Written by AbangNara | February 2nd, 2010

siti nurhaliza

Akhirnya Siti Nurhaliza mengaku yang dia bukanlah memakai tudung tetapi sekadar berselendang sahaja. Semalam dalam rancangan Terjah TV3, Dato’ Siti Nurhaliza telah pun membuat kenyataan yang bunyinya lebih kurang macam nie :-

[note]Saya hanya berselendang, bukan bertudung. Saya tahu ini bukan cara bertudung. Cara bertudung spt kakak-kakak dan adik tu. (sambil menuding jari). Jangan ikut saya. [/note]

Nampaknya selama nie memang Siti Nurhaliza tau yang cara pemakaian selendang dia nie menjadi topik hangat. Mungkin sebab dia terlepas berjanji akan memakai tudung pas balik umrah hari tue. Tapi tup-tup tengok lepas balik umrah masih tersembul lagi rambut dia.

Pendapat kami, mungkin Dato’ Siti Nurhaliza belum bersedia sepenuhnya untuk memakai tudung seperti cara sebenar. Sama-samalah kita doakan agar dia cepat-cepat terbuka hati. Benda baik jangan dibiar lama-lama. Lagi cepat lagi bagus kan? Apa pendapat korang?


238 responses to Siti Nurhaliza – Saya Hanya Berselendang, Bukan Bertudung

  1. cucu rentap says:

    wah.. apa2 pun..dato’ tetap cantik….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jenna says:

      alaaaaah ct pun manusia biasa..ada niat tp x dpt tunai itu mesti ada sbb2nya..x payah laa nk jd kan isu..p tgk artis seksi seksa tuu,,yg pakai bj x dak moral..merokok kat public. selamber jeeee…wat ever it is..i m sure ct pasti akan bertudung betul2…insyaallah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cucu rentap says:

        ct nie kira model artis msia lah,,,, clean and clear….
        walaupun no.1 tetap rendahkan diri …

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tp masih ramai juga yg tak puas hati kat beliau..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hek says:

          walau pun bkn the first tp duk petak de first…hu hu hu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • even ak tak minat siti ni tapi dalam hal2 gini buat pe lah kita nak sibuk2 hal dia pakai tudung camna pun. kita sendiri tak terjaga bang nara oi.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          bese aaa.. manusia ni klu xde PHD mmg x sah, ade je kes x puas hati. Aku ni bknnye minat sesgt ngan Siti tp aku respek dia sbb bab2 dressing mmg dia alhamdulillah kategori sopan, xde aaa kes x ckp kain ngan benang cam sesetengah artis, just kekdg x brapa kenan klu dia pakai baju yg sendat sesgt atau seluar ketat dan baju tie in atau singkat, tu je. Tp jarang2 aaa nmpk, majoriti dia tampil sopan. Bab2 tudung atau tutup aurat ni, x salah kite menegur secara baik, klu dia lum bersedia nk wak gane, insyaallah sok2 dia btul2 aaa tutup aurat… amin…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jenna says:

          stuju dgn zaza….n cucu rentap..she is one n only…clean n clear…i x der la minat sgt..but ct ok..berbakat..she’s really talented!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          itulah graduan PHD…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Pisces says:

          aku suka siti dulu n skrg.. kemudian x tau la kan.. of course la sebab dia cute. sgt2 cute :-) then plg penting, dia x penah terlibat dgn parti liar.. boleh jadi role model artis mithali la org kata. tp bab or isu islam x bertudung tu.. insyaAllah satu hari nanti dia akan berubah. sama2 doakan :d

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • me says:

      sayang ct…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mia says:

      walaupun siti cuma pakai selendang tp siti tak pernah menggemparkan dunia dgn fesyen bajunya yg dedah sana sini @pun, sendat sana sini. siti sangat sopan bila berpakaian. jgn nilai seseorang dr tudungnya. ada seorang istri raja sms tu, mawi, istrinya ekin pakai tudung tp baju mak io sendat nya sampai susah nak nafas. pastu seluar ketat sangat. baik tak payah pakai tudung kalau baju tak senonoh!… teruskan siti dgn penampilanmu yang memang bersopan walau hanya menggunakan selendang sahaja………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. monet says:

    comeynye foto ni.tapi lain kali jgn janjy.berazam je dlm hati….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yup..kalu x dpt tunaikan buruk padahnya..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        tula… janji kan…bukan leh buat main2….mana laa tawu kot2 sbb blom tunaikan janji ni..tu yg buat dier mahal rezeki bab cahaya mata…(wallahualam)….

        apepun, cepat2 tunaikan janji itu sebelum malaikat maut menjemput~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BinLaden says:

          lepas ni bgla statements “kubur masing2”

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hitler says:

          kalau pi tanya org yg dah pernah kerje ngan siti…banyak la dapat cite yg tah pape ;)

          kesian ditipu bulat2 org yg sangka die ni clean…
          sedangkan die bleh gi kawin ngan bapa angkat die…
          mak angkat die terpaksa bercerai…hehehehe…tahniah..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. fahnees says:

    terlepas ckp ler tu..nak bertudung lpas blik makkah.
    Tgk kan jer laa…
    (org kita mudah memaafkan..alahai)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mummy ann says:

      Org kt ni kalu CT senang jer nak maafkan. kalau org lain iye2 mengutuk nye

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        tulatu… kdg heran gak… kalo bab CT jer..sumer kata2 ibarat menghalalkan jer walaupun bende tu silap atas alasan…dier masih bersopan…. hmphh~

        aku bukan pro or contra CT, just x suker diskriminasi~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mia says:

          sebab siti tak menunjuk. tak macam artis lain suka buat kepoh.. papun, siti memang sopan orgnya…. dan plg penting, siti pandai jaga imej & harga dirinya… tak bersosial lg… kawin pun still virgin….. tak macam seorang bini artis tu sangat sosial life sblm kawen…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Geli Hati says:

        BETUL BETUL BETUL

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mawar25 says:

        yea betul..sy setuju….klu cara pemakaian mcm nie baik jng pakai sekali….ada la pulak pakai mcm 2…jng hipokrit la CT…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • suri says:

          btul..umpamanya suci tahap dewa…(jgn la berani nak kutuk)..biar la fair..yg tak btul tetap tak btul..jgn la yg tak minat kutuk habis2an..yg dipuja tutup mata je la…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • syery says:

          sy tk sokong mana2 pihak. samada tukang komen atau yg di komen (dtk CT) itu hak masing2 nk berckap n membela dri. tpi ini pndangan sy pd dtk CT, memg ptut buat dtk CT berpenampilan sekdar santai. sprti yg kita smua maklum, CT msih seorg pghbur, so klu dia bertutup hbis, rasa tk brapa sesuai klu berada kt pentas dgn aksi melody yg prlu goyangan. sedangkan pnyanyi nsyid pun goyang juga! kecuali lgu2 yg dtk ct bawa smua rntak slow. klu ada lgu yg rncak, tk kan sekdar brdiri mcm tunggul je. lbih baik pencen dri jdi penghibur. Sekurang-krgnya penmpilan dt ct sdah ckup mgkagumkn kita, berpkaian tk tonjol apa kebenda…soal jnji tu, insyaallah akn terlaksana jua. Allah tu kn maha pengasih lgi penyayang. dripd bertelingkup tpi tegedek-gedek atas pentas lgi menjatuhkan imej org islam,

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. dunnowho says:

    ermmm….trlajak perahu bole d tarik..trlajak kate, berslendang jeklah kite…uhuuu2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Akeji says:

    alhamdullilah. dah lama tak dengar statement masuk akal dari para artis. :P

    takpe, bagi can. dosa dia jugak yang tanggung. tapi bukan hak kita untuk menghukum.

    biar berubah slow2. asalkan tak hipokrit gitu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rosh says:

      sekurang2nya dia mmg ada niat nak menutup aurat..
      buat secara perlahan2…kita doa kan DS nie akan menutup aurat mengikut syariat Islam..

