Written by AbangNara | January 16th, 2014

Untungnya Puteri Sarah Liyana bakal menjadi isteri kepada Syamsul Yusof. Mana tidaknya, menurut Utusan Malaysia hari ini, pengarah hebat ini dikatakan telah membeli sebuah rumah berharga RM1 juta sebagai persiapan perkahwinannya. Lokasinya? Sudah tentu di Kuala Lumpur. Alhamdulillah, inilah namanya rezeki. Bukan senang untuk melihat anak muda Melayu sehebat Syamsul Yusof.

syamsul yusof

Malah rata-rata yang mengenali pengarah berusia 30 tahun ini mengetahui bahawa Syamsul memandu kereta Hummer. Rumah dah ada, kereta dah ada, calon pun dah ada, memang sesuai sangat untuk Syamsul menamatkan zaman bujangnya. Ditanya mengenai perkara ini, bapa Syamsul, Datuk Yusof Haslam berkata:-

Tentang rumah itu, lebih baik tanya kepada dia sendirilah. Bagaimanapun, pada saya tidak salah kalau dia mahu ada aset sendiri, rumah dan kereta sendiri untuk masa depannya. Sebelum berkeluarga sendiri, dia sudah ada itu semua, jadi itu akan memberi manfaat kepada dirinya dan bakal isteri, serta anak-anak mereka kelak

Saya memang mengalakkan anak-anak supaya menyimpan, buat aset sedari muda. Ia bukan untuk saya dan isteri, tetapi untuk mereka sendiri kerana selepas ini, merekalah yang akan meneruskan kehidupan dengan keluarga masing-masing.

Saya dan isteri sudah tua, sampai masa kami akan pergi menghadap Illahi. Mereka akan tinggal dan meneruskan legasi kami. Saya harap selepas ini mereka akan meneruskan apa juga perkara baik yang pernah kami suami isteri lakukan

syamsul dan puteri sarah

Buat masa ini, Syamsul dan Puteri Sarah masing-masing mengambil pendekatan tidak memberikan sebarang komen mengenai majlis perkahwinan mereka yang bakal berlangsung Februari ini. Tak apalah. Abang Nara percaya Syamsul akan menjemput para media untuk menghadiri majlis persandingannya kelak. Semoga dengan perkahwinan ini kelak, rezeki Syamsul akan lebih murah. Tahniah Syamsul.

52 responses to Syamsul Yusof Beli Rumah RM1 Juta Sebagai Persiapan Kahwin

  1. Anonymous says:

    Nokharummmm untung betol Sarah nie. Rezeki xsiapa tahu.

    1

    0
    • gayahSporty says:

      mak aihhhhh.. kaya gila kentang syamsul ni.. untung la puteri sarah.. tak pyh mkn kangkung hari2 mcm kami.. huhuhuhuhuhu.. :(

      1

      0
      • nasi ayam sedapp says:

        bertuahnya Puteri Sarah, memang rezeki kau Puteri Sarah oiiii…Allah nak bagi kat kau…syukur dan tahniah. Syamsul ni plak bujang…untungnya kau Puteri Sarah, semoga bahagia lah :)

        1

        0
        • kuih tart says:

          tuah ayam nampak di kaki….tuah manusia hanya Allah saja yg tahu….best nya jadi Puteri Sarah

          1

          0
        • Neelofa says:

          untunglah, apesal la tak kahwin ngn aku je!

          1

          0
        • Didi says:

          Uishhh untungnya sara. InsyaAllah masa depan terjamin. Dah ada rumah, kereta. Takyah risau dah pasal ekonomi masa depan. Laki sempurna macam ni siapa taknak yedok?

          1

          0
        • untung laa puteri sarah…x payah nk kje lagi dah
          dok rumah layan laki n bykkan istiqamah dpt pahala

          *** ni kalau amar alfian mat bangla ni baca msti lg meroyan n melatah….hahaha…
          agreed with u sarah, buang masa je bercnte dgn lelaki yg mcm tu….pass is pass….look forward n keep walking :)

          1

          0
        • K.A.A says:

          tu la org ckp dia akn dpt lebih baik… Allah maha adil…

          1

          0
      • Jannah says:

        Kerana agamanya, kerana keturunan nya, kecantikan nya, hartanya.. Dah cukup dah segalanya..InsyaAllah hidup akan selalu di berkati oleh Allah swt. Semoga berbahagia hingga ke jannah. Aamin

        1

        0
    • cinta says:

      kan besh klu Syamsul pilih umi nazeera… umi nazeera lg nmpk sepadan..huhu..

