Written by AbangNara | June 20th, 2013

Seperti apa yang kami laporkan pagi ini, pertunangan Shah Jaszle dan Redzwani Puteri telah pun terputus akibat kes khalwat. Mereka dikatakan telah putus tunang sejak 10 hari yang lalu. Keputusan tersebut diambil selepas keluarga Redzwani Puteri membaca keterangan Shah Jaszle kepada JAIS.

shah jaszle

Namun begitu, sebentar tadi, menerusi akaun Twitter masing-masing, Shah Jaszle dan Redzwani mengeluarkan tulisan yang seolah-olah yang hubungan mereka masih berjalan seperti biasa. Ini agak mengelirukan sekaligus menimbulkan persoalan. Adakah benar mereka sudah putus tunang atau informasi yang diterima tidak tepat? Status Twitter tersebut telah dikeluarkan oleh Puteri sendiri.
shah jaszle putus tunang
Kemudiannya dibalas oleh Shah Jaszle:-
shah jaszle putus tunang
Nampaknya masih ada “my love” di situ. Adakah hubungan mereka masih kekal sebagai tunang? Ada yang berpendapat Redzwani Puteri, bekas tunang Shahz seorang yang kuat kerana masih ingin meneruskan perhubungan dengan Shahz, dan ada yang menganggap beliau seorang yang lemah atas alasan yang sama.

Redzwani juga telah tweet yang dia dan Shahz masih bersama dan meminta orang ramai berhenti memperkatakan mengenai mereka berdua. Tweet tersebut telah dipadam oleh Redzwani namun sudah pasti tweet yang kontroversial akan di retweet oleh pengguna-pengguna Twitter yang lain.

Apa yang dapat dipastikan ialah ini ialah kehendak Redzwani walaupun pertunangannya dengan Shah Jaszle dikatakan telahpun diputuskan oleh keluarganya.

Adakah Redzwani sedang berada dalam fasa penafian kepada realiti akibat tekanan dan keresahannya? Apa pun dinasihatkan agar Redzwani berdoa banyak-banyak kepada tuhan sebelum membuat sebarang keputusan.

Semakin pelik dan menghairankan. Sama-samalah kita nantikan perkembangan selanjutnya.

bestbuyworld

P.S: Kalau dapat beli semua barang keperluan seperti minyak wangi, kosmetik dan beg dengan murah kan best? Jangan risau sebab BestBuyWorld Malaysia menjamin harga barangan mereka adalah yang terendah. LIKE Facebook Best Buy World Malaysia sekarang atau layari www.my.bestbuy-world.com untuk alaminya sendiri.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

95 responses to Status Pertunangan Shah Jaszle & Redzwani Puteri Jadi Persoalan

  1. Pemburu 1st says:

    Ada sape2 berani komen 1st?

    0

    0
    • Anonymous says:

      hahahaahahahahaaa….sengal la ko..
      xade dah..sbb ko manjang jage..tkut la dorang yg giler 1st ni..
      t nk ramdhan sape yg suke 1st tuh boleh la duk saf ptame..heheee
      aku pun suke duk saf ptame..tp apekandaya m.cik2 lbh pantas dari aku..huhuhu

      0

      0
      • amoi says:

        KESIAN pasangan tunang ni…hahaha..itu je yg ptt aku kate :)

        0

        0
        • PADAN MUKA KOME SEMUA says:

          POMPUAN2 YG GILER KAN MAMAT PSIKO NI SEMUA BODOH MCM LEMBUUUU….BOOOOOO!!!! PUUUIIIIKKKKKKK..!!!

          0

          0
        • gulahati (GULAHATI SEBENAR)!!! says:

          JOHOR DILANDA JEREBU YANG AMAT TERUK YE KENGKAWAN. MATA KITE NI DAH SAKIT SGT NI.. OH MY GOD…………….

          MARILAH BERHENTI SEJENAK DAN MENDOAKAN KESEJAHTERAAN PENDUDUK2 JOHOR..

