Written by AbangNara | December 26th, 2013

Yeah~~~ Bangga Abang Nara menjadi rakyat Malaysia apabila melihat nama Soo Wincci di dalam senarai 100 wanita paling cantik di dunia yang dikeluarkan oleh www.independentcritics.com. Berada di kedudukan 91, ia adalah satu pencapaian mengkagumkan buat Soo Wincci yang tersenarai buat pertama kali.

soo wincci paling cantik

Senarai yang dikeluarkan setiap tahun ini pastinya akan menambah populariti Soo Wincci di mata dunia. Pengenalan yang ditulis untuk Soo Wincci ialah:-

Making her debut is a Malaysian television personality, singer and former beauty queen. She was Miss World Malaysia and represented her country in the Miss World beauty pageant.

soo wincci paling cantik

Semoga tahun depan Soo Wincci akan tersenarai di kedudukan yang lebih tinggi. Dan mana tahu akan ada selebriti Malaysia lain yang akan tersenarai tahun depan. Sama-samalah kita nantikan. Tahniah Soo Wincci.

Baca Yang Ini Pulak:-

47 responses to Soo Wincci Antara 100 Wanita Paling Cantik Di Dunia

  1. Honey says:

    Wincci memang cantik…down to earth. I like her

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      Ingatkan fazura tadi. Maklum laaa die kan perasan cantik perasan trendsetter. Sume artis kalo color rambut pakai rayban mesti die cop copycat. Booooo..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 99 Thumb down 30
      • Anonymous says:

        eh dia bukan kate middleton malaysia ke? tapi kalau i nak pakai chanel dengan louboutin kena mintak permission dia kan????

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 15
        • Anonymous says:

          apa nak heran? dia kan MISS WORLD MALAYSIA..
          suka soo wincci, memang orangnya humble sangat.
          sebab tu ramai peminat dia dari kaum melayu.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 86 Thumb down 5
        • Maria Mersadis says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 90
        • lala says:

          nk ckp 1 je..dlm list tu xde retis indon pon..mne ko julia perez..rank 2,594,732 kot

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 1
        • Salena Gemas says:

          So, kepada artis2 Malaysia yg berangan diva dan vogue tu…why bother?
          Nama korang tak tercalon pun. Hanya layak jadi gundik je.
          Kah kah kah….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 4
        • Pejuang Melayu 2019 says:

          biase je..

          comey lagey our 1st lady kite..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 5
        • lala says:

          pejuang melayu 2019…nape da our pstu ade kite…why3..???

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • pandoras says:

          maria mersidis:: ko giler ke buta si nadia nissa tu haram x lawa pun.. dgn gigi renggang.. ceiittt!! ranking ke sejuta umat pun belum tentu dia dpt tau!! haisy!!

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • peminat One Direction says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 87
        • Anonymous says:

          cantik la gak dari ko peminat one direction…muka ko lagi mcm tenok agaknya…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 2
        • tak baik tau kutuk orang says:

          cina pun ada hidung mancung lah. kau duduk dalam gua ke? tak yah keluar malaysia. cuba pergi ipoh pun cukup lah. cina kat ipoh macam michelle yeoh semua hidung mancung.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 1
        • zaia says:

          duk gua agaknya..hehe..
          ada je cina hidung mancung. tengok yang anak-anak je la kalau dah tak caye sangat kat yg dah dewasa,,takkan la semua budak-budak tu pun buat plastic surgery..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
        • Eva says:

          fans one direction memang kurang ajar erk ? ramai dah aku jumpa fans one direction suka bash kutuk org lain, please belajar respect minat org lain..kau tak boleh paksa org lain minat apa yg kau minat, kau duduk sibuk FAKE…kau ingat one direction tu Original sgt ker smpai kutuk org lain ????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 2
      • Moi Moi says:

        Suka dgn Soo Wincci…tak sombong. Pandai masak pulak tu.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • Wincci masterchef says:

      Betul. Penah jumpe wincci ni kat satu event. Dia yg approach peminat utk ambik gambar dgn dia. Verrrrry friendly.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  2. FAKKA says:

    Kecantikkan yang ada di fana ini hanyalah pinjaman…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 4
  3. shaf says:

    Alamak, xpenting pon masuk carta.
    Yg xmasuk carta belum tentu xlawa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
  4. mya says:

    soo winci mmg cntik. pndai masak plak tu.
    ptt la ID tertarik dgn winci. haha. ;p

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 3
  5. budak hensem says:

    lawa macam mana pun , kentut busuk jugak

    Hot debate. What do you think? Thumb up 35 Thumb down 31
    • zorro says:

      dah name pun manusia…..ape kau ingat dia tu ibu peri ke…
      statement kau mintak kne gelak….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 0
  6. Linzy Longkang says:

    bagus laa ada gak org mesia masuk carta, tapi rambut dia tuh style lama la….buat laa lain sket

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
  7. mak jemah says:

    wak lu…ptut la ikram dizly kej0r dye ni…dlu mak jemah pom cantik gak…boley la suam2 kuku>_<

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  8. Peminat sakinah says:

