Written by AbangNara | December 20th, 2013

Terkejut beruk dibuatnya membaca perkembangan terbaru yang melanda rumahtangga wanita yang didakwa mempunyai skandal dengan Adi Putra iaitu Nooraida dan suaminya, Amiruddin Othan. Menerusi Harian Metro sebentar tadi, Amiruddin mengakui telah menceraikan Nooraida dengan talak satu 2 hari yang lalu di kediaman mereka di Johor Bahru kira-kira jam 4.30 hingga 5 pagi.

nooraida dicerai suami

Lafaz cerai dilakukan selepas perbincangan dari hati ke hati oleh kedua-dua belah pihak. Kata Amiruddin:-

Sebelum cerai dilafazkan, kami berdua keluar makan dan meronda di sekitar kawasan bandar sebelum pulang ke rumah. Selepas berbincang dari hati ke hati dan mempertimbangkan semuanya, saya melafazkan cerai talak satu kepada Noraida. Noraida menerima dengan hati terbuka walaupun masing-masing sedih kerana rumah tangga yang kami bina selama 10 tahun runtuh

nooraida dicerai

Nampaknya memang jodoh Nooraida dan Amiruddin setakat sampai di sini sahaja. Sesungguhnya apa yang melanda rumahtangga mereka memang satu dugaan yang hebat. Mungkin ini adalah keputusan yang terbaik buat mereka berdua. Semoga selepas ini akan ada kebahagiaan buat Nooraida dan Amiruddin. Untuk makluman, mereka berdua mempunyai seorang anak perempuan berusia 8 tahun hasil perkahwinan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

240 responses to Skandal Adi Putra, Nooraida Dicerai Suami Dengan Talak Satu

  1. kesian says:

    kesian, puas si suami pertahankan si isteri … xde jodoh, dugaan… berubah la wahai nooraida..

    0

    0
    • kikilala says:

      tak tau nak kesian ke nak ketawa. yang penting ambil pengajaran..

      0

      0
      • Jaja says:

        Agaknya suami dia dah tak tahan digelar SUAMI DAYUS kot.. Kan dah kena cerai.

        0

        0
        • Anonymous says:

          patut la minah ni takde update ig since pg td…. kena cerai rupanya.. elok la tu.. bg pengajaran sikit.. buat malu la kat anak dara awk tu.. tak blh jadi kan tauladan

          0

          0
        • Olga says:

          elok la tu..suami dia pun macam muka cam pemandu lori kayu balak je. Eeeeee…

          0

          1
        • hahahaha says:

          hahaha.. nak kesian ke tak ni? tak payah la kesian sebab puncanya pd diri sendiri.. tak dapat la ko g shopping mahal2 lg pasni sebab sumber rezeki nafkah ko dah tertutup dek kerana kegatalan sendiri

          1

          0
        • hanna says:

          aku cuma kesian kat anak dia jer
          harap Noraida berubah perangai

          0

          0
        • kerek says:

          pakcik haji dan minah ni dah mula popular.. pasni byk la pucuk muda datang mencipta pakcik haji yaaa.. yg si nooraida pasti vvvip cari tuk buat stok sedap.. i like it!

          0

          1
        • entah laaa says:

          amboi.. cerai jam 4 5 pagi.. pasti pak haji ni sempat menjamah.. pastu diceraikan lahh.. pompuan mcm ni mmg patut ditinggalkan tepi jalan je..

          0

          1
        • Anonymous says:

          korang ni suma suka sangat jatuhkan hukum kat org…

          1

          0
        • megat says:

          ok la tu dah bercerai.. terima la suratan takdir tp ada benda nak tanya kat noraida ni… “BUTANG BAJU YG TERCABUT HARITU DAH JAHIT BALIK KE BELUM?”

          1

          0
        • 22/F/KL says:

          banggggggggggg aji.. i nak berkenalan boleh?

          0

          0
        • Abang Mat says:

          ada can la abg mat nk cucuk jarum mcm ni.. tp cucuk jarum jahitkan butang nooraida… hehehe…

          1

          0
        • Anonymous says:

          semenjak kes bini dia dgn adi, pakcik ni terus popular.. sampaikan cerai pun bagi tahu harian metro.. padahal dulu dia ni hanya org2 biasa je mcm kita..

          0

          0
        • amoi says:

          hurm..x tahu nak kesian or nak kata padan muka…masalah dalam umah tangga ni sbnrnya complicated…kekdg x suma perkara dorg mampu luah utk umum..mebi dorg ada masalah dorg sendiri…aku x fhm kenapa nooraida buat pangai…adakah dek sikap sang suami yg ignore dia hinggakan dia rasa sunyi or perlukan perhatian smpkan dia buat perangai yg ada…mebi dia ada jwpan tu…

          utk si suami plak, cukup2 lah kuarkan aib si nooraida ni..yg kami nampak korg ni mcm nak jatuhkan si adi putra tu…kalau si adi n nooraida ni salah, y not korg amik sikap berbincang tanpa pengetahuan media..ni x..nak hebah bagai..x pasal korg laki bini dpt nama buruk..hisk..

          utk nooraida..hanya ko jer tahu masalah diri ko knp ko buat sikap mcm tu..kalau ko tahap mmg saja nak menggedik, berubahlah…pakaian tu, pakai laa elok2 skit…tahu la cantik…tp tunjuk kat suami..jgn tunjuk kat org lain…buat tambah dosa je..x takut mati kerrrr???!!!

          0

          0
        • lola says:

          pelik nape ramai asik bash pakcik ni je.
          yg aku nmpk.
          1) mcm logik dia bermsj dgn adi masa adi g umrah. kan masa tu adi nyaris cerai. nora danish plak jadi mangsa. disalahkan. ntah2 time tu da kantoi ngan bini adi.
          2) cuba korg jadi pakcik ni. kantoi bini main msj antar gamba bagai. pastu dah buat report polis. mesti family, kwn2 dah tau. tiba2 tuduhan digugurkan. mana nak letak muka kat family. mesti org kata dia sengaja nak buat cta semua.so, sbb dia tau dia x salah. sbb tu dia tetap nak buktikan yg adi ada scandal dgn bini dia.
          3) bini dia mmg the ultimate bitch!!
          4) patutnya before kes ni kena gugur. ceraikan terus bini dia. so kalo dia nak open balik case. xde la kena bash teruk gila.
          5) cari bini jgn la tgk rupa je.
          6) cari laki jgn la tgk duit.
          7) retis pun org gak. apa yg special sgt ntah smpai nk seronok sgt retis reply msj. lain la kalo yg reply tu UAI ke, ustaz don ke. pfttt
          next bang nara..

          2

          0
        • Anonymous says:

          xpun bini dia mengaku sebenrnya dh syok kat adi putra. laki dia x romantik cam adi putra. hahaa..

          0

          0
        • Butang Tercabut Strikes Back says:

          Ada aku kesah kena cerai.Boleh rujuk balik aper kalau tak rujuk dah cerai kahwin lainlah.Tak heran-lah dgn si tua kecut.Pas ni saper2 yg minat tengok lurah dendam aku ni, antarlah borang utk I jadi isteri u yg pertama,kedua, bermadu pun I rela u.

          0

          0
      • Halimah says:

        makin laris la janda tunjuk lurah ni nanti.. lagi laris lagi dia sukanya.. buat haji… jaga la hajah bebaik yaaaa… yg tua itu molek, yg muda molek juga tp molek dia tunjuk kat laki lain buat apa..

        0

        0
        • miss ynwa says:

          bang aji cerai bini
          tak tahan rasenye hati,
          tengok komen beautifulnara niiii….

          0

          0
        • ayoyo says:

          alaahh cerai manja2 je kot.. nak cover la tu.. cerai pun talak 1 jer.. nnti dh capai objektif rujuk balik ler..

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          betol jugak cakap kau tu ayoyo jangan2 dorang ni eksen cerai aje nk kasi 1malaysia ni puas hati tol tak…dia boleh pulak ajak bini jalan2 satu johore pusing2 makan2 sebelom kasi cerai emmmmmm mungkin jugak eh ..pastu laki dia kawin balek ngan bini dia senyap2 jangan kasi sape2 tau….emmmmmmm…

          0

          0
      • Blow Rambut Ala Semah Melawat KLCC says:

        dah terbunkar semuanya…mungkin dia yg start mengatal dulu tak? Why bother Kak jemah semua hoi…….

        0

        0
      • n says:

        memang cari publisiti murahan lah diorg ni..knp pulak nk inform kt paper yg diorg cerai,bkn artis pn…bangga sangat kot dgn kes scandal tu..suami isteri sama je..

        0

        0
      • hmmm says:

        lepas nie jaga la maruah diri dan tutup aib tu….jgan nak menjaja keaiban diri sendiri….benda yg xelok ramai yg akan mengecam…berubah la kearah kebaikan, moga ambil pngajaran…

        0

        0
      • Janda Orang Tua Kecut says:

        Freedom!!! Merdeka!!! Aku kena cerai!!!! Pas ni aku boleh menggatal dgn artis ker dgn Dato ker dgn abg Mat jual burger Ramli pat pasar malam ker atau dgn orang tua kecut tak ada siapa yg larang yg marah atau yg check hp aku.Freedom!!! Pas ni aku boleh upload gambar bogel ker separuh bogel ker gambar cik Tom aku ker pat Facebook, Instagram, Friendster ntah aper2 lagi bab aku skarang Janda so tak ada lelaki yg bergelar suami  yg akan malu dgn perbuatan aku melayan menggatal dgn jantan.Yahoo!!!! Freedom at last!!!!

        0

        0
        • minah jembu merah biru says:

          yehhhhhhhhhhhhhhhhhh merdekaaaaa ! idop umnoooooo ! idop pak najibbbbb ! im4uuuuuuuu 4everrrrrrr ! idop jalur gemilanggggg !

          0

          0
      • Megat Komeng says:

        Pas ni gelemer la bini dia David Teo ambik jadikan retis….

        0

        0
    • Baby SZ says:

      takziah !!! ::(

      0

      0
    • Mashi says:

      hope nooraida amik itu sebagai pengajaran…supaya berhati2 dengan tingkah laku.. walaupun teruja dengan artis kegemaran.. itu baru adi putra.. klu johnny depp ke.. brad pitt ke..

