Written by AbangNara | February 23rd, 2015

Spekulasi kehamilan anak kembar Lisa Surihani telah menyebabkan satu Malaysia tidak duduk senang hari ini. Semuanya excited dan tumpang gembira sekiranya berita tersebut adalah benar. Tambah menarik, rupa-rupanya Lisa Surihani dilahirkan bersama kembar. Malah keturuan pelakon jelita itu juga ada kelahiran kembar. Itu bermakna memang ada peratusan untuk Lisa Surihani menimang cahaya mata kembar.

lisa surihani anak kembar

Walaupun desas-desus ini sedang bertiup kencang, Lisa Surihani enggan membuat sebarang pengumuman atau pengesahan. Kata Lisa:-

Kalau betul Alhamdulillah tapi kenyataan itu bukan saya yang buat, bagi pihak saya lebih baik kami tidak umumkan apa-apa. Saya terima apa juga yang Allah kurniakan dan saya harap orang ramai juga mendoakan yang baik-baik untuk kami.

Saya dilahirkan sebagai kembar, begitu juga ayah dan sepupu saya. Saya harap semua orang hormati keputusan kita, jika saya tidak mahu berkongsi tentang sesuatu sudah pasti ada sebab tertentu dan masa yang tidak sesuai. Tapi saya rasa Yusry ada bagi hint dalam Instagram dia semalam tentang perkara ini.

Di bawah ialah gambar yang dimuatnaik oleh Yusry semalam. Berdasarkan ayat yang ditulis oleh Yusry, kemungkinan besar spekulasi kembar tersebut adalah tidak benar.

lisa surihani anak kembar

Kalau dapat kembar, Alhamdulillah rezeki. Kalau dapat sorang anak pun Alhamdulillah juga. Yang penting anak sihat dan dilahirkan sempurna. Tak sabar nak menanti. Semoga segalanya dipermudahkan buat Lisa dan Yusry. Sama-samalah kita doakan. Sumber Mstar Online.

58 responses to Spekulasi Anak Kembar, Lisa Surihani Enggan Ulas, Yusry Bagi ‘Hint’ Di Instagram

  1. boy 21 tahun says:

    Lisa ader kembar ????? kembar dia tu dah kawin ke belum ???? tak dapat Lisa….dapat kembarnya pun jadi lah.

    0

    0
    • yl says:

      Kalau tak silap kembar lisa meninggal /keguguran masa dalam kandungan. Ade terbaca aunty mira(mak lisa) cakap kat berita tahun bila tah tak ingat.

      0

      0
    • baby says:

      kembar dia.laki.la….n.dia kata celebrate ber tiga bkn.ber empat

      0

      0
  2. Lisa & Lena says:

    kembar Lisa tu seiras ke tak ?

    0

    0
  3. lisa kipas mati says:

    “celebrate bertiga” aku tak jumpa yang mane yusry bagi hint konon kandungan Lisa tu kembar

    0

    0
  4. tahppetah says:

    mne ayat yg die ckp dpt anak kembar??mane?mane?

    0

    0
  5. yani alyani says:

    Hint yusry ‘celebrate bertiga’ means bkn kembar la tu.

    0

    0
  6. lady s says:

    Hint dari yusri bermaksud sorang je..bukan kembar… ape pon alhamdulillah…

    0

    0
  7. Whatever says:

    Choi.. Ko kata satu malaysia x duduk senang.. Kau je beriye.. Life goes on

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Congratulations. May Allah bless you all.

    0

    0
  9. Intan says:

    Jap… Lisa ni mengandung dh Berape bulan? Anniversary next year kalau dihitung2 due date
    Bln 10 . Kalau tahun dpn belum mgndung lg la….

    0

    0
  10. PrayForMH370 says:

    adooooii Intaaaaann… xtau lah aku nak reply ape…

    hmm…

    0

    0
  11. Tipah tak tertipu says:

    “Ketika doktor memaklumkan yang Aunty akan menimang cahaya mata perempuan, Aunty dan arwah Uncle sangat-sangat seronok. Ini kerana tiga adik-beradik Lisa yang atas, semuanya lelaki.

