Written by AbangNara | February 19th, 2014

Abang Nara ingatkan dah tamat perbicaraan kes antara Jimmy Shanley dan bekas isterinya, Nursuhaila, rupa-rupanya masih lagi di dalam perbicaraan. Terbaru, Suhaila mahu mengubah perintah hak bekas suaminya untuk bermalam kerana bimbang Jimmy tidak mampu menjaga anak mereka pada waktu malam kerana tinggal seorang diri.
jimmy shanleyMenurut Suhaila, anak mereka iaitu Zahra Rania menghidap penyakit “brochiolitis” dan takut sakit itu menyerang ketika Zahra bermalam bersama bapanya. Kata Suhaila menerusi Harian Metro:-

Anak kami menghidap penyakit “brochiolitis” yang menyebabkan demam, batuk, selsema dan sesak nafas sejak Oktober 2012, justeru saya bimbang penyakit itu menyerang anak saya ketika bermalam di rumah bapanya.

zahra raniaSuhaila juga turut mempersoalankan komitmen Jimmy untuk meluangkan masa berkualiti dengan Zahra kerana bekas suaminya itu bekerja dari 6 pagi hingga 10 pagi di sebuah stesen radio. Apa pun permintaan dan keputusan yang dibuat kelak diharap adalah untuk yang terbaik buat anak mereka. Jangan fikirkan kepentingan diri sendiri sahaja. Kalau susah nak jaga, bagi kat Abang Nara pun boleh. Comel kot Zahra Rania nie. Serius rasa nak cubit je. Hehehe.

P.S: Fosil gigi dinosaur ditemui di Pahang

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to Suhaila Bimbang Jimmy Shanley Tidak Mampu Jaga Anak Mereka

  1. rya says:

    kesian anak mangsa keadaan. apa pun semoga kedua-dua belah pihak dapat penyelesai an terbaik. dan bagi pasangan yang ingin berkahwin, persiapkan diri dari segi agama, kerohanian dan akhlaknya yang baik, insya Allah kebahagiaan dan redha Allah pasti milik kalian.

    0

    0
    • Sweet Brown says:

      brochiolitis..???

      Ain’t Nobody Got Time for That!

      0

      0
      • Zain Sardin says:

        lawak ko Sweet Brown..tgk mak itam tu cakap aint nobody got tymeee for that!

        0

        0
        • Maria Mersadis says:

          Jgn smpai Jimmy sula anak dier , utk tujuan “mendidik” mcm dier bitchslap Suhaila dulu hak3 . Bajet pandai agama tapi ZERO !!

          0

          0
        • K.A.A says:

          suhaila ni x abis2 la,… kalo dia dpt hak jaga anak dia pon bukan dia jaga…. bg mak dia jaga.. yg dia sibuk clubbing…

          0

          0
    • mak jemah d johara pagi era says:

      geram aku dgn suhaila. pls la. duk diam2. tenangkan diri. jangan ego. ckp hal baik2 dengan jimmy.

      0

      0
  2. ejam says:

    comelnya anak itu, semoga mendapat kasih sayang yang cukup dari kedua ibu bapanya.

    0

    0
  3. yatie3034 says:

    comel ank Jimmy Shanley…

    0

    0
  4. akusukadia says:

    hurrmmm..kesian kat ank korang la jawabnye…yang mak takut bapak tak mampu jaga anak, yang bapak plak takut mak tak bagi didikan sempurna….ni la contoh mak bapak yang pentingkan diri sendiri lepas cerai…

    0

    0
  5. ina says:

    Skrg musim batuk,dmam,selesema… nk buat cmne… xkn la si bapa nk biarkn ank sakit… mybe dia akn amik cuti tuk jga ank ker…i pn bkeje dri 8 pg- 5 ptg.. ank i pn x chat… tpi tau la nk handle mcm mna… come on la sume org bkje… xkn timbul msalah klu kte pndai urus…

    0

    0
  6. lily says:

    cik puan suhaila..abis awak nk mcm mana? hak penjagaan kat awak, hak bermalam pun awak ambik..habis skrg jimmy ada hak apa atas anak dia tu?? hak jadi wali je time nk kawin?? considerlah sikit.. kalo sakit, xkan la jimmy ni biarkan anak tu mati..mesti dia bwk g hospital..sama mcm awak jgk..kalo anak sakit, awak bwk g tmpt sama jugak..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ntah2 anak pon bkn minah ni yg jaga..maid yg jaga tgh mlm..dia g bpoya2..memanjang je nak cari pasal dgn Jimmy..langsung xblh tolak ansur minah ni..dia jela yg bagus dlm serba serbi..

