Written by Bella | July 29th, 2016

Tiada angin tiada ribut tiba-tiba kami mendapat berita bahawa rumah tangga pelakon Along Cham dan isterinya Zila Seeron kini berantakan apabila Zila menerusi portal BH ONLINE mendedahkan beliau dan Along sudah empat bulan tidak tinggal sebumbung.

Malah, Zila kini berhadapan dengan kes nusyuz yang difailkan oleh Along. Apa yang membuatkan Zila merasa sedih ialah beliau sama sekali tidak pernah mengingkari arahan suaminya itu tetapi beliau sebenarnya dihalau keluar rumah oleh Along.

Benar, kami sudah tidak sebumbung. Pelik apabila dia failkan saman kononnya saya nusyuz sedangkan saya dihalau keluar rumah pada 25 Mac lalu.

Ketika itu, saya keluar bersama anak kami (Ahmad Danial, 5 tahun). Namun, seminggu selepas itu, dia ambil anak untuk bercuti ke Legoland dan kemudian langsung tidak benarkan saya berjumpa anak

Walaupun hak penjagaan anak berpihak kepada Along, beliau tetap akan mendapatkan haknya sebagai ibu apabila kehidupannya lebih stabil.

Memang atas persetujuan bersama anak dijaga oleh suami. Saya hanya dapat berjumpa dengan Danial sebulan dua kali. Sekarang ini saya tiada apa-apa jika mahu mendapatkan hak saya. Tetapi, saya akan tuntut anak saya apabila saya stabil nanti.

Ermmh, agak sedih juga apabila Zila Seeron diperlakukan begitu oleh Along Cham. Namun, kita pun tidak tahu apa yang terjadi didalam rumah tangga mereka. Harapnya Zila kekal tabah demi anaknya.

Sumber Berita : BH ONLINE

49 responses to Sudah Empat Bulan Kami Tidak Tinggal Sebumbung, Along Halau Saya – Zila Seeron

  1. antilelakitakguna says:

    lelaki kalau dah puaka macam ni la perangai…aku memang dari dulu tak berkenan dengan along cham ni..cam gampang kalau berlakon..harap2 lepas ni rezeki sempit sebab layan isteri macam ni…tolong sesiapa jangan bagi dia ni job..

    0

    0
    • geram says:

      Cakap biar guna otak skit..kalau dia xde job camne nak bagi mkn kat anak bini dia?? nafkah bini dia ke tanggung??

      0

      0
      • amoi says:

        dulu aku suke tgk pasangan ni..xde angin xde ribut terus bgtaw kawin je..gosip ape pon xde…pehtu zila lak jenis sempoi jer layan gila along tu..bila jadi gini, rasa sian kat zila…along, pk la..sape yg susah senang dgn ko slama ni?b4 ko kawin, mmg ko nothing..beringat lah sikit!

        0

        0
        • yeentahtidak says:

          agaknye sbb zila ni x masak ke x buat tugas rumah ke, sebab yela smule je 24jam…

          0

          0
    • kentut buih coca cola dan panadol says:

      kak zila… kalau boleh rahsiakan ajee rahsia rumah tangga … kalau masih ada harapan untuk sebumbung balik ke … elookkk rahsiakan je.. tak nak lebih membara tauu.. hope korang bahagia ajee.

      0

      0
      • kentut buih coca cola dan panadol says:

        harap u tetap tabah kak zila…
        cuma … kepada lelaki halau isteri …
        bagi buih kentut coca cola dan panadol jelahhh..selek kat muka… bagi sedar

        0

        0
    • minah jambu - safety first says:

      betol tu sangup halau bini eh ! ape punye laki u ni !!! bini lawa jambu anak hensem comel sangup dia buat macm tu huh ! betol2 sape yg buat hal ni ??? laki ke bini yg buat hal ??? sape2 tau tolong jawab eh thank uuuu…emmmuah…

      0

      0
    • ilyas says:

      hari dah terjawab siapa puaka… aku xleh bayangkan mcm mana kau nak g melutut minta maaf dari ALONG cham atas fitnah dan penghinaan yang kau buat… semoga berjaya ye… :P

