Written by AbangNara | July 28th, 2011

Semakin kronik nampaknya masalah rumah tangga Jimmy Shanley dan Suhaila. Selepas sidang media mendedahkan punca sebenar keretakan rumah tangga mereka, Suhaila di majlis cukur jambul anaknya telah menyatakan yang dia sudah melantik peguam untuk membuat tuntutan jagaan anak dan meminta cerai.

suhaila

Berikut ialah kenyataan dari Suhaila semasa majlis cukur jambul anaknya semalam:-

Buat masa sekarang anak dengan saya. Dan saya juga telah melantik peguam untuk menyelesaikan hak penjagaan anak dan saya mahu membuat tuntutan cerai dengannya. Saya nekad untuk bercerai kerana beranggapan kami sudah tidak bersefahaman. Saya tidak takut kalau ada perkara-perkara yang dia bongkar. Saya tidak kisah apa yang dia akan lakukan dan apa yang akan berlaku sekali pun. Saya memang tidak ada kawan luar, kawan-kawan yang saya ada pun semuanya kawan semasa di sekolah dahulu. Dia memang tidak benarkan saya keluar rumah, malah semua kena ikut cakap dia. Padanya, dia lebih sukakan suasana ‘privacy’ yang tidak perlu bercampur dengan orang ramai. Tidak bagi saya yang lebih sukakan suasana ramai, seperti malam ini. Dia mahu saya ikut cara dia, tetapi kenapa dia tidak mahu terima cara saya dengan keluarga yang sememangnya riuh

Malah bapa mertua Jimmy juga kecewa dengan kenyataan Jimmy Shanley berkaitan majlis cukur jambul cucunya:-

Jujurnya, saya tidak maafkan dia berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan. Nama saya tercemar sehinggakan saya jadi malu dengan kawan-kawan yang bertanyakan kesahihan sama ada majlis cukur jambul cucu saya jadi atau tidak. Bila ramai yang bertanya, saya jadi terkejut kerana majlis yang dirancang akan dilaksanakan dan dia sendiri tahu majlis ini akan dibuat pada 27 Julai. Bila itu terjadi, saya jadi sangat marah dengan tindakannya. Pada saya, jadi atau tidak majlis tersebut tidak perlu keluarkan kenyataan. Bukannya kita jemput satu stadium. Apa motif dia untuk keluarkan kenyataan sedemikian. Ini adalah majlis saya.

Ibu mertua Jimmy, Datin Muniroh juga turut kecewa dengan Jimmy Shanley:-

Memang Jimmy merancang untuk mengadakannya pada 23 Julai lalu. Tetapi, suami saya beritahu yang dia tidak boleh kerana ada mesyuarat dengan stokis. Justeru, Jimmy sendiri yang berikan tarikh 27 Julai kerana dia kata hanya hari Rabu dan Khamis sahaja dia ‘free’. Agak terkejut bila dia cakap majlis ini tidak jadi. Itu yang saya dan suami marah sangat. Apabila saya hubungi dan bertanyakan hal berkenaan kepdanya, dia tidak jawab pun. Kalau dia cakap dia tidak tahu menahu soal majlis ini, dia tipu. Malah, sebelum majlis ini berlangsung pada sebelah petangnya saya ada ingatkannya.

Dan nampaknya Datin Muniroh kini menyokong penuh anaknya Suhaila selepas pendedahan mengenai kisah sebenar yang terjadi:-

Memang sebelum ini saya sebelahi dia, tetapi bila saya dapat tahu yang dia bertindak sedemikian, saya rasa sangat kecewa. Sebelum ini, saya hanya diamkan sahaja kerana ingat anak saya yang bersalah sehingga sanggup memarahi anak sendiri kerana percayakan dia. Sehinggalah sidang media yang dilakukan anak saya, baharulah saya mengetahui hal sebenar. Anak saya memang tidak pernah ceritakan kepada kami apa yang berlaku. Cukup banyak yang saya lakukan untuknya, tapi dia balas seperti itu pula

Macam-macam nampaknya sudah berlaku. Apa pun kita tunggu kenyataan balas daripada Jimmy Shanley. Kredit berita kepada MediaHiburan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

194 responses to Suhaila Lantik Peguam Tuntut Hak Jagaan Anak Dari Jimmy Shanley

  1. AbangNara says:

    test

    0

    0
    • PAPA says:

      papa sokong suhaili ..tinggalkan jantan busuk macam jimmy, banyak lagi jantan gentleman macam papa k…

      0

      0
      • Liyana Lunia says:

        pelik, parent dia tak tahu apa yang jimmy buat selama ni? abis kenapa PAKCIK SEDARA si suhaila ni tahu pulak? aik anak manja tak cite kat mak ke? LOL

        0

        0
        • jehan says:

          tapi kan aku tak setuju bila tajuk press release die : “jimmy tidak siuman”

          ishh….kalau pun die benci suami die, jangan lah cakap tak siuman, kalau kurang siuman tu mungkin lebih ok kot…..tak siuman = gila …..

          kalau anak diorang dah besar dan terbaca ‘tajuk’ tu, apa perasaan si anak ni tadi….
          kot ye pun ‘darah muda’ (marah+geram), janganlah sampai menguris hati si suami tu….bukannya sampai si suami tu suruh si isteri buat perkara yang memudaratkan dari segi Islam…..

          0

          0
        • Regina says:

          aku taw yg ko minat jimmy.tp jganla smpai die wat benda yg salah pown ko nk back up. cuber kalo ko kawen dgan org yg perangai cam jimmy ni, degil,keras kepala, suker menipu plak tu…pastu xnak bergaul dgan sedara-mara/keluarga belah isteri dia,,,,normal ke tu?

          0

          0
        • ani says:

          btol ape die ckp.
          seorg ayah tetap seorg ayah.
          klu pun yg ade masalah laki bini biarlah gaduh laki bini je.
          jgnlah smpi nak libatkn anak2.
          aku dah rase semua ni.
          walaupun mak/ayah aku cite yg buruk2 psl mak/ayah aku, aku tetap tak suke n mrh2.
          pd aku, diorang tetap mak bapak aku walaupun pasangan masing2 burukkn pasangan masing2.

          0

          0
        • isya says:

          sebab tu sebelum kahwin (MENDIRIKAN MASJID), betulkan NIAT tu dulu!!

          ni mcm kes adik sepupu aku jugak ni…
          y beriya nak anak kawin, si mak nya sebab berkenan habis dgn lelaki tu….umur si menantu dgn maknya pun sebaya…..family pompua kaya manakala si menantu takde harta tapi disebabkan sblm kawin lg si maknya dah berkenan kata si bakal menantu ni baik, tapi yg pelik si maknya sblm suruh (paksa) anak die kawin, maknya bergayut kat telepon dgn bakal menantu ni smpi berjam2…..
          klu duduk dgn family, sikit2 bercerita tentang si baal menantu ni…
          skrg ni, dah masuk 9 thn perkahwinan si anak ni tadi, tapi semenjak lepas kawin smpi skrg, si mak nya buat perangai gara2, si anak taknak becerai dgn lakinya….sbb ape si maknya suruh bercerai? sbb si menantu ni lepas kawin,dah tak pedulikan maknya….
          tapi kenapa perkahwinan masih kekal? kata laki sepupu aku ni, saya terima nikah si isteri kerana Allah…yg aku kesian, sepupu aku ni, semenjak masalah dgn maknya, segala harta, duit, aset atas namanya ditarikbalik….tapi lai sepupu aku selalu pesan kat die, “ingat….rezeki dtg dr allah”….

          0

          0
      • aku scandal says:

        ko ni ke yg skandal dgn suhaili??? keer anak ko yg dibuntingkan suhaili? kelassssss ko ek

        0

        0
      • SOKONG JIIMMY says:

        klu da dr kecik ditatang dalam dulang emas,da besar mcm ni la jadinye..mule2 ak pelik gak apsal la jimmy ni kawen ngn anak jutawan useless ni.mampuke jimmy ikut kehendak mewah bini die..lgsatu,pada hal si suhaila ni yg dulu minat kt jimmy smpai mintak tolong ,mak die bawak jimmy datang birthday die.
        klu da ape2 kehendak ditunaikan oleh mak bapak,mcm tu la perangainye..

        0

        0
        • cape says:

          kalu da kaya raya macam tu la peel nye.. kesian jgk kt jimmy, da la dia anak yatim piatu..skrg anak dia pulak nak diambil org..kesian3!!

          0

          0
        • Regina says:

          abes,dah taw diri tu yatim piatu, watla perangai elok2…ini dak! wat perangai cam setan lak

          0

          0
        • ex regina says:

          regina, ko tau x perangai cam setam tu mcmane?
          maksiat
          zina
          tak solat
          tak puasa
          bunuh
          fitnah
          tak tutup aurat
          syirik
          dan lain2….
          jimmy buat tu semua ke?

          0

          0
    • Only CT (In The World) says:

      Hebatnye…….abg Nara first…

      0

      0
      • wanita says:

        hal rumah tangga sepatut nya mak bapak jgn masuk campur melainkan kalo dah hampir nak runtuh…ibu bapa sepatutnya jd pendamai bukan nya batu api dan merosakkan rumah tangga anak(benda halal yg plg d benci o Allah)…hanya Allah je akn membalas apa yg dilakukan oleh umat..walaupun d dunia ko lepas…ingat hari akhirat..azab nyer lagi dahsyat bagi isteri yang derhaka kepada suami…

        0

        0
        • miazara says:

          ya btol tu…api yg marak jgn disimbah ngan minyak…dan tambah lg…isteri jimmy ni bg kenyataan yg tak masuk akal…pahal pulak dia tak suka ngan jimmy sbb jimmy ni tak byk kawan artis????dah kawin tu,xpayah le nak kuar ngan kawan2…duduk le layan suami kan,.

          0

          0
        • Regina says:

          abes kalo ko kawen nanti, ko memang dah x kuar lgsung ngan kawan2 ko la yer???? dudok terperuk kt umah jer???? aku cabar ko wat camtu biler da kawen nanti!

          0

          0
        • hye regina sayang.. says:

          i dah kain 5 thn, anak dah 2 org & i tak kuar2/lepak2 dgn kwn2 i pun…
          blh je i survive…
          kite kan zaman moden, i klu nak cite2/borak2/gosip2 dgn kwn2 i, i gune skype, facebook, YM….
          lgpun kdg2 kwn2 i dtg rumah i….
          bkn kwn i yg blh buat i masuk syurga…

          0

          0
    • adeq says:

      kawen baru 8 bulan…dh bersalin…..anak sape 2 wahai suhaila………….

