Written by serenity | February 28th, 2012

Suami pelakon Nadia Mustafar yang juga penerbit filem, Hazil Izham Ismail, 38, patah tulang pipi kanan dan terseliuh bahu kiri dibelasah 20 lelaki tidak dikenali yang bersenjatakan botol kaca dan kayu di sebuah pusat hiburan di Jalan Sultan Ismail, pukul 5.30 pagi kelmarin.

Harian Metro melaporkan, kumpulan lelaki itu dipercayai petugas keselamatan premis berkenaan kerana terdapat perselisihan faham dengan Hazil mengenai zon larangan merokok.

Dalam kejadian itu, Hazil berkata dia baru tiba di premis berkenaan untuk menemui empat krew penerbitannya bagi membincangkan urusan penggambaran. Mereka kemudiannya didatangi kumpulan terbabit yang tidak puas hati apabila seorang daripada krew penerbitannya merokok di kawasan larangan sebelum pertengkaran berlaku.

Saya pada mulanya cuba meleraikan mereka dan mengajak mereka berbincang. Namun, seorang daripada lelaki itu memukul belakang saya menggunakan botol manakala rakan-rakannya pula memukul krew saya yang lain.

Lelaki itu sekali lagi menghentak kepala saya menggunakan botol biarpun saya cuba menenangkannya.

Tambahnya, dia tidak tahu motif dipukul sebaliknya menyerahkan kepada polis untuk menyiasat setelah membuat laporan di Balai Polis Dang Wangi.

Hazil dikatakan juga  perlu melakukan pemeriksaan lanjut di kepalanya. Macam-macam ceritanya. Sampai macam tu sekali dipukul kerana rokok, seriau membaca penerangan Hazil. Dia kini dirawat di sebuah hospital pakar di Bangsar.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

79 responses to Suami Nadia Mustafar Patah Tulang Pipi Kanan, Terseliuh Bahu Kiri Dipukul Di Pusat Hiburan

  1. Fahmi Ismail says:

    Mesyuarat apa buat dekat pusat hiburan?? Apa punya tuuurrrr…semoga kita semua medapat hidayah daripada Allah S.W.T

    0

    0
    • kecoh siak says:

      kepada hazil, sila tukar tempat meeting anda. ada hikmah benda ni terjadi. Y U NO lepak at mamak 24jam haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa? -.-” pfft.

      0

      0
    • sang says:

      yelaa..cover line baik punya bro! dh kena belasah bru la cipta alasan mesyuarat..kol 5 pg bro! meeting sambil cuci mata..

      0

      0
    • Kakiwayang says:

      kesian dia…tp apepun betul gak…Y U NO meeting at mamak 24 jam or hotel or bilik mesyuarat ke ape….

      0

      0
      • KK vogue says:

        eh korg nieh…..die penerbit n pengarah…mane nak tau ade scene kt area situ..so dorg g tgk2 situasi sume… x baik ckp mcm2…

        0

        0
      • Kakiwayang says:

        yup, betul jugak tu…secara bersangka baiknya, maybe dia nak lihat2 tempat pengambaran kan…lgpun crew dia yang wat hal n dia baru sampai katanye…. so, nak tau gak yang hisap rokok tu kena pukul lebih ke ape…

        0

        0
    • Bouncer Part-time says:

      Tau le org bz buat filem tak tentu masa, tapi alasan nak bincang sal urusan keje kat tempat dom dam domm dang bingit berdesing pe hal?? Logik ke?? Pe lah sgt leh bincang pun…kalau jerit2 pun org tak dengar, ni kan pulak nak bincang2. Lawak alasan ni…pada hal kedai mamak bersepah kat hujung jalan tu..time 5.30am, kan lebih elok lepak kat masjid terus, lepas tu solat Subuh terus..mesti keje yg dibincangkan tu lebih kemas dan berjalan lancar..KALAU TUL BINCANG SAL KEJE LAH KAN??! Dah lah ko org yg salah hisap rokok pd zon non-smoking, lagak hero lak tempat org. Beringatlah, hero2 ni hayalan dalam filem je, realitinye ko ingat ko kuat mesti de org yg lebih kuat dan hebat kat luar tu. Harap2 lu insaf lepas ni…bini dah kalah dlm mahkamah kena bayar pampasan, laki lak kena kibai sal hal rokok je..hahahaha. Elok lah berhenti je merokok..aman sikit dunia ni!!!