      #justsaying

      1

      0
  2. Olaf says:

    fuhhhh…bestnya puteri sarah…dapat laki kaya…

    1

    0
  3. noni says:

    jeles giler ak ngan ko sarah…untung la ko dpt syamsul..dh la kaya , handsome dn sekarang nie tngh mendalami ilmu agama..nie la ciri2 suami yg perempuan idamkan…semiga ko bahagia la yer…lps nie boleh goyang kaku la ko sarah kt rumah 1 juta th…

    1

    0
  4. Pilih kasih says:

    syamsul ni dh le bujang..ensem..rumah dh beli..kete dh ad..dh tu symasul dh berubah ke arah kebaikan plk tu..untung la puteri sarah…sy doa kan dia org bahagia la..

    1

    0
    • vanilla says:

      tetibe aku rs kisah cinta dorg ni cm cite novel lak…..so suwiiittttt…..moga bahagia selalu..aku suka novel2 yg happy ending ni….pastu lak yg cute2 sweet2 cmni…ngn watak hero n heroin yg mmg stok muka saham tinggi…fuhhh!!! ni la realiti nya….moga korg kekal bahagia hingga akhir hayat… =)

      1

      0
  5. nok gebuzzz says:

    bestnyer putri sara……neelofa ada???
    tak da…………..

    1

    0
  6. Aku says:

    bestnyaaaaaa ko puteri sarah….dapat bakal laki ensem…bukan laki org plk tu..kaya…dah la tu sekarang sdg mendalami ilmu agama..aku tengok puteri sarah pn menjak pakai tudung lagi cantik n berseri berbanding masa dia seksi dulu…kira dia org memg sepadan la..x sabar nk tengok majlis dia org nti..

    1

    0
  7. tudung manik kacamata says:

    Alhamdulillah.. Mungkin Allah tau niat Sarah ni benar2 nak berubah.. Sekaligus Allah bagi, hidayah dan rezeki pada Puteri Sarah ni.. Untung sangat, moga lebih bersyukur dan bahagia hendaknya.. Ameen..

    1

    0
  8. cikikaka says:

    bestnye jadi puteri sarah..xpayah bayar keta, xpayah fikir nak beli rumah, xpayah bayar PTPTN, xpayah fikir tol naik barang naik.. untung badan. Rezeki Allah bagi..

    1

    0
    • nasi ayam sedapp says:

      rezeki dia….best kan macam tu, kalau aku jadi Puteri Sarah aku happy giler dah he3

      1

      0
  9. ninie says:

    rumah rm1juta+kereta hummer+puteri sarah=perfect!!
    lagi sangat2 perfect, jika hidup ikut sepenuhnya ajaran Islam..sweet couple!
    lepas ni sarah bukan setakat puteri,dah macam permaisuri dalam rumah tu..
    suka couple ni..SarahSyamsul(SS)

    1

    0
  10. aidi says:

    cube tgk apa yg yusuf haslam tu ckp betul, dia mmg tak tinggalkan anaknya terkontang kanting, die didik anaknya bijak berbisnes, jadi generasi penerusnya akan hidup senang tak merempat. begitu jugalah syamsul akan buat pada generasi2 bawahnya. perkara inilah yg org cina buat yg melayu tak buat. kita patut jadikan ini sebagai inspirasi.. bukan untuk menjadi jutawan semata-mata, tetapi menyediakan sesuatu supaya anak boleh berdikari, .. bukan menyuap duit kepada anak tetapi mereka hanya perabih duit sahaja.

    1

    0
  11. Reena says:

    Kalau kita betul2 ikhlas nak berubah kerana Allah, maka Allah pun akan mempermudahkan usaha kita..bukan tu ajer..ditambah lak rezeki dan dinaikkan darjat. Mcm Diana Amir tu dulu, pakai la cemana seksi pun tp org cam tak pandang je (especially dlm ceta AMD tu). Sekali bila dah berhijrah, muka pun berseri2, jodoh pun elok. Semoga PS istiqomah & jgn pedulikan Amar bangla tu kalau dia nak meroyan buruk2kan PS. Yg lepas adalah sejarah tp yg penting pandang ke hadapan & teruskan melangkah kerana Allah.