      >>>>lydiawati dah tak bertudung…dh jadi cam gaya DS skrg…ada tertgk kat WHI….btul ker?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. lanToK LeW says:

    ape2…jew laa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Kak Long says:

    Ini lah dia manusia yang yang lidah bercabang macam BIAWAK!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Padawan says:

    Semalam aku tengok rancangan Terjah tu
    komen aku :
    Siti ni ANGKUH DAN BONGKAK
    dia suka cakap siti tak kisah orang nak cakap ape bla bla bla
    ko tak kisah la ngpo sebab ko tengah top ce ko dah tak laku sampai kena nyanyi kat kenduri kawin je
    itu jam baru nak nanges2 menyesal

    pastu yang aku rasa nak muntah darah bila dia dengan kurang ajarnya bagi contoh camni ; kalau pakai tudung yang ebtul2 ialah amcam akak tu adik tu (orang yang belakang Nas Ahmad) so kalau aanda nak ikut, ikut diorang, jangan ikut siti

    inilah kes dia tahu dia sesat tapi tak kesah jadi sesat asalkan dapat nimat dunia

    jangan jadi cam zaiton sameon udah la siti

    tak guna ada artis camni
    mencemar nama Islam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yana says:

      mngutok pon mncemar gak nme islam…
      seolah2 org kte ni ske kutok org..
      nasihat la elok2..doakan mreka2 yg berdosa diluar sane(termasok aku) supaya brubah..
      x de manusia yg sempurna..
      okay?
      :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Padawan says:

        yana, kalu jahil jangan tunjuk sangat
        buat malu saja
        dalam Islam ada amar makruf nahi mungkar
        maksudnya suruh buat baik, cegah kejahatan dan dosa
        so kalu org wat salah kena tegur, pastu kalau tak makan juga sebab tu org kutuk
        org Islam bukan suka kutuk org tapi org Islam mcm Siti suka bagi malu Islam

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yana says:

          yela2..
          surrender…angkt bendera puteh..
          x de r..ko kutok lebey2 lak..
          aku yg x de kne mngene ni pon skit hti gak wlupon x mnt siti..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gaga says:

          memg la amar makruf nahi mungkar. tapi aku tak pernah dengar lak ustaz dgn ustazah aku tegur sampai kutuk2 macam tu. nak nasihat pun biarlah cara berilmu dan berhemah. sebelum kita kata org jahil, cermin lah diri apa2 hal pun. isk.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Pisces says:

          entah padawan ni. nak tegur pun.. biarla cara berilmu.. ni tegur cara sumpah seranah. lg buat malu islam org lain dengar.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          bagilah mase. tegur hrni, esok nk tgk tudung ke??? uuuhhh… Allah maha pengampun lagi maha penyayang… ;)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Geli Hati says:

      BETUL KE PADAWAN. ITU DAH KIRA MENHINA ORG PAKAI TUDUNG CARA BETUL. JGN IKUT CT CAM PERLI JER.. EEEEE MELUAT LA PULAK AKU DGN CT NIH. MULUT JAMBAN.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cucu rentap says:

        itu bukan perli … dia hanya memberi contoh.. emosi sgtlah korang nie … contoh terdekat … aku rasa pakaian dia sopan jer… aku xminat dia..tapi cara pakaian dia tu taklah menjolok mata or buat nafsu seseorang naik… normal jer……….. busuk mcm jamban lah korang nie

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • .ib. says:

      ‘tak guna ada artis<—— (tukar jd ORANG) camni
      mencemar nama Islam'

      boleh?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • iza says:

      ct ni mgm npk baik je sb press dok cover amik gbr yg baik je…kalau dah plastik tu mgm cam tu…dah kena tekan baru mengaku x boleh nak pakai tudung dgn betul..kan dah npk sikit keplastikan nya tu…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. emma says:

    bukan ke dia pegi haji?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. emma says:

    org kalau Tuhan dah bagi kaya macam tu lah.. dah laki dia pun x kisah… suke lagi ada lor…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. skeptik says:

    love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!! love siti nurhaliza!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. artisotakosong says:

    tulaa…statement kne berakal..dah susah di kemudian hari…wahhh…ikut suka ko laaa..dosa tanggung sendiri…org dah tegur amek la iktibar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. hek says:

    abg nara, rasa cam x cdap ati la baca coment padawan, tak behemah pun, bn delete aje la…ekkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Padawan says:

      ye la mmg keras sikit kan komen aku
      sorry la
      aku emo
      aku peminat siti dulu fanatik gila
      now dah kecewa
      dan emo

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sabarlah padawan. ko minat or benci dia pun takde makna bg dia. bukan dia kisah ko wujud ke tak. baik ko emo or suka hal lain, ok ? ^___________^

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          frankly, kate Padawan tu ade benarnye….
          Statement Siti tu mmg agak keterlaluan bg sesetengah org yg critically thinking…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          yupp…true. kalo dgr bebetul…statement CT tu kurang ajar sebenarnyer… tp dek sebab dier lemah lembut, ckp pun gaya intonasi yg sopan…xdelaa kene kecam sgt…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          sounds like mental je.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. eyriqazz says:

    nampak temban skit pipi Siti Nurhaliza.Hik3..

    P/s :Bang Nara tak nak pasang CommentLuv skit..Barula lebih meriah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. PeMerHati says:

    Artis kt Malaysia ni kadang2 bercakap ikut sedap mulut jer…akal tu jarang nak guna…tu yg payah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • raksasa jahat says:

      letih bro jd artis, ari2 nk kena jawab itu ini.. penat tu nk pk.
      so apa t’lintas bedal aje laaa… nanti2 pandai aa cover… lagipon kat mlaysia lama2 org dah buat dono je…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. yare2…dlm statement kat ats tu kate lepas balik umrah nk kai tdung?tu kn janji?tp memungkiri janji?cmner tu?itu antara CT dgn Allah…yerrr…

    klu dh tahu xmampu kai tdung jgn lh kater cam statement kat ats tu…better no komen..udah kn dh len jd nyer?hehehe

    manelh Dato K ni org sruhlh bini tu pkai tdung awk tu pemimpin kuarga…isteri xkai tdung suami pon dpt dosa…adoi yai…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. ^.^ says:

    jgn kutuk2 gitu. Lebih pntg doakan & tegur secara brhikmah, moga2 trbuke hatinye brtudung sekaligus memantapkan lg diri utk mnjadi muslimah sejati.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. jmr says:

    btol tu..semoga ct cpt2 pakai tudung btol2..act lg cantik dia bertudung..mcm tiz zaqyah la, btudung lg cntik dr free hair..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. kkhmkmhkm says:

    “Sama-samalah kita doakan agar dia cepat-cepat terbuka hati. Benda baik jangan dibiar lama-lama. Lagi cepat lagi bagus kan? Apa pendapat korang”

    pada pendapat aku, lagi bagus korang doa diri sndiri supaya jgn jd penyibuk hal orang lain sblum nak doakan utk orang lain.