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Apa yang ada pada SJ ni sampai semua dok berebut ni??? soleh kah? kaya kah? baik kah? tak kottt…tp lepas baca latest entry baru tau SJ ni saiko gilaa…guna account org utk hack utk tunjuk dia baik..gila2~

          0

          0
    • didie @ says:

      SIBOK JE NAK TAHU HAL ORANG BLOGGER2 DAN WARTAWAN2 NI SEMUA

      0

      0
    • Anonymous says:

      ade2….first….! kuikui

      0

      0
      • gulahati (GULAHATI SEBENAR)!!! says:

        JOHOR DILANDA JEREBU YANG AMAT TERUK YE KENGKAWAN. MATA KITE NI DAH SAKIT SGT NI.. OH MY GOD…………….

        MARILAH BERHENTI SEJENAK DAN MENDOAKAN KESEJAHTERAAN PENDUDUK2 JOHOR..

        0

        0
    • kakak neelofa says:

      Redzwani putri =====> TWITTER SAYA KENA HACKED!!!

      haktuihhhh!!!

      0

      0
    • ayam jepun says:

      ” MINYAK DAGU

      0

      0
    • sn says:

      haahahaha.. comel je hang nie.. garang betoi..!!!

      0

      0
    • nuryn says:

      adekah ko seorang penganggur yg hanya dok dpn komputer tggu gosip artis w/out do anything?pathetic enough

      0

      0
    • Anonymous says:

      1st!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
  2. tupai berjanggut says:

    terimalah qada’ dan qadar..

    0

    0
  3. manisluarcantik says:

    bodOh la kalo nak stiLL setia kt shahjazli nih.. da la serang psgn kahwat kt bgsar nun.. lg mau still Love2 la sgt org cegini.. puiiiii…

    0

    0
    • sayang says:

      dah kemaruk cinta mmg camtu..taik pun bau wangi.. nak buat camner dah dia nak jgk si SJ tu walaupun si SJ tu dah tipu dan bodohkan dia.. tengok dalam melodi pun si puteri ni pun nampak mcm eksyen je..pastu twitter suruh leave us alone tu pun gaya2 eksyen jugak.. org punya lah kesian kan dia, camtu dia kasi twit.. lantak kau lah puteri, yg kene tipu tu kau, dah kawen nati yg susah dan makan hati kau juga bukannye org lain.. patut kasi je si SJ tu nikah dgn pasangan khalwat dia tu, takyah nk rebut batang busuk tu.. si farah tu maybe sbb dah kemaruk cinta jgk dan percaya janji manis SJ tu yg terlebur sama..dah tahu tunangan org nak jgk berskandal sampai kene tangkap, kene tangkap lak dgn buaya, nasib badan le farah oii.. pape pun sian lah org tua korang yg pikir masalah anak2..

      0

      0
  4. mlm yg sepi pak mat jual topi says:

    mcm2 la korang ni..puiihhh..bikin semak je..booooo

    0

    0
  5. Gincu says:

    Propa sangat deme ni! Hazab mak, dik non!

    0

    0
  6. schashaaa says:

    pulak dah?mane satu btl ni? hmmm..

    0

    0
  7. wawa says:

    sape wakil family redzwani ni???? haaaaa!!!!! takkan tuan punya diri tak taw diri dah putus tunang? ke xleh terima kenyataan lg… haihhh sedihhh…

    0

    0
  8. lantak korg lah….

    0

    0
  9. senah says:

    alaaaa tu shaz yg suruh nara…sbb si shaz ni mmg nak gunakan puteri utk cover nama dia… mmg diaorg dah putus …i kawan dgn one of her puteri punya family member…mmg betul parents dia dah pulang cincin tanda putus tunang…shaz sekarang panic nama dia dah busuk mcm tu…i tak salah kan puteri…mcm mana nak buang perasaan sayang dlm sehari..give her time..

    0

    0
  10. truji says:

    mak bapak putri x sanggup terima n jadikan menantu mcm tu ..tapi maybe putri masih boleh terima dek sayang bangat ..hehehe.. tu jadi lagu ni kot…

    0

    0
  11. Mak Jemah says:

    desperate sgt pmpn nih nak berlakikan artis..ko blaja tgi2 tp bodoh jugak..aduhhhhhhhh

    0

    0
  12. MYAEIA SPENDER MERAH says:

    nth ape nk direbutkn ngn jntan useless ni pon tk tw…
    kebal naw si wani ni……mcm tk jntas lain….

