Written by AbangNara | March 7th, 2012

Sekali tengok memang tak kenal. Dua kali tengok pun tak kenal jugak. 3 kali tengok, Abang Nara dah putus harapan nak tahu siapakah yang menghiasi muka depan majalah E&F isu 5 ini. Nasib baik ada tertera nama Alyah dan Siti Saleha. Kalau tak memang kempunan nak tahu siapakah awek 2 orang yang bergaya ala filem Avatar ini.
siti saleha

Memang ini adalah antara cover yang paling unik Abang Nara pernah tengok untuk majalah. Lain daripada yang lain. Kagum pun ada, pelik pun ada, misteri pun ada. Kira perasaan bercampur-baur la. Namun Abang Nara tabik kepada kreativiti editor majalah E&F ini kerana berani membuat pembaharuan.

Apa pun anda boleh membaca majalah ini secara online di www.wuuhuuonline.com.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

85 responses to Siti Saleha Dan Alyah Bergaya Ala Avatar Dalam Majalah E&F Isu 5

  1. hehehuhuhaha says:

    ranggi je..hehe

    0

    0
  2. Elie says:

    xlawoooo ponnn… :(

    0

    0
    • Nyah Cantek says:

      Expression muka Salihah mcm tercekik cicak hutan ,
      and for Alyah , shes look absolutely stunning <3 ,
      i think we have reached a decision

      0

      0
  3. eh says:

    macam…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    yeay yeay ade modal nak kutuk..jom kutuk!!

    -ape ni x ingat dosa neraka ke??
    -umat akhir zaman mcm tu la..
    -lagi cantik klu menutup aurat..
    -pakai tudung wajib, xde alasan2, dosa tetap dosa..

    jom jom kita ulang2 ayat ni ramai2… lalaalalala

    0

    0
    • animusa says:

      mempermainkan ayat ALLAH. btaubatlah ko wahai anonymous. ko ingt org sesukahati nk ngutuk ke.

      0

      0
      • Anonymous says:

        sapa yang main2kan ayat Allah?? kau ni jgn menfitnah.. ok mari kita fitnah org pulaa.. jom jomm…

        0

        0
    • APTB says:

      anonymous dengan ‘eh’ dan ‘animusa’ adalah org yg sama. tak caya tgk avatar dia. HAHAHA. kesian…

      0

      0
      • aptb ni baru keluar dari gua sam poh tong, jom boo dia! says:

        ye mari kita bodohkan manusia yg br kuar hutan puaka ni.. kita boo dia sbb kebodohan die melampau2 sgt.. dh bnyk kali explain masih lagi buduhh… boooooooooooo

        0

        0
      • Jangan Jadi Pundek Mcm 'APTB' says:

        ko ni bodo la,dh la bodo,pundek lak tu,dh la pundek,bebal lak tu.avatar diorg sama sbb ms diorg komen,diorg x isi email just isi nama & trus hit submit comment.utk jd avatar len kena isi email x kire email fake @ real..tp x pe,melambak lg org bodo,bangang dan pundek sepundek pundeknye mcm ko psl avatar ni di beautifulnara..stadi lah rajin2 smpai ke universiti @ plg bangsat pon kolej komuniti..bile ko dh dpt segulung sijil,ko leh memundekkan org len lak psl avatar ni..ms tu,org akan mengenali ko sbgai Abang Long Avatar Pundek..ni kalo mak bapak ko tau betape pundek & bebal nye ko mst diorg malu nk ngaku ko ank diorg..peacee !!

        0

        0
      • aku rs nak tampor jer kt sesapa yg kuar stement puaka kata avatar kelabu tu org yg sama.nampak sgt bebal. sian kat makbapak ko ada anak bebal mcm ko says:

        aku kena terima kenyataan, aku bkongsi dunia ni dgn org bebal mcm ko APBT

        0

        0
      • APBT, kebebalanmu utk selamanya says:

        aku dengan ini melantik ‘jangan jadi pundek mcm ‘APBT’ sbg duta utk melahar org2 bebal mcm APBT. sbb aku rs jawapan ko mmg stended sama dgn jwpn2 ko dlm post2 sebelum ni. aku dh tak larat nk layan org cam APBT tu. rasa nk belasah jer lobang hedung nya

        0

        0
      • APTB bodoh nak mampossss!!! says:

        sah la ko ne baru 1st tym komen kat cne..kesian kat engko kan..hahahah..baek xyah skolah..hahaha..memalukan btol laaaa..nk cri slap org..tp dri sndri yg salah…

        0

        0
      • Anonymous says:

        yee aku setuju dgn perlantikan di atas, sesungguhnya kelaharan ‘jgn jadi pundek mcm aptb’ adalah amat dihormati di ruang bn ni.. mari kita lantik beliau jd presiden pengomen bn..

        aku tgh tertny2, bagaimana rupa aptb setelah membaca semua ini..mesti serupa beruk makyeh..

