Written by AbangNara | October 25th, 2010

datin sofea jane

Sofea Jane. Suatu nama yang sangat gah suatu ketika dahulu dalam industri lakonan Malaysia. Orangnya pun cukup cantik. Kecil molek tapi berbakat besar dalam bidang lakonan. Kami rasa semua lakonannya mantap-mantap belaka. Mungkin layak digelar primadona Malaysia.

Baru-baru ini suami Sofea Jane iaitu Meor Zain Azman telah Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk. Bila suami sudah menjadi Datuk, maka secara automatik si isteri pun bergelar datin. Maka dengan rasminya Sofea Jane bolehlah dipanggil Datin Sofea Jane.

Untuk pengetahuan, Datin Sofea Jane baru berumur 38 tahun. Sudah berkahwin selama 15 tahun dengan suami tercinta dan mendapat 3 puteri sebagai penyeri keluarga. Melihat gambar di atas membuatkan kami rasa cemburu sebab Datin Sofea Jane tetap nampak muda dan berseri. Apa rahsia beliau agaknya ye?

Apa pun tahniah kami ucapkan kepada Sofea Jane atas gelaran Datin ini.

49 responses to Sofea Jane Kini Bergelar Datin, Masih Maintain Cun Macam Dulu

  1. pqa says:

    gojez..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  2. epi says:

    1st!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. pqa says:

    first ke?haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. quali says:

    dia ni mmg cun…
    ingatkan da 4o lebih…rupanya 38..
    means dy kawin muda la kn?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. mizz says:

    congratz .. suka tgk artis ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Erin says:

    Love you beauty Sofea Jane….Best of luck on your new role as a ‘Datin’

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. wanita says:

    dia hargai kcantikan dia dngan tidak inj tang cni tang ctu..harap2 kekal kecantikan asli dia….mmg cntik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. nibong tebol says:

    …tak kira artis ke tak artis..bila umur dh meningkat wajah tentu berubah…dh tua dh…tp tetap anggun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. esparanza says:

    penah bgmbr bsama masa tgk teater natrah. ramah n gojes ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Aisyah AR says:

    Cantiknya sofea….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Piston Pecah says:

    wah..baru 38 tahun?ish..betul-betul maintain ye?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. SWEET says:

    Umur 38 tahun memang masih lawa
    Awal 40an pun masih maintain
    Tetapi bila dah usia 50 tahun
    Dah mula nampak tua
    Kulit mula berkedut
    Rambut mula beruban
    Tiada yg kekal
    Melainkan ALLAH

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. nic@pet says:

    tetap cantik
    antara artis tercantik kat malaysia,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. perzoe says:

    patutla aku nampak dia kat ECM kuantan ari tu..upe2nye dpt DIMP..

    aku ingatkan mat salleh mana..idung merah!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. violet says:

    umo 38 tp stil cun…muax huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. OrangePink says:

    congrats her… mmg suka sgt Sofea Jane since Harry Boy…!!! LOVE!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Lovelyvic says:

    Tahniah Datin Sofea Jane..
    suka macam ni… mula dari zero…
    sehingga suami berjaya kerana ada dia di belakang suaminya…

    Tak mcm sesetengah artis skang yg kahwin dato
    semata2 nak menumpang gelaran datin…
    ada plak sanggup cantas bini pertama dato..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  18. arabella says:

    tahniah…=]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. aries_april says:

    cntk…
    :-)
    maintain ja…
    congratz ya DSJ…
    hope rmh tngga kekal slmnya…

    BTW…ska sngt nma ank2x DSJ

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. ntahhapehape says:

    Tahniah..suke die..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. LadyzuL says:

    tahniah datin sofia..kitA nk share cita ni ye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. chix says:

    wow….congrats datin sofea !….aku mmg minat dia dr dulu lg….mmg cun, dr dulu sampai sekarang….low profile, x byk citer dia ni….kontroversi pun sebab belakon citer PPJ tu je…semenjak dia dah kawen, lg dia low profile….kuar media pun sekali sekala jek…concentrate dgn family….itu la bagus….tumpu pd family lebeh….x cam sesetengah artis, sibuk kejar glamor, anak laki tah ke mane…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. kak bedah says:

    idung dia tepatuk aja .. bahasa org tua daa..!!Rasanya dia ni ada anak tiri .. dah beso agaknya budak tu ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Reena says:

    Anggun dan jelita. Suka tgk style dia masa jadi tetamu AC Di Sini. Anak2 dia pun lawa2 & bijak. Siap ada accent lagi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. yaddy says:

    baguslah. berada di belakang suami dari biasa2 sampai ke tahap ‘datuk’. ini baru betul. bukan kahwin ngn datuk saje2 sbb nak glemer mcm artis lain. sofea jane kelass kauu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. matdol says:

    perangai ok tapi tak minat rupa dia , nothing special. tk kluar air liur pon.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. observer says:

    dah tgok live,- kulit dia cerah ,dari blakang cam mat salleh bab dia slalu pakai karat hair cara, tapi bila tgok rupa 100% melayu juga. idung dia tk cantik.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ermmmmm says:

      tp aku rasa idong die skrang ni dh cntik lah klu nak banding ngan idong dulu..mungkin hasben die selalu picit idong die kot..hehehe..anyway datin.. u mmg cantik..i likeee

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. sofea still maintain mcm dulu…walau xberapa aktif mcm dulu,die ttp bergelar pelakon yg pernah mewarnai dunia lakonan tanah air dgn aura hebat dia dahulu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Nara cha says:

    sofea jane ni simple ja org nya….lakonan ja kontroversi tp realitinya tidak….pandai bawa diri dan serius dalam buat sesuatu…tahniah…datin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. rozana says:

    paling bagus sofea jane muka maintain tak nampak alah-alah cucuk2….suka tgok cara dia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. yelatu says:

    korang perasan tk tgah ckap pasal artis? mana ada tarak cucuk punya. nak jaga career + suami lagi yg sudah bertitle kan datuk, iatu dah jadi target janda2 dan dara2 yg galimas, bukan senang beb. cucuk sikit je kot.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. […] Jane bergaya untuk Malaysian International Fashion Alliance atau singkatannya MIFA. Sejak bergelar Datin Sofea Jane, makin berseri-seri kecantikan kak Sofea Jane yang memang dah cantik. Sekali imbas ada nampak macam […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. […] Jane bergaya untuk Malaysian International Fashion Alliance atau singkatannya MIFA. Sejak bergelar Datin Sofea Jane, makin berseri-seri kecantikan kak Sofea Jane yang memang dah cantik. Sekali imbas ada nampak macam […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. cantik ker? says:

    aku tgok biase2 je datin sofea tue..xde la cantik sangat..ramai g orang kat luar tu cantik..ala nak wajah maintain muda, kena jaga pemakanan, makan ulam-ulaman. zaman skg ni byk sgt produk yg boleh jaga kulit..cam dia ni pun klu takdak mekap, nampak gak ketuaan tue..terimalah hakikat, xdak manusia yg kekal muda selamanya..skg ni mekap bagi kulit berseri-seri mcm kulit korea tu kan ada d jual…mekap tutup kulit berjerawat pun ada…banyaklah..lu pikir lah sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. […] Panas, Sofea Jane Kini Bergelar Datin, Masih Maintain Cun Macam Dulu Submitted by selebriti on October 25, 2010 […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Ayucinta says:

    Datin SJ memang sangat cantik dan jelita..anak2nya pun comel gitu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1