Written by AbangNara | May 2nd, 2011

Olololo ~~ Sweet dan comelnya budak 2 orang nie. Seperti yang anda ketahui, Elia ataupun lebih dikenali dengan nama Jejari Runcing kini sedang bercinta dengan penjaga gol bola sepak Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat. Korang cuba tengok video teaser kisah cinta mereka berdua di atas. Sweet macam gula-gula lolipop.

Mesti korang tak tahan nak tengok video penuh mereka berdua kan? Jangan risau. Video penuh boleh ditonton sepenuhnya di Facebook SetelKahwin. Tapi korang kena LIKE Facebook SetelKahwin dulu baru leh tengok video full version kisah percintaan 2 orang ini. Abang Nara dah tengok dan memang diakui kemanisan budak dua orang nie. Hehehe.

Tunggu apa lagi. Tengok full video di Facebook SetelKahwin sekarang jugak. Sambil-sambil tue kita doakan Elia dan Khairul Fahmi dipercepatkan jodoh mereka.

97 responses to Sweet Gila Video Percintaan Elia & Khairul Fahmi Che Mat, Penjaga Gol Kebangsaan

  1. bawang says:

    hmmm baru bercinta

    0
    0
  2. cikgu nor says:

    tu nk kawen la kot..kan tgh deal dgn setelkawen tu? doakanla smoga diorg smpai ke jinjang pelamin.amin…

    0
    0
  3. laloya says:

    takde kena mengena dgn apa2. takde cte len ke

    0
    0
  4. comei says:

    eh, pompuan ni jap pakai tudung, jap x. apa2 la.. duit dah banyak, xkan x cukup lagi untuk kawen kot…

    0
    0
  5. redberry says:

    org tua2 ckp kalau bercinta jgn lebih2 sgt..nanti dalam perkahwinan akan byk kekurangan..

    0
    0
  6. tXo(the X one) says:

    biarlah mereka dgn kluarga mereka…

    0
    0
  7. WanSaiful says:

    ..ala, takot pakwe kene kebas, promo la blog,vdeo lebey2..fhm sgt pompuan,,,,,,,pdhal laki takde apa ponn…

    0
    0
  8. akubencifootballer says:

    haiii baru bercinta dah kepoh2 cmni..relax dulu xblh ke??poyo gile lahh..glamer xke mana..pastu aku nk tnye ckit,ape kene mengena cinta drg ni ngn industri???xssuai lgsg…….mcm dah xde cite lain aku rasa..puihhhhhhhhhhh

    0
    0
  9. Kurus says:

    apa lah salah nya kalo ada pihak nk buat bideo pra-perkahwinan derang… ni agaknya akan ditayangkan kt skrin masa resepsi kawin derang nanti..

    elok lah.. sebab aku tk kan dapat pergi pn majlis tu..aku bukan sedara mara..

    0
    0
  10. atiqah says:

    aku no hal la diorang ne nak bercinta ke nak kawen ke ape kan…tpkan..pening tgk vid ne..skjp2 slide ke kiri pastu ke kanan..dah la tuh..x happening lgsung..ape brg kalo slide show je..haishhhhh

    0
    0
    • Kurus says:

      teaser tu tiqah.. teaser memang centuh agaknyer.. bagi slide kiri slide kanan.. mata aku yg kabur ni suspen nk baca.. sepbek tulisan besar..

      0
      0
  11. Kurus says:

    hidup kte ni memang ada up n down
    aku pon kadang bengang gak kt ofis..
    baru2 ni pon..aku geram ngn sorang pompuan yg suka memanipulasikan cerita n buat org gadoh..
    lepas tu aku dah lah kempis, adik lak asyik mintak duit
    pastuh..ada lak org memalukan aku dalam mesyuarat depan pengarah..kerana perasssan terer
    pastuh..banyak lah..yang menyusahkan hati..

    tp.. tk kan nak lepas geram kt orang lain kut…

    0
    0
  12. Gosipgurl_fea1 says:

    mau kahwin ya! congrat~~~!