      0

      0
      • tak paham says:

        masalahnye bronchiolitis tu infection.means…die akan sesema or batuk n demam sikit2 dulu. bukannya asma yang kene straight away g hospital…
        so jimmy bile nampak anak batuk n selsema tu bole la bawak g hospital. ni alasan semata. bagi la peluang dekat bapak die untuk take part dkt anak kandung die. dosa tau kalau x bg hak jimmy sebagai bapa kandung.

        0

        0
  7. Anonymous says:

    haaa…x abis2 lagi cite pasai dua eko ni…dia org ni masing2 ego..kesian plk kat anak dia..cuba le ikut mcm erra tu…wlpn pahit dia x dpt jaga anak n erra sayang sgt kat anak dia..tpi dia ttp x melatah n meroyan…dia terima keputusan mahkamah ngan rela hati…

    0

    0
    • lain sana lain sini says:

      tak terfikirker ? erra tu kes die lain….cume tak di ketahui umum kenapa die tk dpt hak jaga anak, dn kenape die tak tuntut nafkah edah dan mutaah….samaade, die nak kes die habis dgn cepat atau pun die berade di pihak yg salah….hanya die sahaja yg tahu…..

      0

      0
      • baby says:

        @lain sana lain sini
        wow aku xda la pulak t’pkir smpai mcm tu skali..dsyat kau kan..apa yg aku tpikir dia xmeroyan mcm stgh2 org..

        0

        0
      • DUDU says:

        hebat gla kau leh fikir smpi tahap gtu.amek law eh??

        0

        0
      • mia says:

        mesti tiap malm die x ley tido memikir nape Erra cerai? nape die x dpt hak jaga anak? nape, nape x tuntut nafkah edah n mutaah? nape.nape??.. da mcm reporter plk ko eik..

        0

        0
  8. MissLenses says:

    “Anak kami menghidap penyakit “brochiolitis” yang menyebabkan demam, batuk, selsema dan sesak nafas sejak Oktober 2012, justeru saya bimbang penyakit itu menyerang anak saya ketika bermalam di rumah bapanya.”

    kalau dah dok dengan emak dia pun boleh kena penyakit tu… baik duduk dengan bapanya… kalau dah dengan emak baik sangat jaga..??? Please la puan, apa hak dia seorang bapa..? Jangan terlalu pentingkan diri sendiri dan putuskan hubungan anak dan bapa… anak perempuan tetap kena cari bapa..!! Fikirkanlah bila dia dah besar pasti dia akan terfikir kenapa emak dia pisahkan dia dengan bapanya….(my personal opinion)

    0

    0
  9. makcik kiah propa jelmaan says:

    sebenarnye suhaila ni meroyan lebih. tambah lgi mak ayah die msuk campur bertingkek2 meroyan. sedar la diri. awk diceraikan sbb nusyuz. main dgn jantan lain. tak kena rejam sampai mampus dah elok dah Allah bagi hidup kat dunia ni suh insaf taubat byk2. Anak semua org pun sakit. dah tau mcm tu, awk bekalkan ubat. waktu keje mesti la bapak nye tau nak uruskan.
    Jimmy awk kawen lain je la senang.. sebenaunye ex awak ni gilekan awk lgi tu pasal tak sudah2 menyusahkan org. supaya awk je nampak buruk. kalau ikutkan anak pompuan awk kena jaga, sbb pompuan ni nak2 status janda kuat meroyan. takut nnt anak pun sama terikut perangai mak.
    peace no war.

    0

    0
  10. Seorang Ibu says:

    Abg Nara.

    Adakalanya kita tak boleh terlalu menghukum atau mengadili sesorg apatahlagi seorg bapa. Bapa mana tak sygkan anak. Benar, bg psgan yg tlh bercerai akan mengalami perselisihan faham shingga sukar mempercayai antara sama lain. Tp bab anak, kita perlu adil.