        0

        0
      • relax ok says:

        adeh,org tu taktau la tu…taktau maknenye taktau…bukan bodoh..kan nmpk mcm taktau tu…
        mungkin dia pengomen baru,mungkin jugak dia pengomen lama yg dah lama tak komen,psl avatar kelabu ni baru je lagi terbukak kemisteriannye,dulu2 mmg sape avatar sama pastu tuka nama lain2 mmg kantoi nyamar reply kat komen sendiri,takde email mmg tak boleh komen.dah sah2 la org tu taktau,marah kat dia berapi2 mcm dia buat jenayah pulak.hahaha

        0

        0
      • xde relax nye says:

        ‘relax ok’ ko beriya nak bekap si ‘APTB’ tu apehal..ker ko nih si ‘APTB’?kah3..ko pon nk jd geng sepundek ngan ‘APTB’.

        0

        0
      • relax poyo says:

        yg thumbdown sume mesti si pundek aptb, kesian dieee… muahaha

        0

        0
      • amoi comel says:

        anonymous dgn eh mmg org yg same..tgk ayat n tulisan pun tau..
        xpyh nak gebang sgt lah minah oit..cam sengal ubi jek!!

        0

        0
      • sengal says:

        mmg sengal!!

        0

        0
      • aptb bebal!! says:

        hello, check laa ip klu hang teror sgt, jgn memandai nak samakan aku ngan eh ok!! bebal pundek!

        0

        0
      • Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

        PERHATIAN KEPADA NICK NAME YANG DISEBUT DI BAWAH IAITU:

        APTB,

        aptb ni baru keluar dari gua sam poh tong, jom boo dia! ,

        Jangan Jadi Pundek Mcm ‘APTB’ ,

        aku rasa nak tampor jer kat sesapa yg kuar stetment puaka kata
        avatar kelabu tu org yg sama.nampak sgt bebal.sian makbapak ko ada
        anak bebal mcm ko ,

        APTB, kebebalanmu utk selamanya ,

        APTB bodoh nak mampossss!!! ,

        xde relax nye DAN

        relax poyo

        Daripada pemerhatian yang aku buat sejak semalam, kesemua LAPAN nickname yang aku mention di atas ni adalah orang yang sama.

        Dia sengaja reka satu situasi di mana ada seseorang yg bernama APTB memulakan persoalan KESAMAAN AVATAR, kemudian dia wujudkan pula watak kedua mengutuk akan kebodohan si APTB tu, kemudian dia reka pula watak2 lain yg turut mengutuk kebodohan si APTB.

        Sebab aper aku kata orang yg sama?
        Pertama: Sebab aku dah jumpa kes yang sama macam ni dalam beberapa entry BN sejak akhir2 ni.. bentuk ayat, ejaan dan prosa kata yang diguna seakan-akan sama.

        Kedua: Jarak masa yang hampir, antara satu komen dengan satu komen yang lain bezanya beberapa minit ajer..

        Kecuali anonymous yang komen pada March 7, 2012 at 4.04pm tu ajer aku perhatikan betul2 bukan orang yang sama.

        Siapa sebenarnya PSIKO? kepandaian ko dalam ilmu avatar ni memang la boleh dipuji tapi apa sebabnya ko nak buat begini?
        Ko gila ke? Sakit? Ko ni ada masalah kurang kasih sayang ke? Aku cadangkan ko pergi berjumpa pakar psikitiari utk dapatkan rawatan lanjut. Sebenarnya aku lagi kesian kat mak bapak ko sebab ada anak yang mereng macam ko ni… Kalau diorang tahu, confirm diorang nyesal lahirkan ko.. Kalau tak awal2 lagi diorang dah FLUSH kau dalam mangkuk jamban masa ko umur sehari tu..

