Written by Bella | January 6th, 2016

Tentu semua masih ingat lagi akan tuduhan liwat Sufi AF2015 terhadap bekas bapa tirinya Arif Dollah yang turut melibatkan artis dari Indonesia iaitu Tegar.

Kes ini mendapat perhatian ramai tetapi disebabkan bukti yang tidak kukuh dan juga kenyataan daripada Tegar yang sering bertukar, Arif telah dibebaskan daripada sebarang pertuduhan.

Sufi kemudian diminta untuk membuat permohonan maaf secara terbuka oleh Arif, namun sehingga kini beliau masih terus berdiam diri dan enggan memberikan sebarang komen berhubung kes berkenaan.

Baru sahaja ingin mengukuhkan namanya di industri hiburan Malaysia, anak kelahiran Singapura ini tidak mahu mengenangkan lagi kisah hitamnya itu dan berharap tiada lagi pihak yang akan memanjangkan perkara tersebut.

Tambah Sufi, beliau ingin pihak media membantu beliau untuk mengembangkan lagi bakatnya.

Kalaulah boleh dipadam memori hitam itu, lama dah saya lakukannya. Macam-macam tuduhan yang dilemparkan tanpa mereka tahu perit jerih saya harungi seorang diri. Kini saya adalah Sufi yang baharu. Mohon jasa baik rakan-rakan media sama ada dari sini ataupun Singapura tidak lagi memainkan isu ini.

Bantu saya untuk mengembangkan lagi bakat yang ada menerusi karier yang ada. Tidak kiralah sebagai penyanyi, komposer meski bidang seni lain. Bukannya isu silam dan lampau yang mengaibkan itu.

Pada masa yang sama, Sufi sempat meluahkan rasa syukur kerana single beliau iaitu Kisah Dua Muka mendapat sambutan yang agak baik.

Niat untuk melebarkan sayap dalam industri hiburan Malaysia itu bagus, tetapi kalau hendak bantuan media anda harus lah kreatif juga dalam berkarya agar ia dapat menarik perhatian ramai. Bak kata Datuk Ramli MS, buat lagu hitz untuk orang lain dengar dan bukan hanya sedap di telinga sendiri.

Sumber Berita: Utusan Online

36 responses to Sudah-Sudahlah Memanjangkan Hal Ini, Biarlah Ia Kekal Sebagai Sejarah Hitam Saya – Sufi AF2015

  1. Jemah says:

    Boringggg

    0

    0
    • hmnnn says:

      bapak tiri yg dituduh meliwat tu didapati x bersalah…so? siapa yg pembohong selama ni? hmnnn…pikir2 kan lah wahai artis mee segera hoi.

      0

      0
      • Anonymous says:

        tu la pasal…dia yg liwat diri dia sendiri dgn jari gamaknya. opsss.

        k bye.

        0

        0
        • perempuan says:

          bapak tirinya didapati tidak bersalah sebab sufi tak de bukti pun.. bukti yang kukuh.. so benda takde bukti, memang kalah la si sufi ni..

          tapi sufi jangan risau, Allah tu maha mengetahui, walaupun anda kalah di mahkamah dunia, nantikan di mahkamah akhirat pulak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ada kesan tusukan benda tumpul dlm jubur sufi…kalau ada kenapa makamah x ambil kira semua tu? ada ke bukti kena liwat? pikir la..please. ada otak kan???

          0

          0
        • Anonymous says:

          anon 11.51..sah sah kau tak baca cerita sebenarnya.main sondol macm lembu kat sawah..sufi tak diliwat.cuma oral sex…faham tak oral sex…kalau tak faham..meh aku ajar…kena paksa hisap batang arip..mana ada bukti orng hisap batang…bodoh!!
          .

          0

          0
      • Anonymous says:

        “Bak kata Datuk Ramli MS, buat lagu hitz untuk orang lain dengar dan bukan hanya sedap di telinga sendiri”..

        Mari kita tanya Edry KRU…lagu mcm taikkkk!

        0

        0
      • minah jambu gerek says:

        helo sufi …u yg dh menfitnah bapak tiri u skang u nk eksen good pulak eh ! banyak cantek u punye muka yg tk hensem tu huh ! tu laaa lain kali mulot tu diam jangan nk menyenyehhh aje cakap pasal bapak tiri u yg tk bersalah tu..huh !