      1

      0
      • hanna says:

        Adi Putra tu bukan handsome sgt pun….aku tak tahu mcm mana wanita boleh minat, geli ok

        0

        0
        • jjemilah says:

          aku minat juga adi putra.. tp takde la sebodoh noraida sampai tyg benda sulit kt org yg kita minat..

          0

          0
        • Anonymous says:

          minat kat adi putra jugak..tapi bila jd mcm ni x tahu nak pcaya yg mana..allah ja yg tahu sapa benar….huuuu

          0

          0
        • Asmida says:

          aku pun geli dgn ady putra…memang dari dulu tak pernah minat dia…bila berlaku kes ni lagi lah geli…adi tu bertuah sebab bini dia protect…kalau tak lingkup lah

          0

          0
        • nasi ayam says:

          alah…yg minat kat Adi tu orang yg seusia dgn Noraida…..budak2 teen mana minat pak cik Adi Putra

          0

          0
        • meggi tomyam says:

          jadi fans tak payah bodoh sgt…jadi kes mcm ni pun nak backup lagi artis kesayangan…baik aku puji Nabi Muhammad…dapat jugak pahala…setakat Adi Putra tu tolak tepi lah…duk backup minat tu dpt apa ? bukan si Adi mengharumkan nama Malaysia pun.

          0

          0
      • noname says:

        johnny depp kata ko.. terus pengsan.. wakakaka..

        0

        0
      • pissoff says:

        muka+gaya+otak pelacur pinoy merata pasar tak tau kot johnny depp & brad pitt bagai… setakat tu ajer levelnya.

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        huh kalau johnny depp mungkin nraida ni teros tk pakai baju cuma pakai coli aje America la kate kannnnnn..

        0

        0
    • as says:

      what !! cerai dah .. hm ~ tertiba je hati rasa cam bersalah .. munkin pakcik ni dah tahan kot sbb selalu kena bahan ngan ko org termasuk aku .. haha ~ kalau pakcik tu nak cerai … lagi mula2 kantoi dia dah cerai .. ni tak .. siap backup lagi ..

      0

      0
    • Olga says:

      BAGUSLAH DIA CERAIKAN BINI DIA YANG GATAL TU KAN,SI AIDA TU PULAK BILA NAK CERAIKAN SUAMI DIA YANG GATAL YANG BERNAMA ADI PUTRA TU???

      1

      0
      • babybuel says:

        rugilah wei kalu si aida tu nak suh adi ceraikan dia..aku rasa adi ni mmg sama gatai la, takkan salahkan nooraida je..kalu dia x menggatai dulu, mesti nooraida tu x teruja kan, kan..korang tak pernah kena boleh la cakap..cer tetiba ada artis hensem syok kan korang, tak ke terangkat jubor korang??

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          ye laaaaaa …mungkin masa tu adi tk tau yg si nraida ni dh ada lakiiii paham n si nraida pulak dia kn dh tau adi dh ada bini kenape nk mengatal melebih sangat !!! kalau dh peminat adi tu agak2 n sikit2 sudah laaaa ni nk lebih2 pulak macm pompan belom ada laki huh ! tuhan maka kaya n maha mengetahui segala2 Nye laki dia mungkin jujur ngan bini dia ..at last laki dia dapat tau bini dia punye hal ha skarang terima lah ngan hati yg terbuka n gembira diri tu dh di ceraikn ngan laki ! ape tk hepi ke ???? malam2 leh karaoke hepeningkn…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tak, kalau kita jujur & setia dengan pasangan kita

          0

          0
    • minah jambu merah biru says:

      itu yg nooraidah nak kannnnn supaya laki dia ceraikn diaaaaa…jadi dia leh mengatal ngan banyak lagi jantan2 yg lebih muda dari laki diaaa kalau tak tkan dia berani nk try scandal ngan adi n antar gambar2 colmel dia yg tk comel tuuuuu ngan adiiiiii…ha skarang ape dh jadiiiii…nooraidah sepatut Nye bercakap pada diri sendiri dengan perkataannnnn PADAN MUKA AKU !

      0

      0
    • sokong pakcik says:

      Asyik nooraida je la yg salah…
      Xde lgsg sebut yg adi salah..
      Rmi kat cni peminat adi..so smua jeles kat nooraida coz adi x layn kat korg….
      Xyah la nk suka sgt sbb ad masjd yg runtuh.
      Uncle untung coz dpt wife cantik selama 10thn….jgn caya yg komen kat cni tulis kata wife uncle x cantik.dorg ni smua jelez je….

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        jeles kepala hotak engkau ! nk jeles ngan si adi n nraidah tu nk buat ape ! tkde faedah ajeeee huh !! dapat wife cantek macm tk cantek tu nk buat ape kalau tk iklas sayangkn laki sangop mengatal ngan jantan lain ! kalau laki dia tk tau skandal bini dia ngan adi amacam? mesti skandal di teroskn tol tak ?????? pasal si adi ingat muka nraidah ni cute sangat ! padahal padahal padahal huh macm bagos aje !!

        0

        0
    • Anonymous says:

      pendapat aku,
      aida ni kena kawen paksa kot… hihihi
      mula2 best la hidup kena tambun duit pastu kote pak aji dah kecut mula bosan
      pak aji malu bini mengatal tak nak kote dia, pak aji pun malukan bini dia…
      macam2… inilah dunia… =(

      1

      0
    • gegurl says:

      Jujurlah sayang aku xmengapa.. biar semua jelas tlah berbeda.. jika nnt aku yg harus pergi.. kuterima walau SAKIT HATI!…

      0

      0
    • adik manja says:

      Alah mereka ni nak glamour.. si suami tu nak saman adi putra atas kesalah apa??? dah sah2 pompuan tu pun gatal..
      aku pun pelik dengan mereka ni.. yg si suami tu cerai isteri tp dlm instagram @amiruddin1111 sibuk dok pertahankan si bini.. seolah2 bini tu tak salah..
      jantan bodoh sisuami tu.. siap bdebat lagi dengan @baby_scha kat instagram..
      aku rasa mereka nak glamour ni.. korang pikir la kalau setakat tukar gambar tak kan sampai cerai… ni mesti dah lebih.. lagi pun tak gila kat mekah si adi tu nak buat scandel… dulu kat gosiap ckp adi ngan nora danish rupanya sinoraida sbb wajah mereka hampir sama… kat insta noraida smua gambar lawa2 dia masukkan tapi yg hakikatnya pompuan ni tak lawar pun…

      0

      0
  2. miss yna says:

    huk aloh la….

    0

    0
  3. Anonymous says:

    inilah nasib wanita. habis madu sepah dibuang. haishh

    0

    0
  4. seasons says:

    kesian…bertaubatlah ye..adi punya angkara..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dorg yg beriya nk bkak fail utk jthkan adi,dorg plak yg tersadung..adi n wife ok je..hmm hrp ambil teladan la yee..elok2 Allah dah tutup aib tu,sndri jgk nk bkak aib..

      0

      0
  5. nok gebuzzz says:

    sudah jatuh di timpa tangga….ni lah akibat x menjaga aib sdiri…………

    0

    0
  6. Shhh says:

    pa jawapan adi agaknya…

    0

    0
  7. sue says:

    lepas ni david teoh sah kutip masok industri die..

    0

    0
    • Mashi says:

      eee geli..

      0

      0
    • joe says:

      Apa?? Jadik artis???
      Plezzz la. Takat muka cam pompuan ni.. leper aje. Kat ig kemain lawa..tapi tengok gambar ‘real’ baru nampak flat face dia tuh yang ala ala pompuan vietnam or myanmar yg berlambak kat bukit bintang!. harap kulit aje yg putih and buah betik dia tu .
      Aku rasa byk lagi korang2 pompuan kat sini yang lebih lawa dari minah ni..

      0

      0
  8. Makcik Propa says:

    Layak la kau nokkk !

    0

    0
  9. tokiooo says:

    Wife adi putra should be afraid… should be very afraid. Now that Aida is single, she can do whatever she please… to your husband.

    0

    0
    • kelkatu tgh hari says:

      do what ever she want? only if adi responds laa..
      nothing to be afraid of la..

      0

      0
      • lalopaloza says:

        adi had responded to HER before, dont u remember? LOL

        0

        0
        • ADI PUTRA says:

          dah jadi mcm ni takkan la i nak bagi respon semula? kamon laaa… dah kuar jerat xkkan i nak masuk jerat semula.. bodoh la komen u. mmg takkan laa…

          0

          0
    • Puiii says:

      Agreed! Both also d same laaa..both contacted and responded…it’s just look messy when nooraida n husband eh ex-husband keep on going to media, and all the PC as if they part of the entertainment world. If other’s I’m sure they will try to hide their face as much as possible, or paling tak, normal people like us will just go to Melodi,give some statement n hell yeah try to cover our damn ass n face!not like ’em.that’s why people seems like backing up the guy n blame the girl

      0

      0
  10. caye x caye..caye says:

    si noraida ni bila dh d cerai suami nti sebuk le muka dia terhegeh2 ke dunia hiburan…caye la….kalau nk berlakon pn sesuai adengan ranjang j sb dia kan suka bab y mcm ni….

    0

    0
  11. biarlah rahsia says:

    padan muka ko noraida hahahaha..inilah balasan sbb ko buka pekung sendiri…hahaha

    0

    0
  12. nooooorrr aida says:

    soo salah adi putra ke salah diri sendiri kan… hmm kalau da tahu isteri orang jagalaa maruah diri… pastu suami pulak hebah 1 dunia isteri berscandal.. cerai pon nak hebahkan jugak.. dorang ni da rasa diri selebiriti ishh kesian… moga kita dapat pengajaran jela..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    enth2 pompuan tu memg suka d cerai kot…waaa..pas ni leh cari pucuk muda la…

    0

    0
  14. miss yna says:

    tetibe rase pak cik ni sengaje nk malukan bini die je sbnrnya…konon2 pertahan…padahal nk balas dendam…die yg start buat kecoh kt media, bini dpt malu, dendam terbalas…..

