Written by AbangNara | February 15th, 2012

Berikut ialah sepucuk surat yang dihantar melalu email kepada Abang Nara yang ditujukan khas buat Shila Amzah. Semoga surat ini dapat dibaca oleh Shila.

Tujuan tulis surat ne bukan nak memalukan sesiapa. CUMA teguran menegur artis kesayangan sy iaitu SHEILA HAMZAH..ala anak N.D LALALAL tu..

Saya memang minat dia..Dia cantik..sopan santun..tak sombong dan yang best sekali dia SANGAT BERBAKAT..Sejak akhir-akhir ini saya makin lama makin tak suka sebab semenjak dia bercinta dengan pelakon tu ( penama ek?? i lupe ).Nak kata sy jeles idok ler..Tapi kebanyakan gambar mereka BERPEGANG2 gitu..

 

Kita paham orang tengah bahagia kan tapi jangan lupa KITA orang islam dan melayu.Ada adat dan agama yg perlu kita hormati.Kalau nara perasan kan asal bergambar je nak pegang2?? nape nak show off?? Yuna pun bercinta.. tapi belom penah tgk QI pelok-pelok si yuna.

 

Memang la famly dia sporting tapi ape perasaan mak dia if tengok si pelakon tu asek dok pelok pinggang si sheila ne.. Mesti malu kan?? yela anak dara dok berpelok ngan jantan..Bukan apa abang nara dia bebakat tapi if tak reti jaga nama baik susah gak.. SO nasihat sy please la awak baru bercinta jangan la cemar imej baik awak tu dengan adengan2 laga-laga pipi or pelok-pelok2 pinggang dengan kekasih hati awak tu.. Cer cite cam ner tu???!!

 

Jadikan la Dato siti nurhaliza tak da pun gambar-gambar yg boleh mendatangkan fitnah.. Beringat la kita sesama islam harus dan wajib mengingati antara satu sama lain..

 

P/s : nak pegang pinggang ke hape ke cik sheila oi kawen la dulu.. Sakit mata dok tengok dosa2 orang ne..

 

Yang benar
Remaja Purba
(Insan prihatin)

Diharap Shila membaca surat ini dan mengambil teguran ini sebagai satu semangat untuk memperbaiki diri. Chewah ~~~~~~~~~

P.S: Mahukan persembahan PERCUMA dr artis-artist seperti Ning Baizura, Khalifah, 6ixth Sense, Ezad? Hanya ajak famili serta rakan-rakan anda untuk muat trn Call Me Tones dan daftar lokasi anda. Makin banyak anda muat turun dan daftar lokasi anda! Makin cerah peluang kampung anda diGEGAR oleh Musicube hanya di Celcom. Utk info layari: www.thecube.my/mdp/promo_gegarandesa.jsp Ayuh kita muat turun Call Me Tones byk-byk! Tertakluk kpd T&S. (Hanya untuk pelanggan Celcom sahaja)

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

220 responses to Surat Terbuka Daripada Seorang Peminat Kepada Shila Amzah

  1. DinDa says:

    Dah namanya artis…x sah kalau x pegang n pelok2 neh…

    0

    0
    • zul says:

      x semua kot…?

      0

      0
      • Selitone says:

        Remaja Purba…

        Cuba print gambar mereka yang berpeluk tu dan buat aduan ke Jabatan Agama yang ada di Malaysia. Ada tak tindakkan daripada mereka?

        INILAH yang menjadi masalah sebenarnya. Kerana TIADA TINDAKKAN yang diambil terhadap artis-artis sebegini yang menyebabkan mereka yang belum berkahwin ni semakin bangga dan melampau nak memeluk seperti negara ni menghadapi musim sejuk.

        Cuba kita adakan tindakkan seperti: Hukuman melakukan kerja amal selama 100 jam atau tindakkan wajib menghadiri sessi ceramah selama 200 jam… rasanya mereka akan terfikir 2 – 3 kali jika nak berpeluk di hadap khayalak.

        P/S: Asyik nak buat operasi kat hotel jerr eck?? yang berbukti gambar berpeluk (berkelakuan tak senonoh di hadap khayalak) ni korang tak cari pulak! double standart betoii…!!

        Kalau ada mana-mana pekerja dari jabatan ini yang nak FIRE aku balik, AMBIL TINDAKKAN TERHADAP PESALAH YANG BERBUKTI DENGAN GAMBAR NI DULU…!! Kemudian baru fire aku.

        0

        0
      • Kak Linda says:

        perempuan2 Melayu pakai tudung beromen kat Tasik Shah Alam dan Titiwangsa setiap petang Sabtu..tak pulak kaorang buat spanduk, berdemo masukkan gambar2 diaorang dalam blog kan?

        Kuman seberang laut mata kaurong nampak..gajah mengawan depan mata kauorang buat2 buta tuli.

        0

        0
      • kecoh siak says:

        sheila, perempuan yg ‘mahal’ adalah perempuan yg enggan disentuhi oleh lelaki yg haram bagi nya.

        0

        0
      • BODOS says:

        SITI NURHALIZA PAKAI SERKUP JALA..HARAM GAK… :(

        0

        0
      • ELAjb says:

        aku setuju…tapi ape kate remaje purba nie tulis surat dekat fasha sendat & nabila dulu sebab dorg lagi lah tak senonoh pakai bekini jer…ade pejabat agama buat ape2??ada tak diorg nie kene gam or tidak boleh belakon utk mase y lame???tak kan…pelih la padahal diorag lagi melampau…name pun artis kan??pelok or pegang2 mmg biase =)..

        0

        0
      • nina says:

        xpayah nk majlis agama sangatlaa…even mak bapak dowg pown xckp pape…nk pky bikini ker..serkup kepala ker..peluk pinggang ker..
        sme2la kte berubah..cian kt mak ayah kte..dowg pown dpt share..free2 jer..

        0

        0
    • bitchy says:

      sah si nara ni dah tak ada cerita.pegi jaga baby kau je lah.ada cerita menarik baru post.penat je aku bukak blog kau.

      0

      0
      • Pria Teruna says:

        jangan la bukak :D

        0

        0
      • MakEnon laga pepek says:

        Ape bengap sgt la pengrim email 2… Kalau dah namanya artis mg x sah kalau x tunjuk aurat, pegang sna sini, pakai seksi2, jadi anak ikan, jd pmpuan simpanan.. Sila faham ye penghntr email yg otak lembu ne…nyum3..

        0

        0
      • Podahhhhh says:

        “Jadikan la Dato siti nurhaliza ………..” ????? Statement paling kelakar bercampur tolol.

        Sekurang-kurangnya Shila tak rampas suami orang dik oiiiiiiiiiiii!

        0

        0
      • PAK MAIL says:

        BUAT BITCHY…YG ENGKO TU XDE KEJE LAIN KE…YG PG BLOG NARA WATPE…DRP KO NGATE KT ABG NARA TGOK DIRI TU…SIBUK2 BACE GOSIP PASTU NGATE KT ORG…LAW XNK BACE JGN BACE…….XDE MNDE LEN KEJE NAK NGUTUK ORG NAK JATUHKN ORG NAK TUNJUK DIE TU BAIKKK SANGAT..TOLONG LA..

        0

        0
      • Jangan Tak Tahu Menahu says:

        alahai..aduhai. pegang tangan tak boleh…rampas suami orang cam Dato CT dibolehkan lah pulak????????? surat pengirim yg paling hipokrit 2012!!!!!

        0

        0
      • futuremg says:

        at least Dato Ct dah nikah secara halal….so dosa dia yg len2 tuh suami dia lah tanggung, si Shila lalalala nie dosa dia sape yg tanggung?-mereka dan keluarga mereka (sarcastic)

        0

        0
      • Mat Shentul says:

        you’all jeles sebab tak ade orang nak pegang dan nak kouple ngan kauroang muka macam tiang jamban macam gadis purba!

        Hhahahahahahahahahahaahhaa

        0

        0
      • saya says:

        to kak linda:
        jgn jd ‘bodoh’ sgt.. :)
        tu nak mengaibkan namanya pergi ambil gambar pastu hantar kat jab.agama,,yg mana ko nampak,ko tegur la..

        maksud komen sebelum tu,maybe yg sengaja dok tayang2 gambar2 xsenonoh tu..

        mungkin cara ni xboleh guna pakai sbb dah byk photoshop..

        0

        0
    • Dr. Fazeley says:

      Ala bukan stakat artis je kot… majoriti melayu2 skrg MEMANG x sah kalo x pegang2/pelok2… meh search keyword “melayu” kt google, tgk ape kuar…. =.=

      0

      0
      • Pirah mabok says:

        ala.. mane tau dato’ ct dulu sblm kawen dgn dato’ K pegang2 gak.. cover line dowww

        0

        0
    • sumpahan kum kum says:

      susahnyer jadi artis sampai tahap mcm ni.. aku dulu pun ada terpegang laki aku tp sbb aku bkn artis..so, xde kuar dlm Blog abg nara.. heheheh

      0

      0
    • ND LALAT says:

      Pak Cik dah beri didikan agama secukupnya pada Shila, harap anak2 diluar sana faham ye, kehidupan artis tak sama macam kehidupan uols. Bagi kami masyarakat artis ni pegang2 pelok2 tu perkara biasa…

      0

      0
      • akxphm says:

        artis 2 pekerjaan bkn bangse/agama hatta ad kedudukan hierarki tersendri..xd yg bezekn manusie ni kecuali taqwa..cewaahh..ak bkn nk tunjuk alim,ak cume nk share kt korg pe yg ak tw,klw islam 2,ttp islam,xd plak ak pnh terbace nas2 alquran/hadith kate ‘dihalalkan bersentuhan sesama bkn muhrim jikalau kamu seorg artis’..org zmn skwunk cmni la..rosak2..ak ni lyn artis la jgk,tp klw smpai beriban statement ‘artis xpela pgg2’ panas gak ati ak..malu weyh org islam xtw hukum agama islam.wallahu’alam

        0

        0
      • Tak patut jadik begini says:

        bangang ke apa itu perkara biasa? Islam letak mana Pakcik? takpela, bgus la pengadu ne bgtau, utk beringat-ingat sesama kita. tapi dosa.. pakcik pndai2 la ye.. tugas kami dah selesai.
        ops, utk semua artis, jgn mgHALALkn yg terang itu HARAM..
        astgfirullah..