      0

      0
      • buta math says:

        adoi math pn xreti..die kawin nikah kn sblm bln 10..resepsi 1hbln 10..ujn bln 10 kn dh sbln..kira jgn xkira..MATH PN RETI LG NAK MENUDUH bkn2..MANUSIA2..jgn la pertikaikn kelahirn ank 2 plak..klu mak pak die pnye psl jgn la babitkan ank plak..LOL!

        0

        0
        • kcing says:

          Ko gi sekolah, takde belajar ke cara nak kira kitaran subur perempuan? Kalau dia dia kawin 1 oktober, haid terakhir dia bulan 9, tarikh hari pertama dia period tu yg dikira, bukan tarikh dia kahwin.. ko ni confirm bukan perempuan atau belum berkawin psal tu bengap

          0

          0
    • universal says:

      bang nara warna background ni xlawa la. pekat sgt, saya prefer yg mcm sblm2 ni.

      0

      0
    • SOKONG JIIMMY says:

      pasal jimmy suke privacy life smpai ko nk mntak cerai ye pmpuan..yg ak pelik time bercinta xkn ko xperasan yg jimmy ni mmg xbyk kawan dr artis..jimmy da mmg biase hidup xramai org sbb parents die da tiada bkn mcm suhaila yg parents golongn bisnes for sure ramai kenalan…ape la suhaila ni baru je korang kawen toleransi la sikit..mmg la setiap pasangn tu ada perbezaan masing2,so tolak ansur la.klu x,mcmne ngan pasangan lain yg bole hidup 20-30 tahun.
      -ape2 pun,ak rase suhaila bru perasan yg lifestyle die xsame ngn jimmy.jimmy lebih suke kn kehidupan yg privacy.sedangkan suhaila suke kehidupan bersosial dgn kawan2..org dari kecik hidup xpernah susah,mak bapak sponsor kemewahan..tgk jela wedding dorang camane..serbi serbi mewah.klu jimmy mmg xmampu nk bg mewah tahap tu..

      0

      0
      • sususu says:

        maybe strategi bisnes dorang kot.. lani suhaila da glamer lor..mesti org cr produk dia.. mak dulu ye2 suh jimmy amik anak ko,now ye2 nk suh cerai berai pula..astaghfirulahazim… pening3!!macam peel mak bapak zaman skrg.. kesian baby, baru lahir da macam2 masalah.. hope zahrah tidak menjadi mangsa keadaan.. aminnnnn

        0

        0
      • Regina says:

        kalo yer pown suker berprivacy xkanlah dgan sedara-mara belah isteri pown xnk bergaul jugak? melampau la tu…kiter ni org melayu,org timur, seprivacy mane pown,kena gak bersosial ngan kaum family belah pasangan kiter tu….

        0

        0
    • aley says:

      hmm x fhm dorang nih, masalah nih x sepatutnya jadi besar cenggini tau la kita 1malaysia xkan dalam kelambu semua nak cite beb, satu2 aib dibuka x malu da.
      x guna pun bagitahu 1 dunia siapa salah siapa betol sebab DIA yg maha mengetahui segalanya..
      istighfar la banyak2.
      sebagai saudara sesama islam sama2 la kita doakan yang terbaik untuk mereka.

      0

      0
    • Spice says:

      Kena tampar mungkin bini Jimmy lawan kot
      kerana mulut badan binasa

      0

      0
    • Nanako says:

      Macam ni lah jadinya kalau isteri tak tahu apa peranannya terhadap suami..and bila org lain lebih tahu n campur tangan dlm rumah tangga seseorg tu..sy hanya doakan yg terbaik untuk jimmy dan isterinya..

      0

      0
    • Kurus says:

      pa per pon ni bukan masalah aku..

      0

      0
  2. huhu says:

    mcm nk cari salah jimmy je….salah anak dia kuar umah suami x balik2 xnak pula diorang issuekan…da la jimy…ceraikan je lah..orng xsudi..

    0

    0
    • adek comel says:

      btol jimy craikn je Pmpuan cm ni,cntik pn tk juga,bnyk lgi yg terbaik dari dia.yg leh trima awk apa adanya,salah awk,dia nmpak tetpi slah dia”dia tknampk pula..huhuhuhuhu..orng dah tk sudi jimy lpaskn je.TUHAN Tu kn maha adil,hri pemblasan pasti ada….bnyak sabar jimy….

      0

      0
      • papa says:

        didiklah isteri dengan kasih sayang..nescaya hatinya akan lembut, kalau didik isteri dengan aktiviti tampar menampar, pukol sepak..beginilah jadinya,,.renung renungkan…

        0

        0
        • tak suka penampo says:

          betul3.kalo nk didik isteri kene didik dgn kasih syg, kalo tampo menampo gitu camne la hati isteri tu nk ikhlas terima didikan tu.huhu.

          0

          0
    • Aduhai.. says:

      setuju! kalo pun dia suka situasi riuh dah suami suka privacy, apa nk buat? cuba lah bincang..kalo xbleh jugak cmne? kena la ikut suami..kan ke perempuan tu bidadari utk suaminya..

      Lahai..alahai..tp lagi indah kalo jimmy diam dan diam dan diam.. tak payah nk salahkn sapa2, kan ke psgan kita tu adalah yg terbaik utk kita..kalo kita anggap psgan kita tu tak baik, mesti kita pun tak brape baik..sbb tu janji Allah.

      jadi, apakata kita sama2 ubah ke arah kebaikan,..sbb bila kita baik. InsyaAllah, semua akan berubah jd baik!

      0

      0
    • ^^ says:

      setuju
      macam nak salahkan jimmy je
      mentang2 la datuk ngan datin
      nak jage nama konon
      jage ibadah dulu la

      0

      0
      • senah says:

        amboi kau ponnn..baca gossip.kutuk orang..
        jaga ibadah dlu lahhhh

        0

        0
      • BumbleBee says:

        “malah semua kena ikut cakap dia” – suhaila

        kalo jadi ‘suami’ tp xde kuasa veto… camaner? hmmm kene muhasabah diri lg yer bagi sesiapa yg sedang atau bakal bergelar isteri yg rasa xnk dengar ckp suami tu(selagi berlandaskan agama)… syurga kt bawah telapak kaki suami biler dh nikah nnt.. parents sndiri pun dh bukan keutamaan dan x boleh nk lawat sesuka hati pun if x dpt keizinan suami.. besar darjat seorang suami tu begitulah jugak besar tanggungjawab nyer..jangan sesekali nafikan and rasa nk berdiri sama hebat… dalam islam xde maknanyer biler hubungan suami isteri berlandaskan ” ko ikut ckp aku, aku akan ikut ckp ko” … dulu x pergi kursus kahwin ke puan suhaila kter ni?? atau pergi tapi telinga sumbat dngan earphone dgr lagu?

        p/s: in future kalo berkahwin lg…bakal suami tu kene bersedia utk turutkan segala kemahuan dier ni yer… :)

        0

        0
        • Regina says:

          tp kalo dah kawen tu apelah slahnyer kalo bertolak ansur….bertolak ansurla ngan isteri tu even c suami tu ketua skali pown. ini menunjukkan yg c jimmy ni x boleh nk betolak ansur.

          0

          0
      • sabunfab says:

        sokong! tittle hidup di dunia ni sementara je. kau buat naya kat anak yatim, kau fitnah anak yatim. semua patut tau, hukum hakam yang dah ditetapkan oleh Allah s.w.t. bercakap ikot akal, bukan ikot hati dan perasaan.

        dah lafaz akad, kau adalah hak suami dan syurga kau dibawah tapak kaki suami. SUAMI ADA HAK UNTUK MEMUKUL ISTERI SELAGI TIDAK MENYALAHI HUKUM SYARAK. dah pergi mekah buat ibadah patot hati lagi terbukak ingat hukum hakam agama, tapi lain pulak jadi.

        suami tak bagi kuar umah, so jangan kuar umah. kan aman damai je ? datuk datin suhaila n family korang jangan kuarkan statement yang nampak sangat jahil agama. pk sket, pk !

        0

        0
      • kurnia says:

        tu laaa…aku setuju sgt2…anak pompuan sendiri kaki sosial tak reti nak jaga masa bujang…. pompuan mcm ni patut rendam dlm air lumpur kasi sedar yg dia tu amanah Allah pada suami… kalau kepala jimmy bernanah dan dia jilat sampai ke hujung kaki pun, masih tak cukup jaminan utk dia masuk syurga…apatah lagi buat mcm ni….tapi statement paling LAWAK dan yg aku tak tahan…”Tak der selebriti yg datang masa kawin”…woiitttt…saper itu artisss yg ko nak agung2kan????? saper yg berlagak spt superstar skrg ni? mmg patut dapat pelempang pun minah ni…

        0

        0
        • az says:

          ntahnya….dari suruh artis2 datang, baik suruh ustaz2 datang, boleh juga doakan semoga perkahwinan kekal bahagia……

          lagipun, time aku nikah pun cuma sedara mara je datang…..takde pun jemput semua kenalan macam kenduri kahwin(persandingan/bertandang)…..

          tu lah jimmy, lain kali ko kena jemput semua selebriti 7 reporter…kena kasik tau satu dunia yg ko nak bernikah…..tengok, org ingat kau takde kawan…

          dunia aku pun tak byk kawan….klu byk sgt kawan tapi semua tikam belakang buat ape….baik rapat dgn sorang dua je, janji kita tahu hati budi…..

          tapi ye lah, die org bisnes, fikiran tak sama dgn org tak bisnes….

          0

          0
    • huhu says:

      hehe mmg saja nk cari slh jimmy..s manusia biasa mmg ada slh jimmy..tp slh suhaila tu..? mentang2 si jimimy tak ada mak ayah yg boleh baking dia…
      DATIN munirah ” Cukup banyak yang saya lakukan untuknya, tapi dia balas seperti itu pula”.

      huh, balas seperti itu pula??? dah tu klu dah cukup banyak dia buat kt jimmy pun takkan la smpai xleh sentuh langsung anak manja dia tu klw dah ckp elok2 xnak dengar!..lain la kalo disepak terajang si suhaila tu sedangkan dia xde buat ape2 salah..ramai dah maklum pangai suhaila..huhu

      0

      0
  3. Khalis says:

    tunggu jerla keputusannya nnt.. masing2 ada alasan tersendiri..

