Written by AbangNara | April 7th, 2011

review filem cun

Abang Nara dengan ikhlas hati mengakui yang Abang Nara tak sempat lagi nak pergi tengok filem Cun ini. Tetapi oleh kerana masuk hari sudah dekat 30 pucuk email terbang masuk ke inbox Abang Nara yang menyatakan kesedapan cerita ini, maka Abang Nara ingin mengajak anda beramai-ramai menonton filem Cun. Sebab-sebab anda wajib tonton filem ini ialah:-

1. Ada Remy Ishak yang hensem (untuk para gadis)
2. Ada Maya Karin yang cun melecun (untuk para lelaki)
3. Filemnya kelakar (boleh hilangkan stress kerja)
4. Filem romantik (sesuai ditonton bersama awek/tunang/bini/suami)
5. Support industri filem tempatan (untuk filem yang memang bagus)

Abang Nara percaya ramai yang dah pergi tonton filem Cun nie kan? So apa kata korang sharekan review dan pendapat korang semua. Daripada pembacaan Abang Nara, filem ini katanya memang best dan lain daripada yang lain. Lakonan Maya Karin dan Remy Ishak pun mantap dengarnya. Macam couple yang benar-benar bercinta. Betul ke?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

143 responses to Sudahkah Anda Menonton Filem Cun Lakonan Maya Karin & Remy Ishak?

  1. Sinar R says:

    belum lagi

    0
    0
  2. momma mommy says:

    not yet…

    0
    0
  3. ehem says:

    mmg best..pgi la menonton..tk rugi

    0
    0
  4. syuhada says:

    kalau betul2 best bgtau la…ingat nk layan gak

    0
    0
  5. suffer8zine says:

    huhu lom tgk lagi!

    Terkini : Telur Ayam Tiruan

    0
    0
  6. salsa says:

    best ker?cite pasal per ni?cinta ek..

    0
    0
  7. AKU says:

    tak tau la best ka tak…tapi cousin kata dia dah tengok…best dia kata…ni dia nak p tengok lagi…gua x p lagi laa…nanti akan menyusul…

    0
    0
  8. suka suki cantik pipi says:

    remy cubelah kemaskan wajah anda..serabai tgk..apepon concrate menang abphb..=)

    0
    0
  9. asya says:

    REMY MAMAK. hahahah~~

    0
    0
  10. belacan hangus says:

    jalalludin hassan junior.

    0
    0
    • Kurus says:

      aku tk tau, tp aku anggap bahu bidang…aset lelaki
      mungkin sebab itu aku tk brapa tengok dia ni macho…
      tp boleh lahhh..

      0
      0
      • belacan hangus says:

        ada jga hasrat nk tengok tpi takut tertipu..
        sbb byk sgat filem melayu yg membuat aku tertipu..
        contohnya mcm kembar siang..ratu,..minta maaf aku cakap rugi buang duit wat filem mcm tu..aku lebih suka g panggung tengok citer kartun bawa anak..

        0
        0
        • ck slmh says:

          lenkali tgk dulu siapa pengarah filemnye.
          aku kalau filem2 Osman Ali mmg wajib tonton.
          filem dia ada ‘rasa’ dan ‘jiwa’.
          but, filem2 Ahmad Idham, Razak Moh., Usop Selam dll yg seangkatan dgnnya, sorilah beb.
          mmg sah2 buat otak aku makin mereng.
          hahaha!

          0
          0
        • neena says:

          yes, i setuju sangat.. memang tak layan if filem ahmad idham.. tmbah2 razak moh.. memang x ley blah…

          0
          0
        • boboiBOY says:

          Setuju!

          0
          0
        • secret says:

          sape sebot name razak mohaideen tu? haha…

          Kalau takat tau nama kereta je, ape barang!

          0
          0
        • yanyan says:

          serius tgk kembar siang sgt2 membazir duit…cite g2 kat tv leh wat ntah paper……….