        0

        0
      • Hamba Hina says:

        Bagi pakcik itu perkara biasa . Tidak bg kami , muslim yg saling menjaga . Menjadi kewajipan kami untuk saling mengingati . Disebabkan dia artis lah dia perlu mjaga sbb mereka ini yg mnjadi contoh bg remaja2 di luar sana . Remaja semakin rosak akhlak kerana mgikut jejak langkah artis yg mnjadi idola mereka . Tiada double standard dlm islam , pemimpin , penghibur , hatta hamba sekalipun kena ikut segala yg ditetapkan syarak . Islam agama yg indah . Agama2 lain mmndg hina thadap Islam salah satunya kerana sifat umat islam itu sndiri . Jgn dhalalkan sesuatu yg haram . Ambil segala teguran secara positif . Terima kasih .

        0

        0
    • ali says:

      classic…bang nara tulis surat tapi kata peminat…hehehe…nice!!

      0

      0
    • erica says:

      tua nye muke shila ni. yekk

      0

      0
    • aku la org tu says:

      time blakon korg gembira je tgk lakonan romantik..hipokrit la korg ni…wekkkk..

      0

      0
    • what the? says:

      suara ko tak sedaplah dik, memang tak minat, by the way, shila memang dah lama kawan ngan mamat ni, baru sekarang je publish ..

      0

      0
    • Anonymous says:

      masalhnya kalu conferm xpala.. besok2 kalu dh ptus mula la masing xnk mgaku asyik cari salah antara satu asama lain..masa bcinta x ingat halal haram…..

      0

      0
  2. setuju says:

    retis2 lain pon sila take note juge…

    0

    0
    • rara says:

      contohnya lisa surihani dan yusry.
      walaupun peminat lisa tp tetap nyampah bila tgk gmbar diorang.
      bru umum tarikh n ikah tp dah peluk mcm dah nikah =.=’

      0

      0
      • peminat 2 says:

        semua pelakon kan mmg pegang2,pelok2…knpe baru skrg nak heran??? kenape tak boikot jer filem2 dram2 melayu y belakon pelok2,pegang2 & de y baring2 lagi…kenape buat??????sebab jika kite boikot or mencegah, alamatnye tak de la filem,tak de la artis kan,so tak payah beli tV or jgn buat panggong wayang.. tak membeze-beze kan manusia (artis & org biase)..lagi ape akan belaku??t’lalu banyak perlu kite boikot untuk menuju ke jalan y benar..tapi itu lah manusia zaman skarg,semoge allah memberkati diri kite..amin =)

        0

        0
  3. yeop says:

    gamaknya wartawan yg suruh pegang2 kot .. tapi sebagai artis kita ada pilihan utk membantah ….

    0

    0
  4. zul says:

    tak rugi ambil nasihat yang baik dari org lain…

    0

    0
  5. ehem says:

    bkn retis je, org2 biase pun couple dh jd lumrah mau pgg2…itu bru dlm gmbr, realitinya shiela amzah ni lgi truk weyhhh…slumber sgt depan family..dn pling truk suke kaco sharnaz ni di set …tk sbr2 nak jumpa bf die tu..hanya org yg ada di set pengambaran akn tau pangay shiela ni

    0

    0
    • lalalalalalalala says:

      alaaah minah ni kan mmg gedik terlebih…aku bukan la x suke sgt kat si shiela ni,
      tp aku mmg x bekenan langsung ngan perangai dia ni..kadang2 buat org meluat nk tengok…
      terlebih-lebih gedik nye…

      0

      0
      • teh krisantimum says:

        hahaha..a,ah..sme la..aku pon xde la xske sgt ngn die nie tp xkenan la ngn prangai die tu..nk2 ble die speaking..haaammmbooiiii bunyik die..pelat kemain nk2 kalo de urup ‘r’..mcm b’belit lidah die nk menyebut p’kataan yg de urup ‘r’ tu..bkn la dengki tp mcm over cket ble dgr..kalo dgr maya karin ke fazura ke speaking, sdp je dgr

        0

        0
      • over says:

        setuju sgt dgn komen anda…mmg xsuka la tgk shila ni terlebih2 gediksss dia…menyampah sgt tgk ok…klu bercakap org putih mcm la dia yg pling hebat skali kt dunia…fuhhh pelat xhengatttt…mmg berbelit sungguh nk sebut kot…rilek2 suda speaking…org paham jgk…xperlu nk over smpai mcm tu…dh la asyik tergedik2 je…meluat!!

        0

        0
    • erica says:

      saya setuju! selalu bukak utube nak dga lagu2 die..tp bile dga die ngarut2 belagak skiping omputih, jd mluat pulak den nak nengoknye… hamboiihh… mcm dia sorg je pandai ckp omputih dlm dunia ni. hebat la lu shila!

      0

      0
  6. aishiteru says:

    bukan saje artis.. yg bukan artis pun kena take note juge.. ;)

    0

    0
  7. fiq says:

    KES 1 :

    Seorang artis tanah air mengaku beliau telah memeluk seekor anjing, dan beliau telah memohon maaf atas tingkah lakunya yang menyinggung perasaan umat Islam.

    KES 2 :

    Sepasang kekasih bercadang hendak ke jinjang pelamin jika mendapat restu ibu dan ayah. (gambar berpegangan tangan)

    Anjing pegang tak HARAM cuma perlu samak saja, ia adalah najis mughallazoh…
    Pompuan yang bukan mahram adalah HARAM disentuh, nabi kata pegang babi lebih mulia daripada pegang pompuan yang bukan mahram…

    0

    0
    • paula malai ali (nama samaran) says:

      Nabi = ber’sabda’, bukan ber’kata’ ye.. plesae take note

      0

      0
      • petani says:

        Kesalahan tatabahasa jer…

        0

        0
      • fiq says:

        ok, bersabda. terima kasih

        0

        0
      • mintun says:

        Apa pulak ni? Sabda tu bukan bahasa arab. sampai nak salah bagai. Ustaz aku kalau ceramah selalu je cakap (ikut slang utara)…”Nabi cakap dah….”(ikutnya sabda..) ” Allah kata dalam AlQuran…” (ikut nya firman) ..Jangan buat Islam nampak susah. Islam tu mudah je.

        0

        0
    • Kiah jolokLobang sendiri says:

      Ni lg sorg pmpuan bahlol tahap entah ape tah.. Muhrim la bongok.. Belajar blik k. Tanya opah tanya atok. Atau lg baik tanya ustaz apa 2 mahram n apa 2 muhrim.

      0

      0
      • poyo says:

        kot yea pon nak tegor,baik2 la sket bahasa tu…
        aku rase ko yg kene tanye opah tanya atok n tanye ustaz gak…:)

        0

        0
      • kak jenah says:

        Kiah jolokLobang..hmm sesuai nama dgn bahasa awak.
        sbelum membahlolkan org cuba check dulu sapa yg bahlol.
        MUHRIM=Ia membawa maksud orang yang sedang melakukan ihram haji ataupun umrah. Orang ini dilarang melakukan beberapa perkara sepanjang menunaikan kedua-dua ibadat ini sebagaimana yang banyak didperkatakan di dalam kitab-kitab feqah.
        MAHRAM=Mahram pula bermaksud orang yang haram berkahwin dengan kita seperti adik kita, emak mertua kita dan lain-lain.
        so kak Kiah,cuba kak Kiah plak tanya ustaz ke opah ke atok ke yg tahu bab2 agama pebenda muhrim and mahram tu :)

        0

        0
      • saje nk bgtau says:

        MUHRIM (mahram, asalnya dalam bahasa Arab), bermaksud ‘lelaki dan perempuan yang diharamkan berkahwin menurut Islam (seperti anak dengan emak dan lain-lain)’.

        Sebab diharamkan kahwin ialah kerana nasab keturunan, sesusuan dan persemendaan atau sebab pertalian kahwin.

        Muhram (mahram) kerana keturunan ialah:

        # Ibu atau bapa.

        # Nenek hingga ke atas sama ada dari sebelah bapa atau ibu.

        # Anak perempuannya atau anak lelakinya dan cucu perempuannya atau cucu lelaki sehingga ke bawah.

        # Saudara perempuan atau saudara lelaki sama ada seibu sebapa, sebapa atau seibu.

        # Anak perempuan atau anak lelaki kepada saudara lelaki sama ada seibu sebapa, sebapa atau seibu.

        # Emak saudara atau bapa saudara sebelah bapa hingga ke atas.

        # Emak saudara atau bapa saudara sebelah ibu hingga ke atas.

        Kemudian, muhrim kerana sesusuan ialah:

        # Ibu penyusu atau lelaki yang ada hubungan dengannya melalui penyusuan.

        # Saudara-saudara perempuan sesusuan. Dengan kata lain seseorang lelaki tidak boleh berkahwin semua perempuan yang diharamkan berkahwin oleh sebab nasab atau pertalian nikah dengan ibu yang menyusunya.

        Muhrim kerana sebab pertalian kahwin (persemendaan) ialah: Ibu mentuanya atau bapa mentuanya hingga ke atas; emak tirinya atau bapa tirinya, iaitu isteri bapanya atau suami ibunya; nenek tirinya; menantunya; anak perempuan atau anak lelaki tirinya hingga ke bawah.

        Dengan itu, setiap wanita yang diharamkan berkahwin ke atas seorang lelaki secara tetap, dia ialah salah seorang mahramnya.

        Setiap lelaki yang diharamkan berkahwin ke atas wanita secara tetap, dia juga salah seorang daripada mahramnya seperti yang di atas.

