Written by Bella | August 2nd, 2016

Sufi AF2015 sekali lagi dihimpit kontroversi panas apabila ada pihak mendakwa beliau kini bersengketa dengan ibunya sendiri.

Malah, beberapa screenshot daripada Facebook milik wanita bernama Irma Suriana Mahamud iaitu ibu Sufi telah tersebar luas di Internet.

Jelas sekali wanita berkenaan seolah-oleh menyatakan rasa tidak puas hati terhadap Sufi sehingga beliau dilabelkan sebagai anak derhaka.

Berikut antara luahan wanita berkenaan :-

Agak terkejut juga kami mendengar berita ini. Namun, harapanya Sufi AF2015 dan ibunya dapat menyelesaikan kemelut mereka dengan baik. Tidak mahulah nanti masalah ini berpanjangan dan membuatkan mereka renggang pula.

Sumber Berita : Media Hiburan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

45 responses to Sufi AF2015 Berbalah Dengan Ibu Beliau?

  1. Anonymous says:

    adoi….ada lagi geng afiq muiz ke…..macik jangan la sebar kat media cik….hal keluarga setel la baik2…itukan anak macik….takutnya aku bila amarah si ibu sampai terkuar ayat anak derhaka….moga semuanya kembali jernih ye…aminnn

    0

    0
    • acah je says:

      nak publisiti murahan le tu…. good try… haha…

      0

      0
    • NANA says:

      mak die mmg giler glamor ke apa? hal family citer blakang la….x yah mrh kt laman sosial.

      0

      0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      mak ape engkau ni ! cakap hal anak macm2 kau ingat kau tu ibu yg baik n terbaik ke eh tolong sikit eh ! ibu yg baik dia tk kan cakap anak dia macm2 ngan orang ! agak2 la kalau nk cakap pasal anak kau si sufi ni sampai kau cakap dia anak derhaka !! sufi tak kasi duit bulanan ke ?? tkan pasal itu sampai sufi jadi anak derhaka ..jangan nak mengarot lah ! skarang punye mak mak senang2 aje cakap nak dia derhaka ! helo sufi bila u nak datang Scape lama u tk datang semenjak menang Af ni ..

      1

      0
      • Anonymous says:

        ikut contoh ibu kepada abang long fadhil… walau jahat macamanapun.. siap mengutuk Allah lagi.. tetapi ibunya tetap melayan anaknya dwngan baik.. tetap berdoa dan akhirnya dia mendapat satu nikmat yang sangat besar..

        kalau ibu dah ckp mcm ni.. maka x hairanla anak lebih dari tu..

        1

        0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      lebih baik sufi laongkn ini perkataan dari u melayan mak u yg tak macm mak tu ..sato dua tigaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa idop umno ! idop jalur gemilang ! idop 1malaysia ! idop pak najib ! lov u pak najibbbbb ada jugak faedah nye eemmuah ..!

      0

      0
  2. chinta says:

    Mak sufi ni memang tak sedar diri, kalau mak yang baik dia tak akan aib kan anak dia mcm tu lagi2 tahu anak dia celebrity. bertaubat lah makcik jadi lah mak yang baik. jgan tahu nak aib kan anak je.

    0

    0
  3. Markonah Al-Hingos says:

    mak si sufi ni bangang, si sufi ni pulak bebal..dua2 bodoh..hal keluarga pun nak viralkn..dasar xsekolah

    0

    0
  4. aku says:

    Esok2 baik la tu. Nak glamer je kot. cm afiq muiz

    0

    0
  5. Anon says:

    adoiiii mak cik berbalah ngan sufi or cemburu sbb sufi lebih sygkan gf dia dari mak cik? x baik tau aib anak macam ni, taubat lah mak cik kata2 seorg ibu tu mujarab and satu doa tau

    0

    0
  6. Anonymous says:

    mak sufi ni baru kenal internet ke??