    0

    0
  4. aduyai says:

    tak paham la dgn dorang nie..sebelom kawen tak nak siasat dulu masalah masing2..bila da kawen mcm2 cita kuar..da kuar sorng anak pun nk bercerai..aduyainyaapuuunnn…p/s:dr org tak tahu sumer da tahu baik buruk perangai dorang nie…

    0

    0
  5. ZYY says:

    Baju suhaila tuu macam die nak pergi nikah lagi sekali jekk, cukur jambul anak jek punnn perlu ke nak pakai mcamtuu?

    0

    0
    • hujanlebat says:

      biarlah kau ni punn..takde salahnya..asalkan berbajuuu..orang kalau dah suka bergaya..duduk rumah pun dia pakai macam pergi buat show..tepuk dada tanya selera okey!! ;p

      0

      0
    • awex says:

      relax lah babe… klu org kaya setakat baju mcm tu sesuai utk kenduri biasa aje… ada org pulak anggap baju mcm tu dah sesuai sgt lah nak nikah…

      0

      0
    • papeje says:

      btol tu zyy…nampak sgt cm beriya2 je nk mintak cerai…ni la kawin untuk bercerai……benda tu pon suhaila nk dijadikan isu…nmpk sgt bkn ponpuan baik2….the main point is x ikut ckp suami…

      0

      0
    • loike says:

      ntah nye, ko ni spesis dorg gak kot, thu nye nk mcari kesalahan org je ! cube ko tengok diri ko dulu da cukop perfect ke??!!

      0

      0
    • ki says:

      Ko keluar duit ke belikan baju dia? Keluar duit jugak ke untuk majlis anak dia?

      Dia punya pasal la dia nak pakai baju apa, buat ceremony macam mana.

      0

      0
    • Deenalofa says:

      Entahnye! hapekebende laaaa sukehati dia la bukannye dia pakai bikini ke mini skirt ke…hish sume nk dikomennye, biar la duit dia, sopan ape baju tu cantek je, ke ko jeles?

      0

      0
    • seoulSiStA` says:

      aku tak kaye pon..tp aku pon pakai baju nikah mase cukur jambul anak aku.masalah ke?

      0

      0
  6. akulahpompuanittew says:

    Lepaskan lah isteri kor ni Jimmy oiiii!!letih aku membaca drama2 neh haihhh!!!anak kor x kan kemana, dia tetap anak kor…

    0

    0
  7. teddycomey says:

    yup..ceraikan jek..smpai mati pn anak tu ttp ank ko jimmy..dh cerai sok snyap lh cite ko ngan suhaila ni.. emm..

    0

    0
  8. intan says:

    aishh. jimmy jimmy. dlu ckp anak suhaila ni hitam. cakap tak serupa bikin la jimmy. duk dalam gua jeee senang.. suhaila..besarkan anak ok. be urself.

    0

    0
    • ina says:

      betol sokong ko ! hri ni ckp len, sok ckp len, blah la ko jimmy, xlame lgi tembelang ko lak pecah !

      0

      0
  9. mizz malay says:

    sudah2lah jimmy oii..lagi bnyak kenyataan lagi bnyak masalh yg timbul..lepaskan dgn rela hati..kalu ade jdoh x kemana…x pyh nak bermusuh2..terima hakikat…..sedih tol lah bace…dr kenyataan dah nampak x sefahaman…

    0

    0
  10. senyum jela says:

    ya allah.. bagilah kekuatan utk pasangan ini terus bersama.. amin… :)

    0

    0
  11. Milo says:

    Aihh.. tak habis habis

    Suhaila ni boleh tahan degilnya

    Jimmy dah cakap walau macam mana pun dia elak nak bercerai..kesiankan Zahrah

    Tapi wife dia ni nekad sangat2

    Yerla..setan2 yang menghasut tak kena kurung lagi

    Sama-sama kita tunggu keberkatan bulan Ramadhan ni…

    Bawak2 lah berbincang.

    Jangan asyik guna orang tengah..tak kemana…

    Harap segalanya berakhir dengan baik. Amin

    0

    0
  12. samir nasri says:

    Derhakalah seorang isteri jika tidak menurut cakap suami… Isteri jika hendak keluar dari rumah pun, perlu meminta izin suami, keluarga si isteri tiada hak untuk terhadap anak mereka, kerana anak mereka sudah menjadi isteri orang, jangan jadi isteri derhaka dan jangan jadi suami dayus yang benarkan isteri membuat sesuka hati… Setiap orang ada tanggungjawab masing masing… Insaflah sebelum terlambat… Adakah alasan tidak dapat keluar bersama kawan kawan sekolah dijadikan sebagai alasan untuk menderhaka? Fikirlah wahai wanita…

    0

    0
    • kelirukah says:

      tlg refresh, ade ke suhaila ckp jimmy x bg keluar tp dia belasah keluar jugak tanpa peduli ape2 lagi? ada kemungkinan dia tidak kuar pon kan? (smpi satu tahap selepas dipukul jimmy dia lari je x balik2). tp mmg patut dia marah lah sbb dikurung gitu. drp menderhaka baik dia bercerai aje. berdosa ke bercerai pon hah?? apa la masalah korg ni.

      0

      0
    • inikelofak says:

      tlg refresh, ade ke suhaila ckp jimmy x bg keluar tp dia belasah keluar jugak tanpa peduli ape2 lagi? ada kemungkinan dia tidak kuar pon kan? (smpi satu tahap selepas dipukul jimmy dia lari je x balik2). tp mmg patut dia marah lah sbb dikurung gitu. drp menderhaka baik dia bercerai aje. berdosa ke bercerai pon hah?? apa la masalah korg ni.

      0

      0
    • Regina says:

      ni jelah keja laki2 melayu….mengambil kesempatan menggunakan dalil2 dan sunah demi kebaikan dorg sendiri dan ikowt kehendak nafsu serakah dorg jer…. dgar cni yer,,,ISLAM tu agama yg adil,jd kalo korg lelaki ingat yg ISLAM nie x membela naseb kaum wanita, korg memang SILAP BESAR

      0

      0
      • regina anti lelaki melayu ke? says:

        regina…u tak suke lelaki melayu ke? mcmane u nak bezakan lelaki yg berpegang pd agama n lelaki kolot melayu?
        adakah u kawin dgn lelaki melayu yg dayus? cth nye yg mana, si jantan tak kisah yg jantan lain tgk aurat bininya? adakah itu istilah lelaki melayu yg u mahu? yg i tau, zaman sekarang byk lelaki melayu yg dayus…

        0

        0
  13. Bawang Bakong says:

    abgnara sblm ni ruangan komen ni ada masalah ker sbb hari tu slalu bka BN x dpt view ruang comment pun..

    dlu rsa kesian tgk jimmy, skrang ntah lah labu……

    0

    0
  14. mama mia... says:

    betul..betul…cerai je drp bnyk lg masalah timbul..dosa pun blmbak ..itu lah qada dan qadar allah…

    0

    0
  15. mek says:

    jimmy je over dok citer hal umah tangga kt media..perlu ke nk kecoh2..?konon2 nye suami mithali..suhaila,be strong ya..

    0

    0
  16. harimai malaya says:

    tula klau dh xsefahaman ceraila, dh xddk skali lg lama dr ddk sbumbung, tp bab jimmy xde kwn tu rsa mmg betul r… rmai ckp jimmy ni sombong n high maintenance.. suhaila xsuka kot cara dia yg xsuka brgaul dgn org ramai nih

    0

    0
    • Danial's says:

      Kalau mcm 2, knp kawen? Kalau memang xsefahaman dlm hal2 mcm ni baik jgn kawen. Hasilnya hanya aib dan malu yg dpt.. Kesian kedua2nya.. Habis cerita rumahtangga dicanang…

      0

      0
  17. yanz says:

    dua2 silap…bila dah kawin, kena tolak ansur…kita berkahwin pada umur 26 tahun ke atas, jadi bukan senang kita nak ubah perangai atau nasihat org..bukan kita kahwin ngan dia dari umur 2 tahun…
    mmg ada lelaki yang suka mengongkong, begitu juga perempuan, kalau masing2 keras kepala…susah la..mak bapak walau buruk macamanapun, anak tetap anak…mesti kita akan lebihkan juga..sebab kita tau anak kita…

    0

    0
  18. Apat says:

    Makin lama makin banyak rahsia dh terbukak pastu semua pakat guna media kuarkan kenyataan masing2. Pasal majlis cukur jambol pun leh jadi isu x paham betul ngan ak org2 kaya ni. Tu la jimmy nak sngt kwin ngan org kaya br ko ada akal. ko tu mak bapak dh la x der mmg lumat laa kena kejekan family mertua ko..

    0

    0
  19. mat tempo says:

    lepas jer lah jimmy…ppuan cmni mmg xptut simpan pun..myb ade hikmah disebaliknye…

    0

    0
  20. penghuni alam says:

    ceraikan dgn cara yg bak jimmy oiii…pulangkanlah dia balik kat keluarganya…..aku bukan apa kesian ngan ko jimmy….tapi suhaila ne dah nekad nak cerai sgt….dah jadik mcm nih….mak ayah dia pon kecewa ngan kau…..harap lepas nie manalah tau ko solo balik….ada cahaya ketengananganya tu….berat dah kesss ko ne…satu malaya hari2 kluar citer umahtangga ko…..sedihhh!!!!!

    0

    0
  21. adek comel says:

    btol jimy craikn je Pmpuan cm ni,cntik pn tk juga,bnyk lgi yg terbaik dari dia.yg leh trima awk apa adanya,salah awk,dia nmpak tetpi slah dia”dia tknampk pula..huhuhuhuhu.

    0

    0
  22. choki terperanjat sakan... says:

    bila ibu dan bapa mertua pula berkata kata…
    meluahkan kekecewaan terpendam..

    Memang Jimmy dah cakap berpisah jalan terakhir, tapi sekali hati terluka sampai bila bila akan ingat..

    bole nampak dah penghujung jalan kisah cita ini…
    kita tunggu dan saksikanlah..

    0

    0
  23. harimau malaya says:

    ceraikan jela suhaila tu jimmy.. xddk sebumbung lg lama dr ddk skali… family suhaila pun dh xsuka jimmy ni skrg.. bab jimmy xde kwn tu btul la… dh rmai ckp jimmy ni sombong n high class sket… so maybe suhaila xsuka la dia xnk bergaul dgn org ramai especially family dia….