    0

    0
    • sweet says:

      Yup!setuju!!saja nak malukan bini dia..lepas tu cerai.

      Dah agak dah,suami kalo syg kan isterinya takkan buat macam pakcik ni buat(aibkan isteri n diri sendiri)

      0

      0
    • Laila says:

      haah aku pun rase macam tu…teruk la bekas laki die ne..patut ar aida ne buat hal…die x tahan ngan perangai ex tu..

      0

      0
      • miss yna says:

        tul kan?sbb bile tngok dri mle pak cik ni yg start kecoh2…bini die n adi diam je…die kecoh lebeh…kes dh ttp die kecoh balik…pastu x smpi seminggu pc yg beria2 konon pertahan bini,ko ceraikan die…mmg nmpk sgt dh plan dri awal…nk kasi pengajaran kt bini tu pun agak2 la…mmg die salah, tp care die memang melampau…

        0

        0
    • as says:

      xdi ak pk lain .. tp setelah aku baca komen ko ni . ada betul jgk komen ko ni .. lagi pun pakcik tu tokey bisnes besar .. otak penuh dengan strategik .. tak munkin pakcik 2 sng2 je nak menpebodoh kan diri .. kalau takda ape2 hasil .. kira logik jgk lah komen ko ni .

      0

      0
    • Anonymous says:

      kah kah betul2.. sbb kalau baca luahan2 aida ni kat fb dia sume stress je pasal tok laki dia yang tua tu… tp aida pun lain kali jgn pilih jntan sbb nak duit je.. sabar je la aida… =(

      0

      0
  15. makyang says:

    telajak perahu bleh diundur…telajak saman ini le akhirnye…x pe la pok cik..pth tumbuh hlg beganti..

    0

    0
  16. lynn says:

    adi putra ko tak dapat, suami ko pun ceraikan ko. kan merana badan jadinya. agaknya pakcik tu dah tak nak menanggung dosa ko dah. dah lah tak reti nak tutup aurat, tak reti nak jaga maruah. dah ada suami pun nak menggatal lagi.

    aku paling anti dgn spesis yg dah kawin tapi gatal tak kira lelaki atau perempuan.

    0

    0
    • nona says:

      laki dia pn salah gak sbb x pandai didik bini dia..
      dh 10 thn kawen xkn xblh nk ubah bini dia ckt2 kot.

      0

      0
  17. mya says:

    takut digelar geng JDT ke pcik?? kekeke :3

    0

    0
  18. ayraa says:

    Satu je aku nak ckp, semoga kisah ini menjadi pengajaran buat isteri2 di luar sane.

    0

    0
  19. bilakakjemahmenulis says:

    Haaaaaa. Dah diheret ke press conference sana sini. nak naik turun mahkamah bagi. Bukak segala pekung kelemahan isteri, pastu bagi makan kat luar & ronda2. pastu ceraikan. ELOK BENAR. yg rugi pempuan. yg malu pempuan. kesian.

    0

    0
    • geliiiii says:

      cerai 4.30-5 pg…..g mkn, ronda, ehem2 ngan bini tu…dh settle..cerai….tngok mke p.cik gatal ni mst x lpas peluang utk kali terakhir…hahahaha

      0

      0
  20. miss s says:

    lame dah kawin nyer.
    suka la syaitan apabila bercerai berai
    anggap ini ujian daripada allah

    0

    0
  21. pencinta wanita says:

    LOve aida….muah

    0

    0
  22. dhia says:

    lps ni wt press conference paksa adi kawen dgn pompuan ni plaks..

    0

    0
  23. kertas kosong says:

    Perpisahan atas persetujuan bersama. Jgn salahkan sesiapa ya. Kami tetap kawan baik dan dia ayah yg sangat2 bertanggungjawab. Alhamdulillah. (kata2 janda terbaru ni.. ) kau mcm suke je.. erkk. . sesuai la tu..

    0

    0
  24. simpati says:

    10 tahun tu . hm . ambik pengajaran lerr :3 kesian pun ada . pacik ni sengaja kot malukan isteri dia . pastu cerai . hohh . ortu xD

    0

    0
  25. rya says:

    aku tak rasa Aida ni sedih kena cerai tapi lagi galaklah lepas ni. yelah dah takde suami, bebaslah bergerak sana sini jangan lah dia ganggu dan goda suami orang lain lg lepas menjanda ni. kalau nak kahwin lain pun, biarlah kahwin dengan yang bujang atau duda dan jaga akhlak .

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Menyusahkan diri sendiri. Pompuan ni diceraikan samada dah tak boleh di bentuk @ laki dia jemu. Jd ape point buat PC tu, ujung2 rumahtangga hancus jugak. Patut selamatkan rumahtangga dulu, baru pikir nak kenekan org lain. Ini org yg di attack blum dihukum, hidup korang yg tungganglanggang…. kesiaaannnnn!!!!

    0

    0
  27. abang says:

    aida, i sanggup kahwin dengan u. Since u tunjuk lurah tu..i tak tahan.bahahah!

    0

    0
  28. orang_penting says:

    pakcik tak bimbing minah ni betul2 nih….minah ni jauh tersasar…dari segi pemakaian…perhubungan…

    lepas ni kalau pakcik dpt bini muda lagi…bimbing betul2 k….All the best ;)

    0

    0
  29. Amina says:

    Padan padan padan muka kau Nooraida..

    0

    0
  30. mia says:

    tah tah taktik nak duit dari adi tak dpt blackmail kann

    0

    0
  31. naruto says:

    bagus la dedue ni bawak2 la bertaubatnye…
    pastu tanam ckt sifat malu dlm diri..
    tkt sok2 kang anak t’ikot perangai mak bapak dye puleksss~
    oppppppssssss!

    0

    0
  32. joyah says:

    erkkk…..cerai slps berbncang dr hati ke hati????
    mcm x kena jekkk..
    kalo dh blh sembang dr hati ke hati….sanggup ke hati masing2 nk bercerai?
    mcm konspirasi jek…rasa mcm diorg nk satu dunia kesian kt diorg…”kerana si adi putra, kesannya diorg bercerai”
    aku rasa mcm tu laaaa….x tau laaa plak….kalo diorg okay je bcerai…
    apa2 pn takziah

    0

    0
  33. Mak Jemah says:

    mak jemah tak tau la nak kesian ke tidak ngn mereka berdua nie. nasib kau kena talak satu je noraida oii. lepas nie nanti kuar la statement, adi putra ganggu rumah tangga dia sampai cerai berai. senang nak bawak naik turun mahkamah. hmmm. ikut suka korang la. tak kose mak jemah.

    0

    0
  34. hana says:

    pakcik ni gagal sebagai seorang suami. cerai kan maksudnya lari daripada masalah. sepatutnya dia bimbing isteri dia jadi seorang wanita dan Ibu yang mithali. tapi dia memilih meninggalkan isterinya dalam keadaan isterinya macam tu. semoga Aida dipertemu dengan seorang lelaki yang mampu membentuk akhlaknya sebagai wanita dan bukan penggoda yang tayang bentuk tubuh merata-rata.

    0

    0
    • VTI says:

      jgn mengata org..bila kamu mengata mereka, secara tak langsung kamu mendedahkan dalaman diri kamu yg juga tidak sempurna..kita kena ingat, kita semua manusia yg sentiasa melakukan kesilapan..jd jgn hanya berteriak menunjuk org itu salah, org ini salah..sedangkan kita juga berbuat salah..jd lihat salah sendiri dulu & lihat dalaman diri sendiri dulu..

      0

      0
      • Mami mamu says:

        kau pun salah juga sebab hanya nampak kesalahan komen orang je…haha…jangan jaga tepi kain orang,tapi kain sendiri terselak cik oil..ko pun jaga diri ok sendiri,jangan sibuk buka blog gosip dan cari kesalahan komen orang yg ok tak berkenan.

        0

        0
  35. peringatan says:

    Hope…noraida n bekas suami ambil pengajaran…

    0

    0
  36. abg kuat says:

    tetek dia mmg mantap…gerammm abg

    0

    0
  37. tyrabank says:

    apa kata asyraf Muslim ambik Aida ni jadi isteri ketiga…ahaha…Asyraf je layak bermadu ramai ni selepas salleh yaacob, sebab Ada ciri suami mithali katakan….sure lepas tu Aida ni berubah jadi lebih baik.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    ye ke noraida sedih ke lagi happy coz lepas ni untung2 leh jadi artis ..ye x..
    dah2 la drama sendu korang ni..ade aku kesah…

    0

    0
  39. dua2 salah says:

    Silap2 seluruh rakyat m’sia tertipu dgn permainan/drama lkonan depa 3 org. Komen p komen mai, apa pun xdapt!

    0

    0
  40. whos says:

    itu bukan anak dia lah beautiful nara..ank tiri.mandai mandai jerk ckp ank dia dia x dok anak lg..itu anak laki dia dgn bini lain sebelum nilah..

    0

    0
  41. kat says:

    Tak Baik tuduh yg bukan2 mungkin si istri mintak di lepaskan nk bebas seperti burung. sekarang dia da popular.dpt suami mcm umur ayah sendiri may b dia malu.dia mungkin nak glamour.ape2 pun ALL D BEST TO YOU.mungkin lepas ni si isteri boleh lah mengejar ADI PUTRA.

    0

    0
  42. SERI says:

    y seangkatan cm ADY tu jdkn la 1 pengajaran ea, sekali kena ngn pmpuan cm nooraida tu baru padan muker, psni layan la ur peminat dgn ikhlas n sopan wlo ader peminat y lawo n sexy dok menggedik, b gentleman k, setia la pd isteri kamu, bersyukurlah ALLAH masih sygkn kamu, kamu dh terlepas dr isteri org y curg n gatal tu! hanya ALLAH y mengetahui aper y berlaku!!! urm

    0

    0
  43. Janda Vogue says:

    MOTIF ???

    nak suruh masyarakat kutuk Adi Putra…

    0

    0
    • tak sokong sape sape says:

      so what kalau masyarakat kutuk adi putra pun?
      dah memang dia salah kutukla
      ni mentang adi putra ni artis semua betulla?
      nilah komen dari org bertuhankan artis…..
      konfem ke adiputra tu 100 clean?
      dasar jantan tak cukup dengan bini sorang
      menyampah je baca komen dok kutuk noraida dengan eex suami di tu
      adi putra tu naif sgt keeeeee?

