawak la soalan ko ni.. dh ko ada otak..guna la..pili nk ikut mana 1.. n jgn nk salakn cta ni pnyebab kpd byk kes kongsi gelap.. even xda cte ni.. kes2 tu tetap ada je.. bila cte yg nmpk gns cpt je dkritik..bwk effect negatif.. knp cte yg nmpk soft..xbwk effect apa2 ke.. pegang2 lki pmpn.. baikla kannn… n kalau ko rasa tu bkn hiburan.. tplg.. as for me.. itu sekadar hiburan utk sy.. n jelas tajuk cte tu GANGSTER..so komfem la aksi2 gns ada.. dannnn…. sy rasa syamsul buat cte ni utk tonjolkan realiti hidup kat kl.. yg ko ckp byk kes kongsi gelap tu.. tp biasalaaa….malaysiannn… ada je xkena dimata…

        0

        0
  70. kluxklaxklan says:

    cara amani berlakon pun tak kurang buruknya..scene berkemban dan mandi bersama lelaki tu tak buruk ke dimata amani? ianya buruk di mata saya. bertambah2 buruk dimata anak2 kecil. scene berpegangan tangan, berpeluk dan lain2 dengan lelaki bukan mahram elok ke? tak elok di mata saya..bertambah2 tak elok dimata anak2 kecil.
    cerita gangster anak yusof haslam ni mmg diketahui sangat buruk bahasanya, buruk jalan ceritanya, dan lain2, jadi tak payah tengok aje lenkali. begitu juga cerita2 amani..atau mana2 artist pun yg tak menepati saranan dan tuntutan agama, tak payah tgk!! buang duit, bazir masa, merosakkan akhlak, minda, etc

    0

    0
  71. Anonymous says:

    sibuk lah minah botak ni

    0

    0
  72. wiwit says:

    dh nama pun kl gangster maa… mestilah ganas. kenapa kalo malaysia buat cter gangster mak bapak marah?? sedangkan citer2 omputih tu mak bapak ajak je anak tgk wayang kat panggung? gangster cium berahi dll tu mmg x dpt dipisahkan la dr omputih kan?? tp boleh pulak ajak anak2 tu kan?? ujung pangkal ajaran mak bapak dari rumah tu yg penting. setakat citer2 cmni kalau pandai ngajar anak takdehal punya. kalau tgk citer cintan cintun peluk sana sini (cter malaysia la) pun tak bagus gak kan???

    0

    0
    • wiwit ooiiii says:

      wahh…ckp mcm masih takde anak je…tunggu anak ko dah besar sikit, suh dia tgk kl gangster byk2 kali, then ko tgk ape jd kat budak tu. Dy nak ikut cakap ko ke dia ikut ape yg ade dlm filem tuuu…cuba la…

      0

      0
      • wiwit says:

        wiwit ooiiii…senang2 takyah tgk wayang kannn….dan takyah pun nk tgk blog hiburan camni. bukannya sihat sangat pun…kannnnnnnnnn

        0

        0
  73. Anonymous says:

    plz la amani. ko pun berlakon bukannya hebat sangat. marah pulak kutipan filem ko tak tinggi. dah ko jenis berlakon syok sendiri. perasan hebat minah amani ni. puih.

    0

    0
  74. LOL says:

    aku x phm nape shamsul nk sgt guna pelat cina bila buat citer gangster..sakit telinga aku dgr

    0

    0
  75. yabedabeduu says:

    ok jek tgk citer ni.. suke ati nk tgk citer luar atau malaysia.. kalau rase citer malaysia tak layak di tonton tak payah laa nak bezakn dgn filem luar.. tgk jugak bajet wat cerita.. bajet ciput pulangan nye bakal ciput gak gitu jelaa jalan ceritanya.. mmg aku kasi je anak aku umur 5 taun tgk citer syamsul ni.. kalau budak tu tanye senang aku jwb jgn ikut ape dia buat ni tak baik gaduh2 luka sane sini, msk spital, sakit lagi, nanti kene tgkp polis, mak bapak nangis anak jahat cmtu.. anak aku akur jek.. cume kalau budak tu tgk citer ade peluk2 romantik sane sini dgn spotan dia ckp eeeiii tak maluu… tu lagi parah aku nak jawab.. kesimpulan citer gangster ni ade gak laa pengajaran tuk anak aku dr citer yg ghairah2 tu..

    0

    0
  76. wiwit says:

    btw…yg aku heran part apa agama king sbenarnya dlm citer ni…tu je kot.. kalo overall pd aku cter ni best. tak jemu.

    0

    0
  77. pening says:

    yup. agree ngn amani…cite kl gangster ni leh dicategorykan bagus tp utk org2 yg matang yg dh leh berpikir…budak2 sekolah menengah rendah ke bawah x sesuai la tgk…ade scene gaduh2, carut, rogol…mane budak2 ni x belasah member peras ugut sume…sume pngaruh tv la…rase diri tu hebat jd gangster…industry filem malaysia ni mmg susah nk berkembang…good storyline x byk…lately byk amek dr novel je…tu pn balik2 kisah kawen pakse last jatuh cinte…yg gangster2, mat rempit, lawak bodo cite hantu, cite penang….cm xde idea lain je…

    0

    0
  78. Security Anak says:

    Jangan salah kan filem bila anak terpengaruh. Ibu bapa yang patut MENGAWAL APA YANG DITONTON oleh anak-anak… bukan bg tgk je semua cerita. Sama seperti dengan pemakanan, ibu bapa yang harus kawal.. Anak-anak boleh dikawal dan dibentuk. PROVEN!

