Written by Bella | October 31st, 2016

Sejak menyertai Gegar Vaganza 3, tahap kesihatan penyanyi Elly Mazlein agak tidak menentu meskipun beliau sudah mendapatkan rawatan di klinik.

Terkejut juga kami apabila Elly mendedahkan beliau menerima beberapa gangguan ganjil yang menyebabkan kesihatannya tidak pulih sejak tiga minggu lepas.

Sudah masuk tiga minggu sakit saya tidak pulih walhal setiap hari saya ke klinik ambil suntikan dan berubat. Tadi pun (malam Ahad) doktor datang untuk beri rawatan sebelum saya naik ke pentas.

Saya rasa ada sesuatu yang tidak kena dan ramai menasihatkan agar saya berubat tradisional sebagai salah satu ikhtiar untuk baik.

Bukan itu sahaja, Elly turut mengalami perkara pelik dan misteri ketika berada di rumah sehingga membuatkan beliau sentiasa merasa takut.

Namun, Elly tidak mahu berbicara lanjut mengenai perkara itu dan akan cuba berubat secara Islam pula selepas ini.

Saya tidak boleh cerita banyak, cukuplah saya katakan akan berubat dengan rawatan Islam dengan harapan semuanya kembali seperti biasa.

Dalam zaman serba moden dan canggih ini masih ada lagi manusia yang percaya dengan perbuatan sihir dan ilmu hitam hanya kerana hasad dengi kepada orang lain.Hmmph. Apa-apa pun, kami mendoakan agar Elly Mazlein cepat sembuh.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : sharpshooter_photographer

105 responses to Sudah Tiga Minggu Sakit, Elly Mazlein Alami Gangguan Misteri Sehingga Rasa Takut ?

  1. Anonymous says:

    Sake Si Faye mengacau??

    20
    14
  2. Markonah Kero says:

    Semalam Elly nyanyi x best. Harap tersingkir la cepat. Elly mcm x bersedia dari segi mental.

    17
    5
  3. adudu says:

    percaya benda ghaib kan sebahagian drpd rukun iman… memang digalakkan buat rawatan dgn perawat Islam yg menggunakan ayat2 Al-Quran dlm rawatannya.. jgn sesekali jumpe bomoh…

    22
    1
  4. Anonymous says:

    gelek padu semalam si elly kemain perawan atau miss j.
    ilmu hitam off day…ahad la katakan.

    kikikih

    14
    1
  5. Anonymous says:

    buntut elly semalam..perghhhhh….mantop beb!

    7
    5
  6. Anonymous says:

    biasa la baru lepas beranak..hormon x berapa stabil. chillax.

    9
    2
  7. Faye Kujari says:

    elly sendu…..minggu depan harap terkeluar la. mcm x bermaya aje. nora lagi power kot walaupun berusia.

    12
    3
  8. geli suara elly, now and 4ever says:

    please la! kau mmg tak patut jd penyanyi pun..suara mcm kerbau tercekik rumput aje..geli aku..geli!

    5
    17
  9. Anonymous says:

    siti sarah & zarul best gila. sorry…#teamsitisarah.

    15
    0
  10. AKU says:

    ko ni mcm2 la….naik bosan aku….semak

    9
    1
  11. zupzapzupzap says:

    Baru lps beranak..pastu berjoget sakan atas stage..rase2 syaitan byk tk melekat kt badan dia??yahoo laa syaitsn2 tu semua..aku prnh dgr ceramah sorang ustaz… kalau perempuan tk tutup aurat..pastu dia menonjolkan tubuh badan dia utk tatapan lelaki bukan muhrim..pastu lelaki semua pandang bernafsu syok laa tgk pompuan cantik sexy..yg pompuan tu lagi naik syok..yg sebenarnya keseronokan itu dtg dr syaitan..sbb kt bdn pompuan tu dari kepala sampai kekaki byk syaitan sedang bergayut membelit dibadannya..kalaulah mata manusia boleh lihat semua tu..nescaya kita semua tutp aurat serapat2nya…

    19
    -2
    • anonymous says:

      yang pakai tudung tapi melalak lalak menyanyi dengan gelek2 dengan baju ketat sendat…tu setan tak bertenggek ke?