      0

      0
      • m says:

        “tak sokong sape sape ” tp ko dok menyampah org yg kutuk noraida ngan x suami …. ape cerrr ??? belit la ko ni …. btw aku mmg tak sokong dua2 … dua2 pun sama … curang !!!

        0

        0
  44. Habitue says:

    Takziah…
    Sebuah lagi MASJID yang telah lama dibina dibiarkan runtuh begitu sahaja…
    Semuanya rahsia Allah…
    Doakan yang terbaik buat semua yang terlibat…

    x0x0
    # Bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi kan…dunia sekarang…kes seperti ni…biasa berlaku…laki @ bini @ dara @ teruna skandal dgn laki bini @ teruna dara yg lain…
    Ni dah babitkan retis…nasiblaaa…

    Aku doakan yg terbaik la buat korg semua…Allah Maha Melihat lagi Maha Mengetahui…

    0

    0
  45. duniawi.... says:

    PENGAJARAN PADA ISTERI2 DILUAR SANE.. JGN DOK GATAI MERENYAM CAM AIDA NI..
    JAGE MARUAH DIRI, MARUAH KELUARGA DAN INGATLA SEKSA KUBUR DAN AKHIRAT SANA…
    MUNGKIN…. tn Hj ni tersedar dan disedarkan dgn ‘cuitan’ Imannya..
    DOSA isteri SUAMI yg tanggung,, klu xleh UBAH ISTERI ke jln yang benar,,
    ITU lah jalannya…
    si AIDA pun cepat2 la SEDAR dan seeloknya bertaubat…
    DUNIAWI SEMUA NIE..
    same2 la kite doakn yg terbaik utk mereka berdua… :)

    0

    0
  46. zomba says:

    bnyk giler org komen article ni. nmpknye mmg kes cerai la yg paling femes nara

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Rasa macam ada tak kena je…. Kalau da cerai kenapa nak bukak lagi kes dengan Adi Putra. Adakah untuk sementara aje lepas tu rujuk balik sebab nak cool kan keadaan. Sebab Pak Aji sendiri yang kata mereka berbincang sampai ke pagi. Agaknya bincang cari jalan macam mana nak kena kan Adi kot. Pak Aji nikan betul2 sayang kan Nooraida sampai sanggup pertahankan dia walaupun menjatuhkan maruah sendiri. Macam2 cara dia orang buat. Reverse saikology…… bila cerai dia harap orang ramai akan berhenti kutuk Nooraida dan tumpu pada Adi pulak. Senang sikit nak menang kes…Agaknya la….betul atau tidak tunggu dan lihat je la..

    0

    0
    • XaXaXa says:

      tak pyh agak2 laa..kau ni fikir benda2 tak logic..kau yg kurang bijak, so tak payah nak berlagak bijak..sebab makin nampak bebalnya…

      0

      0
    • suspicious says:

      Beb aku pun fikir sama cam ko gak. Banyak yg peliknya jalan cerita dorang ni. Betul la tu reverse saikologi, kalau tak…apsal tak cerai senyap2 je. Ini lg nak kepoh2 siap boleh buat storyline lg pegi ronda2 bagai pastu lepas bincang hati ke hati boleh plak cerai, siap amek gambo tayang kat public lg. Padahal kalau nak cerai dah lama dah…sejak dia tau bini dia kantoi dgn AP lg kan. AP pun sebenarnya mmg salah, sama2 sebakol je dgn Nooraida ni, tp kenapa asyik Nooraida je kena adalah sebab dia ngan laki dia sama kepochi. Cer kalau dah buat dosa tu pastu tobat… tutup cerita… Haram hukumnya canang dosa kita kat public tau. Dah sama2 salah accept la. Lain la kalo ko yg jadi mangsa. Pasal pakcik giler glam ni plak………..we wait n see. XaXaXa —> logik kau ni tahap tong sampah kosong je, tak payah nak cakap org kurang bijak la wei. Kalau kata monyet beranak tupai tu yela tak logik. Otak tu kasi advance sket…

      0

      0
  48. nurin says:

    Sebenarnya jodoh mereka sudah tertulis hanya setakat ini.. Cume perjalanan mereka tu kurang cantik lar dimata orang. Setiap yang berlaku ada sebabnya.. Setiap dugaan yang diberi.. akan ada hikmah disebaliknya. Setiap manusia akan melakukan kesilapan.. Tetapi tindakan bekas suami Nooraida membuka aib isteri (semasa masih lagi menjadi suami isteri) adalah tidak wajar.. Mungkin selepas ini Nooraida akan mendapat seorang suami yang baik dan boleh membimbing Nooraida. Percayalah, Allah akan memberikan pelangi yang sangat indah selepas Dia menurunkan hujan dan petir. Perceraian ini adalah jalan yang terbaik buat anda. Perceraian bukan bermaksud celaka dan bukan sebagai pengakhiran hidup, mungkin ini adalah permulaan yang baik untuk anda. Berhentilah berkata-kata, kerana ini akan membuka aib sendiri. Allah pun tidak suka kita membuka aib sendiri. nasihat saya, janganlah diteruskan saman.. bukan bermakna anda bersalah jika anda berhenti, bukan bermakna anda kalah. Mungkin dengan meneruskan saman itu, akan banyak aib anda yang akan terbuka nanti. Ini adalah nasihat ikhlas saya sebagai seorang wanita. Biarlah dunia mencaci, kita tak dapat menutup mulut orang.

    0

    0
  49. Mimi says:

    Hah, tambah stress bini adi eh, ni skandal adi dah bebas, makin lah ligat nak layan adi pasni. jeng jeng jeng

    0

    0
  50. hmm says:

    aku rasa nooraida x kesah pun..lagi dia suke kot..she is now single!

    0

    0
  51. donat says:

    aku still tak faham kenapa ramai yang still back up adiputra. si aida ni kena cerai memang patutlah. kalau tak dayus suaminya. adiputra tu? terus senyap kes nya? dia gunakan ‘kedudukan’ dia sebagai public figure yang digilai ramai untuk dapat stok-stok perempuan macam nooraida ni. hari ni nooraida kena, next time siapa lagi mangsa adi?

    0

    0
    • tudung polkadot kacamata says:

      tak beradi da c adi tu pasni.. harap serik la bile da bertemu buku dengan ruas.. menggelupur die.. huhuu.. harap jadi pengajaran pade semua org..

      0

      0
    • XaXaXa says:

      kau kena faham, hanya perempuan2 gatal mcm nooraida tu yg akan melayan jantan2 gatal mcm adi tu..bertepuk sebelah tangan tak menjadi..so, kalau ada atau tiada pendedahan tentang kegatalan adi sekalipun, perempuan yg tahu menjaga adab sopan & agamanya / yg normal / tidak menggeletis / yg tahu malu / etc TIDAK AKAN MELAYAN jantan2 biang species beruk mat yeh macam adi..So, berbalik kepada bidalan org2 tua tadi..bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi!

      0

      0
  52. nak tau says:

    apa ye ig minah ni?

    0

    0
  53. Trolley dolly says:

    Innalillah…

    Dah jodoh takat situ je. I hope this will be last of their fiasco la. Baik buat yang perempuan tu mau pun ex hubby dia. Pak aji tak Ada IG ke? Sure Ramai nak ber kenalan nanti.
    Anyway sesiapa tahu apa Nama IG minah ni, nak jugak tengok…

    0

    0
  54. nasi timbel says:

    adi putra pon miang gak …….. silap pompuan ni pasal butang bajunya tecabut jerrr …

    0

    0
  55. PEGUAM ADI says:

    saya rasa suami dia yang teruk…sebb…kes ni dh tutup..tp suami dia yg heboh nk bukak balik kes…slepas isteri dia dimalukan..dia malukan lg dgn jatuhkan talak…rasanya suami dia yg gila…

    0

    0
  56. zoy says:

    kesian jadi perempuan yang lelaki yang mengacau takde sapa nak kutuk and maki. memang salah pompuan pun gatal tapi kaum hawa ni insan yang lemah. lelaki patut respect dah tau dia isteri orang. iyolah dunia memang macam ini kannn

    0

    0
  57. nobody says:

    apa la korang ni..doakan yang terbaik utk dia..kita tak tau masa depan kita macam mana lak..hari ni hari dia hari kita, kita tak tau..

    0

    0
  58. tak sokong mana2.. says:

    assalamualaikum..
    sy terdetik utk bg komen bkn sbb nak sebelahkan sapa2…tp suda namanya manusia, tak akan lari dari kesilapan. tp apa yg menyedihkan sy ialah apabila byk sgt komen yg menggunakan bahasa kesat..terutamanya kpd suami nooraida.
    soal pakaian isterinya, itu antara dia dan Allah…tujuan utama sang suami mencanang ‘aib’ si isteri bukanlah kerana inginkan publisiti..tp ingin menegakkan KEBENARAN.
    sy percaya, sblm sang suami buat pc, mesti dah fikir semasak2nya..dia tak dpt apa2 pun bila buat begini melainkan dpt menyelamatkan rumahtangga org lain yg mungkin nnt akan terkena mcm dirinya. kalau tiada bukti, mustahil dia begitu berani untuk menegakkan kebenaran..mmg maruah dan harga dirinya tercalar, tp dia perlu utk berani bertindak kerana kalau dgn isterinya sendiri si artis berani buat, tak mustahil berani buat dgn org lain jgk.
    si artis tu pulak, kenapa peminatnya semua buta hati utk menilai?? hanya kerana dia pujaan hati? wajah innocent? mmg keputusan pihak polis agak meragukan..membawa seribu satu persoalan..knp bole jd “tiada tindakan selanjutnya”? kenapa? mesti ada sebab…..? komen yg mengatakan “pihak polis ada byk benda lg nak buat”..kalau anda sendiri terkena kes begini, dan pihak polis rasakan kes anda hanya remeh temeh, apa perasaan anda?? kdg2 sy terfikir, agaknya artis yg berbakat besar seperti adi putra ni, susah nak dpt mana2 anugerah sebab dirinya tidak berlaku adil pada isterinya??? MasyaAllah…sy mohon dijauhkan dari terus bersangka buruk begini.. :(
    sang suami tu bukanlah orang tua yg tak berkemampuan..sehingga perlukan publisiti kotor begini utk mendapatkn bayaran saman..percayalah..sy yakin suami hanya mahukan kebenaran..dan kita pula, sebagai sesama manusia, jgn la bangga dgn manusia lain..jgn megah sgt utk menegur..kerana semakin kita megah utk menegur kesilapan org lain, semakin kita lupa pada cacat celanya diri sendiri..
    hari ini si isteri telahpun diceraikan..dan sekiranya betul suami menceraikan isteri kerana tekanan masyarakat yg mengatakan dirinya dayus, sy ucapkan takziah pd org2 tersebut.tunggu la balasan Allah yang pasti. kita sebagai manusia tidak lari dr kesilapan..tp jgn la pulak hati kita buta utk menilai kebenaran.