        Bagi wanita yang belum bersuami, Islam menasihatkan supaya mereka ditemani mahramnya ketika berjalan dan sebagainya untuk menjaga keselamatan dan lain-lain.

        nota: jangan laa tau marah2 jer, kalo anda tahu…beritahu dier pastu suruh dier pi belajar utk tahu lebih lanjut. Kalo setakat suruh dier pi blaja tanpa anda sndiri menerangkan serba sedikit itu mcm dah tak betul…

        0

        0
      • wanieZ says:

        bt0l la mahram…apedaa…
        MUHRIM
        Ia membawa maksud orang yang sedang melakukan ihram haji ataupun umrah. Orang ini dilarang melakukan beberapa perkara sepanjang menunaikan kedua-dua ibadat ini sebagaimana yang banyak didperkatakan di dalam kitab-kitab feqah.

        MAHRAM
        Mahram pula bermaksud orang yang haram berkahwin dengan kita seperti adik kita, emak mertua kita dan lain-lain.

        Ramai orang silap memahami penggunaan perkataan antara muhrim dan mahram. Kadang-kadang mereka mahu menyebut mahram tetapi mereka tersebut perkataan muhrim.

        Dengan penjelasan ini diharapkan masyarakat kita akan faham apa itu muhrim dan apa itu mahram.

        0

        0
      • fiq says:

        ye, saya dah tanya dah n plus, ini ade dalam hadis, sejibik tau you! hehehe

        0

        0
      • insan says:

        Muhrim tue klau g umrah or haji la..klu yg awk mksudkn mahram

        0

        0
  8. nurul fasya shahrir says:

    setuju…kawin pon blom….jgn nk tunjuk sgt laaa…nanti x jadi….malu jer

    0

    0
    • ayu says:

      ak stju..jgn nk Over sgt hbgn kOrg bru lg sdngkn Org kwen ley crai niekn plak bru nk jwang2 kn?? ( bkn dOakn kOrg clash lak )

      0

      0
  9. za cy says:

    peluk?pegang?lakonn tu….

    0

    0
    • Aduhai says:

      IALAH…APA PULAK HUKUMNYA BERLAKON .PELUK DAN PEGANG2 , CIUM DAN ATAS RANJANG PUN ADA..BOGEL PUN ADA…

      SUARA ITU AURAT BAGI WANITA..APA HUKUMNYA WANITA YG MENUTUP AURAT TP MENJADI PENYANYI?

      APA HUKUMNYA BERCINTA DGN SUAMI ORG TANPA NIKAH? BANDING BERNIKAH DGN LELAKI YG STATUSNYA BEKAS SUAMI ORG?..PERLUKAH DITERUSKAN PERKAHWINAN ITU ANDAI SI LELAKI SDH TIDAK MENCINTAI SI ISTERI DAN MENCINTAI WANITA LAIN?
      ADAKAH IANYA DOSA BESAR SEPERTI MANA..MEMBUNUH, BERZINA DAN MINUM ARAK? PERNAH KAH ANDA TERFIKIR PERKARA YG BERLAKU ADALAH TAKDIR DAN ADA HIKMAH DISEBALIKNYA?

      0

      0
      • ini apa kecite sampai bercinta dgn suami orang ni? kapel shila tu laki orang ke? korang ni paranoid android!

        0

        0
      • Hamba Hina says:

        1st of all , people . Please , don’t ever questions this kind of thing here . Bknnya ada org yg pakar dlm bidang2 ni or ustaz or whatever u say nak baca bnde2 ni . So please .

        Btw , suara prmpuan bkn aurat . Takde dalil or hadis yg ckp cmtu . Cuma perlu dielakkan bg mgelakkan fitnah . Nak dijadikan cerita , kita org islam . Allah tak pnah halang nak berhibur . Dah byk sgt Allah bg nikmat kat kita . Tp tanya diri balik , cukup kah ibadah kita nak dibawa ke akhirat kalau kita asyk berhibur je . Jd sbg org melayu mmg kita tak sesuai dgn dunia hiburan yg mlmpaui batas . Apa gunanya kita tutp aurat tp kita still mbawa saudara2 kita kepada kelalaian . Islam itu mudah . Jgn dirumitkan . :)

        Bcnta dgn suami org , bgnting pada niat pulak . Apa niat kita tu betul ? Pcintaan cuma halal didlm sesebuah pkahwinan . Bcnta lah dgn sesiapa pun asalkan ada hubungan pnikahan . Cinta tak cinta . Itu belakang kira . Nafkah , still tggungjwb yg wajib dberi walaupun dah bcerai .

        Maaf klau ada silap ckp . :)

        0

        0
  10. lina says:

    tah lah saya rasa biasa jer mcm tu..dia remaja dia muda n tgh masyuk bercinta rasanya bkn dia nk show off tp tak disedari perkara tu dan dia pun rasanya bkn nk memalukan nama dia or nama mak bpk dia tp yg penting dia tak hipokrit!
    klu sakit mata jgn tgok ;-)

    0

    0
    • purplelove says:

      saling mengingat antara satu sama lain tu dh jadi salah satu kepastian/kemestian kpd setiap umat manusia yg beragama islam & cintakan agamanya….

      0

      0
    • lyly says:

      hmmm…susah jugak nak tegur kalau camni ye..alasan..sebab masih muda remaja..masyuk bercinta..nasihat yg membawa kebaikkan x salah nak tegur kan…??

      0

      0
  11. kamariah says:

    ade btlnye jgk si penghantar email tu ckp tu pndpt die….buang yg keruh ambil yg jernih…..

    0

    0
  12. gincu says:

    niat si penulis surat tu aku paham. cuma kenapa nak focus pada couple ni sahaja. kalau nak citer pasal pegang tangan ke hapa tu semua, aku rasa ramai je couple lain buat macam tu juga. ye tak. tapi kena focus tu hanya nak ditujukan pada para artis sahaja. aku bukan nak back up artis, cuma sebelum nak tegur tu kt tengok sekeliling dulu. yela, mana tau entah adik beradik kt sendiri ada yang buat macam tu. so eloklah, ditegur yang didepan mata dahulu sebelum nak ditujukan pada orang lain. bak kata pepatah, Gajah didepan mata tak nampak, tapi kuman disebrang laut nampak (kalau terbalik mintak maaf ye). Sekian. :)

    0

    0
    • rainbow says:

      “Saya memang minat dia..Dia cantik..sopan santun..tak sombong dan yang best sekali dia SANGAT BERBAKAT..”

      die tegur sebab die minat..mcm nie la baru peminat sejati..nk artis yg d minati jdik artis yg baek.. =)

      0

      0
    • Org lama says:

      Dah nama surat terbuka utk Shila Hamzah…so dia specific la kat beliau. Aih…as simple as that la… Mana awk tau dia tak tegur adik beradik dia dulu sebelum dia tegur Si Shila ni? Dia at least dah jalankan tugas dia menegur artis kesayangan dia… Peace u all….

      0

      0
  13. nana says:

    ye lah…sy pon sgt suke ngan shila.. dan sy rasa mmg pasangan dia baik untuknya.. tapi takyah la gambo mesra2 mcm tu.. sy tahu sheila mesti tgh diambang bahagia sgt2..dan peminat semua faham.. tapi betul lah..terlalu banyak lak gambo pegang2.. jadilah sheila cam dulu tu… sweet.. Kami peminat pon rasa senang hati sebab sheila sebelum ni takda pon gossip2 ngan lelaki yg hangat2

    0

    0
    • kotakkatik says:

      agak ar.., kalu korang tengok kat twitter pon…
      naek meremang… kekkekeeke :P

      0

      0
      • mintakkaki says:

        aah geli kan byk gile kat twiter 2 puihhhh

        0

        0
      • ikhlascakap says:

        saya minat shila & suaranya sejak dia kecik lagi.Selalu nk jd klon suara beliau.Lagunya yg bertajuk ibu tu menjadi kegilaan saya.Bila saya buka akaun twitter,saya kagum mcm mana dia layan peminat..malangnya,sampai ke satu tahap (tengah angau dengan sharnaaz tp belum couple lg masa tu)saya mula rasa meluat & menyampah sangat dgn shilla kerana tweetnya yg gedik & memalukan drnya sdr termasuk keluarga pada pandangan mata saya.Seriously annoying.Banyak juga peminat lain yg tegur beliau masa tu.Mungkin juga mereka merasa apa yg saya rasa.Skg ni saya dah xminat shila (orangnya)tp tetap suka pada bakatnya & suaranya.Saya harap 1 hari nanti , minat saya pada bakat & suaranya tidak akan pudar atau hilang mcm tu saja.Harap Shila boleh terima teguran jika nak berjaya & tetap disayangi.Doakan u yg terbaik Shila..

        0

        0
  14. fifi says:

    salute ats tindakan remaja purba. Yg lain pun sila take note jgak.

    0

    0
  15. lola says:

    kawin la cepat2 sat g jd cam fara liyana ue..becinta kemain ngan shah jaszle,,sat g break up,,memng touch n go la kan..;)

    0

    0
  16. cikikaka says:

    penulis yg hantar ni rajin betol nak tulis panjang2 komen pasal shila… ramai lg artis lain yg mcm ni….

    0

    0
    • peminatshila says:

      kalau asyik fikir RAMAI LAGI BUAT sampai bila2 la xleh nak tegur. biarla niat org tu baik nak menegur. dia tegur SEORANG, biar SEMUA ambik perhatian.. kenapa dia tegur shila sorang je? Dah dia kata dia minat.. Niat yg baik kenapa kita nak perlekehkan :)

      0

      0
  17. Badri says:

    makbapak kan artis
    perangai tak ubah macam kuah tumpah ke NASI!!

    0

    0
  18. dua mata says:

    kawin kan cepat … !!!! ..pegang sgt lerrr ..