    0
    0
  13. Oooopsss.... says:

    aku rasa pmpuan tu kot yg lebih2…asyik jaja cita cinta dorg je..kang xjd mula la…budget best je..kang si fahmi tu kerjaya ntah ke mana..puihhh gak..

    0
    0
  14. whatever says:

    euwwww…sweet ke cmni? cam nk menunjuk 1 dunia ada bf…vc pn stakat slideshow…

    0
    0
  15. Cik Nad says:

    takot di kebas orang.. sekarang kan wanita lagi ramai.. tak ngerti ke?? ha-ha

    0
    0
  16. Saz says:

    ak tg0k gf dia je yg lbih2 nk cter2 psal cinta d0rg….c fahmi tu relax je….

    0
    0
  17. nurul says:

    xfaham betul… apa yg sweet ntah.

    sweet lagi fatima syarha dgn Dr Farhan Hadi ..

    0
    0
  18. mastermind says:

    entah paper!!!buang karann jerrr lerrr…GOSIP BNYK..

    0
    0
  19. Miza Yusof says:

    pening tengok video ni. kejap ke kiri kejap ke kanan -.-”
    Tahniah 1 percubaan yang baik untuk menghasilkan video :)

    Jemput ke: Blog Miza Yusof

    0
    0
  20. nanaTheWitch says:

    their romance was shared by milions???
    aahhaa… xde pon aq nk thu… si girl neh je asyk tnjuk sne sini.. ever since pamy tuh pemes lg.. adehhh.. xde sape la nk amek dy..!!

    0
    0
  21. eyriqazz says:

    videonya nampak agak pening2la skit bro….byk sgt naik turun tu..hik3..

    0
    0
  22. orca1604 says:

    haha comel je dorg ni..moga dipanjangkan jodoh n cepat kawin :-D.jangan tunggu lama2 ye.doa banyak2 kat Allah utk kawin cepat :p..

    0
    0
  23. minat says:

    sweet giler la couple ni.. paling suka tengok video derang(http://www.facebook.com/setelkahwin?sk=app_156218351098324)
    intrview khairul fahmi….yg die citew cmne dia bwt elia happy..so membuktikan bkn elia je yg duk shok sendri tp kfcm tu pon serious suke kt elia tu..sweet sgt3.. wish mrk smpi ke jinjang pelamin

    0
    0
  24. joe says:

    Rmai y jealous siot..

    0
    0
  25. man says:

    Suka hati dia lah wei,y korang nk jealous tu pe hal..cer ar

    0
    0
  26. XsukesukiX says:

    ok…..
    smoga berbahagia. . .

    0
    0
  27. jijah says:

    boring~~

    0
    0
  28. iskkk perlu ke??? says:

    sumpah x dengki tapi geli

    0
    0
  29. belum jadi laki bini lagi kot says:

    hurm…………langsung tak jelesh… just nak say…..simpan la apa yang patut….tunggu da kawen buatla video cweeeet tu…ni baru kapel….. malu lah orang tgok macam tuh….kalo xjadi tgah jalan kan malu…..(bukan mintak just contoh)…maruah tu sayang…
    semoga bahagia dunia akhirat ….

    0
    0
    • u says:

      betul tu…sy ni yang dah kahwin…(statement sblm org nak kata sy jelous)…sy tgk dia kerap sgt promote pasal fahmi ni…dia tak kawin lagi…nnt tak jd..ppuan juga yang malu..ni hakikat……..ni tak de ape2 ikatan lagi…btl ckp awk…just contoh (kalo xjadi tgah jalan kan malu..)

      0
      0
  30. minat says:

    vidio tu bkn derang yg buat..setelkawin tu yg buatkn klu xslap den la

    0
    0
  31. anonymous says:

    x jeles pn but menyampah..hero malaya, maen bola pn da jd hero malaya..si awek pla rase si bf nye hot sgt..jgn nk agung2 sgt, lame2 laki bleh naek muak..