      0

      0
    • Uncle Hazil ini merupakan uncle saya punya kawan. Memang kenal lah dia. Dan dia ke sana untuk membincangkan scene drama yang akan diterbitkan(tak mahu bagitahu sebab takde suspens lah kan). Aku tidaklah menyebelahi dia sangat tapi janganlah cakap dia ke sana nak party ke apa. Tapi ini memang sebab dia nak shooting kat sana. Nanti saya cakap dengan uncle saya suruh cakap dengan dia supaya dia tak ke sana lagi eh. BTW, dah melawat dia dah. Kesian.

      0

      0
    • mamam says:

      Jln Sultan Ismail?? Musti dia ni pergi ke kelab GAY… pastu gay2 sana sound nk “main”, dia x nak, tu yg kena pukol hahaha…. bodoh betol…

      0

      0
      • Cik Ketom says:

        Agak musykil… rasanya kalau kat dalam pusat hiburan ni kat mana ceruk pun mmg asap rokok berkepul2, rasanya ada isu lain yang buatkan diaorang kena hempuk. Petugas keselamatan takkan sewenang2nya nak tibai orang tak tentu hala. Buat rosak bisnes diaorang je nanti beb…

        0

        0
  2. desktop says:

    takda tempat lain ke nak jumpa? takde waktu lain ke nak bincang?

    0

    0
  3. Tahniah pd Asmawi Atan & Ekin (sape Asmawi Atan??) says:

    uuuhh !! naseb aku xde kt situ,kalo ade kompom aku tgk je,,he3..ape2 pon,takziah..

    0

    0
  4. sally says:

    mesuarat 5.30 pg..kat pusat hiburan..nak miting cemane ekk tempat yg bising2 cam gitu..miting kat opis la lg selamat…tak pasal2 dah kene pukul..

    0

    0
  5. Ubi says:

    Bincang hal penggambaran di pusat hiburan. Tak bising ke?

    0

    0
  6. Insan says:

    itu lah padahnya .. dekati lagi tempat2 yg di larang Allah.. haiihh.. sigh~

    0

    0
  7. haha says:

    “meeting” lah sngat pukol 5 pg.. hamekow!

    0

    0
  8. akak says:

    kerana rokok badan binasa..

    0

    0
  9. ko igt ko boleh tipu org ke?meeting ape pepagi cmtu? bouncer2 tu xkan pukul org sesuka hati kalu kau tak kurang hajar dlu la brother. ne mesti mabuk tak ingat pastu mulut celupar nk mmpos pastu ugut2 nk blasah org coz ko pkir ko ramai. sesuai ko dgn bini kau tu. mulut celupar

    0

    0
    • aku bukan baik says:

      astaghfirullahal’azim. tak baik fitnah orang mabuk kalau kau tak tengok ngan mata kepala sendiri. lantak die la nak celupar ke hape. kau toksah lah nak timbulkan soal mabuk tu.

      0

      0
      • Waklu says:

        Meeting sangat dalam club! Orang lain pun meeting gak… Crew2 yang terlibat dalam pergaduhan nie bukan sekali dua buat hal dalam club! Dekat Sultan Lounge pun nak bergaduh pasal perempuan, dekat Seduction lagi! cuma kali nie nasib tak baik kena ligan beramai-ramai hahaha! Lagi2 yang botak kekonon ‘right hand man’ sorang artis tu… piiirah. Dan memang confirm diorang mabuk pasal dekat table diorang ade 2-3 botol arak termasuk sebotol lagi yang baru diorang order.. tapi last2 botol tu hinggap atas kepala.. Nasib baik Rebecca Al Islam balik awal malam tu.. dia ada sekali sblm kejadian tu berlaku.