      8
      0
    • Anonymous says:

      HAI ORANG YG SAMA KE DI ATAS NI YG KOMEN..BANYKNYA..DAH TAKDE KERJA LAIN KE..PATTERN GAMBAR EMAIL KAU TU SERUPA..COLOUR HIJAU..APA PERSAAAN TANYA PAS TU JAWAB SENDIRI..AKU INGAT ELLY AJER YG SAKIT..KAU PUN SAKIT JUGAK YER..DUNIA DUNIA.

      3
      0
      • Anonymous says:

        anon 10.47am
        gambar email kau pun sama gak..so kau pun org yg sama ke. hahahahaha

        Pasni gmbar aku pun sama.so aku ngan kau org yg sama gak ke??hahaha

        FYI, gmbr hijau tu default avatar la. sapa2 yg xletak name and email add mmg automatik gmbr dia hijau, ohh mak kau ijau

        8
        0
      • Booo says:

        Hahhahha cam bangang lak ko ni si anonymous 10.47am haa aku pun nak komen gitu. Tu automatik la woiii kalo ko xda letak gmbr email. Ada gak manusia camni hidup kat dunia ni pelik sungguh aku.nak kecam org tpi diri sndiri kene balik huhuhu

        3
        0
        • Anonymous says:

          Tapikan tapikan yg hijau kebanyakannya tulisan dia sama jer..yalah aku salah.Aku punya pun hijau jugak.sorry tak perasan.tapi tulisan mangkok ayun tu tulisan dia serupa..lenggok bahasa dia sama dari atas ckp pasal bella bella bella
          Nenek dia bella kot..pas tu merepek memanjang..type pendek2..macm takde kerja lain gitu..pasal tu aku syak orang yg sama

          0
          2
    • Anonymous says:

      Ustaz ada ajar kau tak beza mahram dengan muhrim?

      0
      0
  12. siti says:

    Apa masalah si bella ni?
    Ko tak pernah tengok agaknya ada orang sampai mati kena santau.
    Benda2 camni bukan kita nak percaya sampai jadi syirik tapi memang ada.

    4
    0
  13. Anonymous says:

    elly semlm tak keluar pun suara dia. tapi bila goda nabil..keluar plak suara gedik nya. patut keluar ikut rem je mlm tadi si elly ni. nora..zarul…ct sarah..gmie..best mlm tadi.

    13
    1
  14. anum says:

    leaps beranak duduk umah…badan massiv lemmar ko dah berjoget. setan mana yg xnu hinggap??

    7
    2
  15. Anonymous says:

    macam2 la dia ni. dal jadi attention whore la pulak. kesian omg kesian tapi tu la…

    12
    1
  16. mulberry chai says:

    aku tak minat GV, tak pernah tgk (sekadar mcm air lalu bila browse channel ada laa)..tapi aku nampak iklan GV (yg semua org mcm terkejar2 @ dikejar)..yg aku kenal dan tahu boleh menyanyi si Sarah Raisuddin anak Raisuddin Hamzah aje..yg lain2 tu yg aku kenal ialah Nora & Rem..dulu2 boleh la nyanyi, rasanya dah tua2 ni diorg kelaut kot..yg lain2 mmg aku tak kenal..Yg aku rasa boleh menang si Sarah tu kot..sbb dulu2 pun suara dia bagus, dalam kategori OK..tapi tak tahu la kalau dah masuk 2016 ni suara Sarah tu kelaut jugak :p

    1
    8
  17. Anonymous says:

    taktik AF sangat. kasi org kesian. kalau x mampu dik, kasi rem aja.
    ko mmg patut terkeluar.
    dah la lupo lirik…..gedik pandai.

    10
    2
  18. bosaaan aahahahahahah says:

    lepas satu..satu. ada2 jer ko nehhhh.

    9
    0
  19. Hehe says:

    Hm elly.. elly.. hati tu kene bersih baru lah jiwa tak kacau hati pun tenang.

    Ke u bagi statement propa je sbb nak cover malu persembahan so2 tiap minggu dlm gv

    12
    1
  20. Anonymous says:

    no more excuse…. just sing. mcm2 songgeh law mak cek ni. ada jew.

