Written by AbangNara | December 26th, 2013

Yeah~~~ Bangga Abang Nara menjadi rakyat Malaysia apabila melihat nama Soo Wincci di dalam senarai 100 wanita paling cantik di dunia yang dikeluarkan oleh www.independentcritics.com. Berada di kedudukan 91, ia adalah satu pencapaian mengkagumkan buat Soo Wincci yang tersenarai buat pertama kali.

soo wincci paling cantik

Senarai yang dikeluarkan setiap tahun ini pastinya akan menambah populariti Soo Wincci di mata dunia. Pengenalan yang ditulis untuk Soo Wincci ialah:-

Making her debut is a Malaysian television personality, singer and former beauty queen. She was Miss World Malaysia and represented her country in the Miss World beauty pageant.

soo wincci paling cantik

Semoga tahun depan Soo Wincci akan tersenarai di kedudukan yang lebih tinggi. Dan mana tahu akan ada selebriti Malaysia lain yang akan tersenarai tahun depan. Sama-samalah kita nantikan. Tahniah Soo Wincci.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to Soo Wincci Antara 100 Wanita Paling Cantik Di Dunia

  1. Honey says:

    Wincci memang cantik…down to earth. I like her

    0
    0
    • Anonymous says:

      Ingatkan fazura tadi. Maklum laaa die kan perasan cantik perasan trendsetter. Sume artis kalo color rambut pakai rayban mesti die cop copycat. Booooo..

      0
      0
      • Anonymous says:

        eh dia bukan kate middleton malaysia ke? tapi kalau i nak pakai chanel dengan louboutin kena mintak permission dia kan????

        0
        0
        • Anonymous says:

          apa nak heran? dia kan MISS WORLD MALAYSIA..
          suka soo wincci, memang orangnya humble sangat.
          sebab tu ramai peminat dia dari kaum melayu.

          0
          0
        • Maria Mersadis says:

          So Nincci ? Who is she ? Camna dia boleh tercalon padahal Nadia Nissa yg jauh lg cantek , jelita , classy tu langsung tk tercalon even dlm 1000 most beautiful woman ?? Knp nie ?? Nadia Nissa jauh lebih anggun even kalau dibandingkan dgn Fakezurah, Neelopiahs , dan juga Anjalnyah . Tak guna punya magazine dari UK .

          0
          0
        • lala says:

          nk ckp 1 je..dlm list tu xde retis indon pon..mne ko julia perez..rank 2,594,732 kot

          0
          0
        • Salena Gemas says:

          So, kepada artis2 Malaysia yg berangan diva dan vogue tu…why bother?
          Nama korang tak tercalon pun. Hanya layak jadi gundik je.
          Kah kah kah….

          0
          0
        • Pejuang Melayu 2019 says:

          biase je..

          comey lagey our 1st lady kite..

          0
          0
        • lala says:

          pejuang melayu 2019…nape da our pstu ade kite…why3..???

          0
          0
        • pandoras says:

          maria mersidis:: ko giler ke buta si nadia nissa tu haram x lawa pun.. dgn gigi renggang.. ceiittt!! ranking ke sejuta umat pun belum tentu dia dpt tau!! haisy!!

          0
          0
      • peminat One Direction says:

        macam ni kau kata cantik ? mata sepet yellow monkey skin kau kata cantik.?
        hidung tu mcm fake jer, mana ada cina hidung mancung ? ni mesti buat plastic surgery mcm kpop monyet tu, nanti ada lah tu fans monyet yg gigih dislike komen aku

        0
        0
        • Anonymous says:

          cantik la gak dari ko peminat one direction…muka ko lagi mcm tenok agaknya…

          0
          0
        • tak baik tau kutuk orang says:

          cina pun ada hidung mancung lah. kau duduk dalam gua ke? tak yah keluar malaysia. cuba pergi ipoh pun cukup lah. cina kat ipoh macam michelle yeoh semua hidung mancung.