    0

    0
    • anonymous says:

      haah . mak sufi baru buat account facebook, twitter , instagram dan snapchat . silalah follow ye klu x nk jadi ank derhaka – Irma Suriana Mahmud

      0

      0
  7. kepoci says:

    elok lah tu mak kau amok,betul lah agknya kau lupa diri…..kau pun suam2 kuku kaki je dik oi

    0

    0
  8. X says:

    Jgn jadi mak sitanggang,sumpah anak jadi batu.Kalau nak sumpah jadilah imam masjid negara ke,Doakan tg baik3 je.anak sendiri kot.mcm kawan2 je dilayan.apeke haenya?

    0

    0
  9. jadore says:

    kadang2 kita mahu yg terbaik dari anak2 begitulah sebaliknya anak2 pun mahu yg terbaik dari kita sebagai ibu… tetapi anak2 ini kadang kala melebihkan org luar dari keluarga sendiri… rasanya ibu sufi nih cakap baik2 ttp mungkin sufi x mahu dengar maka apa yg dipendam selama ini terkeluarlah sebagaimana distatus fb ibunya… ibu mana yg mahu aibkan anak sendiri… ttp klu dah x tertanggung utk disimpan lama2 maka terkeluar jg kenyataan seperti diatas… bertabahlah wahai Puan Irma Suriana Mahamud… kadangkala kita diuji dgn kelakuan anak2 sendiri…

    0

    0
  10. serene says:

    Zaman skrg ni takde yg private dah, semua bende nak bagi tau org. Sepatutnya bende2 yg dlm kain takyah lah bagi org tau, wat malu je….dua2 sama je. Ibu or bapa akhir zaman mcm nilah, suka aibkan anak2, or suka bagi ultimatum, mentang2 lah dia org tua. Kalau anak tak dengar kata sikit, cepat aje nak chop anak derhaka.

    0

    0
  11. biskut hup seng says:

    Adoii makcik, dah tua2 ni tolong la jgn jd mcm budak2 wechat, cerita luar dlm semua nk update status. bawak2 la bertaubat makcik oii. kalau muda boleh la org ckp x matang, ni dah tua ganyut pon perangai mcm ni. breakfast semua nk update.. hadoiii!!

    0

    0
    • jijah says:

      hahahahahahaha win !

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku pun kekadang heran tngk org tua yg dah tahap masuk umur senja ni bukan main ligatnya main mdia sosial.kdg2 post bnd ntah apa2.sdg breakfast, sdg lunch, teatime etc..pndk kata dah mcm diari af mereka dah media sosial ni.blm lg klu tmbh pose mereka yg acah2 mcm org muda. aku yg muda ni pula malu tengok

      0

      0
  12. Muhasabah diri says:

    makcik benda mcm ni seeloknya d selesaikan dgn ank makcik je, jgn lah terlalu berk0ngsi masalah2 peribadi secara terang2an d laman s0sial ,ank makcik selebriti takut ada pihak ambil kesempatan utk mengeruhkan lg keadaan..

    0

    0
  13. tak tau says:

    Mungkin memang betul emak dia salah.. tapi si anak pun satu. Apa kau dah buat dekat emak kau sampai dia marah macam tu sekali? Ikut hati mati ikut rasa binasa. Belajarlah menghormati ibu bapa. seburuk mana pun ibu bapa kita.. merekalah laluan kita untuk ke syurga. Reda ibu bapa tu penting. kedua-dua pihak perlu belajar erti toleransi. kalau tak.. diri sendiri yang rugi.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ibu…fikir sendiri laa…rasanya x perlu kot ni d tarbiah si anak ni..sb mak ayah dia mesti hantar g sekolah kan…jadi pandai2 la ye..cuma satu je nk ckp doa ibu sekiranya dh hilang maka tiada dh redha dlm hidup kita..betapa ruginya.

    0

    0
  15. makcikkepo says:

    mak zmn moden sume nk show off nak kasi org luo tau buruk perangai ank2 tp xsedar diri sndri pon burok sb menjaja citer hal luar dlm pd umum…lebih baik mkck bdiam diri or setelkn dgn cara tertutup..ni ak tgk setiap ari dia update citer yg mengaibkn menampakkn diri sndri bodoh..dunia2..wlupon solatmu 5 waktu tp amaln lain kau x jaga blm syurga lg buatmu..peringatan utk diri sndri jge

    0

    0
  16. rizwan says:

    sapo ni? tak glamer pun.. hehe
    menang AF tak popular pun, yang menang second place gak popular.. haha

    0

    0
  17. lady says:

    ini ke tindakan seorg ibu? takleh ke hal family sendiri tahu? :(

    0

    0
  18. LIN says:

    KESIAN TGK MAK MACAM NI..