    kau nak suruh artis jgn buat maksiat, kau tgk tv pun dah kira maksiat babe. kau jangan nak harapkan kesempurnaan la dari artis ni. relax lah. enjoy je lah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • .ib. says:

      ntahnye… itulah yg ako tak paham dgn org yg duk kutuk2 ni… tegur salah org. sendiri ntah mane jalannye.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. pinkapplejuice says:

    biarlah ct nk pkai tudung ke tidak, itu urusan dia. dose dia sndri yg tanggung. x pyh kita susahkan diri nk sibuk hal ct. baik fikirkan tentang masa dpn diri sndri. kang klu jd fitnah, kita jugak yg bertmbh2 dose. doakan ajelh yg terbaik wat ct. x ada manusia yg sempurna dlm dunia ni. aku bknlh peminat ct….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. nothing 2 say says:

    ct pakai tudung mcm nak sidai baju kat ampaian daa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. botol kicap says:

    betol3,biar je dia dengan urusan dia,dosa dia sendiri tanggung,kubur masing2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. lentik says:

    aku bukan peminat ct. dr mula dia masuk industry ni sampailah skrg, tak minat langsung! aku lebih pandang/respect artis lama!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. norj says:

    Lain kali..klu nak berubah, nak bertaubat ke..nk pkai tudung ke…jgn war2kan pd org…if nak berubah..niat je dlm hati….pastu berubahlah..bila dah canang sana sini kata nak berubah, nak pkai tudung…tup2 x pkai..mmg la org akn mengata…terlajak perahu boleh diundur…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. kimie says:

    Last 2 days – biler tgk pink perform kat grammy – mula2 dia kuar tu dgn tudung putih and rambut terkuar skit, aku rasa cam fesyen ct ler pulok..hahahahahaha! ct tu public figure – dia sendiri tahu dia byk pengikut – and yg annoying nyer people yg pakai tudung penuh-tetiba nampak jambul jugak -ikut fesyen ct katanyo! dlm hati aku “kenapa ler pandai sangat ikut ct tu”! dulu aku minat kat CT(seriously) , tapi isu bertudung nie buat aku hilang respect kat dia! mcm main2 jer pakai tudung! bodohnya aku duk minat kat dia dulu, sbb aku rasa dia nie dulu berbeza dgn artis lain, tapi nan adoooo katanyo
    p/s: komen aku tak ada unsur2 emosi yer heheheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. ntah says:

    suka ati die le ct nak nak ckp aper,,yg penting die dan laki dier tanggung dosa…titik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. adoi kata runii says:

    dah hb dia suka dia pakai cam ni nak wat camne…agak mak iti ni nak pakai tudung tp pak kaled x bagi kot…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. .ib. says:

    ape2 jelah… yg kutuk2 kow2 tu sebuk noo ngan hidup org ye… tak minat sudah, pegi blah (ops emo jap, hehe…)… cara betul, kite doakan jelah supaye hati die terbuka utk betul2 bertudung suatu hr nanti… biar yg ikhlas, kalu terpakse nk wat ape kan… bagi mase n peluang… we r but only human, not us to judge anyone on earth… its HIM.

    p/s: tetap suke Siti Nurhaliza, not her private life… terbaeklah~ ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kimie says:

      gituuuu…lepas sembahyang nak doakan artis pakai tudung elok2 pulok katanyo heheheehe!
      p/s: just joking .ib., jgn mare yer! tapi baik kita doakan kebahagian dan keselamatan ibubapa,keluarga, rakan2 n umat islam , instead of doa artis pakai tudung proper!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • .ib. says:

        hehe… lebih baek taburkan doa kan dr taburkan kate2 maki kan… huhu. bukan ako suh semue org berdoa utk artis… tapi kalu niat nak tegur tu, buatlah dgn baek, kene dgn carenye…

        p/s: ibubapa paling utama. siti bukan umat islam ke? hmmm…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yana says:

          bkn ke kate2 tu satu doa..(ustazah,ustaz aku&pkr motivasi ckp)
          klu kte slalu ckp “hrp ct pkai tdg btol2 satu hri nnti”..
          jdi la..
          tpi slalu aku bace komen org kate “bukak je la tudong tu”,see,mkin lame mkin kurang tudong ct..
          n doa boleh ble2 mase,bkn lps smayang jer..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kimie says:

          .ib. : memang siti islam … aku doakan untuk kebahagian and keselamatan seluruh islam – secara general jer! perlukah aku highlight dlm doa – moga2 siti pakai tudung!
          kan heheheheheheheh….
          how to tegur cara baik ? aku tak guna harsh words kan,
          kalu ko rasa aku ada guna- aku minta maaf yer,john!
          kalu ada certain people questioned the way dia pakai selendang- that because people care about her ( well .. I’m
          used to)!siti bukannya tak leh berfikir, dia tahu betul dan salahnya , and still dgn decision dia untuk berselendang whch is for me WHYYYY? sekadar nak berfesyen ke? Fesyen korok dia….

          yana: ya setuju – kata2 pun ibarat doa! dulu masa siti mula2 pakai selendang – adalah terdetik di hati harap2 ler siti pakai tudung elok2 ler tapi nan ado katanyo! lagi pelik2 cara berselendang ada ler! and she still can get away with that… mmmmm!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          kimie: ako bukan ckp suh doa dlm doa pas semayang kot. dah ko kate mcm tu, pas smayang, doa artis pakai tudung, itu ko yg ckp. bukan ako. maksud ako doa yg mcm yana ckp tu, melalui kate2… yg baiklah. n lagi satu, ako bukan ckp yg ko gune kate2 kasar, ako ckp general je… sorrylah kalu kate2 mcm tersasar kat ko pulak. takdek niat pun. ako general je utk semue.

          sory sibuk kat kate2 ko ni…

          ::JOHN Doe::

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kimie says:

          .ib.: kan…terlebih emosi ler pulok katanyo heheheheheh ! not hard feeling yup!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yana says:

          .ib. n kimie..
          aku bkn org kuat agama..
          tros trang aku ckp aurat aku pon lom terjaga lgi..
          tpi x de la seksi benor..
          x brani kot..huhu..
          klu ade kate2 aku yg wat korg trase..mintak maap ek..
          (T_T)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          hehe… chill ye… kite damai… hehe. ako pun bukan baek sgt… cuma manusia biasa… kalu salah ckp, maafkan ye… ;)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. mummy ann says:

    Setiap kali tgk CT kat TV dgn tudung tah pa pe. Aku rase mcm nak tarik jer tudung tu. Sakit mata memandang. Bukan nya lawa pun. Lepas kt pakai selindang jer…tengok ler nanti terus bukak tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. sharinginfoz says:

    apa-apa pun kita doakan yang terbaik untuk Datuk Siti…

    Siapa Nak Promo Blog???

    Boleh Jadi Kaya if Tak Merokok????

    Siapa suka makan kerang????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. sakura says:

    ct is de best….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. entah says:

    sebenarnyer betul ape yg padawan cakap tuh, dalam islam pown… ‘niat tak menghalalkan cara’..cube selami ayat tuh…
    lagik satu, kalu kite islam… buatlah cara islam… aku penah dengor ustaz aku cakap, kalau kite pompuan, pakailah pakaian pompuan, kalu kite pakai nmpk cam lelaki sgt (seems like tomboy berpakaian), pastuh org kutuk kite,atau anggap kite lelaki… kan dah bedose kite, sbb kite wat diri kite mcm tuh… kalu kite islam, buat lah cara islam, supaya org x kutuk agama kite, jagelah kesucian islam… ape2 diri kene jage supaya org x pandang serong kt kite…. wallahualam… maaf yer kalu terkasar bahase