        Ilmu AVATAR ni kecik sangat kalau nak diperdebatkan. Ramai pengomen-pengomen yg dah OTAI dalam blog Nara ni dah tahu pasal avatar kelabu tu.. Kalau tak tahu pun, tak jadi hal sebab kecik sangat sebab tak penting pun dalam kehidupan seharian..

        Dah, dah…… gi makan ubat yer dik non oi…

        0

        0
      • APBT, kebebalanmu untuk selamanya says:

        Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh: kalu stakat pemerhatian sempit ko jer, takyah nak gebang sgt. check jer IP samada IP aku ni sama tak ngan nickname yg ko bagi byk2 tuh. sama bebal ngan APBT gak ko ni. skang ni kalu nak menuduh, misti ada bukti kalu stkt main agak2jer, zaman p ramlee jer buleh terima. apanyer VEVAL ko nih!

        0

        0
      • kau yg aku tampar dulu,sebelum bdk gemuk tu! says:

        haa’ahh nak tampar budak gemuk konon, meh aku tampar ko dulu!! check la sengal!!..vuduh!

        0

        0
      • bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla avatar bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla budak gemuk jangan tidur tampar bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla dislike bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla minah jambubla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla watafak man? seriously? korang? korang takde benda yang lagi serius ke nak bising? kata freedom of speech my jubor.

        0

        0
      • aptb mengkarate Erykah Badut yg asik dok bla, bla, bla.. says:

        dah la, badut… ko ingat nickname ko bagus sgt? ko ni kalau duduk depan muka aku, aku terajang ajer, sekali dgn mak abah ko sekali..

        0

        0
      • relax ok says:

        aku bkn org yg sama la..bkn se geng pon. sbb aku tau psl avatar kelabu ni.
        nak jgk ko sume org bekap ko kan?nak serang2 konon.hahaha.takde bekap2 sape meh,i explain jer akan situasi perihal ini ikut LOGIK.taktau dgn bodoh,tak sama.hrp satu hari nt,biar org mengatakan kau bodoh lg lembab bengap utk prkara yg kau btl2 taktau hape2 pon.haha..tp klu nak kena bekap pon aku taknak bekap ko,tak psl2 aku di cop sepisis mcm ko..tgok cara ko pon dah tauuu.heuheuheuheu…

        0

        0
      • gaban says:

        yer la… aku yakin engko bukan org yg sama or satu geng dgn diorang… aku tengok dlm senarai ‘aku tampar dak gemok’ tu pun nickname ko takder dlm list.. taktau dgn bodoh tak sama… betul2..

        0

        0
    • kau nie menyemak je... says:

      aku paling benci komen2 camnie…dah kau tau diorang berdose..kau pun pegi tambah dosa kau pesal….kutuk org tue dah berdose….
      ajak org ramai2 kutuk,lg tmbah berdose….
      nie la salah 1 ciri umat akhir zaman…
      mengate org lebih2…diri sendiri…..xsedar2…ptuihhhhh

      0

      0
      • pikir dulusebelumtanya says:

        masalahnye APBT tu x btanya cara elok. ni main belasah tuduh org. cara dia tnya pun dah nmpk bebal. sbb tu org yg mjawab mengikut standard ‘kecerdikan’nya itu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        sarcasm bungok..kau mmg menyemak

        0

        0
      • Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

        Perhatian kepada pembaca-pembaca Blog Nara sekalian..!!

        Kalau komen aku yg panjang lebar kat atas tu kena DISLIKE banyak-banyak, tentu si gila ni punya kerja, dia ngadap depan komputer berjam-berjam macam “Minah Jambu ngadap pc 24 jam” tu then DISLIKE komen aku banyak sebab nak hide kan terus.. dia takleh terima kenyataan yg dia MERENG..!!!

        Hakk tuiiihh…. ( ludah ke kiri ) petua org tua2

        0

        0
      • ko jgn ingat minah jambu jer yang thumbdown ko. says:

        bukan minah jambu jer yg thumbdown. aku pun nyampah ngan stetment bajet bagus ko ni

        0

        0
      • sem says:

        aku pun.hahahha. jom kita thumbdown budak yg bajet bagus ni

        0

        0
      • sofi cipan says:

        betol aa ckp tampar budak gemok jangan tido lagi tu.. Logik jugak dowh.. aku baca komen2 kat atas ni mcm org yg sama… dier bangkit isu avatar kelabu, padahal dier sendiri balas komen dgn diri sendiri.. wei sengal ko kalu nk cari publisiti pun cari cara lain laaa.. ntah hapa2 punya sengal.. sekali gua senngggaaatttttt sama lu….