    0

    0
  13. datuk's secret lover says:

    so pathetic..once a liar, always a liar.

    0

    0
  14. Missy says:

    I totally sokong diorg ni.. memang bila nak kawin ni dugaan memang byk lagi2 bila laki tu ada semuanya.. Bersepah perempuan mcm farah tu and i sendiri pun pernah terkena, ckp belit dan sanggup buat ape saja untuk puaskan hati sendiri bila pasangan tu tak goyah. Bila orang dah baik dan mesra ngn dia tu, jgn la perasan lebih pulak. Memang semua orang buat silap tp tak perlu buat story yang xda utk puaskan hati sendiri. Perempuan memang tak akan percaya perempuan so guys please behave yea lagi2 bila nak kahwin ni.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    hahahhahahahhahahhahaaahhahaaa
    iniiiiiiiiiiiii semuaaa poyoooooozzzzzz….
    haiiiiiii entry hr saje pasal SJ….kang dtg tweet c sedare redzwani lak…
    haaaaa ke SJ bukak acc tweter redzwani (taraaa setan hasut>>jdilah pk bukan2 )heheeee

    0

    0
  16. pinkme says:

    Bersangka baik-baik sajaha dan doakan yang terbaik buat mereka… insyaallah …
    semoga percintaan mereka hingga dijinjang pelamin… amin…

    0

    0
  17. awan hitam says:

    kalau putus pun aku confirm bukannya sj tu nak kat pompuan murahan tu.. wat malu dik non..ko dok meroyan masuk melodi..masuk berita..eehhhh..aku tak faham tul.. ko ingat dia nak ko ke?..padan muka sape suruh tak jaga diri..dah tau tunang org sendiri mau ingat la.. aku tak sabar nak tengok muka pompuan ni..takut tiba2 sangkut dgn sedara mara aku mmg aku phuiiiikan.. bodohhhhh!!!!!!!!…

    0

    0
    • BUKANBUKAN says:

      farah ni bukan nak sangat si SJ.. stakat cakap belitbelit gitu.. dia nak bg pengajaran je ke SJ.. biar padan muka. suke hati nak mainkan perempuan. sekarang dah temu buku dgn ruas, hameekk kau.. bagos jugak si farah ni wlpon dia memalukan dirisendiri.. pengajaran pengajarann

      0

      0
    • enw says:

      hak elahhhh,dah kau nie kenape awan hitam? hati kau pun hitam busuk!!!! puiiii 1000x utk kauuu!!!!

      0

      0
  18. miss s says:

    dugaan mse pertunangan sangat banyak..harap bersabar dan mintak pertolongan drpdNYA

    0

    0
  19. nina simone says:

    Dr. Putri..u r given a very healthy brain..well functioned to make wise decisions…
    Petite and polite though…
    So please..dun ruin ur future…
    Lots of doctors out there..engineers maybe…
    You deserve some one better…
    Love is just blind…
    Put ur emotion aside..
    Then u’ll be on the right track…

    0

    0
  20. Anna says:

    I think everyone should just leave them alone to sort out their relationship problem without the interference of other party. They are a couple in love going through a rocky time so give them the space they need to work things out instead of others keep interfering. They are humans too, and we humans are not perfect. Stay strong Shah & Redzwani!

    0

    0
    • kembung says:

      Cakap omputih ni nampak sgt educated wpun nk beli sayur dgn nyonya atau masa order cendol ngan mamak y jual guna van kan?

      0

      0
  21. Anonymous says:

    klo kena kat btang hidung hang camne??