    0

    0
    • Kebenarannya, dua2 salah. Apa nak pusing2 lagi. Admit it, this is yr revenge kan, pakcik. Sebenarnya, kau nak tengok dua ekor ni (yg dah buat taik kat kau) get what they deserved from u. Kau dah malukan bini kau dah tu kau cerai kan dia, skg, u r after Adi. Kau takkan senang selagi kau tak boleh jatuh kan Adi kan. U want to see his ego n career hurts just as they hurt yr ego. Dah lah pakcik, jgn putar2 lagi. Muhasabah diri, buat sholat taubah n minta Allah buka pintu hati kau seluas2 nya utk memaafkan org2 yg telah buat dosa ni. Insyallah, Allah akan berikan kau jalan yg terbaik dan berikan ketenangan. Times up pakcik, patut dah tua gini byk fikirkan amal jariah bukan fikir benda yg bukan2. Kalau nak saman-menyaman pun mestilah benda yg berfaedah pakcik, bukan benda2 yg bersangkut-paut dgn keaiban diri sendiri. Malu lah pakcik. Jgn buang masa pakcik, daripada buang duit dgn lawyer n isteri muda lebih baik pergi kerjakan umrah dan disana mintalah petunjuk Allah utk tenangkan hati.

      0

      0
    • ok says:

      nape la ko taip panjang sgt ni … ko tak yah nak pening2 kepale nak hujah panjang2 .. gini ! diaorg knal kat whats app je .. ok ! whats app .. jumpa pun tak penah . apetah lagi berpegangan tangan or tidur sebilik n sewaktu dengannya .. wajah sebenar norida pun adi tak knal .. yang adi tau wajah edit je .. nape la poyo sgt pakcik ni nak memanjangkan cerita .. pastu cerai .. aku mmg x minat adi ni .. ( ok ! takkk ………… mi ……… nat .. faham !! ) same je mcm aku pandang artis2 lain . tp bagi aku kes ni mmg btl2 mengarut r .. n tak sepatutnya jadi sebesar ni ..

      0

      0
  59. aida anne fasha says:

    ANAK ITU BUKAN ANAK DIA LAH ITU ANAK LAKI DIA DGN BINI LAIN..BEAUTIFUL NARA PLISS ALERT ABOUT THIS!!!!!!

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Setuju la apa yg Joyah cakap. Macam tak kena je. Ni cerai terus ke atau sementara je lepas tu rujuk balik sebab nak redakan keadaan. Maklumla berbincang dari hati ke hati kan. Supaya orang ramai tak kutuk Nooraida lagi dan kesian pada Pak Aji. Senang nak kenakan Adi. Ooo rupanya Nooraida ni bini ke 3. Betul ke anak tu bukan anak dengan Nooraida. Jadi Nooraida ni mandul ke.Dah kantoi lagi….Banyak betul idea dia orang ni. Lepas satu satu cerita sensasi keluar. Kejap butang tercabut la. Ada anak dengan Nooraida la. Macam2…… Benci betul Pak Aji ni dengan si Adi Putra kan. Beria2 benor nak kenakan Adi.

    0

    0
    • adisputeran says:

      biar lah kat diorang nak buat apa anon..yg ko pening2 nak buat apa..
      meh sini kat abang, abang raba nenen kamu tak tak?

      0

      0
  61. 1st time komen says:

    la dah kena cerai pulak..

    0

    0
  62. tut says:

    mula2 pak aji tu mungkin ingat mmg isterinya digoda, bila buat hati ke hati tu baru tau yang bininyer pun gatai sama. maka apalah guna pertahankan bagai nak rak. dah ader laki buatlah berlaki, jaga adap, jaga tutur kata. berinstagram tu bior berpada2, sbb lbh banyak buruk dari baiknyer. sekejap pusing ikut ni, sekejap ngeliat gitu, sekejap baring gini, mmg mengundang padah jawabnyer. sedar2 sikit status isteri orang, kena jaga pergaulan. ni barangkali kawin muda, blum puas enjoy, pastu kawin ngan lelaki matang, maybe cepat bosan. aleh2 ader pulak wassup/twitter/fb/instagram bagai, maka enjoy sakan. last2, kena cerai. ha dah trang2 ni ktia tgk kot AP terbuka hati nak tambah dua, maklum orang diidam dah single dan available.

    0

    0
  63. Anonymous says:

    Entah2 ni alasan Pak Aji nak kawin no 4 tak. Siap bagitau pada media. Sekarang ni kan dah terkenal. Sape2 nak buat permohonan boleh isi borang ……

    0

    0
  64. Naj says:

    Mungkin suami dia dah tak tahan dengan tohmahan sebagai suami dayus kann. Yela…isteri dah boleh jatuh nusyuz. Mungkin sampai situ je jodoh mereka, semoga di ambil iktibar dan pengajaran.

    0

    0
  65. Anonymous says:

    Pak Cik ni dah malukan bini dia. Pastu ceraikan pulak ….

    0

    0
  66. Naj says:

    Laaa kena cerai pulak…ambil pengajaran dan iktibar wahai aida, awak dah boleh jatuh nusyuz tau.

    0

    0
  67. cayang says:

    fuyoooooooo…ramai tu nak jadi counselorrrrrr….ke ustaz n ustazah tak bertauliah..caya la….

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Nk kesian ke x nk kesian hek…..tpi ia org sndiri y cari pasal…..
    pengajaran wat
    Noraida…pas ni jgn suka2 htr gmbr lucah pd lelaki lain….
    adi…dh ad bini tu jgn nk mengatal…..
    pak aji…pas ni cari le bini y pakaianya menutup aurat…..
    skg dh terang2 y si noraida ni d ceraikan…kalau kes si aida ni menang dia kena kawin ngan adi ke…kwang…kwang…kwang….senang cite suruh jer ashraf muslim ambl jdi bini ke 3 jer…

    0

    0
  69. slurpp says:

    lor ape kes tiba2 cerai..aritu kata dah maafkan dan dah terima..buat pc bagai nk rak..dah jadi janda ni makin panjang la langkah agak nye yea..ms masih ada suami pon dah cenggini..isk3

    0

    0
  70. Aku says:

    aku rasa le..kalau la si noraida btl2 cantik mcm pic dia y pakai tudung tu…mesti ramai y tergila-gilakn dia…ni muka realiti mcm pompuan vietnam jer…….tertipu jer…

    0

    0
  71. Jemah Jantan Uollsss says:

    Lepasni aku nak tengok si adi tak berapa nak putra tu kawin dengan dia plak.. Masatu aku akan gelak seikhlasnya khas utk fans si adi miang tu! Tu lah sape suruh kawin dengan ikan buntal??? Dah jumpe yg cantik terus tayang “anu” uolsssss! Hahahaha

    0

    0
  72. kesian pak haji says:

    saje la pak haji kan..sebelum wat decision tu..dah dpt dr aida (wat kali terakhir)..nanti leh claim yg rumah tangga cerai berai sbb adi putra..hmmm..btw nanti habis edah (maybe dah menang kes) rojok balik aida ni n duet saman dh dpt dr adi (kalo menang kes la)…semoga masing2 pulang ke pangkal jalan la…

    0

    0
  73. Jemah Jantan Uollsss says:

    Habis edah bolehla si adi masuk minang! Masatu si aida tak brapa nak putra tu meraung! Adoiii cramp perut i uolllsss gelakkk gelakkk.. Aku memang anti dengan mamat bangla tu! Ptuiiii

    0

    0
  74. kati pari says:

    mcm ada muslihat jek…tiba2 bercerai nii dh nape?? seblum ni bukan main lagi pkcik pertahankan bini…dh insaf ker…atau ada agenda lain…mmm sebelum bercerai detik 5 pagi boleh plak pegi jalan2 dulu, makan2, tentu romen2 jugak kan…hihihi…so whats next…dh bercerai ni kira kes dgn adiputra pun setel lah ye..jgn bunyik2 lagi ye pakcik…selamat maju jaya

    0

    0
  75. anonymous says:

    Aku kenal byk dh species mcm nooraida ni. Klu ada rupa sikit mmg tak kisah kawin dgn org tua asalkan byk kachinggg hahah. Kwn aku sndiri bru 18 perempuan mek klate mmg cun habis tp pelajaran tkde lah dah kawin dh pun laki dia tua siap ada anak lg dgn bini prtama. Stok2 pmpan cmni mmg keje nk menghabiskan duit je. Sbb kwn aku ni bukannya kaya. Uneducated pulak. Spm pon tkda. Tp mmg cun habis . Dia dgn madu dia mcm kwn baik dah. Myb madu dia tk kisah. Bagus lah cmtu . Tp ape yg ketara nampak sgt lah mintak mcam2 dpt beg lv mmg tiap2 hari keluar je keje dia menghabiskan duit laki dia. Untungkan jd org cantik ni, pelajaran tkda pun tkyah risau. Yg penting ada rupa tunggu lah mana2 org tua masuk minang nikah terus. Yg paling tak thn pmpan ni pantang nampak laki hensem mst melayan. Dkt instagram tu beribu2 gambar dia update dgn barang2 mewah dia. Haihh. Sanggup mak dia tgk anak dia mcm tu kn. Klu lah aku ada anak mmg tkkan bg anak aku kawin dgn laki tua yg tk sedar diri. Ntah2 bape ramai lg pmpan simpanan dia. Oh btw aku tgok noraida ni mmg mcm kwn aku sebijik. Suka menghabiskan duit laki. Laki kwn aku tu mmg kaya lah aku rasa. Pkai bmw bagai business man kot. Aduhhh. Pmpan skg ni mmg pandang duit je dh tk kisah tua ke muda jnji duit berkepokkk. Apadahal hahaha.