          0
          0
        • unknown species says:

          citer ratu tu ntah pe2…ratu2 sumenya kaku…x reti blakon…dah tu ckp tjerit2…fauziah ghaus tu pun x pandai blakon

          aku nyampah tgk citer2 razak mohaideen…patut byang je gelaran prof tu,,,filem2 dia sume xde kualiti…sampah

          dulu maya karin pun x pandai blakon….tapi ada improvement sjk blakon d bwh arahan suhaimi baba…

          remy ushak mmg pandai mjiwai watak

          0
          0
        • betultukorang says:

          hoho..belacan,slh pilih filem kot..slalu aku bace review kt paper..mane yg konsisten tu aku tgk..tp tu la..kalo razak pnye ak mmg cm pk dua 3 x..mgkn leh tunggu time raye..oopps..
          ak da tgk cite nie..bg aku..overall ok..tp cm ade watak yg terjerit2(bingit tlinga),mungkin gk sound dia kuat sgt tok bilik wyg yg tak bape beso..adehh..pastu ek,mgkin owg kg versi baik mcm nie kot (biapon ak owg kg) cpt sgt syg kt owg lua (dr perspektif ak krg logik)..pastu ak lebey ske faezah ilai dr maya karin(cm pndai ke berlakon)..haha..tp keseluruhannya lawak la..ha..adik aku pon kate nadia nisa (manis) pandai bwk watak dia..sekian..

          0
          0
      • Kurus says:

        ha a.. best kan citer katun kan bacan..
        aku suka la animation skrang ni..
        riak wajah katun2 tu menjadik dari sesetengah pelakon..
        tp adoi.. gotc no time la no time

        0
        0
  11. nis says:

    not bad, bley la bg 3/5

    for those y tak minat cerita2 meleret ala2 drama, better jgn teok, takut boring.

    but, y suka jln cerita ala2 drama, meleret..romantik, steady je, okey la. sbb ni sesuai utk suami isteri ke family..

    bg sy..sejujurnya sy ta minat sbb banyak jerit2 sgt, -__-

    hehe, apapa pun, remy n maya mmg bagus lakonan ;)

    0
    0
  12. audi says:

    dah pergi tengok. semua lengkap. kelakar sedih, suka duka. dan sebagai nya, dlm 2 jam. semua ada. cinta ngn keluarga, bf, tunang, kerjaya dan sebagainya. pergi la tgk. :) pasti anda akan tersentuh dengan babak terakhir.

    0
    0
  13. kakiwayang says:

    ok la…ada gak saya wat review dalam http://www.kakiwayang.com …..nanti baca la eh…hehe..

    0
    0
  14. daku insap says:

    akan di tunggu kt astro first…. :)

    0
    0
  15. angelina jolie celup says:

    citer ni best…..g la tgk

    0
    0
  16. bb says:

    best ker?klu best nak layan gak.mcm filem merong mahawangsa tak rugi tgok.=)

    0
    0
  17. Cun! says:

    malam esok,i akan pergi tgk filem Cun kat MidValley.. jom kawan2.. kita jumpa d Mid..:)

    0
    0
  18. petaibusuk says:

    PRU dah dekat…GURU AGAMA meroyan!!

    0
    0
  19. petaibusuk says:

    PRU dah dekat…GURU AGAMA meroyan!!

    0
    0
    • fit says:

      dia sorg sja yg undi pas tp tk pas jg,tue hidup dia meroyan…tk berkat hidup hahahahha

      0
      0
      • pizza says:

        Aik? Undi PAS x berkat hidup? fit… fit… aku ucapkan selamat maju jaya lah dgn hidup kau tu…

        0
        0
      • pizza says:

        Yang aku nampak secara terang dan jelas disini, korang dua ni yang meroyan. Aku pun bukan setuju sgt dgn pendekatan provokatif dia, tapi bila dia takdak dlm thread ni, tak payah la nak ungkit. Korang la yang carik pasal, mengungkit pasal parti, menyalakan api politik dsini. Korang yang sebenarnya JKK, Jin Kacau Kampung. Dlm PAS tu penuh dgn alim ulama dan hafiz Al-Quran yang komited dgn perjuangan menegakkan Islam. So, u mind ur bloody words.So much of ur ‘berkat’ kunun…