    0
    0
  32. farah says:

    Sorry 2 say..saya x suka lansung dengan si awek khairul fahmi ni..bertudung on off..kalau nak bertudung,buatlah cara nak bertudung..ni bertudung sekadar berfesyen..apa yg dia dapat..

    0
    0
    • zaia says:

      sgt tk ske tngok yg brtudung on off on off brbanding yg mmg tk pkai tudung..mcm tkde pndirian dn mng-slack-kan imej baik brtudung..huhu..bsok pki tudung,lusa pki skirt pendek,pstu pkai tudung g,pstu nt pkai tube lak..aduss~kenapa mcm tu?

      0
      0
  33. yamon says:

    jejari runcing ni la yg delay iklan utk publish kt website dia… x bley buat jgn la amek job ni ye cik kak… x sesuai tau…

    0
    0
    • lina KL says:

      my fren pun ade kene nk publish iklan kat blog die… hampir sebulan gak lah delay… payment dh byr tp iklan x masuk2… mmg sje jek nk cari publisiti dgn name Khairul Fahmi..
      bkn nk menghentam eh.. tp knyataan..
      rmai sbnye yg memuji tp x ikhlas.. hnye ingin mraih simpati elia sje.. tp blkng blog korunk kutuk bagai.. hmmmm

      0
      0
  34. bdk says:

    kejap bertudung kejap tak.. takde pegangan agama yg kukuh..

    0
    0
  35. kikilala says:

    jeles???kowserrrrrrrrrrrrrr

    0
    0
  36. Waaaaa…memang romantik giler couple nie..hehe..penig gak aku baca komen2 korang oi..haha..abang nara pun korang nak hentam..kalau xsuka,diam dah la..or xpayah la masuk blog nie..abang nara punya blog dia punya pasal la nak tulis apa..adoyai..

    DAH BACA? : ISU MAYA KARIN DILACURKAN BAPA SAUDARA

    0
    0
  37. lysa says:

    biar la diorg, lagipun dh org nak byr diorg buat video ni, duit sape xnak, since tgh glamour, org dh offer amik je la selagi mampu, yang perempuan2 ni nak jeles bagai kat si jejari runcing dh kenapa? dh bf dia sukati dia la nak over ke hape.. aduaiii.. korg xde keje duk ngutuk die, doa yang bukan2, xjadi kawin la ape la, cer korg cari bf, xde la nak jeles xtentu pasal.

    selalunya dlm hal2 mcm ni, mmg perempuan yang akan lebih, lelaki kalau over, nampak busuk and poyo sgt plak. so normal la klu fahmi ni act cool je. xkan die nak jaja satu dunia die syg kat si jejariruncing ni plak. dulu mengutuk si azizul husni sbb wife die x cantik, ni khairul fahmi plak.. ape nak jadi tahhh ngan korg ni.. haduaii…

    0
    0
    • kurus says:

      sokong lysa…yeahhh

      0
      0
    • wartawan bebas says:

      bercinta tu adalah perasaan dari 2 orang yang berbeza. hanya elia dan fahmi yang mengerti kenapa mereka bersama2 dalam ikatan percintaan ini dan selepas ini ikatan perkhawinan. selagi perbuatan mereka tidak melanggar batasan, biarkan mereka dengan dunia percintaan mereka. rupa paras bukan ukuran kerana keikhlasan hati yang menjadi taruhan.

      0
      0
  38. sukaati akula.. says:

    boring…yawn….

    0
    0
  39. cik sal says:

    hehehe, no komen…tgh mabuk cinta la katakan

    0
    0
  40. hahaha says:

    dorg br2 ni sape?…artis ker?..xde kne mnge lgsg ngn tema blog ni..plzzzzzzz la..dh muak la 2 org ni..glemer skjp jer 2..lps ni xde org layn dh..over jer lbh…lbh2 si awekz 2…

    p/s : bkn jeles k..tp mluat..

