Written by Bella | March 17th, 2017

Pelakon Lana Nodin menafikan suaminya, Daud McKienzie seorang pemandu kurang ajar dan pembuli jalan raya seperti yang disiarkan menerusi artikel dan rakaman video di laman web Singapore Stomp.

Menurut Lana, pemandu Singapura berkenaan enggan mengakui kesalahannya walaupun Daud sudah cuba untuk berbincang secara baik. Malah, pemandu yang mendakwa Daud kurang ajar itu juga menolak ajakkan Daud untuk menyelesaikan masalah mereka di balai polis berdekatan.

Lana juga memberitahu, terdapat kesan calar pada bahagian tepi sebelah pemandu di kereta jenis Toyota Alphard miliknya.

Suami saya pada awalnya cuba bersabar dan bercakap secara baik tetapi lelaki itu tetap tak nak mengaku kesalahannya malah tidak meminta maaf pun. Suami saya mengajak lelaki itu membuat laporan di balai polis berdekatan tempat kejadian, namun dia menolak.

Kalau betul dia tak salah, kenapa takut nak buat laporan? Malah saya pelik kenapa pula dia nak memuat naik video. Suami saya bukan jenis baran tetapi kejadian itu betul-betul membuatkannya marah. Selepas kejadian itu saya menasihati suami agar membuat laporan polis tetapi dia menolak.

Menerusi sebuah video yang dikongsikan, Daud ada mengeluarkan beberapa perkataan kesat terhadap menunjukkan jari tengah ketika masuk ke dalam kereta sebelum meneruskan perjalanan ke Singapura.

Sekarang kita sudah dengar penjelasan daripada Lana. Apa-apa pun, mungkin kedua-dua pihak ada silap mereka sendiri.  Sejujurnya, pada kami mungkin lebih baik untuk bersabar dan menunggu giliran anda walau sesak macam mana pun sekali keadaannya di jalan raya.

Sumber Berita : Harian Metro

106 responses to Suami Saya Bukan Seorang Yang Kurang Ajar Dan Pembuli Jalan Raya – Lana Nodin

  1. german doll says:

    Anugerah PKA @PELACUR KELAS ATASAN
    JATOH KPD RETIS (DOTDOTDOT)
    1. Mcm china doll. Dpt kondo n kreta mewah.tapi retis ni dp banglo 7 juta
    2.berskedudukn tapi ada bodugad jaga lua ruma utk halang jais jakim masok
    3.utk
    Mgaburi mata masyarkat yg dia hanya gundik.maka statemen “kami akan bernikah”d canang tiap2 6 bulan sekali
    #pka

    7

    10
  2. Anonymous says:

    cina spore kiasu….ignore lah..

    46

    1
    • Anonymous says:

      Cina SG ni aku x pandang langsung … suka attention dan berlagak padahal duk rumah flat , so funny .

      40

      0
      • Anonymous says:

        Rumah flat sebiji kt spore SDG 500k..kau dok rmh kampung harga Rm60k..pasai tanah kt malaysia berlambak tak laku busuk…aku oramg malaysoa..bukan nk memuji..nak bagi sedar jgn bingai

        1

        24
        • Anonymous says:

          Kalau rumah kecik nak mampus 500k kekdah nya master bedroom lagi besau sekankang kera takyah la deknon. Nampak nau miskin bandar. Bilik boleh letak ngam2 katil queen, satu almari jerrr.. aku lebih rela duduk kampung. Atleast tua2 takyah nak kerja keras duk lap meja lepas org makan or cuci toilet sebabkan hutang nak bayar 500 sampai mati. Btw aku org singapore.

          53

          0
        • Anonymous says:

          Bangang!!! Kau tak gi sklh ke? Oh lupa mungkin setakat darjjah 6..itu pun fail..kalau benda banyk..maka murahlah harganya….benda berlambak tak laku..maka harga makin menjunam…spore tanah kecik..property mahal..tapi ingt flat di spore tak macam flat kt malaysia..haprak dan busuk…memang disini kecil..kerana di sini kami telah membuat kajian..pasangan sekarang tidak ramai yg ingin berkeluarga besar..tk perlu rumah sebesar istana tapi penjagaan kerajaan pada rakyat diutamakan..it is the quality not quantity..ya rmah kt malaysia tu besar..tapi sebesar mana pun kehidupan kt sana berbeza..standard of living disini very high..segalanya di jaga dgn rapi..kt malysia ada? Byk2 pun lantak kau lah nk hidup..pandai2lah jaga periuk nasi sendiri..yg miskin berlambak..yg kaya makin senang…
          Lebih baik bayar rmah sampai mati..bayr pelan2..tapi ingat pendapatan kita di sini jauh lebih besar dari malysia…gaji kita 4 kali ganda dari sana…kalau disana bayr harga rmah bagi habis pun..apa yg baik sangt…takde beza..mati pun boleh ke bwk rmah dan harta benda masuk kubur?