      0

      0
    • antibuayabetinadarat says:

      hahaha. tergelak pulak baca komen ni. anti lelaki xguna la sgt. tahu2 perempuan tu yg budaya darat. kah3. dah ludah jilat balik la woii. huhuhu

      0

      0
  2. perempuan says:

    Zila..ko ada mcm2.. ko ada sebahagian harta dia iaitu harta sepencarian sila tuntut .. Kemukakan bukti n Saksi ko dianiaya ..jgn mengalah dengan lelaki mcm no ..tuntut habis habisan ..contohi Rita. Ape pun jangan give up babe

    0

    0
  3. Anonymous says:

    benci betul jenis jantan2 yg dapat hadanah tapi nafikan hak isteri @ bekas isteri utk bersama anak2. sedangkan perempuan tu lah yg bersusah payah mengandung melahirkan anak2 utk jantan tu. kamon zila, kalau tak stabil pun u tetap boleh tuntut hak penjagaan, nafkah utk anak tu tanggungjwb si along. fight for your right.

    0

    0
  4. angah says:

    kuatkan semangat kamu wahai adik.
    ambik peguam gomen jerk dek. biar berjimat asal kita dapat tuntut pada yang hak.
    kami doakan semoga kamu peroleh semula kebahagiaan.
    jagan lupa kita meminta dan berserah pada NYA. Hanya DiaNya yang maha mengetahui dan merancang yang terbaik utk kita.
    Apa2 pun tuntut tetap tuntut , itu hak kamu.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    kesian nya..knape kena pisahkan anak dr ibu?? siap bagi jumpa sebulan 2 kali jer..kuang ajar punya jantan. melainkan mak nya jahat nauzubillah..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    x tau kebenaran citer rumah tangga diorang…tp apapun saya ttp simpati pada nasib seorang perempuan… apa la hak dia nk disangkal lagi bila melibat kan anak… jgn la pisahkan ngn ibu…walau benci sekali pun pd bekas isteri tp jgn la pisahkan mereka…plis la… habis madu sepah dibuang…. ish kalau betul…kejam nya dihalau isteri…!!! menitis air mata bila bayangkan…sa bar banyak2 ingat Allah..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Rita byk duit coz dia berani guna lawyer mahal.. Zila tk mampu kut.. Ini kes aniaya… Cian… Kejam sggh… Sb tu ramai perempuan takut berhenti keja lps kawin sb kes ni le… Buat bini mcm hamba

    0

    0
  8. Anonymous says:

    mula2 kawin nampak along ni caring gila kat zila..sapa salah sapa benar..wait & see

    0

    0
  9. Azza says:

    Bagi saya..untuk mahkamah memberikan hak penjagaan kepada bapa bukan mudah. Selalunya hak penjagaan diberikan kepada bapa apabila bapa dapat membuktikan yang si ibu tidak layak menjaga anak mereka. Antara sebab adalah nusyuz , tidak mempunyai pendapatan , mempunyau pekerjaan yang haram , Semua ini harus dibuktikan di mahkamah. Even nusyuz juga harus dibuktikan dimahkamah. Bukan sekadar he say she say jer. Atau dalam case ini mungkin Along sudah memfailkan hak penjagaan sementara exparte sebelum isteri mengemukakan permohonan . Hak penjagaan sementara ex-parte ni , kira first come first serve. Sapa cepat dia dapat. So as conclusion… we cannot say who is wrong in this case.. sapa yang buat hal..cuma both of them saja yang tahu..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Bila dh fofular…

    0

    0
  11. kakikucinghitam says:

    sad but true. mmg ramai lelaki bangang dlm dunia ni. banyak kes suami larikan anak. ada yg bby x sampai sebulan pun dilarikan. mak merana2.. dgn sakit bengkak susu lg. badan sakit x habis pantang lg.. dan lg teruk apa hak suami jahanam ni nak menafikan hak susu anaknya. banyak sgt kes mcm ni. nak bercerai , cerai je lahhh tp jgn menafikan hak anak tu… tp nk buat mcmana law kita tak strong… tu yg banyak kes #fightforblablabla #saveblablabla

    0

    0
    • lin says:

      isteri kalau bahagia..bahagia la keluarga tu..lelaki mmg tak reti nak membahagiakna wanita..happy wife happy family..