        0
        0
      • kuali bakar says:

        hahahaha mengong puny statement;p

        yg undi slen PAS tu hidup maju dan kaya ker?LOL…hello fit…klu hang ckap cmtu hang telah hina kehidupan Islam dzaman nabi muhammad s.a.w, khalifah khulafa’ ar-rasyiddin dan sterusnyer…;p perghhh tabik spring keimanan ko….

        yg aku pelik ko xkuarkn pulak…psal malaikat tny nper xtegur isteri pemimpin xpkai tdung so what?LOL…beb sampah beb…bg aku ko ni xkisah kat malaysia diperintah oleh org atau cara islam atau tidak yg penting solat tertunai perghhhh dahsyat glh ngaji balik yerrrr…perbtulkn iman balik…tahniah2…de gak org cam ko ni yerrr

        0
        0
  20. Iera says:

    yes..i just watched the movie last nite…it’s awesome…fun..comedy romantic..i just luv it!!

    0
    0
  21. mary says:

    memang best gilaa. macam tak sangka kelakar diorang ni. and watak manis. memang jadik. seyes!!. remy. u look handsome dear!!

    0
    0
  22. Manis Mary says:

    memang best gilaa. macam tak sangka kelakar diorang ni. and watak manis. memang jadik. seyes!!. remy. u look handsome dear!!

    0
    0
  23. mak minah says:

    mak minah setuju kita support filem tempatan yg bagus. masa mak minah pi tengok Hantu Kak Limah, ramai yg ketawa sbb org lain berebut2 tengok cite omputih masa tu. tapi tengok sekarang, hantu kak limah cukup popular …. syabas mamat khalid.

    0
    0
  24. Nur Aishah says:

    OK. the movie was OK.
    nak kata superb sangat,tak berapa boleh kot.ada longgar jg sana sini.sometimes rasa mcm layak jadi drama je. jalan drama ada iras2 mcm a few drama/movie tempatan or outside.cuma ada byk tauladan…pasal ke akraban adik beradik..mmg sgt dipuji.sinematografi santek. lakonan ok. saya suka lakonan watak MANJA… senget tp so suwitt.. maya n remy,byk lagi movie doang acting lg best.CUN is a lite movie.boleh layan…tak pening nk pk2…. :)

    0
    0
  25. jika dikalangan anda rasa bagus dan buat bagus di facebook sila masuk sini dan tabahkan hati jika salah satu terkena di batang hidung sendiri

    http://belogapasajajadi.blogspot.com

    6 perkara yang buatkan anda sucks di facebook.

    admin..aku rasa sok baru nak p tengok filem Cun! ni..dengaq kata sangat best…

    0
    0
  26. ad_hoc says:

    best…best…keloko…suka. ilang stress, balik keje nengoknyer smlm

    0
    0
  27. queen says:

    dah tgk
    best

    0
    0
  28. peminat dia says:

    filem cun mmg cun & meletops!!!

    0
    0
  29. lady_kumbang says:

    film nie mmg best..sdih hepi klaka sume ada..terbaiikkkk pnye..pling lawak tgok kumbang kene mekap..hakhak..6 star for dis film!

    0
    0
  30. Finas says:

    serius memang best! klakar gile! romantik sesangat! maya karin cun! remy not bad wpun ala2 kekampungan sket…

    wahai orang2 kedah, meh pi tengok cite ni!!

    0
    0
  31. boboiBOY says:

    best! aku dah tgk weekend ari tu~~klakar sial!

    0
    0
  32. tongkat says:

    Cerita yg diadun dgn baik….ada romantik,kelakar & sedih…best sgt2..Msj ringan yg ditonjolkan tp berjya bg impak pd penonton….Kisah sebenar d sbalik sebuah rncgn Gosip…

    0
    0
  33. yg da tgk cun says:

    mmg best cite nie…kelaka…xrugi la tgk…faezah elai mmg tomboi giler…fmily yg hepi sgggtttttt….suasana kg yg besstt!