    0

    0
  19. saya ok jer! says:

    betul saya sokong (REMAJA PURBA) ini. kita bukan jelouse tapi. shilla sangat muda. shahnaz tu dah berapa umur dia? takot nanti shahnaz ambil kesempatan. bila dah famous nanti shilla ni kena tinggal pulak. kan dah frust. kan dah rugi badan tu bagi lelaki peluk. lebih baik suruh shahnaz masuk meminang. nak elakkan difitnah lagi kan. awak muda adik oi… tak takot dengan carrier ke? jaga diri ek.

    0

    0
  20. adnil says:

    setuju dgn surat remaja purba ..aku pun minat shila tp sejak adegan gambar pegang2 ni rasa x best la pulak..sungguhpun ramai lg artis yg gambarnya lg daring tp jgn la ikut benda yg salah..ramai lg retis kita yg couple diana danielle/farid kamil…almy nadia/fizz fairuz tp diaorg cover line juga x de la menunjukkan kemesraan tu secara public..harap shila lebih hati2 bergambar lepas ni ye..

    0

    0
    • saya ok jer! says:

      saya rasa shilla ni yang suka SHOW OFF! saya tengok shilla je suka tweet shanaz dulu. shanaz macam rileks je. ala diorangkan CINLOK- CINTA LOKASI. sampai mana je akan bertahan? ye dak? hehehe.

      0

      0
  21. naja78 says:

    “Jadikan la Dato siti nurhaliza tak da pun gambar-gambar yg boleh mendatangkan fitnah.. Beringat la kita sesama islam harus dan wajib mengingati antara satu sama lain..” – Cari la cth yg ln, tang gambar dia x ada adegan pegang2 tu mmg la bagus, tp tang tudung dia tu? itu x timbul fitnah ke? sendiri mau ingat!

    0

    0
    • Orang lama says:

      Memang takde artis yg sempurna Naja78 oii….90% artis wanita kita masih tak bertudung. Ni sebut pasal fitnah berpegang2 tangan bila bergambar…bukan pasal tudung. Kalau nak comment dari tumit ke kepala….mmg ramai yg tak lepas. Nak tegur orang ni kena berperingkat2…
      Peace you all…

      0

      0
    • lolcat says:

      “jadikanlah Wardina Safiyyah sebagai contoh, takde pun gambar-gambar mendatangkan fitnah”. kan lebih sesuai.kehkeh

      0

      0
  22. Sue Allen says:

    nak buat cam ner kan mak dia dh kasi statement x nk ank dara die kawin cepat sgt …. plg idak pon 2~3thn lg kata nya , tu salah sapa sbnr nye ?? ( peace ! heheheheh )

    0

    0
  23. poyo jer lbh artis ni says:

    Artis kebanyakkan prangai sume terok2..mane igt dose ke ape..sok2 clash tau plak ckp xde jodoh..mcm2 alasan..cehh

    0

    0
  24. beeee says:

    jadikan siti nurhaliza sbg contoh? takde pon gamba dia mendatangkan fitnah? yang isu tudung saji, serkup, baju ketat melekat tuh apadia?

    0

    0
    • buuu says:

      adoi ni sorang lagi..orang tu dah bagitau yang tok ti dijadikan contoh pasal gambo..bukan tudung..Kalau tudung memang tak boleh dijadikan contoh..

      0

      0
  25. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Aku minat dengan diaorang berdua nie…suka jugak depa nie kapel tapi tue lah asal bergambaq mesti kena pegang tangan ker…biasa2 udahlah…takut basi nanti…kang gambaq kawen jadi x berseri coz dok posing sakan la nie…sharnaaz, hang jangan wat malu orang penang oiii…dah suka masuk minang jelah…pastu nak bgambaq pegang tangan kat feri ke, kat jeti ke x dak sapa nak sakit ati…adoi, kan aku dah meroyan nie…sharnaaz oii, awat hang x pilih haku jer…senang je satu negeri…huhuhu….

    0

    0
  26. mariamah tejo says:

    To Remaja Purba,

    Macam mana u tau yang si pelakon lelaki tu yang nak peluk peluk pinggang Shila? U tau ke si Shila tu yang suh si pelakon lelaki tu peluk peluk pinggang die… Si Shila nak bg tau kat sume org si pelakon lelaki tu hak milik die…. U cakap Shila sopan? u dok serumah ngan die ker? U ade pengalaman dengan kegedikkan si Shila ker? he he… Anyway, biase je gossip dieorg ni, kan la telemovie ‘patah seribu’ tu dah nak keluar, so dieorg ni memainkan peranan penting utk mempromosi telefilem tersebut… biase dah dengan promosi murahan ni… macam si Ummie Aida dengan Aqasha dulu, Si Eirma Fatima suh la dieorg belakon bercinta tuk lariskan Filem Embun tuh… Stuju ker? tak lame lah, 3, 4 bulan senyap la gosip dieorg nih… :)

    Bekas Pekerja Industri Hiburan
    Mariamah Tejo (nama samaran ok)

    0

    0
  27. ade aku kesah says:

    myb yg menulis surat nie seorg sangat2 sopan n lgsg xpnh pgg tgn lelaki..erti kate lain agak alim jgk la kn…better awk plih artis yg menutup aurat or yg tidak menyentuh artis lelaki lain sebagai artis kesayangan anda..sekian

    0

    0
  28. rika sumanto says:

    pegang anjing kata haram,pegang anak dara orang tak haram ke? pikir pikirkan.

    0

    0
  29. bujang says:

    bagi aku ler klau artis yg aku minat mmg agak tersinggung klau dia buat menda2 yg x elok .Tapi klau artis yg aku x minat lantak pei ler dia …. ada aku kesah … huhuhu ..

    0

    0
  30. amendele says:

    Macam angel benar si Shila Amzah ni… innocent benar ye. Tepuk sebelah tangan tak berbunyik. Mesti la.. sudah biasa dipeluk2 n dipegang2 oleh lelaki bukan muhrim. Jadi.. apa ada hal, kalau bf pegang pinggang pun plus her parents bukan tak tahu… tapi parents rasa.. ok… acceptable. Takde masalah anak diaorg sosial begitu. So… kesimpulannya, shila amzah ni.. bukan la baik bebenor.. yang ramai sgt backing dia, awat lah plus tak nampak beza sgt pun dgn bf dia ni. She looks older than her age…

    0

    0
    • serrrr says:

      tul tu .. mak bapak dia pon tak sibuk .. apa lak kita nak menyibuk ..Jaga hati dari berkata kata yg tak elok kelak mendatangkan dosa ….

      0

      0
  31. kiki lala says:

    nasib ko la shila..pe2 pn aku x pernah nk mnt ko..huhu

    0

    0
  32. jaha says:

    thumbs up remaja purba…i loike…memang betul pon ape yg remaja purba ni ckp…em cne eh die anta surat dari zaman purba?

    0

    0
  33. hairi haikal says:

    kan bapak dia y tanggung dosa… korang jangan marah sangat… x dapat nasihat dengan perbuatan, kata2, hati…… ND lala, nanti jawab lah yer…

    0

    0
  34. cantik says:

    tegur menegur tu x salah la cik kak oii..jangan sampai si shila tu dah hanyut dibuai asmara baru terngadah..sekurang2nya utk kebaikan dia juga..manataw ada artis lain yg membaca luahan tersebut, sekurang2nya mereka bole amek pengajaran bersama..

    0

    0
  35. kakputeri says:

    tengok aje pada Yuna dan Qi – ada tak gambar diaorang berpeluk? Macam takde je kan?

    0

    0
  36. what the? says:

    yolo … cik siti buat dosa belakang2 ma … ini budak buat depan2 … sah2 kena hentam … tolonglah REMAJA PURBA, kau memang betul2 purba la … meruntuhkan rumahtangga orang bukan dosa meh? haiya ..

    0

    0
  37. xsukaartisprasan says:

    mcm buang ms je komen sbb, rmai lg yg mcm ni..ada yg d majlis2 anugrah x pgang2, x pluk2 tp kt BALI? kt PHUKET? ada je gmbr kuar kt intenet kn.. artis….

    0

    0
  38. sokong says:

    aku sokong email ni. aku suka shila ni sebab tengok dia jenis yang baik2, sopan (even dia tak bertudung).. lepas dok bercinta ngan si sharnaaz ni, dah lain macam je tingkah lakunya. Macam tak sangka je. Boleh je nak bercinta, tapi tak perlu la nk pegang2 sana sini. kalau nak pegang over2 sgt, baik terus kahwin..

    0

    0
  39. analis says:

    yang menasihat dapar ganjarannya begitu juga yang mengutuk. menasihat kerana kasih dan sayang. pasti sheila akan terima dengan syukur bila ada yang sayang ingin menasihati.

    0

    0
  40. Jeng jeng jeng says:

    Dia ni umo still young tapi muka matang sangat. Suara pun tak best. Pitching tinggi tapi lurus jer bunyi. Dulu lepas ganti Faizal Tahir bawa lagu kat JL trus ikut FT pakai baju superman nakj rock tapi tak ngam. Skrg ni aku tengok FZ dah tak nak pakai lagi…Kalau pakai baju time show pun T-Shirt biasa jer.. Bkn jeles tapi lagi bgs ada imej sendiri..

    0

    0
    • DL says:

      Finally, there’s something worth to talk about.. Teringat time aku kat sekolah dulu, ayah dia datang from school to school promote album anak dia. Collection RM1 (tak salah) donated to schools. Masa tu dia kecik lagi.. Yelah, anak nak sangat jadi penyanyi, jadi artis… si ayah pun, buat selagi mampu to support her dreams. Dia ni bukan natural talent but learned. Susah la nak pergi jauh. Kesian, try la macam2.. yuna femes melalui youtube, dia pun nyanyi kat youtube…Baik layan adik Atiqah from brunei di youtube… that’s pure talent!