    0

    0
  22. senah glemer says:

    diorg putus ka..teruskan ka..aku tak kisah..tp aku kisah pompuan murahan ni.. ko baru sebulan kenal beb..biasanya kan..klu dah artis tu..kemana-mana pun semua berebut-rebut org nak..lagi la pompuan melayu ni..kebanyakannya gedikkkk, aku tak ckp semua ye..tp biasanya gedik dan mengada-ngada.. yg aku heran.. kenapa ko ni cepat sangat serah diri ko? aku dpt ko mmg aku kepuk kepala ko.. klu ko bermaruah ko tak kan buat benda terkutuk.. ko tak kan senang2 buat bende yang tak senonoh.. mana parent ko? klu aku ada dlm rumah tu mmg aku sepak muka ko.. bila dah kena ko meroyan.. tolong pakai cawat besi pas ni..sebab ko ni mudah percaya..senang tido dgn mana2 lelaki.. bodohhhh!!!

    0

    0
  23. hati perempuan says:

    yg perempuan nie tak tau malu ke ?

    0

    0
  24. saya lalala.. says:

    sj ngn farah gaduhlaa puas2… nk pertahankn maruah masing2 yg korang sendiri calarkan… puas jgk org nasihat, ade yg caci maki, putri gi laa diam2 muhasabah diri.. lame2 cerita ni kelam… same mcm kes2 laen…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    betul..manuasia x lri dari membuat kesilapan..tetapi manusia boleh mambezakan baik atau buruk satu perbuatan itu sebelum melakukannya..terserah pada diri masing2..

    0

    0
  26. Aslan says:

    x habis2 lagi … ==”

    0

    0
  27. Anonymous says:

    SJ ni dh sisa2 pompuan tu n si redzwani nk lagi kt SJ…ishhhhh…geli la….

    0

    0
    • bukan sisa SJ says:

      geli aku sbb dah tau dia nie sisa2 anzalna, maria farida, miera liyana, neelofa & farrah salleh ! yg tak tau lg tu, tak tau la

      0

      0
  28. politik says:

    leave them alone guys. lebih baik ambil tau hal org dekat ngan kita drpd bzbody pasal diorang. nak emo2 sgt pon x guna. hahhaa.

    0

    0
  29. Inikali lahhh says:

    Okay,biarlah tunang dier sendiri yg buat keputusan. Yang org lain tuuuuu tak pyh lah nak mengarah suruh dia cari laki lain. Just bagi nasihat dah lah, biar dia sendiri yg nilai. Kalau dah dia nak sgt kat shah biar je lah. Kalau dia jadi kawen dgn shah pun, nak wat camner..dah ketentuanNYA. Tak gituuuuuu

    0

    0
  30. Inikali lahhh says:

    Miera liyana gak hati kering tinggalkan si shah,sebab shah ada betina lain

    0

    0
  31. bljr tak abess lg, dah mcm2 hal! says:

    Budak rezwani ni still bljr kg kan..blom pun jd doc.aku tgk tak ke mana jgk dia ni.tak seswai jd budak medic.biasa2 yg lps2, kalo cenggini gaya, kantoi separuh jln jer study.xde aura lgsg sbg bakal doktor.yer lah..msu.manakan sama dgn um ke, ukm ke.kuarga dah buat kptsan yg trbaik dah, putuskan ikatan.ehhh..dia plak yg gatai2 pi smbung blk.ni msti dia pun dah dpt mcm si farah dpt..sbb nmpak hadap beno dgn si sj kan..kan..kan..future doctor yg bakal meroyan tak lama lg..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku 10A1 spm aku x pilih masuk UK KE UM ke..AKU MASUK MSU MEDIK SKRG DA DOKTOR PO….TLG jgn nk kutuk IPTA/IPTS BACE ELOK2 APE NK CKP KT KO..X GUNA MASUK IPTA/IPTS TP KOS LELONG MCM BUSINESS LA MARKETING… BKN IPTA/IPTS YG TENTU KO BAGUS KE X TP DIRI SENDIRI…

      0

      0
      • unduk says:

        hihihi… tapi biasanya budak IPTS diorang punya english berabuks. sebab tu lagi senang dapat keje. communication skills diorang bagus. berani cakap kat depan. aku budak IPTA tapi yg aku tengok IPTS bagus kat situ la. KOMUNIKASI. sapa dah keje mesti tau sape yg lebih mahir bercakap akan lebih cepat naik pangkat. pandai buat kerja pun tapi kalau pasif susah org nak pandang.