    12
    1
  21. Anonymous says:

    bella oooo bella…zmn skg y serba canggih ni segala setn ttp ad..santau atau sihir tu ttp ad..kang klau kna kat btng idung sndri bru ko thu..ishhhhh..selisih la bnda cam ni semua…adk ipar aku kna santau berubt siap d pocongkn..nasib baik terus baik..

    7
    0
  22. Anonymous says:

    ilmu hitem pluck dah. hish..mcm2.

    5
    1
  23. Anonymous says:

    sedap

    0
    7
  24. Anonymous says:

    sedap si elly ni..

    2
    5
  25. Lol says:

    Borink..ada je alasan nak tutup persembahan dier yg hambar iteww!

    11
    1
  26. Anonymous says:

    Yg bakal terkeluar n x menyerlah. Mcm nyanyi kt funfare!

    Elly
    Zur Eda
    Intan
    Rem
    Ameng

    4
    1
  27. Haha says:

    Knp gambar first tu mcm bapok

    5
    1
  28. Lofa says:

    Ade2 je dia nie dah la nyanyi xsedap. Level2 fazura je ni dah tau sora xbest tapi gigih gak nak jdi penyanyi. Puikkk. Tu penyakit meroyan nama nya, elok je ko gelek semalam. Mane yg rase takut tu? Propa sgt si Elly ni

    9
    0
  29. peminattegarGV says:

    ala…masa GV2…farahdhiya pon x sehat tp sore die mantap giler….xde wat alasan cliche cmni…huhuhu..

    14
    1
  30. Fakta says:

    Last week pun tak sedap, this week pon tak sedap. Kau mmg tak sedap!

    8
    1
  31. Peah says:

    nyanyi level fazura. ya, x puas…suara sendu ke dalam. awal2 aku ingat sound sistem..rupanya dah 3 minggu pretasi ko same je dik!

    6
    1
  32. Aku says:

    Sembang la kau ni Elly. Dah hampeh banyak alasan pula. Tak best buat cara tak best.

    7
    1
  33. $&@(>%^¥_={ says:

    Nk kata la kononnya sampai lupa lirik tu disebabkan skt berminggu2 x baik2 lg. Ms atas pentas elok lak tergedik2 menggelek. Jgn sebab trlebih enjet muka ari2 kt doktor dhla. Muka pn dh smcm skrg.
    Lg 1, Bila bukak mulut tu alahaiii mcm mengada2 sgt bunyinya.. plzzz la. Dlu masa br2 & kuar suara tiru siti nurhaliza, xkn cakap pn ko nk memiru org gk?

    12
    1
  34. FANATIK ELLY MAZLEIN . kau kisah ? sorry , tiada gaji untuk kisah kau tu . says:

    Berhambur keyboard warrior , kalau jumpa ‘ tinggal korek jubor cium sendiri . Masa kau tulis tu , kau rasa kau ahli syurga ka. Kau tak suka elly kau punya pasal , kau rasa ‘ ramai sangat ke org suka kat kau. Dalam kau menghina tu , kau jangan rupa malaikat kiri kau . Roqib tak akan pernah off day walau hari ahad .

    4
    1
  35. Anonymous says:

    hahaha…kalau dia gelek sakan ko terus judge dia bukan2 aq rse tak adil kot…dia gelek sakan sbb dia dpt lgu dangdut dan dia cuba in character sbgai pnyanyi dangdut yg kbiasaanyer gedik…before ni xde pon dia gelek n manja2 mcm tu…mggu1 dan 2…cuba ko tgk watak dia…xde pon gedik, nabil je la yg slalu start usik dia…ramai bgi sokong kt elly ni sbb kagum dgn semangat dia…mmg x dpt dinafikan suara dia dan lakonan dia x seberapa…tp usaha dan semangat dia tu perlu kita contoh…ko igt senang ke nk hadap situasi dgn baru lepas cerai, ank kecik, dpt pulak lagu yg asyik pasal dia, dgn nabil gurau bukan2 kt dia…igt senang ke nak hadapi benda tu…muka dia je nmpk ok n sporting, tp hati dia spe je tau…mkn minum sakit dia korg bukan amek tau…asyik nk mngutok je…

    7
    2
  36. anonymous says:

    intan, elly, zarul, sarah, azharina, ameng!!! best!!!