    1

    0
  12. cempaka sari says:

    poyo je nak komen kena jawab soklan darjah 1..adakah dgn soklan tu dpt tentukan yg kanak2 bawah umo tak terjebak kat sini?

    alhamdulillah..semoga tuhan balas segala penganiayaan itu.

    aku sentiasa diberkati ilahi..begitu juga dgn syam dan sara..love u all..muahh!

    1

    0
  13. Dewa Durjana says:

    Dalam citer ni..syamsul dan puteri sarah langsung tak menjana keuntungan apa2 pon…yg tengah happy dan tersegih bca blog ni skang si Ammar alfian.. sebab dia da penah MAKAN AWEK SI SHARK KAW KAW PUNYER…RSANYA SI SHARK DA DPT DAGING BASI…

    1

    0
    • Lola says:

      Jahatnya mulut ko ni.
      manusia mana tak buat dosa???
      doakan yg baik-baik sudah la.

      1

      0
    • PS says:

      at least sarah tu dah berubah. dari kau kat sini hati busuk duit pown xde mulut mcm longkang. kau ni mesti ammar kan. bertaubatlah

      1

      0
    • kamal husyairi says:

      KALAU MATI SIA2 JE DOSA KO.HABIS KO BERANI CAKAP ISTERI NABI MUHAMMAD TU DAGING BASI? KHADIJAH ISTERI NABI PALING DISAYANGI WALAU DIA JANDA PERNAH KAWIN 2 KALI.TAUBAT LA.KE KO NI KAFIR?

      1

      0
      • asdcfvgbhnj says:

        jgn la samakan dgn wife nabi. wife nabi janda dah kahwin. zina dengan buat secara halal lain. puteri dgn amar dlu dah kahwin ke? dosa tetap dosa. harap tak ada yg pndang remeh tentang zina. but still alhamdulillah puteri sarah dah ikhlas berubah. good for her. semoga bahagia hingga ke akhir hayat

        1

        0
    • olga jamban says:

      Dia masih dara atau tak der dara itu tak menjadi masaalah.dia dah dipinang pun & bakal suami menerima sedia menggambil dia sebagai isteri.So there is no issue here daging basi or daging fresh.Allah dah tetapkan jodoh dia.

      1

      0
    • Mak Dara says:

      Kalau lelaki dapat bini dah tak der Dara tu nasib dia-lah.Dah jodoh dia.Memang semua orang ada kisah silam & buat silap masa lalu.Alhamdulillah kalau dah berubah tapi pikir betul2 ponpam yang begini dulu wild masa silam dia akan menghantui dia sampai bila2.Penyesalan tetap ada.Rasa malu dgn perbuatan lalu tetap terasa.Beruntunglah lelaki yg dapat isteri suci & tak ada kisah silam yg hitam.

      1

      0
      • tahik kuching grp meroyan di BN says:

        ada dara tak semestinya bahagia. daging kau fresh sgt ke. ntah-ntah lagi busuk daripada siti sarah. dok mengata org sgt.

        1

        0
        • Anonymous says:

          Atleast yang masih suci & ada dara tahu menjaga kehormatan dia dan jaga nama baik mak bapak dia dan ikut patuh larangan ugama.

          1

          0
      • Anonymous says:

        kau mana tahu dia tak der dara sebab dia LIAR dulu ?? kau nampak ke dia buat ehem2 ?? kalau setakat ambik gambar liar tu kau ibarat kan jelah kau tengok drama Thai…nampak mcm real jer, kalau tgk behind the scene tak adalah real mana scene tu.

        1

        0
    • Dewi Tak Berapa Nak Durjana says:

      daging busuk daging busuk pon at least dia dpt anak org kaya bapak millionaire. ko hado?

      1

      0
    • Anonymous says:

      Dah puas romen cium cium dengan jantan lain tup tup kawin dengan jantan lain.rezeki kau-lah dapat jantan kaya.