    “Alhamdulillah akhirnya termakbul juga impian Aunty mahukan anak perempuan. Apa yang mengejutkan, doktor mengesahkan kandungan Aunty adalah kembar kerana ada dua kantung. Bagaimanapun, kantung di bahagian bawah sekali akhirnya gugur.

    “Awalnya Aunty ingatkan akan kehilangan kedua-duanya sekali. Mujurlah kantung yang satu lagi ‘survived’ dan itulah dia Lisa Surihani.

    – sumber harian metro

    0

    0
  12. abam says:

    kalau guna kaedah ivf tu nak kembar banyak pun boleh. Tahniah lisa

    0

    0
    • Mirai Suenaga says:

      Tu Nadya Suleiman ivf gak tu. Kembar 8. Pastu tak ada duit nak jaga dikata anaknya monster. bengong!

      0

      0
      • yoorin says:

        terus aku google sapa nadya suleiman tu.. mak aiii.. macam mana ye nak handle anak skali ramai macam tuu..huhuhuu.. pening jugak.. tp muka anaknya lain2..ada yg putih ada yg kulit sowo matang.. cmne laa dalam perut..

        0

        0
  13. aku (must read!) says:

    tak kesah la kembar ke idak.
    dulu bila si lisa tu tak bunting2..mcm korang ckp.
    skrg dah bunting…ckp ivf la ape la..
    kalau iye pon gasak deme la..ikhtiar jgk kan..
    korang tak boleh ke doakan yang baik2 je.
    to lisa & yusry..moga selamat semuanya. ingat ini rezeki Allah. pelihara & lindungi sebaiknya. takyah la nak tayang2 anak selalu sgt wpon anak tu saaaaangat comel ke ape. takyah bertaja2 bagai..duit korang pon tak abis pakai kan. pendek kata, bersederhana la dlm segalanya terutama publisiti. its ur moment. nothing to prove anymore. doa semuanya selamat k. insyaAllah..

    0

    0
  14. nicejobs says:

    asal slamat semuanya.. kembar ke apa ke letak tepi dulu

    0

    0
  15. cekewet says:

    betullah dia kata celebrate ber3 next year, dia, lisa dgn anak dia… klu kembar celebrate ar ber4… tang mana dia kata mgandung kembar tah

    0

    0
  16. Saja tanya says:

    Siti nurhaliza tak subur ker? Kalau lisa buat ivf boleh dpat anak… Siti??? Dahlah ivf tu d asas oleh kerabat pahang.. Siti kan org pahang?

    0

    0
    • TAUBAT CEPAT says:

      hebat nya mempersoalkan rezeki Allah ..semoga kau bebas dari dosa fitnah.

      0

      0
      • Saja tanya pun hebat says:

        Bongok mu ni..
        Fikir negatif jer kerja
        Kalau tanya camni ko fikir hebat
        Kurafat nya engko..

        Aku tanya ni..Bila lisa mampu ngan ivf tak mustahil siti tak boleh kan.. Cuba lah byk2 kali..

        Ihktiar salah ke? Duit pun banyak.. At least dpt lah sorang anak..
        Aku ni sayang kan couple ni.. Siti cantik.. Tok k hensem… Duit byk2 nk wariskan pd siapa?
        Lagipun bakat siti dr maknya
        So bakat siti? Tak berwaris ker?

        Melayu mmg banggang kan ?suka sgt fikir negatif.. 7 keturunan lah banggang camni…

        0

        0
    • Anonymous says:

      haah kan….mustahil plak rasanya kalau siti tak bat ivf..kat 10 tahun dah kan..
      dia berduit setakat ivf tu apa la sgt..kecuali
      tp ada org ckp ..x subur ni byak factor..selain factor rezeki dan kesihatan, punca x dapat anak kadang2 maaf ckp ye.. sbb ada saka ke..(kadang2 tuan punya badan tak tau pon)..atau ada ‘memakai’..mg susah dpt anak.