    Benar, Ibu lebih dekat dan memahami anaknya. Tp kita tak boleh jauhkan anak dari bapa. Sya sorg ibu kepada 2 anak. Dan anak sy kedua² juga sakit asthma. Bab penjagaan seringkali sy rasa ibu lebih teliti dan lebih kemas. Sy sering berkursus jauh dari anak² dan sy akan tinggalkan anak² dgn bapanya. Alhamdulilah tiada masalah. Dan kesihatan anak² lebih terjamin dgn bapa. Kerana bapa mereka sgt risau lebih dari ibunya. Bukankah tidak elok kita rs anak kita tak terjamin bila bersama bapanya.

    Saya bkn utk sebelahkan jimmy atau suhaila. Tp tidak adillah pada jimmy sekiranya kita menghukum terlalu awal. Tak salah kalo kita terangkan pd bapanya ttg keadaan anak. Supaya bapanya akan bersedia lebih awal. Ttg kerjayanya atau dgn siapa anak kita, pastinya bapanya dah sediakan lebih baik utk anak kandung dia sendiri.

    Maafkan pandangan saya tp dalam hal ini, suhaila patut lebih tulus dan lebih profesional. Bkn hanya pentingkan diri sahaja. Berlaku adillah pada sianak agar dia merasa membesar bersama bapanya walaupun ada perceraian antara ibu dan bapanya.

    Terima kasih.

    0

    0
  11. sotong hitam says:

    pompan ni sah tak nak kasi ex laki die jaga anak die…tak baik buat camtu, tu kan anak die jugak…tak boleh ker tolong menolong walaupun dh bercerai…tak kesian kan anak ker? setiap org tua mesti nak kan yg terbaik buat anak, so kalau anak tu sakit waktu mlm, kau aje lah yg dtg jage anak tu, tk perlu sampai bawak kes ke mahkamah……ni kes tk nk kasi chance abis pat ex laki die….

    0

    0
  12. meluat baca kisah pompuan ni,,tak abis222222222 …klu rasa diri tu sempuirna..ingat…DOSA BESAR pisahkan ank dari bapak die…klu sakit tau la bapaknya bawa g sepital…tak kan bawa g club pula kot..???????

    0

    0
  13. bodoh x dapt diajar! says:

    lagi payah kalau duk dengan mak sebab mak dia kaki clubbing..
    selalu giler terserempak..
    bawak bertoubatlah pompuan oi..

    0

    0
  14. syah says:

    lantak ko la sapa yang nak jaga anak korang.. adoiiiii lepas ni leh tak pompuan ni selesai kan secara diam takyah nak bagitahu UMUM.. UMUM tak hinggin tahu dah.. bosan..takyah nak femes sangat la..

    0

    0
  15. jimmy white says:

    sokong jimmy

    0

    0
  16. yang benar says:

    macam2 la ko ni pompuan.. dah tak nak bg tu mcm2 la alas an ko. eeee sakit hati betoi la aku ngan pompuan muka sendok ni…

    0

    0
    • barabarabongbong says:

      minta kalo boleh jgnlah mengutuk muka dia mcm senduk la ape la…
      dah terang2 dia lebih kpd sudip…bukan senduk…

      0

      0
  17. sukesuki says:

    comelnye anak jimmy & suhaila….. comelnye comelnye

    0

    0
  18. sue says:

    haiyoh… why lah???!!! Madam, PLEASE bersyukur yg bekas suami masih mahu menjalankan tanggungjawab sbg bapa kepada anak kecil tersebut & masih mengambil berat & menyayangi anak tersebut.. sesetengah laki boleh putuskan hubungan 200% – boleh buat x kisah langsung nasib anak & bekas isteri. Menghilangkan diri pun ada. Jadi, bersyukurlah wahai Madam..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Aku menyampah betul dgn suhaila ni bercakap mcm x ada otak…x kan sibapa sanggup biar anak kalau anak sakit….sebenarnya dia nk putuskan hubungan anak dengan bapa…apa2 pun semuga mahkamah memberi keadilan yang sewajarnya…ingatlah anak awak tu perempuan suatu hari nnt dia perlukan wali….ia itu seorang bapa…

    0

    0
  20. disgusted says:

    This is another slut… dia ingat duit emak dia berlambak dia cukup layak…..cermin diri tu sikit……kalo engkau tu anak aku dengan perangai burok tak ada aku nak bela engkau….dunia lepas….akhirat belum tentu……kesian parents kau……tak reti ajar anak….now you have the guts to say you layak….may Allah give you hidayah….x ada parents menanggung dosa kat kubor mereka.Nara…..can you please stop this idiotic statements of this slut!