    0

    0
  24. apa2 jer says:

    “Saya tidak takut kalau ada perkara-perkara yang dia bongkar”….maksud dia aper yaa…huhuhu…ksian ank tu tau..isk..isk..isk..

    0

    0
  25. org says:

    cuba la suhaila dgn jimmy pikir pasal anak diorang, tak kesian kat baby ke? jgn ingat nak bercerai ja, sian kat baby zahrah….mcm nak penampor je mak bapak zahrah ni…..A kata B, B kata A….mangsanya C (anak)….geram betul aku….kuatkan iman sikit….

    yg si mak zahrah pun, nak keluar rumah p jumpa kwn2 buat apa, dah nama pun bini org, dgr la cakap suami…

    yg si bapa zahrah pun satu, awal2 kawin p penampor isteri wat pa, slow2 la nasihat, doa byk2…dgn penampor bukan boleh selesai masalah, kan skrg dah tambah masalah ….

    0

    0
  26. aku sokong says:

    Walau mcm mana pown isteri x kan la bru 3 hri kwen da berani pukul2? nk mendidik bukan tros guna tangan jer.. diri sndiri da bgus sgt ke smpi x leh nk nasihat, berbincang.. sblm nie mmg da rasa ada yg x kene bila jimmy lebey2 cerita kat media.. hambik ko.. Suhaila, be strong..lantak la org nk kata apa.. Ko yg kwen ngan dea.. org yg duk sokong ko kene pukul tu, bior adik anak dewang lak kene pukul bantai ngan laki .. bru dewang tawu..

    0

    0
  27. lolyat gang says:

    wei aku bosan la dgr crite artis gado laki bini n cerai berai ni
    fucukkk laa !!

    0

    0
  28. aku says:

    Apapun alhamdulilah majlis brjalan lancar dan bby sihat…buat jimmy dah org x mau tinggal lah dgn hati terbuka..dan buat teh KITA TAHU SIAPA YG BENAR….

    0

    0
  29. joja says:

    bukan ke syurga bagi seorang isteri di bawah kaki suami???
    dua2 pihak ada salahnye. sebenarnya soal masalah rumah tangga, haruslah di rahsiakan, kerana ia melibatkanmaruah suami,isteri dan keluarga masing2. sy rs dorang patut jmpa kaunseling, mnta pendapat ustaz or ustazah ke,
    i still remember the wedding of naza’s owner. penuh privacy, xde reporters pun kena jemput, yg dtg
    hnya ahli keluarga dan sahabat yg terdekat..

    0

    0
    • mire says:

      jgn jadikan kenyataan syurga dibawah kaki suami sebagai satu ugutan. Dalam islam tiada ugutan. Islam itu indah.

      Syurga itu hak Allah. Syurga atau nerakanya bagi seorang umat islam itu, itu adalah hak mutlak allah.

      bahagia hanya utk org yg redha..

      0

      0
  30. mat top says:

    jimmy nih x pandai campur ngan keluarga mertua kot .Maklum la celebrity .. mana nak campur ngan org .. mereka bercampur ngan geng2 mereka jer … ada betul juga kata suhaila tuh ..sedangkan suhaila nih dari keluarga yg mempunyai ramai saudara mata .. org busynes la katakan ..

    0

    0
  31. der says:

    adoyai jimmy n suhaila..apela sush bebenar korang ni kwen..yg pastinyer perangai korang berdua xdsgka aib da sume tahu..jimmy p cri bini len leh x..ank pun leh wt ngn bini bru..suhaila jga je ank tu..so due2 xpyah bising2..mak n bapak mertua toksah msk cmpur la..ank bkn tggjwb ko lgi..nsihat biase je leh..

    0

    0
  32. shas says:

    Jimmy,cerai jer, tak yah layan dgn diorg ni, bila dah kaya, angkuh dgn ckp diorg juga yg betul, depa ingat org kat luar tak leh nak bezakan ke perangai buruk anak dia,

    jimmy,
    byk lagi perempuan lain kat luar sana yg baik dan lawa drpd suhaila tu , dia nak anak tu biar kan, janji kau kasi nafkah.

    0

    0
    • red3ye says:

      ko try la plak ngan jimmy.kang malam pertame kene pelempang.mesti ko suke kan.? :)

      0

      0
  33. Rin says:

    JANGAN terburu2 utk berkahwin..
    kalo sebelum kawin dah ada masalah , jgn mharapkan dgn pkawinan bleh slesai sume masalah tu .
    nanti teraniaya antara satu sama lain lepas kawin….

    0

    0
  34. Ehem ehem says:

    Jimmy,ko ceraikan la bni ko tu..x kmanenye ank ko tu.sok2 dh beso bdk tu,mak die akn cri ko jgk nk jd wali…

    0

    0
  35. rosniena says:

    jangan mengaibkan pasangan..itulah cara yang betul

    0

    0
  36. AKU says:

    aku cuma nampak suhaila ni degil sbb dia anak org kaya…dia ada duit …so x perlu la nak dgr2 ckp suami…kalo suami x ada pun dia bole hidup..mcm tu lah agaknya…

    0

    0
  37. terompah kayu says:

    bila tgok balik…dr mula lg si Jimmy nie jerk yg asik bg statement….semuanyer negative sal bini dia….tkda satu pon lah yg positive. Tp bini dia diam jer…tk bunyi langsung. Smpaikan ramai yg percaya mmg bini dia lah yg salah…yg jahat.
    Tup2 si Suhaila lak yg kluarkan statement….press conference lagik. Kenyataan bertulis tentang si pemilik nama Jimmy nie. Kuat mengongkong….kuat menampar…. kera sumbang….berlagak….
    Akhirnya si Jimmy MENGAKU penah menampar si Suhaila kononnya utk tujuan mengajar si isteri… Jadi skrg nie da terbongkar sifat sebenarnya si Jimmy yg slama nie kita rasa kesian..
    Sebagai suami…byk lagi cara lain utk mendidik isteri… klu tak tahu…bertanya pd org yg berpengalaman…klu malu….beli buku panduan berumahtanggga yg berlambak2 di pasaran. Hidup berumahtangga bkn perkara senang….jgn hanya sibuk tangggungjwb nak jaga anak jer….tanggungjawab sbagai suami lebih berat.
    Akhirnya terbongkar sifar sebenar Jimmy…
    Pada Suhaila & Jimmy….jika anda dipihak yg benar…luahkan lah segalanya di mahkamah syariah nnti. Disitu sepatutnyer tempat yg lebih molek drpd media sebagainya…

    0

    0
    • zasyram says:

      agaknya diaorg tak sekufu..dua-dua ada salah. tak pasal2 org luar tahu kisah rmhtangga mereka..apapun doakan yg terbaik buat mereka

      0

      0
    • choki yg setuju says:

      amat setuju dgn statement di atas

      0

      0
    • Terompah besi says:

      wah2 pandai je ko sembang,
      abis tu kalau si isteri tu taknak dgr kata suami ,nak dibelai2 la,
      kalau bini ko suka keluar malam jumpa kawan lain,
      ko bagi je la,
      suami ada hak keatas isteri, kalau degil sgt tu yang jadi hangin,tak salah isteri ikut kata suami kearah kebaikkan yang dituntut oleh agama,
      kita bole menilai sendiri yang mana betul dan yang mana salah.

      0

      0
      • Regina says:

        mane ko taw isterri die tu xnk dgar ckp jimmy ni smpai tahap kritikal skali yg patot dilempang??? lgpown kalo laki dah clap,xknla isteri x menegur? lagi satu,psal kluar ngan kengkawan tu, kalo kluar ngan kengkawan pompouan aper slhnyer

        0

        0
  38. Insan lemah says:

    Xleh salahkan sesiapa coz kita x tau apa berita Sbnrnye..berita Itu boleh reka2 kan..bila kita berada Di tpt diorg br kita rasai n tahu slh sape..bla saya bc masalah diorg br sy tau sape yg salah, coz sy jg Sdg alaminya..mmg mudah kita menunding jari apatah lg bahu yg memikulnya…

    0

    0
  39. saya says:

    muka dia mcm jimmy la jimmy versi wanita

    0

    0
  40. esparanza says:

    for me, saya tetap rasa selagi si isteri belum bercerai, xmanis dicerita perihal xelok tntang suaminya. derhaka.

    0

    0
    • durian says:

      jadi si suami boleh la citer keburukan isteri dia? slame2 nie, adeke suhaila bebunyi? sikit pon x. jimmy tu je yg kecoh dekat media dr dulu sampai skarang.
      ni barula sekali suhaila buat press conference tentang jimmy. dan jimmy pon mengaku akhirnye ape yg dia dah buat kat suhaila.

      aku tanye ko sekali lagi, dr kenyataan ko, si suami boleh la citerkan keburukan seorang isteri?

      ko xde plak ckp pasal jimmy yg kecoh2 citer pasal bini dia selame nie.

      0

      0
  41. sian says:

    tu la susah kawin dgn anak org kaya…laki aku pun spesis jimmy gak…suka privacy walaupun aku nie sk berkawan ramai… tp bl dah laki kata sk privacy ikut jer la…lgpun spesis nie memang tangan mudah naik skt kalo tak dgr ckp dia…jd baik diam n ikut jer…tak slh pun duk umah jer…ok per..mcm aku nie duk umah jg anak jer…ptg2 kuar jln2 or shoping…tak pyh nak pkr pasal duit ke pe…janji ujung bln bg peruntukan simpanan diri n anak. duit dapur n alat meak up semua laki sponser…kan sonang tak poning pala…

    0

    0
  42. Juju jaja says:

    Dah terang lagi bersuluh jimmy tu pukul bini die. beberape kali pulak tu. mane boleh tolerate! memang kena ikut cakap suami tapi takkan sampai isteri takde hak langsung nk berkawan or ape. suami pon kena la paham. jangan la asyik nk ikutkan kata die je. Aku memang respect gile suhaila sbb die tak bukak mulut psl jummy even kat parents die tp jimmy lak boleh wat drama air mata kat melodi & media. and lagi satu psl byr bil beranak, pleaseeeee la jimmy oiii kalau ko nk bayar tak perlu pon nk tunggu bini ko discharge ke hape…bayar kemudian pon tak kalau nk. kalau takde kat hospital pon takde kannnn…..suhaila, ramai lagi lelaki baik kat luar tu. dont waste ur life with a man like this.