      0

      0
      • Anonymous says:

        dulu bukan ada kontroversi ke kata cti memakai ni..
        kes yg org kata dia telan telur dlm toilet tu…

        0

        0
      • Saja tanya says:

        Ko jawab cerdik dik.. Tak mcm pondan sentap atas tu.. Patutlah pondan pun..
        Tp kan akak minta maaf yer dik.. Tang saka ni akak kurang setuju takut jatuh fitnah.. Harap adik faham yerk

        Mungkin siti ni mcm mak sedara akak kot..
        Mak sedara akak ..Kawin ngan orang lain ada anak.. Laki dia pun sama .. Kawin ngan org lain ada anak tp bila depa kawin tak dot anak..

        Harap siti tak jemu buat ivf…

        0

        0
  17. QASEH SUCI says:

    Hint yg yusry bagi tu bermksud kndungan bukan kemabr seperti yg diwarkn wartawan..”tahun depan celebrate bertiga ” so mksudnya baby dieorg seorg je..anyway tahniah lisa dn yusry,jga kndugan bebaik,bkn senang nk dpt baby ..rezeki ALLAH bagi..Lisa mmg ada kembar tp “gugur” masa dlm kndugan lgi seperti yg diceritakn oleh mama lisa sendiri, so berkemungkinan lisa jugak BOLEH mengandungkn anak kembar msa akn dtg..In sha Allah..

    0

    0
  18. melati says:

    Yg tk subur tu yg Sajer Tanya…hahaha

    0

    0
  19. pipipiooo says:

    Kite ni apa je cite msti nk disensasikan… Pastu laser ctu…laser cni…last2 gaduh xleh ke jaga cara prcakapan Kite…????

    0

    0
  20. nursofia says:

    Lisa dan yusry…inila dikatakan erti kebahagiaan…
    syukur termakbul akhirnya doa2 peminat termasuk doa aku…
    berkat lisa dukung anak awal dan scha tempoh hari…
    hati yg ikhlas pasti akan dibalas kebahagiaan…tahniah..

    0

    0
  21. orang singapore says:

    bertiga maksudnye diorg ader anak kembar 3 kot. hahahahahha!

    0

    0
  22. anon says:

    Romantiknya yusry, very touching kata2 dia. Wish l have a partner like him. Neway congrats yusry n lisa…

    0

    0
  23. lulu says:

    Rasanya Lisa bkn buat IVF sbb klau buat IVF byk pantang larang. Adik ipar sy bru je buat IVF bln Dec…doktor ckp tk boleh kerja kena byk rehat baring kt katil, tk boleh mkn mknan yg pedas,ada bhn perasa, halia,serai…hanya boleh mkn sup kosong, sayur,ikan&ayam msk simple kosong, HP, komuter tk boleh sentuh. Takut effect embrio yg dimasukkn tu & gangguppertumbuhan. Ini semua perlu di lakukan sekurang2nya 3 – 6bln atau kan dungarees dh kuat stability.

    0

    0
  24. 1635 says:

    aku pun rasa yg sama..permanian berhadas/IVF. cousin dan kakak aku buat, dua2 pun dpt kembar tak seiras..tapi dua2 pun lahirkan sorang aje sbb kembar mati dalam perut.

    0

    0
  25. POPIAH LUNPIA KEPALAHOTAKDIA says:

    YANG KORANG LORAT SANGAT PASAL LISA BERANAK KE TAK BERANAK KE, ANAK KEMBAR KE ANAK SEPULUH KE, APA KAITAN LISA TU DGN KORANG?? DAH TAKDE KERJA LAIN KE KORANG NI AH?? DIA DAH KATA DIA MENGANDUNG, AS MUSLIM INI BERMAKNA SATU LAGI KETURUNAN ADAM SEDANG TERHASIL, JADI UCAP ALHAMDULILLAH DAN DOAKAN YG BAIK UTK LISA SEBAGAI ANTARA IBU MENGANDUNG DAH MEMADAI..YG KORANG DOK SPEKULASI MCM2 BENDA BODOH NI DAH KENAPA??

    0

    0
  26. Hi it’s me, I am also visiting this web page daily, this site
    is genuinely pleasant and the users are truly sharing pleasant thoughts.

    creditos rapidos onlin

    0

    0
  27. kembar ke tidak..semoga lisa sentiasa selamat dan berbahgia…

    0

    0
  28. Nur Iffah Nadrah says:

    Alhamdullilah semoga selamat melahirkan anak kak lisa. Umur saya 9 tahun

    0

    0