    0
    0
  34. Cikgu Bard says:

    cite bodoh, pelakon bodoh, buang duit dan rugi masa.

    0
    0
    • sue says:

      toi ka cikgu bard??? suma pakat bodoh ang taroh no…

      0
      0
    • cicakgirl says:

      cikgu bard..kalau cita MF datin ghairah tu mesti x bodoh kan3?? ni kalau rasa bodoh xyah la masuk thread ni..serrr!!

      0
      0
  35. MAYA says:

    GO TO HELL TO GURU AGAMA.

    BARISAN NASIONAL BN TIP TOP THE BEST!!!

    0
    0
  36. rayyan says:

    dh tengok pd hr ke-2 ditayangkan bersama my bf…..mmg best…
    1-terpesona melihat maya karin & remy ishak…..
    2-terkejut part maya menari ala clubing kat warung dangdut…..
    3-part pasar malam yg rambut palsu mislina tertanggal tu..muke cool giler tahan gelak
    4-maya kena simbah kat dalam toilet pkl 3 pg….
    5-suara manis sedap n terharu dgn watak dia….
    hahahah…terbaik!!!!……mgu dpn nk tgok lg

    0
    0
  37. atie_smban says:

    mule2 sbelum nak g tengok, terasa mcm tak best je…tp bile dah tengok..not bad la…smpai sy mengangis la..babak dlm cite ni mmg ade yg menyedihkan sy..smpai soh mak tolong cover line sebab nak lap airmata..hehehe
    pape pun, sokong filem tempatan..ok..babai

    0
    0
  38. aku la 2 says:

    cm best jer cre korg cter nie…..trase nk p tgk mlm nie..tp en suami lak ade tournament..aduyaiiii..

    0
    0
  39. drianna says:

    tebaik la, 3x dh tgk :) gelak ade, nangis ade :D

    0
    0
  40. zaia says:

    laa..ingatkan tk berapa nk best..mcm tk menarik sgt..rupenye best ea,ramai lak komen best so confirm best la tu..

    0
    0
  41. embok says:

    BEST GILAAA..! pd aku, watak maya karin & remy biasa2 je.. watak sokongan mcm mak remy, manis dgn faezah elai yg memberi impak bsr kat citer ni.. watak ning dgn jehan miskin pun klaka walaupun watak jahat.. aku nangis time part manis merajuk.. sedih beb.. kesimpulan: MEMANG BERBALOI TGK CUN!

    0
    0
  42. cipunden says:

    memang best! cuma banyak part terjerit2.. tapi overall best sangat! jatuh cinta weiii kat kedah! :D

    0
    0
  43. Kurus says:

    kepada pengarah2 filem
    aku memangg nkkkk sgt tengok filem melayu kt panggung
    kerana nk sokong..

    akan tetapi, setiap malam aku banyak kerja..
    sabtu memang full
    ahad jangan cakap..
    laptop ni jerk boleh alihkan pandangan aku kejap

    eksyen tol abang nara kan…bn lak kena tonton..kawkaw

    CADANGAN: ADE KER SIARAN FILEM KT LAPTOP, TP KENA BAYAR..LAH

    0
    0
    • comei says:

      workaholic nye…patut nama kurus.jangan mara yew..

      0
      0
      • Kurus says:

        comeiii
        skrang ni pon aku baru ‘reda’ dari meluruskan tulang belakang aku kt lantai…
        kejap lg nk out lagik…
        bubyeesss

        0
        0
  44. fdya says:

    Cun mmg cun….at first my hubby nk tgk citer lain. so aku decide, okey…u tgk ur movie n i nak tgk CUN alone…so dia mengalah n last2 dia yg gelak xhenti. kene plak hubby org kedah n aku org kl. memang xrugi la.
    – tp part yg nari2 clubbing tu mmg kelakar… maya syok sndiri jer..
    -1 lagi part remy kn make up…alahai….hai…hai…hai…..