    0

    0
  43. kaki_g0ssip says:

    NTAH2 JIMMY TU PSYCO TAK?? SEBAB TU DY MCM XDE HALA TUJU JE. ASIK NK CARI KESALAHAN WIFE DIA.. ERMM LAU CERAI JLN T’BAIK, KO LEPASKN JELA BINI KO TU JIMMY OII. X BAIK SEKSA ZAHIR BATIN ORG.

    0

    0
  44. peminat Jep Sepah says:

    kawan sekolah suhaila taik clubbing

    0

    0
  45. infinity says:

    pada aku… 2-2 salah…

    bini dia:

    1) konon xnk publisiti sbb org berniaga…tp setahu akula org berniagala lagi nk publisiti..nk bg maju perniagaan diorg…
    2) kalo betol xnk publisiti xpyhla ko canang2 kat media…ko gile publisiti murahan ke ape…nak bg satu malaysia nie kenal ko senang2kn…da jadi kes memey lak ko nie…
    3) wei ko tue da jadi bini org…klo laki ko xkasi kua uma ke ape ke…ko kena dgr selagi xmembatasi syariat…lagipon dose ko jimmy yg tanggung skg..tuela..kaya sangat sampai kayap bab2 ilmu…
    4)kalo ko rase ko best sgt ko setle masalah nie sendiri…xpayah nk tayang sgt mukeko kat media…meluat la wei…PUBLISITI MURAHAN-MENCAPAP je keje ko

    jimmy
    1) terlalu mudah percaye dgn org yg baru kenal..jgn ingt dia kaya dia baik ok…xsume mcm Mizz Nina…
    2) terlalu lembut..sepatotnye tegas n bukn nek tangan…
    3) xpyh citer kat media lagi..kalo boleh setled sesenyap…
    4) carik je pompuan len…bukannye cantik pon Suhaila ni…ramai lagi yg cntik baik, kaya budi bahase…

    THINK FOR YOUR FUTURE!!!

    0

    0
  46. :P says:

    pada aku… 2-2 salah…

    bini dia:

    1) konon xnk publisiti sbb org berniaga…tp setahu akula org berniagala lagi nk publisiti..nk bg maju perniagaan diorg…
    2) kalo betol xnk publisiti xpyhla ko canang2 kat media…ko gile publisiti murahan ke ape…nak bg satu malaysia nie kenal ko senang2kn…da jadi kes memey lak ko nie…
    3) wei ko tue da jadi bini org…klo laki ko xkasi kua uma ke ape ke…ko kena dgr selagi xmembatasi syariat…lagipon dose ko jimmy yg tanggung skg..tuela..kaya sangat sampai kayap bab2 ilmu…
    4)kalo ko rase ko best sgt ko setle masalah nie sendiri…xpayah nk tayang sgt mukeko kat media…meluat la wei…PUBLISITI MURAHAN-MENCAPAP je keje ko

    jimmy
    1) terlalu mudah percaye dgn org yg baru kenal..jgn ingt dia kaya dia baik ok…xsume mcm Mizz Nina…
    2) terlalu lembut..sepatotnye tegas n bukn nek tangan…
    3) xpyh citer kat media lagi..kalo boleh setled sesenyap…
    4) carik je pompuan len…bukannye cantik pon Suhaila ni…ramai lagi yg cntik baik, kaya budi bahase…

    THINK FOR YOUR FUTURE!!!

    0

    0
    • ngok la ko says:

      ko ckp 2-2 slh tp yg -ve je ko ckp bini die..lawak la ko..sape yg mule dlu cari publisiti murahan?bkn JIMMY ke..ckp mcm2 psl bini die..ckp -ve memanjang..tnjk baik beno la die 2..pdhl MENYOMBONG xingt..ko dh buruk2kn bini ko pas2 terhegeh2 nak jgk n then beriya2 xnk lepaskn..agk psycho d situ..klu ko ppuan, org dh kutuk2 ko mcm org xde maruah,ko nk trima org 2 balik ke?agk2 la JIMMY nk jilat balik ludah sndri..haha

      0

      0
  47. elis says:

    zahra tu kecik lagi, sah2 la klu mintak hak tuntutan penjagaan, si suhaila yg dpt.. but aku doa sgt supaya zahra tidak dibesarkann menjadi seperti mak dia. didikan tu penting. semoga zahra menjadi seorang wanita solehah,bijak dan menjaga kehormatan wanita. haihhhhh kasihan zahra…kecil2 dah jadi mangsa penceraian. :(

    0

    0
    • tension says:

      x semestinya sbb si suhaila ni kategori nusyuz, slalunya kalu nusyuz, hak jagaan anak dpt kat suami,

      0

      0
  48. Anastasia says:

    Patutlah orang cakap kalau nak mendirikan masjid yg utama sekali pastikan niat tu betul. Kalau tak, memang huru-haralah rumahtangga….

    p/s: Nak tanya pengkomen2 kat sini, diorang ni kawen cinta ke? Sebab seingat aku x de pula aku pernah terbaca kisah cinta dorang ni…tup2 kawen then start krisis gado2 ni sume….sekian~

    0

    0
  49. azrain says:

    daripada korang asik bg statement balas-membalas, baik jumpe kaunseling atau ustaz ke…cukup2 la citer membuka pekung di dada…bagi aku, bini dia tu kene la ikut rentak suami…kalau sblm ni asik bersosial dan dpt suami tak bersosial…kene la ikut suami…

    0

    0
    • Regina says:

      kalo dah suami tu psiko nk kena ikowt rentak psiko die tu skali ker??? heeee nielah die mentaliti laki2 melayu…asyik nk suroh bini ikowt gaya dorg jer even dorg tu memang dah jauh terpesong…. nasihat aku pd gadis2 kt luar sana,,,jgan amek laki lagu ni wat suami!!!

      0

      0
  50. Unknown says:

    Cukup2lah membuka pekung di dada
    Selesaikan dengan cara baik tanpa mengaibkan mana-mana pihak.

    0

    0
  51. Clipkertas says:

    Sian bby girl nie yg Xtau n faham ape lg brkenaan ibu n bapanya…

    so sad….

    0

    0
  52. gagah says:

    Manusia hari ini mnjdi kelam kabut & hina, hidup sering berpura2. Anak berpura2 baik di hadapan ibu ayah, pelajar berpura2 di hadapan guru, ibubapa berpura2 di hadapan anak, para ustaz/ah berpura2 di hadapan khalayak awam, isteri berpura2 baik di hadapan suami, suami berpura2 baik didepan isteri & berpanjanganlah senarainya. Semua akibat ketiadaan antivirus dosa, iaitu TAQWA & Ramadhan masa menyemai taqwa- ustaz zaharuddin

    0

    0
  53. noor says:

    Mahkamah Syariah adalah tempatnya untuk meluahkan apa yang tersirat dan tersurat, laman SOSIAL bukanlah tempatnya, keduanya bersalah kerana ada EGO masing2,pada si isteri ingatlah dimana tempat ANDA sebenarnya………………

    0

    0
  54. entah lah korg says:

    hoi,pade yg ckp pasal jimmy kuarkan kenyataan ank dia dl hitam tu kan,aku xrs la tu kenyataan jimmy.sbb aku terbaca dr sumber len,org len yg menyatakan “dl aku tgk ank jimmy hitam,bukan ank dia”korg ni selidik la sampai lubang taik dl klu nk kuarkan komen korg.lg 1,pehal la korg nk babitkan ank dia?ngooong la korg ni..ank tu xsalah derrrr..yg salah makpak dia.korg nak maki hamun makpak dia korg pny suka la,mulut korg kan?dosa pun korg yg tanggung juga kan?jgn la korg nk pertikaikan status ank dia plak.bengong tahap cipan la korg ni.ni la mslh ckp pakai tapak kaki,jd mcm ni la.buat intan n ina,xpayah la korg nk heboh pasal status ank dorg.cer korg selidik dl status ank korg,tu pun klu korg berlaki la.klu xberlaki,korg selidik la status dr korg plak.opppssss…terlebey sudey!!!!!!

    0

    0
    • i am xoxo says:

      encik @entah lah korg, kenyataan jimmy yg ckp anak dia hitam 2 mmg keluar sendiri dari mulut jimmy di melodi. tyme 2 dia baru tau isteri dia ngandung. harap maklum.

      0

      0
  55. alamakecoh says:

    macam mana nak ada persefahaman kalau bersama 10 hari je. ngok!

    0

    0
  56. man says:

    Apa apa pun kita kena pegang bahawa seorang isteri perlu mentaati suaminya. Sabda Rasulullah s.a.w : “Wanita yang meminta cerai pada suaminya tanpa sebab (yang syar’ie) maka haram baginya mencium wangi Syurga.” (Hadis Riwayat Abu Daud dan At-Tirmizi )

    0

    0
  57. toing says:

    satu pengajaran buat kaum adam .Klau diri tu semut .. jgn lah nak berkahwin ngan merak kayangan .dulu beego .. skrang jimmy pula ..
    tengok org tu … tua2 pon .. laku .. pasal harta dia banyak .. dibelai belai dek bini muda dia ..

    0

    0
  58. along says:

    tak tahu apa nk komen… sorang kata gini, sorang kata gitu, nk masuk belah siapa pun tak blh, sebab kita tk tahu hal yg sebenar, masing2 ada salah masing2 ni… Hanya Allah lah yg Maha Mengetahui, siapa kita unt menilai… cuma pedoman la unt semua, masa bercinta bagai nk rak dulu, bertunang macam gah tak hingat, kenapalah tak kenal hati budi masing2 dulu… kenapa dh lps khwin baru nk timbul kisah si isteri mengutamakan kwn2 lbh dr suami, si suami takde ramai kwn, pelik dll… dulu tak sedar ke semua ni, kenapa la tak siasat dulu, tahulah benda nk jd pun… Pedoman la unt semua, tak guna nk gah2 bertunang, kahwin pun sekiranya tidak kekal…

    0

    0
  59. zasyram says:

    hmm bg aku, klu kes mcm ni..sepatutnya dua-dua kena pegi Kaunseling dulu..

    0

    0
  60. rose says:

    minah ni muka nampak tua..!
    yg beharta mak bapak er..minah ni nothing!
    cara bg statement pun nmpk kebodohan yg teramat..
    ramai lg family beganda2 kaya kat luar sana..
    baru sebualan dok besama dah memberontak..
    slow2 la suami baru nak sesuaikan diri dgn family pelik ko tu!
    mcm la kawan2 ko tu yg bole jamin ko masuk syurga!
    confem lg menyesatkan ko tau tak?
    tp kesian kat anak ko sbb ko yg jaga..rosak la akhlaknye..
    dato beli datin celup muke banyak botox ni pun xsedar2 ke???
    sokong je anak buat salah!
    pulau je produk nye..x berkesan pun..