          2

          22
        • Anonymous says:

          Haha konon orang spore..orang spore tk bual merapu macm kau..bingai..bodoh..

          6

          2
        • Anonymous says:

          Rmah flat kt spore serupa kondo..bersih cantik..tklah macam flat kt malaysia..kotor bolor..busuk hanyir..nk muntah aku tegk…jijik..geli..yg mampu beli rmh mewah kt malysia yg mampu..yg tak mampu doklah kau celah reban ayam..bayk2 pun rumah bajet rendah..kotor tak terpelihara..yuckss

          2

          13
        • Anonymous says:

          tiap-tiap pagi Woodlands & Tuas checkpoints berpusu-pusu berduyun-duyun rakyat Malaysia cari makan pat Singapore tak der pun org Singapore dengki ngan orang Malaysia. Org Malaysia hidup senang hasil bekerja di sini pun org Singapore tak pernah bising. Singapore tak cukup tanah mestilah kiter duduk flat tapi flat kiter sebiji harga lebih RM1 juta tau.Flat kita orang pun tak macam flat setinggan korang yg kotor dan tak selamat. Ntah-ntah yg kutuk2 Singapore ni tak pernah masuk Singapore pun yerlah Singapore kan mahal. Sebelum korang kutuk Singapore tengok negeri korang dulu dari pak menteri ke polis semuanyer makan rasuah dan banyak lagi tak payahlah cakap. Yg terbaik kiter jgn sibuk cakap hal org kiter tengok tempat kiter tinggal dulu. Hidup jgn dengki ngan org lain pasti bahagia…………

          4

          1
        • pikapika pongpong says:

          hahahahahahahahahahahahahaahahaha.. ko nak citer rumah plat ko pandai pulak convert dalam RM. citer dalam matawang ko lah.. 250k dollar saje.. memang standard lah rumah flat konon bersih semua.. beb, kat malaysia ko beli rumah lelong pn lepas tu renovate.. lg mantap dr flat singapore yg konon mahal sgt.. nak ngaku kaya byk duit, tp rajin convert matawang dari dollat ke ringgit.. yucckss.. saiz singapore kecik tu selayaknya compare dengan bukit damansara saja.. but surely bkt damansara lg best.. mahal, kaya, rumah besar, orang educated.. bukan reban ayamm.. hahahahahahaha..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Pika pika..pepek kau tu busuk..tak belajar ekonomi ke…kalau tanah besar..harga rumah pun murah..itu pun tak laku..pasal rakyat kau ramai yg tak mampu beli.. rumah setinggan ajerlah tempat tinggal kau….hahahahahaha..tanah spore kecik pasal tu mahal..bodoh!!! .kita memang mampu renovate rmh..kau tu beli rmah taik bersepah pun tak mampu nak buang.setahun duduk..masih lagi kotor bolor..tak mampu nak bersihkan..wiring segalanya bersepah.. .baik tinggal kt reban ayam ajerlah..

          0

          1
        • Anonymous says:

          Pika pika…rmah kt dmansara mewah..itu segelintir yg mampu..tapi jgn terperanjatlah..beli rmah pun mugkin dari hasil wang rasuah..hahaha..yg haprak macm kau dok rmh flat busuk..bayk2 pun dok rmah teres kotor bolor..

          0

          1
        • pokkkpokk says:

          kekawan aku x panas pon komen berapi dari manusia yang sangat cintakan singapuk.ni…pm ko tak kecoh..ko yg meroyan.. kami tau ko sakit mental sbb tu mencarut n meroyan sana sini..ialah mungkin tekanan dok reban ayam pusing sana jumpa sini balik..pantai pon tambak..ok gaisss layan orang merapu sungguh tak edukated….lantak la dia nak meroyan kang kalao sakit dia datang susah plak takde org kerja cuci tandas kat singapuk..sbb setau aku la org edukated takkan lontar idea cenggini..kita kesian la awak..kita sebut innalilah..