        0

        0
      • anonymous says:

        statement campur caps lock langsung tak nampak mcm student medic. ada ke mcm ni?

        0

        0
        • Anonymous says:

          hehehee…..aku xambik medic tp ambik nursing je..now cont tuk ambik occupational health nursing(saje je aku nk celah)hihii..
          study dkt mn2 pn law diri sndiri xpndai nk bwk,xde jati diri out jgk kn..
          ade org cerdik pndai tp fmly xmampu nk hantar die stdy mn2 xleh kate die xpndai gak kan..
          ni lg confuse just nk tye je ade beza ke student medic ngn lain2 dr segi caps lock?sorry tye je..xmksud nk pertikaikn pn..
          xkire la korang study ape kt mn,keje ape jnji boleh membanggakan fmly korang n dpt beri kluarga hsil titik peluh yg halal..

          0

          0
      • kembung says:

        Hebat la ko. Org lain y dpt 10A1, siang mlm bdoa nk masuk ipta utk buat medik, sb nk jd doktor y bkualiti dan nk elakkan loan y mahal. Tp ko ni humble n baik hati sgt dgn x mohon IPTA dan bg laluan kt org lain. Terima kaseh yo. Nanti dh jd doktor jgn plak smpai masuk dark room yo.

        0

        0
    • politik says:

      lol… kesian. igt budak ukm bijak sgt ke. rating pon dh drop. haha

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yep, msu ims is the best in producing good doctors.

      0

      0
      • MSU hanya produce sampah says:

        come to hospital i work then..look for yrself..those MSU grads are bunch of idiots yet arrogant..i can write 20 pages of their incompetency and 20 pages of their rudeness and talent in missing in action whenever they want to..thats why we have circular of NO MORE msu h/man..tak larat layan budak2 budak baru nak hidup tapi berlagak tak tentu hala ok! sekadar describe tapi tak tahu nak buat apa, kejap2 message mintak dtg untuk buatkan untuk kau, bila kena tegur tersengih2 mcm kerang busuk, bila tak puas hati calarkan kereta MO lain, pakar dan Ketua Jab..amende??? hanya MSU grad aje yg buat mcm ni tau tak?

        0

        0
        • dya says:

          which hospital is that?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Allah!!!!pakat duk sembang hospital mn la…tmpt study mn bgus ke x la
          hadoiiiiiiiiiii…pokok pgkalnya diri masing2 la…ko bijak ko bgus wat keje dpt untung diri ko jgk..n dpt kredit kt tmpt study ko jgk..law ko wt keje xbgus dpt hosp bagus or tmpt study bgus pn tarak guna jugalah..hapeeee la…majukan diri dulu…ni tak duk ckap u tu xok u ni xok..ntah pape…

          0

          0
        • politik says:

          wah.. so berlagak. ni doctor ke ckp mcm ni. no humble at all.

          0

          0
    • nuryn says:

      org dengki ni biasanya nothing..if u hv something then u got no time to insult others…obviuosly.

      0

      0
  32. Anonymous says:

    Redzwani terlalu sygkan shah kot..

    0

    0
  33. azie says:

    sudah2 lh bertepuk tngn n brsorak sbb dorang ni dh putus…siapalh kita nk putuskn hubungan org..ckp RP bodohlah, SJ penipu lh..mcm lh korang kenal mereka ini in n out kn…masing2 ada fmly, biarlah dorang settle sndirik..yg kita nk sebok nasihat suruh putus, mengata mcm2 nape lh plk..dorang tu ada wat slh kt korang ker yg nk mendoakan dorang putus..haishhh
    skrg ni bila dorang stil together walaupn katanye cincin dh dipulangkan pn korang bising…biarlah mereka..hanya doarang yg kenal hati budi masing2..kita x tau pn..mybe cinta dorang sngt kuat..kita kene prcaya pd jodoh..ini dugaan bsr dorang…tp nmpak gaya mereka masih brsama..dr situ kita phm yg cinta mereka kuat..gv them time utk selesaikn prob mereka..kita jgn masuk campur..
    Kalau ada jodoh dorang kahwin..kalu x de jodoh x kahwen lh dorang..kita kene prcaya pd jodoh n terima seadanye..kalu RP blh terima SJ..sapa kita nk menidakkn..patutnye kita doa yg baik2 agar jodoh dorang pnjang n tabah hadapi masalah ni..bkn nye kita mndoakan yg x baik..sudah2 lh tu..biarlh mereka dan keluarga mereka..kita jaga keluarga kita..