    0

    0
  61. orkid says:

    bila dh byk kali nasihat bt still x ikut x slh rsanya jimmy bg penampar kt wife dia…bknnya jimmy dera wife dia…pukul last choice la tu…mak ayah pn akn pukul ank if ank x dgr ckp or degil…

    0

    0
    • Regina says:

      mane ko taw dah byak kali nasihat tp bini die xnk dgar ckp???? ko saksi ker??? dan lgpown agama kiter x membenarkan suami pukol isteri di muker ye!!! so,blaja agma tu dulu!!

      0

      0
      • LETIH says:

        AKU MENYAMPAHLAH DENGAN KO NI REGINA. KO NI MACAM XTAU AGAMA JE. KOMEN PUN IKUT PERASAAN. NAIK MUAK NAK MUNTAH AKU BACA KOMEN KO NI. KO PUN SAPER, BEST FRENZ DIA KOT SAMPAI BELA HABIS XHENGAT PUNYER. HIS. PELIK LA KU MANUSIA ZAMAN SEKARANG NI. AKU PUN LAKI DE GAK TEGUR ITU INI, TERIMA JE LAH TEGURAN TU. UKAN SALAH PUN, MEMANG TUNTUTAN AGAMA PUN. HISS.. KONPIUS.

        0

        0
  62. ashley says:

    ni betul2 kes pak sanggup ni jimmy..cam ne?? lu suda kene tipu ini macam..betul2 touching if apa yg kawan lu cerita psl lu tu betul..tp apa blh buat, nasik dh jadi bubur. anak pun dh lahir so, lu pny part/babak suda abes..
    statement anak branak x bleh bla lgsg..tu la br kaye sket dh mcm tu..dulu ms nk suh kawen dgn anak ko, merepak2 ayat2 manis..jimmylah menantu terbaik..blh ubah anak korang, last2 bila dh settle kes..mula nek tocang!! ini kes sama mcm perumpamaan “MELEPASKAN ANJING YG TERSEPIT”.

    0

    0
  63. Pachat hisap darah says:

    aku kesian kat jimmy, suhaila ngn anak dia..sudah la jimmy.. lepaskan bini ko utk kebaikan semua. bini, family dia, sedara mara dan aku rasa sedara mara ko pon dah rasa yg hubungan ni dah terlalu teruk…toksah la yakin suhaila boleh terima ko lagi. dah lama sgt berlarutan..keadaan bukan bertambah baik tapi satu2 pekung dibuka..malu kan semua org! anak ko bila besar pon pasti malu dgn citer ni..satu malaya tahu sejarah pergaduhan korang. artis lain pon bercerai berai..tp tak lah sehebat cerita ko ni..da mcm drama si capik yg meleret2 tuh..aku penah tgk org bercerai cara baik, dua2 dapat kebaikan, bini kawin lain laki pon jumpa jodoh lain dan bergilir2 jaga anak. anak membesar cara yg sihat walaupon ayah dan ibu tak bersama. ada cara lain utk bahagia…suami isteri kena dalam haluan yg sama. tak boleh paksa2 mcm ni..

    0

    0
  64. Apam Tembam says:

    Alaaahaiii DUNIA….pasal majlis cukur jambul pun nak keluar media. Time tu lah nak mintak cerai, time tu lah bapak mertua nak bersuara tak puas hati, time tu lah mak mertua nak back up anak sendiri…..tak setuju pasal tarirkh pun jadi issue.

    Saya almost 2 bualn sekali cukur jambul ATAS & BAWAH…tak kecoh-kecoh pun….ha ha ha

    DUNIA oh DUNIA !!!

    Btw, mak & bapak Suhaila – kamu dah tak ada hak atas Suhaila lagi. Jimmy sekarang ni lebih berhak atas ISTERI & ANAK dia….tak perlu keluar kenyataan di media…angkat je telephone or face to face as gentleman/woman to discuss the matter.

    RESOLVE the issue, don’t get TWISTED !!!

    0

    0
    • ape da says:

      mmg mak bpk xde hak dah..tp klu dh naik tgn fam mane yg xskt ati..agk2 la..xkn la mak pak die nk tgk je..mak die dh ckp yg mula2 dorg xcampur sebelah jimmy lagi, pas dh tau ksh sbnr bru diorg bersuara..klu ank ko kne tmpr ko bleh tg je ke?mmg seorg suami d bnrkn naik tgn kt istri utk tujuan mendidik n mengajar..klu dh jd suami die lah kne bimbing isteri..byk lg cara berhemah bleh gne..bru 10 ari hdp same tp dh 4 or 5 kali kne tmpr..xkn la die naik tgn kt isterinya smpai 2 x sehari..klu btul syg sgt smpi xnk gk cerai bini die xkn sggp naik tgn kt org tsyg kn?
      AKAI ADA KA?

      0

      0
  65. SOKONG JIIMMY says:

    -sorang terlebih kasih syg mak bapak+hidup da biase mewah
    -sorang nk idup privacy dan ementingkan rumahtangga yg dibina
    so camne tu

    0

    0
  66. tulip says:

    ppuan kalo dh kena pukul mmg hti akan jdi keras, sakit kena pukul akan diingt sampai bila2 tu..huhu..

    0

    0
  67. Ann says:

    Ni lagi satu. Nak cakap mana satu cite betul pun kita taktau. Sebab bila dah dua dua pihak bersuara, mestilah masing2 nak cakap diri sendiri betul! Mana ada orang sanggup nak mengaku salah sendiri. Betul tak?

    Kalau Jimmy jahat sangat pun sampai sanggup pukul bini mesti ada sebabnya. Sama ada mmg betul2 Jimmy ni jahat ataupun si Suhaila ni jenis lawan suami. Yang tu kita tak sure.

    Tp yang pasti selagi ada hubungan suami isteri tu, mmg berdosa kalau kita keluar rumah tanpa izin suami, menceritakan aib suami pada umum, etc..

    Kalau betul pun Jimmy salah, dan awak berada di pihak yg betul, selesaikan dgn cara baik. Gi kaunseling ke dulu. Sian baby Zahrah tu..

    0

    0
    • durian says:

      yg jimmy slame nie setaun dok citer pasal keburukan isteri dia kat media, ko tak nak sebut pulak?
      selame nie suhaila senyap je. korang yg buat spekulasi pasal die bedasarkan kenyataan jimmy.
      jadi isteri kene jage aib suami di khalayak ramai, dan suami boleh mengaibkan isteri di khalayak ramai?

      fikir la panjang sikit sebelum menulis..haih…

      0

      0
  68. mulut capoi says:

    jimmy punya kemaruk nak kawin org. kaya…

    0

    0
  69. Fifie says:

    Bila baca alasan dia ttg Jimmy mcm tak logik. Org pergi meminang buat apa bawa kawan2 sgt? Mestilah bawa ahli keluarga. Masa kahwin pun sama. Lagipun, kalau dijemput pun, tak semestinya kawan2 artis akan dtg sbb tgk time diorg ada ke tak. Jimmy pengacara Astro so geng2 Astro la yg banyak dtg.
    Tak pernah dibuat org malam pertama nak keluar jumpa kawan2. Selalunya susah pasangan pengantin baru ni nak hangout dgn kawan2 lepas kahwin. Ye la, nak merasa hidup berpasangan. Sblm kahwin kan haram, selepas kahwin dh halal, tak kan tak mau buat. Honeymoon pun nak jumpa kwn2 juga ker? ish, minah ni yg nampak pelik. Kalau setakat tampar2 sbb dia lawan, mmg aku sokong (sy perempuan, ok). Ye la, bila larang, melawan balik. Mamat tu tgk seronok dpt kahwin yg hang nak tunjuk ketegak tu buat apa. Isteri lepas kahwin mmg kena minta kebenaran suami. Hang tak tumpu perhatian masa kelas utk kahwin ker? Bila masa lak lepas kahwin isteri kena banyak hang out ngan kawan2??

    0

    0
  70. Tok kadi says:

    adoii aku rasa 22 eko ni mangkuk hayun.yg jimmy ni pun satu dah org tak nak pasal la ko terhegeh2.nak kata ko cintakan sangta kat pompuan tu tak jugak.Tapi sebuk citer kat media keburukan dia,lepas tu nak balik dekat dia.Something wrong Jimmy ni. Tak habis2 nak gunakan media nak tunjukan dioa yg betul.

    Sebab dia yg banyak cakap org iongat dia yg betul.Biasantya org yg sebuk bercakap ni nak cover diri sendiri.

    Cerai tu memang tak disukai allah, tapi kalau dah tak boleh nak berbaik elok la cerai.Sebab tu la cerai di benarkan.

    Yg tukang pengampu Jimmy kat sini ramai sungguh. Sebab dia artis ka? aku tak sokong mana2 tapi nampak gayanya 2 2 tak berapa nak betul. So jgn buang karan nak nyokong mana2.

    Ada otak pakai, ada mata pandang, ada telinga dengar. Tapi yg penting ada akal tu.

    Cioa

    0

    0
  71. bukan nama sebenar says:

    harap tak sampai bercerai… Allah paling benci dengan penceraian… Gegar arasy Allah..

    0

    0
  72. im urs says:

    yg berkenan dgn jimmy nih dulu aku tgk mak suhaila jek..hehe

    0

    0
  73. leeya says:

    apa laa they all ni.. hal rumah tangga sampai 1 m’sia tau.. ni laa jd nya klu Islam x diletakkan di tempat pertama.. suka2 kawen.. suka2 cerai.. si jimmy & suhaila nampak sgt sebnrnya dua2 bersalah… pas tu yg jd mangsa zahrah… cuba laa bincang baik2.. bersatu hati sml.. dl ms nak kwen boleh.. dh ada anak xkan xleh bincang demi ms dpan anak???? elakkan laa dr bercerai..

    0

    0
  74. minah says:

    sian anak depa dow…bawak2 bersabar la semua nya!!