          1

          0
    • Fidot says:

      Cina spore mmg perangai cmtu so x kisah pun kalo dia ni marah. hehe…

      9

      0
      • CHING CHONG CHENG says:

        CINA SAMA JER MANA2..ORG MELAYU JER DEFEND ORANG CINA.
        .ORANG CINA DALAM FMT MENGUTUK MELAYU SIAP MENGHINA AGAMA DAN NABI TAPI DEPAN MELAYU BERLAGAK BAIK….MELAYU DGN PERANGAI LURUS TERUS DITIPU CINA. PRODUK CAP MASJID PUN CINA BUAT. DAVID TEOH HINA PRAMLEE MISKIN KATA SBB BERJOLI TAPI SHWA BROTHERS TUTUP STUDIO P RAMLEE KATJALAN AMPAS TAK BAYAR PAMPASAN BERATUS2 JUTA. ORANG POLITIK MELAYU PULA MENYEMBAH CINA..TAPI MELAYU MASIH TAK NAK SEDAR DIRI..

        18

        0
  3. annedee says:

    knowing singaporeans, cite mcm tk masuk akal sikit, drng tu kalau boleh sume nk kene ikut undng2…wallahualam

    16

    2
    • JB says:

      kalau masuk Malaysia … mostly Singaporean x ikut undang2 pun. Saman tertunggak banyak dari SG.

      70

      -1
      • Anonymous says:

        Singaporean Chinese very rude lah

        44

        0
        • Anonymous says:

          Cina SG memang rude dan berlagak… padahal duk rumah flat. Terus aku gelak .

          32

          0
        • Anonymous says:

          Takyah gelaklah..jgn bandingkan flat kt malaysia..flat kt malaysia busuk hanyir..spore walau flat dorang rupa kondo kt sini..harga ratus ribu..kau tak tahu takyah kecoh2 nak hina dorang..aku taklah nak puji dorang.tapi byk nah orang malaysia yg bodoh kt sini.stop it ok

          2

          20
      • Anonymous says:

        Rumah flat sebiji kt spore SDG 500k..kau dok rmh kampung harga Rm60k..pasai tanah kt malaysia berlambak tak laku busuk…aku oramg malaysoa..bukan nk memuji..nak bagi sedar jgn bingaiq

        0

        10
      • Anonymous says:

        Aku rasa sporean dh tak kuasa nak bayr saman..pasal selalu kena saman dgn trafic polis kt malaysia walau tak salah..dan polis malaysia selalu minta rasuah..tu yg dorang dah tknak layan tu..hhaha..malaysian pun rasuah berlambak..aku tk salahkn dorang..

        3

        13
      • kanlebihbaikshhh says:

        Helo @JB polis hang sorry to say stop kita mintak habuan tau tak klau kasi 50ringgit tak nak…busuk busuk pun nak 100 klau tak bagi disaman ada faham….tepuk air didulang percik muka hang bodoh main blame blame tanpa usul periksa

        3

        1
      • Anonymous says:

        Tertunggak bukan tak mampu bayr ke haper.. pasal dah tk kuasa lagi dah..pasal polis malysia tk habis2 minta rasuah..saman kita walau tak slah..itu yg dah jemu dan jelak nk byr saman..siap tarik kita ke tepi takut camera nampk..minta berapa2 yg boleh bagi..last2 kalau tak dapat siap dia gertak suruh bayr denda maximum..pasal tk dapt makan kita..so disgusting…tkyah layan pun..bila2 free baru bayr..ajarkan gitu ajer..padan muka

        1

        0
    • beach boi says:

      singaporeans ..they are bored. nothing to do in the concrete jungle…i guess.

      17

      1
      • Anonymous says:

        At least dorang tak merapu bingai macam sesetengah malaysian yg dah lah takde duit…dok hentam dan berdebat pasal politik memanjang..get a life ok..jadi malysian pun kekadang aku malu kt dorang..at least dorang maju..kaya..kita apa ada?? Byk mulut busuk merata2

        12

        8
        • Selamat pagi says:

          Diorang macam binatang kena kurung. Berani nak kutuk kerajaan singapore. Jangan tak tahu diorang ada akta mcm ISA. Kecam govt jer masuk dlm la. Hanya cine tahu kawal cina yg lain.

          6

          3
        • Anonymous says:

          Tayah nak poyo la ckp kau ni malaysian. Ko tulis bingai aku dah tahu ko ni singapork.bodoh

          4

          2
        • Anonymous says:

          Aku malaysianlah bodoh..aku dok spore dh lama..baru balik KL..aku pun nympah degn orang malysia..baik dok .lari spore balik..rakyat sendiri memalukan..