    0

    0
  76. Abg Btg Power says:

    Sekarang kita cabar Adi tunjuk bukti yang gambar kemaluan yg dihantar ke Aida adalah bukan kemaluan dia..amacam? Berani tak???…berani kerana benarrr!!!!…

    0

    0
  77. ambil iktibar dari kisah dorang ni, sayangi lah pasangan anda walaupun siapapun mereka ;)

    0

    0
  78. Sheila says:

    Eloklah tu. Kalau saya pak haji tu, bukan sekarang, bahkan dulu lagi. Secara peribadi saya rasa kalau si Aida ni boleh buat dengan “Adi Putra”, dia boleh buat dengan jantan lain juga.

    0

    0
  79. tak baik wei says:

    aler,tak perlu ler cerai,rujuk balik,kendian mulakan hidup baru,
    yang korang kat sini pun jadi batu api,berdosa wei,meruntuhkan rumah tangga orang tu,dosa besar,kan reramai masuk neraka jahanam.
    Yang dah lepas,biarkan lepas,tutup buku dan buka buku baru,berenti jadi batu api,
    esok Allah swt bayar cash,kena pada kita atau anak cucu kita,baru mengelupur tak
    sudah nanti.

    0

    0
  80. kak nab says:

    kesian pulak baca kisah dia ni..tapi mesti ramai rebutkan janda ni lepas ni..

    0

    0
  81. Pemerhati Internet says:

    Ini pengajaran pada perempuan-perempuan yang bernama bini atau isteri,yang suka melaram di internet,baik fb,twitter dan lain-lain.Kawal sikit diri kamu semua,jika dah bersuami maka ada batas-batasnya dalam islam ni,zaman sekarang ni bini-bini yang suka masuk internet ni,perangai macam cipan,habis semua nak tunjuk pada orang,pantang kena ayat skit,habis cair,habis maruah semua kena gadai.Ingat ler sesungguhnya akhir zaman,cukup senang manusia akan masuk neraka,lebih lagi wanita.

    hadith di dalam Sahih al-Bukhari, hadith ke-29:

    “Diperlihatkan kepadaku Neraka, sesungguhnya kebanyakan penghuninya adalah wanita, mereka itu mengkufuri”. Lalu Baginda SAW ditanya: apakah mereka itu mengkufuri Allah? Rasulullah SAW menjawab, “mereka itu mengkufuri suami (atau nikmat-nikmat berumahtangga), dan mereka mengkufuri Ihsan. Apabila kamu melakukan kebaikan kepada salah seorang daripada mereka sepanjang tahun, tetapi kemudiannya dia melihat sesuatu yang tidak kena padamu, nescaya dia akan berkata (kepada suaminya): aku tidak nampak satu apa pun kebaikan padamu!”

    Rasulullah SAW bersabda maksudnya : “Ada dua golongan penghuni neraka yang aku belum pernah melihatnya: Lelaki yang tangan mereka menggenggam cambuk yang mirip ekor sapi untuk memukuli orang lain dan wanita-wanita yang berpakaian namun telanjang dan berlenggak lenggok. Kepalanya bergoyang-goyang bak punuk onta. Mereka itu tidak masuk syurga dan tidak pula mencium baunya. Padahal sesungguhnya bau syurga itu boleh tercium dari jarak sekian dan sekian. ” (Hadis Riwayat Muslim)

    Rasulullah SAW bersabda: “Perempuan yang melabuhkan pakaian dalam keadaan berhias (bukan untuk suami dan muhramnya) adalah seumpama gelap gulita pada hari Kiamat, tidak ada nur baginya. “ (Riwayat Tarmizi)

    Nabi SAW pemah bersabda: “Wanita yang taat akan suaminya, semua burung-burung di udara, ikan di air, malaikat di langit, matahari dan bulan semuanya beristighfar baginya selama dia masih taat pada suaminya dan diredhainya (serta menjaga sholat dan puasanya).”

    Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Wanita yang taat berkhidmat pada suaminya akan tertutup tujuh pintu Neraka dan akan terbuka pintu-pintu Surga. Masuklah dan mana saja pintu yang disukainya dengan tidak dihisab.”

    0

    0
  82. Iktibar says:

    Pengajaran pada bini-bini orang yg suka masuk internet,kalau dah jadi bini orang,ada batas-batas pergaulan,ni pantang kena ayat sikit,habis semua mau tunjuk,yang tak perlu ayat pun ada gak,serah diri ngan rela hati,huh akhir zaman,senang-senang je masuk neraka.

    0

    0
  83. adi putera says:

    so tamatlah kisah ini.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak tamat lagi .. takdi aku tgk kat galaxy .. pak cik tu cakap dia nak teruskan kes ni wlau pun dah bercerai ..

      0

      0
  84. nuarina says:

    Pengajaran x kira bini org ke atau jnda…jgn sekali2 ganggu umhtgga org akibatnya umhtgga sdiri akn goyang..mgkn ini blsn allah sb dlu dia ganggu umhtgga org smpai org cerai berai sb nkkn seorg lelaki kaya atau sbliknya…zaman skrg ni byk sgt yg jnis perangai cm ni ska goda laki org….ingt dunia ni bptr kdg kta diatas n kdg dibwh..x selalu nsb kta baik..skrg ni klu kta wt kt org di dunia allah bls x yh nk tgu akhirat so tepuk dada tnya hti…

    0

    0
  85. just said says:

    Bercerai?? Hurm.. Mcm ade yg xkne. Tibe2 trdetik di hati. Sblm ni pak aji sbk defend bini dia & pnh ckp akn wat apa saja spy adi mngaku kesalahan dia. Dah wat report, kuar media tp keputusan xmnyebelahi dia malah truk menerima kutukan masyarat. Hurm.. MAYBE die sngaja nk ceraikan bini dia. Why? Sbb kes ini xkuat untk dbuka semula. Perlukan ‘sesuatu’ untk d buka smla. N adi is public figure so dia dah mndpt sokongan public sebelum ni. MAYBE dgn cara ni public akn mula mmbenci Adi (bkti byk komen mula mncaci adi di artikel ini brbanding artikel sblm). So public akn trus slhkn adi n xpelik klau kes d buka smla sbb keslahan dia dah boleh di kategorikan mnganggu isteri org sehingga mnyebabkan perceraian. & klau pak aji ni dah berjaya & puas hati anytime blh rjuk balik dgn bini dia ats alasan sya terima isteri sy kembali sbb jodoh kami kuat dan dah trbukti Adi bersalah (sbb perceraian mrk jg dilakukan setelah brbincang. Org nk cerai smpt brbincng ke? slalu nk bincg kn ade org ke3. Cth keluarga, kaunseling. Ok blh bincng berdua tp xkn smpt ronda2 g mkn and pastu I cerai U!) Wah, blh buat drama dah. Ok ini hanyalah andaian sy. Mgkin hanya sekadar andaian.. pasni msti ade komen brsangka baik… hurm boring dgr ayt tu.

    0

    0
  86. Anonymous says:

    Rasa2nya kan, rumahtangga dia org ni memang dah “retak menanti belah”, mustahil pakcik ni ceraikan bini dia sebab kes ni, pasal bukannya bini dia ngan adi putra pernah bersama, just main2 whatsapp je, takkan sampai boleh cerai, tak munasabah betul, pakcik ni mesti ada hidden agenda ni…..

    0

    0
  87. lalola says:

    tak berani nak cakap ape2, takut jugak sekarang mengutuk akan datang generasi kita yang buat gini. kita tak di tempat dia, mungkin kekurangan iman di situ. harap dijadikan iktibar, noraidah pun cantik, laku je mana2. past it past, padang ke hadapan dan mulakan dgn semangat baru,

    0

    0
  88. syed says:

    pompuan melayu mmg xguna, sibuk kat tempat gossip gini, suami terabai, patutlah ramai kaum lelaki cr jalan mudah mkn luar.bini sibuk sgt hal rmh tangga org.sedaaaaaaapppp….ape nk buat,korg pompuan tetap syurga bwh tapak kaki suami.ingat tu!

    0

    0
  89. lavida says:

    lor. ramainya kene tipu.. mula2 baca or dengar memang la cam betol kot.. tp bila fikir 2 3 kali aku rasa agaknya dorang ni plan bercerai utk tambahkan lagi kekuatan utk makesure yang kes ni konon2 serius.. kiranya nak tmbah lagi point yg laki die btol2 marah n tak masuk belah sape2. sbb aku perasan masa sidang media baru ni dorang ok je smbil2 senyum2.. kalau dh gaduh dari awal tak la duk rapat2 walaupun sblom cerai. algi satu muka hepi jek laki die aku tgk dalam tv kat galaksi tadi. aku rasa ni konspirasi dorang ni. bukan stakat laki dayus.. kalau laki tak dayus buat ape nak panjang2 kes ni.. bini dah xleh nk pakai cerai je la awal2.. kalau btol pun adi putra terlibat takkan adi je dipersalahkan.. nape die laki dayus tu asyik bela je bini die smpai skarang ni.. satu lagi nape cam hepi je bgtau dh cerai talak satu? nape tak talak 3 terus? kalau talak 3 memang muka cam kertas berkedut. sbb xleh rujuk balik dh. skarang ni dorang cerai talak satu sbb dh tau bleh rujuk balik . haha.. what a shame. dh la laki die tua gler. tua kutuk.. haha.. bini pun cam bxxsia je haha

    0

    0
  90. Say No says:

    Mana Abby Adabi??? Lama tak dengar ceramah ko… ke ko dah tukar name? Story ni sesuai dengan ceramah n hadis2 copy paste ko tu..