        0

        0
  10. Mama CoCoy says:

    Bodoh dah tau tak bole hisap rokok…yg pi hisap jugak apahal…memang patut kena belasah pun…..tak tau ikut undang2….banyak manusia bodoh

    0

    0
  11. mammy M says:

    meeting apa jam 5.30 pagi di pusat hiburan?kalau nak meeting pun time tu jugak apa kata pegi saja kat masjid?lebih tenang suasana baru boleh fokus.then boleh terus solat subuh jemaah kat situ.gerenti takdak kena pukul2 ke belasah ke sebab Nabi kita ada pesan : “Barangsiapa yang menunaikan solat subuh berjemaah maka dia berada dalam lindungan Allah”
    :peace:

    0

    0
  12. mammy M says:

    ishh ishh

    0

    0
  13. nuraizat says:

    lepak kt mamakk sudeyh!! pekena teh tarikk dr pekena kencing syaitann! haparaa pnyer pengarah.. kunon wat kt club high class lettew, filem mcm harem gak! take this as a lesson, use another better place la after this..

    0

    0
  14. rianda says:

    LOL! padan la muka. sape suruh pegi tempat2 camtu. polis pon malas nak layan. Allah kata jgn , pergi buat gak. baru kene blasah dgn org, blom lagi malaikat yg blasah. ye dop?

    0

    0
  15. Kak Limah says:

    Moral of the story.. kalau dah tempat larangan merokok tu.. sendiri mau ingat lah.. apa lagi nak bincang2.. keluar jer.. habis cerita

    0

    0
  16. sitipah says:

    jap2 aku confius..5.30 pagi???meeting??kat pusat hiburan??????ada sesuatu yg tak kena di sini…ohhh okay…sila bersangka baik!!! ;p

    0

    0
  17. dang anum says:

    mustahil disebab rokok kene belasah teruk beb..mesti ada hal lain.. sendiri mahu ingat..pandai cover line

    0

    0
    • marion kaunter says:

      btul2 x dpt ayam kfc pun panggil org cibai kan dh kene tumbuk padan muka pstu nk slhkan org pulak hellooooooooo

      0

      0
  18. elv says:

    itu la..bkn nak kata apa, kdg2 org yg merokok ni x menghormati larangan zon merokok. hasilnya sampai org lain yg kena belasah. amekaww …

    0

    0
  19. lynn says:

    Sebenarnya aku nk tulis ape yg korang2 tulis…korang dh tulis jadi tk payahlah aku tulis..moral : duk umah lagi bgs..

    0

    0
    • darsuci says:

      ahhaa..sama la ngan aku. nak tulis tp ramai dah tulis ape aku nak tulis. so aku tukang like n dislike je la hihi =D

      0

      0
  20. HoneyDQ says:

    betul lah kata pepatah.. “Malang tak berbau”… perkara dah jadi.. redha aje lah.. tapi jadikan lah tauladan.. kalo nak meeting ke, nak berbincang ke, nak berurusan hal-hal keja ke… biar lah di tempat yg sesuai dan tempat yg lebih baik.. bukan di club-club mlm atau di tempat-tempat yg mendatangkan dosa… fikir-fikirkan lah..

    0

    0
  21. red rose says:

    5:30am lom blk umah ker……==’

    0

    0
  22. licca says:

    Klu kes gini takda sapa yg backup u….nmpak sgt you bkan p meeting…org bodoh je meeting d tmpat mcm tu…mcm you bodoh bahalol

    0

    0
  23. ahkak puaka says:

    IKUTKAN BODY SI HAZIL NI BLH KOT LWN DIORG. TP LAU DAH SMPI 20ORG MEMG XLEH LWN LA. HUKHUK!