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AnneDeSilva says:

      betol anne pon setuju ckp padawan,….
      kalau tak kutuk dorg tak sedar..
      makin hanyut dgn SYURGA DUNIA…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      aku pun x suke ckp kasar tp bile org kutuk kaw2 pun xble salahkan tukang kutuk tu sbb apa yg diaorg kutuk tu mmg mende betul dan mende yg salah… lain le klu org kutuk seseorg yg melakukan kebaikan sbb PHD, tu mmg xbtul, silap aribulan dose lai…
      Btul, dose tanggung srndri, kubur lain2, tp jgn lupe selain fardhu ain, ade fardhu kifayah, salah satunye ingat mengingati bile kite tgk ade sesuatu kemungkaran…..
      klu kite wak dek je seseorg tu wak sesuatu yg xbtul disisi islam dgn alasan amoh care hal org, selemah lemah iman ialah dlm hati kite terdetik, eeii xbetul ni Siti pakai tudung camni (sekadar contoh), at least! otherwise sama2 aaaa tanggung dose….
      dan Rasulullah SAW berpesan, sampaikan ajaran ku walaupun sepotong ayat maknanya bile kite kate atau nasihatkan sesuatu, automatik kite sebenarnya tanpa sedari kite juge berpesan kpd diri sendiri, no one’s perfect bro…. wallahualam…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. AnneDeSilva says:

    hurm..
    statement org yg bebetol sesat……
    ape nk jadik dgn dunia kita nie???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      tatau aa sesat ke tak tp sib baik dia x kate ‘saya hanya berfesyen bkn bertudung’…. lagi le haru…
      bg aku aa, better klu siti tu kate, ‘saya hanya berpakaian sopan’, aku wase ble trima lai… kot.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • .ib. says:

      sesat ye? wahh… ‘cantaik gamba’?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. manjalara says:

    aku dah memang tak minat dgn dia ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nora says:

      For the first time I AGREE with you… GO BRO…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • .ib. says:

        yup… tp bukannye tolong kutuk, tolong salahkan, tolong hina… papa kate NO, NO, NOOO~!!! (sambil gerak2kan jari telunjuk ke kiri dan ke kanan)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. unfair says:

    eleh dh kena ct semua comment baik2 kena artis len dh kena antam teruk2 seperti ekin..hati die sorang pun tak nak terima..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. mamak ajaib says:

    menutup aurat adalah wajib bukannya spt statement “belum bersedia”.mati pun tetap terjadi walaupun x bersedia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. sakura says:

    ariesssssssssss n violettttttttttttt…d manakah kamu???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. sakura says:

    ariessssss n violettttttttttttttt mane kamu????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. tata says:

    klu ct ramai jer kate tk kisah … klu ct seksi mcm kd pon korang tk kisah kot?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. hambaAllah says:

    dulu kat sek, ustaz ak ad kate kalo nk pakai baju jgn pkai pakaian yg bleh merosakan hati org len jg… ye lah bila kita pakai pakaian yg seksi or tudung yg xbkn tudung bukan kita sj yg dpt dosa tp org lain pun dpt jgk..sbb mengata pakaian kita…so, kalo nk pakai tu ingat kat org len..x psl2 dpt dosa kering…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. cikedi says:

    apa2 pun..amik iktibar di sini…not only for CT..but for kita semua …moralnya..jgn war2 kan apa2 saja yg kita nak buat sekiranya tak pasti….wallahualam..sama2 kita renungkan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. virus.comey says:

    mcm la org yg pakai tudung 2 baik n sempurna sgt. dun judge the book by its cover ok! jage diri..hiasi peribadi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • juli says:

      virus oh virus…mmg la pakai tudung tak semestinya baik. the prob is pakai tudung adalah wajib sebagai muslimah. soal perangai tu depends pada hati dan niat kita tu. kadang2..personaliti kita tu leh elakkan kita berperangai tak elok. contoh…”aku pakai tudung, takkan la aku nk gi clubbing”. trs org tu tak pi..tp dlm situasi len, kebanyakan yg gi clubbing, jns tak bertudung kan? sebab takde halangan utk dia tak pi clubbing. contoh lain…”eeee…pakai tudung tp buat maksiat”. sememangnya dia dh menutup aurat tp dia gagal melawan nafsu dia. tp dia dpt pahala sebab tutup aurat dan juga dapat dosa sebab dia dh lakukan maksiat. so..cermin2 kan la diri kita. yang penting, hati dan nawaitu kita. sekadar pendapat, klu salah sila tegur ya?allahualam. yang penting, kita kena dekatkan diri kita kepada Allah S.W.T. bila iman kita kuat, insyaAllah kita akan berada di jalan yang btl. saya tak cakap saya perfect tp sekadar mengingatkan diri sndr dan teman yang lain

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • entah says:

        aku sokong ko Juli… x baik tau virus cakap mcm tuh… mcm memperlekehkan suruhan ALLAH plak. amal pahale sumer tuh ALLAh yg judges, bukan kite nak kate org tuh baik buruk, at least, pakai tudung… tutup ape yg perlu tutup. setiap larangan tuh, ade la sbb nyer….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Nora says:

        YOU GO GIRL!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Nora says:

          Sokong juli…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          Harap2 virus beristighfar….
          Mlsh baik x baik, buat maksiat ke tak ke yg pasti Allah sentiasa menduga KEIMANAN seseorg tu. Ok fine, seseorg wanita tu dia tutup aurat, TAPI kite semua tahu, syaitan mmg dr duuuuuulu lai nk menyesatkan umat manusia dgn apa cara skalipun, so syaitan goda plak dia ni kot lain plak, sbg manusia kite ni lemah, ada kala tahan godaan syaitan, ada kala termkn jugak hasutan syaitan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • LadyS says:

        agreed…agreed…..agreed…agreed….agreed…agreed…..agreed…agreed……agreed….agreed…agreed…..agreed…agreed…….agreed….agreed…agreed…..agreed…agreed…….agreed….agreed…agreed…..agreed…agreed…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          habes yg korg duk judge siti tu… betul ke? adeh… pening ako ngan korang ni… kate2 korg mcm ludah jatuh atas dahi sendiri… klakar pulak…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          setuju dgn statement virus di atas. tp agaknye ade yg terase kot.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          ko ni cam org bodo jek….
          apela y ko dpt asyk backup si ct tu jek….
          die bkn pndg ko pon….
          cam mengong je ko ni….
          sume ckp org ko nk hentam..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kimie says:

          people always judge other people! like you tak pernah judge org and you are now judging people who is judging siti! and when you need to back-up your favourite person , kindly think smart – don’t just type and said something which is not that cerdik!
          jgn jaga tepi kain org? – kalu goverment / keluarga ko
          cakap mcm tu – tak kisah pasal ler pasal nasib rakyat/ family members aku ..ikut pandai diorg ler ! it’s okay with you guys?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          opppss ade yg terase. sorryyy… i ckp ikut opinion i je. tak ckp pun i betul. huhu. kalu terase tu mcm ade sumtinglah kan. hehe.

          dh korg hentam, ako hentam gakla… salah ke. hehe.