        0

        0
      • sedey haku nengokkk.... says:

        aku sokong (Aku rasa mcm nak tampar budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh)
        aptb and komen2 yg kutuk aptb tu gilo… sendiri cipta situasi pastu sendiri kutuk diri sendiri… gilo apo wat keje takder pekdah tu? bodo ke hapa??? Cian mak abah ko coz dpt anak sewel tahap bangkai… ko semayang x lg? gi semayang dulu haisshh…!!

        0

        0
      • aku lagi sedey ngan ko says:

        haa’ahh sama la ngan kau, kau pun org2 yg sama seperti aptb dan atas2 tu..mak bapak kau mesti sedih dpt anak gila glemer mcm kau! saiko! sudah2 la buat drama kat sini wahai mangkuk2..

        0

        0
  5. ranggi tul alyah….manja dia tue ekh….

    byk tul iklan dlm blog nie skg…..xtau dh yg mana artikel yg mana iklan….

    0

    0
    • kipas susah mati abg nara,jgn berani2 nak kutuk,klu xnak aku semburrrr says:

      aii dah x reti baca ke yg dh xtau mana iklan mana ori post?? klu nak blog xde iklan, pegi buat blog seniri..

      0

      0
  6. Wardiana says:

    .. Erm .. tk sma sngt dngn Avatar .. ckit je .. tpi sma sngt dengn make-up Miley Cyrus di music video ” i can’t be tamed ” .. :)

    0

    0
    • nida says:

      Temanye ialah manuk dewata atau dalam bahasa lain, cenderawasih. ade tulis dekat corner atas kanan cover majalah tu. bukan konsep avatar ye abg nara. n_n

      0

      0
  7. chentalove says:

    geli pn da wak ku tngok gmbar2 mcm nie..
    mgkin trend msa skrg ska bgya mcm tu…
    plik tp benar…

    0

    0
  8. tercinta says:

    versatil…

    0

    0
  9. makcik gumuk... says:

    mcm nk uu uukkkk jerrr…!! yarks

    0

    0
    • makcik koros says:

      Agaknya kalau uu uukkkk sambil pakai high heels macam tu ka gaya kan? Hohoho!

      0

      0
  10. xnak mjlis grand says:

    buruk weyy.nak muntah aku

    0

    0
  11. bombastik says:

    | Ya Allah….peliknya mereka berdua ini..awatla pi pakai & make up lagu 2 cheq oi…..kalau ya pun nak berfesyen biaq elok sikit….ni dah mcm orang SAKAI cheq tngok…huhuhu

    0

    0
  12. anak dara says:

    Dah mcm bnatang aku tgok
    ke mta aku slah tgok
    eee mnakutkan

    0

    0
  13. feyus says:

    solekan dan pakaian yg sangat buruk…

    Filem Fetih 1453 Paling Popular

    0

    0
  14. bolradhabol7 says:

    apepun tq abg nara sbb kluarkn cite saleha ku syg…ha ha ha..
    xkisahla die mekap cmana pun aku ttp suke..xsabar nk tuggu telemovie die mlm ni kt tv9 ..izan azizan..luv u sal

    0

    0
  15. This&That says:

    Watchout guys, two monkeys on the loose….faster kill it, kill it with fire!!!

    0

    0
  16. Anonymous says:

    jahanam!!

    0

    0
  17. […] Sekali tengok memang tak kenal. Dua kali tengok pun tak kenal jugak. 3 kali tengok, Abang Nara dah putus harapan nak tahu siapakah yang menghiasi muka depan majalah E&F isu 5 ini. Nasib baik ada tertera nama Alyah dan Siti … Continue reading → […]

    0

    0
  18. elo says:

    sukahati depa la

    0

    0
  19. nida says:

    bukan avatar ye abg nara. tapi berkonsepkan manuk dewata atau dalam bahase lainnye cenderawasih. ade tulis dekat corner atas belah kanan cover majalah. abg nara ni tak bace habis ye. faham, bz sejak da ade baby baru nih. n_n

    0

    0
  20. Anonymous says:

    -ape ni x ingat dosa neraka ke??
    -umat akhir zaman mcm tu la..
    -lagi cantik klu menutup aurat..
    -pakai tudung wajib, xde alasan2, dosa tetap dosa..

    jom jom kita ulang2 ayat ni ramai2… lalaalalala

    0

    0
    • anon di atas menyamar jadi aku yg jadi anon first kat entry ni!! says:

      hoi apsal ko menyamar jadi aku niiii haaa! jgn copy paste ayat aku, buat ayat lain boleh??