      0

      0
  12. Anonymous says:

    BAIK KITA BERDOA AGAR SEMUANYA BAIK DARI BERSANGKA BURUK. DOSA KITA PUN TAK TERAMPUN

    0

    0
  13. MIZZNINAJE says:

    cilake dpt jantan cm ni..biar sempit rezeki ko…selalu laki kalau bcerai ankla jd mangsa..

    0

    0
  14. sara says:

    tu la sebab nyee…prempuan skarang kene keja..jgn dah kawen mereput je kat rumah..bila jd hal2 mcm ni ape pon x boleh nak buat…selain redha je ngan perangai laki yg x guna…kalo ko ade duit sndiri..laki wat hal..die leh pegi jahanam

    0

    0
    • bella zahar says:

      Bkn smua wife dpt kje pas kwin. Klo suami xizin sedgkn nafkah dsdiakn jdi bdosa pulak. Like me, nk de income sndri tp suami xbgi kje. Tkot gak 1 hari nnt suami b’ubah sikap. Pikir nasib ank2. Tpi nk wat cmne slgi keperluan nafkah disediakn tpksa taat. Bdoa je la agr kharmonian rmhtgga dpelihara Allah s.w.t

      0

      0
  15. haron says:

    Tahniah lelaki islam yg sundal, tau buat kahwin buat anak lepas tu halau keluar. Pasai tu peratusan penceraian orang islam adalah yg tertinggi di malaysia.

    0

    0
    • aa says:

      Duh.. dah mmg majoriti beragama Islam kat Malaysia ni.. of course la divorce rate tertinggi. Lainlah kalau kau kata kat Australia, Muslim divorce rate is highest.. haa yg ni barulah pelik!

      0

      0
  16. Aloha says:

    Anak fasa 1-3 tahun sgt mencabar nak jaga..dah 4 tahun ke atas tantrum hilang maka mudahlah bagi laki utk jaga..maybe dia bg along jaga sbb dia tak mampu..sian zila..sanggup jd suri rumah tinggalkan dunia hiburan senang2 buat mcm tu..

    0

    0
  17. el says:

    suke tengok filem lakonan along dan angah raja lawak, lawak giler, tak sangka pulak rumah tangga sedang bergejolak

    0

    0
  18. xxx says:

    errrrr

    0

    0
  19. anon says:

    sepatutnya anak2 dibawah umur 12 thn, hak penjagaan bagi mak nya, bkn bapak. Mana keadilan?? Kalau aku, aku akan fight tooth & nail nak dapatkan custody. Anyway gud luck zila……wlpn aku tak pernah dengar dua org ni, but we women should stick together..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Buat trik nak kwin lain la tu..x nak bg nampak salah dia ..buat bg salah bini..ci podah org mcm ney…

    0

    0
  21. dato RAHIM says:

    Kesian zila. Buat comeback LA zila, suara sedap .LPs kawin Jaga anak x aktif seni pun .si along mcm hawau pulak. G jumpa Biro Guam Amanah. Free services

    0

    0
  22. nazeera says:

    salah satu penyebab banyaknya kes prceraian belaku adalah karna bnyknya laki2 dayus.!!!

    0

    0
  23. sentap says:

    salah 1 byk kes cerai2 ni bab masalah kewangan…along ni job pun xda…pompuan zaman ni kna kje gak..at least tuk diri sendiri & anak2 klo jd apa2…

    0

    0
  24. hehe says:

    knp comment dlm ni bnyk dh delete? permintaan siapakah jeng3

    0

    0
  25. Fatihah says:

    Rasanya Along tu dapat hak penjagaan SEMENTARA secara ex-parte (SEBELAH PIHAK). Nak dapat hak jagaan sementara mudah. File dalam 7 hari dah dapat. Hakim akan bagi hak jagaan pada Along tanpa dengar hujahan dari pihak zila. Zila boleh contests balik. Insyaallah hak jagaan anak akan dapat pada ibu. Zila gunakan tiket selebriti untuk dapat kan bantuan kewangan dan engage peguam. Mesti ramai yang simpati dan nak tolong. Dan ada jugak wanita yang fight sendiri di mahkamah dan menang walaupun lawan dengan peguam yang bekas suami engage. Tapi kena buat homework sikit. Tanya pada wanita-wanita yang dah lalui semua ini.