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      mak sufi ni dia sengaja nak jatuh kan n malu kan sufi ngan peminat2 sufi ..macm gini punye mak jangan di layan lah buang masa aje…! helo mak sufi u jangan nak yayao eh nak cakap2 pasal sufi ok !!!

      0

      0
  19. ain suzana says:

    ok la tu masih blh sarap. ramai ibu2 yg aku kenal kalau risau kn anak atau gado dgn ank trs tak lalu mkn sbb tlalu sedih.
    hal2 family jgn buka aib mkcik wp mgkin mkcik d pihak benar.

    0

    0
  20. mawar xde duri says:

    mak dia x suka gf si sufi ni..menantu hantu katanya..tp sufi lebih pilih awek dia..tu yg meroyan tu..tp aku pelik..mak dia mcm alim je tgk..post2 sume pasal agama

    0

    0
  21. izat says:

    apalah…kan ustaz dah pesan walau macamana marahnya pun emak, jangan didoakan yang tak baik. doakan semoga dia lebih memahami kehendak ibu.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Teruk perangai ibu sekarang. Tapi aku perasan jugak ibu2 yang speaking ni memang perangai macam lahanat. Tataula apa kaitan speaking dengan lahanat tapi selalunya memang lahanat

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Like mother like son…. Cara bercakap pun tak nampak iman…

    0

    0
  24. Tertanya says:

    Hati seorang ibu mana tak terluka..ank yang dkandung, dijaga sehingga tembam mcm ni boleh tendang ibunya sekelip mata..inilah manusia yg penuh khilaf..

    0

    0
  25. ali says:

    kesian sufi :(

    0

    0
  26. bee says:

    mak ker perangai gile media mcm ni? Ya Allah, jauhkan lah aku dari mengaibkan ibu bapaki dan.bakal anak2, dan.suamiku kelak. Sebagai ibu doa yg teebaik lagi mulia kot

    0

    0
  27. kutikura says:

    Anak yang derhaka lahir daripada mak bapak yang derhaka jua….kau bertudung labuh, berserban belum pasti kau anak yang baik….aku dah buat analisis dan pemerhatian ..kalau anak jadi bebal cuba reflek balik hubungan dengan mak bapak, mak bapak mertua…yang isteri ada derhaka tak ke suami………so bersihkan hati tingkatkan iman…..
    btw…aku x kenal pun mamat ni…

    0

    0
  28. Yekeni says:

    Whatever that sufi did, judging by whatever that the mother wrote in social media, it seems that the apple doesn’t fall far from the tree.

    So, DUA KALI LIMA = HANTOK

    Remember, just because a mother is a mother, that doesn’t mean that she’s always right. Self righteous adalah, memang banyak.

    Nak tau perangai anak, tengok perangai mak bapak dia. Tips untuk couples yg baru berkenalan.

    0

    0
  29. Wawi says:

    Hahaha..ini kelako.. mokcik, x payah la gunakan medium macam ni nk luah perasaan..awok panggil orang2 yg terlibat, discuss molek2..kalau nk gaduh pon, biar family members je yg tau..tak payah canang satu dunya seperti ko seorang ada masalah

    0

    0
  30. Anonymous says:

    x kira apa…sebagai seorang ibu bukan ini layaknya perkataan dan perbuatan…aku juga seorang ibu..jd seorang ibu janganlah terlalu sentap untuk benda2 yang kecil dan remeh temeh kerana perkataan dan perbuatan kita akan menyusahkan hidup si anak…bersyukurlah atas nikmat yg Allah berikan atas kesenangan si anak supaya dia dapat meneruskan hidupnya tanpa menyusahkan ibu bapanya…bersyukurlah kamu wahai si ibu..jangan terlalu tamak..

    0

    0