    0
    0
  41. lurvenara says:

    motif buat v/clip nih?nk kahwin or gedik nk tunjuk kt the whole world? hahahaaha

    0
    0
  42. donut_cute says:

    tak minat…

    0
    0
  43. shitt says:

    SWEET KE SWIRL??

    TK BEST LANGSUNG!! PENING JE AKU TGK VIDEO NI..TKDE STAR LANGSUNG…VIDEO MCM BDK TK CUKUP AKAL JERK..

    TGH CINTAN PUN NK BUAT VIDEO KASI TAYANG2..KALAU KAWEN TU SESUAI LA JUGAKKKK…

    0
    0
  44. aku takpenah komen says:

    mnjengkelkanla..sape yg nak jeles..jodoh tak ke mana..~

    0
    0
  45. pic says:

    xsweet ponggggggggggg……………

    0
    0
  46. tqa says:

    ALAHAI STAKAT AWEK FAHMI JE PUN…TAKYAH NAK BAJET BEST….KLU GLEMER TAKPE GAK…MENGALAHKAN ARTIS…MUKA CANTIK TAKPE GAK..TU PN NAK KECOH

    0
    0
  47. ayer mata says:

    kah4 nak carik publisiti murahan kowt????muahahahahahaaa

    0
    0
  48. bucutt says:

    xde menda lain ke nk update…????

    0
    0
  49. sue says:

    apekah??? annoying okesh~!!!! lawa g video shuib gan sara…cis…picisan sungguh!!!!

    0
    0
  50. wat_ever says:

    erm…biase je video ni..xdela sweet sangt pun…lagi sweet y penh tk sebelum2 ni…

    0
    0
  51. l0r..d0rg da lame kapel pn..x salah rasenye..lg pn d0rg pnye pic ni x de la pic atas katil..sume pic 0k² what…ape la…itu 0tak kasi POSITIF la…adesh…

    0
    0
  52. Lynn says:

    boring

    0
    0
  53. nana says:

    ape yg sweet nye?

    0
    0
  54. i am xoxo says:

    their romance share by million? like….who cares? rase loya pn ade… lain la kalo anak raja kawin ngan org biasa **clue=will n kate**

    0
    0
  55. aku says:

    tu lah. apa yg sweetnya? byk lagi video2 best aku pernah tgk.. stkt buat slide show gambr biasa je..kat sekolah pun buat.. apa la..

    0
    0
  56. juice says:

    oloh setakat menang sekali dh jd national hero?? kalu datuk lee chong wei punyer gambar lagi gempak coz dia satu2nya hero sukan malaysia….lainlah kalu malaysia masuk world cup..baru dpt title hero tuh….

    0
    0
  57. Mama Kocak says:

    Video slide show pic camnie kate best !!! Adoyai
    Dah la x kawen lagi pon nak menunjuk bagai

    Sweet ka ..dok peluk bagai ..
    Bukan nak jeles ..tapi kesian sgt2 ..hoho

    0
    0
  58. gilameroyan says:

    sapa ni x kenai pun????

    0
    0
  59. tokkadijr says:

    no comment bout d video just wanna know what software dat use to make dis slide??anyone??thx yer…

    0
    0
  60. tXo(the X one) says:

    x suker xyah tekan butang play…tajuk tu dh mnceritakan isi video pon…

    ade owg suke share cinta diowg, ade yg xsuke kongsi n cite kt owg len..so what..asshole..

    inilah owg malaysia, psl kutok owg no 1(trmsk aku skali)…biarla diorg dgn kbhagian diorg..

    macam la korg kapel2 xpenah brgedik2…pegang2 tgn pegi kat kedai makan/pegi wyg/jln2..org yg tgk korg mase tu ckp benda yg sama cam korg ckp skrg..