    0

    0
  26. Jgnsibukhalorg says:

    Ni nk bg tahu sikit ni dgn manusia yg suka mengutuk & rasa bagus yg bg komen mengutuk zila mahupun along. Apalah salahnya korang diam jer skrg ni. Kita tak tahu masalah rumah tangga org. Habis bicara nanti kita akan tahu sapa salah sapa menang. Knapa korang mesti menyumpah along dan melebihkan zila? Knapa mesti nak salahkan zila ni smule memanjang? Hakikatnya korang tak tahu siapa yg salah. Lebih baik korang diam. Berdoa jer semoga saudara sesama islam kita ni di satukan balik. Korang komen nak salahkan along/zila ni korang suka sgt ke dorang ni cerai berai. Artis kita mmg la bermasalah. Tapi masyarakat yg mengutuk tanpa usul periksa ni yg selalu menimbulkan masalah. Sampai doa benda tak baik jadi kat along. Doakan along tak dpt job. Tak faedah langsong. Baik korang doakan dorg tu rujuk balik. Lagi bagos. Aku nak bg tahu korang ni,kalau korang semua ni baik sangat,ahli syurga dan manusia yg sempurna. Korang takkan doakan benda2 buruk cmni. Doakan dorang ni terbuka hati merendahkan ego utk berbaik semula. Kerja mengutuk artis(saudara sesama islam) ni bukan bg pahala/faedah ngn korang. Benda ni byk buang masa/berdosa. Dah2lah mengutuk org. Kita ni pun bukan sempurna sgt cik kak cik abg oi.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Kan dah terbukti

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Kan dah terbukti.. ade jerangkong dlm almari… sabar la.. si suami.. asal ade kes.. slalu suami dipersalahkan.. Allah Maha Mengatahui…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Yg mana main fitnah dan kutuk hina mintak maaf la….perempuan mmg pantang kalau dgr brite cmni tapi x cek plak kesahihannya… Skrg org mcm2… Masakan pokok boleh bergiyang

    0

    0
  30. Alang says:

    Keyboard warrior.. baik korang cari along dan minta maaf. Betulkanlah akidah korang, sentiasa bersangka baik.

    0

    0
  31. John says:

    Amboi arituckp laki jenis cmni patut kerat anu kasik anjing makan…skang cmne?

    kerat puki kasik babi sondol ke?

    lain kali nak tulis tgu penjelasan dua pihak

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Nah kau…buka mate luas2 dan tgk sape yg salah…bru dgr cerita sblah pihak bkn main lg korg maki along jenis jantang x guna la…lain kali jgn ckp ikup sedap mulot je…klau dh tau betina sundal wt pe nk simpan lg…wkakakakakaka…skrg semua dh terbukti jantang yg korg ckp x guna atau betina yg menyundal tu yg betul…korg PK la sndri…hahahaha

    0

    0
  33. betina sundal says:

    Nah kau…buka mate luas2 dan tgk sape yg salah…bru dgr cerita sblah pihak bkn main lg korg maki along jenis jantang x guna la…lain kali jgn ckp ikup sedap mulot je…klau dh tau betina sundal wt pe nk simpan lg…wkakakakakaka…skrg semua dh terbukti jantang yg korg ckp x guna atau betina yg menyundal tu yg betul…korg PK la sndri…hahahaha

    0

    0
    • Ayam says:

      Zaman sekarang, apa2 masalah je terus dituduh lelaki yg salah. Padahal pompuan skrg ada yg ‘hantu’ gak, lebih kurang je. Aku dpt rasakan mesti susah kan nak memilih pasangan hidup skrg ni.

      0

      0

Leave a Comment

Optional