    0

    0
  75. aku xlawa says:

    arap2 sempena nk msk bln ramadan mulia ni, dorg dpt setelkan masalah ni baik2..bgi aku dua2 salah. xelokla sume bnde nk bgkar kt media.abis 1 malaya tahu.xke malu nanti…kesian kt baby zahrah yg bru lahir tu..utk jimmy n suhaila, bykkan berdoa…mintak petunjuk dr Allah..Allah sdg uji korg ni…

    0

    0
  76. maya says:

    baru je kawin da wat perangai,, sebagai seorang isteri die kene ingat selagi die bergelar isteri berdosa besar dia tdk mndgr kata2 suaminye…ibu bapa dia x de hak nak menentukan lagi..syurga di bwh tlpk kaki suami bkn ibu die lagi…maslh bole bwk brbncg jgn ikut nafsu syaitonnn…

    0

    0
  77. mia says:

    CERAI adalah jalan terbaik klu dah teruk sangat mcm ni..anak tu pun klu bukan anak sah..wali hakim lah jawabnya nanti tang dia kahwin..jimmy pun tak perlu beri nafkah sebab isteri derhaka dan bukan tanggungan dia budak yg bukan nasabnya…jimmy tu pun mcm org yg ada gangguan mental,tak terurus mcm dia bujang,tuhan tahu hikmatnya…bila memilih jodoh tak perlu yg berharta sangat ,ni lah contohnya,yg penting serasi bersama dlm susah dan senang,sehati sejiwa,sefahaman serta sayang menyanyangi,redha akan ketentuan Allah dlm ujian berumahtangga..semoga jimmy dapat jodoh lain yg terbaik untuknya…AMIN

    0

    0
  78. talipon says:

    ini hanya pendapat, sy ikuti isu ini dari mula dan telah bandingkan cerita kedua-duanya.
    si Perempuan salah. cukup angkuh dgn kenyataannya. dia lupa bhw tggjwbnya sebagai isteri. inilah masalahnya bila berkahwin dgn perempuan berharta…pasti si suami akan jadi binatang belaan semata-mata.
    keluar rumah tanpa izin suami adalah satu dosa

    0

    0
  79. ana says:

    sesetengah orang memang tak suka sangat bercampur dengan org ramai dan lebih banyak menghabiskan masa sendiri2 je…tp sebagai isteri kena la pandai2 bawak suami kita tu bercampur sikit ngan family kita tapi jangan lah drastik sangat…pelan pelan je kenalkan die ngan family kita…dan isteri tu kurang2 kan lah masa bersosial kat luar sebab u tu dah jadi isteri org

    0

    0
  80. wawes says:

    erm… settle lek lok la… tak mau gado2..tak mo..tak mo

    0

    0
  81. Silent Reader says:

    Baik Suhaila, baik Datuk dan baik Datin… semua tak tak tahu hukum agama! Semua jahil… Tak cukup ilmu didada.. tapi come to think of it, its just a simple note… ISTERI KENA PATUH DAN TAAT KEPADA SUAMI…. KALAU SUAMI TAK IZINKAN KELUAR RUMAH, MEMANG TAK BOLE! HARAM! NUSYUS! TAK BAU SYURGA! KALAU SAMPAI MATI SUAMI TAK MAAF KAN ISTERI!

    Takkan itu pun tak tau?!! Kalau rasa nak lepas bebas, macam mana mak bapak kau bebas kan kau nak kluar siang malam tak bertanya pergi kemana… Kenapa kawin?!!! Lepaskan je perempuan macam ni Jimmy… tapi jangan maaf kan segala kesalahan dia.. Biar dia rasa!!

    Jangan la malukan diri sendiri dan keluarga dengan kenyataan BODOH kau tu Suhaila!

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ape kau ni silent ! komen macm budak tk sekolah jeeeeeeeeeee ! dh si suhaila dh tk nak ngan laki dia ha sudah lah ! kalau dh tk suka mana boleh paksa ! memang betol kelua tmpa izin suami tu salah tapi kalau kite kelua dengan jalan yg betol ok pe ! suhaila je yg tau ape perkara yg sebenar nye berlaku……! kite2 ni semua termasok minah jambu hanye tau kepoooooooooooooo jeeeeeeeeee …yg lain mana kite tau ! bang nara ! mana bang nara ni ! bnag nara !!!!!

      0

      0
  82. karipap says:

    jimmy byk berlakon..cover citer yg dia 2 baik sangat selama ni..sian kat suhaila,walaupun aku x bpe stuju cara dia sebab lari dari rumah pas kwen..tp kalau aku kat tmpt dia pun x sanggup bila laki asik bg penampar je…

    0

    0
  83. Awek Jimmy says:

    Sepatut nye suhaila ni bincg baik2 dgn jimmy, bukan sane sini bagi statment, die ade hak ckp mcmtu sebab jimmy tu suami die, kedudukan suami ni paling atas kalau dh berkahwin, mmg la kesian sebab baru 3 hr kawen dah kene penampor, tp knp die kene tamp0??

    tgh honeymoon yg sebok nak online & jmp kawan pahal ?? tgh honeymoon wt la cr tgh honeymoon.. sendiri cr masalah sendiri terima akibat la, ce la ko tny mane2 laki yg baru 3 hr kawen pastu bini wt pangai cmtu, ape agak nye laki ko rase ?? xpun ce terbalik kan keadaan tu kt ko ?? tgh sonot2 honeymoon boleh la nk online2 bagai .. pe kes ??

    xfhm la aku kes cukur jambul neh ..
    dah la jimmy, die dh xsudi nk kt ko nk wt cmne kan ..
    baek ko kawen dgn aku , bukan setakat sorang anak jer, sep0l0h pn k0 nak aku bagi ..

    haha ~

    0

    0
  84. lembu pakai stokin says:

    adoyai…abis bukak aib suami isteri…dunia…dunia…

    0

    0
  85. nana says:

    amboih korang bercakap macam kenal benar je jimmy n suhaila ni. kita orang luar ni doalah yang terbaik untuk diorang. hal dalam kain orang lain memang seronok untuk diperkata. tapi bila kena batang hidung sendiri, entah mana nak letak muka. pada aku, suhaila ni dah cukup berani nak bagitahu sebab kenapa dia taknak kat jimmy dah. kadang-kadang orang yang kita kenal 10 tahun, belum tentu kita kenal dia sepenuhnya. kalau jodoh mereka dah takat tu, nak buat macam mana. kebanyakan isteri tak tahu hak mereka. memanglah syurga di tapak kaki suami. tapi kalau hak isteri tu dah disalahguna oleh suami, kena ingat. isteri juga ada hak untuk tuntut hak minta cerai.

    0

    0
  86. cinta lisa says:

    lepaskn la betina miang ni jimmy.betina cmni nk enjoy je.die rela wat pe je yg pntg die dap nk melayan sosial die.ntah2..die nk cepat bebas coz dap r die nk main.owg kate jht kite boleh smbunyi tp smp bile.ala kwn2 betina ni pun dh taw perangai die cmne tp kene tutup mulut gne duet kan….mslahnye betina ni bkn kaya pun setakat menumpang kekayaan kuarge x yah nk bangga la…..

    0

    0
  87. n-t bini derhaka says:

    ala jimmy. xpayah lg la betina sundal camni. entah2 anak pun bukan ko punya. org kaya biasa la tido dgn mana2 jantan last minute kawin cepat2 sbb dah tau bunting. mak bapak pun tak guna. dia nak jd bohsia ke sundal ke dia pny pasal. cerai je la dia ni. Allah pasti beri yg terbaik utk jimmy. anak pun sepatutnya ko pg buat DNA testing. mana tau confirm bukan anak kau.

    0

    0
  88. ermm says:

    jimmy ke, suhaila ke, mak bapak die ke, x payah nak salah kan sesiapa..muhasabah diri tu dulu…

    0

    0
  89. pen hitam says:

    rilek jimmy pempuan mcm nie bersepah kat malaysia nie… betul jimmy pkul dia.. tp pkul tak mencederakan.. itu tugas seorg suami.. untuk mengajar isteri yg ingkar… niat jimmy ingin ubah isteri dia. takpe jimmy jika jodoh ini sampai di sini kamu boleh carik yg lebih baik… dari itu… isteri kamu tak reti jage aurat. kalau aku pun… aku pkul… sebelum allah pkul aku diakhirat nnti… ingat tu.. wahai isteri2 yg tak tutup aurat….

    0

    0
  90. tumpang sekaki says:

    sbb tu dalam neraka nti byak kaum wanita…moral of the story sape2 yg nk kawin dgn anak orang kaya serasi serasikan lah diri dulu dgn life diorang…agak2 x blh lbh baik cari lain jgn amik risiko…setiap isteri dambakan suami yg soleh,si suami harapkan bila dah kawin isteri jd solehah.sudahnya…suami kena ikut cakap isteriii…ha.ha…dunia akhir zaman…

    0

    0
  91. renungkanlah says:

    aku dlu br khwin..tnsion.smua kena dgr kata suami.kalu hariraya,smua brkmpul rmh mak,siap tdo kt sana tp suami aku x suka.,pergi mcm ziarah,x blh lama.bila ziarah saudara,kluarga aku siap join ramai2 mcm konvoi tp suami kata kita g lain kali,x pyh join…akhirnya,cuma aku saja yg x ada stiap kali ada apa2.aku jauh dr kluarga.dgn kwn2 pn sama,bila dia ada kt rmh..aku x akan kemana2,cuma duduk dgn dia…tp bila dia ada aktiviti dgn kwn dia aku x blh sekat…skit ati,geram ..kekadang brgaduh jgk tp aku mngalah…krna aku tau aku adalah isteri…..sbb tu aku x prnh kena tgn suami….skrg aku dh biasa dgn smua itu trmsuk kluarga….dh 18 thn kami brsama.,alhamdulillah

    0

    0
  92. minah kesepian says:

    tu la akibatnya bila x lama kenal terus kawin, sepatutnya kenal dulu sedalam2nya hati budi dan perangai masing2..ni main terus jer..mak mertua pun satu sbb suka jimmy terus pinangkan utk anak…si anak pulak nampak sgt gila glemer..umur masih mentah nak kawin, kalo masih nak bersosial x yah kawin…buang duit jer belanja kawin tapi bertahan x sampai 1 bulan….

    0

    0
  93. LUVME says:

    bukan seorang isteri patut dengar arahan suami ke?? melainkan arahan suami tue menyebabkan kemudaratan pada isteri?? kalau si suami nak privacy, salah ke ikut arahan suami??? aishhh xpaham lg ke hal rumah tangga?? salah ke si suami nak membimbing isterinya? kesian kan la anak yg masih kecil tu?? xfikir ke pada masa depan si anak??

    0

    0
  94. jimmy ni mmg pelik korang..mane tak pelik nye die pernah usha/kenyit mata kat kite mase kat klia..dah la kite ni laki..
    konfius2..huhu!