    0

    0
  91. semalu says:

    Ni mesti si noraida yg suroh laki dia ceraikan dia sb dia dah popular skrg,muka dah terpampang kat paper2……. so dia berharaplah ade VIP yg berkenan dgn dia. Hari tu pun siap pakai baju seksi tayang dia punya cleavage ….Dia ade agenda tu. Yelah, pulak tu laki tua, sakit mata nengok. Mesti noraida ni berangan dpt org yg lebih dari laki dia….

    0

    0
  92. lalalalala says:

    shame on you aida , ad laki gatal . kan dah kena ceraii . . tp bang hajii mesti smpaii dpt ank bru kan ?

    0

    0
  93. Linzy Longkang says:

    kan dah agak, pakcik ni pun baca BN nyer komen last2 pikir elok gak ceraikan throphy wife nih pasni senang kalo dia nak jadi bini no 2 adi putra, pakcik hesben dia pun bole cari ibu tunggal sebaya usia sebagai pengganti

    0

    0
  94. Anonymous says:

    Macam ada udang disebalik mee je. Orang cerai bersedih. Dia orang boleh happy je…Masa tengok kat galaxy husband dia kata datang dengan Noorida sekali. Rasanya habis kes, mereka rujuk balik. Just sebagai alasan agar orang ramai kasihan dan berhenti bercerita pasal Nooraida dan tumpu pada Adi pulak. Secara logiknya bila bercerai mesti la laki bini, tak nak ada kaitan dengan kes ni lagi. Bila dah tiada kaitan apa yang nak diungkitkan lagi. Tapi mereka berdua masih nak teruskan juga. Macam pelik je…macam tak logik je…

    0

    0
  95. Joe janz says:

    Kesian! perempuan tetek selambak ni! lepas ni skandal dgn siapa pulak.

    0

    0
  96. Soh Adi kahwinkan dia jd Bini no.2 says:

    Dah cerai yer? Isteri Adi masih belum mengandung kan? Senang citer,kalau dah Adi pon gatai sama si *butang tercabut* ni, si butang tercabut pun dah kena cerai so,lepas habis tempoh e’da nanti, adi nikah jerlah sama dia.. So tutup ceriter kot, jangan buat lagu macam si acerap dan cakonah tu dah.

    0

    0
    • Anum says:

      Tp kalau aku jadi lelakilah kan,, kalau aku ni adi, aku takkan kahwen ngan butang tercabut ni.. KOt ye pun nak anak baik die cari pompuan lain…silap2 leh dpt anak dara

      0

      0
  97. LOL says:

    Kebanyakkan korang kat sini sengal.
    Aku percaya adi buat kerja gila tu dulu. Kalau tak, takkan pakcik tu dapat hubungi numbor telefon Adi putra dan mengugutnya?
    Confirm ah adi putra buat keje terkutuk tu. Dah lah tengah buat umrah. Abey da stim, sent pic kote dia kat this Aida. Dah lah nama sama macam bini dia Aida jugak. Si adi kalau korang tengok, bila amik gambar dengan bini dia, senyum mcm tak happy je. Bini dia jek yang senyum lebar memanjang. Adi memang sayang bini dia, tapi mungkin da boring jgk. Yerlah bini dia kan da naik badan, tak dpt kasi zuriat. Tapi untung lah si Adi ni. Da buat perkara terkeji pun bini dia masih back him up. Dah lah kalau amik gambar untuk promo filem dia bukan main peluk dengan nora danish. Mana ada bini yang kasi sebenarnya? Si aida jugak kene telan ni semua. Moral of the story, Adi memang tak setia. Dia start dulu. Mana ada selebriti suka suka kasi no. handphone. Kalau pakcik tu da dapat no. dia, confirm lah adi ada hunbungi si nooraida tu. Duhhhh

    0

    0
  98. LOL says:

    HAHAH

    0

    0
  99. nurul says:

    Lepas ni kuar kat Harian Metro: SAH ADIPUTRA BERKAHWIN DGN NOORAIDA. muahahahah.hmmm x mustahilkan?!!!

    0

    0
  100. melati says:

    aku bangga jadi Rakyat Malaysia yg tak kenal siapa kasta 3 ekor ni…?

    0

    0
  101. LuLu says:

    Walau apa salah sekali si Noraida ni, tak perlu lah kecam/ kutuk dia teruk2..
    Nabi/ Islam tak pernah mengajar kita membenci sesama umat.
    Menegur tak salah, tapi jangan sampai teguran itu menjadi cacian atau kutukan..
    Buat NoorAida, tabahkan hati, dan jadikan ini satu pengajaran untuk berubah menjadi yang lebih baik.
    Buat yg lain, ambilkan ini satu tauladan, zip mulut, zip tangan, tak usah mengata yang bukan2 sebab perjalanan kita jugak masih tidak pasti berakhir dengan happy ending.
    Wallahualam

    0

    0
  102. biarlah rahsia says:

    ala entah noraida ni kena tipu..ko ingt senang2 k adi nak tunjuk dia punya…entah jantan mana yg gila seks menymar jadi adi…polis pon x nak layan kes macam ni sbb dah bnyk la kes sebelom ni yg ramai menyamar jadi artis untuk kenakan orang..ko ingt adi nak layan ko sorang jek ramai lg la peminat adi yg add adi tu..entah2 lagi lawa dari ko pon ada..yg pak aji ni aq rasa ni macam ada agenda jek..x kan la senang2 nak ceraikan bini ko tu…pak aji ni pon jahat ni nak duit jek ko nak cover sbb satu dunia dah kutuk ko gn bini ko yg lahanat tu kan…konon2 ko ceraikan bini ko tu orang semua nak salahkan adi la..adi wake up u kena pertahankan maruah u..jgn sampai pak aji ne dengan perempuan pondan ni menang…saya sokong adi……

    0

    0
    • huhuhu says:

      Nampak sangat husband nooraida ni sakit mental , dah lah nak tegakkan benang yang basah pastu ceraikan isteri dia plak , td aku baca kosmo ni ha kluar :

      Kontroversi skandal Adi Putra atau nama sebenarnya Mohamed Hadi Putera Halim yang sudah berlarutan empat bulan memasuki episod baharu apabila Nooraida Abdul Mutalib yang digosip dengan aktor itu diceraikan suaminya dengan talak satu kelmarin.

      Amiruddin Osman, 56, berkata, dia menceraikan Nooraida di kediamannya di Johor Bahru sekitar pukul 4.30 pagi dan 5 pagi, 19 Disember lalu.

      Selepas penceraian ini, kata Amiruddin, dia berharap lelaki yang pernah berjanji akan bertanggungjawab terhadap Nooraida menunaikan janji-janji yang dibuat melalui WhatsApp terhadap bekas isterinya itu.

      Jelas Amiruddin lagi, keputusan menceraikan Nooraida, 30, dibuat selepas mereka mengadakan perbincangan dari hati ke hati.

      Nampak org tua gampang ni nak kenakan Adi Putra.

      0

      0
  103. Tumpang_lalu says:

    hihihi….kan elok cm ni…klu da xboleh together lg…just pisah…jgn la jaje cite sape2 n bkk aib sendiri….tauladan yer pak cik n mak cik…pas ni jgn gado pasal ank lak…uda2 la publisiti….kbhaaaiiii……

    0

    0
  104. themightydingdong says:

    jangan pulak korang amik Nooraida ni belakon ke jadi duta butang ke ape ke pulak ye pasni

    0

    0
  105. mamat 2 says:

    Tahniah pada semua yang mengutuk. Korang dah dapat syer masing2 menyumbang kepada keruntuhan sebuah rumahtangga yg dibina 10 tahun dan menyebabkan seorang anak terpaksa berpisah antara ibu & ayah. Yang tulah korang akan bawak sampai mati & dihisab kelak.

    0

    0
  106. Kutu Eagle says:

    Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Yang kaki mengutuk kat sini bukannya faham pun. Dengar pandangan dari satu pihak je, yelah mentang2 Adi tu superstar, tinggi, segak. Siapalah orang tua ni kan?

    0

    0
  107. ramburamba says:

    Boleh buat divorce ganbang party lepas ni..tetek dia mmg sedap

    0

    0
  108. Anonymous says:

    Rasanya noraida dgn suaminya mmg Ada masalah rumahtangga dh selama ni cz if tak takan noraida berani melayan adi..cz adi putra tu artis…n apa artis buat pun walaupun di tutup serapat2nya pasti dihidu wartawan juga…lgpun noraida tu kan Ada ckp yg masa dia berwhatupps dgn adi…adi Ada ckp nk cari isteri baru…so if noraida ni tak gatal n Ada masalah Dlm rumahtangga takan dia nk teruskan layan adi yg nk cari isteri baru …mayb noraida ingat dia blh la pikat adi n mana tau cerai ngan laki blh Kawin ngan adi…bla tgk adi dh menolak dan isteri dia pun terus support Suami…dia pula dh nk di ceraikan…sebab tu beria2 nk kenakan adi…mayb ikut kehendak Suami dia…nk cover malu…tats y dtg PC pakai seksi mcm tu…yela dh tau anytime Akan jd janda so mestila Kena cari keje nanti…mana tau blh jd artis…semua ni lakonan mrk Utk menutup kesalahan masing2…tak Kira apa lelaki buat…yg penting kta perempuan tak Kira sama Ada ank Dara ke,janda ke isteri org ke kenala jaga kelakuan dan Maruah kta…Demi diri sendiri dan keluarga…

    0

    0
  109. Anonymous says:

    wehhh ape ig noraida nie?? nak tgk laaa…

    0

    0
  110. kita manusia says:

    Dear smua,
    Sdr x kite smua dah mrntuhkn umh tgga die.jadi2la mengutuk org,mmg die slh,knape xde 1 pn yg mylhkn adiputra sdgkn mgkn btul ape die ckp.jadi2la hentam die,siape kite nk hkum die.jgnla msk cmpur da.mebi die ttkn n sbb tu crai.jgn 1 ari nti bnda ni jd kt korg.kpd noraida,sbrla k.smua ni akn karma.