          4

          9
        • Anonymous says:

          Selamat pagi…memang patut kalau kutuk govt..masuk dlm..kenapa nk kutuk..kalu govt tak salah..dan beri yg terbaik utk dorang..yg kita maki hamun PM kita dan kerajaan malaysia..pas tu abuk pun takde perubahan.buang masa jer

          2

          1
        • Anonymous says:

          Yg binatang tu kau dan sewaktu dgnnya..sinapura maju takkan pasal rakyatnyer binatang..cer tgk rmah kt malaysia..kotor bolor..busuk..najis bersepah..macm reban ayam..itu baru betul binatang…yucks!!

          3

          6
        • singapore busuk says:

          ye ke kaya? #tanyaje hahahahaha

          0

          1
  4. Ini semua POYOOO says:

    kita tiada ditempat kejadian, lagipun dashcam hanya menghala kearah daud..kita tdk tau org singapore tu tunjuk isyarat apa kat daud…#abaikan..takpyh bebankan fikiran psl hal ni..ok baii

    52

    0
  5. Saper2 je la says:

    Out of topic jap…weiii nara..iklan2 kt blog ko ni betoi2 wat semak n menyusahkan tau!!

    36

    0
  6. Anonymous says:

    Benda2 macm ni kita takyah nak judge..kita bukan ada kt sana nk cakap lebih2..kalau nak kata kreta spore slah kreta malaysia pun salah..ini tkde kena mengena dgn kerakyatan pun..ini pasal induvidu..manusia semua ada salah silapnya..

    7

    0
  7. Cik bunga says:

    Aq rasa la laki dia x baik. Soft spoken, pelik jugak dia boleh mengamuk. Ni mesti singaporean tu yg buat hal ni, kalau x takkn dia mengamuk n tunjuk middle finger kn?

    6

    5
    • Anonymous says:

      Ye pelik jugak…agaknya malam tk dapat hentam bini dia kot..pasal tu marah2 tunjuk middle finger..jgn salahkan sesiapa..jgn salahkan orang lain.kenapa tkle sabar?? ..setan dah menguasailah tu….

      4

      8
  8. zupzapzupzap says:

    Berdasarkan kajian sains kemanusiaan dan kemasyarakatan..dua2 pihak ada masalah sakit jiwa..go get professional help please..yawnn..uhh ngantuknyerr..byebye and goodnight

    4

    0
  9. Anonymous says:

    Dunia sementara ajer

    1

    0
  10. Mak Becok says:

    Dasar si jantan porno – yg. lu buat isyarat lucah tu apahal? Itu juga asasnya!

    Tembelang si jantan Amerika karang ajar & si betina bangang ni dah pecah – bukan main tunjuk baik sebelum ni! Menjijikkan!

    -1

    13
    • Anonymous says:

      Aku setuju..jantan porno dan betina kudud..aku pernah terserempak si lana ni..kudud mak oooii..kurus kering cengkong badan halus macam ikan bilis..tak ubah drug addict..seriously speaking..i saw her live..without makeup..jerangkong pun lawa

      1

      9
  11. Mak Becok says:

    Dasar si jantan porno – yg. lu buat isyarat lucah tu apahal? Itu nak dihalakan?! Kalau aku, dah kasi tempeleng jantan porno ni!

    Tembelang si jantan Amerika & si betina bangang ni dah pecah – bukan main tunjuk baik sebelum ni! Menjijikkan!

    1

    5
  12. Cempaka says:

    Sy pun penah kena macam tu.pada awalnye mmg tak mau ambil tindakan,sebab dia yang langgar,tapi tak reti nak mntak maaf..tu yang sy naik angin.very rude…chinese also…apa la salahnya mintak maaf..tak rugi pun….

    20

    1
  13. melati says:

    Apa2 lah Lana Nordin..yg penting ko jgn ikut mcm Fyn Jamal udoh….Susah nk makan kt tempat awam, bawak anak gi makan kt KFC asyik tgk anak & suami jew makan , selak kain skit suami Marah tu lah sebab Fyn Jamal Terencat …!! wakakakakkaa

    3

    2
  14. Intan says:

    Harga satu flat 3 bilik di singapore boleh beli 3 buah teres kat malaysia .jadi jgan nak mengada ngada ckp kita tinggal flat je ok

    2

    10
    • Anonymous says:

      Apa masalahnya dah mmh ko tinggal umah flat pun

      9

      2
      • Anonymous says:

        Entahlah malingsial ni apa tahu..tahu kutuk kutuk kutuk…bila kena kutuk balik mulalah merapu..

        1

        1
    • durian crepe says:

      So? Nasib la rumah kau mcm tu. Kitorg byr harga mcm rumah flat kau tapi tak payah naik lif/tangga hari2. Untung lg kitorg org Malaysia ni. Sudah2 la. Nak bangga tak kena tempat. Hish.