      0

      0
  41. Triple_j says:

    diharapkan agar johan ashaari dapat mendakwahkan kedua2 pasangan ni supaya menjaga tataertib berpasangan, jangan peluk2 atau pegang2 ye

    0

    0
  42. hanuie says:

    kenapa nk tegor shila hamzah je? yusri dan lisa xnak tegur ke??? xpyah nk jadikan alasan dah nak khawen, haram tetap haram

    0

    0
  43. mak temah says:

    aikk..post ni gantikan post si johan botak tu ke?
    apa2 pun ada betulnya teguran peminat tu..sheila ni berbakat tp bab2 kehormatan diri sila jaga ye

    sila contohi cara siti nurhaliza walaupun mak temah tak berkenan sgt dgn gaya topi dia tu tapi tiap kali nengok gambo dia sejuk mata hati ni yelah mana pernah dia nak berpelok dgn mana2 jantan orgnya pun maintai cute je.choy!!!

    tak kose mak temah layan artis2 malaysia ni byk benor yg BAPOK!!..tak kose mak!!

    0

    0
  44. saaaaaaapaaaaaaku says:

    tpulang dgn artis tu… da thu mana yg baik n buruk huuu

    0

    0
  45. punyalah says:

    apalah pengirim email ni..baik dia tegur semua org yg tgh couple 2 supya jgn pegang2….ntah2 esok lusa anak awak pn mcm 2 juga..bukanya awak nmpk apa anak kmu buat d luar..d rumah innocent tpi luar..perrgh….

    0

    0
  46. gedebak gedebuk says:

    ak ni pn pmnt sheila.sore die sdp ..muke pn cntik..ske dgr lagu pth seribu tu.tp sjk die bgambo msre gile yg xhingat dunie tu nyebbakn ak jd krg mnt dh ngn sheila ni. tlgla cik adek oi..sbgai retis..trutamnye yg bragme islm tlgla jg imej. jgn krane 1 bnde je mnybbkn kt hanyut & mncemarkn karier cik adek sbgai retis pjaan ramai. pminat tu pntg dek oi. bkknnye jelez malah tmpang bhgie.tp tlgla jge dri tu ngn baik.yuna tu pn bcnte gk.tp xdela gmbo2 yg memualkan pmnt nk tgk. bcinte tu bcinte, tp karier & imej kne jge dek. pncapaian dlm bdg nyayian tu kne da vazz da boom drpd cite2 & gambo yg krg enak dlihat & ddgr olh pmnt.

    0

    0
  47. nasihat says:

    nara, sebaiknya jk ada email untuk artis just direct to the artis jgn post kan nanti mcm comment yg emosi. nara i noticed ur blog sometime kan suka buat post yg buat peminat atau org2 lain pandang negative thing. tak baik buat maruah org tercemar nara.

    0

    0
  48. Ada le.. says:

    Betul gak apa yg di cakap tu..ok la bukan la dia artis atau pun tak, orang luar kat sana pun sama gak cuma dia bukan public figure..tapi dia cuma jgn terlebih sgt,mmg kta tau dia mmg dlm saat yg begitu bahagia,kata la ke jinjang pelamin,nanti kena kutuk lagi..kesian shila..so sesekali amik gmbar pegang2 dah pastu gmbar yg lain jgn dipaparkan..private..although u’ve ur own life others have too, just remember u r a public figure..ramai org memandang..lagi pun awk dikenali kerana ayah awk juga dikenali..just jagalah nama baik keluarga..
    Peace..

    0

    0
  49. opah winpri says:

    WTF is she trying to say… ni paper BM mesti fail ni…

    Jadikan la Dato siti nurhaliza tak da pun gambar-gambar yg boleh mendatangkan fitnah.. Beringat la kita sesama islam harus dan wajib mengingati antara satu sama lain..

    kalau ikut pemahaman aku ler atok ct patut di jadikn contoh…. WTF lg sekali PATUTLA remaja zmn purba baru dpt guna pc kot mcm beruk la menaip… anyway atok ct nk dijdkn contoh??? … depan akak angkat ngorat laki dia? … blkg akak angkat jgn terbarai seluar dlm utk org tua tak sedar diri tu … bangang… nk pilih contoh tu fikir la yg baik2 sikit…

    0

    0
    • Hidung Seludang (nama samaran) says:

      die tatau industri seni tanah air ni yg PENUH dengan lakonan di mana mana…. Dato Ct? kah kah kah…. sedih kan contoh yang diberi… :)

      0

      0
  50. Anonymous says:

    Sedihnya baca comment ND LALA. Dia boleh kata bg dia peluk dan pegang2 ni normal? Di mana pegangngan agama ? Saya bukanlah bagus sangat pun tapi tak payah la sampai jadi “normal” kan? Saya percaya kalau ibu-bapa lain akan rasa sedikit malu kalau perihal anak sendiri jadi bualan umum. Lebih2 lagi anak perempuan.

    Dan kepada sesiapa peminat setia Shila Amzah. Minat-minat jugak tapi jangan sampai hal macam ni nak di”sokong”? Saya pun minat dia. Suara dia menarik tapi personaliti dia kurang memuaskan. Pakaian pun seksi.

    Maaf kepada yang terasa. Saya juga manusia biasa.

    0

    0
  51. Moshi moshi says:

    Mmg ada betulnye kata2 si pengirim email ni. aku dulu tgk si shiela ni tkdalah gedik mcm skrng.mengada2 plak.semenjak dia declare si shanaaz tu boyfren dia,aku tk brape minat sgt dgn si shiela.jgnlah mntng2 dia tu couple,pgang tngn,berpelok dihalalkn.itu menunjuk namanye.patutnye kita sebagai artis msti menunjukkan peribadi yg terbaik kerana kita ni public figure. silap2 kalau tk jadi?tntu malukan?si ndlala plak,slalu nyanyi lagu nasihat,knape plak tk nasihatkn anak dia?

    0

    0
  52. dik manis says:

    dik shila….dh byk dah artis yg mjolok mata baik pakaian & kelakuan….tolonglah jgn jdi mcm mrke…u cantik, sweet tkyah bpeluk2 bpegang tgn smpai berpeluh…tu sblm dpt …dh jadi bini …nah kau penumbuk, sepak terajang diberi tanpa pinta….Jagalah kemuliaan diri sdiri …Kita ni ppuan senang rosak oleh lelaki ….nanti yg salah kita ..ppuan jugak…Sy minat & suka tgk Shila tolonglah jual mahal sikit….lelaki beriman jgnkan pegang tangan tengok lama2 pun dia segan…Fikir2kanlah….

    0

    0
  53. si ahli sihir says:

    sepatutnya peminat ini turut antar surat terbuka kpd shanaz ahmad bf si shila amzah ni krn sebagai seorg lelaki yg sepatutnya menjadi pemimpin beliau patut menjaga maruah perempuan yang disayanginya…beliau sebagai lelaki matang patut tahu yang haram itu tetap haram. so kalu dia tak tergedik2 nk peluk, msti shila amzah tak kena tegur ngn peminat beliau tu. tuk adik shila, patut lebih tegas.

    0

    0
  54. lala says:

    apala yg komen2 marah kat remaja purba neh mesti jenis yg couple berpegang pegangan jugak tue yg dok tegur2 suh jaga tepi kain sendirila… nasihat org lain dulula…hipokritla korang hahaha…poodahhh…

    0

    0
    • saya says:

      bodo la kau ni. ape yg die ckp tu betul. org menegur menda yg salah spy dibetulkan ni tanda nya remaja purba tu syg si shila tu

      0

      0
  55. MKH says:

    laaaa ape ni..dia tegur je…biarla remaja purba tu tegur…mmg la ada perempuan yg beromen kat tasik, post kat blog ada bukti bla bla bla..tp dia tegur shila ni ha…tegur bukan makna benci…tegur maknanya sayang…mungkin dia minat shila ni n tanak dia buat benda sentuh² ni..dah la dedahkan aurat tu kompom dosa, dia tamau la si shila ni tambahkan lg…mmg ramai lg artis kat luar sana yg lebih tak senonoh..tp remaja purba ni lg minat shila…so shila is the chosen one.. so apa la salah dia tegur artis yg diminati k…

    0

    0
  56. y says:

    yelah sy pn peminat dia, sejak akhir nie gmbr dia byk yg berpegang2, klau bercinta pn tk yahlah ambik gambo pegang2
    nk org tau, mcm dh biasa plak pegang2 nie, dlm gambo dh pegang2 kt luar dh biasalh tu pegang2 kot
    mcm pengantin plak ambik gmbo cm tu, pengantin ambik gmbo pn malu2, nie cm dh biasa je..sory ye shila
    kita sbagi sesama islam harus tegur menegur bukan jelouss tau, tk manis org2 tua tgk gmbo cmtu tk bekenan..
    bapak dia tk tegur ke kan??

    0

    0
  57. AKUkauDIA says:

    dah mmg sah2 la shila ni aurat pn xjaga. kau nak suh die xpeluk. ape kejadahla remaja purba ni. menteliti kau ni camne tahkalau shila ni baik perangai xde nye die bg laki tu peluk/sentuh dia. inikan pulak kalo berjumpe bersalam cium tgn bagai dah mcm laki bini jer.. MAK die tgk pn wt xreti. ape yg kau kecoh nak tgur sgt. mak bapak die yg xnak didik. kau pulak kecoh. adoilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

    0

    0
  58. saya says:

    saya boleh bet la tak lama lagi break. bweks, org yg anta surat aka remaja purba tu pun yg minat shila pun tak kenal sape jantan tu. sah2 la kapel sbb nak naek cepat n dpt byk job. apelaaa, yg duk defend ckp ape yg shila buat tu betul korg mmg xpatut. tak payah nk suh open minded la ape la, kalau dah salah langgar hukum agama, mmg salah. no excuses. we have to back to our only religion, ISLAM

    0

    0
  59. abu says:

    der..ni artis la.. artis…… ramai kot yg mcm ni.. lisa dgn yusry pon pnah gambar pegang2… gambar pre wedding la..n ramai lg kot artis bercinta amik gamba cam ni.. yuna tu artis pki tudung..xkan dia nak bergamba pegang2 ngan Qi.. xmanis ngan x kena r.. ko tegur cam ni, baik suh si shila ni jgn nyanyi terus n tutup aurat.. suara tu pon aurat bg pompuan..