    0

    0
  24. anino says:

    sekejap.. 530 pagi pusat hiburan boleh beroperasi lagi ke? pelik

    0

    0
    • homo sapien says:

      ya kan? slalu jam 2.30pm dah off dah..pusat hiburan ape ke sampai ke jam tu? hmm..slalu dgr engineer offshore2 buat meeting kat pub.. betul2 meeting time lagu slow.. crita hal next projek n confirm projek kat sana trs… pelik tp benar

      0

      0
      • miss sibuk says:

        a’ah engineer mg rmai meeting kt club + karoke..
        aku ckp bdasarkan pngalaman..sorry to say mg cm gampang..teguk arak lyn 10 gro bru dpt idea nak shut down. tie in,open valve size bpe..kejadah btol..nyampah aku..alasan bodoh

        0

        0
  25. ck slmh says:

    ah, cover line sume ni.
    dunia retis ginilah gamaknye.
    next!

    0

    0
  26. Joe says:

    kantoi sudah!!!

    0

    0
  27. Idir says:

    nothing good ever happens after 11 pm.

    (#bwahaha)

    0

    0
  28. LOL-er says:

    5.30… most or should I say ALL pusat hiburan kat Jln Sultan Ismail, dah tutup. Tinggal yang melepak2 kat luar permis saja. Krew2 lepak situ, dia jumpa kat situ, apa yang teruknya? I was in production line before. Selalu pun jumpa orang2 produksi tak menentu tempat tak menentu masa malahan tak menentu rupa! Jangan buruk sangka sangat… Maybe masa tu dia baru habis shooting tempat lain, sebelum balik rumah singgah jumpa bebudak krew dia utk briefing benda esok lusa? Jangan menghakimi kalau kita tiada di sana. Satu jari tunjuk orang, 3 jari tunjuk kita balik :)

    0

    0
  29. MIRZA says:

    Banyaknya pengulas…betol kata LOL-er cuba bersangka baik bukannya susah pon..huhuhuuh

    0

    0
    • LOL-er says:

      Susah kalau dah rasa diri tu hebat, baik sangat… sampai apa orang lain buat pun cepat nak jump into conclusion walhal bukan diri tu ada ditempat kejadian. Ni namanya “sendiri tanya, sendiri jawab” maka dapatlah jawapan dan ulasan ala2 orang yang ada telepati utk kembali ke tempat kejadian.. huhuhuh!

      0

      0
  30. nini says:

    agak.. pergi pun tempat haram…. padah le dapat huhu~

    0

    0
    • NapeKaw says:

      Eh eh.. 5.30am semua permis hiburan di Malaysia ni dah tutup lah… Kalau kat Bangsar tu lagilah, kol 2am dah kena shut the door. Jumpa kat luar tu kira tempat haram ke? Apa radius dari sebuah kompaun haram untuk menjadikan ianya halal? 500meter? 2km? 10km? Sesuka hati!

      0

      0
      • nini says:

        Nape touching sgt en. NapeKaw ni…. Awak kne blasah jugak ke? Huhuhu…. Oooo pukul 2 dh kne shut down eh…. Awak slalu pegi eh…. Erm xpe xpe…. Sy phm sy phm hahaha….. :D

        0

        0
  31. Ramai betul yg jump into conclusion trus tanpa fikir kan. asal bca jer kene pukul kat pusat hiburan smua kata dia ni kononnye tgh dok huyung hayang teguk arak or berseronok kt situ. x baca ke jam 5.30 pg die kene pukul. 5.30 semua premis dh tutup dh oiii… bersangka baik sudah. maybe die pegi tgk lokasi ngn crew n bincang scene yg nk shoot kt situ nnt. haihhhh… biar polis jer setel sudah.

    0

    0
    • LOL-er says:

      Ramai nak tunjuk alim. Tu lah masalahnya. Tak fikir logik terus. Lainlah kalau 5.30am tu masih berdentamdentum…

      0

      0
  32. n o n a m a n i s :) says:

    mcm dah x de tmpt lain nk meeting lak kn. =.=’

    0

    0
    • NapeKaw says:

      sker dier ah! ko napew? paper pown tulih “Di Sebuah” bukan “Di Dalam” pusat hiburan. 5.30am dah tutup perrr. Ko ner taw dier otw balik rmh then singgah situ jumpe krew dier kew? Ko ner taw tah2 dier otw nak pi masjid persekutuan jam gitew awal kew tp singgah dulu jumpa krew dier kew? Org cam kaw ni suker sgt judge org bila bace statement ada pusat hiburan/kelab malam kannnn?