      7

      1
      • Anonymous says:

        Untung ke japer benda nyer..flat korang busuk..bayk taik..sampah merata…tong smph tak gunakan..pernah aku lihat..jijik bebeno..ish ish..orang atas baling sampah ke bwh..nak muntah…tk gi sklh agaknya..tk belajar civik..haha bongok

        1

        1
        • durian crepe says:

          Kau tu yg bodoh. Pegi baca blk apa aku tulis. Aku compare ngn org yg duduk teres la. Kau cerita pasal flat msia yg mmg tentu2 flat murah tu dh knp? Dah sebok sgt nk compare sebijik flat sana sama mcm 3 teres sini kan?Sekolah tak abis gedik nk komen apa org kata. Haha!!

          6

          0
        • Anonymous says:

          Yg bodoh bangang tu kau…yg kau comparekan sngt rmh teres dgn flat spore tu apa hal pulak..konon cantik sngtlah teres kau tu..busuk tetap busuk..tk terjaga pun aku tgk..dah tentu2 sini rmh flat kita cantik ala2 kondo..teres kau tu nama jer teres..tapi masuk jer bau busuk..kotor sana sini..bayk aku tgk..harap jer nama teres..ramai yg tak mampu beli pun..setinggan ajer tempat korang duduk..padanlah tu.

          1

          2
    • melati says:

      Ni saya ckp pada org Singapore….memang matawang Sing 3x dr Malaysia.., memang Flat lagi Mahal dr Malaysia..Tetapi Org2 Singapore Melayu makan ikat Perut sebab belanja Singapore 3x dr Malaysia..!!! Cuba tanya org2 Educated kt Malaysia naper tk keje kt London lagi mahal 5x dr Malaysia, Sebab belanja sana pun mahal..!!! org2 Malaysia yg keje kt Singapore sebab dkt Naik Moto jew..!! tanya mereka yg keje kt Singapore tapi tinggal kt Johore.. Gaji mereka sebulan belanja kt maner???.. lagi 1 kehidupan org Singapore memang merimas kan…Letak puntung Rokok kt Tepi cuma nk Betul kan Kasut & Tunduk sekejap tetiba Polis dtg Saman tk sempat nk terangkan apa2….dgn Sombong nya Polis tu kata ” BAYAR..”..& yg paling kelakar Org Melayu Singapore ni , bila Azan kuat sikit kena Marah….. mcm budak darjah 1….wakakakaakakakakaa

      1

      1
      • Anonymous says:

        Bukan macm budak darjah 1…macm budak universiti..nk tanya jugak ni..suka ke..kalau bell gereja memekak hari2 kt depan rmah kau?? Silap2 kau bakar gereja tu..bukan tk pernah terjadi pun..gereja yg punya sebesar2 salib kt malysia ada yg tunjuk oerasaan suruh turunkan..kerana gereja tu berada di laluan orangramai..bodoh ke apa?? ini baru salib yg tak berbunyi..belum lagi lagu2 gereja di laungkan..nasiblah kena bunuh padri2 tu kang..
        kita di spore harus berlaku adil terhadap semua bangsa dan agama. Seorang saja yg komplen terhadap mereka yg racist akan diambil tindakan..
        Tolonglah jgn menuduh..benda2 yg tkde..polis malaysia rasuah hari2..bagi anak bini makan..apakah betul??..cer cakap…sudahlah..contohnya..polis malaysia..mayat orang spore hendak dituntut warisnya…pun di minta rasuah dulu sblum dpt di lepaskan..SIAL betul..dasyatnya hingga begitu skali..mengucap panjang aku..dunia nk kiamat agaknya..nama ajer negeri islam..rakyat kebayaknnya haram jadah..tapi tak semua ya…tapi kebanyakannya

        0

        0
      • Anonymous says:

        melati pondan since when org Melayu S’pore makan ikat perut. Get your facts right pondan…….dasar nonok plastic melati pondan berbual world asal boleh hembus ajer……pondan komen komen bodoh dari mulut puaka ko langsung tak dihargai so please terjun dari KLCC cepat

        2

        0
  15. Anonymous says:

    Whatever it is vulgarity cannot be condone.
    Try lah show yr middle finger to spore police. Dorang mesti happy

    3

    0
  16. annedee says:

    fakta: cina singapore mmg teruk tapi melayu singapore mmng lagi best dari melayu malaysia

    4

    7
    • Anonymous says:

      Yes i agree…cina dorang pun baik jugak..tak semua..abih kt malaysia baik sngt ke orang2nya..gaduh ajer sesama sendiri..cukup2lah

      3

      0
  17. meleis says:

    laki aku pun selalu bagi middle finger kat hanat2 kat jalan di malaysia ni. dah bodoh sgt kena la middle finger. its ok lana. akak suka tgk kau bergayut kt tingkap kereta tu. comel ngat

    4

    1
    • Mak Becok says:

      Pi balik jilat taik kat jamban hanyir lu tu si penyamaq puaka Zionis DAPig oi! Nak ajaq org. Islam buat isyarat porno pula; bangsat lu & laki porno lu tu!