          0
          0
        • zaia says:

          duk gua agaknya..hehe..
          ada je cina hidung mancung. tengok yang anak-anak je la kalau dah tak caye sangat kat yg dah dewasa,,takkan la semua budak-budak tu pun buat plastic surgery..

          0
          0
        • Eva says:

          fans one direction memang kurang ajar erk ? ramai dah aku jumpa fans one direction suka bash kutuk org lain, please belajar respect minat org lain..kau tak boleh paksa org lain minat apa yg kau minat, kau duduk sibuk FAKE…kau ingat one direction tu Original sgt ker smpai kutuk org lain ????

          0
          0
      • Moi Moi says:

        Suka dgn Soo Wincci…tak sombong. Pandai masak pulak tu.

        0
        0
    • Wincci masterchef says:

      Betul. Penah jumpe wincci ni kat satu event. Dia yg approach peminat utk ambik gambar dgn dia. Verrrrry friendly.

      0
      0
  2. FAKKA says:

    Kecantikkan yang ada di fana ini hanyalah pinjaman…

    0
    0
  3. shaf says:

    Alamak, xpenting pon masuk carta.
    Yg xmasuk carta belum tentu xlawa

    0
    0
  4. mya says:

    soo winci mmg cntik. pndai masak plak tu.
    ptt la ID tertarik dgn winci. haha. ;p

    0
    0
  5. budak hensem says:

    lawa macam mana pun , kentut busuk jugak

    0
    0
  6. Linzy Longkang says:

    bagus laa ada gak org mesia masuk carta, tapi rambut dia tuh style lama la….buat laa lain sket

    0
    0
  7. mak jemah says:

    wak lu…ptut la ikram dizly kej0r dye ni…dlu mak jemah pom cantik gak…boley la suam2 kuku>_<

    0
    0
  8. Peminat sakinah says:

    Poyo jea dgn nara nie…..bab tersenarai cantik pun nk paparkan….dah xde idea lain ke bro

    0
    0
  9. Person says:

    yg aku heran dlm carta tu penuh dgn muka pmpn korea ja, dah la muka tu plastik bedah sana sini tu pun bleh masuk carta jgak, muka nan hado tapi fanatik derang siap panggil goddess lagi, puiihh! lebih baik ko letak marian rivera ke katrina kaif ke mmg la muka original 100% jap lg ade la geng kpop ni nak bash aku, haha

    btw congrats soo wincci <3

    0
    0
    • ehsan says:

      Katrina Kaif pun buat pembedahan HIDUNG….. tak ada original nya

      0
      0
    • meggi tomyam says:

      sebenarnya artis barat yg kau duk sanjung sgt tu pun buat plastic surgery jugak,
      tu Angelina Jolie buat pembedahan hidung dgn bibir. Megan Fox buat hidung, Adriana Lima tu pun plastik..pendek kata FAKE

      0
      0
      • Person says:

        hahaha, kan aku cakap mesti ada die hard fan kpop bash aku..sape lg artis barat yg wt surgery tu, ceciter ceciter XD

        0
        0
        • meggi tomyam says:

          akak bukan fan kpop…akak ni dah tua dah kot nak berkpop mcm budak muda, akak just bagi komen macam gitu pun dipanggil bash ker…rasanya tu hanya pendapat akak jer. lain lah kalau akak keluar ayat bukan2, tu baru dikira bash adik oiiii

          0
          0
    • Kilalalala says:

      ek eleh macam lah person tu pernah jumpa artis kpop.sekali jumpa terus pengsan.

      0
      0
  10. Olaf says:

    pada aku cantik jugak la dia ni dari amber chia n marion counter tu…..aku suka soo winci ngan janet khoo..dia org memg cantik…..sy dengar dia ni suka ngan jejaka melayu…

    0
    0
  11. comot says:

    Ermmm korea neh tsenarai cantik sb surgery.. kalo btl cantik natural baru excited tgk list neh

    0
    0
  12. abang yang tak bangang says:

    winci ni cantik. pandai plak. skarang tengah ambil phd. yang kedudukan 82 mmc cina bukit je aku tengok. celah mane cantik nye ntah. mungkin sebab glamour kowt. nama pon top 100 faces.