    Hendak seribu daya, Tak hendak seribu dalih.

    0

    0
    • yabedabeduu says:

      betul tu.. sebenarnye susah nak kawal anak2 tak kasi tgk citer macam tu.. sbb nye mane2 saluran je budak2 tu bole dapat.. tak kasi tgk tv dia tgk wayang, tak kasi tgk wayang dia gi google tenet, cr dvd sbb nak tgk punye pasal.. seeloknye kalau daa tertengok dgn anak sambil2 tu nasihat la dgn budak2 tu ape yg tak elok di sebalik cerita tu… perasaan kite sbgai ibu bapa kalau anak2 jd mcm tu.. bkn tgk ajee.. huraikan sikit kat anak2 pengajaran di sebalik cerita..

      0

      0
  79. GuaMauSengaaaaat says:

    I always feel stupid when i speak malay..Ooops – QUOTE
    Kah Kah Kah Kah
    Cik Kak Patut Salurkan pandangan/pendapat/komen di tempat sebenarnya..Jgn Salah gunakan media sosial..Ramai terasa maaaa..FINAS ada..LPF ada..Persatuan Seniman ada..banyak ada..Kalau duduk sorang2 dekat Starbucks, lepas tu boring nak tweet macam ni pun boleeeey…Tapi orang marah maaa….Waaa Seeengggat Sama Lu

    0

    0
  80. setuju says:

    Saya setuju bab Syamsul tak patut mention nama Cikgu Fatimah..kalau Syamsul betul real guy patut tag nama Sharifah Amani terus. Dalam lembut lagi nampak biadap bila guna nama emak kawan tu. Alhamdulillah rezeki Syamsul bertambah.. tapi kena ingat ujian Allah.. bila jadi isu sabotaj semua.. saya respek juga Amani meminta maaf walaupun sebenarnya dia tak patut pun minta maaf sebab sekali baca pun tahu Amani mengkritik FINAS dan LPF.

    0

    0
  81. lady says:

    setuju dgn Amani.wpun x minat dia ni tapi apa yg dia luahkan jujur dan berani…yg di syamsul tu terasa apahal…dhlah isu cetak rompak movie dia tu pun hilangkan diri…bapak dia pula yg menjawab bg pihak dia…x gentelman dan x berdaya saing langsung…he thinks that he is good enough sampai kan pihak lain tak layak ganggu karya dia..macam mana nak maju?????bapak dia lg byk dugaan dan cabaran akhirnya bergelar milionaire…he shd learn from his father…nak komen tu terus mention nama Amani. x perlu sebut nama anak kepada siapa…itu lagi kurang ajar…at least her Mom educates her to be honest and brave..not like you la Syamsul…pengecut dan hati lemah…

    0

    0
  82. lady says:

    setuju dgn Amani.wpun x minat dia ni tapi apa yg dia luahkan jujur dan berani…yg si syamsul tu terasa apahal…dhlah isu cetak rompak movie dia tu pun hilangkan diri…bapak dia pula yg menjawab bg pihak dia…x gentleman dan x berdaya saing langsung…he thinks that he is good enough sampai kan pihak lain tak layak ganggu karya dia..macam mana nak maju?????bapak dia lg byk dugaan dan cabaran akhirnya bergelar milionaire…he shd learn from his father…nak komen tu terus mention nama Amani. x perlu sebut nama anak kepada siapa…itu lagi kurang ajar…at least her Mom educates her to be honest and brave..not like you la Syamsul…pengecut dan hati lemah…

    0

    0
  83. cinta says:

    cinta itu cinta….cinta adalah cinta…..cinta

    0

    0
  84. Dinzly says:

    Korang neh..kalau kritik orang , bukan main sedap je tekan keypad tuh..korang ada idea ke nak buat cerita lain dr yg lain ? Korang berbakat sgt ke nak buat filem ? Bagus sgt ke ? Korang pom sama je lah.. Cepat melenting juga , aku pom budak filem, korang jgn ingt nk buat sesuatu filem mudah okeh.. Shamsul dan amani..pandai2 lah ye..dh besar kan

    0

    0
  85. shahmil says:

    grow up men!!! dah macam zaman bebudak mencarut sikit wat aduan kat mak. be mature! setel lah among urself tak payah nak libatkan orang lain.

    0

    0
  86. juz a woman says:

    hello!dr korang sibuk nk comment idup org,baik tingkatkn taraf idup sendiri.semua benda yg jadi tu dah ketentuan-Nya.dah Tuhan dah takdirkan idup die sbg anak dato’ n berjaya.melayu…melayu….hasad dengki lbh….hhhaakkttuuiii…

    0

    0
  87. Tina turner says:

    Aku suka david teoh.. Hensem

    0

    0
  88. mojo says:

    JANGAN SOKONG SANGAT ORANG BESAR KEPALA DGN PANGKAT DATUK ABAH DIA,SENTAP TWEET SIKIT DAH NAK MERAJUK,PI LA NYOROK.

    0

    0
  89. JEJAI says:

    samsdol ni kalau kau peratikan mmg ala ala gengster pom.

    0

    0
  90. camella says:

    yg pasti syamsul/shark mmg encem woo….malik pon

    0

    0
  91. […] Syamsul Yusof Bidas Sharifah Amani Di Twitter (190) […]

    0

    0
  92. […] Syamsul Yusof Bidas Sharifah Amani Di Twitter (191) […]

    0

    0