      0

      1
  18. Anonymous says:

    Hati dah buta hati ke…yg tunjuk isyarat lucah maknanya org tu baik ke…?? Setuju jerangkongpun lagi lawa dan laki badan je bosar…otak mcm takde.

    2

    1
    • Anonymous says:

      Best aku suka komen kau..aku yg nampk lana gi shopping baru2 ni kt spore..mak ooiii..kudud semacm…takut tgk..kesian pun kesian..takde protein dlm badan..

      0

      4
      • lol says:

        Ko ni dari post sblm ni dok komen ‘kudud’²… Jadah ape ‘kudud’ tu??? Udah2 laaaa kutuk fizikal si lana… Dia cmtu pun dpt gak mat saleh merembessss… Ko hado???

        2

        0
        • Anonymous says:

          Kudud tu kurus kedengkik..tak gi sklh ke

          1

          0
        • Anonymous says:

          Mat salleh nk yg gebu cantik bukan kurus ala2 jerangkong..silap2..laki dia cari lain..tulang jer..patah dua kang..

          0

          0
        • nak lana tak dapat says:

          Heheh ni ko kes beli ubat kuruih tapi tak kuruih2 …sapa kata mat salleh nak yg gebu..yg kuruih n eksotik tu pilihan mereka…lana ni kalau orang tgk mudah jatuh cinta..cantik…comel..eksotik

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ko heran ke mat salleh main volleyball tepi laut dikelilingi pompan2 porno?..ewww malunya ..

          0

          0
  19. doctora says:

    well, obviously la sporean yang upload tu slah tu .then rase takot cuak cuak kan..then post the vid kann…why not pegi je report…klau die claim die btol..bawak je la vid tu g balai polis then settle..if u r confident its not ur fault at all..so pity.. this is totally the same mcm kisah chinese yg ken penjara coz xnk kene saman tu yg halang penguatkuasa buat kerja…sendiri upload sendiri kene ….rasenye in msia cucuk2 ni bnde biase .x tau la spore cmne…then the sporean tu yg crash from behind even the alphard da msuk kepala die…klu ko x bagi ko honnnn je la beb…thats how to drive..hehe…in a conclusion bwak la berhemah ye both of u guys…

    5

    0
  20. Mak Becok says:

    Dasar si jantan porno – yg. lu buat isyarat lucah tu apahal? Itu nak dihalalkan?! Kalau aku, dah kasi tempeleng jantan porno ni kalau dia buat kat rakyat M’sia kita!

    Tembelang si jantan Amerika & si betina bangang ni dah pecah – bukan main tunjuk baik sebelum ni! Menjijikkan!

    1

    1
  21. Anonymous says:

    Bini dia sama ngan msians,kutuk sporeans.. tapi sipompan lana cari makan kat spore.. hadap sangat ngan duit sing$..yalah rm kan dah pathetic..tak malunya pompan..laki dia setakat main volleyball..dgn tak pakai baju & seluar sekerat dia..sporean pun tak heran ngan expertise dia..unless expert in education ke, IT ke,professor ke!

    Kat ig di, mak orang,pompan pakai tudung, semua maki2…no wonder lah msian only good at swearing..macam mana nak maju!!

    1

    5
    • latoya says:

      ko ni dah meroyan kat ig depa tak abis2 meroyan kat sini..dah dia main volleyball memang la pakai camtu..takkan nak pakai kurta..sian ko ni ek sorang singaporean mengidap sakit otak mengaku edukated..dah biolah dia nak carik rezki kat singapore ke ,malaysia ke papua ke yg ko meroyan napa..p;ease check ur mental prob..kan hakak dah speking

      3

      0
      • Anonymous says:

        Ni latoye, macam mana nak maju, swearing all d time..korang sesama korang pun asyik gaduh..papua dia tak heran..dia hadap sing$..tak suka spore, takyah lah datang sini..cakap tak serupa bikin..kalau aku malu lah

        1

        2
        • senjakala says:

          Aku ada terbaca Singapore negara maju dan kaya. Tetapi, adakah orang Melayu di sana merasakan diri mereka maju dan kaya? Dah masuk tahun 2017, sudah adakah orang Melayu dilantik sebagai Hakim Makhamah Tinggi di Singapore? Katanya setakat 1 peratus sahaja orang Melayu di Singapore memegang jawatan tinggi di dalam kerajaan. Ramai warga China dan India berhijrah ke Singapore memegang jawatan tinggi. Makin terpinggir lah orang Melayu Singapore dalam negara mereka sendiri.