    Juz my two cents…peace!

    0

    0
  34. siapa jer says:

    nak heran pe… shah jazle ni mmg dr dulu klo bercinta asik putus sbb kecurangan dia. dah rasa hebat sgt dri tu… semo yg berlaku bersebab.

    0

    0
  35. aja says:

    korang jgnla mengharap mereka ni putus ke ape..walaupon si mamat tu wat salah..jodoh semua ditagan tuhan..kite doakan yg trbaik tuk mereka..aminn

    0

    0
  36. akukeranijambu says:

    alahai pempuan napela minda ko ni kelas bawahan sangat…. cmni ke nak jd doktor tk redha aku klau jd patient ko cmni…ni mesti kes family dh tk bg tp ko still nak jugek kat jantan kabaret nih…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ko lg la minda kelas bawahan…. Haihhh. Personal problem xde kena mengena dgn kerja lah. Nasib baik dia student lg. kalau dia dh dr….org patut kagum dgn dia..dgn personal problem lg..dgn stress kerja dr lg…

      0

      0
  37. nurin says:

    Dlm hal ni, biarlah mereka berdua yg bt keputusan.. Klu Allah dh ckp, jodoh mereka mmg ade.. bt mcmmne pn, mereka ttp akan menikah jugak..

    0

    0
  38. markonah says:

    Redzwani puteri ni pun dah kena projek ngan shah jaszle ni k0t. Itu pasal nak lagi kat mamat ni

    0

    0
  39. putera puteri says:

    puteri waktu clash ngan asna dulu senyap2 je..takde pun org nak kisah..bila ngan jejeli nie..1malaysia kecah.NAPE PUTERI CLASH NGAN ASNA?SAPE YANG TAU?

    0

    0
  40. kokotalk says:

    Kwn2 kat opis aku tak tahu sapa shah jasli ni. tak glemer mana pun. ada isu mcm ni br org nak tgk sapa mrk2 ni.

    0

    0
  41. rara says:

    ada org mengata si lelaki..ada org mengata si perempuan…disebalik semua-semua ni lupa ke akan dugaan dari Allah? jangan la mengata lebih-lebih sangat sebab esok lusa kita pun tak tahu apa dugaan kita?

    0

    0
  42. Hkl says:

    Bodoh gila sape ckp xnk jd patient redzwani puteri ni kalo dia jd dr…. Igt dr tu robot ke apa. Dia pn manusia biasa jgk. Ada perasaan. So org2 yg bljr tggi2 jd engineer..lawyer..lecturer..otak x sama ka? Ckp sng.

    0

    0
  43. Jaszle la sangat says:

    Shahz yang tweet guna twitter tunang dia. Biasa la, tunang dgn tunang mesti tau password masing2.

    0

    0
  44. Anonymous says:

    biarlah SJ n Pu3 ni..jgn lh doa kn mereka mcm2 bnda yg x baik…kesian gak kt dorang…fmly kata putus tp cinta dorang masih utuh kita nk ckp apa? siapalh kita nk putuskn relationship org…ni nama nye jodoh..walau kita cuba nk putuskan tp if dorang nk bersama..let it be..patutnye kita doakn yg baik2, bg semangat ker..bkn mendoakan bnda yg x baik..ni smua dh ditentukan olehNya..siapa kita utk menidakkan..? Jodoh smua dh ditentukan..kalu lps ni dorang kawen tp x panjang usia perkahwinan..tu pn dh di tentukan olehNya..afterall dorang ada fmly sndiri kot.. x yah lh kita yg mlatah lak..kita jaga family kita n amik iktibar..itu lbh baik kot..

    kekadang heran ngan korang nih..korang dok komen pung pang pung pang mcm korang kenal sngt ngan SJ n Pu3 ni kan..mcm ahli keluarga gitu..or mcm Sj tu prnh kuciwakn adik or sedara mara korang..heran btl aku!