      0

      0
  21. nadi says:

    oi bodo..perkataan ‘ala’ yg nara tulis tu adalah ‘macam’..nara tgk sekali imbas je kot pastu dr perspektif dia pic tu macam avatar..dia x tulis pon berkonsepkan avatar..pemahaman kalo failed x pyh komen la..ko ingt ko pompuan aku x berani nk pundek pundekkan??muahaha..nk komen kt blog nara ni kena jiwa kental…jiwa pondan,bapuk @ sensitif xleh nk kena kutuk bek blah je..

    0

    0
    • adik minah jambu says:

      ko nnt minah jambu tau ko kutuk die bapuk, abis ko kene lahar.. muahahaha

      0

      0
  22. pebendela ko nih says:

    xminat.dah mcm beruk aku tgk..

    0

    0
  23. yann says:

    aduh mengapa begini? tak cantek la..

    0

    0
  24. Zee says:

    ala avatar? they look nothing like avatar la abg nara.

    0

    0
  25. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    huh !!! macm pontianak dua2 ekor ni !!!

    0

    0
    • fan minah jambu says:

      minah jambu, diorg kutuk ko bebal, ko laharkan sket minah, geram betul aku ngan diorg ni..

      0

      0
      • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

        sabar sabar……dorang ni tkde lain asek asek nk kutok je ! u rilek dulu minah jambu tau la ape nk buat ngan dorang ni melampau betol !!!!!!! tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dorang tu sape?

        0

        0
  26. tukang ajar budak says:

    kelakar tol part nak komen kt sini kena jiwa kental, jiwa bapuk , sensitif tak bole..lawak sguh korg, nasib mak tulennn…
    haha

    0

    0
  27. Bukan Siapa-siapa says:

    jgn la otak sempit cgt..tuh kn khendak editor mjlah tuh..dah tema cm tuh na wt cm ne..
    kang ta na bg komitmen, media boikot lak..

    *sat g aku msti kne kutuk coz cara tak m’halalkn yg hram kn..mcm biase lh..jp g ustaz/ustazah msok~

    0

    0
    • sarah_nina says:

      pasrah nampak… hehehe..
      ya betul.. kena ada komitmen.. tapi sebagai individu dia ada kuasa untuk memilih dan menolak..rugi lah media kalau nak boikot tak tentu pasal.. lagipun banyak aje media yg lain..pokok pangkal diri sendiri..:)

      0

      0
      • nida says:

        yup. just like dato’ siti dulu. dengan prinsip dielah, die berjaya hingga ke hari ni.

        0

        0
  28. neelopak says:

    buruk la..lg buruk neelopak ..

    0

    0
  29. aku kesah? says:

    kahkahkahkah…ni dia abg long aku kesah mai dah..hari ni aku xnk laser sbb aku minat saleha,lantak kat p kat dia tp aku nak pecah perot baca komen2 korg ni..hahahaha..lawak2..

    0

    0
  30. Jeng jeng jeng says:

    Alyah looks stunning..Nampak lebih slim. Saleha ok just tang pewut tu tak ramping.. anyway nice photo.. Kalau pinggang jenis lebar think tak perlu guna belt. Or just use slim belt supaya potongan kat pinggang tu nampak lebih panjang n slim. Ataupun baju saleha tu patut jenis yg fit panjang aras bwh pinggang baru match her. Jgn mare.. pendpt aku jer..

    0

    0
  31. Takut gue melihatnya..:D

    apa2 pun terbaik buat mereka

    0

    0
  32. burungsyurgalaasangat says:

    saleha muke je mix tapi tak fotogenik pun…alyah is way better than saleha

    0

    0
  33. avatar misteri says:

    tergelak2 baca komen2..ade plak makyeh yg sibuk komen avatar..separuh kot gaduh pasal avatar…kesian artis ka atas tu.

    0

    0
    • akupun says:

      aku pun gelak sama baca komen gaduh pasal avatar lagi hot banding gambo siti saleha + alyah. seronok gak bace2 komen orang ni.hahaha.

      0

      0
  34. aloyah says:

    memualkan. insapla alyah oiii

    0

    0