    0
    0
  13. Anonymous says:

    belum tentu natural, jangan jangan dah banyak permak sane sini, banyak lagi yang lebih cantek, cuman tak terekspose aje karena bukan selebriti

    0
    0
  14. karah says:

    ingin melihat Wincci memperagakan pakaian wanita muslimah. All the best.

    0
    0
  15. mieowww says:

    wincci ni mmg bagus..sbb dalam masterchef nampak la dia ni jenis down to earth..jenis xcakap buruk psal orang..aku mmg suka wincci..

    0
    0
  16. WINCI says:

    SUKE SOO WINCI SEBAB DYE HUMBLE N XPNH KUTUK OWG… X MCM SHANIE DAH LAH X LAWA MGUTUK NUM 1

    0
    0
  17. WINCI says:

    SUKE DYE SB SGT HUMBLE N CKP PUN SOPAN SANTUN X MCM PSERTA MASTERCHEF LAIN SUKE MGUTUK OWG

    0
    0
  18. what says:

    antara 100 plg cantik kat dunia???unbelievable..cane dyorang tgk ni?undi ke ape?aku ase kat dunia x terkira byk lagi pompuan cantik2 belaka yang miss drpd list tu…ni sume amek pompuan2 yang femes je la kn..ade je yang x femes,rakyat biasa je yang cantik gile..so x heran la..haha..just saying..cantik tu subjektif..bg aku soo winci ni biase je..bole jadi jugak org lain ckp cantik gile..so,pendapat org lain2..kalau perangai cantik tp hitam legam pon cantik what..sume ciptaan tuhan tu cantik..

    0
    0
  19. Anonymous says:

    Cantik tang mana tu? Nampak biasa2 je. Mungkin nama dia dicalonkan. Jadi antara nama2 yang tercalon, dia dikira cantik la jugak.

    0
    0
  20. Anonymous says:

    Soo Wincci memang la cantik jika dibandingkan dengan bangsa dia yang lain. Tapi bila baca kata dia antara 100 wanita paling cantik di dunia, rasa kelakar pulak. Maknanya pompuan lain kat dunia ni semuanya tak lawa la… Agaknya management SW calonkan nama dia . Jadi bila dibandingkan dengan calon2 yg lain, kira dia boleh tahan la juga. Tapi cantik tang mana tu?

    Bila tengok SW ni memang la cantik orangnya tapi ori ke?. Cuba perhatikan betul2 muka dan badan dia dll. Nak jadi artis global ni kalau tak plastik sana silikone sini, cucuk sana tampal sini , susah nak berjaya kalau hanya harapkan pada bakat je. Mesti ada pakej. Sekarang ni semua dah canggih. Yg hidung kemek boleh tinggikan. Yang hitam boleh putihkan. Yg kecil boleh besar….semua boleh , janji ada duit. Kalau tak silap la SW ni ada ambik loan 1 juta just untuk kembangkan kerjaya seni dia kan. Banyak boleh dibuat tu. Lihat je la kebanyakan artis tempatan , tak banyak sikit mesti lakukan.

    0
    0
  21. minah jambu merah biru says:

    idong kemek gini mana ada cantek nyeeeee ! huh ! kalau nlofa ke emma embong fasha boleh la di kate kn cantek ! dia ni harapkn tinggiiiiiiiiii aje yg lain hancurrrr leburrrrrrrrrrr !

    0
    0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau nk tau pompan tu cantek original atau tk tengok dia masa bangon tidooo ……… helo …..pompan macamana punye cantek pon mesti dia nk bermake up kt muka dia walau pon tk tebal tkde yg natunal beauty in this world…….cuma beautiflnara aje yg natural beauty dlm donia yg fana ni ..lov u beautifulnaraaaaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,,

      0
      0