    0

    0
    • AKUkauDIA says:

      “yuna tu artis pki tudung..xkan dia nak bergamba pegang2 ngan Qi.. xmanis ngan x kena r.”

      TAK MANIS HOTAK MUUUU. BERDOSA LAH SENGAL. DAH KAU NI KENAPEEE?????

      0

      0
      • abu says:

        aku tau la dosa BANGANG..dh dia pki tudung, kang amik gambo pegang2 kang lg teruk kene hentam.. name pon dunia artis.. lau nak ckp pasal dosa pahala xyah jd artis.. suara pon aurat pompuan.. rezeki menyanyi, haram jugak..wpon pakai tudung BAHLOL

        0

        0
  60. adele says:

    Erm psl pegang2 ni 1 hal tp kadang2 si shila ni nmpk mcm telalu over sgt la.kalau spe yg follow dia kt twitter msti tau kn.setiap saat dia mst nk ckp psl si shaanaz tu. Bukan nk jelez tp agak2 la org lain pn bercinta jgk tp tak la show off mcm tu sgt. Kita kne ingt jgn terlalu menunjuk nnt klu terjadi mcm hal fahrin n scha putus ditengah jalan mcm mne spe yg malu?mst org akan slh kn si shila tu jgk kn.so sbb kita suka shila ni la juz nk nasihat.tak nak dia diketawakn di kemudian hari.mcm kes apek n tunang dia.kesian taw!tapi hope shila dan shanaz bekekalan smp ke akhir hayat.amin:)

    0

    0
  61. Anonymous says:

    lps ni turn surat kepada artis mane pulak?

    0

    0
  62. Anonymous says:

    sitii tu bagus sgt ker???

    0

    0
  63. cikkathy says:

    tegurlah cara berhemah sikit, nak tarik org buat kebaikan ada caranye..cara nasihat bukannye one size fits all, setiap org ade character masing2..kite yg nak menegur pandai2lah sikit..usaha utk tarik org ke arah kebaikan, bukannye jauhkan lagi diorang dari Islam

    0

    0
  64. salam..bukan nak menyibuk tp hanya ingin bg pendapat beserta nasihat jer..to Shila Amzah..apa yg ditulis oleh peminat awak tu ada betulnyer.. Malaysia bukan macam Hollywood..belum berkahwin org2 kita sibuk nak tahu saper cinta hati kita,bila dah tahu..perbuatan kita dgn pasangan akan menjadi perhatian pulak,then bila dah kawin..org nak tahu kita nyer perkahwinan mcmana?bahagia ker ? tidak ker? kena pukul ker?…so its never ending story..even bila da cerai kes anak2 pulak,tuntutan itu tuntutan ini..
    Nasihat saya kat Shila ..slow down sikit le muncul dgn kapel awak tu..sorok2 sikit,jaga karier yg paling penting….kawin? muda lagi..henjut karier dulu sebelum henjut boyfren awak tu hahaha ooops sorry terkasar bahasa..tp memang betul org kita ni bila artis dah kawin alamatnyer tak lama ler..peminat will vanished in a split second jer..I knew it coz i’d experience it…

    To Shila all the best …

    Peace

    0

    0
  65. cikkathy says:

    and one more thing, stoplah bad mouthing abg nara…sensitive lah sikit, dahlah die tgh nak sambut baby baru..

    0

    0
  66. KakLimahBlkKg says:

    Artis melayu dulu dgn sekarang takde beza pun dgn artis kafir..kalau zaman dulu2 pakaian mereka lagi daring (berkemban dan sebagainya) sekarang pulak byk artis melayu dah makin berani bukak sana-sini, sbb nak lawan artis barat yg dah tentu kafir laknat..malu aku tgk dorang ni, asal mula pegang title artis je..mula lah..nak tgk yg pakai elok..adalah satu dari seribu, patutnya mereka ni lah orang yg boleh tunjuk contoh yg baik, jgnla nak harap org2 kat alim je yg kena tunjuk benda elok, artis pun boleh jugak..x salah jd artis kalau kena cara..ini makin lama makin teruk!! yg jantan betina dah takde limit buat maksiat..ada pulak yg lagi org kata dan cub nasihat..lagi lah pulak dgn bangganya kata Mak/Bapak aku pun tak kisah..apahal korang nak sebok??? nampak sgt mak/bapak dorang yg dipersalahkan secara tak sedar, kesian mak/bapak dorang ni (yg kebanyakan artis juga, nampak sgt mereka ni tak reti jaga anak)..haiii makin lama dunia artis malaysia makin buruk di mata kita.. mcm manalah dunia artis nak makin maju kalau makin lama makin di laknat tuhan.

    P/S: Buat Uncle ND LALA jagalah maruah anda dan anak anda sebelum anda lebih teruk di kecam..boleh hilang mata pencarian!! renung2kannnnnnnnnn :)

    0

    0
  67. tapaktangan.com says:

    aah aq pon nyampah sejak2 dye bcinta mcm ape plak. mcm dye sowg je bcinta mule2 ske la pastu da xske da.same je dgn adik dye syada 2 dgn azam ntah knapa la ank ndlala ni puiihhh desprte sgt kot xpnh bcinta hahah

    0

    0
  68. abang yoi says:

    meluat aku tgk shanaz ni, tegedik2 dok bajet semat

    0

    0
  69. anono says:

    da peluk sedap2, tgk2 x kawen jugk…
    cer tgk ally n wife die, kan elok camtuh… b’cinta pas kawen, da halal…

    0

    0
  70. lucifer says:

    remaja purba….. lanchaaaauuuuu lu lah..!!

    0

    0
  71. adik marcelo machado says:

    mengaku je la ko hadap kat shanaz tu…jeles la tu… kalau tak apsal surat tu kat shila je sorg…sedangkn tgn shanaz yg parking kat bdn shila… kompom betina melara jiwa ..buat2 la konon peminat shila…ptuiiii

    0

    0
  72. sedara nd lalat says:

    bapak ngan anak sama jer nak publisiti murah …. bapak bodek PM nyanyi lagu entah aper2 …. anak berangan feeling bagus nyanyi kat youtube nk tunjuk kt org sumer yg dia blh nyanyi mcm2 lagu pdhal entah aper2 ……baru dpt bf mereng dah menunjuk pegang sana sini tak tentu pasal

    0

    0
  73. Cik piNgu says:

    TAK YAH NGENGADA SGT NK PEGANG2, PELOK2 DEPAN ORG…. TAK DE LAH KAN, BKN X SKE NGN SHILA NI TP PLEASE LA JGN NAMPAK GEDIX2 SGT.. KANG X JD BARU MALUWWWW~

    0

    0
  74. JEJARI KONTOT says:

    Hadoiiiii byknya ustaz ustazah dalam comment ni.oit kalau ye pun,tak pyhlah copy paste kat ternet psl muhrim mahram tu

    0

    0
  75. mila says:

    ala…. yg dok buat surat & komen2 ni, macam lah tak pnah pegang tgn or tersentuh kulit gf or bf sendr. yg buat surat tu pn, jeles je sbenanye, tade kije ke pe nk buat surat semate2 nk komen pasal diorg berpeluk.
    Bia la nk bercinta bpe byk pn, yg awak ni sume, bohong la hanye berkaple n stay ngan sorg pasangan je. Biasela la tu. tak semesti nye berkawan n end-up akan kawin. takle pk. Korang ni, sje je nk cri point ngate artis. macam la diri tu betol dlm sme hal.

    0

    0
    • xxx says:

      mana kau tahu dia macam tu, fitnah lagi teruk dari gambar shila ni, kau dah bunuh umat islam sendiri ibarat dosa fitnah tu

      0

      0
  76. Suzana says:

    Aku masa bercinta dulu pun pegang tangan boy friend jugak. Bukan nak masuk sebelah Shila pulak. Tapi kita nampak mereka bukan berdua-duaan tapi sentiasa di kelilingi oleh orang ramai dan ahli keluarga.

    Tapi, berapa kerat lah orang yang tak berpegang tangan semasa bercouple.
    Nasihat tu betullah, tapi adalah anda dan anak-anak anda benar-benar sempurna?

    0

    0
    • sue says:

      sorry to say..kalau awak dah buat dosa pegang tangan bf awak pon tak perlu mention dekat sini ye.itu keaiban awak.

      ramai lagi couple(org yg bertunang dan memang nak kahwin) yang tak pegang tangan.mungkin awak tak berkawan dengan orang yg couple tak pegang tangan dan jaga batas agama.

      btw sedih dengar jawapan bf shila ni masa rotikaya interview.orang yang menegur tu care pasal kamu.sekurang-kurangnya bersyukur masih ada orang yang sayang kamu.dari minat terus tak jadi minat.serious! sekurang-kurangnya orang yang kerja supermarket dan kilang tu gaji halal ye.sekurang-kurangnya nak cakap peminat yang busybody cakap lah please buat kerja lain contoh memasak ke kemas rumah ke tolong mak bapak ke buat kuih ke.boleh kau cakap suro buat kerja kilang n supermarket.ape hina sangat ke kerja tu?? nak menyindir hati-hati bro.

      0

      0
  77. Lagubestbest says:

    Ala.. diorang pun nak rasa gesel2 gak.. korang nie.. lalalala

    0

    0
  78. marc says:

    pegang anjing boleh samak, berpeluk dgn bukan mahram…… lu pikir la sendiri

    0

    0
  79. Yani says:

    Sepatutnya Nara ajukan teguran tu terus kepada mereka, bukan expose begini.
    Bukan begitu caranya nak tegur orang.

    0

    0
  80. kuks says:

    bak kata wardina..kalau lelaki tu sayang kita,dia tak akan SENANG SENANG (FREE FREE) pegang kita (perempuan yg bukan muhrim)..renung2kan,slamat beramal!