          3

          0
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          tkpe.. asalkn ada kemudahan hidup sederhana hepi ..jawatan tingi tk penting..yg penting hormat menghormati antara satu sama lain tk kira bangsa dan agama hidup lebih harmoni

          0

          0
        • Anonymous says:

          Memang pun kau tak tahu hal dunia..tak baca berita rupanya..dok bwh tempurung..siapa kata orang melayu spore tk ada jawatan tinggi di spore..memang ada banyk..kau tu tahu apa? Berita pun tk baca..tk terpranjatlah kalau ku tu cetek pengetahuan..suka caci maki kami kt sini..padahal jealous..bukan aku tak tahu..kt malayisia byk melayu jawatan tinggi..tapi kebykannya tak guna..rasuah lebih..haprak..negara hurahara..komplen memanjang..barang mahallah..minyak naiklah.bla bla bla..bagus ke..sedarlah sikit.malu dgn bangsa lain..malu weii..

          1

          0
        • Anonymous says:

          Senjakala..melayu spore terpinggir?? ..haha sah2 jealous..kt sppre melayu pelajaran ditanggung 100 peratus oleh badan kerajaan..apa yg terpinggir nyer pulak.hidup aman damai macam anak manja..PM kita berulangkali berucap jgn perlekehkan bangsa minoriti…di spore sesiapa yg didapati racist akn dibuang negeri…aku teringat kisah sekor orang malaysia yg racist..menghina melayu spore..dia dok spore..tulis dlm FB ikut sedap molot..last2 kena uang negeri..balik kau maalyisa….berambus..padan muka..kita tk peram orang racist kt spore..go to hell ..out u go!!!

          1

          0
  22. termenyampah says:

    bukan setakat.main volleyball. laki lana ni volleyball coach kt singapura 2.

    yeker singapura tk heran n

    0

    0
    • Anonymous says:

      Patut lah ko bodoh..malingsial hari2 kerja gaduh je

      Laki pompan lana coach american/australian students je.. pasal sporeans tak heran expertise dia..

      Badan je besar,otak takde..dasar porno man

      0

      2
    • Anonymous says:

      Termenyampah..ko memang stupid kan?.. laki pompan tu coach to american/ australian students NOT sporeans

      Sporean tak heran expertise dia..
      Dasar lako porno

      0

      2
  23. termenyampah says:

    aii…yk habis leter aku masuk? ni sambungannyer lah:-
    ngan ahli sukan bagai? yg berlambak warga china ko beri jadik penduduk tetap wakil sukan negara ko apehal? maklumlah org singapura sibuk keja kilang.

    memang lah duit ko besau. tapi harga brg pun mahal. itu yg tiap2 minggu korang berhimpi himpit masuk JB. kalau boleh tangki.minyak itu terkrbih penuh ko nk isi. org singapura suka menempek!!

    6

    1
    • Anonymous says:

      Sapa yg tk nak barang murah..orang gila ajer yg tknak barang murah..otak sempit punya netizen..malingsi tut tut tut

      1

      0
    • Anonymous says:

      Kita beli pakai duit..bukannya free pun..nak kayakan negeri kau jugak yg dah kayap..kerajaan dan rakyt saling menghentam antara satu sma lain..cukup2lah oooi…kita yg mendengarnya pun naik jemu..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Haha..cheapskate punya mat salleh.. laki bini sibuk cari makan kat spore.
      Pagi2 masuk spore macam pelarian. Tak sedar diri
      Stupid nya kau?.spore mana ada kilang lagi ..

      0

      0
  24. Confuse says:

    Pemandu s’pore mmg mostly biadap. Tgk perangai bila masuk drive dlm malaysia. Now org jb pun trikut2 dh perangai biadap atas jln tu. Maaf ini kenyataan sbb aku slalu jmpa.