    0

    0
  111. Jamal Pak Tongkol says:

    Senang2 je Adi Putra lepas tangan
    Mentang2 selebriti, so bukan salah dia
    Kau tu artis, confirm lah ramai girl yang minat
    Amek kesempatan geli-geli dengan bini orang
    Lepas tu tak mengaku
    Bagi aku senang, kalau gi mana cantek pon awek dtg menggoda, kalau si lelaki tak layan, tak jadi.
    Bini Adi Putra takot ilang laki. Muka dahla macam doraemon.

    0

    0
    • we says:

      apesal longkang sgt jari ko nih .. bini adi putra takda salah papepun .. dia hanya lah seorg isteri yg hanya ingin menjaga aib suami .. agak2 la nak kutuk pun …

      0

      0
  112. Woweee says:

    Aku rasa pakcik ni mmg siap2 plan nak ceraikn bini dia ni. Tu sbb dia bersungguh2 bukak aib pompuan ni. Kalau memang kes, duit boleh joli sama2… Terkalah pulak, cerai la. Nak habih2 selongkar aib bini, takkn nak buat bini lagi kan…

    0

    0
  113. KT Pari says:

    Alah….betina gatal tu mmg target Adi dari awal. Tu boleh lagi gih makan then round2 dgn husband dia. Ni mesti dia yg pujuk laki dia srh cerai. Aku rase dia mmg giler kat Adi. Kan dia ngaku dia yg contact adi dulu kut whatsapp. Dia berharap Adi akan kawin dgn dia lepas kene cerai…..Tapi tak salah pun, lelaki blh kawin 4. Lagipun Adi tak ade anak sendiri kan. Hmm….kalau Adi jadi kawin dgn noraida ni, dapat janda lagi, bekas org lagi. Hai bila lah Adi nak dpt anak dara… Lepas kes ni mesti selebriti2 lelaki lain takut nak melayan peminat2 fanatik mereka,. yelah silap2 haribulan kan masuk paper mcm kes adi ni…..malu je.

    0

    0
  114. Kak Mala says:

    Kaum isteri pada artis2 lelaki jaga jaga ye..satu lagi janda available..!

    0

    0
  115. Anonymous says:

    Dengar cerita ….kata orang….Nooraida ni mandul juga. Dah kawin 8 tahun tak ada anak. Anak tu anak bini no 2. Nooraida no 3. Ada la peluang Pak Aji nak cari no 4 …lepas ni artis la pulak. Jaga2 Adi Pak Aji ni pendendam orangnya. Jaga2 Aida , Noorida ni daring orangnya.

    0

    0
  116. Mulutcomot says:

    Emmmm..
    Kesian. Pasni dah tak de la teduhan kasih untuk ko aida. Adi pun dah x nk, laki ko pun dah x nk. Berteduh la ko kt mna2 dedahan pokok balak yg besar2 ye. Mmmuahhx!!!

    0

    0
  117. and says:

    Hello december, bukan nak mengutuk si nooraida dan membela adiputra.
    Tapi sebagai wanita yg dah berkahwin tak elok melayan suami orang..nooraida sendiri kata adiputra romantis dsbnya…maknanya dia layanlah tu. Lelaki memang sifatnya miang, jika ada yg nak layan mereka tentu lelaki ni rasa perempuan jenis ni murahan…nak test marketlah. Nasib baik suaminya dapat tahu…taulah isteri dia tu sikap macam tu. Dalam kehidupan realiti, ramai sahaja perempuan , isteri orang yg digoda oleh lelaki..di tempat kerja dan sebagainya…tapi yg waras dan tahu tanggungjawab sebagai isteri, tak akan layan.
    Satu lagi yg orang pandang serong ialah patutkah nooraida tu pakai macam tu masa pc…tak ada alasan nak pakai macam tu dan suaminya yg di sebelah pun patut menegur si isteri.
    Selalunya suami akan menasihati isteri dgn cara baik jika dapati isteri melakukan perkara tak elok, contohnya apa yg berlaku antara isteri nya dan adp, bukannya buat pc..lainlah kalau isteri tak melayan adp langsung …ini sama2 miang. Nak diperbesar2kan. Kalau betul berlaku, inform isteri adp tu saja..supaya berhati2 dgn kelakuan suaminya tu..
    Nak suruh adp minta maaf pd suami nooraida? Salah dua2…sepatutnya pesalah minta maaf pd pasangan masing2.
    Kes ini memang pengajaran kpd sesiapa yg nak suka2 dgn suami atau isteri orang..

    0

    0
  118. Amy says:

    Cerai pn nk heboh kat 1 msia ke…mmg pasangan ni nk cari glamor murahan….
    Patut masing2 betulkn kesilapan yg lepas ni makin teruk plk…

    0

    0
  119. Amy says:

    Tapi aku rasa kpop jadian tu xkesah pn kena cerai sbb dia muda lg dan blh meyeksi lg utk tarik lelaki kaya nanti

    0

    0
  120. takziah saya ucapkan.. huhu

    0

    0
  121. RA ONE says:

    tutup cerita..dah kena cerai, kes pun dah gugur..panjang2 cerita ramai yang dapat dosa mengumpat tak habis2

    0

    0
  122. and says:

    dah bercerai tu tak payahlah nak bertwit2, memuji suami, itu dan ini. nak suruh orang baca mereka suami isteri mesra , caring, bertanggungjawab. kalau dah gitu, buat apa bercerai.
    propalah nooraida ni…

    0

    0
  123. kacang rebus says:

    muka pakcik ni tukang potong bunga kat dorsett regency.

    0

    0
  124. macam dunia sekarang nie nak cari glamor macm2 cara

    0

    0
  125. ina says:

    tak payahlah korang nak salahkan noraida je. kalau x bertepuk sebelah tangan xkan berbunyi. dua2 sama salah. yg korang dok kutuk dia tayang dada tu macam la korang tu baik sgt. dok ngutuk ngata org tu dosa gak cermin diri tu dlu ok…

    0

    0
  126. Any conie says:

    Pak Aji ni ambik jalan mudah nak selesaikan masalah bini dia. Sepatutnya kalau betul2 nak selesaikan isu ni bukannya dengan bercerai. Pak Aji sebagai suami patutnya bimbing dia ke arah kebaikan. Bawak gi umrah ke suruh dia bertaubah nasuha. Nooraida tu muda lagi berbanding dengan Pak Aji yang dah warga emas , kata orang tu macam bapak dengan anak. Walaupun duit banyak tapi kepuasan dari segi batin dan emosi tak de. Yang penting Adi dengan Nooraida tak teruskan perhubungan mereka di alam maya. Mereka bukannya pernah berjumpa pun dan tiada apa2 pun berlaku. Anggap je la sebagai peminat fanatik. Jangan biarkan dendam Pak Aji berlarutan kerana ia akan mengeruhkan lagi keadaan. Lagi Pak Aji keluarkan statement2 di media, lagi teruk jadi kes ni. Sekarang rumah tangga Pak Aji yang runtuh..takkan Pak Aji nak runtuhkan rumah tangga Adi pula sebagai membalas dendam.

    0

    0
  127. podahceit says:

    kesian… bertambah kurang la kasih sayang pompuan nie… jaga2 la laki korang smua… hahaha.. trajin2 la check tepon laki korang.. kot2 la pompuan ni gian send pic kt tepon laki korang.. hahaha

    0

    0
  128. kak bedah says:

    memula dakwa adi putra tunjuk gamba lucah.tp klau tepuk sebelah tangan mana jadinya x?
    pastu xpuas hati kes NFA buat pc tunjuk tetek.suami plak beriya nk backup bini.
    last2 cerai….so ape faedah benda ni semua?teringin nk berlakon pelem david teo kah?

    0

    0
  129. pencinta alam says:

    cara berpakaian pun dapat dinilai perempuan ni jenis mcm mana……cuba fikir dan renungkan…………

    0

    0
  130. watevausaid says:

    #respect his decision. the wife is a SLUT!

    0

    0
  131. Miskin Attention says:

    Polis negara asyik kena balun sebab tak dapat nak benteras bermacam kes samun dan rompak.

    Penting sangat ker nak siasat kes Adi Putra tu berbanding bermacam kes lain yang polis kena siasat?

    Yang tak berbalas whatsApp pun dah dapat tengok lurah tempat si bekas suami sembamkan muka dia dulu.

    0

    0
  132. helmi says:

    hehehhe..ader can aku ngan milf hot ni..i like …. :)

    0

    0
  133. noraida janda meletop says:

    jaga2 korang.. asyik kutuk aku jer. lepas ni aku goda laki korang nak tak??

    0

    0
  134. noraida janda meletop says:

    jaga2 korang.. asyik kutuk aku jer. lepas ni aku goda laki korang…

    0

    0
  135. Anonymous says:

    lepas ni pak aji main sabun la….
    Untuk Noraida dan sume pompuan2 kat luar sana,aset tu tak payah la tayang kat orang…..

    0

    0
  136. Rozeta Che Three says:

    jadi kan pengajaran kepada semua yg telah berkhawin. jgn nak menggatal jaga la kluarga masing2. kepada adi yg masih belum memiliki zuriat sendiri jngan lah di jadikan alasan berusaha la kan adi ada menunaikan umrah mohon la kepada Allah agar diberi zuriat bersama isteri sambil berusaha. Isteri adi comel & sebaik-baiknya isteri sangup mempertahankan maruah suami setiasa bersama di kala susah, hargai lah isteri awak. tak paya la nak cari permpuan mcm Noraida tu muka dia pun bukan cantik gambar2 edit ja yg lebih. konon supaya org nampak di tu cntik la. tpi bila realnya x pun mcm hantu siam. Seribu kali cantik Rozeta Che Wan. Prmpuan mcm tu takpayalah di kejar nyata da perangai teruk. lepas tyang anu kat bawa tayang lura kat atas pla vs butang tercabut. lepas ni tak tau pula apa yg tercabut.

    0

    0