    0
    0
  45. harisa says:

    Baru je tengok malam tadi. overall takla best sangat. cerita klise sangat.
    boleh bagi 2/5 bintang. terlalu menyampah dengan watak jehan miskin, ning baizura dan konco2 yang sentiasa kelam kabut kononnya tengah buat lawak. tapi bertahan nak tengok sampai habis sebab ada kuntum (faezah elai) yang sempoi.

    0
    0
  46. me says:

    kalau ramai kata best,so aku akan prgi tengok..memang aku slalu tunggu review or pndapat awam dulu,so thanks to u all yg jujur mmberi pendapat..jgn tipu2 nak bg untung produksi yep,kesian aku yg x berada ini..hiks

    0
    0
  47. ono says:

    x best… sgt drama. rugi je duit. drama………….. x standard jd filem. tunggu jela dkt astro first. or youtube

    0
    0
  48. suka suki says:

    da tgok da…x best,..best lagi kak limah..myesal tgok cite nie

    0
    0
  49. FARZ'S HAMA says:

    Memang best. Kedua kelakar dari HKLBL. Bg pecinta alam semula jadi memang filem ini sesuai & menepati jiwa yg kerinduan pada suasana kampung sebegitu. Ada sawah, ada pengkalan, ada tali air, ada bukit, yg best wrestling dlm lumpur. Adegan mengejar ayam mcm zaman dulu2. Pokok2 nipah. Bg yang nak ank tgk kehidupan kg bwa lah p tgk..Ada kelakar, ada sedih yg bukan di buat2.

    0
    0
  50. merong says:

    eh dinda ni poyo btul lah. xlayan filem melayu kunun. haktui la ko…podah!!!

    0
    0
  51. fina says:

    memang betul pun maya karin n remy tu bercinta luar filem…penah jumpe dia kt mid valley siap pegang tangan gitu…tp bile maya tgk kite dia cm nk lps tangan dr remy..tp remy x nk lepaskan n then siap senyum n angkat tangan kat kite…….

    0
    0
  52. peminat kilafairy says:

    manis lakonan anis ape ntah menjadi&menyedihkan bila nk berpisah dengan luna how sad!!!!!!!!!
    4 starz!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  53. mysara says:

    tunggu kat astro first la..

    0
    0
  54. neena says:

    cite nie memang best.. rasa nak balik kampung.. watak Manis memang superb.. If orang pndai menilai, cite nie lebih dari sekadar cerita.. :)

    0
    0
  55. jena jen says:

    lama dah fasya sanda x join filem. Harap lepas menang abp ni ada filem fasya jd heroin. Rindu ah

    0
    0
  56. awek sabah says:

    Belum lagi….best tak?

    0
    0
  57. sha says:

    da tgk cte ni..mse 1st april..maya n remy siap dtg sne lg utk promo..bg aku cte ni bese2 je..yg best sbb maya n remy SANGATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT SWEET….like seriously they are very2 sweeettt…bak kata atan co ciut…
    tp bab len sgt klise..mcm sinetron lak…pjg btl…aku smpai x sng duduk sbb nk sgt abs cpt mse 2 coz maya n remy da tgu..ha2…lg 1 cte ni byk sgt jerit2..watak kuntum yg gelak mcm dibuat2..watak manis sgt sweet..funny..so do kartina aziz..(lpe nme watak)…bedah tonggek n her fren really make me laughed x hengat..wlaupun over…watak ning n jehan so2 je..x ske tgk konco2 dorg yg xde dialog juz wt muka nth pape..slh sorg konco adlh plakon yg trbakar 2..aku bg 2.5 jela..scene pling sweet mse maya menari..maya npk natural..ok da pjg sgt komen..