          chill lah, bukan nk cari gaduh… layankan ade komen2 bengong kat sini…

          i’m sorry… chill k~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kimie says:

          layannnnnnnnnnnnn…. heheheheheheh ler jugak!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. awe says:

    blum bersedia? ct xda ckap pn ble dia btul2 bersedia,rasanye ygu ct dpt ujian yg btul2 mencabar br dia bersedia kot? apepn ct kira ok lg la sbb msh imej sopan lg.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. haiqal says:

    aku rasa i2 hak siti…bab2 agama ni jgn di buat opaksa..dalam islam sendiri tiada paksaan…n siti masih lum terbuka untuk bertudung litop..aku suka cara dia cakap sekurang2nya dia tau dia tak betul n tak perlu nak ikut dia……dia jujur…so jgn hentam tak tentu pasal…kita doakan yang terbaik bukan untuk ct aja..tapi untuk semua pompuan yang beragama islam tutuplah aurat tu…jgn dok mengata orang aja k…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sitie says:

      jgn putarkan ayat dlm islam x ada paksaan..yang wajib tetap wajib, berdosa kalu x buat..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        Tol cik Sitie, maksud sebenarnya “Islam xada paksaan’ ialah Islam tidak memaksa penganut agama lain memeluk agama Islam. Maknanya kite xble paksa2 org kafir memeluk Islam, cuma menggalakkan saje sehingga mereka terbuka hati utk memeluk Islam… Dan bile dah beragama Islam, wajiblah membuat apa yg disuruh, meninggalkan apa yg dilarang… Psl Siti ni, rilek aaa, xpe aa klu dia lum sedia, yg pasti kite2 xsetuju dgn cara pemakaian dia dan dah tegur secara baik (xelok kutuk2 org), well tggungjwb sesama Islam kire lepas dah, pasni antara dia ngan tuhan le plak…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          sokong haiqal… tiada paksaan. tak gune kalu tak ikhlas. wajib memglah wajib. tp keimanan seseorg tu kite tak dpt lihat. dosa adalah dosa. tp Allah yg berhak menjudge. bukan kite. hak kite menegur dgn baik. bukan mengutuk. bukan menyalahkan. bukan menghina. jgn terlalu merasa diri kite ni betul… dun talk too wise nor look too gud… hmmm. insyaAllah terbukak hati die suatu hari nanti. bila, tak kisahlah. janji die betul2 ikhlas n redha.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Geli Hati says:

          HUKUIM ALLAH TETAP HUKUM ALLAH

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          sbb hukum Allah tetap hukum Allah lah kite sentiase kene muhasabah diri…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Piston Pecah says:

    susah kot dia nak paka tudung… boleh gugat kerjaya dia… mungkin bia dia dah bersara baru dia akan bertudung litup penuh…bukan seperti sekarang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. BlackBerry00 says:

    Salam
    bg aq lah…biarpun niat ct
    pd asalnya nk btudung bl lps plg dr haji aritu
    dye tak dpt tunaikan 100%
    tp dye sendiri pernah ngaku dpn ustazah fatimah al-zahra
    dlm prog oasis satu ms dulu
    dye mmg dlm proses nk btudung
    cuma time tu dye mntak sokongan daripada
    smua pihak agar hatinya terbuka sepenuhnya utk btudung….
    kitapun sbg peminat tetap mendoakan

    then bl dye wat performance
    dye seolah2 mempermainkan soal aurat
    tudung tu dijadikan satu macam fesyen
    mmg sesuatu yg bkn diluar jangkaan
    kerana siti yg kita kenal sebelum ni pun
    selalu membuat sesuatu yg dah boleh kita agak
    (pernah menafikan ada hbgn ngn dtk k dulu..dan last2 terkawen plak)
    dan skrg ni isu btudung/beselendang/btudung saji ke apa2 lah…
    seelok2 dan semolek2nya siti buat press conference
    bg statement yg benar2 boleh diterima
    dan bukannya tunggu untuk diterjah
    br nak ngaku itu dan ini….
    biar smua org tau siti mmg blm ready nak btudung
    janji dulu2 nk btudung cuma nak mtk perhatian
    menciptakan fesyen tudung yg apa2
    dan akuilah yg mmg taknak btudung atas alasan2
    yg boleh diterima pakai…..

    pun bgtu, kita msih tetap mengharapkan
    ‘miracle’ dari insan yg bernama siti nurhaliza
    dan tetap mendoakan yg terbaik utknya
    (samalah kita mdoakan siti bahagia dgn tok K..even we all know behind d screne..)

    apa2pun…soal hukum hakam ke apa ke
    tu semua ketentuan Allah jua hendaknya
    bukan kita yg berhak untuk menilai….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Padawan says:

      Aku suka komen ni :

      “kerana siti yg kita kenal sebelum ni pun
      selalu membuat sesuatu yg dah boleh kita agak
      (pernah menafikan ada hbgn ngn dtk k dulu..dan last2 terkawen plak)”
      two thumbs up!!

      wei siti tak baca BN kaa

      pi panggil dia baca sat

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rongak says:

      AKU MEMANG SOKONG BLACK 1000000%%….. SEBAB SITI MEMANG BERNIAT NAK BERTUDUNG TAPI MUNGKIN HATI BELUM BERSEDIA LAGI…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. cucu rentap says:

    alahai….. aku rasa dia dah buat transation terbaik.. dari kesatu kesatu.. biarlah perlahan-lahan asal kita diredhai oleh Allah.. aku tgk ramai minah bertudung siap pakai stoking but still buat maksiat … siap buat video lagi tu … bukan nak kutuk itu kenyataan.. tudung bukan mencermin iman seseorang.. tapi EHSAN pada diri nya… wasalam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries april says:

      mslhnya…
      dia dh niat…
      dh buat…then pala kosong blik…
      x syok la…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • .ib. says:

        ek elah, nak tentukan pahala org kosong ke tidak pulak… huhu. lawak hari ini… lol!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          oi ngok….die ckp pala tu kepala la ngok…
          bkny pahala….bodoh…..
          ko ni bt lawak btul…..
          hahahahah….bt malu jek….
          nk gelakkn org tp sndr y slh….bodo

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          ala tomeii ni… anti betul ko ngan ako ye. chill lah. ako memg melawak pun… (padahal nk cover malu…) yup, ako salah… ako mintak maaf…

          eloknye bahase cik tomeii ni… kalu lembut sikit lagi tomeii… ;)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. kim says:

    bodoh!!! aurat dipermain-mainkan..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Kak Long says:

    Kak long sokong 100% apa yang padawan cakap. Media terlalu menagongkan CT. apa yang dia buat, dapat dan entah apa2lah semua media lapurkan . macam dah tak ada artis lain selain dari dia. Memang kubur masing2 tetapi sebagai umat ISLAM kita ada hak untuk menegur dan ditegur.kalau tidak kita pun sama terlibat menanggung dosa. Jadi sama-samalah kita menegur dan sanggup ditegur demi kebaikan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. tq utk post ni.. harap datuk ct bc dan faham apa pndgn masyarakat.. ada pro dan con.. alangkah baik di dalam rancangan terjah datuk ct menjawab : “saya manusia lemah yg sering melakukan kesalahan, terima kasih kerana menegur..Insyaallah sy akan cuba yang terbaik”

    namun lain pula yg dijawab..menyalahkan org lain dan menyatakan tdk pernah berjanji utk bertudung dgn sempurna..utk datuk siti : anda dah berkahwin hmpir 3 tahun (kalau tak silap), bila dh berkahwin, dosa tdk menutup aurat akan tertanggung kpd datuk K sedikit sbyk..kesian datuk K.. kasihanilah suamimu..tutuplah aurat sebaik mungkin..

    ramai di luar sana yg sayangkan kamu..jgn mengenepikan kepercayaan saya, kami dan mereka kpd kamu..

    salam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. LadyS says:

    kategory sopan ker kalo pakaipun..ketat2 eventho tk pakai skirt pendek or dedah2 dada…tp kalo still pakai ketat membojol sana sini..sama jerk ngan org2 yg pakai skrt pendek2 tu..bak kata nenek aku..’baik takyahpakai baju langsung’..hu3.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. insan says:

    ikut awak lah cik ct oii…nak pakai tudung ,pakai…xnak pakai sudah le…pakse diri pun x bgus gak…pakai tudung ni kene ikhlas..buka pakai tudung kerana ikut org lain..pahala ngan allah..diri sendiri tanggung,klu x bersedia…tggu lah smp bersedia…pakai tudung tapi hipokrit x bleh gak….jd bak kata nabil..pikir lah sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. LadyS says:

    Untuk Saling Ingat Mengingati:

    Surah An-Nur Ayat 30 dan 31

    30.”Katakanlah (wahai Muhammad) kepada orang-orang lelaki yang beriman supaya mereka menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan (kemaluan) mereka. Yang demikian itu lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Amat Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang mereka kerjakan.