      1

      0
  14. kak long says:

    subhanallah..rezeki ko puteri sarah oi..kak long tumpang happy walaupon ada rasa nak menjeles..haha..papepon semoga bahagia. Amennn.

    1

    0
  15. Oh hooooiiiii...... says:

    Dewa durjana ni antara man.dlm Dunia yang wajib di hancurkan…Kasi hentam sama dia….dia ni laa antara puak2 dalam malaysia yang suka pertelingkahan…magkuk hayon…ko ni busuk hati namanya tau tak…ape masalah ko sebenarnya…ntah2 ko si mamat Bangla yang diaorang cetak tu kot…..suke buat fitnah..sebar merata2…tak habes2 nak meroyan…beb…ni la jodoh namanya…ko cakap macam ko tak tahu tuhan tu ujud dan macam ko tu takkan dapat ujian Dari tuhan lepas niiiiiii…..why botherrrrrrrrrrrrrrrr……just look…kalu ko suke Emma n zizan..macam tu jugak ko kene terima syamsul dan sara…huhhh….hasad dengki kuat la sangat…memang durjanaaaaaaaa….

    1

    0
  16. nyah ning says:

    wei oh hoooooiiiiiii…dosa fitnah lebih besar dari membunuh…dari cara ko tulis nampak sgt ko yg dengki tak tentu pasal..ntah ko yg upah bangla tu jadi poster..yg dalang dia ko ler..abes sume org yg ko tak puas hati tak tentu pasal ko hentam jadi batu api..Allah tahu niat ko sampai celah usus siyalll!

    ntah ko yg rosakkan hidup aku selama ni…Allah kenal ko luar dalam..walaupon sepandai mana ko hack..akhirat takkan lepaskan ko!

    1

    0
  17. aurat wajib ditutup says:

    salam dakwah buat Sarah dan Syamsul,hidup ini tidak selalunya indah.Kadang-kadang ada surutnya. Saya sangat bangga dengan imej baru Puteri Sarah. Semoga dengan pernikahan ini menjadikan pasangan kalian pasangan mawaddah warohmah.

    Teruskan berdakwah dalam industri perfilemen.Jangan biarkan filem islam tiada sejarah di bumi Malaysia.

    Boleh tak buat filem “PEMILIK CINTAKU SETELAH ALLAH DAN RASUL”

    Karangan Fatimah Syarha Nordin.

    syukran

    1

    0
  18. dianat dainet says:

    DD menyesal sbb x kahwin ngan sol, kahwin dgn parid pulak mak DD x restu, pas tu slps kahwin terpaksa duduk apartmen…. huhuhuhu…

    1

    0
  19. angel says:

    tahniah utk puteri sarah & syamsul… Moga kekal hingga ke syurga..amin2..

    1

    0
  20. ikan says:

    huuu seronokla kau sarah kan.. terpaksa la maintain. klu x sure ramai yang nak kebas.

    1

    0
  21. layankan ajee says:

    thniah..

    1

    0
  22. Sham says:

    tahniah. skrg 1juta ni nilainya dah kecik. jika tahun 80-90an dulu, kalau ada 1juta mmg dah kaya sungguh. skrg zaman dah berubah

    1

    0
    • Iskandar Johor says:

      Kawan aku bukan artis beli rumah pat Iskandar Johor berharga RM2.5 juta. Betul tu sekarang RM1 juta tak sebesar zaman 80-90an dulu.

      1

      0
  23. […] Syamsul Yusof Beli Rumah RM1 Juta Sebagai Persiapan Kahwin (46) […]

    1

    0
  24. […] Syamsul Yusof Beli Rumah RM1 Juta Sebagai Persiapan Kahwin (47) […]

    1

    0
  25. […] Syamsul Yusof Beli Rumah RM1 Juta Sebagai Persiapan Kahwin (48) […]

    1

    0
  26. […] Syamsul Yusof Beli Rumah RM1 Juta Sebagai Persiapan Kahwin (49) […]

    1

    0
  27. […] Syamsul Yusof Beli Rumah RM1 Juta Sebagai Persiapan Kahwin (50) […]

    1

    0
  28. Ash says:

    Kalau betul Syamsul beli rumah mewah dengan harga 1 Juta kat KL, memang murah la tu..boleh sapa2 rekemen kat saya?

    1

    0