    0

    0
  45. Ku yang sedang bercuti says:

    tak payah la ingat medic student tu bijak sgt..book wise tak semestinya street wise..aku pun doktor gak..dulu2 belajar kat kolej ke 6..msian medic student / doctors tahu ler kolej ke 6 tu apa/kat mana..Allah bagi otak untuk kita guna, tapi tak semestinya bila kita ambil course yg kritikal/professional kita akan bijak serba serbi..kami bukan nya malaikat..kami juga bukan robot..kawan2 aku sendiri masa belajar dulu pun beberapa org kantoi terlibat zina..yg kantoi buang anak 2 kali dengan boyfriend dia pun ada..sekarang pun dia jd doktor jugak..senior aku pun ada yg tinggal serumah dengan boyfriend dia, la ni dah kawen dgn boyfriend dia tu..dulu2 buang anak, lepas kawen tak pulak dpt anak..apa yg aku nak cakap kat sini, kau student medic ke, law ke, architecture ke, engineering ke, hatta kau ambik course secretarial sekalipun, book wise dan street wise adalah dua perkara berbeza..kalau sekadar bookwise tapi akhlak takde, tak guna jugak..kau masih seorang loser..kalau pun kau tidak bookwise tapi kau streetwise, itu dah cukup bagus..sebab kau tahu dan lebih peka dgn keliling kau dan kau pandai jaga diri dan maruah..kalau kau book wise dan street wise, maka kau lebih baik dari kedua2 contoh tadi..so, tak payah la nak beri comment kononnya si A ni bakal doctor sepatutnya bijak bla bla bla..sbb tak semestinya dia bijak dalam urusan kehidupan..

    0

    0
  46. bila artis buat malu says:

    ekele poyo betul. dah kantoi nk mesra2 kat public puihhhh

    0

    0
  47. Anonymous says:

    ….mmg ramai yg berjaya bergelar DOKTOR…cz kononnya pandai benor time exam dolu2…tp mai jer masuk spital jd pelatih tup2 jd gila…jd psiko..!! belambak kes mcm nih…Dik Pu3, idup kau masih pnjg dik…dugaan dlm kerja kau x alami pun lg….ada baiknya kau hbskan study kau dlu n dh dpt kerja esok..kau xyah isau…jgn status DOKTOR kau tu…jantan yg mai nak kawan dgn kau…kau xpcy? kau buat mcm aku suh dlu ya…pastu baru kau tahu nasihat nih betul jua adanya…..

    0

    0
  48. nurin says:

    setiap orang pernah melakukan kesilapan…
    siapelah kte utk menghukum..
    Allah sahaja yg berhak menghukum

    0

    0
  49. Sweet16 says:

    Boooooooo….boooooo…. dua2 bowwww dooo….

    0

    0
  50. lalala says:

    cinta jangan pergi musim kedua.

    0

    0
  51. triple j says:

    cadangkan kalau dah dua2 wanita masih juga gatal nak kat jantan ni, sorang tunang yg sanggup maafkan kecurangan tunang, dan 1 lagi dah tau tunang org masih nak ganggu, belum lagi cerita lelaki yg memang gatal dari dulu sampai la ni…apakata shah jaszle poligami saja, kahwin dua2 serentak? win-win situation for all.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    ha.. penyudahnya si shah hacked akaun twitter redzwani.. aper kes…. sumber kewangan dah tak ader.. kesian ko shah jaszlee.. pegi layan bapok la lepas nier.. hahahaha..

    0

    0
  53. Inikali lahhh says:

    Rupanya ko yg hack twitter die. hampeh

    0

    0
  54. nina says:

    Action speaks louder than word. SJ ni sah2x lelaki murahan takde quality (harapkan muke je ) yg nak menegakkan benang basah and what a stupid fiance he has..padanla mereka dua2x tu..Just wait and see guys..

    0

    0
  55. […] Status Pertunangan Shah Jaszle & Redzwani Puteri Jadi Persoalan (94) […]

    0

    0