    31. Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan (kemaluan) mereka, dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya, dan hendaklah mereka menutup belahan leher baju mereka dengan tudung kepala mereka, dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. LadyS says:

    Maaf jika kiranya saya mengatakan..kebanyakkan.artis2 ni…Jahil dalam bab hukum hakam Agama. Kalian pun sudah tahukan..bahawa suara wanita jugak adalah aurat jugak…dan begitu segala2 yg dimiliki..hanyalah untuk suami sahaja. Begitu jugak dengan artis wanita dan lelaki lain…
    Dunia, Allah dah ciptakan semuanya adalah berpasang2…korang lihatlah..hidung ,mata, telinga tangan dan segala2nya ada pasangannya..begitu jugaklah dengan sikap buruk ada baiknya…

    Kalau dunia ini ada yang baik-baik sahaja baguslah semua masuk syurga..Tapi kalau gitu kenapa Allah ciptakan Iblis untuk menghasut manusia…Dia nak nak tengok sejauhmana keimanan kita padaNya…Tapi sekarang makin hari makin menjadi2 anak adam dirosakkan iblis dek kerana..tipisnya keimanan dalam diri mereka..oleh itu sebab ini lah berleluasanya..perkara2..yang laqoo.ini….
    Jadi renung2kanlah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. LadyS says:

    Baca kt sini pasal tudung dsbg…Kalo yg fansiti tu forward skali tuk dier…

    http://www.angelfire.com/zine2/zamzah/zam/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. LadyS says:

    Baca kt sini pasal hakikat tudung yg sebenar dan dsbg…Kalo yg fansiti tu forward skali tuk dier…

    http://www.angelfire.com/zine2/zamzah/zam/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Geli Hati says:

      TQ LadyS HUKUM ALLAH TETAP HUKUM ALLAH XDE MASALAH SEDIA ATA BELUM BERSEDIA.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. marisa says:

    kita sebagai orang islam mana boleh bersedia atau tak pakai tudung.wajib bagi perempuan islam menutup aurat apatah lagi dah bergelar hajah tapi bagi ct nurhaliza hanya gelaran saje.tak sedar diri.ingatlah dunia dah semakin tua.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. marisa says:

    tak payah nak tunjuk baik di mata masyarakat.dapat hadiah hari jadi berpuluh ribu tapi bila keluar derma untuk kebajikan hanya sedikit saja.tapi dah rasa bangga kerana membuat kebaikan.ingat harta benda tak boleh bawa masuk kubur..jangan terlalu bangga.sedarlah diri dan malulah pada allah s.w.t.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • .ib. says:

      u patut malu jugak.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • .ib. says:

        mcmlah siti yg suruh org ceritekan psl hadiah2 die. takdek makne. org yg korek pasal tu kan. huhu. anda terpedaya. btw, sikit2 pun amalan n kebajikan, lebih baek dr kemungkaran.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ustaz Ahmad says:

          statement cetek dr .ib.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • .ib. says:

          Assalamualaikum Ustaz…

          mintak maaflah kalu kate2 sye tu merapu… sye bukannye mcm awak… sye biase je. bukan Ustaz yg sepatutnye lebih mengetahui pasal agama… kata2 sye berdasarkan ape yg sye fikir… dan sye tak rase itu salah…

          tp nk menegur pun bglah cadangan… takkanlah sekadar kate ‘CETEK’ kat sini…. hmmm, agak ‘cetek’ komen Ustaz…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ewiezz says:

          rilek aaa bro, apa2 pun sekadar membetulkan apa yg kite wase silap, tu je… ikut ke amoh ke sekati aaa..masing2 telah dikurniakan akal utk berfikir.
          Skali lagi nk bgtau, tiada paksaan dlm Islam bermaksud, Islam x memaksa org beragama lain memeluk Islam, tetapi berusaha dgn cara terbaik utk menarik mereka menerima Islam. X caye? tnyelah authorithy dan jgn buat assumption sendri…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. betty says:

    dia bukan berselendang pun yg sebonar2nya dia xpakai apa2 pun. cuma fesyen aje supaya rambut dia xkena habuk itu aje. lantok lah CT yg ponting kau ada laki, biarlah laki kau yg tanggung dosa kau, ada aku kisah????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Daus says:

    Kalau nak pakai tudung, x perlu berjanji kepada peminat tapi memerlukan keikhlasan daripada hati kak Siti sendiri, bukan kerana tunaikan janji…

    kalau kak Siti still nk berselendang, teruskan jer sbb kak Siti tahu kan yg memakai tudung tu salah satu tuntutan agama..

    Kak Siti bukan dedah apa yg x patut pun cuma tidak bertudung je tp benda baik lebih baik dipercepatkan sebelum terlambat… sorry kalau komen aku buat kak Siti sakit ati ke…

    Daus cuma budak lelaki berusia 16 tahun je yg suka melihat perempuan muslimah… yg betul² muslimah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ntah says:

      terharunyer dengor komen adik daus nih…. :p
      good boy!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        correction… memakai tudung tu satu fesyen, yang tuntutan agama adalah menutup auratttt…. gane2 pun respek adik Daus nih, thumb up!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. pening says:

    X yahla kita nk gaduh2 psl selendang ke, tutup kepala CT ni…da laki dia pun x kisah isteri dia dedahkan kepala..sepatutnya seorg suami yg bertanggungjwb atas aurat isterinya tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. diceramah ni says:

    JANGAN IKUT SAYA..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. ram says:

    katakan saja ct mudah2an Allah beri saya kekuatan untuk menutup aurat. Takuti lah Allah yg memberi reziki jgn meremehkan hukum walaupun dgn perkataan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. hanie says:

    tapilah kan…kenapa waheeda..mey-mey..fasha sandha..nampak sangat buruk..tambah-tambah dengan title perampas….tmacam mana pulak dengan ct? -saya sekadar terfikir sejenak-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      setuju ngn ko…
      aq pon plik jgk mnsia2 nie….
      kalu ngn ct sume diorg nmpk elok jek….
      mcm la baik sgt

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. SyAhiRaH says:

    Bukan b`doa utk Ct aje. B`doalah utk Dato K juga, semoga dia pun t`buka hati suruh isteri dia pakai `TUDUNG` bukan `SELENDANG`

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      drpd nk mendoakn org y xde kaitn ngn kite lbh baik la kte doak utk kesejhteraan dr sndr,keluarga sndr supaya xterikut ngn cara tok ti ni….hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Hitler says:

    tahniah…
    ntah bape puluh kali lagi kene pi umrah baru Allah nak bukakkan hati utk pakai tudung…tu baru hal tudung…hal lain2 camane le…
    kalau tak dlm diri nak btol2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Zaza Muhammad says:

    QUote dr lawak Mamu program Raja Lawak, task Dulu dan Skarang….
    Kononye tahun 2070, xde dah lagu sbb semua org mengaji je, kiamat dah dekat… mmg lawak tp cukuppp bermakna…
    Bab2 aurat dosa pahala, kite just nasihat je aaa kpd sesapa pun, xyah aa kutuk lebey2… org nk ikut alhamdulillah, xmo ikut, semoga dibukakan hati mereka2 suatu hari nanti aminn….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. LadyS says:

    Salam,

    Kalau korang perasan lah…bersepah yang nampaklaa..’semakin kaya-senang lenang seseorang itu, maka semakin singkat pemikiran dan pakaiannya’….Kenapa erk?..Hah..itulah ujian Allah untuk orang-orang macam ni, bila senang ambil sambil lewa hukum Allah…tp bila susah..baru nak ingat Allah( tapi adaker yg ingat)…Hm..renung2kanlah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BlackBerry00 says:

      adt mnsia yg x prnh mensyukuri pberian Allah
      …..
      semakin bertimbun harta yang dilimpah
      …..
      semakin jauh daripadaNya
      ….
      dan kita sbg insan biasa ciptaanNya
      ….
      beringatlah….
      daripadaNya kita datang
      kepadaNya kita pulang….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        yg kaye raye plak diuji Allah sentiasa dilimpahkan kekayaan kemudian diuji lagi hilang kekayaan sekelip mata… nauzubillah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BlackBerry00 says:

          Allah nak bagi dan tarik sekelip mata je..
          kitalah kena pandai menilai diri sendiri
          layak ke tidak menerima tiap apa yg Allah kurniakan
          dengan mendekatkan diri pada yang Esa
          mensyukuri limpah kurnianya
          insyaAllah berkat dunia akhirat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          aminnnnnn….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. free hair says:

    selendang haper gitu..yelah time die gi majlis pakai tudung penuh..hajah siti ni pon berlakon la keluarkan statement ala2 muslimah sejati gitu…pastu bile siti wat show kt majlis korporat..pakai selendang..ala2 datins…baju kurung moden..macam sarung nangka..pastu bile time wat konsert..huh tutup sanggul je..lagi kecik dari tempurung lutut aku nih..dah tu terkinja2 menari..goyang bontot depan org..ms bujang dulu ckp x pandai menari..malu…abes tu lebih baek die ckp oh saya pakai tutup sanggul..bkn berselendang..jgn tiru sy pasni sbb sy mmg kurang hajar.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. amy says:

    memang terserlah munafik dia.masuk program al rayyan depan ustazah fatimah zahra tutup hujung rambut sampai hujung kaki . cakap berabuk2 macam alim la konon.aku tgk siti ni makin galak dia menari2.dulu masa muda takde pun menari over sangat.paling ketara masa AJL lagu destinasi cinta ,masatu baru balik haji ye? walau dah hajjah tetapz buat show pakai baju ketat pakai seluar ketat menari masa AJL

    orang yang pura2 dalam islam dipanggil apa? munafik kan?

    peminat fanatik siti tak payahlah menegak benang yang basah. siti berhijab telah menjadi bahan gelak ketawa masyarakat bukan sahaja di malaysia malah di forum2 hijabi/muslimah di seluruh dunia.tutup kepala fesyen topi santa claus lah,ada yang macam tudung saji,fesyen pelik2.bukankah berhijab untuk menutup?saya memang pernah baca blog2 muslimah luar negara yang mempersoalkan cara siti berpakaian.pendapat saya,siti ni angkuh ,dia ingat dia famous dia boleh buat apa yang dia suka janji dia bahagia.tapi dia kena ingat ,dia public figure dan dia hidup bermasyarakat,jadi dia kena hormati masyarakat.kami sakit mata meilhat cara dia berpakaian macam badut dan konon membawa imej muslimah tetapi imej yang salah dan dipertikaikan orang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. pinkypanthers says:

    moga2 siti cpt2 brubah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. free hair says:

    betul tu amy…aku sokong sgt..ni emak aku yg hajjah ni setiap kali tgk siti kuar tv..mesti mengucap panjang…yang aku heran peminat dia mcm dah xde akal…setuju benar dgn lakonan siti tu…kalau da dosa tu dosalah jugak kan..sbb die femes dia bole pakai tudung selendang cara dia…fuhh hangen la mata org yg memandang..tetambah mak2 hajjah kt mesia ni…org laen nk pegi haji berebut2 sanggup menabung dlm tabung haji tunggu 3 4 tahun..baru dpt pegi..siti banyak duit..anytime bole pegi..itu yg x mabrur tu…(kang mesti peminat die kate…suke ati die la..die kaya)..kalau mabrur da lama berhenti nyanyi duk umah..suara tu pon da aurat…malu aku tgk hajjah duk galak menari pakai seluar ketat..masa si aen mawi dulu pakai seluar cawat pendek korg kutuk bukan maen..bile siti pakai seluar ketat nampak bentuk v..korg peminat siti ni sbnrnya sepesen aje dgn siti tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • me says:

      i mmg xstuju ct pkai tdng cmt..manusia mmg ssh nk berubah, perlu ikhlas kl btl2 nk berubah..btw..i still suke ct..i doakn ct trbkk ati nk brtdng dgn lngkap..tp bkn ct jer..arap2 sume muslimah bertdng….br la kiter sume dredhai ALLAH s.w.t..insyaallah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • me says:

        tp kita sebagai umat islam xboleh la mengata antara st sm len..jg bhsa n adab sopan..mmg bgs bg nasihat tp jgn smpai mengutuk org lenn..xde yg sempurna dlm hdp ni..kiter duk ckp benda yg xelok pun xbgs kan..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. amy says:

    alahai siti ! bertudung konon nak lain dari yang lain,taknak sama macam orang kebanyakan ……apa kelas kan

    maka siti pun buat la fesyen tudung ala2 topi santa claus,ala2 badut dan fesyen menggelabah ntah apa2 lagi.dia ingat dia cantik ke? Ya Allah…….satu malaysia ni azab tengok dia berpakaian macam pah bedah

    eh hello! permaisuri brunei yang kaya seluruh alam tu pun pakai tudung fesyen rakyat dia jugak tau.pakai tudung style camtu jugak.takde pun dia menggelabah macam siti buat fesyen pelik2.

    memang siti ni angkuh.terima ajelah kenyataannya.peminat fanatik siti aku tgk sama angkuh macam siti.menegak benang yang basah dan sungguh memualkan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Synapse says:

    ‘Ingin berubah hasil hati sendiri’, ‘tidak ikhlas’ dan ‘tidak mahu hipokrit’ itu semuanya hanya bisikan syaitan yang ingin menyesatkan hamba Allah agar terus menerus menjauhi kewajibannya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. naim says:

    nth le x th ape aku nk kmen bdw aku tgk ok je dct tu x mcm sesetgh artis kt indstri hbran ni bj x ckp kain tp kt kena ingt smua ni dh trsrat smuanye dh allah tntukn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. femy says:

    emm..ntahlah datuk.dalam islam ni bukan ada istilah pakai tudung slow2.yg ada kalo bukak aurat berdosa.ct kena ingat dia public figure.wat ape pun org ikot.ni skrg org nak pakai tudung pun nak ikot style siti.bukan style ajaran islam.sedih gak tgk islam ikutan ni..moga bukan setakat siti jer,tp semua artis menutup aurat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. […] sebentar kontroversi memakai tudung atau selendang Dato’ Siti Nurhaliza dan marilah mengkagumi betapa halusnya kulit muka Dato’ Siti Nurhaliza. Korang tengok gambar […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. bibik says:

    Kalau sendiri tahu tak bersedia buat apa berjanji, biar lah.
    Dah sedia nanti baru lah pakai, macam lah orang kesah dia pakai ke tak.
    Dah kena kutuk baru nak tukar statement, ape lah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. budaksuam2kuku says:

    comel ct pkai mcm tue….tp lg comel nenek aku….hahahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Sitikus says:

    Siti x kesah orang nak cakap apa.siti kan diva tahap firaun.takde sape boleh jatuhkan siti.siti kan dah kaya raya,berpangkat dan berpengaruh,dah berstatus vip,sape2 cuba jatuhkan siti,awas ya.siti ada kuasa politik.siti kan rapat dgn keluarga diraja.siti akui siti ni angkuh dan bongkak dan besar kepala.siti memang diva plastik no1 negara.siti mengaku siti memang hipokrit.jangan haraplah siti nak pakai tudung sebab siti bukan macam kakak2 tu.siti vogue ok!sebab siti vip dan ada kelas.oklah semua,kesimpulannya siti memang diva,pendek kata puteri2 dan permaisuri kat brunei pun takleh challange siti.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Miss Marquis says:

    kecewa dengan siti. tapi harap perubahan yang lebih baik (:

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. nana says:

    kaurg ni cb la pikir sikit.. ada faedah ka ckp sal org lain.? sedar la diri tu.. bg p’dpt sya kita tdk perlu pun kritik sal kebaikan n keburukan ct.. itu kehidupan dia.. salah atau betul itu diantara dia dengan Allah pencipta kita.. lg pun tgk ja usaha ct selama ni semuanya ada keberkatan dari Allah.. ct terus maju, unggul n gemilang d antara yg terbilang.. sbb hanya 1 ct sentiasa d berkat oleh Allah.. n klau blang sal anak.. bknka dia jg da ada anak2 yg menghias rmh tga dia.? so yg kita nak sbk sal kehidupan ct n keluarga ct tu sal pa.?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. lemon says:

    hmm..aku among the peminat siti la..aku syg siti so tk slhkan aku pun bgi nasehat utk kebaikan siti??ye,aku mmg pakai tudung..dan disini aku nk ingtkn sume lah yg tnda akhir zamn pabila artis mula diagungkan..ulama plak??tngoklah sekrng,tuntutn bertudung,ada yg menegur psal cra pemakaian tudung siti,tpi dihentm blik..hmm,..kewajipan pakai tudung buknlah perkara biasa,ia diturnkan sendri oleh Allah,siapa kita nk mempertikaikan hukum Allah?ye,aku buknlah perfect sgt..tpi aku sekdr nk menggunkan laman2 seperti ini utk memberi dkwah kerana aku nih hipokrit..tidk berani nk berdkwah di dpen2..ini sja cara aku..akku sring ckp kepd kwan2 aku dan utk ingtn diriku,cuba kwan2 bygkan sekiranya Rasulullah masih ada,apa yg akan bginda kata melihat umatnya yg sebegini??bginda tntu akn sedih..sesungguhnya aku merasa amat cemburu dah sayu apabila ada seorng muslimh yg sudah bermimpi dan bertemu serta bersembng dgn rasulullah dlm mimpinya,..arrgghh!!demi Allah,aku amat rindukn Rasulullah..selawatlah k atas bginda..istighfarlah sellu,,semoga ada tmpt kita di syurga hendakNya..yakinlah degn pembalasan Allah kelak..wanita yg menddahkn auratnya walaupun seurat rambut adalah haram dan azab yg mnunggu maha pdih..aku thu walaupun aku berkata2 sebegini mungkin ia nnti akan sekadar masuk telinga kann n kuar tlinga kiri…kpd yg tlh mengur ye!kita cuba utk prthnkan hukum Allah,namun niat yg terkndung hnya Allah Yang Maha Mengetag=hui..dan kepd yg membntah sdarlah..sekiranya amal kita pun sudah cukup msuk syurga ttpi kerana kita perkra sebegini mungkin nikmat itu ditarik balik..Wallhualam..kpd sahabt2 sekalian,aku harap doa kalian agar aku dpt amti dengn akhir kalam aku adalah kalimah Allah..Ya Allah,sekiranya aku ada peluang utk berbakti kpd rakyat palestin di negara merka,aku sungguh dan amat menghargainya Ya Allah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. lala says:

    buat apa pakai selendang..dapat dosa..baik pakai tudung sebab dapat pahala …betul tak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. dia says:

    haha.xpyh la duk kutok orang .tu rambut die ,hak die la nak pakai tak.janji die tak cam artis lain dedah sana sini.jgn judge org.korg xde hak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. bdakkecik says:

    jgan la paksa2 dtuk ct..skurang2nya die berusaha utk berubah wlaupun blum lgkap.yg korang kecoh sgat tanya ble die nak brtdung dlu tu knape.baek nasihatkan artis2 vteran kter yg rmbut berkaler2 n seksi tak hingat tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. myne says:

    Tapikan kalau dtuk ct berusaha tuk berubah,kenapa makin lame,makin hilang tudung atas pale ct.

    kita nasihat mestilah kepada semua golongan artis,x kira tua ke mude,

    dah ni entry pasal siti,mestilah kite nasihatkan siti,kalau ni entry artis veteren pun,kite nasihat jugak.jangan mare

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. Gomo kelate Gomo says:

    siti ok pe dr si ekin tuh ! pakai tudung pakai ketat2 wat x per??? apepun, siti masih kekalkan kesopanan sbgai org melayu yg penuh nilai n adab2 murni.. ct x penah pakai seksi2 cam artis skrg nih! tgk dlm mjlh mangga, ada sj artis n minah perasan artis yg bgambar tjonjol ngn lurah2?? wat ke benda nak tayang brg dh jatuh tuh ???
    apapun, ct still da best ! x yah nak ptikaikanlah.. soal tudung tu, antara dia dgn yg Maha Esa.. sekurg2 dia msih lg bagus compare ngn artis lain !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. noreen noor says:

    kenapa la semua nak komen pasal siti jer?? ada ramai lg perempuan2 lain kat malaysia ni, dan seluruh dunia yang tidak bertudung. ramai di antara mereka kata belum bersedia untuk bertudung litup. jadi kenapa hanya dato ct yg awk semua kutuk habis2an??? bertudung wajib dlm Islam..WAJIB..tp adkh hny WAJIB untuk individu yg mengeluarkn statement ‘saya akan bertudung selepas bla2″…tidak kan??? wajib untuk semua umat Islam…cukuplah mengata orang…tgk la sekeliling…ibu, kakak, adik, mak saudara, kawan2, cikgu2, dll…adakah mereka telah bertudung litup…kalau belum..sila la komen spt mana anda komen tentang ct :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. able says:

    KLU PKAI TUDUNG TP BT MKSIAT APE GUNENYE……
    TGK BDK KT GI DATING KT TMN TU SUMENYER PKAI TUDUNG…………KDG2 ORG X PKAI TUDUNG LG BERMARUAH DR ORG YG PKAI TUDUNG~~~~~~SY CKP BDASARKAN PGALAMAN SY~~~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. akus says:

    pd pndpt aku lh kn..lebih baik ct x yh pki terus drp wat dosa pki tudung ala2 selendang x ikhlas wat pe..wat tmbh dosa je..lgipun dh mintk ampun kat ALLAH ms kat kaabah kat sn.klu nk pki tutp je terus..bknnye slm ni ct x prnh pki tutup tudung litup mcm kt sekolah dulu..x ptt ct nk ckp bersedia atau x..perkara baik kan harus disegerakan..manalah tau esok lusa nyawa x panjang takut x sempat pula nk bertutup penuh..menyesal kemudian hari dh x guna..kecantikkn didunia hnya sementara..harap ape yg dicadangkn ini x menyinggung mn2 pihk…sekadar mengingtkn sesama manusia seislam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. akus says:

    bukn ct sj tau cm tu hampir 70% artis mlysia cm tu..enthlh..agknye…ikut tred menteri kot..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. porno izle says:

    Hey dude, was just surfing through the google searching for some information and came across your page. I am impressed by the info that you have on this page. It shows how well you understand this subject. Bookmarked this page, will come back later. You, my friend, ROCK!!!. Mucho love from arbeitsrecht wiesbaden

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. citra says:

    ala…ct tu bt kntrovrsi murahan jak…mnta puji…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I am experiencing issue with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0