    0
    0
  58. kandaq says:

    best gila cite ni..igtkan cite ni xbest sbb publisiti kurang n dlm tv iklan pon xbrapa nk best..bila g tgk poster sekali pengarah Osman Ali kan..cinematography terbaik..starting cite ni agak kekwat skit ala2 mcm cite Pisau Cukur..bila part maya karin n faezah elai turun ja aloq staq cite ni dh mula menarik banyak moments…4star drpd 5 stars..happy ending tp ending dia agak tak climatic sgt

    0
    0
  59. BB says:

    BEST!!..aku tengok masa 2nd day kat cinema…tapi sayang time tu tak ramai orang..memula ingatkan tak best sebab tak ramai..last2 gelak beso sume

    0
    0
  60. Blom tgk lagi laa….tp tgk gmbr tu cam romantik jek….best ehh?? klo kuar kt astro 1st tu kan bole beli tgk… :D

    0
    0
  61. harus ditonton..yeahhh

    0
    0
  62. Cinemax says:

    In my opinion, citer2 cinta ni tgk kat dvd dah mencukupi sbb bg aku tgk wayang coz nak enjoy the sound system dan teknologi2 lain. Kalau citer yg biasa2 bole tgk guna dvd kut mcm tgk drama kat tv. Tiket wayang bukan murah. There are some movies that is good to watch at the theater rather than at home. Some movies may be good but not worth watching at the cinema…just my 2 cents.

    0
    0
  63. ib says:

    Suka watak manes dan kembang! Kuntum pun real! Hehe… Cerita yg menghiburkan! Xsempat ngantuk pun! Maya cun habes~ chantek kampung tmpt dieorg shooting especially dkt sungai yg ade pokok besar hampir terbalik tu~ awww~

    0
    0
  64. bUlantErang says:

    jOm p tgOk filem terbaru YusRY KRU
    nama filem= KARAK…..(citer seram….~_~)

    0
    0
  65. landak says:

    dah jd isue politik la pulakkk…..

    0
    0
  66. orbit says:

    singgah cni=)

    0
    0
  67. xtgk pun…

    sbbnya trailer citer melayu ni xmenarik lgsug ntah pe bendelh…

    sorylh xminat remy hahaha…kkdg aku pun terfkir pelh handsome sgt remy tu…muka de mcm mamat berktrunan nepal bangla pakistan…xsgka prempuan melayu minat yg tuuu…hahaha

    0
    0
    • dudette says:

      saya tak minat pon. lakonan si bangla ni pon cm taik. takyah tgk cite ni. annoying giler.

      0
      0
  68. syam says:

    ermmm CUN nie best tapi citer Melayu nie kejap jer MELETOPS past nie tenggelam ar….
    lagi satu kebanyakan filem negara kita masih lagi pada x berubah… kalau filem komidi mesti dapat sambutan giler3x it coz of what coz og jalan citer dia yg clear jer…. x tau nk salahkn saper.. penerbit, pembikin or penonton…

    saper nk coment sy nyer pendapat nie??

    0
    0
  69. bang nara,
    memang hillarious cerita ni. jalan cerita sempoi gile. full rebiu –>http://bloggerjadian.blogspot.com/2011/04/rebiu-cun.html

    0
    0
  70. LOMBADA says:

    aku dah tengok…dan bagi pendapat aku…tak der la best sgt…mcm drama melayu biasa jer…jln cerita sgt cliche…

    cuma nak puji satu jer…pemandangan dlm citer ni mmg A PLUS PLUS…mmmg cantik cinematography nyer…kedah sgt cantik dgn sawah padinya…mmg tenang jer bila tgk sawah padi dlm citer ni…

    0
    0
  71. Erin says:

    InteresTing movie..
    Maya, she is a good actress n very talenT.. Remy, he play that character very welL..

    0
    0
  72. shea says:

    cun nie mmg bes.. mule2 rase ape la sengal cter ne.kejap lawak , sdih… mmg bermain ngn emosi.. lame2 bru dpt feel tgk cter nie.. x rugi tgk :)

    0
    0
  73. miss anum says:

    mmg seyes..cite CUN ni best..tmbh2 ngan loghar utara dia…mmg kelako…perfect la kiranya.. =)

    0
    0
  74. leeya nasir says:

    mmg terbaikkk cter cun nih..rugi uolz x tgk..tp sedey lah kutipan cter tuh x banyak..:(

    0
    0
  75. The Arab speaking world, it seemed , was ultimately on the brink of a peaceful democratic transition that had eluded the disruptive area for generations.

    0
    0