        0

        0
    • Anonymous says:

      lagu dia sendu/ youtube video pun yg hado aje..
      …terus flop.

      0

      0
    • moving on says:

      sekor lagi kimK….susah sangat ke nk minta maaf ha???

      0

      0
      • Anonymous says:

        wah wah wah jahatnya mulut kau…mengalahkan mak jujat..kalau tak perlu komen..jgn komen.go find better things to do..

        0

        0
    • Anonymous says:

      artis yg teringin nk diliwat…choyyy!

      0

      0
  2. kaki tabur says:

    dia liwat diri sendiri ke??

    0

    0
  3. Anonymous says:

    kena liwat betul2 baru tahu…terkeluar kunyit kang.

    0

    0
  4. damai says:

    Pada yg tak tahu apa sebenarnya berlaku, please stop your nonsense. He and family dah mcm2 difitnah dan susah payah. Bukan dia x nak minta maaf as dia yg melalui ini selama ini dan dia adalah mangsa. Please stop your nonsense comments nanti x pasal2 pahala tu diberikan pada Sufi.

    0

    0
  5. Kikilala says:

    Org msia mmg tunggu jer peluang nak kutuk artis spore. Lagi2 si nara ni..dari dulu dia tak berkenan dgn sufi…mesti ada jer dia nak komen yg negatif2 di akhir2 artikel. Nara ooiii..tak suka tak payab lah keluarkan citer budak spore ni.. ok!!

    0

    0
  6. Hamba Allah says:

    Pada yang sibuk kutuk Sufi, korang punya pahala solat puasa, sedekah, Sufi yang dapat!..kalau korang takde pahala, DOSA Sufi korang yang tanggung, so good luck to korang nanti di akhirat padang mashyar ye, kita tengok sapa yang untung sapa yang rugi!! k bye…

    0

    0
  7. Saya anak jati Perak says:

    Cuba musahabah diri, gossip ni sapa yg mulakan? yg si-pengkutuk ingat akhirat, dosa, pahala, seksa Allah. Fitnah, mengumpat lagi besar dosa dari membunuh, hidup ini singkat, ajal maut boleh datang bila bila aje tak kenal usia wei!..Untung Sufi banyak pahala free korang kasi dia..

    0

    0
  8. mawar xde duri says:

    sedap je aku dgr lgu kisah 2 muka tu..yg sedap kat telinga sendiri tu lagu fynn jamal..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    kena sodom betul2 baru tahu….eeee..please la mamat ni.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    emak sufi ni la yg konon2 buat kes liwat ni jdi viral padahal takde pun.
    makamah spore pun dah cakap xde x cukup bukti. takkan la emak sufi lebih tinggi drp makamah kot. nk pembohong pun agak2 la beb.

    0

    0
    • Anonymous says:

      BODOH! BUKAN LIWAT…TAK BACA CRITA SEBENAR MENYALAK MACM ANJING…DIA DI PAKSA OLEH ARIP BUAT ORAL SEX BODOH.HISAP BATANG BODOH.MANA ADA LIWAT BAHLOL..TAK TAHU JGN BUAT BISING .. PERGI CUCI PEPEK KAU YG BUSUK TU DULU..BARU BOLEH KOMEN

      0

      0
    • Anonymous says:

      anon11.59..kau tak tahu crita sebenar..ada hati nak komen…mulut macm longkang tersumbat..busuk..bau taik..sufi tak kena liwatlah bodoh…..yg.liwat tu bapak sedara kau anwar ibrahim dgn saiful…ini crita lain…sufi hanya dipaksa oral sex..ada faham skg????? OMG… SO STUPID !!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Haha…anon 11.59pm…..kirim salam to bapak sedara kau anwar ibrahim yg suka liwat…

        0

        0
  11. Umat Muhammad says:

    Helo pengkutuk, nanti di mahkamah akhirat korang akan di hisab..jari jari korang yg akan menjadi saksi mengumpat..time tu menyesal dah tak guna. Kalau nak selamat minta maaf pada Sufi dan emaknya yg korang hina caci umpat…abang Nara, u started this first so u figure out yourself kbai…

    0

    0
    • Anonymous says:

      abg nara kwan karin arip…mereka ada hubungan akrab…nara selalu tulis menyebelahi arip…so sad..tak sangka nara boleh buat mcm ni..

      0

      0
  12. Anonymous says:

    * Kawan karib

    0

    0