    Poyo jea dgn nara nie…..bab tersenarai cantik pun nk paparkan….dah xde idea lain ke bro

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 11
  9. Person says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 42
    • ehsan says:

      Katrina Kaif pun buat pembedahan HIDUNG….. tak ada original nya

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 4
    • meggi tomyam says:

      sebenarnya artis barat yg kau duk sanjung sgt tu pun buat plastic surgery jugak,
      tu Angelina Jolie buat pembedahan hidung dgn bibir. Megan Fox buat hidung, Adriana Lima tu pun plastik..pendek kata FAKE

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
      • Person says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 15
        • meggi tomyam says:

          akak bukan fan kpop…akak ni dah tua dah kot nak berkpop mcm budak muda, akak just bagi komen macam gitu pun dipanggil bash ker…rasanya tu hanya pendapat akak jer. lain lah kalau akak keluar ayat bukan2, tu baru dikira bash adik oiiii

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • Kilalalala says:

      ek eleh macam lah person tu pernah jumpa artis kpop.sekali jumpa terus pengsan.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  10. Olaf says:

    pada aku cantik jugak la dia ni dari amber chia n marion counter tu…..aku suka soo winci ngan janet khoo..dia org memg cantik…..sy dengar dia ni suka ngan jejaka melayu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 4
  11. comot says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 16
  12. abang yang tak bangang says:

    winci ni cantik. pandai plak. skarang tengah ambil phd. yang kedudukan 82 mmc cina bukit je aku tengok. celah mane cantik nye ntah. mungkin sebab glamour kowt. nama pon top 100 faces.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  13. Anonymous says:

    belum tentu natural, jangan jangan dah banyak permak sane sini, banyak lagi yang lebih cantek, cuman tak terekspose aje karena bukan selebriti

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 8
  14. karah says:

    ingin melihat Wincci memperagakan pakaian wanita muslimah. All the best.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  15. mieowww says:

    wincci ni mmg bagus..sbb dalam masterchef nampak la dia ni jenis down to earth..jenis xcakap buruk psal orang..aku mmg suka wincci..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  16. WINCI says:

    SUKE SOO WINCI SEBAB DYE HUMBLE N XPNH KUTUK OWG… X MCM SHANIE DAH LAH X LAWA MGUTUK NUM 1

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  17. WINCI says:

    SUKE DYE SB SGT HUMBLE N CKP PUN SOPAN SANTUN X MCM PSERTA MASTERCHEF LAIN SUKE MGUTUK OWG

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  18. what says:

    antara 100 plg cantik kat dunia???unbelievable..cane dyorang tgk ni?undi ke ape?aku ase kat dunia x terkira byk lagi pompuan cantik2 belaka yang miss drpd list tu…ni sume amek pompuan2 yang femes je la kn..ade je yang x femes,rakyat biasa je yang cantik gile..so x heran la..haha..just saying..cantik tu subjektif..bg aku soo winci ni biase je..bole jadi jugak org lain ckp cantik gile..so,pendapat org lain2..kalau perangai cantik tp hitam legam pon cantik what..sume ciptaan tuhan tu cantik..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  19. Anonymous says:

    Cantik tang mana tu? Nampak biasa2 je. Mungkin nama dia dicalonkan. Jadi antara nama2 yang tercalon, dia dikira cantik la jugak.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. Anonymous says:

    Soo Wincci memang la cantik jika dibandingkan dengan bangsa dia yang lain. Tapi bila baca kata dia antara 100 wanita paling cantik di dunia, rasa kelakar pulak. Maknanya pompuan lain kat dunia ni semuanya tak lawa la… Agaknya management SW calonkan nama dia . Jadi bila dibandingkan dengan calon2 yg lain, kira dia boleh tahan la juga. Tapi cantik tang mana tu?

    Bila tengok SW ni memang la cantik orangnya tapi ori ke?. Cuba perhatikan betul2 muka dan badan dia dll. Nak jadi artis global ni kalau tak plastik sana silikone sini, cucuk sana tampal sini , susah nak berjaya kalau hanya harapkan pada bakat je. Mesti ada pakej. Sekarang ni semua dah canggih. Yg hidung kemek boleh tinggikan. Yang hitam boleh putihkan. Yg kecil boleh besar….semua boleh , janji ada duit. Kalau tak silap la SW ni ada ambik loan 1 juta just untuk kembangkan kerjaya seni dia kan. Banyak boleh dibuat tu. Lihat je la kebanyakan artis tempatan , tak banyak sikit mesti lakukan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. minah jambu merah biru says:

    idong kemek gini mana ada cantek nyeeeee ! huh ! kalau nlofa ke emma embong fasha boleh la di kate kn cantek ! dia ni harapkn tinggiiiiiiiiii aje yg lain hancurrrr leburrrrrrrrrrr !

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau nk tau pompan tu cantek original atau tk tengok dia masa bangon tidooo ……… helo …..pompan macamana punye cantek pon mesti dia nk bermake up kt muka dia walau pon tk tebal tkde yg natunal beauty in this world…….cuma beautiflnara aje yg natural beauty dlm donia yg fana ni ..lov u beautifulnaraaaaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,,

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0