    5

    0
  25. huhuhu says:

    pemandu singapork mmg kurang ajar

    4

    0
    • Anonymous says:

      Eh eh ckp ikut sedap molot..menghina orang tu tak agak2..mulut orang malysia memang byk yg bau longkang..nama ajer negari islam satu hadat pun tkde..maki hamun orang dialh yg pandai..part majukan diri..majukan negara habuk pun takde..malulah..bahasa menunjukkan bangsa tahu tak.bingai..

      3

      1
  26. 99girl says:

    org mat saleh ni memang poyo nk mampus dh la dtg negara msia pastu nk tunjuk bagos plak tu piraah!

    2

    0
  27. 99girl says:

    Huh org jenis cam ni pon ade ekk??

    0

    0
  28. Anonymous says:

    cina singapore kalo dah msuk msia mesti bwk kete kurang ajar. bukan tipu pengalaman sendiri dah byk kali, maklum lah xbole bwk laju kt singapore tanah sekangkang kera kan, tu yg msuk msia bwk kete mcm baru keluar kandang babi meluncur sukahati bwk ke kanan kiri. bila di tegur berlagak dtg dari negara gaji tinggi, sume serba tinggi padahal terdesak cari msia jgk nk merasa jjlnraya msia, asal musim cuti jer cari penginapan kt msia jgk yg saiz bilik nyer lebih luas dr saiz bilik umah flat kt singapore. dah hidup rupa gitu pon nk berlagak lagik tak bole di tegur.

    2

    0
    • Anonymous says:

      Hahaha padan muka melyu malysia bodoh..dorang tk kurang hajar..kau yg terasa..hati penuh perasaan benci dan cemburu..so menjijikkan.lah kau ni..menghina orang no 1..taik melekat kt kain tu gi cuci

      0

      1
    • Anonymous says:

      Sesangatlah bodohnyer kau..yg kau sibuk promote melawat malysia.suruh pelancong.dtg ke malaysia..buat iklan bagai..nak bagi spa dtg..monyet? Lembu? Kambing?..kita rakyat sg yg dtg beramai2 nak memajukan ekonomi kau tu.patut kau bersyukur..bukan marah2..kami nk bagi kaya negeri kau tu..tk ke bahlol..

      2

      1
      • Yosh says:

        Gigihnye ko masuk channel gossip msia nak berbual world pasal spore.takde org peduli la dgn korang boyan daun.takyah la nak berbual step mane punya matrep movers.eh hallo,baik ko blah masuk suria channel sane.takyah la semak sini.takde org yg peduli ngan ko melayu spore.
        Cuti skolah semak masuk msia.rumah berjuta2 ko jual pastu beli umah kat jb.takyah auta sgt la.melayu spore kalo tak keja movers,keja delivery guy.kalo tak cleaners shopping mall..

        0

        0
      • Yosh says:

        Takyah nak world sgt kalo setakat rumah flat tapi share 10 org.nape,ko duduk l room flat kepe?tido kat hall eh.sbb tuh busuk hati sgt.takyah la gigih sgt nak berbual pasal negara ko tuh.org ko pemalas nak mampos,sbb tu ramai org luar keja spore!kalo setakat nak jadi gangster gosip mcm matrep ite bwak pisau roti tuh,baik lu balik bai!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kau asal mana?? Hutan rimba belah malaysia mana? tak bertamadun sngtlah kau ni..ilmu pengetahuan cetek..orang spore masuk blog gossip artis malaysia..suka hati akulah. patutnya kau bangga bukan marah2…memang sempit pemikiran…..orang spore kalau kerja delivery pun..itu semua part time ajer..ramai pelajar yg berjaya..kau apa tahu? Kt malaysia kerja kuli batak pun melayu..bayk2 juga pengemis jalanan..busuk..kalau menjawat jawaran tinggi pun perut penuh duit rasuah..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Hahaha sah sah kau baca gosip orang spore…apasal menyemak baca gossip kita jugak..yg berkerja kt mall tu semua..tu semua jgn kau salah sangka..kebyakannya orang kau jugak..orang malaysia..bodoh!!!..hahaha menyemak dtg spore dah tua2 nk mampus pun masih merangkak dtg cari kerja kt spore..tk berterimakasih pulak tu..puiiih

          0

          0
  29. Mak Becok says:

    Kalau pemandu lain salah pun, apahal si jantan porno buat isyarat lucah tu?! Itu nak dihalalkan?! Kalau aku, dah kasi tempeleng jantan porno ni kalau dia buat kat rakyat M’sia kita!

    Tembelang si jantan Amerika & si betina bangang ni dah pecah – bukan main tunjuk baik sebelum ni! Menjijikkan!

    0

    0