    0

    0
  95. wok yoh says:

    baso benggong semua….hak dk komen dlm nih..ikot dialh..nk perang pn..bodoh…

    0

    0
  96. jimmy ni memang pelik korang..dia pernah usha/kenyit mata kat kite masa nampak kat klia…kite jantina lelaki..konfius2..huhu!

    0

    0
    • maya zira says:

      fyi,jimmy ni mmg dua alam,n i think die pun psiko…dulu before dgn suhaila die pnh tunang n tggalkan tunang die mcm tu je sbb nak kejar harta suhaila….and die pun pnah ade bf name mahyudean…sbb tu la aritu kecoh kat fb pakcik suhaila ckp yg jimmy nak main bontot suhaila…jimmy oh jimmy..pandai ko drama!

      0

      0
  97. cik kiah ronggeng says:

    boikot lepas ni xnak beli natasya kita beli simply siti plak ye..

    0

    0
  98. rasarasa says:

    Ini lah sifat manusia.. alih2 sokong selebriti..apa selebriti cakap semuanya betul..apa korang ingat selebriti tu bagus sgt ke? Semuanya plastik..pandai berlakon..aku pernah terlibat dalam dunia artis dan aku tau sebenarnya dunia artis adalah dunia kepura-puraan…depan org artis akan tunjuk baik tapi blkg peminat perangai macam setan.. aku tak heran kalau Jimmy ni salah satu drpdnya..aku pun pernah kena tipu dgn seorg artis yg depan org tunjuk naif sgt tapi sbnrnya kaki minum, kaki merokok..kaki seks..dan menipu duit org kaw2 pnya.. cukup2 lah mendewakan artis..ni lah masalah nya bila perempuan mengadu masalah rumahtangga..tup2 lelaki juga yg betul..BILAKAH NASIB WANITA AKAN TERBELA??

    0

    0
  99. 0-0 says:

    Kalau masih nak enjoy & suka night life, buat apa kawin cik suhaila oiii. Jangan kau fikir kau anak orang kaya, kau boleh mengaibkan suami sendiri & rendahkan martabat suami., Kaya tu hanya di dunia, bila mati masuklah kau dgn mak bapak datin & datok kau ke rumah idaman 7 kaki x 3 kaki.
    Fikir2kan lah

    0

    0
  100. sedarlah says:

    wanita yang solehah adalah untuk lelaki yang soleh………………..renungkanlah

    0

    0
  101. lol says:

    moral.. jgn kawin ngan taik judi n ehem2

    0

    0
  102. Nana Nurgaya says:

    mgkin dah tertulis, mereka tiada persefahaman..dan jodoh tak memihak kepada mereka…daripada terus suami isteri mengutuk sesama sendiri…biarlah mereka membawa haluan masing2..kalau lagi lama lagi bertambah dosa pun susah jugak….asalkan jgn abaikan anak tu sudah…

    0

    0
  103. shia says:

    kesian kat jimmy. kalo suami dah larang kite klua g begalak2 kt lua tu istri kena la turut.. selagi nasihat dan arahan suami tidak melanggar hukum syarak, si isteri WAJIB patuh!!

    0

    0
  104. proton empror says:

    semua salah kan perempuan ….salahkan anak org kaya……mcm anak org kaya2 ni teruk sgt…..komen jimmy semua negetive tentang isteri n keluarga isteri…..mcm sebelum kawin xpernah kenal langsung isteri dgn keluarga isteri…..tak pulak ckp dia penah pukul atau pk diri sendiri salah ke tidak….dh la jimmy lu pun nampaknya dh xsuke sgt2 kat isteri and belah isteri..lepaskanla…cara baek….kalau x jimmy jugak yg malu…kalau betul jimmy bukan nak duit perempuan lepaskan la…kalau jimmy nak duit g la suruh bini tebus talak ke….dapat jugak la duit sikit …

    0

    0
  105. chemekmolek says:

    yawn,,,,cam citer hindustan jek,,,,,,,,,,

    0

    0
  106. names says:

    fuhhh sakan nampak manusia sekalian alam di sini.campak segala caci maki hamun fitnah semua cukup.pasal dorg biar urusan dorg dgn Tuhan.yg manusia kat sini (majoriti) Islam kan? atas IC ja kot nama Islam tu.tapi perangai mengalahkan yahudi.fitnah merata rata.mana korg tau anak luar nikah lah, apa lah?cuba jawab sikit.syaitonirrajim berjaya buat kerja dia sebelum kena kurung bulan ramadhan ni.korg jawab la dgn atas tu akhirat nanti.seksa korg kat bawah sana mati nanti tau.haha renung2kan dan selamat beramal. =)

    0

    0
  107. Reen says:

    Sebagai isteri kenalah hormatkan suami, kan ke syurga di bawah tapak kaki suami. Rasanya Jimmy takkan buat perkara tak elok dekat isteri dia tanpa sebab. Nampak sangat isteri dia ni, keras kepala. Semoga Jimmy jumpa perempuan yg lebih baik dari dia ni.

    0

    0
  108. comel says:

    ape2 pun kita sume takde dlm situasi mereka…mereka berdua yang lebih tau ape yg terjadi sebenarnye…tak adil untuk kita menghakimi mana2 pihak…biordiorg jer selesaikan masalah rumahtangga diorg sndiri….

    0

    0
  109. peace says:

    Cerai talak tiga la jimmy oiii..x yah simpan dah.tinggikan ego ko la sikit.keluarga mertua ko dah x nak kt ko..buangkan ajer.talak kt tangan ko.Jodoh ko bkn ngan dia.insyaallah setiap org ada jodoh masing2.

    0

    0
  110. beyond-d says:

    CERAI JE LA NGN BINI KO TU JIMMY..BOSAN AKU DENGAR CITER BODO KORANG NI….APE KORANG DAPAT BILA NGADU KAT MEDIA…G AR NGADU NGN USTAZ….DUA2 SENGAL!!!!

    0

    0
  111. Ida Maria says:

    Kpd yg tak faham2, suruh husband. yr sister husband dsbnya, tampar2 korang or yr sister, sepak terajang dan lain2 lagi. Tengok, korang boleh tahan tak ? Suami sendiri kalau tinggi tengking pun, kita boleh terasa hati, hilang mood nak main, inikan pula physical abuse… Siap pukul dr sblm kahwin lak tu…Mmg gilor jantan ni… letak diri korang kat tmpt dia…baru korang tau.. Ntah2 ada yg lbh dasyat lg yg kita smua tak tau, itu yg marah sgt si isteri ni… Mmg ada dengar abt perkara ‘terlampau’ abt him dulu, but yg tu, wallahu’alam…

    0

    0
  112. Dia says:

    Jimmy ni dayus la pukul bini… Bodoh punye tindakan.. Yg korang sokong dia pukul bini nape haaa heran la…kalau bini dia kurang ajar ke kasar ke jangan la sampai pukul tak baik…nasihat la dulu.. Ni baru kawin dah naik tangan kalau sekali dah start pukul bini sure forever naik tangan punye jimmy nih…sungguh tak gentleman jimmy ni..bodoh punye jimmy…benci lelaki pukul pompuan!!!!!!

    0

    0
    • Ida Maria says:

      Betul Dia. I pun pelik yg sokong si Jimmy pukul bini. Yg kelakor bila ada yg kata ‘Islam benarkan pukul bini..bla..bla..’ Hujah dangkal sungguh.. Nak pukul pun, bukan kat muka, bukan pakai kaki. Belum kahwin dah start pukul. Didik pekebendanya. Nak kata org tu buat salah besar, diorg hidup sama 20 hari je… So, apa yg besar sgt salah si bini tu yg kena penampar dan SEPAK TERAJANG..Diulang, dia kena SEPAK TERAJANG tau, even masa honeymoon. Waras ke otak jantan cam tu.. Nabi Ilias yg ditinggal bini masa dia sakit, bila kembali pun, Allah hanya perintahkan ambik 100 helai rumput/lalang dan ketuk sekali je. Kira kafarah 100 pukulan yg dijanjikan & sbg didikan. Tengok Salih Yaakob tu, 4 bininya… takde pun kena chop flying kick bagai bini2nye… Kalau dia perangai mcm si Jimmy tu, rasanya pengsan dia dah kena lanyak dgn 4 bini tu.. Isteri itu dari tulang rusuk lelaki, sbg pendamping, bukan dari kepala utk dijunjung atau dari kaki utk diinjak2. Isteri ini teman hidup suami, dikala sunyi, gembira & sbgnya. Tapi kalau asyik makan penampar, flying kick bagai, bila masanya nak jd ‘peneman suami’. Kalau aku pun angkat kaki. Belah cepat2. Buat apa tunggu. Itu menempah bala namanye…

      0

      0
  113. Jan Bambenek says:

    aw, this was a really nice post. in idea i would like to put in writing like this additionally ð taking time and actual effort to make a very good articleé but what can i sayé i procrastinate alot and by no means seem to get something done.

    0

    0
  114. salamiah says:

    memang dlm islam ada hukum mengajar isteri dgn memukul tetapi bukan dimuka ye jimmy. husband aku ckp kalau dh sekali naik tgn, tgn tu ringan je nak naik berkali-kali. tak bleh biar laki pukul, kite sbg isteri memerlukan nasihat yg baik. huhuhu..

    0

    0
  115. […] Dan nampaknya Datin Muniroh kini menyokong penuh anaknya Suhaila selepas pendedahan mengenai kisah sebenar yang terjadi:- Memang sebelum ini saya sebelahi dia, tetapi bila saya dapat tahu yang dia bertindak sedemikian, saya rasa sangat kecewa. Sebelum ini, saya hanya diamkan sahaja kerana ingat anak saya yang bersalah sehingga sanggup memarahi anak sendiri kerana percayakan dia. Sehinggalah sidang media yang dilakukan anak saya, baharulah saya mengetahui hal sebenar. Anak saya memang tidak pernah ceritakan kepada kami apa yang berlaku. Cukup banyak yang saya lakukan untuknya, tapi dia balas seperti itu pula.beautifulnara […]

    0

    0
  116. arif says:

    relax je jimmy ala stakat mak dye sokong pe la sgtkn..sy rse rmai selebrti di malaysia kn skong anda…ala pompuan cmtu cmpk kt laut je ke cerai dgn talak tiga ker x pon kahwin lain…ala ramai pompuan baik2 diluar sne…

    0

    0