      0

      0
  33. mixgirl says:

    satu jer aku x phm…bz sgt ke org seni & org blkg tabir nie….
    meeting smpai x kira time n tempat…dh masuk waktu subuh pn duk meeting bagai…kt pusat hiburan lak tue…x bising ke dgn suasana yg dh tentu mbingitkan telinga…blh dgt ke member tu ckp apa time meeting…;)
    mgkin psl x dgrlah tue smpai kena bedal…hahah…. so kes nie d harapkn dpt bg pgajaran kt depa yg lain lak lain kali nk meeting buat btl2 kat opis yea….xde org nk bedal kau klau duk sampai dinihari….

    0

    0
  34. Triple_j says:

    insya allah kalau pi masjid 5.30pagi utk bersedia nak solat subuh, dan tak hisap rokok yg membahayakan kesihatan, insya allah takkan terjadi patah riuk dipukul sebegini.

    0

    0
  35. mek nab says:

    ambik iktibar semua ye….dah kol 5.30 pagi tu trus balik rumah laa…siap sedia utk solat subuh ….sempat lagi klau ko nk buat tahajjud ke solat witir ke…ini tidak…meeting tak habis2…cuba fikir pasal bekalan utk akhirat sama….haih dunia…duniawi…

    0

    0
  36. sentap jer.. says:

    alahai..mcm dh xde tmpat lain nk bincang…punye byk tempt,c2 jgk yg dituju…bincgla kt mcd ke,kfc ke,mamak ke..24jam ape..

    0

    0
  37. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    lain kali kalau nk jumpa krew ke ape ke nk miting ke miting je kt masjid cmfirm tkda ape2 yg berlaku….

    0

    0
  38. marc says:

    meeting kul 5 pagi?? kaw2 gila dunia

    0

    0
  39. muiz says:

    Bersyukur lah kerna Allah masih beri nyawa pada anda. Harap anda segera bertaubat.

    0

    0
  40. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    budak yg pukol laki nye nadia ni tkda BODEK pengecot macm sial macm jantan keberet !!!!! ada 20 orang pukol orang hanye di sebab kn rokok hahahahahahahahahaha kelakar betol lah …rokok hahahahahahahahahahaha….kalau pasal duit berjuta2 yg nk di rebot kn ada makna la jugak ! ni pasal rokok buat malu mak bapak je !!

    0

    0
  41. abe tak jongos says:

    kena belasah sebab rokok? puiiii!!

    0

    0
  42. mael lambong says:

    punca semua ni adalah HARIAN METRO! selalu sangat dah bukak kisah orang kena pukul tanpa sebab..murid kena pukul ustazah kelantan pasal alasan tak munasabah..budak perempuan kena belasah 14 orang hanya pasal senyum..bodoh punya paper

    0

    0
  43. sudin says:

    kan da kata merokok bhayakan kesihatan….ish2…1 ag tmpat meting pon g plih tmpat cmtuh…kul 5.30pg lak tuh….ish2…

    0

    0
  44. minah says:

    padam muka.. kol 5.30 pagi meeting kat pub..yahuuuu kantoi…alasan paling bodoh yg pernah aku dengar..

    0

    0
  45. zidane says:

    wooi bro..nampak sangat ko kaki pub..banyak lagi ler tempat lain yg boleh buat meeting..kantoi

    0

    0
  46. leeloolaa says:

    smlm mcm dgr ezad mikael kat radio…..salah dgr kot aku. dgr sambil drive mcm gini ler gayanya

    0

    0
  47. Miss tak Perfect says:

    Sebab itu lebih elok jauhkan diri dari tempat2 sedemikian rupa…. Kita x tau sebab apa kita tiba2 dipukul kerana org mabuk pun x sedar apa dorg tengah buat.,… Sekian

    0

    0
  48. bulan says:

    bersangka baik selalu :)

    0

    0