    0

    0
  81. jon says:

    keyboard warrior….macam berok dapat broadband…{yawn} ….next~~~

    0

    0
  82. zetty says:

    nk compare dgn yuna… ar dui~

    0

    0
  83. Gina says:

    Suka ati dier la….tak der kena mengena pun ngn korang…..at least tak hipokrit…

    0

    0
    • xxx says:

      kalau nak biar sukahati, surah al asr x guna lah dalam Al-quran suruh kita nasihat umat islam. x ada kene mengena apanyaa? dia kapir ke? dia islam. kau islam jugak kan? abis tu x ada kena mengena lagi? maksudkau x hipokrit tu boleh padam haram pegang2 tangan tu lah?

      0

      0
  84. shalalala says:

    tak boleh jugak nak cakap “biarkan”.
    memang ramai kat luar sana yg buat menatang lebih kurang macam shila amzah ngan shanaz ni. tapi cuba faham, si remaja purba ni cuma nak tegur Artis kesayangan dia je. -uu-
    dah nampak shila macam budak baru nak bercinta. LOL.
    semoga tak dicontohi peminat lain k SHILA AMZAH. selamat menamatkan zaman bujang cepat2 :)

    0

    0
  85. Gina says:

    before this Shila manja2 ngn artis lelaki korang tak bising pulak…why NOW??????

    0

    0
  86. eh says:

    Jadi perempuan jangan nak gampang sangat. Jaga diri baik-baik pun tak tahu bagaimana?

    0

    0
  87. student bandung says:

    siapa shila ni? oppss

    0

    0
  88. ampunkanhamba-MU says:

    betul ke yg NDLALAT tu ayah shila amzah?
    astgfirullah.. apesal ckp berpegang2 tu dah jadi perkara biasa.Ya ALLAH ampunkan hamba-MU ini..
    cukuplah, hidup ini singkat, jgn biarkan yg HARAM itu di HALALkan..
    MasyaALLAH.. astgfirullah.. beristighfar banyak2 pakcik…

    0

    0
  89. Saya says:

    shilaaaaaaaaaaaaaa…………..shahnaaz tu nothing la!!!! xyah lahhh,perjlnn u masih jauh :( both u guys ni cinta lokasi je dik. Plssss,fokus tuk something better!

    0

    0
  90. mila says:

    Adoi, gedik gila la dia ni.. terpegang2 nak tunjuk sgt laki tu dia punyer ke? Baik lg bf aku tak pernah sentuh aku even dia nak.. Dia ckp, nak sentuh bg hubungan halal nikah terus, insyaAllah nikah tahun ni..jarang nak dpt lelaki mcm tu skang bkn mcm en sharnaaz ahmad & shila ni murah betol. Bangga ke buat mcm tu?

    Pada aku si shila ni bajet hot padahal body dah mcm beranak 2. Bajet mat salleh celop, bajet bagus bakat mcm ko ni x kemana lah kalau terus dgn budaya poyo mcm ni. Shila Hamzah?? Soory to say, x lama lagi bungkuslah..Geli den tgk

    0

    0
  91. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eleh mengarot lah surat dari peminat tu ! tah happe2 menyammmmmmpah !!!!!! kalau setakat rapat2 gitu2 aje ok2 aje pe !!!!!! mungkin shila dh confident shahnaaz tu nanti akan jadi dia nye laki tkpe lah tol tk bang nara?? orang2 ni kadang2 suka remeh kn perkara macm orang utan masok kampong gitew huh bwek !!!!!!!!!

    0

    0
    • xxx says:

      kalau mcm tu aku nak sembah shila lah, dia yakin sharnaaz tu jadi laki dia, padahal dah jelas Allah je tahu masa depan kita smua. Allah yg tentukan jodoh. kalau setakat yakin dah boleh jadi lesen untuk jadi mcm laki bini sah, baik romen terus. baik kau mengucap ingat kat Allah banyak, dah kira murtad kau lawan hukum Allah. rapat2 macam tu kau kata ok. sapa ajar? Al quran lagi halang, kau kata okay?

      0

      0
  92. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kau ni kenape mila? kenape marah sangat macm nk kojol ! biar lah dia nk gedek ke nk bodek ke tu dia nye passsssaL ! minah jambu lagi gedek dari shila minah jambu peduli happe !!!! minah jambu tk peduli siape siape yg penting minah jambu happy go lucky person ok……jiwa2 minah jambu tk main !!!!!

    0

    0
  93. Kimberly says:

    Yes kadang2 mmg over shila n shaarnaz ni. Tau lah u guys couple tapi takyah lah macam kecoh2 je. Just relax n cool. ;) tgk macam lisa yusry cool je.

    0

    0
  94. Banyaklogika says:

    Banyak sangat orang hipokrit kat sini.
    Tak perlu nk ckp byk.
    Dari segi agama dan budaya. Apa yg shila buat tu
    Mmng salah.tp what about yg lain?
    Suara wanita sebagai Aurat?
    Instrument Gitar?
    Genre Muzik Rock?
    Adat berhias/mekap?
    Pakaian (walau menutup aurat,tapi ketat?)

    Banyak tau isu,tapi knp tak highlight yg lain?
    Kan penting jugak? Dgn erti kata lain
    Tlng jangan bersikap terlalu fanatik. Be fair,
    Setakat diorang dua pegang tangan,banding
    Dgn benda lain yg sepatutnya bercanggah
    Dgn agama dan budaya tu setakat ape je?
    Niat fan tu baik,tp tolong jgn guna alasan
    Agama dan adat budaya sahaja.kalau diikutkan
    Kerjaya shila sbgi penghibur itu mengikut agama
    Dan budaya juga sudah salah kan? Tidak terkecuali
    Artis2 yg lain! Diorang berlakun pun pegang2 kut?

    Mengutuk pun dpt dosa rakan2,igt sikit! Especially yg siap
    Kutuk shila mcm tu,ade ke dlm adat dan budaya membolehkan
    MENGUTUK?
    Org2 yg buat dosa tu hina di mata NYA. Jgn nak memandai2
    Kalau nak nasihat,buat baik2.jgn kesat sgt.jgn melebih
    Sgt smpi nada nasihat mcm korang tu baik sgt.
    Nak kutuk2 atas dasar ‘dia buat salah’.who are u to judge???
    Tepuk dada tanya selera,cermin diri sendiri.
    Maybe bitching abt people makes u feel so good abt urself.
    If thats the case,im sorry but that is a mental sickness.

    0

    0
  95. erkk says:

    ingat lagi masa shila ttamu jemputan kat hot fm sblm kapel ngn sharnaz..dia sendiri cakap xnak bercinta masa muda sbb nanti kawin dh tatau nk cakap ape sbb dh lama bcintta..xsampai sbulan tup3 dah jd mcm ni..huahuahuahua..lawak ari rabu la..

    0

    0
  96. Remaja Purba says:

    Assalamualaikum..
    Hurmm aku tegur je sebab serius mmg aku suka n syg shila ne.. sebab dia fav artis aku.. 2 je.. yg korunk nk hentam aku sebab surat ne nape?? slh ke aku tegur?? sebab dia perempuan. THEN yg pasal dato siti tu aku maksudkan gambar dia bukan STYLE dia bertudung. Memang kalau nak bagi contoh artis sebenarnya bukan contoh yg baik tapi fikirkan dari segi sesama artis so even siti ne di label rampas laki org dan sebagainye n also tudung cm serkup ape tah atleast dia jaga tingkah laku.. Mcm ne lah ambil yg positif sahaja boleh kan. Skop email aku just untuk shila je bukan untuk anak2 dara yg dok beromen kat tasik titiwangsa sane tu.. Sebab shila ne retis dik2 non oi so dri atas sampai bawah dia di perhatikan. Bukan aku nak tunjuk alim tapi aku sekadar menegur. Korunk pk if aku just bg email kat dia mau ke dia baca?? wallahualam.. Kpd sesiapa yg tersinggung dgn surat aku ne.. Maafla.. Lillahhitalla mmg tak da niat pun nak aibkan sesiapa CUMA mengegur. i REPEAT menegur,sebab imej dia dah ok tak nak la asal bercinta semuanya hancur. TU je. Yang elok kita amik sebagai nasihat atas dasar menegur,tak lebih dan x kurang.Niat hati menegur atas dasar kasih sayang.

    P:s >>
    Jadila manusia yg matang menerima teguran.
    Tak perlu persoalkan yg lain.
    Puas?

    ~~Bukan ustazah/ustaz tapi manusia biasa.

    0

    0
  97. Dua org ni spe nih.HAHA.

    0

    0
  98. Orang lama says:

    erkk says:
    February 15, 2012 at 11:46 pm
    “ingat lagi masa shila ttamu jemputan kat hot fm sblm kapel ngn sharnaz..dia sendiri cakap xnak bercinta masa muda sbb nanti kawin dh tatau nk cakap ape sbb dh lama bcintta..xsampai sbulan tup3 dah jd mcm ni..huahuahuahua..lawak ari rabu la..”

    Habis tu erkk, tak boleh bercinta ke? Itu masa tu lah labu. Sekarang dah jatuh cinta, perkara yang semula jadi dalam jiwa manusia, salah ke?

    0

    0
  99. Orang lama says:

    Habis tu “erkk”, tak boleh bercinta ke? Itu masa tu lah labu. Sekarang dah jatuh cinta, perkara yang semula jadi dalam jiwa manusia, salah ke?

    0

    0
  100. panjang says:

    ape ke gila org yg hantar surat ni?

    0

    0
    • alahpadahipokrit says:

      Bukan gila,tapi HIPOKRIT.