    0

    0
  21. Bedah says:

    Bak sini anak tu… kesian kecik2 lagi dah harungi macam2..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    senang cite bagi aku je la jage si comel 2…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    anak dia sakit gitu pun sebab dia kuat merokok….

    0

    0
  24. mulut celupar says:

    cantek nyer budak ni…comel3x..

    0

    0
  25. sitiTanjungPerak says:

    hahaha. mcm peguam masing-masing..puihhh

    0

    0
  26. sian jimmy..da la anak yatim piatu..die cume ade anak die 2 je la nk menumpang kasih..ape la bini die nih..buruknye perangai..nauzubillahiminzalik

    0

    0
  27. Me says:

    Anak puan pun selalu makan kat kedai tepi jalan area damansara damai… Kerap terserempak sama2.. Tambahan pula staff puan yg bawak. Puan biarkan org lain bawak anak puan makan kat kedai je.. Ingatkan puan masak. Barangkali sbb tu mudah kena penyakit yg puan sebut tu sbb kecil2 dh berdikari.

    0

    0
  28. Me says:

    Anak puan selalu makan kat kedai tepi jalan area damansara damai. Staf puan bwk lunch n tlg suapkan. Mungkin sbb tu dia mudah sakit sbb kecik2 dh makan kat kedai tepi jalan. Takutnya budak x tahan makanan mcm tu. Org dewasa lain cerita. Puan x masak eh utk zahra????

    0

    0
    • kak wok says:

      sungguh ke Me oi…rajin gak ko skodeng ek…
      tapi kot ye pun…ko da kenapa suhaila…??? datang da penyakit moyan ko ye?

      0

      0
  29. jimmy says:

    nape ko xpuas ati sgt ni pompuan..kalau ank 2 sakit pandai2 aku la bwk p ospital..ntah2 ank org lain..sbb tu nk jauhkan dari aku..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Jimmy jangan risau . Bila anak Jimmy dah besar nanti dan terbaca di internet, dia akan menghargai Jimmy lebih kerana telah berusaha untuk mendapatkan hak penjagaan dan tabah melayan kerenah ibunya yang terlalu pentingkan diri sendiri.

    0

    0
  31. akulahperempuanittew says:

    Psycho la x jimmy nih!

    0

    0
  32. sakai says:

    Mcm2 tol prngai suhaila neyh . mkin lama mkin mympah aq nengok betina neyh . Muka da la ta semengah ! m’jnda la kaw pai tua !

    0

    0
  33. siti says:

    ex wife jimmy ni mmg mengada ngada… mentang2 la org kaya… berlagak sgt….nape la jimmy yg handsome ni terkahwin dgn perempuan yg macam ni…

    0

    0
  34. Biskut says:

    Kalo ko yg jaga dia mlm confirm ke anak ko ni takkan sakit suhaila? ape punya alasan la….

    0

    0
  35. puteri rozlina says:

    Mmg suhaila ni dia ingat dia baik sangatttttttt lah… padahal dia lagi teruk. perangainya..Dia sebenarnya ada penyakit jiwa kacau..

    0

    0
  36. Redvine says:

    suhaila, do you know why ur daughter boleh kene bronchitis? sebab awak tu smoking…2nd hand smoker lagi berbahaya…salah awak sendiri lepas tu nak tuduh ex-husband tak boleh jage anak….please lah pompuan…

    0

    0
  37. mimi says:

    Suhaila ni aku x gemar btol bila de bercakap..mcm lalok…

    0

    0
  38. comot says:

    Fuhh kene penyakit dari tahun 2012 nape tetiba skrg baru nak risau?

    0

    0
  39. Kanji says:

    Settle sendiri tanpa bagitau media lah senang. Nanti timbulkan salah faham

    0

    0
  40. anon says:

    Aku tak sokong mana2 pihak, tapi honestly bila libatkan anak, aku tak percaya sape2 pun jaga anak aku kecuali aku je…..suami ke, mentua ke, even mak aku sendiri pun. Bagi aku anak2 ni too precious nak bagi org lain jaga……aku rela tak kerja sb nak jaga anak.

    0

    0
  41. […] Suhaila Bimbang Jimmy Shanley Tidak Mampu Jaga Anak Mereka (56) […]

    0

    0