    0
    0
  61. teddy says:

    pompuan2..sedihnyee ko nie, habiskn studi dlu ek, tk manis awak tu pompuan nk show kat suma org kisah cinta, kalau kemaruk sgt baik kawen ekk..hmmm

    0
    0
  62. anti-perahsan says:

    macam sweet kisah cinta prince william(Putera idaman) yang digilai ramai dan kate ke???jauhhhh..:P

    however…semoga hubungan berkekalan…hingga anak cucu…:)

    0
    0
  63. no name says:

    ape yang aku leh cakap adalah :POYO
    br bercinta..isteri safee sali or sharul idlan talaha xda poyo cm ni…choiiirrr

    0
    0
  64. Fida says:

    Kawen jela cepat, tu lg bagus…dah kawen, tnjuk la video 2 jam pun..huhu

    0
    0
  65. orak arik says:

    tang mana yang sweet video nih? poning kpalo otak tgk ada la.. jap ke kiri jap ke kanan.. adoiii smpai skrg berpusing2 lagi mato den ni.. adoooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0
    0
  66. Haf says:

    Apa jadi ek kalau dorang xjadi kawin?
    Semua orang dah tahu kisah dorang, lepas tu keluar video plak.. xkawen lagi dah kecoh macam artis…
    Jenis nak glamor macam artis jugak ni…

    0
    0
  67. blacktie says:

    hakhakhak.. aku kehilangan kata2 lah.. kot mana pon.. lebih manis kalau menda ni tayang masa korang dah kawen la.. masa majlis resepsi.. baru la syiokkk..

    kalau tak jadi, malu maa.. KF tak malu pon.. yg malu pihak perempuan la ..

    p.s: jaga2 nanti karang akak si pompuan ke, adik si pompuan ke datang nyerang korang…akkakak. sbb pernah skali blog mana ntah dok citer pasal si jejari runcing tu, terus aje family members sentap..kakakaka..

    0
    0
    • lina KL says:

      mmg btul kate btul kate blacktie,
      akk die pling over skli.. pdhl x tau cite sbtulnye… hahahaha kesian la dorg nih…klu hentam org tu bkn main kasar lg.. tp hakikatnye rmai x tau sape tu MIA hahahahahah

      0
      0
  68. aouchhhhhhhhhh says:

    PENING R TGK VIDEO INI……..KE AK XRETI MENILAI???HAHAHA

    0
    0
  69. labu labi says:

    awek apek ni pada aku mencapak je lebih..sejak bf die jd top ni..dulu xde pun..pui

    0
    0
  70. koi says:

    ntah ape2 2 org ni….si awek die 2 over lah…dlm blog die duk jaja2 ksh cinta…owg lain yg femes xde r cmtu…ni bru naik dh duk heboh sna sni psl relation…duk diam2 dah

    0
    0
  71. Bull says:

    Ala, nak komen diorang belum kawin dah amik gambar bersama, macam la korang baik sangat..Korang mesti penah pegang tangan punya..

    Kalau nak kata si keeper dengan aweknya ni, korang mesti tak penah pegang tangan dengan awek/balak korang, baru layak cakap pasal moral.. Tapi biasanya orang yang tak bercinta sebelum kawin, mesti tak mau sibuk hal orang lain punya macam korang.. Korang ni orang lain bercinta, korang yang lebih..

    Elok tumpu pada stady lah, pada yang masih stady.. Buat keje lainlah daripada sibuk nak mengutuk.. Yang korang kutuk tu, Melayu juga.. Ni lah namanya Melayu kutuk Melayu..

    0
    0
  72. nano says:

    hensemnya Fahmi ….macam mat Korea…..

    0
    0
  73. kentut says:

    ape yg istimewanya ppuan ni?da la x cunn
    huhuuh

    0
    0
  74. lina KL says:

    percaya atau x, saya adalah pmpuan simpanan apex.. bukti byk d tgn saya nih.. kesian la elia.. x yah nk canang sgt lah…

    0
    0