      0

      0
      • xxx says:

        korang lagi hipokrit, nama ISLAM tapi x tegur satu akidah sendiri, setiap manusia ada tanggungjawap, setiap manusia adalah pemimpin, dan setiap pemimpin ada tanggungjawab, tanggungjawab kita lah nak kena tegur saudara kita, korang nak islam atas nama je ke? ALLAH sendiri cakap korang kena btanggungjawab, kena nasihat menasihati antara islam dalam surah al asr yg 3 ayat tu je x kan x baca? kalau kau x ikut apa yg dalam Al quran means kau lawan apa yg ALLAH cakap lah, kalau dah macam tu maksudnya murtad. mgucap

        0

        0
  101. ape2 la says:

    pelik la aku tgk..kalo dlm berlakon drama cintan cintun,korg suke je lak kalo adegan mesra2 manja2 peluk…lg sengih smpi ke letinge ade la kalo ade adegan mcm tu…tp kalo nak posing mcm ni,atau cth mcm nabil dlu peluk bahu irma,kemain lg sume org meloncat..
    tgk skit la adegan2 muvie,lg teruk ngalahkan nak londehkan sume dpn penonton..
    tak adil kan..sebab lakonan,sume bole..sume stuju..
    mmg la ape yg shila buat tu slh sbb tak nikah lg dah peluk pegang..tp jgn hipokrit sgt la..korg kapel takde pegang lgsg ke??????jwb skit

    0

    0
  102. SitiZianaStacyTheRealDiva's says:

    Aku dri dlu memg tak suka shila ni cuz tau perangai mengada2 and tengok lah peminat dia shilalas ? or ape jelah ,boleh pulak kutuk dato siti rampas ,etc. Tu jodoh atleast tak lah sebelum kawin dah menjalang sana sini cam shila ! Siti tu diva eh jgan nak sama kan ngan penyanyi instant noodle ! Btw,abpbh Siti,Ziana and Stacy buat show ! Huhu !!! Baru lah setaraf even Stacy baru tpi kualiti dah boleh nampak kalau Shila nan hado!!! ada hati nak berdiri sama tingi ngn jac n ning .suara macm katak ! Wakaka

    0

    0
  103. kasut putih says:

    untunglah! ada yang mengingatkan.. peminat sayang tu.. saya pun fikir camtu, perlu ke posing utk tunjuk sangat kita bercinta. Cinta pada Allah bagaimana?

    0

    0
  104. Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

    Topik ni kurang menarik…..

    0

    0
  105. erika says:

    yg komen2 sume ni, mcm le korang kapel x pnh pegang tgn or berdua2an.. dating xbawa mahram pon dose gak.. lau korang baik, x dating x pegang tgn ngan partner korang,xdela korang bukak blog gosip ni.. hipokrit..

    0

    0
  106. yang merana says:

    kalau dulu hari2 aku tengok vdeo shila nyanyi dlm u tube siap download lg,tp smenjak gmbr dia bpegangan tgn ngan shaanaz tu kluar,aku dh tawar ati dh..skt mata tengok..

    0

    0
  107. lynn says:

    Hurmmmm … aku suka kt shila nih sbb cantik tapi bab2 pegang2 tuh tk yahlah nk tunjuk2. Meluat org luar tgk. Shila nih artis so kalu nk peluk,pegang2 tangan pegilah ke restoran tertutup. time tuh nk buat ape pun lantaklah. Tapi, mmg imej “gadis innocent” tuh dh tercemar dek citer2 mcm nih, tk bestlah. Parents shila esp mak shila kan bertudung so takkan tk rasa ape2 bila ade lelaki peluk2 anak dia. Diaorg bergambar depan mak and bapak Shila so parents diaorg tk rasa ape2 ker? Aku dulu kapel ade gak pegang2 tangan tp tkdelah sampai obses smpi tkleh lepas langsung.. Hurmmmm… mls nk ckp lebih2 ..

    Shila pepandailah bawa diri, ingat mak bapak semua…Bercinta tu mmg manis, tp katakanlah jodoh tk panjang.. mcm mana? Lelaki dah tentu2 tkde hal tp perempuan? tentulah ralat sbb ingat smpi kawin tp putus tgh jalan….

    0

    0
  108. lady says:

    SH nie ade bakat & pakej untuk jadi artis b4 dis imej dia bersih aje tp yer lah bak kate org tua2 “bila bercinta semuanya indah” maybe sebab tue SH lupa pada pandangan org sekeliling dia…mmg ramai artis yg bercinta lg teruk posingnya tp SH muda lg jauh lg perjlnan so jgn cacatkan rekod yg bersih n join group artis2 getik plak…malu lah berpeluk pinggang berlaga perut bagai~ND LALA pun kena mainkan peranan sbg BAPA bkn kate “normal dlm usia SH nie bercinta” aje…tak kesah ke ank dara awk dipegang2 lelaki?untunglahhhh lelaki tue (tah ape namanya)

    0

    0
  109. cikgu murni says:

    pm..kita ..untuk semua…anak dara kita..untuk dipelihara….

    0

    0
  110. melia amelia curi karipap says:

    Baguihla org yg htr srt ni… dia nak bg kesedaran yg kdg2 kita x sedar..

    0

    0
  111. minah says:

    puas lah hati si abang nara tu….ops terlebih sudah..maaf

    0

    0
  112. LurVe To Talk says:

    well..that msian artist ..so call…hehe..i saw both of em @ pelancaran sisipan Mingguan msia at JJAU2..recently..and as what ppl talked, they are very intimate together and sat and talk very close and yet Shila’s mom next to her. what you expect..? as a mother, she suppose sat between them not sat next to shila and let the couple sat next to each other…please…to sharnaaz, i like you acting but becoz of this…i withdraw myself to be ur fans…:(

    0

    0
  113. gadis purba,

    lantak dorang la nak peluk bagai.. dosa dorang yang tanggung.. yang nyibuk pasal dorg tu knape.. mesti jeleskan sbb bf awk tak pelok awk.. ;p gasak diorang la.. awak tu ngate diorang awk tu tak berpelokan dgn bf awak ke? lawak seyh..

    0

    0
    • Remaja Purba says:

      Terima kasih kerana memfitnah aku. Aku sekadar menegur. Tak suka boleh berambus jangan di baca apa yg di email. tak susahkan?

      0

      0
    • xxx says:

      kalau kau x baca surah al asr yg tiga ayat tu je memang lah kau marah org nak menegur. ayat ALLAH, seruan ALLAH, dalam quran memang kena ikut. ALLAH yg firman dalam surah tu, nasihat menasihati antara umat islam. kau backup shila ni, kau nak lawan hukum ALLAH? murtad namanya, nauzubillah. mgucap

      0

      0
  114. jojo says:

    yer sgt bersetuju dengan email ni…aku pun peminat shila ni gak…
    tp sejak dier bercouple sakan ngn sanaz ni xbape gemo..yela org lain bercinta jugak xdelah nak show off sume..sebagai artis yang kerap dijadikan contoh biarlah beradab yer..lagikan kita melayu penuh dengan kesopanan dan kesantunan nye…
    ttp sokong shila…

    Ape kate korg kawin….mesti suweet!!

    0

    0
  115. misaeii says:

    alahai korang ni..artis kalau menunjuk salah, tak menunjuk pun salah..mereka manusia mcm kite gak..sebelum mengata depa, cermin diri masing2..korang pun toksah la nipu xde pegang2 time becinta dulu..yg bertudung labuh pun da pandai pegang2..haihhh

    0

    0
  116. lucifer says:

    Stended org Meleis dungu piag wadefak punya pemikiran (mcm stgh2 pengomen kat ats)….
    1. Artis takder awek/pakwe -> dikatanya hipokrit
    2. Artis sorok awek/pakwe -> dikatanya ngengada gedix
    3. Artis tunjuk awek/pakwe -> dikatanya menunjuk2 bahagia
    4. Artis pose bahagia dgn awek/pakwe -> over acting konon dia sorang bahagia kat dunia nih… haram pegang itu ini
    5. Artis show off awek/pakwe -> berlagak mcm la lawa/hensem….

    moral of the story… korang kalau kat tmpt diorang serupa aje… jgn la nak tarbiah sgt.. cam gampang..!! wadefak dungu piang punye meleis yg tak habis2 dgn hasad dengki….

    p/s: remaja purba tu mental… cinta shila tak berbalas.. hantar surat mengharapkan kasih… ni la dia bila org hadap sgt kasih sayang.. ptttuuiihhh..!!

    0

    0
  117. yz says:

    sorry to said…aku pun tak suka tgk diorg..yes even cinta pertama..xperlu kot nk berpeluk bagai

    0

    0
  118. shuhail says:

    mmg pon..aku setuju dgn penghantar surat ni..bila tgk dorg dlm 1 mgzine ni..ada smpi siku shilaa ni nk terkene dkt sharnazz punya tetetetete…tp dia letak kt peha….

    0

    0
  119. sedapnyer jajan kau ni says:

    aku xpaham umat zaman skrg.aku pon mnat retis ni jgak tp aku xde la sokong 100% ape yg die buat..bnde yg haram xkanjdik halal.. klau pndang komen org dri segi negatif x jalan komen die..cer pndg positif n jdikkan komen tu sbg satu nasihat yg bergune..nobody perfect but x salah cube jadikan kte ni perfect.. perfect ye bkan prefect..aku komen ni pon utk remind kan dri aku jgak spya aku pun x buat mnde2 ni..igt mak bpk..tq.

    0

    0
  120. dosa tetap dosa says:

    uztaz aku pernah pesan..kalau bercinta camna pon jgn sentuh kulit kekasih kita…sama macam kita sentuh BABI..kalau usap BABI korang geli..kalau usap tangan awek tak geli plak..padahal sama jer dua2..dua2 Tuhan dah kata HARAM..diulangi HARAM..tak kisah la ko artis ker tak..

    0

    0
  121. wassup says:

    Salam semua.. waah, haram suara..haram itu, haram ini.. berpada-pada laa.. hukum tetap hukum, dosa tetap dosa, tapi kalau bab-bab ngutuk ni.. tak dosa ker?Macam ni lah.. pada rakyat2 yang over sangat nih, gi lah duduk kat Arab Saudi, disitu, perempuan takleh kerje, takleh drive, tak leh tu, tak leh ni.. silap2 kritik pun takleh, terus kena hukum.. itu Islam sejati namanya.. cubalah pindah ke sana

    0

    0