    6
    0
  37. bodopiang says:

    mula la nak jual simpati …
    hahhahahahha
    mcm2 hal

    1
    2
  38. anak nogori says:

    YEAH!
    says:
    October 31, 2016 at 4:05 pm

    SITI SARA BAKAL JUARA. TENGOK PUN TAHU.
    ANZALNA NAIB JUARA!!!

    bilo lak anzalna masuk GV ni? kompius…

    6
    1
  39. hoi says:

    woi harga minyak naik gila2 woi. korang masih sibuk ngn retis. haihhhh..

    1
    3
    • nyonya says:

      Kitorg masak x gn minyak. Buat gemok je… so sila adapt dengn cara hidup lebih sihat ye. Utk keluarga dan diri u jgak.

      1
      0
  40. Anonymous says:

    sy rasa dia ni anxiety disorder +gerd , mgkn sbb tekanan hidup sblm ni, klu anxiety mmg akan sntiasa rs takut dn bimbang malah menggangu kesihatan fizikal dn mental

    2
    2
  41. mira says:

    suara xsedap//patot tersingkir malam tu..kesian abang rem..semua permainan astro…mentang2 elly ramai peminat.

    4
    0
  42. Mama mia says:

    Dia hidup dlm ketakutan sebb DIBELENGGU rasa bersalah. Kan slama ni dia p canang 1 malaysia buruk2 kan ex hub dia buka aib itu ini cerita pun byk pusing2. Tu la takut azab kene balik kat dia pasal tu la takut.
    Ko kelua je la dik oii suara ko tu xda kualiti langsong mcm di buat2 je aku dgr. Kalo stakat nak nyanyi dlm jamban ok lerrr. ko xlyk nak nyanyi sama ngn level2 international artis cam sarah & azharina tu. Ko tu level pajura je sora hancus tapi gigih nak nyanyi ha gitewww

    6
    7
  43. melati says:

    Pungkoq lew dr simpati trus nyampah lak…!!! citer org lain plak..!@#$%^&*

    2
    2
  44. melati says:

    lagi 1 , ni semua taktik…sebelum terkeluaq dr GV …nanti bagi alasan lew gangguan misteri…hihihi taktik lapok…hmmmmmmm..

    2
    2
  45. Anonymous says:

    Nxt week comfem elly terkeluar????

    4
    2
  46. yaya says:

    ramai yg cemburukan elly….kesian

    5
    1
  47. anakkampong says:

    x kira lah org suka x suka ker…yg penting elly dah popular ….rating nama dia pun dah naik…sabar jer elly tuhan bagi rezeki melimpah ruah dah sekarang ni…u banyak peluang tuk melebarkan nyayian dan lakonan….

    7
    0
  48. syakir says:

    biasanya single mother cam elly ni pabila org mengeluar kata yang x baik rezeki dia lagi terbuka besar…

    6
    0
  49. Anonymous says:

    Aku rasa maksud si bella ni merujuk kepada si pendengki kat elly mazlien (andai betul) itu pd pemahaman aku jela. Jgn kecam akak. Huhu

    Btw, elly hmmmm keluar cpt pls ????

    1
    2
  50. Kak NAB BISTRO says:

    Dulu Elly ni time lum kena HENJUT gan HATTA aku tngk slim melim..
    Harap2 FAYE tak la BENGKAK mcm ELLY ni

    0
    1
  51. saya says:

    meroyan kot… kesian elly

    0
    1
  52. hxhx says:

    takut emosi sama main peranan tu.mulut ckp ok.emosi tak brapa stabil lagi, jgn sampai jadi anxiety sudah.

    0
    0
  53. Anonymous says:

    tonging sedap ni…

    0
    0
  54. nabil haters says:

    oi nabil. apasal mulut kau skrg makin teruk hah. semua org nak dikutuknya. dia je la yg elok. menyampah pulak aku tgk ko ni. lawak klau sikit2 mmg lawak, tp kalau dah over jadi bongok

    0
    0

Leave a Comment

Optional